Хороскоп за съвместимост

Близнаци и останалите зодиакални знаци

Близнаци- Овен
Такава любов често е от „пръв поглед" или се развива толкова бързо и динамично, че създава усещане за кармична връзка- все едно са се познавали цял живот!
Близнаци е умен, комуникативен, отличен събеседник- качества предизвикващи интерес и възхищение у Овен.
Ентусиазираният и целеустремен Овен ще „възпламени" и канализира в реална цел енергията на Близнаци.
Двамата могат да обсъждат с часове различни теми, да се стимулират и да си бъдат взаимно полезни.
Близнаци- Овен
Такава любов често е от „пръв поглед“ или се развива толкова бързо и динамично, че създава усещане за кармична връзка- все едно са се познавали цял живот!
Близнаци е умен, комуникативен, отличен събеседник- качества предизвикващи интерес и възхищение у Овен.
Ентусиазираният и целеустремен Овен ще „възпламени“ и канализира в реална цел енергията на Близнаци.
Двамата могат да обсъждат с часове различни теми, да се стимулират и да си бъдат взаимно полезни.
Ежедневието им едва ли ще бъде скучно, защото Овен и Близнаци обичат промените, предизвикателствата, разнообразието.
Близнаци може да бъде язвителен и въздействащ в изказванията си, ако е предизвикан, така че би повлиял на своя избраник Овен, ако се наложи. От друга страна е разсъдлив, а не злопаметен, така че би „простил“ някой буйни прояви на Овен.
Овен в някой случаи ще се дразни, че Близнаци повече говори, отколкото „работи“, че се разпилява в различни посоки, дори, че не му обръщат нужното внимание. Все пак, привличането тук почти винаги надделява, както и уважението, така че между тези зодиакални знаци се срещат не малко дълготрайни и качествени съюзи.
Близнаци- Телец
Подвижният Близнак е добър партньор за упорития и праволинеен Телец, защото винаги ще намира начин да разреди вид напрежение, като използва ораторските си способности или просто елиминира с пренебрежение спорен въпрос. Близнаци е един от най-комуникативните знаци, който винаги може да намери подход към събеседника си, стига да поиска обаче.
На първо време, Телец трябва да е достатъчно интелигентен, „разнообразен“, ако не в действията си, то поне в изказаните идеи.
Както знаем, Близнаци обича предизвикателствата, движението, диалогичността. С тези претенции той е способен да държи в известно напрежение своя избраник – Телец, който трудно излиза от определени рамки на поведение. Телец с готовност ще отговори на подобно предизвикателство, дори ще му хареса, ако пък Близнаци му гарантира друг вид сигурност- чрез личните си амбиции и професионални успехи, а да- и да не забравяме безупречния външен вид.
Тогава противопоставяне почти няма да има!
Телец ще „приземява“ и канализира в една полезна посока идеите и енергията на Близнаци,а Близнаци ще вдъхновява, ще напътства Телец по един находчив и ненатрапчив начин.
Все пак основния проблем тук се диктува от корено различните енергии, които с времето могат да се отразят върху привличането, съответно- откровеното и лоялно общуване.
Близнаци-Близнаци
Тази комбинация може да е много вълнуваща и интересна. Близнаци обичат интересните събеседници, а като такива почти нямат конкуренция.
Освен това, ако искат да направят добро впечатление на някого почти винаги успяват, защото за гъвкави в общуването, приятни и остроумни са на почти всички засегнати теми.
Знаем, че Близнаци се стимулира и впечатлява предимно от бързата мисъл…разбира се и от много други качества. Но нещото, което не може да прости е глупостта.
И така, като първо впечатление между Близнаци-Близнаци има шанс да се породи голяма симпатия. Освен това съвместното им съжителство предполага разнообразие, а не рутина, която по правило не им понася твърде добре.
Опасността за тази комбинация се диктува от факта, че и двамата ще обичат да обсъждат различни проблеми, ще се стимулират на идейно ниво, но трудно ще канализират енергията си в една посока, а разпиляването на потенциала им на почти всички нива е повече от вероятен.
Известна умора от „надприказване“, а понякога и „надлъгване“ ще се прокрадва в не една ситуация.
Те са природно интелигентни и еднакви в някой подходи, така че бързо ще си научат „номерата“.
Полезно е да имат скрепващи „огнени“ аспекти между останалите планети, иначе тъй като са твърде рационални има опасност да се превърнат с годините в добри приятели или бизнес партньори.
Близнаци –Рак
Тази комбинация е по-сложна за Рак, отколкото за Близнаци. Близнаци е много остроумен и при условие, че вече е спечелил сърцето на Рак ще му влияе толкова силно, че ще е способен, ако поиска, да събуди всичките му страхове, да го стимулира да се промени, като Рак оцени в себе си качества, забравени или пренебрегвани до този момент.
Рак ще има по-благодатно въздействие върху Близнаци, като ще го насочва към натрупване на всякакви ценности- в пряк и преносен смисъл.
Дългото съжителство между Близнаци и Рак не е невъзможно, но често е изпълнено с предизвикателства…Рак обича сигурността, в известен смисъл „домът е неговата крепост“, а търсещият и вечно подвижен Близнак се изморява от еднообразието.
Ако Рак изпадне в мрачно настроение, едва ли Близнаци ще го успокои по очаквания начин. Най-малкото, защото такива емоционални реакции са му чужди и непонятни.
Близнаци често се изкушава да флиртува, ей така „за спорта“, без лоши намерения, а често и без да стига до физическа изневяра, но за Рак това е символ на нелоялно отношение…
Може би накрая и двамата ще си тръгнат един от друг спонтанно и неудовлетворени, освен ако нямат други скрепващи и силни аспекти.
Близнаци-Лъв
Изобщо не се съмнявам, че Близнаци знае как да спечели един Лъв! Всъщност, Близнаци е съблазнителен почти за всеки, който си набележи, защото е „убедителен“ в пряк и преносен смисъл.
Близнаци с лекота анализират партньора си, разбират от какво има нужда и му го предоставят, при условие, че искат разбира се.
Така че няма да дискутираме от какво има нужда Лъв в тази двойка- той ще го получава докато на Близнаци му е интересно общото съжителство.
Какво може да получи Близнаци обаче от „неподвижния“ знак Лъв?
Наблягам, че е „неподвижен“, защото той не е толкова склонен да се променя и откликва според нуждите на избраника си.
На първо време Близнаци може да получи „допълнителен блясък и престиж“ покрай Лъв. Знаем, че Близнаци се влюбва чрез ума си, така че тези „подробности“ изобщо не са за пренебрегване.
Лъв ще вдъхновява и разпалва мисълта на Близнаци, ще стимулира находчивостта и амбицията му.
Като дръпнем чертата се оказва, че това е една многообещаваща комбинация-вълнуваща и цветна.
Важно е обаче общите им успехи да са по-малко от неуспехите иначе емоционалния Лъв ще загуби подкрепа, а променливите Близнаци-интерес.
Тази комбинация на практика се преработва по-често на ниво „приятелство“ или кратък флирт, отколкото дълготрайни отношения. Все пак тенденцията може да бъде променена чрез други скрепващи аспекти, но известна несигурност винаги ще съществува…
Близнаци-Дева
Близнаци и Дева се управляват от Меркурий- планета „управляваща“ разума, освен това и двата знака са подвижни, което означава, че адаптивните способности между тях ще са високи, както и уважението.
Всъщност, ако вече са заедно, това ще бъде най-силният „коз“ за съвместното им съжителство.
Което не означава, че различията автоматично ще изчезнат.
На първо място Дева е много организирана и трудно ще й понесе „разпиления“ нрав на Близнаци.
Дева харесва практичните съждения, претворени в реални резултати, а това за Близнаци е досадно, дори изморяващо.
Но ако Дева е преценила, че има други „компенсиращи“ качества може и да му прости тези „грехове“.
Освен това интелигентните Близнаци ще намерят начин да „наваксат точки“, но ако поискат…
При всички случаи това е една вълнуваща комбинация. Двамата често ще попадат в ситуации, при които ще трябва да се нагаждат един към друг, да правят компромиси. Добрата новина е, че и двата зодиакални знака го умеят, но докато искат…
Да не забравяме, че Близнаци и Дева са преди всичко рационални и докато го има общия интерес и уважение и тях ще ги има като двойка!
Близнаци-Везни
Хармонията между Близнаци и Везни е безспорна и почти не съществуват конфликтни точки. Те са от един елемент –въздух и са сходни по природа, не са конфликтни, умеят да се нагаждат, любопитни са и могат да дискутират различни теми, така че да поддържат симпатиите си един към друг.
С времето обаче могат да усетят липса на стимули, които да „ободряват“ и разнообразяват съвместното им съжителство.
Тази комбинация е добра за разширяване на съзнанието и за приятелство също, но ако са съпрузи двамата ще трябва да имат допълнителни скрепяващи аспекти, въпреки многообещаващото начало и привидното разбирателство…
Близнаци- Скорпион
Любопитните близнаци могат да бъдат силно привлечени от страстната природа на Скорпион. Скорпион има с какво да разнообрази ежедневието му, а в един друг смисъл- да го научи на непознати емоционални преживявания.
Близнаци в началото ще направи всичко възможно а отговори на желанията на Скорпион и да спечели доверието му.
Но Близнаци не обича да бъде обсебван, той има нужда от „въздух“ и обсебващия, често – труден към промяна нрав на Скорпион ще започнат да го подтискат. Близнаци знае как да се „измъква“, способен е да бъде доста язвителен, ако го притиснат, но Скорпион е твърде чувствителен, за да прости или забрави някой забележки на своя любим.
Всъщност двамата са толкова различни, колкото и самата им природа- въздух и вода.
Съчетанието между двамата ще ги нарани в значителна степен, ако не си припомнят постоянно какво ги е събрало и защо са се харесали…
И все пак е задължително да имат допълнителни скрепващи аспекти за едно дълго съжителство. Иначе ще си говорят на различни езици и в крайна сметка няма да се разберат.
Близнаци- Стрелец
И двамата обичат знанието, флиртовете, интелектуалните и духовни разговори. Любознателния Стрелец е много симпатичен за остроумния Близнак. Кой кого надприказва, кой е дал повече и по-интересни идеи не е толкова важно, а че съществуват общи стимули и огромен потенциал.
В такава двойка рядко цари лошо настроение и никога не е скучно.
Умеят да се възстановяват взаимно и да си бъдат полезни чрез общуване, споделяне и разбирателство.
Проблемът тук е, че знаците са подвижни и променливи, така че могат да разпилеят голяма част от енергията си в лутане между различни или посредствени приоритети. Наличието на „земен“ коректив в другите им планети е полезен, за да не се превърнат в приятели или спорещи партньори, кой трябва да носи отговорност за вид неудовлетворение.
Близнаци- Козирог
С какво може да задържи Козирог пъргавия и подвижен Близнак? Със сигурност има много достойнства, като например интелект, висока образованост /която е почти задължителна за него/, добър професионален ценз- от Козирог винаги има какво да се научи.
Друг е въпросът обаче, дали Козирог изобщо ще задържи вниманието си върху Близнаци, защото той не обича вечните промени, дори мрази несигурността, на която може да го наведе Близнака със своите настроения.
Близнак също може да се измори от закостенелия си и твърдоглав избраник, но поне няма да има кой да му пречи да си говори и обяснява на воля и то по негови теми…Всъщност, Козирог ще прояви голяма снисходителност към „недостатъците“ на партньора си, при условие Близнаците с типичната си „гъвкавост в общуването“ им докажат, че освен да приказват, действат и то „целесъобразно“, „хитроумно“ със съответните ползи…
В крайна сметка, двамата ще изкарат дълго време без злонамереност, почти на шега ще спрат да забелязват някой недостатъци, а ако не ги скрепява материален интерес ще се изненадват, че още са заедно!
Близнаци- Водолей
Близнаци притежава „бърза мисъл“ умее да събеседва по широк кръг от въпроси и всъщност „интелектуалните стимули“ са „наркотик“, който може да ги привърже към друга личност. И ако това е Водолей, безспорно винаги ще има от какво да се „впечатляват“ и задържат и задържат на едно място. А както знаем това не е лесна задача за Близнаци, който буквално „повяхва и загива“ от еднообразието.
Водолей често е „една идея по-напред“, а изследователският му дух има с какво да изненада и обогати „търсещия“ Близнак.
И двата зодиакални знака са въздушни, енергиите им, съответно- темперамент са сходни, така че те се разбират дори с „поглед“, между тях съществува природно заложена симпатия и разбиране. Така че не рядко си комуникират и телепатично, великодушно прощават недостатъците си.
Слабите страни на тази връзка могат да се проявят от факта, че Водолей и Близнаци се разчитат като „студени“ и вид емоционални стимули са много полезни и освежаващи, за да не „изстинат“ страстите- от пътуване в друг град и приятелски събирания до спорове, дори кавги, така че да се „възбуди“ искра, напомняща им колко са си важни един за друг всъщност…
Близнаци- Риби
Ако се инициира състезание по „надприказване“ изобщо не е сигурно, че приза ще вземе Близнаци. Риби също е доста „сговорчив“, той често „плува“ в море от идеи и не проблем да „философства“ на различни теми, подобно на „ненадминатия“ по призвание Близнак.
Всъщност, Риби и Близнаци могат да си бъдат интересни, да е шумно и забавно в тяхната компания.
Но са склонни да подсилват и проявяват един към друг предимно „двойствения“ си характер, защото са твърде различни и адаптивни същевременно.
Вероятността от силни и продължителни чувства тук е малка, а от попадане в ситуации на „надлъгване“- голяма.
Същевременно във връзката им липсва „устойчивия коректив“, който да ги тласка в една продуктивна посока. Спокойно могат да си „пилеят“ времето в прекрасни идеи, а след това да се ангажират със съвсем други начинания, а накрая и за „последно“- „първо“ ще отидат на почивка например.
вълнуващо, но не рядко и изморяващо, особено ако финансите започнат все повече да липсват.
Ако се разделят обаче, едва ли ще е с лоши чувства един към друг.

Mariana Petrova

Добави коментар

Натиснете тук, за да публикувате Вашия коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>