Здраве

За ценителите на красотата- качествени подаръци!

Кожата е дихание, "прекрасна мантия" за душата и тялото. Тя е първото докосване със заобикалящия ни свят, усещане за живот. Не случайно по кожата се запечатват всички емоции, а времето оставя своите следи и белези.

Кожата е дихание, „прекрасна мантия“ за душата и тялото. Тя е първото докосване със заобикалящия ни свят, усещане за живот. Не случайно по кожата се запечатват всички емоции, а времето оставя своите следи и белези.

Кожата заслужава специално внимание- тя е визитна картичка и покана за успех, но също и сигнал за нашето състояние- психическо и физическо. Всеизвестна е връзката между ендокринната система и типа кожа, за въздействието на хормоните върху тена й например. Но по-малко се замисляме върху обратната зависимост- красотата влияе положително първо върху самочувствието и настроението ни, а като следствие и върху здравето ни. Освен това всеки крем, който положим върху нея стига до кръвния поток само за шест минути, а „храната“ за кожата е „храна“ и за тъкани, вътрешни органи, макар и не пряко…така че съставът съвсем не е без значение.
Веществата в кремовете могат да помогнат на кожата в борбата й срещу свободни радикали, вредни химични въздействия, радиация и много други, но може и да я натоварят допълнително…
Съвременният свят все повече се обръща към натуралната биокозметика и не без причина. Все по-актуални стават въпросите свързани с нейното качество и произход. Важно е да сме запознати със състава на козметиката, подобно на всичко, което консумираме и определя здравето ни.
Качествената козметика е най-добрият подарък за всички влюбени, за всички, които обичат живота и красотата…

Четете още на: http://www.botanicus.bg

подмладяваща-билкова-терапия

Mariana Petrova

Добави коментар

Натиснете тук, за да публикувате Вашия коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>