Астрология Индивидуален хороскоп Интересно

Аспекти на Венера с Марс

Аспекти на Венера с Марс

Венера в квадрат/опозиция на Марс

 • Аспектът показва много страстна, импулсивна личност, която изразява чувствата си открито, но дълбоко се засяга, ако не отговорят със същото.
 • Обикновено показва, дейна, динамична и добре изглеждаща персона, особено при мъжете, за които този аспект означава: „голям любовник“.
 • Липса на умереност в чувствата, човек постоянно може да проектира прекалено големи очаквания, да е вечно недоволен и съответно разочарован от важни за него хора, които могат да му донесат любов или пари, благоденствие, щастие-общо.
 • Венера винаги се свързва с любовта, а тези напрегнати аспекти показват, че личността няма подход към близките си хора, а в по-неприятна форма се държи грубо, наранява точно онези, които всъщност трябва да обича.
 • Аспектът предразполага към прояви на ревност, недоверие, но и нелоялност, разочарования в любовта..
 • Дългите връзки често се разпадат или са съпътствани от голямо напрежение, защото вместо да се съюзява с партньорите си /лични или делови/, с важни за него личности, човек по-скоро се състезава, конфронтира поради силното си Его и защото държи да го наложи, защото държи да изпъкне и винаги да бъде прав.
 • Венера отговаря и за паричните потоци, така че тези аспекти създават голям финансов хъс, желание за печалба, благодарение на които действително успява да постигне благоденствие, но колкото да го инвестира в хора или проекти, в краен случай- да изгуби всичко поради собствената си емоционалност и импулсивност.
 • Аспектът предразполага към хормонален дисбаланс, склонност към главоболие, нарушено кръвно налягане и т.н.

Марс показва нашето действие, а Венера символизира онова, което обичаме. Когато тези две планети са в напрегнати конфигурации, тогава все едно човек действа по начин, който отблъсква или губи онова, което може да го направи обичан, богат, щастлив. Личността се превръща в свой най-голям враг и без да осъзнава, че всичко е проекция на неговия сложен и неудовлетворен характер, понякога-здрав егоизъм. При квадратура- личността перманентно ще изпада в кризисни ситуации, които ще изискват да смени подхода, за да не изгуби нещо ценно. При опозиция- човек е склонен да е в постоянна отбранителна позиция, защото има усещането, че живее във враждебна среда и на практика може да е точно така. Но всяко действие има равно по големина противодействие, така че трябва да се осъзнае, че ако „сееш конфликт и недоверие“ ще пожънеш „война“, ако сееш „обич“ ще пожънеш „любов“, това е въпрос на осъзнаване като в огледален образ.

Венера в тригон/секстил с Марс

 • Този аспект показва доста сърдечна, любвеобилна личност, която умее да обича, има подход във взаимоотношенията, притежава чар и много често се радва на щастие в своите връзки.
 • Такива хора умеят да бъдат верни, когато открият правилния човек, въпреки че в началото може да бъдат взискателни, когато се заслужи доверието и уважението им, тогава проявяват преданост, щедрост към близките си, а тяхната компания е приятна и желана.
 • Умеят да си партнират- в личен и делови аспект, защото рядко или никога не проявяват егоизъм, а по-скоро разбиране.
 • Страстни натури са, но умеят да владеят своите чувства, когато това се наложи.
 • Всичко им се отдава с голяма лекота, в инициативността им има доза красота, чар, съпътствани и от доза късмет. Действат така, че привличат- любов, пари…
 • Могат да притежават някакъв талант. Занимания с изкуство, красота водят до успехи. Ако проявяват интерес- могат да бъдат и отлични финансисти.
 • Каквото и да правят, трябва да го обичат, иначе се отказват и поемат по други пътища, които трябва да им носят удовлетворение, удоволствие.
 • Социалната активност, общуването с много хора ги зарежда, ентусиазира, понякога се превръща в призвание, което е повод да се разширят хоризонтите на развитие, а те да са полезни на обществото, в което съществуват.
 • Понеже всичко се отдава с голяма лекота- този аспект понякога може да минимизира амбицията, все едно човек е доволен и от това, което има.
 • Позитивно отношение към света, усет към забавления, шеги, избягват да мислят за проблеми, приемат в повечето случаи, че за всичко има решение и на практика става точно така.

Сектилите показват, че щастието и късметът спонтанно могат да застават на пътя на човек, защото той е натрупал позитивна карма или е достатъчно светла, коректна личност, която е закриляна от висшите сили. При тригони тълкуванията са подобни, но с тази разлика, че човек трябва малко повече да се потруди за желанията си, същевременно плавността, която преобладава може да предразположи към наслаждения от живота, без да се полагат особени усилия.

Венера в съвпад  с Марс

 • Този аспект надарява роденият с хипер активност, когато има поставена цел. Любовта, парични потоци, всичко, което личността харесва, обича- го преследва с голям плам, ентусиазъм.
 • Такива личности често „горят“ в живота, а не „тлеят“, защото винаги има нещо, което желаят силно, с ентусиазъм, чувства.
 • Когато си поставят някаква цел- влагат чар, действат, за да я постигнат, а не чакат щастието да ги открие само.
 • В любовта са много страстни, ярки, запомнящи се любовници. Същевременно чувствата трябва да се поддържат, хранят, обогатяват, ако не винаги е така, тогава постепенно ще угаснат, окладнеят.
 • В повечето случаи този аспект показва социално много активни личности, които съумяват да заемат лиделски позиции в колектив, но също- съществуват в постоянна конкурентна среда или по различни поводи им се налага да се борят за онова, което искат и без да си позволяват отпускане.
 • Понякога могат да изглеждат егоистични, защото не им е лесно да правят компромиси със собствените си виждания и интереси, а друг път- точно обратното, склонни са да потъват в желанията си и да нямат граница в отстъпките, на които са готови и без значение на цената, която са съгласни да платят.
 • Във взаимоотношенията си са доста взискателни, но могат и да стимулират партньора до себе си да се развива.
 • Венера отговаря и за паричните потоци, така че този съвпад стимулира голяма финансова амбиция, съответно- това могат да бъдат предприемачи, хора, които печелят на хонорар или активната им социална позиция, вид сътрудничество или подкрепа, одобрение от страна на околните се превръща в повод за печалба.

При всеки съвпад е от значение коя планета е по-силна. Когато Венера е по-силно поставена, тогава човек е по-склонен да проявяват толерантност, разбиране, стреми се към взаимо-помощ и може да привлече енергичен партньор, който да подкрепя честолюбивите планове. Всяко едно действие е оцветено с чар, емоция, подкрепено от естествено одобрение. Когато Марс е по-силен, тогава преобладава амбицията, борбеността, страстта, ревността, които могат да „изгорят“ нежната Венера. Такива хора нищо не оставят на случайността, борят се за любовта и благоденствието си, но може и да изпитват вечно неудовлетворение, да изпадат в опасни ситуации.

Mariana Petrova

Добави коментар

Натиснете тук, за да публикувате Вашия коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *