Астрология Индивидуален хороскоп Интересно

Аспекти на Венера с Плутон

Аспекти на Венера с Плутон

Венера в съвпад с Плутон

 • Показва дълбоко чувствителна и страстна личност, която умее да обича от душа.
 • Този аспект означава, че в този живот личността ще преживее доста разтърсваща любов, означава още- среща с кармична любов, която е призвана да промени ценностната система на човек. Вярно казват, че човек може да се променя единствено чрез любов и дълбоката любов, на която са способни тези хора, също- предопределеността да срещнат някаква силна и кармична любов- ще води до дълбоки трансформации. Дали тези трансформации са положителни или отрицателни, много зависи от цялостния хороскоп, също- дали самият съвпад получава положителни или отрицателни аспекти към себе си.
 • Съвпадът на Плутон и Венера подсказва още, че човек, когато обича е склонен да преминава определени граници, зад които се проявява голяма ревност, силно желание за притежание, обсебване, склонност да се променя партньора, така както е най-угодно за притежателя на този аспект. Ако този съвпад се реализира на това ниво, а това отново зависи от личностното израстване и индивидуалната карта, тогава драмите и разочарованията са неизбежни.
 • Все пак този аспект гарантира, че човек ще се променя под влияние на любовта перманентно и тези промени могат да се насочат и в една по-положителна посока…
 • Този съвпад може да отключи силни сексуални желания, отново според аспектите към него- те може да са повод за оприличаване на „големите любовници“ или пък- показание за извращения, сексуални аномалии.
 • Този аспект провокира огромен финансов хъс за печалба и големи придобивки. Може да означава човек, който чрез финансов усет и задълбочено проучване, чрез склонност да се рискува- постига крупни материални придобивки, може да стигне до забележително богатство.
 • Такива хора имат шанс да печелят и да се реализират отлично в рискови професии, в тайни служби и финансови институции, могат да се сдобиват с власт, да се занимават с политика, ако и другите аспекти го потвръждават.

Венера е планетата, чрез която привличаме като магнит всичко, което обичаме, считаме за ценно и най-силно желаем- от любов до чисто материални блага. Плутон пък опасва Слънчевата система и се счита, че ттранслира извън галактически сили и енергия, поради тази причина- предопределеността и кармата са много силно, ясно закодирани в картата на такъв човек, съответно- каква любов ще преживее, тя определено ще е голяма и кармична, как ще придобива материални блага, дали ще стигне личността до огромно богатство или до финансов крах и деградация при напрегнати аспекти…този аспект може съзнателно да се направлява само когато чрез ярки, дълбоки преживявания, които докосват душата- се достига до проследяване на причинно-следствени връзки и до тяхното насочване…

Венера в секстил/тригон с наталния Плутон

 • Този аспект показва личност с дълбоки, силни, интензивни чувства, обичта, която изпитва не е повърхностна, а проникновена.
 • Показва продуктивна интуиция, която насочва към печеливши цели, които могат да се материализират.
 • Човек се владее от силни страсти, желания, но умее да ги канализира в правилна посока и да взема най-доброто от своите преживявания.
 • Често аспектът е показател за среща с голяма, кармична любов, която изпълва живота на човек.
 • Способност за дълбоко разбиране на хората, техните мотиви за определени действия.
 • Този аспект допринася за честност, същевременно- такива личности трудно могат да бъдат излъгани, ценители са на онова, което има истинска стойност.
 • Притежателят на такива аспекти притежава доза магия, с която привлича всичко ценно за него- от любов до чисто материални ресурси.
 • Отличен усет за печалба, качества за голям бизнес или финансово облагодетелстване, благодарение на прозорливост, характеристики на ръководител, който умее да поема подходящи рискове.
 • Качества на лидер, който може да се реализира отлично във финансовата сфера, в политиката, може да бъде отличен проповедник, учител, ментор, също- да се изяви в силови структури, други, които са съпътствани от доза риск, изискват задълбочено проучване, вид изследвания.
 • Личността от рано сформира своите възгледи, благодарение на впечатлителната си природа, а после- трудно променят представите си, намеренията си, които могат да ги направят щастливи.
 • Могат да използват всякакви стратегии и изобретателни методи, да бъдат последователни и упорити, докато не постигнат онова, което желаят.
 • В известен смисъл този аспект гарантира, че човек винаги ще намери начин да превърти предизвикателства в полза, трудностите дори могат да го стимулират да открива нови качества в себе си, така че в крайна сметка да излиза победител.
 • Интензивните чувства, желание за притежание- се превръщат в мощен стимул на перманентни и положителни трансформации на ценностната система. Човек се учи от своите неудачи, прави си изводи, проследява причинно-следствени връзки и е способен да променя сам-себе си по един градивен начин.

Венера символизира нашите чувства, способност да привличаме всичко ценно за нас от любов до чисто материални облаги. Когато Венера е в положителен аспект с Плутон, това е ясен признак, че личността може да получи кармична разплата за свои минали действия и сега да срещне голяма любов или пък да забогатее по един феноменален, но заслужен начин…

Венера в квадратура/опозиция на Плутон

 • Този аспект оказва много страстна, чувствена натура, чиито преживявания са толкова наситени, че не могат да бъдат овладени и преминават границите на нормалното, уместното със съответните негативни последици.
 • Притежателите на такъв аспект изпитват силна обич, но същевременно проектират огромни претенции спрямо своя партньор. Не са редки случаите, когато под напора на тази взискателност ескалира желание любимия човек да бъде променян според очаквания, желания идеалистичен образ. Също- прояви на ревност, обсебване, контрол над отсрещната страна, а в по-неприятни форми и насилие, дори и да е предимно на психологично ниво- се превръщат в повод за разочарования, перманентни проблеми в любовта.
 • Този аспект може да означава подозрителност, недоверие към всички хора, които са способни да дадат любов и щастие. На практика, притежателите на тази аспектация нараняван най-много онези, които на практика трябва да обичат само и много често- дори не виждат проблема в самите себе си.
 • В картата на един мъж този аспект може да покаже, че се привлича дама, която е сексуално ненаситна, но също и невярна, а в картата на една дама този аспект може да означава разюздана любов, множество сексуални контакти, в повечето случаи с неподходящи персони, податливост към проституция и сексуални извращения.
 • Аспектът предразполага към загуба на голяма любов, перманентни драми в любовта.
 • Голямо желание за печалба на чисто финансови ресурси, също- поемане на неумерени рискове, действия от рода на: „целта оправдава средствата“- се превръща в постоянен проводник на катаклизми ,загуби, обрати, опасност от банкрут. Дори и всички останали прекрасни качества, които проявява личността- този аспект няма да позволи да се стигне до голямо богатство, а дори и това да се случи, то после може да бъде погубено като успех- бързо и неочаквано.

Венера отговаря за нашата ценностна система, според която ние сме способни да проявяваме чувства и да привличаме всичко ценно за нас. Плутон пък е кармична планета, която при напрекгнати аспекти с Венера- няма да позволи човек да задържа онова, което най-много иска или поне до тогава, докато не проследи сам причинно-следствени връзки и не открие първопричините за загубите, които търпи. Освен това водещи уроци са, че „всяко нещо си има цена“, че интензивните желания за контрол и притежание трябва да се овладяват, да не се преминават определени граници, защото ефектът ще е точно обратния…

Mariana Petrova

Добави коментар

Натиснете тук, за да публикувате Вашия коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *