Хороскоп за съвместимост

Рак и останалите зодиакални знаци

Рак- Овен
В идеалния вариант Рак ще накара Овен да държи повече на семейните традиции, ще създаде домашен уют, който ще привлича неотклонно изморилият се от „битки" Овен, така че той да бърза да се прибере след поредното „приключение".
Овен пък ще стимулира Рак да е по-амбициозен и социално активен.
Така могат да са си взаимно полезни и много да научат един от друг, да придобият черти от характера, които
Рак- Овен
В идеалния вариант Рак ще накара Овен да държи повече на семейните традиции, ще създаде домашен уют, който ще привлича неотклонно изморилият се от „битки“ Овен, така че той да бърза да се прибере след поредното „приключение“.
Овен пък ще стимулира Рак да е по-амбициозен и социално активен.
Така могат да са си взаимно полезни и много да научат един от друг, да придобият черти от характера, които
не са им твърде специфични.
Но различията между тях също са съществени. Не бива да се забравя, че Овен е „огън“, а Рак –„вода“, като елемент. Така „водата“ ще потуши „огъня“ , а „огъня“ ще „изпари“ водата, при условие, че не правят постоянни и взаимни компромиси. Но дори и тогава различията ще действат „подривно“ на природата им, така че допълнителни и скрепващи аспекти между останалите им планети е задължително.
И двата знака са емоционални, но проявяват това качество по корено различен начин. Овен е независим и се „измъква“ от затруднение с действие. Рак се нуждае от дружеска подкрепа, дори съчувствие.
С времето Овен може да се почувства ограничен и неразбран, а Рак- не обичан и неоценен. За да остане дълготраен този съюз, трябва съзнателно да се преодоляват горе-споменатите конфликтни точки!
Рак- Телец
Рак се привързва към средата, в която се намира, обича домашния уют, но това съвсем не означава, че не умее да печели пари или пък е неспособен да гради кариера. Дори напротив- често тази зодия привлича финансовата си обезпеченост, дори и на база късмет.
И така – Рак е съблазнителен за Телец.
Ако Телец вече е избрал да сподели живота си с някой, той умее да бъде верен, освен това също цени семейните традиции.
На практика няма явно противопоставяне между приоритетите им, между това какво харесват и ги прави щастливи.
Връзката между Рак и Телец може да бъде изключително плодотворна, като Рак обогати емоционалните преживявания на Телец със цветни и силни чувства, а Телец пък ще вдъхновява Рак, ще създава условия за неговия просперитет…
Ако се оформят проблеми, те ще се продиктуват от сензитивната природа на Рак и прагматичната /неотстъпчива/ на Телец.
Така в един момент Рак може да се почувства „използван“, а Телец- „неразбран“ в добрите си намерения.
Все пак тук различията не са толкова големи и ще се разрешат успешно, ако няма други напрегнати аспекти…
Рак- Близнаци
Тази комбинация е по-сложна за Рак, отколкото за Близнаци. Близнаци е много остроумен и при условие, че вече е спечелил сърцето на Рак ще му влияе толкова силно, че ще е способен, ако поиска, да събуди всичките му страхове, да го стимулира да се промени, като Рак оцени в себе си качества, забравени или пренебрегвани до този момент.
Рак ще има по-благодатно въздействие върху Близнаци, като ще го насочва към натрупване на всякакви ценности- в пряк и преносен смисъл.
Дългото съжителство между Близнаци и Рак не е невъзможно, но често е изпълнено с предизвикателства…Рак обича сигурността, в известен смисъл „домът е неговата крепост“, а търсещият и вечно подвижен Близнак се изморява от еднообразието.
Ако Рак изпадне в мрачно настроение, едва ли Близнаци ще го успокои по очаквания начин. Най-малкото, защото такива емоционални реакции са му чужди и непонятни.
Близнаци често се изкушава да флиртува, ей така „за спорта“, без лоши намерения, а често и без да стига до физическа изневяра, но за Рак това е символ на нелоялно отношение…
Може би накрая и двамата ще си тръгнат един от друг спонтанно и неудовлетворени, освен ако нямат други скрепващи и силни аспекти.
Рак-Рак
Рак и Рак е не лоша комбинация, всъщност, това е един от малкото зодиакални знаци, които добре партнират помежду си.
Та кой освен Рак ще разгадае и успокои по-добре един друг Рак?
Може и да има такива, но във всеки случай склонността на Рак да бъде съпричастен към своя любим, интуитивно да усеща неговите нужди и съответно да ги задоволява го прави доста подходяща партия.
Рак се нуждае от лоялност, от емоционална опора и разбиране в трудни моменти. Може и да харесва романтичните вечери, но не би отказал и пътешествие, след което отново да се прибере у дома- в своята крепост.
Всичко е в синхрон, е, почти всичко…
Тази връзка би била прекрасна, дори без недостатъци, стига да не изпаднат в „само-достатъчно“ и обсебващо положение до крайност…Тогава ще се нараняват само с поглед, защото още „във въздуха“ ще усещат настроението на другия…
Друга опасност е прекалената чувствителност, която без „спирачки“, може във времето да се трансформира в драматизъм при наличието на един по-предизвикателен и не лек живот.
Все пак плюсовете са повече от минусите и ако веднъж вече са се събрали, няма лесно да се разделят…
Рак- Лъв
Това не е лесна комбинация, но онези които са я избрали вече го знаят…
Все пак щом са заедно със сигурност имат допълнителни скрепващи аспекти между останалите си планети.
Силните страни могат да се изразят със стимулиращия в материално и обществено отношение Лъв. За него „първото място“ е по природа отредено и той не се задоволява с посредствени позиции. Рак го следва или вече е завоювал съответния „статус“.
Ако е влюбен, Рак ще подкрепи идеите на Лъв, чрез прояви на внимание и обич, а това е важно условие за един Лъв, за да се чувства щастлив…
Но често Рак ще приема своя любим като прекалено голям индивидуалист или дори – егоист.
Ако Рак е тъжен, преживяванията и реакциите му ще са почти неразбираеми за Лъв. Лъв ще изпитва съмнения в началото, че нещо не е свършил както трябва, но после ще приема неудовлетворението на Рак като обида…
При всички случаи ще им се налага да се адаптират един към друг и да правят компромиси, да променят не малка част от себе си, за да продължат съвместния си път…
Рак-Дева
Полезна и много-обещаваща връзка! Един от най-удачните партньори за Рак е Дева, а и обратното…
Дева може и да се влюбва чрез „разума“, но когато е спечелено сърцето й умее да бъде лоялна и всеотдайна.
Рак държи на своите близки, създава комфорт и уют за любимите си хора. Освен това, често е и добре професионално реализирана, защото е амбициозна…
Дева цени всички тези качества по достойнство и е готова да отговори по подобаващ начин.
Ако Рак е прекалено емоционален, Дева ще го успокои внимателно, ще „приземи“ някой чувства, но не грубо, а по-най подходящия и прагматичен начин.
Рак ще провокира силни страсти и цветни преживявания в Дева, а уважението и доверието винаги ще ги стопля и връща един към друг…
Това е една от най-хубавите възможни комбинации, ако все пак има и различия би трябвало да се преодолеят от другите скрепващи ги положителни аспекти…
Рак-Везни
Симпатия и взаимен интерес може да привлече подобни партньори един към друг.
Везни е отличен събеседник, обича да разгадава човешката природа и срещата с Рак ще е доста вълнуваща за него.
Може би Рак ще му разкрие приказни светове от непознати емоционални преживявания, ще накара Везни да се замисли върху дълбочината на истинските чувства…
Не, че Везни не знае какво е обич, просто тя е по-аналитична, любовта й е неуловима и свободна като въздуха, а сега се сблъсква с друга страна…далечна и някак чужда.
И двата зодиакални знака ценят семейството, хармонията, толерантността, не се конфронтират пряко без сериозни провокации…
Но тази привидна прилика може да действа много подривно…защото същността е различна.
Ако не си припомнят постоянно защо са се събрали, не стимулират по адекватен начин страстта си един към друг, съществува опасност да се отчуждят, дори предадат без видими причини или поне напълно осъзнати.
Рак- Скорпион
Връзка между тези зодиакални знаци трудно се разрушава, а ако все пак това се случи, то задължително ще остави трайни белези и у двамата партньори.
При условие, че обединят чувствените си природи, това ще означава много любов, страст, драматизъм и вълшебство. Никой не може им да обещае „безоблачно“ бъдеще, защото са прекалено сензитивни и в различни ситуации, по различни поводи ще изпитват разтърсващи емоции, ще достигат дълбините и после пак ще се изкачват към висините на прекрасни преживявания.
Слабото място на тази връзка се крие в опасността от обсебване на другия и ако се прекрачат определени граници, съвместното съжителство ще стане задушаващо или направо непоносимо.
Все пак положителните страни са повече и би трябвало да действат „смекчаващо“ на някой недостатъци…
Рак- Стрелец
Ако все пак се привлекат и влюбят един в друг, ще трябва да „порепетират“ за основните ценности в живота. Разбира се, Ракът ще търси постоянно внимание и ще се чуди защо любимият му е разсеян и пак има работа с приятели. Дали още е обичан? А стрелецът пък ще полага усилия, за да се приспособи към чувствителната натура на рака, както и променливите му настроения. Като се дръпне чертата, може и да се разберат с топла вечеря и романтичен излет сред природата. Малко е съмнително, че ще се съгласяват на постоянни компромиси, но всичко зависи от желанието, а и щом са заедно, да се надяваме, че негативите ще се отстранят чрез разумни доводи и други полезни, и общи аспекти, между останалите им лични планети.
Рак- Козирог
Раците държат преди всичко на домашния уют, на сигурността и лоялността в отношенията. Но това съвсем не означава, че не са амбициозни и не умеят да печелят пари. Дори напротив- това е зодиакален знак, който чрез творчески или нетрадиционен подход винаги се измъква от посредствеността. И ето че до тук, хармонията между Козирог и Рак е почти съвършена, защото Козирог е надежден, а и на кого може да се има доверие, ако не Козирог-той ще внесе сигурност за бъднините на своето семейство без съмнение.
Рак обаче държи много на своите навици, склонен е да се тревожи, понякога и за дребни битови проблеми. Тогава изпада в мрачни настроения и трябва някой да го успокои, да го утеши…Но Козирог не е сантиментален, рядко демонстрира съчувствия, той е по-скоро деен и аналитичен, така че или ще се справи с предизвикателството или ще обвини избраника си, че от „мухата прави слон“. Ракът ще изтълкува това поведение твърде лично и ще се осъмни в чувствата на любимия си. Най-опасния, бих казала неблагоприятен вариант е и двамата да се поддадат на песимистични оценки, на които така или иначе са податливи.
Ако се оставят страховете да ги водят, ще ограничат сами възможностите си или пък ще пропуснат много прекрасни моменти, затормозени от „въртележката“ на вечни притеснения.
Хубавото в тази комбинация е, че партньорите с времето успяват да оценяват все повече достойнства в другия. Така, ако преодолеят някой трудности в началото, те ще се „спояват“ все по-силно, ще се превърнат в две половини на едно цяло. Микро –свят, почти самодостатъчен…
Рак- Водолей
Както знаем Водолей цени на първо място – интелигентността, стимулира се и поддържа интереса си чрез общуването. Ако Рак задоволи тази необходимост може да се получи привличане.
Учудващо, но свободолюбивият Водолей всъщност много държи и на верността, на топлата домашна обстановка, а Рак е ненадминат в това отношение. Освен това сърдечността на Рака е впечатляваща за съобразителния Водолей, който се „храни“ и черпи сили /често и самочувствие/ от грижовния Рак.
Водолей обаче не е склонен твърде да афишира чувствата си. Освен това, ако възникнат спорове, емоционалните реакции на Рака ще му действат объркващо, дори отблъскващо.
Първоначално рак ще вложи доста усилия, за да се почувства обичан, но постоянната несигурност ще действа подривно на привързаността му.
Водолей не се държи нарочно „предизвикателно“ и „непридвидимо“- той просто си е такъв. А какво си мисли наистина, понякога става ясно едва след като си е „събрал куфарите“.
Рак също не е предпазен от изкушението да си тръгне внезапно, защото се чувства неразбран.
Много полезно в тази двойка е да има допълнително скрепващи „елементи“ или Рака да се представя освен като „домошар“ и като реализиран професионалист, с утвърден авторитет в дадена област.
Социалният статус е толкова важен за Водолей, че може и да „прости“ някой спорни въпроси – от начина по който се отглеждат децата до „обсебващите“ желания на Рак.
Рак- Риби
Може и да не им трябва телефон, за да се чуят, защото „телепатично“ вече са си казали много неща!
И двата зодиакални знака са толкова интуитивни, че буквално си усещат настроенията и мислите!
Това се изживява силно и привързващо, почти обсебващо.
Рак има нужда от внимание, а грижовния Риби е един от най-всеотдайните партньори, за който да мечтаете. Той няма да изостави любимия си, защото е останал без работа или напоследък не му върви. Ще остане до избраника си, когато е на легло и ще демонстрира със състрадание обичта си.
Рак – ще му отговори по подобаващ и щедър начин!
Рискът във тази връзка е от пре-многото чувства. Те са способни или да ги изолират от заобикалящия свят, защото са си само-достатъчни или пък прекалената близост да започне да им действа отблъскващо с времето. Тук „крайностите“ са доста вероятни, а както знаем – те почти винаги са вредни!
Ако се разделят, се нараняват дълбоко и това оставя трайни белези и за двамата!

Mariana Petrova

Добави коментар

Натиснете тук, за да публикувате Вашия коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>