Астрология Индивидуален хороскоп Интересно

Аспекти на Меркурий с Нептун

Аспекти на Меркурий с Нептун

Меркурий в тригон/секстил с Нептун

Този аспект придава одухотвореност, задълбочена мисъл, интуитивен, творчески начин на мислене, често интелект над средното ниво.
Личността е възприемчива към различното, може да обогатява света чрез собствените си цветни съждения, да помага на обществото, в което съществува.
Проявяват се като емпати, алтруисти, усещат настроенията и мислите на околните и са готови да им помогнат.
Могат да проявяват интерес към химия, фармация, природен начин на съществуване, също- творчество, писане, музика, изобразително изкуство, фотография и да се реализират чрез своеобразен талант който притежават.
В общуването са още- вежливи, ловки, могат да се занимават с политика, търговия, реклама. За успехите им е важно да се ориентират към онова, което най-силно ги вдъхновява и все ще открият начин да го реализират на практика.
Визуализацията на желанията при тях е толкова мощна, че могат да ги привличат на практика, да ги материализират по един особен, креативен път и все намират начин…
Често са социално активни, склонни са да участват във фондации, да се борят за права на хора, които са в неравностойно положение.
Винаги намират на кого да разчитат, умеят да създават духовна близост, връзки, които се крепят на нещо по-дълбоко, а не само интерес.
Понякога се превръщат в притегателен център за другите, като оазис за почивка, откриване на съпричастност, разбиране и т.н.
В ранните си години детето е получавало особена грижа и внимание, придобивало е ярки впечатления, които са отключили творческия подход. Може да е отраснало в семейство на творци или такова, което много е пътувало. Не е изключено да е имало нужда от усамотение, за да се развива, учи и т.н.
Меркурий отговаря за връзката между нас и обикалящата действителност, а Нептун символизира духовното начало. Когато тези две планети си взаимодействат, тогава личността се превръща в проводник на едни по-висши сили, ставате техен говорител и е закрилян от „Божията милост“. Често имат талант, успяват чрез думите си да докосват душата на околните, да влияят силно на психиката им. Твърди се, че ние комуникираме чрез думите, но общуваме с душата си, а този аспект показва, че личността има какво да даде на обществото, в което съществува, може да има някаква мисия, с която да помага и на другите да се развиват духовно и не само…

Меркурий в съвпад с Нептун

Този аспект надарява личността със забележителна интуиция, творчески, креативен, изобретателен начин на мислене. Човек може буквално да усеща другите, техните настроения, мисли желания. Същевременно е способен да измисля начини да влияе на околните по един много тънък и психологически начин, а в по-неприятна форма да манипулира близкото си обкръжение.
Дава шанс за духовно общуване. Обменът на ментална енергия е забележителен, изречените думи могат да влияят силно на отсрещната страна.
Образен, творчески начин на мислене, който често измества съждения крепящи се на логика и факти.
Аспектът предразполага към внушения и само-внушения, лутане между фантазии и идеали.
Понякога действа разсейващо, на човек не му е лесно да се концентрира, силни желания или страхове изместват реалността и човек понякога изглежда патологично чувствителен, краен, объркан.
Изключително творчески аспект, който дава отлични шансове за реализация чрез изкуство, при занимания с поезия, музика, фотография, водни спортове, като писатели, журналисти…
Първите години от живота не са били твърде леки, детето се е сблъсквало с фантазии, страхове, може да се е оказвало под емоционална и психологическа преса.
Уязвима психика, изключително неблагоприятно е да се използват упойващи вещества- наркотици, алкохол и т.н., създава се опасност от психични и авто-имунни заболявания.
Меркурий отговаря за нашия начин на мислене, а Нептун символизира хаоса, сънищата, „космически бульон“, който включва всичко прекрасно, но и отвратително, божествено, но и мердско. В оптимален вариант- аспектът може да даде голямо проникновение, способност да се навлиза в дълбочина на човешката психика, тя да се разбира, съответно- да се помага чрез емпатия, прошка. Хора с такъв аспект понякога се превръщат в „говорители“ на по-висши сили и са посредници между подобни влияния и земния свят, може да са надарени с талант, с който да влияят. На ниско духовно ниво- аспектът ще даде объркване, без здрави морални опори личността ще се изкушава, въвлича в манипулации, измами, отвратителни ситуации. Може да изглежда безпомощна, объркана, без цел и посока, внушаема, жертва на измами, но и собствени само-заблуди, изкривяване на действителността.

Меркурий в квадрат/опозиция на Нептун

Този аспект показва голямо въображение, чувствителност, възприемчивост за чужди настроения, мисли, но същевременно- склонност да се изкривяват факти, поради голяма чувствителност или преувеличени желания.
Липса на обективност, човек не може да види себе си или хората около себе си, обстоятелствата такива, каквито са- все едно се оглежда в криво огледало, а това води до грешки в общуването…
Често може да очакват едно, а на практика да се случва съвсем друго, защото преобразяват истината така, както им е угодно…
Аспектът показва хора, които са идеалисти, наивни или пък хитри. Кроят си планове, които накрая ги отвеждат към поговорката: „хитрата сврака с двата крака“.
Аспектът може да даде голяма изобретателност, хитрост, способност да се намират доста креативни начини за излизане от сложни ситуации, стига Меркурий да е по-силен, останалата част от картата да потвърждава висок интелект.
Интерес към музика, рисуване, фотография, писане, реклама. От тях могат да излязат ловки политици, финансови спекуланти, адвокати.
Склонност да се разсейват, разпиляват в различни посоки. Рутинната работа не е за тях, може да имат паралелни интереси, да се разпиляват в различни посоки.
Страдат от предателства, лъжи, манипулации, създават ненадеждни връзки, често съществуват в среда изпълнена с интриги, недобронамереност.
Това са трудни аспекти за партньорските отношения, трябва да избират внимателно на кого се доверяват, да вярват повече на дела, а не само на думи.
Този аспект показва ,че човек трябва да се стреми съзнателно да се обикаля само от положително настроени личности ,трябва да избягва да го въвличат в секти, занимания мистика, да не използват или минимизират използването на упойващи вещества, пушенето е подчертано вредно.
Меркурий е нашият начин на мислене и когато е в напрегнат аспект с Нептун, тогава нашите съждения са объркани, човек трудно се концентрира и прави разлика между ярките си емоционални преживявания, мечти, страхове и реалността. Все пак негативните тенденции на тези аспекти могат да се преодолеят през годините с натрупването на опит, при добре поставен по знак Меркурий, силен Сатурн, други компенсиращи аспекти към Меркурий. Тогава има вероятност аспектът да се превърти в творчески и съзидателен, достигащ до дълбоки духовни прозрения….Човек съзнателно трябва да избягва всякакви преувеличения, изкривявания, най-голямата заплаха идва от самозаблуди, които трябва да бъдат преодолени.

Mariana Petrova

Добави коментар

Натиснете тук, за да публикувате Вашия коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *