Астрология Индивидуален хороскоп Интересно

Аспекти на Меркурий с Уран

Аспекти на Меркурий с Уран

Меркурий в секстил/тригон с Уран

Показва вроден интелект над средното ниво, бърза и логична мисъл, способност човек да се изразява оригинално, въздействащо, остроумно, прозорливо, вдъхновяващо.
Отлични ментални способности ,любопитство, перманентно желание да се обогатяват знанията, такива хора често учат бързо, използват високи технологии, електронни медии, за да прокламират уникалните си идеи, за да привличат съмишленици, почитатели, покровители.
Не се ограничават от стереотипи, норми, догматични правила, отворени са за новото, различното, изглеждат „над нещата“, свободни от предразсъдъци, по този начин градят и своите взаимоотношения.
По един естествен начин съумяват да се възползват от нови и нетрадиционни идеи, не пропускат шансове, защото имат усет към полезното, актуалното.
Притежават забележителна интуиция, която не бива да пренебрегват.
Често се превръщат в популярни личности, имат много приятели и поддръжници, желана компания са, могат да бъдат проводник на прогресивни настроения за обществото, в което съществуват.
Имат успехи като говорители, преподаватели, писатели, журналисти, откриватели, социално-значими лидери, когато се занимават с мода или навсякъде, където могат да демонстрират високия си капацитет…
Обикновено имат динамично ежедневие изпълнено с внезапни възможности, които сами застават на пътя им, но те оценяват, забелязват или самите те предизвикват чер начина си на мислене.
Детството или първите години от живота са много интересни, вдъхновяващи, даващи внезапни шансове, отключващи бъдещи уникални пътища на развитие.
И двете планети-Меркурий и Уран имат отношение към металните способности на човек. Меркурий е връзката ни с обикалящата действителност чрез речеви способности, начин на мислене, а Уран символизира висши прозрения и разум. Когато тези две планети са аспектирани по този начин, то човек се превръща в проводник на по-висши цели, прозрения, идеи, които се оказват напредничави, полезни, революционни за цялото общество. Мотото на хора с такъв аспект винаги може да бъде: „Има ли други възможности, непознати и за откриване? Има, разбира се!“

Меркурий в съвпад с Уран

Този аспект надарява родения с интелект и интуиция над средното ниво, уникален начин на мислене, който е прогресивен, реформаторски, ориентиран към възможностите на бъдещето.
Неспокоен, бунтарски ум, който прескача от една на друга идея, такива хора могат да стигат до открития от голям мащаб или да имат уникални прозрения свързани със собственото им развитие или това на обществото, в което живеят.
Често се превръщат в лидери, революционери на своето време. Любопитни, находчиви те перманентно обогатяват своите знания и предимно в сфери, които са актуални за времето. Използването на високи технологии, електронни медии за комуникация се превръща в проводник на множество възможности, шанс-за себе-реализация.
Отношенията им с околните винаги са някак нестандартни, както собствения им начин на мислене и изразяване. Могат рязко да променят мнението си, но не без причина, внезапно започват и прекъсват връзки според моментния си интерес.
Гледат към бъдещето и не се занимават твърде с миналото.
Не обичат да бъдат ограничавани, те са социално много активни, могат да общуват с много хора, да пътуват, работата им не бива да е рутинна, а предизвикателна, перманентно обогатяваща знанията им, иначе трудно ще се задържат на едно място.
Могат да си намерят отлична професионална реализация в сфера на иновации, там където има открития, високи технологии, нещо ново и модерно. Отличен аспект за занимания с астрология.
Детството е било необичайно, изпълнено с много предизвикателства, свобода или откъснатост от родители.
Меркурий и Уран отговарят за менталните ни способности ,когато тези две планети са обединени чрез съвпад, човек може да има своеобразна мисия в живота да помага и движи обществото напред чрез собствения си пример, оригинален начин на мислене. Уран се свързва с прогреса, така че такива хора определено ще носят подобен заряд на развитие. Същевременно нервната система може да е много натоварена, все едно човек е включен във високо волтова електрическа мрежа и постоянно трябва да е ангажиран мисловно с нещо интересно, за да не прерасне този аспект в нервно напрежение.

Меркурий в квадрат/опозиция с Уран

Този аспект надарява родения с ексцентрични, оригинални съждения, от които може да се възползва и да изпъкне от тълпата.
Обикновено висок интелект, но и неспокоен ум, който е неустойчив, лута се между внезапни прозрения, идеи, а на практика може да не се задържи върху нито една, така че да я доразвие, осъществи, да се възползва от нея.
При съзнателни прояви на повече дисциплина и при силен Меркурий, Сатурн- този аспект ще покаже отлични оратори, говорители, хора на словото, които са популярни, водачи, революционери на своето общество.
Често се проявяват като своенравни, не търпят ограничения, да им нареждат какво да правят, може винаги да са в опозиция и само поради факта, че обичат да спорят, за да наложат мнението си, демонстрират ментално превъзходство, дори, когато не са прави и го знаят.
Този аспект усложнява комуникацията и връзките, човек може да е в перманентно наелектризирана среда на съществуване, в по-неприятна форма на конфликти, предразполага към внезапно започване и прекратяване на отношения, честа смяна на средата поради вид ескалирало напрежение, евентуални премествания, пътувания.
Професионалната реализация не бива да е рутинна, а динамична, променлива, предизвикателна, иначе трудно ще се задържат на едно място.
Детството е било неспокойно, може би дори несигурно, поради семейна среда, външни и независещи причини, а това е оставило траен отпечатък в съзнанието на детето със съответните последици.
Този аспект създава опасност за нервната система, дори за здравето на човек, защото перманентно напрежение, в което съществува има своите последици.
Меркурий отговаря за менталните способности, а Уран символизира революционни нагласи, внезапни промени, дори разрушения. Напрегнатата аспектация между тези две планети трябва да бъде овладян съзнателно, иначе обикалящата среда може да изглежда доста несигурна, буквално в ежедневието да ескалират инциденти, недоразумения при квадратура, а при опозиция- дългите връзки се превръщат в мираж. За да се избегнат негативните последици човек трябва да е по-устойчив в своето мнение, да преследва градивни идеи до край, да не се противопоставя и спори постоянно, за да изпъкне или наложи мнението си. Тези аспекти изискват човек подчертано да е по-сериозен и отговорен в отношенията си, да не се проявява като егоист, за да избегне горе-описани негативни последици.

 

Mariana Petrova

Добави коментар

Натиснете тук, за да публикувате Вашия коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *