Месечен хороскоп зодии

Хороскоп за месец май 2017г.

Хороскоп за месец май 2017г.

383220Овен

Месец май ви дава много възможности да повлияете в положителна посока на материалното ви благосъстояние, онова, което имате-общо. Между впрочем то /онова, което имате/, през целия месец ще придобива нова стойност, поради различни анализи, преоценки, ескалиращи събития.

Добрата новина е, че през целия месец май сте под опеката на Венера, тази планета е наричана още „малкото щастие“, ще ви даде право сами да управлявате събития, които се отнасят до парични потоци и любов. В значима степен това може да се случва до 19 май, а после, изглежда, че трябва да сте по-внимателни, да обмисляте своите действия, спонтанни реакции, така че да не загубите нещо важно за вас, особено от 23 до 27 май.

Все пак случващото се ще е следствие на собствения ви избор, посоката, която ще изберете през първата част от месеца. А звездите настойчиво ви насочват да промените линията си на поведение, да пренаредите приоритетите си, така че да сте по-успешни. Мнозина от вас го правят спонтанно и инстинктивно, особено родените през втори и трети деканата, но и останалите в различна степен. Това води до изненади, понякога обрати в живота ,но и внезапни, бързи възможности, които могат да променят начина ви на съществуване.

До 19 декември вие сте особено изобретателни, понякога агресивни или категорични в изказа. Може да използвате всякакви средства, за да въздействате на околните и така да сключите контракти, да предоговорите вече взети решения, да повлияете положително върху по-дългосрочни перспективи на развитие, в личен или професионален аспект, благодарение на проведени разяснителни разговори и преговори.

Същевременно през това време трябва да се пазите от манипулации и удари под кръста. Избягвайте всякаква нечестност, не позволявайте да ви въвличат в нечестни игри.

А изкушенията от 15 до 21 май няма да са малко. Ако им се поддадете, тогава през втората част на месеца това може да ви струва скъпо-буквално или в преносен смисъл.

От 21 май социалната ви активност продължава да расте, все по-голямо значение придобива влиянието на близкото ви обкръжение, на което явно трябва да обърнете внимание или да градите мостове, за да има на кого да разчитате и не само…

Новолунието на 26 май ще постави ново начало в този сектор.

Телец

Вашата покровителка Венера през целия май е в Овен, така че неотклонно ще ви подтиква да откривате „война“ в себе си, за да се справяте със събития, които отчитате извън контрола си или под формата на предизвикателство. Всичко това ще ви подтикне да промените линията си на поведение, като все повече ще се вслушвате във вътрешния си глас, ще обръщате поглед и към личните си нужди, а не само – на околните, ще се борите за онова, което искате, въпреки че на този етап може да си служите с не твърде явни похвати или поне да не афиширате истинските си намерения. Венера в Овен може да ви направи и по-раздразнителни от обикновено, по-лесно да „излизате от кожата си“, но на практика е добре да намирате начин да се отърсвате от напрежението. В този смисъл, а вероятно и на помощ, през цялото време ще сте изкушени от алтернативи за развитие- в професионален или личен аспект. Дали ще решите да заздравите позициите и връзките си или ще решите да тръгнете по други пътеки, в значима степен се изяснява до 19 май.

Почти през целия май ви изненадват и застигат новини, които ви подтикват към по-кардинални трансформации- в начина на печелене на материални блага, в личен аспект и по отношение на подкрепа от страна на партньори /лични или делови/. В значима степен това са шансове, които ви се дават, но може и да са провокации, императивно наложени условия, които ви принуждават да вземете мерки и да реагирате, да смените първоначалните си планове.

М-да, един от основните фокуси, който се оформя и ви тормози през май са повишените разходи, необходимостта от инвестиции или в по-неприятна форма- откровени загуби. Опитайте се да ги минимализирате, като разчитате предимно на себе си и не се предоверявате. Същевременно до 12 май сте в прекрасен период да повлияете положително и на положението ви на работното място, съответно- да повишите позициите и заплатата си, ако квалификацията ви го позволява…така ще внесете известна компенсация на повишените разходи.

От 21 май все по-важен и водещ въпрос са точно- теми отнасящи се до материалната ви обезпеченост и благосъстояние. От 21 до 26 май ще сте склонни да действате крайно и категорично, да отстранявате от пътя си хора и обстоятелства ,които ви носят повече щети, отколкото ползи.

Ако през това време нещо си отиде от живота ви, значи, че ще отвори място на ново и по-надеждно.

Ако водите юридически дела или предстоят пътувания след 19 май и до 26 май- бъдете по-внимателни, ако е възможно ги отложете.

Новолунието от 26 май ще обнови доходите ви, онова, което имате-общо и ще ви надари с нови възможности.

Близнаци

Вие сте в един от най-важните периоди през годината, когато можете да постигнете своя мечта или да се разминете със заветна мечта по един много неприятен начин. Всичко зависи от това, дали в близкото минало вие сте действали според реални и текущи фактори или сте се движили повече според собствените ви представи. …Така или иначе имиджа ви се променя, хората ви възприемат по различен начин и не без причина, а защото вие сте променили нещо в линията си на поведение или пък позициите ви в обществото са обновени…каквото и да е, да се надяваме, че е във ваша полза…Добрата новина е, че до 19 декември Марс ви зарежда с много енергия, стимулира инициативността ви, повдига адреналина ви, а онова, което постигнете, после ще се закодира трайно ,ще се движи почти по инерция през идните близо две години и половина.

Хора от близкото ви обкръжение постоянно ви изненадват, това може да са колеги, приятели, но и партньори-лични или делови. До 19 декември сте в прекрасен период да заздравите връзките си, да им повлияете положително. През това време са възможни много разговори, които да носят елемент на изненада, но също- шансове да скрепите отношенията си чрез някакъв общ проект. Ако става въпрос за работа- това може да е договор, който ще повлияе положително на популярността и обществените ви позиции.

Ако става въпрос за любов- до 19 май можете да вземете дългосрочни решения, например да сключите брак или нещо друго, но съществено, което ще бъде и надеждно.

След 21 май Слънцето навлиза във вашия зодиакален знак, така че вие навлизате в период, през който започвате да градите нова енергийна, годишна програма. От 21 до 26 май обаче, по-скоро сте на прага на житейски кръстопът и трябва да прецените какво да жертвате , да оставите зад гърба си, така че отвори място на ново и по-перспективно. През последната деседневка на май зависите много от подкрепата на околните, но е полезно да се пазите от подвеждане или удари под кръста, които ще ви струват скъпо-буквално или в преносен смисъл. В друг вариант около важни за вас личности ескалират трансформации и те се отразяват на вас самите, в частност на финансите ви.

Новолунието на 26 май е във вашия зодиакален знак и едно от най-значимите през годината! Помислете какво ново искате да прораства в живота ви и го започнете, направете реални или символични крачки…

Рак

До 11 май вие сте под опеката на енергичен, понякога властен партньор, който променя ритъма в ежедневието ви и бъдещи планове. В друг случай- вие сте в благоприятен период да скрепите връзките си- лични или делови, да увеличите популярността си и със съответните последици.

Вие сте мобилизирани, постоянно възникват нови обстоятелства, които ви изненадват, но ви дават шанс да се изкачите по йерархичната стълбичка, да защитите авторитета си или заемете по-престижно, водещо положение.

В особено благоприятна позиция сте до 19 май, въпреки че не могат да се очакват подаръци, а само нещо, което е под формата на заслужена разплата.

През това време са възможни и реформи, преобразувания в дома ви, които ще се отчитат за благоприятни.

Същевременно, мнозина се чувстват изморени, на прага на силите си или пък, в друг вариант- една житейска програма е на път да си отиде и ви го показва по всякакъв начин, например с перманентни спънки, обърквания и т.н. Не е нужно да разбивате с глава стена, а само да следвате хода на събитията, защото дори и да се затвори един изход, пред вас задължително се отваря и нов и т.н.

