Хороскоп за съвместимост

везни и останалите зодиакални знаци

Везни-Овен
Овен и Везни са противоположни знаци, начало и край на едно цяло, път към съвършенство и за двамата.
Овен може да усвои ценни уроци от Везни, като прояви на толерантност, уравновесеност, да разбере истинския смисъл на партньорските отношения.
Везни пък, покрай своя любим ще осъзнае, че е важно човек да е по-самостоятелен, за да е щастлив и реализиран. Освен това, колебаещата се позиция между „за" и „против" ще бъде трансформирана в голяма степен от нуждата да се рискува, в някой случаи- воюва!
Везни-Овен
Овен и Везни са противоположни знаци, начало и край на едно цяло, път към съвършенство и за двамата.
Овен може да усвои ценни уроци от Везни, като прояви на толерантност, уравновесеност, да разбере истинския смисъл на партньорските отношения.
Везни пък, покрай своя любим ще осъзнае, че е важно човек да е по-самостоятелен, за да е щастлив и реализиран. Освен това, колебаещата се позиция между „за“ и „против“ ще бъде трансформирана в голяма степен от нуждата да се рискува, в някой случаи- воюва!
Ако си припомним от митологията легендата за гълъба на мира, изградена върху общуването между богинята на любовта Венера и Марс -бога на войната, всъщност ще разберем колко е ценен и ползотворен този съюз.
Разбира се, различията винаги ще съществуват, а преодоляването им ще изисква понякога не малко усилия, дори на моменти ще се усеща като „болезнен процес“. Все пак, всичко може да бъде преодоляно, благодарение на факта, че привличането тук почти винаги е голямо, както и взаимното уважение.
Везни-Телец
И двата зодиакални знака се управляват от Венера, така че по естествен път са носители на красотата и изяществото. На пръв поглед биха се привлекли и харесали, но подобна връзка се тълкува като необходимост от постоянно „приспособяване“.
Телец и Везни не са агресивни и рядко биха влезли в открита война, но за това пък различията между тях могат да действат доста подривно.
Важно е желанието да се променят в името на любовта. Ако съществува такава мотивация, ще водят интересни и ползотворни спорове, породени от любопитния характер на Везни-той цени съдържателните разговори, в които разгадава човешката природа и Телец- даващ „съдържателна“ насока на разговора, като набелязва някакви ползи и негативи…
И така- съюзът е възможен, разширяващ хоризонтите, но двамата винаги ще се изненадват с реакциите си, в известен смисъл е полезно да са „нащрек“, така че да не се „изненадат“.
Везни-Близнаци
Хармонията между Близнаци и Везни е безспорна и почти не съществуват конфликтни точки. Те са от един елемент –въздух и са сходни по природа, не са конфликтни, умеят да се нагаждат, любопитни са и могат да дискутират различни теми, така че да поддържат симпатиите си един към друг.
С времето обаче могат да усетят липса на стимули, които да „ободряват“ и разнообразяват съвместното им съжителство.
Тази комбинация е добра за разширяване на съзнанието и за приятелство също, но ако са съпрузи двамата ще трябва да имат допълнителни скрепяващи аспекти, въпреки многообещаващото начало и привидното разбирателство…
Везни-Рак
Симпатия и взаимен интерес може да привлече подобни партньори един към друг.
Везни е отличен събеседник, обича да разгадава човешката природа и срещата с Рак ще е доста вълнуваща за него.
Може би Рак ще му разкрие приказни светове от непознати емоционални преживявания, ще накара Везни да се замисли върху дълбочината на истинските чувства…
Не, че Везни не знае какво е обич, просто тя е по-аналитична, любовта й е неуловима и свободна като въздуха, а сега се сблъсква с друга страна…далечна и някак чужда.
И двата зодиакални знака ценят семейството, хармонията, толерантността, не се конфронтират пряко без сериозни провокации…
Но тази привидна прилика може да действа много подривно…защото същността е различна.
Ако не си припомнят постоянно защо са се събрали, не стимулират по адекватен начин страстта си един към друг, съществува опасност да се отчуждят, дори предадат без видими причини или поне напълно осъзнати.
Везни-Лъв
Това е добра комбинация, изтъкана от взаимни стимули и общи симпатии. На първо време Везни почти винаги изглежда великолепно, защото е закриляна от богинята на любовта – Венера. Везни е и естет, така че безспорно би се привлякъл от блясъка на Лъва.
Везни умее да общува, цени хармонията и ще подходи по подобаващ начин към своя любим Лъв.
Лъв ще отговори на Везни, като разпали чувства й, направи ежедневието й цветно и изпълнено с емоции.
Двамата биха могли да обсъждат различни теми и винаги да са си интересни.
Освен това привличането тук е силно, а любовта често от пръв поглед.
Но не бива да се забравя, че Везни е мисловен знак- тя може да издигне или направо да убие някой с думи, ако поиска.
И при условие, че е на лице проблем, разминаващи се гледни точки, изобщо не е сигурно, че Везни няма да си го върне на Лъв, за всички премълчавани моменти.
Това ще действа като „пожар“, който или трудно ще се потуши или след който никога и нищо не е същото.
Би трябвало с времето да се научат да си прощават и да са по-толерантни един към друг- това е тяхното слабо място!
Везни-Дева
Дева и Везни са различни, но в никакъв случай- конфликтни.
Всъщност, оказва се, че имат и доста общи неща.
И двата зодиакални знака ценят хармонията в човешките взаимоотношения, естети са по природа, редът и „класата“ не са им чужди понятия.
И Дева, и Везни са „мисловни“ , така че рационалният подход в сложни житейски ситуации ще преобладава.
Дева може да обогати възгледите си чрез Везни, да погледне отвъд „ежедневните процеси“, благодарение на „въздушните“ идеи на партньора си, да придобие някакви „ценности“ в пряк и преносен смисъл…
Везни ще бъде по-практичен и организиран покрай изискванията на претенциозната Дева. Тя ще стимулира прикривани и непознати емоционални преживявания…
Плюсовете на подобен съюз не са малко, а кои са недостатъците?
На първо място трябва да се уеднаквят приоритетите и „харесванията“. Иначе единият винаги ще се чувства използван или употребен от другия.
За взаимното им привличане във времето ще са необходими целенасочени и адекватни действия…
Везни- Везни
Ако не им е достатъчно скучно да са заедно, тази връзка е почти безоблачна. Все пак трудно ще спорят и ще предприемат рискови стъпки, защото обсъждането на ползи и загуби може да се превърне в един безкраен процес, придържащ ги към вид статукво. А великодушието и компромисът не са добри „съветници“ за материална стабилност и финансови придобивки.
С времето и двамата ще стават по-индивидуалистични, капризни и „капсулирани“ в собствените си нужди и преживявания, така че като резултат ситуацията ще ескалира към вид съперничество или дори конфронтация, особено ако общественият статус не е удовлетворяващ.
Все пак това знак стремящ се към хармония и сътрудничество, така че тези качества могат да ги придържа един към друг дълго време.
Везни – Скорпион
Везни се стреми към равновесие на всички нива, дори се нуждае от намиране на „компромисна“ точка вътре в себе си, за да се чувства спокоен и щастлив. Скорпион е носител на крайните емоционални преживявания, той иска да изпитва силни страсти и емоции, така че хладната любов на Везни ще му действа като „студен душ“- отрезвяващо.
Ако Везни си е избрал Скорпион, това ще означава, че е приел предизвикателството да е емоционално нестабилен, да се въвлича в трансформиращи и непознати за „въздушната“ му природа ситуации. Но тъй като цени хармонията, а и е склонен да опознава „човешката душевност“, интересът му ще бъде поддържан…
Скорпион държи на лоялността, на справедливостта в един по-общ и отвлечен смисъл. За това ще се примири с част от „недостатъците“, бих казала съществените различия с любимия си.
Такава комбинация изисква много компромиси и нагаждане към нуждите на другия, но високата оценка на някой личностни характеристики често ще ги връща един към друг, стига вид неудовлетворение да не вземе превест над всички останали мотиви…
Везни-Стрелец
Творческа комбинация на личности, които се вдъхновяват и допълват. А дали първо не са били добри приятели? Тук компромисът и независимостта са толкова големи, че могат да се превърнат в екстравагантна двойка, която не обръща внимание на чувствата на другия, а смисълът от общото им съжителство се изпълва от взаимния интерес.
Везни ценят хармонията и честността, умеят да правят компромиси. Стрелец е прям и весел, така че конфликт няма.
Опасността тук се диктува от прекалената толерантност и свобода на действие. Когато страстта премине, ще е наложително да си намерят нови стимули, които да ги привличат, защото иначе просто ще спрат да се забелязват или в по-добър вариант – ще се превърнат в „другари по съжителство“.
Везни-Козирог
Везни ценят хармонията, красотата, а Козирог взаимното доверие и просперитет. Никакъв конфликт на интереси! Нежната Венера, която управлява Везни, ще увеличи сензитивността на Козирога, ще смекчи „твърдата му природа“, ще внесе приятни нюанси на романтика.
Козирог пък ще стимулира Везни „да разцъфне като пролетно цвете, върху студената му, но плодотворна почва“.
Друг е въпросът, че двамата често могат да харесват различни неща- от къщна мебел до любовна игра. Разбира се, тази неблагоприятна тенденция, може да бъде компенсирана от други скрепващи съюза им аспекти.
Но при всички случаи е важно, амбициите им да са почти равни, така че да гледат в една посока. Иначе, подобно на въздуха /Везни/, който преминава над земята /Козирог/, ако не се въвличат в конфликти /Везни умее да ги тушира, а Козирогът ги избягва/, те ще започнат да се разминават без да се забелязват или влияят особено…Всеки един от тях, ще започне да живее в свой собствен свят, където надделяват личните желания и свето-усещания за щастие.
Везни-Водолей
И без да влизам в подробности е ясно, че това една доста стабилна връзка, почти без недостатъци. Всъщност дори и да има такива, те ще се изгладят или от уравновесената и справедлива Везна , или от Водолей, който си е намерил най-накрая партньор способен да реагира адекватно на всичките му особености.
Везни е не само интелигентен, той е и социално адаптивен, добре изглеждащ, както навън, така и у дома. Сложната му и комбинативна мисъл е предизвикателство за Водолей, така че двамата могат да спорят приятелски, докато гледат в една посока и взаимно „усилват“ енергията си, силните черти от заложените ми качества.
Разговорите, уважението обаче не значат още страст. Тя трябва да се стимулира допълнително и съвсем съзнателно, за да не се превърнат след време в „добри другари“.
Везни-Риби
Везни се привлича от артистични личности, харесва съдържателните разговори и Риби доста добре се вписва в тези качества.
И двата зодиакални знака ценят романтиката, хармонията в партньорските отношения.
Така в началото могат да си изградят „розова градина“ от мечти и да й се любуват.
Но Риби и Везни са корено различни в своята природа, така че е почти задължително условие да имат допълнително скрепващи връзката им аспекти. Иначе, чувствата на Везни незнайно защо ще изстинат, а Риби ще има усещането, че не е „в свои води“ и или трябва той да се промени или пък нещо в „атмосферата“.
Риби и Везни не са конфликтни, но с времето ще се нуждаят от все повече „искри“ помежду си, за да поддържат „огъня“ , съответно- страстта и привличането един към друг.

Mariana Petrova

Добави коментар

Натиснете тук, за да публикувате Вашия коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>