Индивидуален хороскоп

Меркурий- ключ към професионалната реализация, социални позиции в обществото и още…

За Меркурий се твърди, че е „каляската на Душата”, тоест- чрез него ние намираме начин да изразим себе си, но и да разберем другите.

/Вижте първо къде се намира вашият Меркурий, използвайте безплатния астрологичен софтуер в секция- „интересно”-„индивидуален хороскоп”/.

Точно чрез Меркурий ние търсим изход от всяка ситуация, общ език с околните, приспособяваме се и се учим от живота и натрупания опит. Така че положението на Меркурий е от изключителна важност. По него ще разберем – дали ще си губим времето в мечти или ще или ще умеем да използваме интелекта си целенасочено и в правилна посока, на къде ще ни понесе „каляската”…Меркурий не може да е на повече от 28 градуса от Слънцето в астрологичните карти.

В зависимост от това дали „стои” преди или след Слънцето /по часовниковата стрелка/- Меркурий е дневен или нощен. Това е основен ключ в тълкуванието на хороскопите и сочи- дали човек е роден ръководител, творец или добър изпълнител. /Пример- Меркурий на 07 градуса в Стрелец, а Слънце-24 градуса в Стрелец- в този случай Меркурий е преди Слънцето/.

1gl2Когато Меркурий е преди Слънцето, тогава личността не е склонна да се води по правила. За такива хора може да е трудно, невъзможно или направо вредно- да се занимават с някаква рутинна дейност, да работят по график от 08 до 19 часа. Тяхното занятие трябва да има по-разчупен, динамичен и променлив ритъм, да включва комуникация и движение. За това от тях най-често стават частни предприемачи, личности на „хонорар”, ръководители. При силен Меркурий- обществено значими личности – от политици, писатели и творци до проповедници и първооткриватели. При слаб Меркурий- лентяи, измамници, манипулатори, които умеят да се възползват от интелекта си, като карат другите да работят вместо тях.

Когато Меркурий е след Слънцето, тогава личността умее да се справя отлично с текущите си ангажименти, а бездействието в този случай е пагубно за психиката. Поставят се ясни и конкретни цели, които се реализират поетапно, знанията и усвоените умения се шлифоват до съвършенство всеки ден. Сред тях има отлични специалисти по интересуващия ги профил, чиновници, служители. Ако Меркурий е след Слънцето, но ретрограден- в работата трябва е включено и вид творчество, подчертано индивидуален подход.

За професионалната реализация е от значение и дали Слънце и Меркурий са в един и същи зодиакален знак, ако са в различни- тенденцията е към честа смяна на работното място…

Разбира се има и много други фактори, които влияят-аспекти, домове и т.н. Например, Меркурий ще предава енергията на планетата, с която е в съвпад и в зависимост дали тя е благотворна или злотворна, ще придобива съответната характеристика.

Както се казва” понякога намеренията са по-добри от действията” и обратно…

 

Mariana Petrova

Добави коментар

Натиснете тук, за да публикувате Вашия коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>