През втората част от месеца, особено между 18 и 26 май се пазете от конфликти  с вашия партньор. Опитайте се да не бъдете крайни в изказа, за да не се предизвикат недоразумения, дори разрив, който после трудно ще се оправи. В друг вариант-около вашия партньор ескалират промени, които рефлектират и върху вас самите, така че вие трябва да се адаптирате максимално, за да сте адекватни на случващото се , да заздравите отношенията си и не обратното…

Новолунието от 26 май ще ви покаже, какво трябва да оставите зад гърба си, кое е ценното за вас и ще се борите за него през следващия месец.

Лъв

До 12 май вие сте в особено благоприятна позиция, така че да повлияете положително на имиджа си, да заемете по-престижна позиция на работното си място или пък- успявате да се справите доста акуратно с всички текущи и злободневни теми.

До 19 май можете да скрепите сърдечните си връзки, да обсъдите общи теми с любим човек и да ги осъществите поетапно в бъдеще време.

През първата част на май можете да водите разговори, които да ви помогнат да заемете лидерска позиция или пък да получите опека от страна на енергична и предприемчива личност.

Това ще се окаже доста полезно, може да ви помогне да сключите изгодни договори или пък да вземете подобни и конструктивни решения.

Същевременно, не всички от обкръжението ви са толкова доброжелателни, твърде вероятно е да има и личности, които да ви изправят пред необходимостта енергично да се борите и да отстоявате вече завоюваното от вас, в частност- това са интересите ви…Полезно е да се пазите от конкуренция, която не винаги си служи с открити и честни средства, подчертано до 20 май.

От 21 май необходимостта да отстоите мнението си все повече нараства, основен ресурс можете и трябва да концентрирате точно в това поле- да получите подкрепата и одобрението от близкото ви обкръжение- колектив или влиятелни лица, партньори. В значима степен ще зависите от тях и по различни поводи…Причините могат да се коренят в смяна на колектива, нова длъжност или пък нови изисквания , шеф и т.н.

Между 21 и 26 май социалната ви активност расте, склонни сте обаче да действате крайно, ако не ви удовлетворява статуквото, може рязко да смените посоката си на развитие- в професионален аспект.

В друг случай- променя се ритъма на ежедневието, поради външни и независещи от вас обстоятелства.

Новолунието от 26 май ще ви надари с повече свобода, ще ви даде избор, ще ви подтикне да се свързвате с нови хора, да експериментирате и да преследвате енергично мечтите си.

Дева

До 19 май е оптимален срок, през който можете да повлияете положително на юридически казуси, също такива, които се отнасят до финансови спорове, пътувания, уреждане на документи.

През първата част на месеца можете извършите благоприятни трансформации в дома си или да въздействате по подобен начин на имуществени, наследствени дела и т.н., някой шансове ще възникват по един бърз и неочакван начин в тази сфера на влияние на звездите.

Сега зависите в значима степен от подкрепата на ваши партньори, същевременно не винаги можете да очаквате коректно отношение, особено през първата част на месеца. През това време успявате да се справите с конкуренция, понякога-нелоялно отношение в личен или обществено значим план, засягащ имиджа и/или кариерното ви положение. В обективно сложна обстановка, мнозина превъртат вид негативи в позитиви и дори печелят от това- в чисто материален план или под формата на морално удовлетворение, особено в дните на пълнолунието около 10-11 май.

През втората част от месеца ходът на събитията постепенно се обръща и предупреждава, че трябва да се пазите от загуби. В повечето случаи те се дължат на оттеглена подкрепа от страна на близкото ви обкръжение или променени обстоятелства около важни за вас хора, които рефлектират и върху вас самите…вариантите са много, но е препоръчително да планувате по-съществените начинания до 12 май.

До 17 май вашият покровител – Меркурий е в Овен, през това време ви подтиква да бъдете по-остри в изказа, същевременно, може да изненадвате другите с реакциите си, дори самите себе си…Причините са вид анализи, които ви подтикват да бъдете по-крайни, предимно във взаимоотношенията, но не само. Може би и така е по-правилно, защото ако не го правите, може да изпаднете в нервно напрежение…

 

След 17 май Меркурий навлиза  в Телец, ще внесе известно успокоение в мислите ви, поне- стават по-решителни, праволинейни, изграждате си дългосрочна стратегия.

