Здраве

Как да подобрим кръвообращението и тена на кожата си?

Познайте коя билка може да стяга тургора на кожата, да изглажда неравности по нея, да отстранява мазнини, да възвръща хубавия тен..?!

Познайте коя билка може да стяга тургора на кожата, да изглажда неравности по нея, да отстранява мазнини, да възвръща хубавия тен..?!

Това е Арниката.
В Древна Гърция тя се е използвала за премахване на синини и натъртвания- по почти магичен начин е успявала да заличили белези и хематоми. Тайната сила се дължи на свойството й да абсобрира натрупаната в засегнатите тъкани кръв, да влияе мощно на кръвообращението, повишавайки притока на хранителни вещества от една страна, а от друга- да разгражда странични и вредни вещества. Като вметка – аринка толкова мощно действа върху кръвоносните съдове, че за вътрешна употреба е показана само в хомеопатията и в случаите, когато е много разредена, иначе може да увреди сърцето/.
Използвала се е още за справяне с подагра и други трудно лечими кожни заболявания.
Като антисептик- според съвременни проучвания концентрат от тази билка е по-силен и от 100% спирт, поради наличието на хеленалин и дихидрохеленалин.
Арниката съдържа вит. С, К, както и богата гама от микро-елементи, флавоноиди, ефирно масло и др.
Според водещи световни институции в областта на фитотерапията, аринката е една от билките с най-голямо значение и принос в съвременната козметиката. Използва се за интензивна грижа и възстановяване на проблемна кожа- от акне до уморени тъкани, които буквално се „съживяват“ под благотворното й въздействие.
Четете още на: http://botanicus.bg

krem s arnika

Mariana Petrova

Добави коментар

Натиснете тук, за да публикувате Вашия коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>