Хороскоп за съвместимост

Лъв и останалите зодиакални знаци

Лъв- Овен
Лъв възпламенява творческата енергия на Овен. Той се привлича от блясъка, личностното присъствие на този зодиакален знак.
Лъв харесва амбициозния и темпераментен Овен, с който никога няма да остане на посредствени позиции, а самата енергия и присъствие на Овен ще му действат позитивно и вдъхновяващо.
И двата знака са огнени, така че в общия им път ще съществуват малко противопоставяния, ще се разбират и ценят почти безусловно.
Лъв- Овен
Лъв възпламенява творческата енергия на Овен. Той се привлича от блясъка, личностното присъствие на този зодиакален знак.
Лъв харесва амбициозния и темпераментен Овен, с който никога няма да остане на посредствени позиции, а самата енергия и присъствие на Овен ще му действат позитивно и вдъхновяващо.
И двата знака са огнени, така че в общия им път ще съществуват малко противопоставяния, ще се разбират и ценят почти безусловно.
Опасността за тази връзка се диктува от самостоятелния в доста отношения характер на Овен, който може да забрави част от задълженията си, като прояви на достатъчно внимание, взаимопомощ, а и толерантност. Но това се преодолява с общи цели и нови проекти, които да поддържат интереса им.
Лъв също е подчертан индивидуалист, който изисква да бъде „привлечен“ и постоянно стимулиран. Освен това трудно променя намеренията или идеите си по даден въпрос. Така че от Овен ще се изисква да влага повече усилия, дори да прави компромиси, за да задържи своя избраник. Всичко е преодолимо, докато ги скрепява някаква „съвместна мисия“ или страстта, която в повечето случаи тук е на ниво…
Лъв- Телец
Това е една от най-сложните комбинации, но ако все пак са се събрали, това ще означава, че имат други скрепващи и полезни аспекти, иначе тази връзка няма да просъществува дълго.
Общо място, където могат да се срещнат е първа класа в самолет или влак, защото и двамата се привличат от лукса и предпочитат най-доброто за себе си.
Но ако гледат телевизия например, Телец ще предпочете да проследи новините и курса на долара, Лъв- модно дефиле, светски клюки, театрални постановки.
Разбира се, тук примерите са прекалено крайни, за някой неточни или непълни, но те са само малък щрих, който насочва към многото принципни различия между тези зодиакални знаци.
Прагматичният подход на Телец буквално може да убие ентусиазма на Лъв.
Преувеличените емоционални реакции и драматизъм в реакциите на Лъв в повечето случаи са непонятни за Телец и той остава безчувствен и студен наблюдател към тях.
Освен това Телец и Лъв обичат вниманието, но предимно към себе си. Чрез вид подаръци и специални жестове те разбират, че са обичани и ценени.
Ако съществува общ интерес, който да ги стимулира към взаимна нежност, тогава известно напрежение ще се изживее само като фон, който в определени моменти дори ще ги стимулира да дадат най-доброто от себе си.
Лъв- Близнаци
Изобщо не се съмнявам, че Близнаци знае как да спечели един Лъв! Всъщност, Близнаци е съблазнителен почти за всеки, който си набележи, защото е „убедителен“ в пряк и преносен смисъл.
Близнаци с лекота анализират партньора си, разбират от какво има нужда и му го предоставят, при условие, че искат разбира се.
Така че няма да дискутираме от какво има нужда Лъв в тази двойка- той ще го получава докато на Близнаци му е интересно общото съжителство.
Какво може да получи Близнаци обаче от „неподвижния“ знак Лъв?
Наблягам, че е „неподвижен“, защото той не е толкова склонен да се променя и откликва според нуждите на избраника си.
На първо време Близнаци може да получи „допълнителен блясък и престиж“ покрай Лъв. Знаем, че Близнаци се влюбва чрез ума си, така че тези „подробности“ изобщо не са за пренебрегване.
Лъв ще вдъхновява и разпалва мисълта на Близнаци, ще стимулира находчивостта и амбицията му.
Като дръпнем чертата се оказва, че това е една многообещаваща комбинация-вълнуваща и цветна.
Важно е обаче общите им успехи да са по-малко от неуспехите иначе емоционалния Лъв ще загуби подкрепа, а променливите Близнаци-интерес.
Тази комбинация на практика се преработва по-често на ниво „приятелство“ или кратък флирт, отколкото дълготрайни отношения. Все пак тенденцията може да бъде променена чрез други скрепващи аспекти, но известна несигурност винаги ще съществува…
Лъв- Рак
Това не е лесна комбинация, но онези които са я избрали вече го знаят…
Все пак щом са заедно със сигурност имат допълнителни скрепващи аспекти между останалите си планети.
Силните страни могат да се изразят със стимулиращия в материално и обществено отношение Лъв. За него „първото място“ е по природа отредено и той не се задоволява с посредствени позиции. Рак го следва или вече е завоювал съответния „статус“.
Ако е влюбен, Рак ще подкрепи идеите на Лъв, чрез прояви на внимание и обич, а това е важно условие за един Лъв, за да се чувства щастлив…
Но често Рак ще приема своя любим като прекалено голям индивидуалист или дори – егоист.
Ако Рак е тъжен, преживяванията и реакциите му ще са почти неразбираеми за Лъв. Лъв ще изпитва съмнения в началото, че нещо не е свършил както трябва, но после ще приема неудовлетворението на Рак като обида…
При всички случаи ще им се налага да се адаптират един към друг и да правят компромиси, да променят не малка част от себе си, за да продължат съвместния си път…
Лъв- Лъв
Лъв си търси партньор, както „царя“ избира „царица“ до себе си. Ако веднъж са се харесали- Лъв- Лъв ще преживеят много силни емоции, защото ще правят жестове един към друг по подобаващ и адекватен за общите им нужди начин, така че да се почувстват не само поласкани, но и щастливи.
Добре е в случая да си припомним, че Лъв е и котка, така че често се привързва повече към „дома“, отколкото към „стопанина“. И ако неговата „обител“ отговаря на изискванията му, изглежда „добре“ и подобаващо пред околните, той няма да си тръгне лесно, въпреки сериозни предизвикателства.
А такива ще има между Лъв-Лъв. На какво се градят те?
На първо място Лъв е индивидуалист с много силно Его- не случайно управител на тази зодия е самото Слънце- символ на живота в друг смисъл.
И не е ясно тук „кой на кого трябва да се покланя“- метафорично казано.
Уважението и взаимния интерес е задължително да бъдат много големи, за да бъдат дълго време един с друг. Въпреки всичко ласкателството и комплиментите лесно ще бъдат заменени от вид съперничество при наличие на някакви проблеми…
Ако останат заедно, животът им ще напомня на грандиозен спектакъл- в него ще има и драма, и комедия, запомнящи се цветни сцени с фоерверки, които да привличат погледите на „публиката“.
Лъв- Дева
Дева може да реши да „приюти“ в сърцето си своенравната котка, като ще направи всичко възможно тя да се чувства щастлива. И по всяка вероятност ще стане точно така- Лъв ще бъде заобиколен от внимание и грижа, от всичко, от което има нужда, защото Дева умее да дава на партньорите си онова, което искат…
Всъщност за Лъв това е обогатяваща връзка в много отношения….
Но Лъв и Дева мислят твърде различно и тази разлика действа по-зле върху психиката на Дева, отколкото на Лъв.
Дева не обича показността, а забавленията са само една малка част от изпълнените с отговорности дни. Дева се вглежда в детайлите, обмисля ходове напред, а Лъв мрази подробностите- за него по-важна е общата картина. Освен това Лъв не харесва рутината в ежедневието- трябва да има някакъв драматизъм, блясък, дори когато става въпрос за обикновени кексчета на закуска или милувки преди лягане. А този подход е изморителен и неразбираем за Дева. Тя би се зарадвала, ако Лъв й сподели бъдещите си професионални намерения. За Лъв обаче животът е сега, от него трябва да се „гребе с пълни шепи“, така че изисква вълнуващи емоции в този момент…и уважение, разбира се!
Трудна комбинация, но ако имат допълнително скрепващи аспекти, биха могли да привикнат един към друг…
Лъв – Везни
Това е добра комбинация, изтъкана от взаимни стимули и общи симпатии. На първо време Везни почти винаги изглежда великолепно, защото е закриляна от богинята на любовта – Венера. Везни е и естет, така че безспорно би се привлякъл от блясъка на Лъва.
Везни умее да общува, цени хармонията и ще подходи по подобаващ начин към своя любим Лъв.
Лъв ще отговори на Везни, като разпали чувства й, направи ежедневието й цветно и изпълнено с емоции.
Двамата биха могли да обсъждат различни теми и винаги да са си интересни.
Освен това привличането тук е силно, а любовта често от пръв поглед.
Но не бива да се забравя, че Везни е мисловен знак- тя може да издигне или направо да убие някой с думи, ако поиска.
И при условие, че е на лице проблем, разминаващи се гледни точки, изобщо не е сигурно, че Везни няма да си го върне на Лъв, за всички премълчавани моменти.
Това ще действа като „пожар“, който или трудно ще се потуши или след който никога и нищо не е същото.
Би трябвало с времето да се научат да си прощават и да са по-толерантни един към друг- това е тяхното слабо място!
Лъв и Скорпион
Тази комбинация е изпълнена с предизвикателства, така че първоначално могат да привлекат точно поради тази причина- за да се докажат един на друг и да покажат, кой е по-опасен хищник, в един по-общ и метафоричен смисъл.
Връзката между Лъв и Скорпион рядко се разминава без белези, защото двамата са много различни, същевременно чувствителни и „неподвижни“ като качество в съответния зодиакален знак, т.е.- не правят лесно промени със самата си същност- изискват това от околните.
Лъв и Скорпион са емоционални, но това, което ги прави щастливи не е същото, проявеното внимание рядко носи удовлетворение, а мотивите и реакциите на партньора са почти непонятни за другия.
Ако в личните им хороскопи, останалите планети показват склонност към трансформации е възможно да се адаптират един към друг, но рискът да се наранят жестоко винаги ще съществува…
Лъв- Стрелец
Общата стихия – огън обединява темперамента им, съдейства за повече симпатии и общи интереси, сексуално и духовно привличане.
Стрелецът се възхищава на царствения Лъв, харесва му неговия блясък, страст и амбиция, така че с ентусиазъм го подкрепя и лоялно следва плановете му.
Лъвът пък е запленен от философската мисъл и щедрост, на която е способен Стрелецът, когато е влюбен.
Но какво се случва, ако ги сполетят беди или интересите им не са общи? В този случай, съществува риск от бързо „прегаряне“ на чувствата, защото Лъвът трудно си признава грешките, а Стрелецът е „над тези неща“ и не му е по вкуса да играе вечно „втора цигулка“ и да успокоява чуждо его. Отчуждението може да настъпи бързо, ако нямат общ и успешен проект. Разбира се, това е малък „нюанс“, върху който трябва да се „работи“, при условие, че са решили да останат заедно и не са забравили под натиска на събитията, кои са главните ценности…
Лъв- Козирог
Лъвът рядко е в тълпата- той или е на сцената /избрал главната роля за себе си/, или пък е сред „знаменитости“, които да подчертаят блясъка му. Така първоначално, Козирог е привлечен, дори запленен от тази „луксозна“ личност. Лъвът държи на партньора си, но се нуждае от такъв, който да му отделя всичкото внимание, да следва честолюбивите му амбиции. Почти винаги, това идва в повечко на Козирог и нещата, от които първоначално е бил привлечен, в по-лек вариант- започват да го дразнят. Козирог е достатъчно амбициозен и ангажиран със себе си, за да си позволи да губи време в ласкаене на чуждо Его. Не че не е възможно, но е доста изморяващо и се превръща в изпитание във времето.
Амбициозният Козирог, преуспял и сериозен, също предизвиква уважение и повод за симпатии у Лъва. Но сблъсъка на силни характери е толкова силен тук, че може да се изживее на ниво конкуренция, взаимно себе-доказване и „надскачане“, което колкото и да е стимулиращо в началото, към края задължително ще изисква други хармонизиращи и подкрепящи аспекти между останалите планети.
Лъв- Водолей
Не случайно съществува поговорката, че „противоположностите се привличат“, а Лъв и Водолей са като „два различни свята“ и първоначално пленителният „ефект“ от онова, което не притежават, но им харесва и уважават действа силно и „взривоопасно“.
Ако поиска Водолей може да е изключително мил и всеотдаен, рядко някой ще устои на хитроумните му комплименти, нетрадиционни жестове и отлично боравене с думите.
Лъв е емоционален, но и рационален, той високо ще оцени потенциала на Водолей и ще му отвърне по подобаващ и щедър начин.
Лъвът почти винаги притежава добър социален статус, той печели „аплодисменти“ по призвание това се харесва от Водолей, но той също не е призван да „свири втора цигулка“.
Лъвът пък изисква постоянство в „жестовете“, той е личност, която не търпи да се наранява гордостта й с „пренебрежение“ например.
В дългосрочен план тази комбинация изисква от партньорите постоянно да се учат и нагаждат един към друг, което е полезно и стимулиращо, но понякога и изморяващо.
Тук всичко зависи от „личностното“ ниво и зрялост, степента на уважение, а и интерес.
Лъв- Риби
Тази комбинация е рядко срещана и обикновено се гради върху сериозни компромиси, може да просъществува при личности, които са по-толерантни и на високо интелектуално ниво. И все пак „репетират“ на различни теми! Кои са те?
На първо място Лъв харесва „блясъка“ на всички нива – от облекло до социален престиж. Не, че Риби не може му ги осигури, но по-природа той е по-скоро „скромен“ отколкото експанзивен в своите прояви, съответно-положение. Освен това при наличието на проблем, Риби е склонен да действа емоционално, а Лъв едва ли ще го успокои с подобаващ „чувствителен“ подход. Някой от разискваните теми изобщо ще останат непонятни за Лъв, той ще ги приема или като „маловажни“ или като неподходящи за „царствената“ му позиция. Риби ще изтълкува поведението като липса на обич или дори – прояви на егоизъм.
Въпреки всичко могат да се обединят, благодарение на всеотдайната природа на Риби, защото той умее да бъде грижовен, а това се цени високо от Лъв.
Риби ще уважава своя избраник и ще се стреми да не забелязва някой черти, които го дразнят у Лъва…

Все пак, ако желаят да останат заедно, двамата постоянно ще трябва да се „доказват“ един на друг, да си припомнят и „преговарят“ какво ги е събрало…

Mariana Petrova

Добави коментар

Натиснете тук, за да публикувате Вашия коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>