Между 21 и 26 мнозина се оказват на прага на житейски кръстопът и трябва да правят определящи избори. Те могат да касаят брачни, дългосрочни връзки или пък професионална реализация.

По отношение на първото /партньорски отношения/, почти през цялото време ще сте склонни да преоценявате своята половинка, вероятно и не без причина, а на скрити обстоятелства, които стават явни.

Новолунието от 26 май ще усили амбициите ви за растеж в пъти  и мнозина ще „яхнат“ някаква приливна вълна от емоции и/или възможности…

Везни

Вие сте в силно трансформиращ период, поне усещането ви за безпокойство, необходимост да вземете важни решения или да напарите избор- е значимо за мнозина, факт,  които усилват вътрешното ви безпокойство.

Същевременно до 17 май имате уникална възможност да проведете успешни преговори, които да имат благотворно въздействие върху бъдещите ви планове, да се превърнат в мост към собствените ви успехи.

През първата част на месеца можете да проведете разговори, да осъществите срещи, които да имат дълготрайно, значимо  отражение. Например в професионален аспект- да получите интересно предложение и да сключите изгоден договор.

В личен план- да изясните недоразумения, да скрепите отношенията си, да се справите с имотни и семейни казуси, като оптимален срок на въздействие е 12 май, през това време се оформя, прояснява фонът у дома.

Ако си нямате половинка в живота, можете да срещнете такава през първата част от месеца. През този период Съдбата може да ви срещне с „неслучайни“ хора, имащи съществено отражения, значение…

До 19 май ежедневието ви е доста напрегнато, възможно е да излезе извъ обичайния ритъм по различни поводи- пътувания, повишени ангажименти, необходимост да се пазите от интриги на работното си място, измами и т.н.

Далечни роднини, „хора стоящи далеч от вас“-общо и/или юридически казуси – също може да са повод за безпокойство.

На тези въпроси ще можете да въздействате повече след 26 май.

Между 21 и 26 май се тестват всички взаимоотношения /лични и делови/, не са изключени изненади и обрати, които водят до загуби. Внимавайте, не бързайте, доверявайте се предимно на себе си. Бъдете на щрек и за теми като приходи-разходи, за да не останете на „червено“.

След 26 повечето от вас ще се стремят да излязат извън границите на статуквото, на познатото ,ще променят линията си на поведение и това ще има действително-оздравителен ефект.

Скорпион

Водещ мотив през първата част от май са партньорските отношения, като Пълнолунието на 10-11 май ще ви покаже до какво са довели миналите ви действия, до скрепване на връзките ви или точно обратното. Все пак, до 12 май вие можете да насочвате ,да трансформирате отношенията си в една по-позитивна за вас посока, чрез разяснителни разговори и т.н. Вероятно ще проведете такива или ще чуете думи, които ще докоснат сърцето ви ,ще оставят емоционален отпечатък. Мислете, насочвайте, фонът, който зададете, после ще ви влияе поне до октомври-ноември 2017 година.

След 12 май и до 21 май, вие все още можете да влияете на горе-споменатата сфера от живота ви, но в по-малка интензивност.

През първата част на месеца харчите много за близки и любими същества, същевременно мнозина се съмняват в лоялността, в искреността на обкръжението си. Подходящо е да си „сверите часовника“, ще имате такъв шанс.

До 17 май сте в отличен период, така че да изгладите евентуални недоразумения на работното ви място ,да стигнете до договорки, които да повишат доходите ви ,да „циментират“ позициите ви. Възползвайте се оптимално, защото от 19 до 26 всичко се обръща, особено в професионалната ви реализация, ритъм в ежедневието.

Онова, което вече сте завоювали, ще бъде оспорвано или ще трябва да се доказвате повече от обикновено по различни поводи…Усетете на къде духат ветровете още в началото на месеца и не се предоверявайте…

От 21 до 26 май сте на прага на житейски кръстопът, като водещ мотив е материалната ви стабилност, която сега зависи подчертано от подкрепата на влиятелни лица или партньори. До 26 май е редно да не правите резки завои, за да не претърпите загуби.

