Астрология Индивидуален хороскоп Интересно

Аспекти на Венера с Уран

Аспекти на Венера с Уран

Венера в съвпад с Уран

 • Този аспект показва забележителна креативност, изобретателност, когато човек се стреми да привлече към себе си онова, което желае. Тогава може да го спечели по един сензационен и неповторим начин, включително като използва оригиналност, интуиция, находчивост.
 • Много завладяващи натури, все едно излъчват особено енергийно поле, с което наелектрезирват близкото си обкръжение или онези, които са обект на тяхното внимание.
 • Има нещо недостижимо, дистанциращ, но завладяващо и будещо уважение в тези хора. Много често изглежда, че те принадлежат повече на света, отколкото на себе си или една конкретна личност, която е допусната в сърцето им.
 • Могат спонтанно да започват или прекратяват връзки, трудно се обвързват, а ако това се случи, тогава човекът до тях трябва да им е приятел освен всичко останало, също- да уважава свободата и независимостта им.
 • При този аспект разводите са често срещни, така че е препоръчително обвързването да се случва в една по-късна възраст, когато човек вече може и да е узрял за това.
 • Не харесват рутината в любовта, тя трябва да е завладяваща, изпълнена с предизвикателства, а най-сипатичната привлекателна черта, която ценят- това е уважението, което се печели чрез комплекс от качества, които се анализират доста прозорливо.
 • Обикновено такива хора са социално много активни, дори и на подсъзнателно ниво- много им харесва да бъдат популярни и успяват- чрез оригиналната си външност, вкус към красотата, линия на поведение и т.н.
 • Привличат пари, постигат материално благополучие като използват високи технологии, заниманията им са свързани с нещо модерно, актуално за съвременното общество. Имат афинитет към изкуството и ако това е тяхната професия, тогава ще се проявят гениалност.
 • Този аспект може да покаже неспокоен дух, голяма възбудимост, която ги прави неспокойни или съвпадът, ако получава други напрегнати аспекти, тогава може да доведе до хормонален дисбаланс, други здравословни проблеми с обмяната на веществата, функция на бъбреците и т.н.

Венера управлява любовта, паричните потоци, показва какво най-много харесваме, желаем да привлечем към себе си. Когато тази планета е в съвпад с Уран, тогава човек светкавично, изненадващо може да променя своите желания, вкус, така че да предизвиква перманентни и малки революции в живота си, отново- отнасящи се до любовта или финансово благополучие. Случващото се в живота му може да означава чудо и прогрес, но може да е свързано и с резки обрати, посоката много зависи от зрелостта на духа и цялостната карта.

Венера в секстил/тригон с Уран

 • Този аспект показва личност, която е емоционално доста експанзивна, но и завладяваща, чаровна, привлекателна за противоположния пол чрез яркото си присъствие, оригинална външност, линия на поведение.
 • Любовта вдъхновява тези хора, в известен смисъл може да се каже, че допринася за собственото им духовно развитие…
 • Имат необикновени, запомнящи се любовни връзки, които в никакъв случай не са скучни, напротив- изпълнени са с неповторими преживявания.
 • Имат свойството внезапно да започват сърдечни връзки и пак така да ги прекратяват, ако преценят, че човека до тях не ги заслужава. Ако припознаят своята половинка чрез интуицията си и не само- тогава могат бързо да сключат брак и да се обвържат.
 • Любовта от пръв поглед е типична за хора с този аспект. Те мигновено могат да усетят сродната за тях душа.
 • Показва личност, чиито сърце е отворено за различното, няма предразсъдъци към другите, не ги осъжда, склонна е да проявява толерантност и разбиране.
 • Цени собствената си свобода, но дава същата /в рамките на усетното/- и на отсрещната страна. Не задушава с присъствието си и не обича да я задушават.
 • Обикновено това са хора, които имат много приятели, социално активни са и популярни, привличат като магнит онова, което желаят, разпознават правилните за тях хора с висока степен на прозорливост.
 • Обичат да се радват на живота, харесват предизвикателствата, а новото, модерното, актуалното- ги вдъхновява и може да стане база за собствената им професионална реализация.
 • Привличат пари по един внезапен, почти магичен начин, все се намира кой да ги подкрепи, да им помогне. Могат да забогатеят чрез висока социална активност, като използват електронни медии, високи технологии, също- полезни връзки…

Венера се свързва в астрологията с любовта, паричните потоци, показва какво най-много харесваме…Когато Венера е в положителна аспектация с Уран, тогава човек определено цени своята свобода, находчив и прогресивен е като съждения, поведение, както в отношенията с близки и любими хора, другите-общо, така и при придобиването на собствени материални блага. Прогресивните им идеи и поведение често ги превръща в лидери, притегателен център за околните. Те могат да помагат на околните, да ги движат напред чрез прозрения, хуманност, помощ, личен пример…това е щастлив аспект за взаимоотношения, за шанса да се привлича нещо скъпо, към което човек е концентрирал желанията си.

Венера в квадрат/опозиция с Уран

 • Тези аспекти показват завладяваща индивидуалност, магнетизъм, чар, с които тези хора се открояват от тълпата. Често обаче са склонни да злоупотребяват или прекаляват с ексцентричното си поведение и това води до обратен от желания ефект, съответно-отблъскват околните, могат да се разминат с очакванията или желанията си и то по един внезапен, изненадващ начин.
 • Показва хора, които настойчиво преследват целите си, независимо дали става въпрос за чисто материални облаги или пък любов, а когато постигнат желаното, тогава бързо губят интерес, променят намеренията си и понякога изглеждат твърде непредвидими в своите реакции и поведение.
 • Правят каквото си искат, желаят, без да се съобразяват особено с мнението на другите или да ги е твърде грижа за поледиците. Така изглеждат често своенравни или направо егоцентрични, самовлюбени.
 • Не понасят ограниченията в любовта, във връзките си- изобщо, същевременно изискват важни за тях хора да се съобразяват с тях подчертано или пък точно обратното- демонстрират безразличие, но каквото и да е- липсва умереност.
 • Градят нестандартни взаимоотношения, имат странни или нетрадиционни сексуални предпочитания.
 • Могат да започват бързо връзки и пак така бързо да ги приключват. Все едно тези хора трудно съумяват да задържат своето внимание или чувства, интерес върху един обект…Все трябва да има предизвикателства, често сами ги създават, а когато изпаднат в кризисна ситуация- обвиняват другите, рядко или никога себе си.
 • Този аспект показва, че чрез безотговорно поведение, човек е склонен внезапно и бързо, дори изненадващо за самия него- да губи всичко ценно- любими хора, материални придобивки, финансови постъпления.
 • Хора с такъв аспект трябва да избягват всякакви финансови спекулации, рискове, защото усетът им за печалба не е твърде добър и може да доведе до банкрут.

Венера е планетата, чрез която привличаме любов, пари, онова, което най-много обичаме и желаем. Когато тази планета е в напрегната конфигурация с Уран, това е признак, че човек не е склонен да се обвързва, да проявява постоянство, да носи отговорности, а това по един естествен начин се превръща в повод за загуби- морални и материални. При опозиция- човек трудно вижда своите грешки и често ги проектира върху отсрещната страна, но с годините и натрупването на опит може да развие усещане- за нуждите, очакванията на важни за него хора и да преодолее съзнателно някой негативни последици и отражения в живота му. При квадратура- ескалират перманентни кризи в живота на човек, настъпват моменти, когато той може да изгуби внезапно всичко любимо, ценно за него. Трябва да направи съзнателен анализ, да проследи причинно- следствени връзки и да ги отстрани, за да се предпази, избегне тази тенденция.

Mariana Petrova

Добави коментар

Натиснете тук, за да публикувате Вашия коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *