Нумерология Нумерология и символи силата на името

Число на Съдбата

ЧИСЛО НА СЪДБАТА
Числото на Съдбата е основен показател в Нумерологията, където освен с името Съдба е известно още и като Изражение или Мисия. Това число дефинира основни черти и тенденции на човешкия характер, помага да се преоткрият личните предимства, недостатъци и призвание на личността.
ЧИСЛО НА СЪДБАТА

Числото на Съдбата е основен показател в Нумерологията, където освен с името Съдба е известно още и като Изражение или Мисия. Това число дефинира основни черти и тенденции на човешкия характер, помага да се преоткрият личните предимства, недостатъци и призвание на личността. Съдбата уточнява и определени аспекти в нашето поведение – такова, каквото то се възприема от другите. Нейното число разкрива доминиращата енергия в пълното ни име, дадено ни по рождение. Чрез своите вибрации то оказва влияние върху възможностите и перспективите на нашето развитие и социална ни реализация.
Изчисляване: Стойността на Съдбата представлява едноцифрено число (с изключение на „Царските“ 11 и 22, които остават непроменени), получено от сбора на всички гласни и съгласни букви в цялото име. Двуцифрената стойност /т.нар. Подчисло/ се запазва, ако е в порядъка от 10 до 78 и допълнително се разглежда нейния събитиен смисъл (вж. Гл. „Подчисла и значението им“).

Пример: Ще си послужим с произволно избраното име

Д А Н И Е Л А И В А Н О В А П Е Т Р О В А
5 1 5 9 6 3 1 9 3 1 5 6 3 1 7 6 1 8 6 3 1
 [5+1+5+9+6+3+1] + [9+3+1+5+6+3+1]+ [7+6+1+8+6+3+1] =
= 30 + 28 +32 = 90,  9 +0 =9
 В случая, числото на Съдбата е 9. Числото 90 не ни интересува, тъй като не влиза в порядъка на Подчислата от 10 до 78.
Таблица на цифровите съответствия на буквите
1 2 3 4 5 6 7 8 9
А Б В Г Д Е Ж З И
Й К Л М Н О П Р С
Т У Ф Х Ц Ч Ш Щ Ъ
Ь Ю Я
ИНТЕРПРЕТАЦИИ НА ЧИСЛАТА НА СЪДБАТА
СЪДБА 1
Положителни качества: Смелост, енергия, инициативност, амбиции. Само-стоятелност, трудолюбие, творчески интелект. Оптимизъм, лидерски качества, авторитет, щедрост, идеализъм.
Отрицателни качества: Гордост, егоизъм, агресивност. Нетърпение, без-разсъдство, повърхностност, непостоянство. Сил-на критичност, параноя, грандомания.
Съдба 1 е показател за енергичен, борбен, инициативен и решителен човек. Той е убедителен, красноречив и знае какво иска от живота. Действията и решенията му са белязани от идеализъм, импулсивност, стремеж към оригиналност и непоносимост към посредствеността. Притежава щедър и всеотдаен характер, а когато дава нещо – прави го безкористно и спонтанно.
Тази независима личност с бързи реакции и лидерски качества се налага със своята ентусиазираност и доминиращо присъствие. Тя е твърде изобретателна, непредвидима, прибързана, критична и често й липсва достатъчно гъвкавост или толерантност в общуването. Предизвикателствата и борбата стимулират нейното въображение и новаторски дух. В работата освобождава своята енергия и агресивност, давайки свобода на организаторските и реализаторските си качества и способности.
В интимен план Съдба 1 е присъща за ревнива личност с развито чувство за притежание. Тя мечтае и се стреми към идеален брак и партньор, когото да обгради с грижи и обожание. В определени случаи, обаче междуличностните отношения са белязани от напрежение и емоционални проблеми с партньора.
Перспективи за най-добра обществена реализация и успехи на различни нива личност 1 може да очаква след 25/27-годишна възраст.
Възможни здравословни проблеми:
– Глава, лице, очи, мозък (конюнктивит, очни възпаления, мозъчни или гръбначно-мозъчни увреждания, синузит, мигрена, депресия, менингит, изгаряния);

– Кръвообращение, сърдечно-съдови и/или артериални заболявания /аритмия, тахикардия/.

СЪДБА 2
Положителни качества: Обаяние, нежност, разбиране, деликатност. Общителност, щедрост, тактичност. Отзивчивост, изтънченост, естетизъм. Отрицателни качества: Свръхчувствителност, нерешителност, пасив- ност. Песимизъм, боязливост, подчиненост. Субек- тивизъм и податливост на влияния. Склонност към бягство от реалността.
Човек с това число на Съдбата е ценен от околните заради своя-та общителност, постоянство и всеотдайност. Той е предпазлив, ще-дър, деликатен и с богато въображение. Особено подходящ е за съветник или изпълнител с обществени функции. По външност и поведение излъчва аристократизъм, а отношенията му с околните са белязани от стремеж към взаимно разбирателство.
В личен план този тип хора се отличават с голяма чувствителност, зависимост и уязвимост по отношение на външната среда и влияния. Възприемчивата, впечатлителна и интуитивна натура на личността, както и дълбоко спотаеното й чувство на безпокойство често я правят неуверена в себе си и податлива на депресии. Индивид със Съдба 2 е романтичен, трудно понася самотата, а чувствата и въображението му доминират над разума.
Основните фактори и мотиви в живота на Двойката са приятелството, любовта, брака, семейството и хармонията в него. Личността има високи изисквания към своя партньор по отношение на нежността, взаимното разбирателство и хармония. Ако не бъдат задоволени критериите й, тя е способна да се отдаде на двойствен живот, на външни интимни връзки и контакти.
Добри перспективи за бърза и успешна реализация има в обществената и хуманитарната сфера, в науката или изкуствата с най-добри перспективи след 25/28- годишна възраст.
Възможни здравословни проблеми:
– Храносмилателна система, стомах и гастро-интестиналeн тракт (диабет, язва, киселини, постоянен глад или липса на апетит);
– Уши, нос, гърло, жлези (синузит, възпаления на жлезите, отити);
– Стомах и нервна система (язва, колит, безсъние, безпокойство).

СЪДБА 3
Положителни качества: Обаяние, жизненост, оптимизъм, амбиции. Ентусиазъм, организаторски качества, адаптивност. Трудолюбие, убедителност, атрактивност.
Отрицателни качества: Показност, скрупули, чувство за превъзходство. Завист, ревност, суетност. Повърхностност, импулсивност, критичност. Натрапчивост, егоизъм, недоверчивост. Това е Съдбата на енергичен, трудолюбив, общителен и адаптивен човек с младежки дух и отворен характер. Привличан е от удоволствията и обикновено е податлив на изкушения. Обича да бъде съблазняван, но умее да пази и отстоява своята независимост. Бързо се „пали“ и ентусиазира, но също толкова бързо забравя и охладнява.
Индивид със Съдба 3 се отличава с предприемчивост, жизнен интелект, новаторски идеи и организаторски качества. Уверен е в себе си и в своите качества, а действията му са мотивирани от реализъм, практичен усет и собствена логика на поведение. Убедителното му красноречие често прикрива силна критичност и склонност към интелектуални спорове. Поведението в много случаи издава показност, театралност или демонстративно превъзходство.

В личния си живот този тип хора са твърде ревниви и проявяват развито чувство за притежание. Обичат авантюрите, но по принцип се стремят да си „играят“ своята игра, да не се обвързват прибързано, да пазят самостоятелността и авторитета си. Способни са да поддържат едновременно две интимни връзки. Едната – чисто физическа, другата – чувствена и емоционална. В определени случаи Съдба 3 е показател за раздяла или развод, вследствие на изневяра.
Възможни здравословни проблеми:
– Жлъчка, бъбреци, черен дроб;
– Артериално кръвообращение;
– Централна нервна система, главен симпатиков нерв (проблеми с равновесието);
– Говорен и/или слухов апарат (заекване, нямота, глухота).

СЪДБА 4

Положителни качества: Трудолюбие, организираност, стабилност. Чувство за отговорност, дисциплинираност, предвидли-вост. Сръчност, упоритост, практицизъм, предпазливост.
Отрицателни качества: Кариеризъм, рутина, маниакалност. Скрупули, дребнавост, скъперничество, ограниченост, инат.
Съдба 4 е индикатор за сериозен, трудолюбив и честен човек, верен на своя дом и семейство, на принципите си и на своите професионални задължения. В ежедневието се отличава с реализъм, целенасоченост и практичен усет. Понякога се нуждае от стимули и морална подкрепа, но не обича друг да взема решенията вместо него. Откроява се с гордост, честолюбие и развито чувство за самосъхранение.
В обществения живот и професията преди да пристъпи към конкретни действие личността предпазливо проучва нормите и изискванията на социалната среда. В работата индивидът е точен, взискателен и прецизен, стремейки се да бъде за пример и подражание. Не е любител на светската суета, стои встрани от лицемерието и задкулисните игри на околните.
В личния живот и взаимоотношенията този тип хора са прями, лоялни, дискретни, традиционни и предвидими. Стремят се към сигурност, ред и спокойствие, грижливо пазят своята територия, но са способни внезапно и хладнокръвно да си отидат, ако разберат, че са станали излишни. Чувствени, но разумни, те предпочитат да крият емоциите си, потискайки своята естественост и спонтанност.
В определени случаи Съдба 4 е показател за сравнително късни успехи, както и за признание или заемане на престижна и отговорна работа.
Възможни здравословни проблеми:
– Костна система, кожа, зъби, нокти (ревматизъм, артрити, костни деформации, дерматози, псориазис, кариеси);

– Далак, корем, черва, панкреас (констипация, колити).

СЪДБА 5
Положителни качества: Общителност, щедрост, оптимизъм. Широк мироглед. Магнетизъм, гъвкавост, адаптивност. Предприемчивост, новаторство, практичен усет.
Отрицателни качества: Показност, непостоянство, лицемерие, критичност. Импулсивност, ревност, егоизъм. Непредпазливост, раздразнителност, нагаждачество. Понякога – обезличаване в стремежа да се хареса на другите или Митомания (мания да се лъже, измисля и симулира).
За личност със Съдба 5 е жизнено необходимо да бъде свободна и независима в действията и решенията си – в личен, обществен и професионален план. Тя е общителна, енергична и любопитна; бързо се адаптира и се чувства добре във всяка среда. В живота се налага със своята гъвкавост, приспособимост, търговски усет и прагматизъм. Умее да се възползва от обстоятелствата и да обръща ситуациите в своя полза. Стреми се към промени, към нови познания и контакти. Не понася рутината, обича да бъде център на внимание, а поведението й често е провокативно, твърде показно или театрално. Личността е способна успешно да се реализира на различни нива, но трябва да контролира своята импулсивност, нетърпение и стремеж да изпъкне.
В интимния живот този тип хора са твърде чувствителни и нестабилни, ако бъдат разочаровани надеждите и очакванията им. В брака партньорът им трябва да проявява повече разбиране по отношение на необходимостта от повече свобода и независимост на Петицата. В противен случай могат да възникнат конфликти и проблеми в семейството.
В определени случаи Съдба 5 е индикатор за неочаквани промени – в професията, семейството или във връзка с децата.
Възможни здравословни проблеми:
– Дихателна система, нос, гърло, бели дробове (бронхити, трахеити, пневмонии, астма, туберкулоза);
– Гръден кош, рамене, крайници;

– Нервна система (психическо изтощение, проблеми с равновесието, напрегнатост, свръхвъзбудимост).

СЪДБА 6
Положителни качества: Идеализъм, щедрост, хуманност. Всеотдайност, разбиране, честност. Толерантност, изисканост, естестетизъм, стремеж към хармония, максимализъм.
Отрицателни качества: Нерешителност, безотговорност, непостоянство. Свръхчувствителност, мнителност, колебливост. Безкомпромисност, ревност, нарцисизъм.
Съдба 6 е характерна за човек, за когото от първостепенно значение са общественото признание, брака, придобивките и хармоничните отношения в дома и професията. Това е личност, която отдава голямо внимание на външния вид (своя и въобще на нещата), на своя имидж, на социалните и семейните взаимоотно-шения. Нейната жизненост, енергичност и предприемчивост най-често са предизвикани или обусловени от емоционални мотиви, а поведението й обикновено е белязано от импулсивност, съмнения и протекционизъм. Взискателността и стремежът й към съвършенство често предизвикват както одобрението, така и недоволството на околните.
Шестиците се стремят да играят активна обществена роля и да поемат отговорности, които отговарят на техните стремежи и идеали. Колебливостта и склонността да се подценяват пречи на техните успехи, а щом нямат точно поставена цел се оставят носени от течението на обстоятелства и събития.
В обществените контакти и в професионалната среда личността търси разбирателство и общи интереси като в голямо, сплотено семейство. Идеализмът, високите социални цели, взискателността и максимализмът са в състояние да я доведат до големи успехи, слава и признание.
Възможни здравословни проблеми:
– Стомашно-чревен тракт, бъбреци, простата, пикочен мехур;
– Полови органи (предимно при жените – възпаления, хормонални смущения);

– Венозно кръвообращение и сърце (сърдечни неврози, тахикардии, инфаркт);
– Гърло, ларингс, гласни струни, устна кухина.

СЪДБА 7
Положителни качества: Човеколюбие, щедрост, вдъхновение. Любознателност, творческо въображение, аналитичен усет. Самостоятелност, откривателски дух. Задълбоченост, интуиция, психологизъм.
Отрицателни качества: Непрактичност, егоцентризъм, трудна адаптивност. Свръхчувствителност, постоянно недоволство, язвителност и критичност. Надменност, егоизъм, нетактичност.
Това е Съдбата на човек с когото контактите и общуването не са твърде лесни, поради неговата дистанцираност и селективност в избора на среда или приятели. Влеченията и интересите му обикновено имат интелектуална, духовна, философска, политическа насоченост или окраска. Този тип хора мечтаят и се стремят към но-ви открития, към пътувания и промени. Те избягват клишетата и познатите пътища, предпочитайки да се реализират и утвърдят своята оригиналност в по-независими дейности и професии. Голямата творческа активност и откривателски дух често са насочени към необичайни или авангардни области, но въпреки ентусиазма си в повечето случаи това не води до особени резултати.
В професията и обществото личност със Съдба 7 се откроява с усърдие, задълбоченост и целенасочени действия. В желанието си да предизвика възхищение или да получи признание за своята оригиналност, тя е способна да стигне до крайности – лош вкус, безкомпромисност, нетактичност и др. Добри възможности за реализация има в сферата на педагогиката, литературата, науката, философията и др.
В личния живот проявява стремеж към запазване на независимостта си и обикновено се насочва към партньори с близки или еднакви цели и интереси. Седмицата обича да бъде обичана, но трудно прави компромиси. Вярна е в любовта, но не винаги може да се отда- де изцяло на страстите си, поради постоянната си мисловна активност и заетост със себе си.
Възможни здравословни проблеми:
– Нервна система и психика (напрежение, безсъние, депресии);
– Лимфа и лимфни възли;
– Алергичност към определени медикаменти;

– Бели дробове, дихателни пътища и органи.

СЪДБА 8
Положителни качества: Сила, енергия, високи амбиции. Устойчивост, самообладание, предприемчивост. Упоритост, борбеност, смелост. Прагматизъм и способност за реална преценка.
Отрицателни качества: Авторитаризъм и безкомпромисна критичност. Инат, подозрителност, агресивност, нетактичност, деструктивна ревност.
Съдба с число 8 е предопределението на силен, енергичен, взискателен и амбициозен човек, който се стреми към материални успехи и водеща роля в живота. Въпреки доминиращото си присъствие той печели уважението на околните със своя реализъм, практичен усет и умение да се възползва от обстоятелствата.
Личността се нуждае от предизвикателства и препятствия, които да стимулират нейната енергия и въображение. Силата, борбеността и амбициите й обикновено са насочени към колективни дейности и интереси. В работата е всеотдайна, не обича да й се пречи, а максимализмът й я прави взискателна, безкомпромисна и постоянно недоволна от нещо. Физически устойчиви и решителни, този тип хора често се надценяват и поемат отговорности свръх своите реални възможности.
Личният им живот е белязан от силни, понякога противоречиви, чувства, страсти, емоции и склонност за драматизиране на нещата. Обикновено явление са проявите на избухливост, ревност и развит инстинкт за притежание.
В интимната сфера за Осмицата от важно значение са еротичното излъчване, физическата близост и контакта с противоположния пол. Обаятелна, независима и магнетична, тя често обича да показва или да създава впечатление за собствената си недостъпност.
Добри възможности и перспективи за най-успешна реализация на лидерските качества и стремежи на човек със Съдба 8 се очертават след 27-годишна възраст.
Възможни здравословни проблеми:
– Глава, лице – опасност от наранявания;
– Корем, право и тънки черва, простата (възпаления, кисти);
– Полови органи (вагинити, полипи, фиброми, сексуални смущения – блокирана или свръхсексуалност).
СЪДБА 9
Положителни качества: Преданост, щедрост, широк мироглед. Любознателност, интелектуални способности и творчески заложби. Лидерски качества, добронамереност, лоялност, морал.
Отрицателни качества: Нереални цели, абсолютизъм, утопии. Егоизъм, нетактичност, отмъстителност, омраза. Свръхчувствителност, податливост на крайности (вкл. токсикомания и алкохол).
Това е личност, чиито интелектуални възможности я правят способна да поема отговорности на високо ниво в сферата на хуманитарните дейности и професии, в литературата, изкуството, висшите технологии и др. Действията и решенията й са мотивирани от постоянен стремеж към познание, всеотдайност и себеотрицание.
В своята взискателност и идеализъм този тип хора са твърде селективни в отношенията си с другите. Въпреки това са контактни, но често в общуването им пречи тяхната чувствителност, емоционалност и твърде високи критерии. Това ги прави зависими и уязвими по отношение на заобикалящата среда.
В ежедневието са добронамерени, точни и лоялни, не понасят безразличието и несправедливостта. Готови са винаги на саможертва в името на общочовешки цели и колективни интереси. В случай, че бъде наранена, недооценена, неразбрана от любимия или околните, разочарованието и потисканите емоции на човек със Съдба 9 могат да го направят егоистичен, отчужден, хладен и отмъстителен.
В личен и интимен план, девятката често е заложник на своята чувствителност и се нуждае от партньор, който постоянно да й доказва своята любов.
Възможни здравословни проблеми:
– Психосоматични проблеми или психически разстройства (безсъние, депресии, склонност към токсикомания, алкохол);
– Лимфна система и лимфни възли;
– Горни и долни крайници (отоци, подувания, задържане на вода);
– Анемии, респираторни заболявания.
СЪДБА 11
Положителни качества: Творческа активност, сила, смелост, вдъхновение. Физическа и морална устойчивост. Независимост. Новаторска и съзидателна оригиналност.
Отрицателни качества: Егоизъм, субективизъм, постоянно недоволство. Импулсивност, цинизъм, безпощадна критичност. Колебания, мнителност, надценяване, придирчивост.
Съдба 11 е показател за човек с независим характер, душевна сила, смелост, енергия и творчески ентусиазъм. Личността се стреми към обществено утвърждаване и признание, притежавайки добри възможности за реализация в области, където би могла да приложи своята оригиналност и вътрешен усет. Предпочита да действа самостоятелно и както сама намери за добре. Обича да командва и да налага своите възгледи и идеи. Трудно понася чуждия авторитет. Отличава се с идеализъм, щедрост, високи изисквания и големи амбиции. Интуитивното съзнание, тънкият усет за хората и нещата са основа за нейните оригинални решения и точни преценки.
В обществения, както в личния и интимния живот, индивидът не понася никаква форма на зависимост или потисничество. Това тряб-ва да се има предвид от партньора, който е длъжен да се съобразява със силния, индивидуален характер на човека до себе си.
Индикатор за много успешна реализация и признание в избраната област е едновременното присъствие в анализа на Съдба 11 и Латентно Его 11. Съдба 11 е показател за силно присъствие и влияние на майката. Във или до определена възраст често се наблюдава тенденция към прояви на параноя и мегаломания /виж Приложението „Психологически комплекси“ /. Някои жени могат да развият комплекс на Електра или комплекс на Диана /виж Приложението „Психологически комплекси“ /.
Възможни здравословни проблеми:
– Мозъчни и нервно-психически оплаквания (безпокойство, напрежение, стрес, депресии) в състояние да причинят сърдечни заболявания (инфаркт, сърдечни неврози);
– Съдово-циркулаторни и свързани с кръвоносната система (анемии, хеморагии, емболии); – Ставно-мускулни (схващания, изкривявания, счупвания, изкълчвания).
СЪДБА 22
Положителни качества: Универсален мироглед и съзидателна енергия. Творчески способности, трудолюбие, ентусиазъм. Широки познания, смелост и организираност в действията. Целенасоченост, мисия, предопределение.
Отрицателни качества: Инертност, затваряне в себе си, сексуални проб-леми. Деструктивна сила, емоционални крайности, екстравагантност. Склонност към токсикомания.
Това е човек, който образно казано е „стъпил на земята с поглед, устремен към звездите“, намиращ се в постоянна борба между рационалното и ирационалното начало в своя характер. Основни мотиви в действията и решенията на личността са нейното чувство за отговорност, собственото й утвърждаване, удовлетворяването на амбициите и интересите й, както и изявения инстинкт за притежание. Тя е едновременно творец и реализатор, който не се задоволява само с творческото си вдъхновение, а се стреми да осъществи идеите и намеренията си. Притежава организаторски способности и управленски качества, аналитичен ум, интуиция и практичен усет.
В професията и в обществото се радва на уважение, благодарение на своя силен и устойчив характер. Трудолюбива, организирана, старателна и упорита, личност със Съдба 22 целенасочено се стреми към високи цели и проекти. Ако в устрема си срещне ограничения, бариери или неразбиране, тя може да изпадне в дълбока депресия.
В интимния живот този тип хора се нуждаят от много сигурност, нежност и топлина, а любовта им се подчинява на силата на дълбоки чувства и инстинкти. Зрялата възраст предполага благоприятна промяна и нова ориентация в начина на живот, свързана с личния статус и призвание.
Възможни здравословни проблеми:
– Костна структура;
– Хормонални нарушения;
– Нервно-психически нарушения;
– Проблеми с храненето или хранителния режим (безапетитие, преяждане, нередовно хранене);
– Потенциална опасност при ваксинации;
– Интоксикации (храна, лекарства, алкохол).
lcd.alle.bg-3dd86d1832urn-jpg-380-239-cc-dri-zak3yxvgcea1qj4kqe7Статията е от книгата „Азбука на Нумерологията“, Хр. Енев, 2008 г. Повече за изданието виж на www.numerologiazavseki.alle.bg

"Кой си ти? 365 Рождени дати и техните астро-нумерологични профили”

"Кой си ти? 365 Рождени дати и техните астро-нумерологични профили”, 444 стр., 2012 г. Първа подобна подробна книга от този вид у нас, Франция и Русия. Полезно издание, чрез което ще разберете нещо много повече за хората, с които живеете, работите и общувате. То ще ви помогне в комуникацията и ще ви даде предимство в опознаването на човека застанал до вас. – Заявки се правят само на следните електронни адреси: ariel_22@mail.bg и chrisenev@yahoo.com
Тел. номер за поръчки– 066/882 016. Автор Христо Енев

Добави коментар

Натиснете тук, за да публикувате Вашия коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>