След  26 май- финансовото ви състояние се обновява, а за да е в по-положителен за вас аспект, следва да „градите мостове“, противопоставянето ще постави в положение: „и сам войнът е войн, но…“

Стрелец

До 19 май въпроси, които касаят дома и семейството ви, в частност-партньорски отношения, могат да ви натоварват повече от обикновено. Причината може да е в дълго трупани недоразумения, които ескалират сега, а могат да са и в текущи приоритети, задачи за изпълнение, грижи по немощен човек, дори ремонти…Вариантите са много, но обединяващо правило е, че следва да избягвате безпринципни спорове, които могат да прераснат в разрив, който после трудно да се оправи.

Същевременно през първата част на месеца, вие се справяте добре с професионалните си ангажименти ,така че може да получите бонус или повишение, морално удовлетворение като минимум.

Привлича ви и някакво хоби, изглежда, че можете да получите радост до 19 май, ако поемате умерени рискове, срещате се с повече хора навън. Няма да е лесно да спирате вътрешния си порив, да постигате онова, което желаете силно, все едно някой ви е слепил за магнит, каращ ви да желаете силно и страстно, поне до средата на месеца.

После, от 19 до 26 май, всякакви необмислени ходове, рискове, включително и през първата част на месеца- могат да ви струват доста скъпо- буквално и като разходи, загуби, в преносен смисъл- като се разочаровате от близък човек или той рязко промени отношението си към вас, според натрупани вече енергии.

През първата част на месеца популярността и авторитетът ви растат.

През втората част на май- все по-водеща роля играят партньорските ви връзки, защото ви стимулират, понякога-изнервят, отнемат голям енергиен ресурс и клонят към трансформации…

Между 21 и 26 май изглежда, че в това поле сте на прага на житейски кръстопът, може да се наложи да жертвате нещо, да направите съзнателен компромис или да се разделите с любим човек, зависи…какво искате, каква посока сте избрали още в началото и т.н.

След 26 май се поставя своеобразно ново начало в партньорските ви отношения, направете символичен или реален жест, който да прораства и да има благотворно отражение…

Козирог

До 19 май успявате да сложите ред в хауса, да бъдете победители в обективно сложна обстановка. Тя е съчетание от разговори, новини, които ви тревожат, понякога- това е некоректно отношение на работното ви място, подмолно и ерозивно, което вие по правило идентифицирате и намирате сили да се справите. Единият начин е като разчитате на завоюван вече авторитет ,който ще ви „измъкне“ нагоре и от заплетени ситуации, също-това може да е покровител, благодетел, който ви закриля. Ако това е невъзможно, тогава може да тръгнете по-друг път, енергично и напористо, да завоювате своя връх чрез вид алтернатива и благоприятно стечение на обстоятелствата. Успехите ви все пак ще се определят в значима степен от собствената ви инициативност…Важното е, че усилията ви ще се ценят по достойнство!

До 12 май сте в прекрасен период да осъществите своя сърдечна мечта. До колко и как въздействате на любими хора, разбирате с пик от събития и информация между 10 и 12 май, когато е Пълнолунието.

До 17 май ескалират събития, които рязко могат да трансформират най-близката ви среда на съществуване, все едно се освобождавате от нещо или спонтанно възникват алтернативи…Може да проведете подобни съществени разговори ,да търсите и намирате обходни пътища, които да снижат евентуално напрежение, да се разплете възел, който се е затягал дълго и през последните седмици, а може и повече. Изходът често ще е чрез варианти, които може и не винаги да съвпадат по оптимален начин с очакванията ви, но при всички случаи се отчитат за благотворни, приоритетно- за дома, семейството, имуществени казуси, условия на съществуване и т.н.

Ако остане нещо ,което не се е канализирало в правилна посока до средата на май, тогава то ще излезе извън контрола ви през втората част на месеца и особено от 19 до 26 май. Мислете, насочвайте още в началото, когато винаги по-лесно се въздейства.

От 21 май ежедневието ви забързва своя ритъм, тенденцията расте с допълнителни ангажименти от 26 май. На 26 май е Новолуние, което може да постави своеобразно ново начало в професионалната ви реализация..

Водолей

Водещ приоритет за вас е домът и семейството ви, подчертано през първата част от месеца. На тези теми можете да въздействате по един особено благоприятен начин до 12 май, период, през който фонът у дома се трансформира и в значима степен според вашите собствени желания и поставени цели…

До 17 май можете да проведете много конструктивни разговори, които да повишат авторитета ви ,да ви направят своеобразен лидер или това е белег, че обновявате позициите си в колектив и заемате нова и по-престижна позиция. Разбира се ,всичко горе-споменато зависи в значима степен и от личната ви амбиция. Все пак, някой от възможностите ще застават спонтанно на пътя ви по един неочакван и бърз начин. Съдбата може да ви срещне до средата на май с много интересни и „неслучайни“ личности, които да останат за дълго в живота ви.

В друг случай- водите конструктивни разговори ,преговори, които ще имат дълготрайно отражение.

Финансовото ви състояние остава сложно, възможно е парите ви да изтичат по любими хора, хоби…или незнайно къде. Но не позволявайте това да вгорчава чувствата и да застава между вас и близки до сърцето ви хора.

От 21 май навлизате в период, през който постепенно ще се откъснете от рутината, пред вас ще се оформят допълнителни възможности, творчески проекти и/или ваш партньор ще отключи ентусиазма ви, ще изисква повече внимание, да се мобилизирате, да обсъждате  бъдещето, което явно е доста динамично.

През втората част на месеца е полезно да избягвате спорове и конфронтации, въпреки всичко може да узнаете някаква скрита информация, да чуете новини, които да ви засегнат дълбоко и емоционално.

Между 21 и 26 май пред вас се отварят множество алтернативи, други обстоятелства остават зад гърба ви…

На 26 е Новолунието в Близнаци, което може да ви надари с късмет, да ви накара да се почувствате по-свободни…

Риби

Вашата социална активност до 12 май може да ви превърне в личност, която е в център от събития или успявате да си отвоювате нова и по-престижна позиция. При всички случаи общуването с околните може да ви даде възможности, шанс да постигнете целите към които се стремите. Няма да ви липсва подкрепа, ако я търсите, ще я получите, а понякога- ще срещате спонтанно подходящите хора на подходящото място…

Родените през трети деканат, но и всички останали в различна степен, имат уникален шанс да се изкача по йерархичната стълбичка ,да подобрят доходите си, да получат бонус или неочаквано постъпление…

До 17 май са вероятни изненадващи, в повечето случаи-позитивни известия относно материалното ви положение. Някой Риби могат да получат друг подарък, който е неимуществен, но не по-малко скъп за тях.

До 19 май въпроси свързани с дома, семейството и благоустройството на най-близката ви среда е друга водеща тема ,която отнема голям енергиен ресурс. В оптимален случай, вие инвестирате в дома си, провеждате ремонти, уреждате наследствени и юридически казуси. Вероятно не всичко ще протича гладко и без напрежение, но е напълно осъществимо, отчитащо се за полезно…

В не толкова подкрепящ случай, до 19 май се пазете от конфронтации и спорове у дома…Вероятно „крушката си има опашка“, така че винаги има причина, това може да са дълго трупани недоразумения, неизказани думи, заблуди и само-заблуди…Търсете изход и варианти без да бързате, ако попаднете в подобна ситуация, оптимално и благотворно обновяване  на най-близката ви среда на съществуване може да се получи едва след 26 май…

Между 21 и 26 май обърквания не са изключени по всякакви поводи, включително и въпроси от миналото ,които не са били неизяснени и ви застигат. Това е период, през който можете да анализирате всички силни и слаби звена, отново- отнасящи се предимно за дом, семейство, имуществени казуси…Разходите на мнозина ще скочат по различни поводи и нека това да са обмислени ходове, а не рискове над средното ниво…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mariana Petrova

Добави коментар

Натиснете тук, за да публикувате Вашия коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>