Астрология Интересно

Аспекти на Слънцето и Марс

Слънце в съвпад с Марс
Дава здрава конструкция на тялото, обикновено мъже с такъв аспект изглеждат по-мъжествени, а дамите- малко „мъжкарани“.
Това е силно подкрепящ аспект, защото волята, Егото и потенциалът на личността се изразяват чрез реални действия, висока инициативност, без които не може да се постигне нищо.
Много енергия, борбеност, надарява с трудолюбие, смелост, пробивност.
Притежават добро самочувствие, стремят се винаги да бъдат първи, имат състезателен хъс и повечето са лидери, които увличат другите след себе си. Останалите ги уважават или се респектират от тях.
Изключителна воля, преследват целите си с голям ентусиазъм, притежават характеристики на войн, който се бори до победа.
Могат да бъдат раздразнителни, избухливи, бързо да „палят“, но и бързо да им минава.
В професионалната си реализация трябва да се съревновават, да се справят с перманентни предизвикателства, да могат да проявяват висока инициативност, да управляват или поне да нямат пряк шеф над главата си.
Този аспект предразполага към добро здраве, ако има заболявания, те обикновено протичат по-драматично и по-бързо да отшумяват.

В астрологията волята се свързва със Слънцето, а Марс- енергията и действието. Каквито и качества да притежава човек, ако няма воля, енергия и смелост да осъществи намеренията си, тогава е безпомощен или погубва много шансове.

Е, този аспект показва, че човек притежава и воля, и смелост и енергия, така че да постигне онова, което желае и да реализира, разгърне в пълна степен потенциала си. Ако този аспект получава и други положителни аспекти, тогава успехите над средното ниво са почти гарантирани.

Ако аспектът е в напрегнати конфигурации, тогава личността се превръща в „спринтьор“ с успехи на кратки разстояния, но не и бегач- на дълги…

Тогава получените резултати могат да са краткотрайни, животът перманентно да се обновява и променя.

Поради тази причина хора с такава конфигурация в картата си действително трябва да си поставя по-близки задачи, които да изпълнява стъпка след стъпка и към една по-голяма цел. Неуспехите ги демотивират силно или могат да предизвикат агресии, авто-агресии, например проблеми със сърцето, областта на главата, също- създава опасност от инциденти. Винаги трябва да са дейни, да имат своите победи, дори и малки, всеки ден, за да се канализира тази енергия в оптимално позитивна посока.

Слънце в секстил/тригон с Марс
Този аспект надарява с много енергия, усилва волята, дързостта, самочувствието, лидерските качества.
Дава почтеност, човек действа според убежденията си, това, което счита за правилно, това и върши.
Способност да се живее на висока скорост, да се вземат бързи и радикални решения, не се плашат от предизвикателствата, напротив.
Висока инициативност, плановете се реализират на практика, човек се чувства достатъчно силен, за да направлява сам живота си.
Дава качества на войн, целите се преследват до край и в повечето случаи се постигат. Въпреки умението да се извоюват успехи, проявява се уважение, толерантност към желанията, очакванията на околните.
Умение да се работи с власт-имащи персони, сам човек се добира до подобни позиции, благодарение на активната си позиция.
Сферата на политиката, управлението, техниката и спорта ги привличат и показват шансове за отлична реализация.
Това е аспект, който показва добър тонус, здраве, отлични възстановителни сили.
Възможност да се печелят състезания чрез съревнователен характер, природено желание да са първи във всичко.
Добри технически умения, сръчност…
Усилва страстта, жаждата за живот, репродуктивните способности.
Аспект, който в значима степен означава „успех“…
Слънцето е „сърцето на хороскопа“, нашата същност, воля за живот. Когато Марс аспектира Слънцето го облъчва с допълнителна енергия, която действа като допинг, човек се чувства силен, мотивиран, енергизиран, все едно притежава „допълнителен мотор“, който го дърпа напред и нагоре, така че да постигне целите си, да реализира себе си. Астрологичната практика, че и животът показват, че всички хубави идеи и способности „увисват“, ако човек не притежава волята, куража и енергията, за да ги реализира на практика.

Е, този аспект дава необходимите-кураж, енергия и воля.

Ние не се раждаме еднакви, астрологът може да види това. Този аспект надарява родения точно с тези качества, които ще му помагат да е постоянно в състезание /със себе си или околните/ и да постига победи, намеренията си. За това този аспект може да се окачестви като „аспект на успеха“. Марс се свързва с мъжките хормони, така че мъжките характеристики се отключват, демонстрират се чрез „прояви на мъжество“, но без да се злоупотребява със силата, която се притежава…

Слънце в квадрат/опозиция на Марс
Този аспект дарява енергия, която се изразява чрез упорство, което не знае граници или превишава нормалното, полезното, общоприетото..
Склонност към импулсивни реакции, за хора с такъв аспект мотото трябва да бъде: „първо мисли, после действай“.
Поемане на прекалено големи рискове, човек се превръща в най-големия си враг, предизвиква ситуации, които са изпълнени с конфликти, напрежение, все едно постоянно трябва да се воюва, дори когато това може да се избегне. Водят се битки, които са безсмислени.
Директен, прям, ентусиазиран характер, но призван да дразни обкръжението си, дори и това да не е нарочно или пък е съвсем умишлено. При всички случаи този аспект затруднява взаимоотношенията в пъти.
Прояви на агресия, може да е словесна, но и физическа.
Егоцентризъм, желанието човек да е в „център от внимание“ е доста голямо.
Аспект подкрепящ хора с активни физически занимания-спортисти, военни, занимания в силови структури.
Опасност от инциденти, по правило добро здраве, но неумерено изразходване на енергия бързо може да доведе до изтощение на организма.
Слънцето в квадратура или опозиция с Марс надарява с много мощна енергия и всъщност това е едно от най-положителните тълкувания на този аспект. Проблемът е, че тя е неовладяна, преминават се граници, които избиват в агресия, импулсивност, прибързаност…При квадратура- човек изпитва постоянно вътрешно напрежение, има усещането, че трябва да промени ситуацията, която е не удовлетворяваща за него и действа, но в повечето случаи- без такт, без умереност, допуска грешки и предизвиква обратен от очаквания резултат. Други положителни аспекти могат да минимизират това негативно влияние. При опозиция- създава се усещането, че обикалящата среда е враждебна, човек може да вижда врагове там където изобщо ги няма или пък сам си ги създава, предизвиква. Привлича партньори /лични или делови/, които са силни характери или агресивни подобно на самия него. Опозицията е като огледален образ, променяме себе си и после отражението, така опозицията ще има по-градивно значение, когато човек се научи да се развива чрез собствените си грешки, да ги вижда в „очите на отсрещната страна“. При квадратурата това е много по-трудно, личността се въвлича в перманентни кризи, докато не разбере причините, но това не е лесно…

Mariana Petrova

Добави коментар

Натиснете тук, за да публикувате Вашия коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *