Хороскоп за съвместимост

Скорпион и останалите зодиакални знаци

Скорпиони –Овен
И двата знака се управляват от Марс /въпреки че водещ управител в съвременната астрология за Скорпиона е Плутон/.
Все пак горе-споменатия факт е „обещание" за бурна любов, изпълнена с крайности в емоционалните преживявания.
И Скорпион и Овен са достатъчно силни характери, за да си бъдат интересни. Но това е на първо време и в началото.
Скорпиони –Овен
И двата знака се управляват от Марс /въпреки че водещ управител в съвременната астрология за Скорпиона е Плутон/.
Все пак горе-споменатия факт е „обещание“ за бурна любов, изпълнена с крайности в емоционалните преживявания.
И Скорпион и Овен са достатъчно силни характери, за да си бъдат интересни. Но това е на първо време и в началото.
След това, особено при наличие на конфликти и несъгласие по определени теми, конкуренцията, дори конфронтацията ще бъдат почти непреодолими.
Скорпион изисква цялостно отдаване и безусловна любов. А на Овен не му се нрави да го обсебват и още по-малко ограничават.
Овен се привлича от новото, той може да бъде рязък и язвителен, а чувствителната природа на Скорпион не прощава неща, като загуба на достойнство или доверие.
Тук допълнителните и скрепващи аспекти, между останалите им лични планети са задължителни!
Скорпион-Телец
Телец и Скорпион са два опозиционни знака, „начало и край“ на едно цяло…въпреки големите и принципни различия между тях, привличането и взаимните симпатии са големи- от страст до уважение- всички чувства са силни и оставящи траен отпечатък у другия.
Всъщност, кой, ако не Скорпион ще научи Телец да цени повече любовните преживявания, отколкото чисто материалните ползи.
Телец пък влияе силно на психиката на Скорпион, облагородява емоциите му и по-често го кара да се замисля върху чувството си за собственост, „приземява“ и съкращава част от не прагматичните съждения на Скорпион.
Двата знака могат да се подкрепят, взаимно стимулират и реализират намеренията си.
Все пак определящо тук е нивото на развитие на всеки и до колко е способен да види „допълващите“ качества у другия! Стара истина е, че опозиционните знаци се „забелязват“ в един по-късен етап от живота си, когато са натрупали опит и са осъзнали какво им липсва ,за да са щастливи.
Скорпион-Близнаци
Любопитните близнаци могат да бъдат силно привлечени от страстната природа на Скорпион. Скорпион има с какво да разнообрази ежедневието му, а в един друг смисъл- да го научи на непознати емоционални преживявания.
Близнаци в началото ще направи всичко възможно а отговори на желанията на Скорпион и да спечели доверието му.
Но Близнаци не обича да бъде обсебван, той има нужда от „въздух“ и обсебващия, често – труден към промяна нрав на Скорпион ще започнат да го подтискат. Близнаци знае как да се „измъква“, способен е да бъде доста язвителен, ако го притиснат, но Скорпион е твърде чувствителен, за да прости или забрави някой забележки на своя любим.
Всъщност двамата са толкова различни, колкото и самата им природа- въздух и вода.
Съчетанието между двамата ще ги нарани в значителна степен, ако не си припомнят постоянно какво ги е събрало и защо са се харесали…
И все пак е задължително да имат допълнителни скрепващи аспекти за едно дълго съжителство. Иначе ще си говорят на различни езици и в крайна сметка няма да се разберат.
Скорпион-Рак
Връзка между тези зодиакални знаци трудно се разрушава, а ако все пак това се случи, то задължително ще остави трайни белези и у двамата партньори.
При условие, че обединят чувствените си природи, това ще означава много любов, страст, драматизъм и вълшебство. Никой не може им да обещае „безоблачно“ бъдеще, защото са прекалено сензитивни и в различни ситуации, по различни поводи ще изпитват разтърсващи емоции, ще достигат дълбините и после пак ще се изкачват към висините на прекрасни преживявания.
Слабото място на тази връзка се крие в опасността от обсебване на другия и ако се прекрачат определени граници, съвместното съжителство ще стане задушаващо или направо непоносимо.
Все пак положителните страни са повече и би трябвало да действат „смекчаващо“ на някой недостатъци…
Скорпион-Лъв
Тази комбинация е изпълнена с предизвикателства, така че първоначално могат да привлекат точно поради тази причина- за да се докажат един на друг и да покажат, кой е по-опасен хищник, в един по-общ и метафоричен смисъл.
Връзката между Лъв и Скорпион рядко се разминава без белези, защото двамата са много различни, същевременно чувствителни и „неподвижни“ като качество в съответния зодиакален знак, т.е.- не правят лесно промени със самата си същност- изискват това от околните.
Лъв и Скорпион са емоционални, но това, което ги прави щастливи не е същото, проявеното внимание рядко носи удовлетворение, а мотивите и реакциите на партньора са почти непонятни за другия.
Ако в личните им хороскопи, останалите планети показват склонност към трансформации е възможно да се адаптират един към друг, но рискът да се наранят жестоко винаги ще съществува…
Скорпион-Дева
Скорпион е страстен и силно емоционален- тази природа може да е вълнуваща и стимулираща в началото за рационалната Дева.
Дева е грижовна и всеотдайна към своя избраник, деликатна е при наличието на спорни въпроси, така че Скорпион също може да бъде очарован от Дева.
Съчетанието между „земни“ /Дева/ и „водни“ / Скорпион/ знаци винаги е полезно и обогатяващо, даващо смисъл и плодове в един по-общ и метафоричен смисъл.
Дева може да минимализира част от преувеличените преживявания на Скорпион, чрез своята „материална“ мисъл, а Скорпион ще разшири хоризонтите на Дева, ще я накара да изпита непознати и дълбоки чувства.
Опасността за тази връзка се диктува от крайните реакции на Скорпион, обсебваща любов, която може да уплаши и/или обърка Дева.
Дева е преди всичко аналитична и практична, така че част от нейните мотиви и съответни действия ще останат чужди и непонятни за Скорпион.
Връзката е застрашена от „обрати“, внезапно попадане в нови „ситуации“, при условие, че преобладава личния интерес, а не стремежът да се разгадае другия…
Скорпион-Везни
Везни се стреми към равновесие на всички нива, дори се нуждае от намиране на „компромисна“ точка вътре в себе си, за да се чувства спокоен и щастлив. Скорпион е носител на крайните емоционални преживявания, той иска да изпитва силни страсти и емоции, така че хладната любов на Везни ще му действа като „студен душ“- отрезвяващо.
Ако Везни си е избрал Скорпион, това ще означава, че е приел предизвикателството да е емоционално нестабилен, да се въвлича в трансформиращи и непознати за „въздушната“ му природа ситуации. Но тъй като цени хармонията, а и е склонен да опознава „човешката душевност“, интересът му ще бъде поддържан…
Скорпион държи на лоялността, на справедливостта в един по-общ и отвлечен смисъл. За това ще се примири с част от „недостатъците“, бих казала съществените различия с любимия си.
Такава комбинация изисква много компромиси и нагаждане към нуждите на другия, но високата оценка на някой личностни характеристики често ще ги връща един към друг, стига вид неудовлетворение да не вземе превест над всички останали мотиви…
Скорпион- Скорпион
На практика се оказва, че между тези зодиакални знаци се пораждат дълготрайни чувства и те винаги дълбоко променят/влияят на психиката и на двамата!
Скорпион- Скорпион се разбират почти без думи. Това е потаен знак, който в по-голяма степен може да бъде разгадан от себе-подобен.
Опасността за тази връзка се диктува от факта, че силните емоционални преживявания и трансформиращи ситуации, които като магнит се привличат от Скорпион нямат адекватен отговор или спирачка.
Двамата ще попаднат в затруднено положение пред вид предизвикателства…почти без изход..
Съвместният им живот задължително ще е цветен, изпълнен с крайности от любов до омраза и от безкрайно щастие до отчаяние…тук средно положение няма!
Скорпион-Стрелец
Загадъчният Скорпион в началото може да е доста интересен за Стрелеца, който цени предизвикателствата, а любопитството му е допълнителен повод да се приближи до този тайнствен зодиакален знак.
Такава връзка обещава да е много емоционална, страстна и вълнуваща.
Комбинация, която предизвиква крайности от любов до омраза, но никога безразличие. Умеят да създават незабравими моменти и често се превръщат във фрапантна и обсъждана двойка.
Но като две мощни стихии- огън и вода, те трябва да преодолеят доста различия, в противен случай взаимно ще се наранят ,ще си оставят трайни белези в душата.
Скорпион-Козирог
Чувствената и страстна природа на Скорпиона ще изкарва често Козирога от благонадеждното му поведение. Всъщност, любовните апетити на последния не са по-малки, просто е необходимо някой да ги разкрие и стимулира. Козирог ще трябва да се научи да показва повече чувствата си, а Скорпионът пък -да овладее емоционалните си и спонтанни реакции.
Тъй като и двата знака са много упорити, трудно ще достигат до единомислие в спорни ситуации, но понеже си имат доверие, още по-трудно ще се откажат да бъдат заедно. Стига единия да не предаде другия, след поредния изблик на „инат“! Изневярата тук не се прощава, а Скорпионът е и доста отмъстителен.
При всички случаи, това е една цветна и изпълнена с много топли чувства, но и предизвикателства връзка. Ако някога се разделят, може и да не съхранят доброто отношение, но задължително ще им останат незабравими спомени!
Скорпион-Водолей
Ако не от чисто любопитство или склонност към „екстремни“ преживявания, то искрата между двамата е почти изключено да се запали.
Водолей обича „предизвикателствата“, а Скорпион е способен здраво да го разтърси.
Силните страсти на които е буквално символ Скорпион са като стъпване на Луната за Водолей. Докато Лунният пейзаж е пленителен /както всяка непозната територия/, обстановката е спокойна, но напомняща „затишие пред буря“.
Скорпион вече опознал своя независим любим, но ако го приема като предизвикателство, все още не е опасен.
Всъщност капаните и изненадите тук идват като проява толкова ненадейно, че въпреки прозорливостта си и Водолей и Скорпион не разбират как са попаднали в дадена ситуация.
При всички случаи много емоционална връзка, но с неочакван край или постоянни рискови положения.
Скорпион-Риби
Това е една от най-здравите връзки в зодиака и в нея винаги има доза магия. Ако вярвате в понятия като „кармична любов“, духовно общуване“, то тя най-силно се проявява именно между Риби и Скорпион.
И двамата са способни да отдават безрезервна обич, да я проявяват чрез внимание, взаимо-помощ, въпреки всички предизвикателства. Подкрепата е толкова мощна, че заедно могат да преодолеят почти всички предизвикателства.
Освен това енергиите им са сходни, така че се стимулират дори интуитивно, а чувствата са трайни, дълбоки, изградени върху симпатия и страст.
Опасността за двамата се диктува от прекалено „обсебване“, прояви на ревност, чувствителност, която в екстремни ситуации трудно се овладява.

Въпреки всичко, това е връзка тълкуваща се като „подарък“, който си струва да бъде запазен!

Mariana Petrova

Добави коментар

Натиснете тук, за да публикувате Вашия коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>