Хороскоп за съвместимост

Телец и останалите зодиакални знаци

Телец- Овен
Овен харесва предизвикателството, а Телец безспорно притежава много качества достойни за уважение. Освен това почти винаги е красиво изглеждащ, сексапилен и загадъчен.
Овен може да бъде безкрайно романтичен и да „плени" Телец със своите бляскави жестове. Овен рядко заема посредствени позиции в живота, често постига добър социален статус, а това са все „козове", печелещи сърцето на Телец.
Телец- Овен
Овен харесва предизвикателството, а Телец безспорно притежава много качества достойни за уважение. Освен това почти винаги е красиво изглеждащ, сексапилен и загадъчен.
Овен може да бъде безкрайно романтичен и да „плени“ Телец със своите бляскави жестове. Овен рядко заема посредствени позиции в живота, често постига добър социален статус, а това са все „козове“, печелещи сърцето на Телец.
Телец може да даде доста прагматични идеи и насоки на своя избраник, да го стимулира в чисто финансов аспект и така да се получат прекрасни резултати за общото им благополучие.
Овен ще се стреми да „обновява“ и разнообразява ежедневието на любимия си и така ще обогатява, сбъдва мечтите му.
Но Овен обича преди всичко движението, промяната, новото и авангардното. Ако Телец се застоява твърде дълго на дивана или пред огледалото, при
условие, че не пожелае да се раздели със стереотипи на поведение, Овен ще започне да губи интерес към Телец, а принципни различия в схващанията им за начина на живот, ще окаже „подривно“ и лошо влияние върху психиката на Телец.
В крайна сметка, това се оказва сложна комбинация изискваща компромиси, а и постоянни стимули, за да се съхрани симпатията и привличането. Много полезно е тук да има допълнителни и скрепващи аспекти.
Телец- Телец
Телец мечтае за идеалния партньор, поне що се отнася до външния вид и материалното положение. Личността привлякла вниманието му задължително трябва да притежава вид класа и стил, така че един безспорно подходящ вариант по тези критерии е друг Телец.
И двамата ще харесват сходни неща – от чисто финансова обезпеченост до десена на дивана или пък предпочетена марка парфюм.
Друг е въпросът обаче, кой и в каква степен ще осигури съответните „ценности“.
Ако са се разбрали по горе-споменатите сфери на отговорности, такава връзка има шанс да бъде дълготрайна и успешна.

Но Телец се обвързва трудно. Той може да флиртува, да изглежда „достъпен“, но истината е друга. За него е важно предимно чувството на сигурност, което се определя от степента на отдаденост, по друг начин казано- колко и какво са готови да му предоставят. Тези теми не са лесни за взаимната любов на

на Теле-Телец.
Освен това Телец е упорит и „неподвижен“ в своите идеи, намерения, а липсата на отстъпчивост с времето винаги се превръща в проблем.
Ако в общата им карта има други скрепяващи аспекти, връзката ще е много стимулираща, особено материалното благополучие.
Телец- Близнаци
Подвижният Близнак е добър партньор за упорития и праволинеен Телец, защото винаги ще намира начин да разреди вид напрежение, като използва ораторските си способности или просто елиминира с пренебрежение спорен въпрос. Близнаци е един от най-комуникативните знаци, който винаги може да намери подход към събеседника си, стига да поиска обаче.
На първо време, Телец трябва да е достатъчно интелигентен, „разнообразен“, ако не в действията си, то поне в изказаните идеи.
Както знаем, Близнаци обича предизвикателствата, движението, диалогичността. С тези претенции той е способен да държи в известно напрежение своя избраник – Телец, който трудно излиза от определени рамки на поведение. Телец с готовност ще отговори на подобно предизвикателство, дори ще му хареса, ако пък Близнаци му гарантира друг вид сигурност- чрез личните си амбиции и професионални успехи, а да- и да не забравяме безупречния външен вид.
Тогава противопоставяне почти няма да има!
Телец ще „приземява“ и канализира в една полезна посока идеите и енергията на Близнаци,а Близнаци ще вдъхновява, ще напътства Телец по един находчив и ненатрапчив начин.
Все пак основния проблем тук се диктува от корено различните енергии, които с времето могат да се отразят върху привличането, съответно- откровеното и лоялно общуване.
Телец-Рак
Рак се привързва към средата, в която се намира, обича домашния уют, но това съвсем не означава, че не умее да печели пари или пък е неспособен да гради кариера. Дори напротив- често тази зодия привлича финансовата си обезпеченост, дори и на база късмет.

И така – Рак е съблазнителен за Телец.

Ако Телец вече е избрал да сподели живота си с някой, той умее да бъде верен, освен това също цени семейните традиции.
На практика няма явно противопоставяне между приоритетите им, между това какво харесват и ги прави щастливи.
Връзката между Рак и Телец може да бъде изключително плодотворна, като Рак обогати емоционалните преживявания на Телец със цветни и силни чувства, а Телец пък ще вдъхновява Рак, ще създава условия за неговия просперитет…
Ако се оформят проблеми, те ще се продиктуват от сензитивната природа на Рак и прагматичната /неотстъпчива/ на Телец.
Така в един момент Рак може да се почувства „използван“, а Телец- „неразбран“ в добрите си намерения.
Все пак тук различията не са толкова големи и ще се разрешат успешно, ако няма други напрегнати аспекти…
Телец-Лъв
Това е една от най-сложните комбинации, но ако все пак са се събрали, това ще означава, че имат други скрепващи и полезни аспекти, иначе тази връзка няма да просъществува дълго.
Общо място, където могат да се срещнат е първа класа в самолет или влак, защото и двамата се привличат от лукса и предпочитат най-доброто за себе си.
Но ако гледат телевизия например, Телец ще предпочете да проследи новините и курса на долара, Лъв- модно дефиле, светски клюки, театрални постановки.
Разбира се, тук примерите са прекалено крайни, за някой неточни или непълни, но те са само малък щрих, който насочва към многото принципни различия между тези зодиакални знаци.
Прагматичният подход на Телец буквално може да убие ентусиазма на Лъв.
Преувеличените емоционални реакции и драматизъм в реакциите на Лъв в повечето случаи са непонятни за Телец и той остава безчувствен и студен наблюдател към тях.
Освен това Телец и Лъв обичат вниманието, но предимно към себе си. Чрез вид подаръци и специални жестове те разбират, че са обичани и ценени.
Ако съществува общ интерес, който да ги стимулира към взаимна нежност, тогава известно напрежение ще се изживее само като фон, който в определени моменти дори ще ги стимулира да дадат най-доброто от себе си.
Телец- Дева
Какво по-хубаво от това да се съберат двама души, които ще гледат в една посока, ще харесват подобни неща, ще изпитват щастие и близост като задоволяват общите си желания.
Да, такава хармония съществува и тя е между Дева и Телец, при условие, че не са налице други и силно разрушителни аспекти.
Тогава Телец ще е запленен от мъдрия си и прагматичен партньор, винаги добре изглеждащ, често и преуспяващ в дадена професия.
Дева винаги знае кои струни трябва да докосне, за да трогне своя любим.
По правило и двата зодиакални знака се обвързват трудно, а когато това се случи е добре преценено. При наличие на известни различия след това, компромис лесно се намира, защото характерите се разбират, а противопоставянето не се гради върху принципни и сериозни различия.
Телец – Везни
И двата зодиакални знака се управляват от Венера, така че по естествен път са носители на красотата и изяществото. На пръв поглед биха се привлекли и харесали, но подобна връзка се тълкува като необходимост от постоянно „приспособяване“.
Телец и Везни не са агресивни и рядко биха влезли в открита война, но за това пък различията между тях могат да действат доста подривно.
Важно е желанието да се променят в името на любовта. Ако съществува такава мотивация, ще водят интересни и ползотворни спорове, породени от любопитния характер на Везни-той цени съдържателните разговори, в които разгадава човешката природа и Телец- даващ „съдържателна“ насока на разговора, като набелязва някакви ползи и негативи…
И така- съюзът е възможен, разширяващ хоризонтите, но двамата винаги ще се изненадват с реакциите си, в известен смисъл е полезно да са „нащрек“, така че да не се „изненадат“.
Телец-Скорпион
Телец и Скорпион са два опозиционни знака, „начало и край“ на едно цяло…въпреки големите и принципни различия между тях, привличането и взаимните симпатии са големи- от страст до уважение- всички чувства са силни и оставящи траен отпечатък у другия.
Всъщност, кой, ако не Скорпион ще научи Телец да цени повече любовните преживявания, отколкото чисто материалните ползи.
Телец пък влияе силно на психиката на Скорпион, облагородява емоциите му и по-често го кара да се замисля върху чувството си за собственост, „приземява“ и съкращава част от не прагматичните съждения на Скорпион.
Двата знака могат да се подкрепят, взаимно стимулират и реализират намеренията си.
Все пак определящо тук е нивото на развитие на всеки и до колко е способен да види „допълващите“ качества у другия! Стара истина е, че опозиционните знаци се „забелязват“ в един по-късен етап от живота си, когато са натрупали опит и са осъзнали какво им липсва ,за да са щастливи.
Телец- Стрелец
Стрелците много ценят свободата и приключенията, а Телците – сигурността и материалното благополучие. Връзката би била обогатяваща и за двамата, тъй като могат да научат доста един от друг.
Основният проблем се диктува от факта ,че те често си „говорят на различни езици“ и въпреки всички обяснения, някак си им е трудно да се разберат. Ако съществуват „скрепяващи“ връзката им аспекти, между останалите планети и не се уморят да си повтарят едни и същи доводи, оправдаващи в един случай – ревността, а в друг – желанието да се рискува и експериментира, има шанс да поддържат свежестта и топлината в отношенията си, както в уютен дом с камина и отворен прозорец, за да се проветрява…
Телец- Козирог
Безспорно, това е един от най- здравите съюзи в зодиака. Те са настроени на „една вълна“, по природа си приличат, ценят и харесват подобни неща и почти на подсъзнателно ниво не само се разбират, а и стимулират.
Козирог, както вече наем е земен и материален, той отговаря за „Социалното положение“, което никога не е без значение за него, а и рядко е посредствено.
Телците пък се свързват с имуществото и паричните ресурси, намират начин да ги привлекат по различен начин. Козирог е запленен от тази способност, както и от винаги перфектния вид на своя избраник.
Ако имат общ дом, той ще е задължително изискан, подреден със скъпи вещи или такива, които напомнят за „класа“, както се асоциира и цялата им връзка между другото.
Телец и Козирог са изключително упорити и праволинейни. Ако имат проблеми, тези качества ще дадат достатъчен аванс, за да се преодолеят различията, стига обаче подобна сила да не се насочи в обратната посока- неотклонно отстояване на вид позиция…тогава и цялото време на света няма да им стигне, за да се разберат.
Ахилесовата пета в тези взаимоотношения е липсата на достатъчно сензетивност към преживяванията на другия. Ако преобладава само интереса и прагматизма, страстта и лоялността могат да „увехнат“, като цвете което не е поливано…
Телец- Водолей
Телците почти винаги изглеждат „прекрасно“ закриляни от своята покровителка Венера. Освен това са практични и привличат „парите“, все плюсове, които правят добро впечатление на рационалния Водолей.
Въображение, съпричастност, добра социална реализация са качества на Водолей, които не оставят безразличен Телеца.
Двойката има шанс да изгради уютен дом, привличащ много приятели с топлата си атмосфера…
Стига да не беше неспокойния и прозорлив характер на Водолей! Той гледа в по- далечното бъдеще и „удобният диван“ с времето става недостатъчен. Така често започват да търсят „общи“ теми, да се стараят „да говорят на един език“. Водолей може да подходи „изненадващо“ и „разтърсващо“ към половинката си, за да я „принуди“ да излезе от традиционното си поведение, в което Водолей се чувства „употребен“.
Телец приема „предизвикателството“ с равнодушие или пък типичната за него „твърдоглава упоритост“, следвайки своите виждания и стереотипи…
И двата знака са „неподвижни“, така че за да останат заедно е задължително да имат между останалите си планети скрепващи аспекти…така ще спрат да си забелязват „недостатъците“, например след една романтична вечеря.
Телец-Риби
Ако са се разбрали предварително- „кой ще чисти дома“ и „кой колко пари ще осигурява за общото благо“, това ще бъде един доста „обогатяващ“ и полезен съюз.
Телец ще приземява фантазиите на Риби, а в друг случай ще ги „материализира“ или насочва към реализация чрез оказана помощ, даване на подходящи съвети.
Риби ще „напоява“ с чувства земния характер на Телец, ще го стимулира да даде най-доброто от себе си.
И двата знака са много чувствени и сексуални, ценят „допира“ и могат да имат отличен партньорски синхрон, така че да не си омръзват.
Освен това и Риби, и Телец умеят да бъдат лоялни и в тази двойка почти винаги има доверие…
Да не забравяме обаче, че чувствата на Телеца често минават през „джоба“ и е почти задължително условие Риби да бъде по-практичен, съответно-финансово обезпечен.
Риби пък е склонен да се уморява от „прищевките“ на Телец- от идеи за обзавеждане до наставления за облекло и социален престиж.
Риби е двойствен и подвижен знак! Да, той е верен и постоянен, но само ако поиска и ако не го принуждават да живее в „подреден аквариум и то не по неговия вкус“!

Mariana Petrova

Добави коментар

Натиснете тук, за да публикувате Вашия коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>