Хороскоп за съвместимост

Дева и останалите зодиакални знаци

Дева- Овен
Тази връзка е сложна, но не и невъзможна. Все пак Дева ще трябва да промени основни възгледи за живота си- от отношение към секса и любовта, до начин на съжителство в дома.
Овен също може да бъде „впрегнат" в някакви ежедневни процеси, не твърде характерни за него, но това ще стане само при условие, че хитроумната Дева го е убедила в някаква истина, въвлича го предизвикателства и умее да поддържа интереса му.
В добрия вариант Овен ще оцвети емоционалната природа на Дева, ще я накара да изпита силна любов и страст, а
Дева- Овен
Тази връзка е сложна, но не и невъзможна. Все пак Дева ще трябва да промени основни възгледи за живота си- от отношение към секса и любовта, до начин на съжителство в дома.
Овен също може да бъде „впрегнат“ в някакви ежедневни процеси, не твърде характерни за него, но това ще стане само при условие, че хитроумната Дева го е убедила в някаква истина, въвлича го предизвикателства и умее да поддържа интереса му.
В добрия вариант Овен ще оцвети емоционалната природа на Дева, ще я накара да изпита силна любов и страст, а
Дева ще помогне на Овен да бъде още по-успешен и реализиран.
Въпреки всичко, различията тук не са малко и постоянно ще изискват компромиси, вид личностно израстване, за да съхранят чувствата си и останат заедно.
В противен случай ангажимента на Овен към Дева ще се превърне в тягостно бреме и задължение, а чувствата на Дева от любов ще преминат първо към несигурност и ревност, а по-късно и към неприязън.
Дева- Телец
Какво по-хубаво от това да се съберат двама души, които ще гледат в една посока, ще харесват подобни неща, ще изпитват щастие и близост като задоволяват общите си желания.
Да, такава хармония съществува и тя е между Дева и Телец, при условие, че не са налице други и силно разрушителни аспекти.
Тогава Телец ще е запленен от мъдрия си и прагматичен партньор, винаги добре изглеждащ, често и преуспяващ в дадена професия.
Дева винаги знае кои струни трябва да докосне, за да трогне своя любим.
По правило и двата зодиакални знака се обвързват трудно, а когато това се случи е добре преценено. При наличие на известни различия след това, компромис лесно се намира, защото характерите се разбират, а противопоставянето не се гради върху принципни и сериозни различия.
Дева-Близнаци
Близнаци и Дева се управляват от Меркурий- планета „управляваща“ разума, освен това и двата знака са подвижни, което означава, че адаптивните способности между тях ще са високи, както и уважението.
Всъщност, ако вече са заедно, това ще бъде най-силният „коз“ за съвместното им съжителство.
Което не означава, че различията автоматично ще изчезнат.
На първо място Дева е много организирана и трудно ще й понесе „разпиления“ нрав на Близнаци.
Дева харесва практичните съждения, претворени в реални резултати, а това за Близнаци е досадно, дори изморяващо.
Но ако Дева е преценила, че има други „компенсиращи“ качества може и да му прости тези „грехове“.
Освен това интелигентните Близнаци ще намерят начин да „наваксат точки“, но ако поискат…
При всички случаи това е една вълнуваща комбинация. Двамата често ще попадат в ситуации, при които ще трябва да се нагаждат един към друг, да правят компромиси. Добрата новина е, че и двата зодиакални знака го умеят, но докато искат…
Да не забравяме, че Близнаци и Дева са преди всичко рационални и докато го има общия интерес и уважение и тях ще ги има като двойка!
Дева-Рак
Полезна и много-обещаваща връзка! Един от най-удачните партньори за Рак е Дева, а и обратното…
Дева може и да се влюбва чрез „разума“, но когато е спечелено сърцето й умее да бъде лоялна и всеотдайна.
Рак държи на своите близки, създава комфорт и уют за любимите си хора. Освен това, често е и добре професионално реализирана, защото е амбициозна…
Дева цени всички тези качества по достойнство и е готова да отговори по подобаващ начин.
Ако Рак е прекалено емоционален, Дева ще го успокои внимателно, ще „приземи“ някой чувства, но не грубо, а по-най подходящия и прагматичен начин.
Рак ще провокира силни страсти и цветни преживявания в Дева, а уважението и доверието винаги ще ги стопля и връща един към друг…
Това е една от най-хубавите възможни комбинации, ако все пак има и различия би трябвало да се преодолеят от другите скрепващи ги положителни аспекти…
Дева-Лъв
Дева може да реши да „приюти“ в сърцето си своенравната котка, като ще направи всичко възможно тя да се чувства щастлива. И по всяка вероятност ще стане точно така- Лъв ще бъде заобиколен от внимание и грижа, от всичко, от което има нужда, защото Дева умее да дава на партньорите си онова, което искат…
Всъщност за Лъв това е обогатяваща връзка в много отношения….
Но Лъв и Дева мислят твърде различно и тази разлика действа по-зле върху психиката на Дева, отколкото на Лъв.
Дева не обича показността, а забавленията са само една малка част от изпълнените с отговорности дни. Дева се вглежда в детайлите, обмисля ходове напред, а Лъв мрази подробностите- за него по-важна е общата картина. Освен това Лъв не харесва рутината в ежедневието- трябва да има някакъв драматизъм, блясък, дори когато става въпрос за обикновени кексчета на закуска или милувки преди лягане. А този подход е изморителен и неразбираем за Дева. Тя би се зарадвала, ако Лъв й сподели бъдещите си професионални намерения. За Лъв обаче животът е сега, от него трябва да се „гребе с пълни шепи“, така че изисква вълнуващи емоции в този момент…и уважение, разбира се!
Трудна комбинация, но ако имат допълнително скрепващи аспекти, биха могли да привикнат един към друг…
Дева- Дева
Дева е един от най-креативните, прагматични и усърдни личности в зодиака. Те са толкова отговорни, че могат да изпълняват задълженията си към близките и семейство почти до краен предел и въпреки собствената им неудовлетвореност.
Това създава условия за продължителен съюз между Дева и Дева. Те харесват сходни неща, а различията по правило могат да ги изгладят, защото са адаптивни и аналитични. Много грижа и всеотдайност ще цари в общия им път и винаги ще поддържат интереса си един към друг чрез съдържателни разговори, обсъждане на различни теми.
Опасността за тази връзка се диктува от факта, че Дева се нуждае от някаква „водеща“ и авторитетна личност, която да я стимулира.
Дева е склонна на песимистични оценки, а прагматичната й природа изисква допълнителни емоционални и цветни преживявания дошли „отвън“. Тъй като са „подобни“ Дева- Дева лесно ще попадат в кръговрата на сивото ежедневие, а това ще действа подривно във времето на добрите им чувства един към друг.
Все пак трудностите са преодолими, а плюсовете повече от негативите…
Дева- Везни
Дева и Везни са различни, но в никакъв случай- конфликтни.
Всъщност, оказва се, че имат и доста общи неща.
И двата зодиакални знака ценят хармонията в човешките взаимоотношения, естети са по природа, редът и „класата“ не са им чужди понятия.
И Дева, и Везни са „мисловни“ , така че рационалният подход в сложни житейски ситуации ще преобладава.
Дева може да обогати възгледите си чрез Везни, да погледне отвъд „ежедневните процеси“, благодарение на „въздушните“ идеи на партньора си, да придобие някакви „ценности“ в пряк и преносен смисъл…
Везни ще бъде по-практичен и организиран покрай изискванията на претенциозната Дева. Тя ще стимулира прикривани и непознати емоционални преживявания…
Плюсовете на подобен съюз не са малко, а кои са недостатъците?
На първо място трябва да се уеднаквят приоритетите и „харесванията“. Иначе единият винаги ще се чувства използван или употребен от другия.
За взаимното им привличане във времето ще са необходими целенасочени и адекватни действия…
Дева- Скорпион
Скорпион е страстен и силно емоционален- тази природа може да е вълнуваща и стимулираща в началото за рационалната Дева.
Дева е грижовна и всеотдайна към своя избраник, деликатна е при наличието на спорни въпроси, така че Скорпион също може да бъде очарован от Дева.
Съчетанието между „земни“ /Дева/ и „водни“ / Скорпион/ знаци винаги е полезно и обогатяващо, даващо смисъл и плодове в един по-общ и метафоричен смисъл.
Дева може да минимализира част от преувеличените преживявания на Скорпион, чрез своята „материална“ мисъл, а Скорпион ще разшири хоризонтите на Дева, ще я накара да изпита непознати и дълбоки чувства.
Опасността за тази връзка се диктува от крайните реакции на Скорпион, обсебваща любов, която може да уплаши и/или обърка Дева.
Дева е преди всичко аналитична и практична, така че част от нейните мотиви и съответни действия ще останат чужди и непонятни за Скорпион.
Връзката е застрашена от „обрати“, внезапно попадане в нови „ситуации“, при условие, че преобладава личния интерес, а не стремежът да се разгадае другия…
Дева-Стрелец
Това е сложна комбинация, но не и невъзможна. Все пак и двата знака са природно интелигентни и прозорливи. „Подвижността“ им позволява по-лесно да се приспособяват към идеите на другия, съответно да правят компромиси.
Девата може да изстуди ентусиазма на Стрелеца, но и да приземи нереалистичните му планове, така че да ги насочи в една по-продуктивна посока.
Стрелецът пък ще разшири хоризонтите на Девата, като й покаже, че не само детайлите са важни, а и крайната, общата картина. Ще я въвлича във вълнуващи приключения, ще я „заразява“с оптимизъм и добро настроение. Тя пък по-лесно ще прощава определени слабости, защото ще цени добронамереността на избраника си.
Опасността тук идва от факта, че те са твърде различни, по принцип харесват различни неща и неудовлетворението им ще подейства подривно във времето, при условие, че съзнателно не се обърне внимание на нуждите на другия.
Дева- Козирог
Дева е един от най-претенциозните знаци, когато си избира партньор. Тя го преценява с разума си, а не със сърцето, подобно на „треньор, който търси своя шампион“. Когато е заслужена все пак любовта й, тя умее да бъде вярна и доста грижовна.
Дева не само ,че не се страхува да работи, тя не може да понася бездействието, а вглеждането в детайлите, прагматичната й мисъл винаги води до конкретни резултати, съответно-добра реализация. Какво по-хубаво за Козирога? Той е амбициозен и земен, аналитичността и прозорливостта на Девата го допълват, разширяват хоризонтите му с нови възможности, посочване на полезни подробности, които правят живота успешен и в крайна сметка щастлив.
Много топлота, взаимно доверие и уважение скрепяват този съюз. Може би няма да срещнем такава двойка в шумни компании, защото ще предпочитат своята собствена. Може би няма да ги забелязваме твърде, защото ще са извън „жълтите хроники“ и обсъждания. Но ако общуваме с тях, ще придобием усещане за такава любов, която е способна да предизвика възхита, дори мъничко завист…
Дева-Водолей
Дева макар и „земен знак“ отговаря на „изискванията“ на Водолей, защото е природно интелигентна, съобразителна, находчива и не по-зле от самия Водолей си служи с думите.
И двата знака избират партньора си, чрез разума, а не чрез сърцето. Всичко е преценено, освен това, тъй като са различни по природа, научават много един от друг.
Привличането между тях безспорно е голямо, защото привидно си приличат в доста отношения. Но само привидно.
Всъщност „въздухът“ /Водолей/ не забелязва или не цени в пълна степен основни качества на „земята“ /Дева/ и обратното – Земята/Дева/ не може да разбере в пълна степен базисни характеристики на Въдуха/Водолей/.
Така, въпреки че са рационални те винаги ще се изненадват в своите реакции, в известен смисъл ще се „надлъгват“.
Тази комбинация крие рискове от“обрати“, тя е сложна, но не и невъзможна. Ако има достатъчно и допълнителни аспекти между другите им планети, тогава уважението ще ги скрепи за дълго.
Дева-Риби
Тези зодиакални знаци са „опозиционни“ и по тълкувание са различни. Но въпреки всичко се привличат силно и на практика има доста подобни дълготрайни съюзи.
Дева, както знаем, избира своя любим чрез „разума“, добре преценява всички плюсове и минуси. Тя цени лоялността, желае да има партньор до себе си, с който да може да изгради топъл и уютен дом. Риби, безспорно е способна да „облагороди“ и „оцвети“ чувствителността на Дева, да й даде сигурност…
И двамата има какво да научат един от друг! Прагматичната Дева ще насочва към реализация одухотворения си любим- Риби, като ще „приземява“ част от неговите фантазии, а и преувеличена чувствителност, но по един деликатен и умел начин, така както само Дева умее.
Риби пък ще вдъхновява с много идеи Дева и те ще реализират голяма част от общите си проекти, без сериозна конфронтация, защото и двамата са прозорливи.
Риби с времето става „по-земна“ под влияние на Дева, а Дева се насочва и към духовни теми, като осъзнава, че не само материалните въпроси са важни!
Въпреки всичко, различията ще ги изправят пред необходимостта да се нагаждат един към друг. Какво пък, никога нищо не е идеално…
Определящо е тук да не се прекрачат граници. Ако на Риби й писне все да бъде поучавана, ще стане „хлъзгава“, ще се измъква от задълженията си по един неочакван начин. Разумната Дева трудно ще прости вид непостоянство, защото ще го отчете като слабост. За Дева постигането на поставените цели са в основата не само на природата й, а и условие, с което не прави компромиси. За да остане с някой, Дева трябва да уважава! Така че, Риби ще е или принуден да отговори на това изискване чрез амбиция-съответно добра реализация или ще остане извън живота на Дева…

Mariana Petrova

Добави коментар

Натиснете тук, за да публикувате Вашия коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>