Съновник

Буква И

ИБИС

ИБИС

– в съня е предсказание за предстоящо семейно щасИтие, за споделена любов или за раждане на дете в семейството

ИБРИК – да видиш насън, е знак, че ще чуеш благоприятни вести.

ИБРИШИМ (виж КОНЕЦ, МАКАРА). –

ИВА (виж ВЪРБА) – ако видиш в съня си, ще си изпатиш от хладна и пресметлива жена.

ИВА, ИВИЦА (виж ШИРИТ) – на плат или дреха ако сънуваш, ще загубиш търпение в работата си или ще си изтървеш нервите в неподходящ момент.

ИГЛА, ИГЛЕНИК – ако насън държиш игла, ще се скараш с някого. Ако купуваш игла, ще си спечелиш враг. Ако шиеш с игла, ще имаш съперник в любовта. Ако намериш игла насън, ще се влюбиш, а ако я дадеш някому, ще загубиш обичта на близък човек. Да се убодеш на игла насън, е знак, че приятел ще те наскърби. Ако плетеш с игли, ще търпиш обиди заради любовта си. Ако сънуваш игленик, ще се конфронтираш с роднините си. Ако игленикът е без игли, значи прекалено ще угаждаш на околните и ще се влияеш от общественото мнение.

ИГЛИКА – да видиш или да береш насън, е знак за любовно щастие. Ако ти дават букет иглики, ще чуеш сантиментално признание.

ИГО (виж РОБ, ТИРАН). –

ИГРА, ИГРАЧ – ако сънуваш, че играеш някаква игра, ще се освободиш от някаква досада или неприятност. Ако друг е играч, ще се радваш на чуждо щастие и успехи. Ако играеш на карти, значи напразно ще хабиш нерви и усилия. Ако играеш на хазартна игра, тото или лотария, чака те разочарование от неверни приятели. Игра с топка в съня е знак, че няма да те взимат насериозно. Логическа или умствена игра е предсказание за някакво изпитание. Ако насън печелиш в игра, наяве ще търпиш загуби и поражения. Обратно – ако губиш, очаквай победи и успехи в реалността.

ИГРАЧКА – сънуваш ли, че купуваш детски играчки, ще се оставиш близки хора да те командват и да те тормозят с претенциите си. Ако даваш играчки на деца, ще имаш семейно щастие и разбирателство у дома си. Ако на тебе ти подаряват играчка, значи някой ще се опита да отклони вниманието ти от наистина важните неща в работата или живота ти.

ИГРИЩЕ – да видиш насън, е знак, че ти предстои важно събитие – ще ти се наложи да отстояваш принципите си или да защитаваш позициите си. Ако сънуваш празно игрище, значи се бориш срещу несъществуващи врагове.

ИГУМЕН, ИГУМЕНКА (виж МАНАСТИР, ЦЪРКВА) – ако сънуваш игумен, ще имаш любовни похождения. Ако ти си игумен, чака те охолен живот. Игуменка в съня е знак да не се доверяваш на посредници или сводници, а ако сънуваш себе си като игуменка, ще участваш в сватосване.

ИДЕАЛ – ако имаш и се стремиш към него в съня си, значи пилееш силите си в безперспективни опити и неосъществими планове.

ИДЕЯ – ако сънуваш, че ти хрумва някаква велика идея, значи трябва по-малко да занимаваш околните със собствените си проблеми и преживявания.

ИДИЛИЯ, ИДИЛИЧЕН – сън е знак за предстояща беда или голямо нещастие – трябва да бъдеш нащрек за всякакви опасности.

ИДИОТ, ИДИОТКА – в съня са предсказание за особено коварен враг или съперник. Себе си сънуваш ли като идиот, ще надхитриш противник.

ИДОЛ, ИДОЛОПОКЛОННИЧЕСТВО (виж ЕРЕС, ЕРЕТИК, КУЛТ, КУМИР) – в съня е предупреждение, че имаш тайни врагове. Ако си идолопоклонник, ще патиш от неблагоразумието си. Друг ако е идолопоклонник, ще имаш за съдружник някой доскорошен неприятел.

ИЗБА (виж ВИНО, ЗИМНИК, МАЗЕ) – винарска изба в съня е знак за предстоящи гуляи и веселби. Ако избата е мрачна, неприветлива или вмирисана на мухъл, празниците ще бъдат помрачени от нещо.

ИЗБАВИТЕЛ, ИЗБАВЛЕНИЕ – в съня предсказват, че ще съумееш да се защитиш от несправедливо обвинение, ще бъдеш реабилитиран след понесени щети или обиди.

ИЗБЕЛВАНЕ, ИЗБЕЛВАШ – ли нещо насън, значи ще прикриваш недостатъци или допуснати гафове. Друг ако избелва нещо, някой ще ти се оправдава или извинява. Избелване на зъби в съня означава изглаждане на недоразумения между роднини.

ИЗБЕЛЕЛИ ДРЕХИ – в съня са знак за сиромашка радост. Ако млада жена сънува, че носи избеляла дреха, скоро ще се омъжи.

ИЗБИРАТЕЛ, ИЗБОРИ (виж ВОТ, ГЛАСОПОДАВАНЕ) – в съня показват, че покрай работата си пропускаш важни събития у дома. Ако печелиш избори, ще имаш измамно щастие. Пълна избирателна урна е знак за семейни разногласия, а празна – за отчуждение или недоверие между партньори.

ИЗБЛИК – на чувства или на бурни страсти и емоции в съня е предсказание за интензивен развой на събитията в живота ти.

ИЗБОР – ако трябва да направиш насън, значи наяве е по-добре да изчакаш по-благоприятни времена за изява и реализация. Ако си направил правилен избор, съдбата е на твоя страна. Ако си взел погрешно решение, по-добре се въздържай от крайни действия и мнения.

ИЗБУХВАНЕ, ИЗБУХЛИВ, ИЗБУХНЕШ – ли насън, значи ще имаш краткотрайни здравословни проблеми. Друг ако е избухлив, ще пострадаш от прибързаността или лекомислието на партньора си. Ако в съня ти нещо избухне, ще получиш изненадващи съобщения.

ИЗВАДКА – ако правиш или четеш насън, ще страдаш от придирчивостта и капризите си. Друг ако се занимава с подобна дейност, някой ще те критикува дори за най-невинните ти прояви.

ИЗВАРА – ако видиш или ядеш насън, може да се разболееш. Друг ако яде извара, ще получиш неочаквани облаги от чужда слабост.

ИЗВАРЯВАНЕ, ИЗВАРЯВАШ – ли дрехи или съдове в съня си, значи си повел решителна битка срещу враговете си. Ако някой друг изварява, ще имаш негласен съюзник или таен помощник.

ИЗВЕРГ – в съня ти е сигнал, че съперниците или конкурентите ти са по-силни от тебе и се нуждаеш от преосмисляне на стратегията си.

ИЗВЕСТЕН – ако си в съня си, значи ще те ласкаят. Друг ако е известна личност, ще завиждаш.

ИЗВЕСТИЕ – ако получаваш насън, се пази от необмислени думи, от прибързано поведение или от непланирано харчене на пари. Ако изпращаш някому известие, ще молиш приятел за заем.

ИЗВИВАНЕ, ИЗВИВКА, ИЗВИВАШ – ли се в съня си, ще направиш ненужен компромис в работата си. Ако извиваш някакъв предмет, ще се опитваш да наложиш на близките или на колегите си собствените си възгледи и разбирания. Предмет с много извивки ако сънуваш, готви се за непредвидени усложнения в начинанията ти или за пререкания с началниците.

ИЗВИНЕНИЕ – ако насън се извиняваш някому, значи ще допуснеш разправия вкъщи. Друг ако ти се извинява, е добър знак – ще съумееш да балансираш между силни противници.

ИЗВИРАНЕ, ИЗВОР – ако видиш извор с бистра вода в съня си, чакат те много щастие и успехи. Ако водата в извора е мътна или мръсна, ще те сполети беда. Пресъхнал извор е знак за изчерпване на възможностите и способностите ти, а замръзнал извор предупреждава, че неприятели ще се опитат да осуетят добрите ти намерения. Ако пиеш вода от извор, ще забогатееш. Ако се къпеш в извор, ще се сбъдне голямо твое желание. Ако в двора ти или на някое необичайно място бликне извор, ще получиш радостно съобщение. Планински извор е символ на срамежлива любов, а ако е сред полето – показва, че дълго ще се радваш на късмет и плодотворна работа.

ИЗВОД – ако правиш насън, наяве ще сглупиш. Друг ако прави изводи от нещо, някой неволно ще те злепостави.

ИЗВРАТЕН, ИЗВРАТЕНОСТ – в съня ти е сигнал за влошено здраве или за някакви сериозни смущения в състоянието ти.

ИЗВЪНБРАЧНИ – “деца ако имаш насън, значи наяве пазиш тайна, която вече е време да разкриеш; готви се освен това да посрещнеш укори и удари под пояса. Ако ти си извънбрачно дете, ще се чувстваш силно онеправдан и пренебрегнат, но ще.имаш всички основания да поддържаш претенциите си и да преследваш целите си.”

ИЗВЪНЗЕМЕН – ако насън видиш извънземни, предстоят ти вълнуващи изживявания, а ако ти си извънземен, ще имаш сериозни проблеми с близките си – те няма да те разбират и няма да посрещнат с ентусиазъм идеите и предложенията ти.

ИЗГАРЯНЕ (виж ГОРЕНЕ, ОГЪН, ПЛАМЪК, ПОЖАР) – ако сънуваш, че изгаряш от жажда, треска, любовни терзания и пр., въздържай се от прибързани действия и не разкривай проблемите си пред съмнителни хора. Белези от изгаряния ако имаш по тялото си насън, е знак, че те чакат опасности, тревоги и притеснения.

ИЗГАСВАНЕ – на електрически или естествен източник на светлина в съня е лошо предзнаменование – съдбата и околните не са благосклонни към начинанията ти.

ИЗГЛЕД – ако насън се намираш на място, от което има красив изглед, предстоят ти плодотворни дни, успехи и удоволствия.

ИЗГНАНИЕ, ИЗГНАНИК (виж ЗАТОЧЕНИЕ, КАТОРГА) – ако си в съня си, стягай куфарите за належащо неприятно пътуване. Ако друг е изгнаник, ще срещнеш стар познат или ще получиш тревожна вест отдалеч.

ИЗГОДА (виж ЗАГУБА) – че имаш от нещо, ако сънуваш, наяве ще загубиш ценна вещ. Ако насън все нямаш изгода, в действителност ще се радваш на голям късмет.

ИЗГОРА (виж ЛЮБИМ, ЛЮБИМА). –

ИЗГРЕВ – ако наблюдаваш насън, скоро ще почувстваш рязко подобрение на материалното и финансовото си състояние.

ИЗГУБЕН, ИЗГУБИШ – ли се в съня си, ще претърпиш загуби и поражения. Друг ако се е изгубил, е знак, че ще споделяш чужди неволи и неприятности.

ИЗДАЙНИК, ИЗДАЙНИЧЕСТВО (виж ПРЕДАТЕЛ). –

ИЗДАТЕЛ, ИЗДАТЕЛСТВО (виж АВТОР) – ако насън си издател на книги или вестници, ще постигнеш финансов успех в някаква сделка. Ако се срещаш с издател или посещаваш издателство, не допускай некомпетентна намеса в работата ти. Ако ти имаш издадена книга, чакат те успехи и почести. Ако някой твой близък или познат е издал книга, ще защитаваш приятел от хорските клюки и нападки.

ИЗДАТИНА, ИЗДАТЪК – на нещо да видиш насън, е знак, че прекаляваш с нещо – може да си навлечеш неприятности заради липсата на мярка в поведението ти.

ИЗДЕВАТЕЛСТВО – в съня ти, независимо дали ти издевателстваш над някого, или си жертва на издевателство, е предупреждение, че твърде често проявяваш малодушие и безхарактерност.

ИЗДИГАНЕ (виж ИЗКАЧВАНЕ). –

ИЗДИРВАНЕ – съдебно или полицейско издирване насън е знак за нечиста съвест. Ако те издирват, ще се страхуваш за работата си. Ако ти издирваш нещо или някого, ще се съмняваш във верността или лоялността на партньора си.

ИЗДИШВАНЕ – ако в съня си не можеш да издишваш поетия въздух, предстои ти да трупаш в себе си разочарования и недоволство. Ако чуеш шумно издишване, някой ще излее върху тебе насочения си към другиго гняв.

ИЗДРЪЖКА – че плащаш, ако сънуваш, значи наяве ще плащаш за стари грехове. Ако получаваш издръжка, ще се възползваш от нечия сантименталност.

