Здраве

Уникална комбинация за повишаване на имунитета- пчелен прашец и пробиотик. Разберете защо!

Пчелният прашец е една от най-питателните храни, защото съдържа почти всички хранителни и биоактивни вещества /над 150/, микроелементи, хормони, ензими,  витамини...
Пчелният прашец е по-богат на аминокиселини от който и да е животински източник – говеждо месо, яйца и т.н. /най-малко 22 аминокиселини/.

Пчелният прашец е една от най-питателните храни, защото съдържа почти всички хранителни и биоактивни вещества /над 150/, микроелементи, хормони, ензими,  витамини…
Пчелният прашец е по-богат на аминокиселини от който и да е животински източник – говеждо месо, яйца и т.н. /най-малко 22 аминокиселини/.

Освен това е с високо съдържание на В-комплекс, витамини С, D, Е, както фолиева киселина и рутин /витамин Р/, минерали: калций, фосфор, калий, желязо, мед, йод, цинк, сяра, натрий, хлор, магнезий, манган, молибден, селен, бор, силициев диоксид и титан.
Любопитен е фактът, че за една лъжичка пчелен прашец, една пчела трябва да се труди по осем часа в продължение на един месец. Но пчелен прашец не може да бъде създаден и до днес в лабораторни условия, въпреки съвременната апаратура и многобройните експерименти на учени от цял свят. Интересно е и да се узнае, че в пчелния прашец има вещества, които не се идентифицират при химичния анализ. А пчелите са едни от най-старите форми на живот и са населявали Земята още по времето на Неолита. Дали не са оцелели през вековете благодарение на пчелния прашец и меда?
В древна Елада пчелните продукти са наричани „Дар от Боговете“, в индуизма- „един от петте елексира на безсмъртието“, а маите са приемали пчелите за „свещени“.
Така или иначе е доказано полезното действие на пчелния прашец през годините, а днес има реално обяснение /поне в рамките на възможното/- поради високото съдържание на антиоксиданти, свойства подобни на антибиотика, които спират развитието на инфекции. Пчелният прашец е особено ефективен при лечение на широк кръг от заболявания предизвикани от вируси, бактерии /на белите дробове и горните дихателни пътища, на простата и яйчниците, на стомаха/. Той е и като хормонален стимулант- използван е като афродизиак, срещу безплодие и импотентност.
Пробиотиците пък подобряват чревната флора и по този начин укрепват имунната система, защото по естествен път унищожават патогените /вируси, бактерии/- вече сме говорили, че това е едно от най-мощните „оръжия“ измислени от Природата, за да съхрани биологични единици от вредните влияния на околната среда.
А природата е най-мъдър и ненадминат целител, стига да се обърнем към нея…
Четете още на:
http://www.mlm.daflorn.com/L1201.product

L1201

Mariana Petrova

Добави коментар

Натиснете тук, за да публикувате Вашия коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>