ИЗДРЪЖЛИВ, ИЗДРЪЖЛИВОСТ – ако насън проявяваш завидна издръжливост, най-вероятно наяве също ще успееш да се справиш с трудни изпитания. Ако друг е издръжлив, ще срещнеш неочаквана подкрепа и помощ от стабилен и авторитетен човек.

ИЗДУТИНА (виж ОТОК, ЦИЦИНА) – ако сънуваш, ще надцениш възможностите си.

ИЗДЪНКА (виж ПРОВАЛ) – на растение ако видиш в съня си, неочаквано някой ще предяви твърде големи и необосновани претенции към тебе. Ако режеш или късаш издънките на някое дърво или растение, наяве ще отблъскваш опитите на конкурентите да присвоят твое притежание.

ИЗИСКАН – че си, ако сънуваш, ще се дразниш от фалша и лицемерието на хората, с които ти се налага да общуваш. Друг ако е изискан, ще разкриеш, че някой твой близък таи непочтени намерения спрямо тебе.

ИЗИСКВАНЕ (виж ПРЕТЕНЦИИ) – ако някой изисква нещо от тебе в съня ти, значи ти предстоят синовни задължения или семейни ангажименти. Ти ако изискваш нещо от някого, прекалено ще се вживяваш в отговорностите си.

ИЗКАЗВАНЕ – ако правиш насън, ще съжаляваш за прекалената си откровеност или за прибързаната си доверчивост. Друг ако прави изказване пред публика, недобросъвестен приближен ще издаде някоя от тайните ти.

ИЗКАЧВАНЕ – в съня е изключително благоприятен знак. Ако се изкачваш по стълби, скоро ще напреднеш в работата си. Изкачване към връх или покрив е знак за почести и успехи. Изкачване с балон, самолет, асансьор и др. предсказва бърза обществена кариера. Изкачване по стръмен склон обаче е съобщение за известни затруднения или препятствия по пътя ти. Ако се изкачваш на върха на планина, значи ще осъществиш потисканите си желания.

ИЗКЛЮЧВАНЕ – на електрически уред, осветление или отопление в съня е знак за снижаване на жизнените сили.

ИЗКЛЮЧЕН (виж ОТЛЪЧВАНЕ) – ако сънуваш, че те изключват от някаква общност, организация или колектив, чакат те напразни тревоги и излишни съмнения.

ИЗКОП – ако видиш насън, чакат те премеждия и трудности. Паднеш ли в него, ще претърпиш провал. Ако го копаеш, сам ще си навредиш. Ако успееш да го прескочиш, бързо ще постигнеш целите си.

ИЗКОПАЕМИ – животни в съня са предсказание за голям страх или уплаха, за стъписване или объркване.

ИЗКОРЕНЯВАНЕ – “ако насън изкореняваш нещо, значи търсиш враговете си не там, където са в действителност; концентрираш се върху погрешни неща.”

ИЗКРИВЯВАНЕ (виж ИЗВИВАНЕ). –

ИЗКУПИТЕЛНА ЖЕРТВА, ИЗКУПЛЕНИЕ – в съня ти са предупреждение срещу всякакви прибързани решения, невъздържано поведение или лекомислени действия.

ИЗКУСИТЕЛ (виж ПРЕЛЪСТЯВАНЕ, СЪБЛАЗНЯВАНЕ). –

ИЗКУСТВО – сън, свързан с каквото и да е изкуство, предсказва, че скоро ще се впуснеш в рискована, но вълнуваща авантюра.

ИЗКУШЕНИЕ – ако сънуваш, че се изкушаваш от нещо, ще имаш сериозни проблеми и затруднения в работата и личния си живот. Ако превъзмогнеш някакво изкушение, значи ще преодолееш голям проблем.

ИЗКЪЛЧВАНЕ – ако си изкълчиш крака или ръката в съня си, конкурентите ти ще те надминат в най-решителния момент. Друг ако има някакво изкълчване, ще си изпатиш заради състрадателността си.

ИЗЛАГАНЕ, ИЗЛАГАШ – ли стоки на витрина насън, ще имаш нетрайни приятели.

ИЗЛЕЖАВАНЕ – ако сънуваш, че се излежаваш, ще се радваш на любов и разбиране от страна на близките си. Друг ако се излежава, ще глезиш и ухажваш някого от роднините си.

ИЗЛЕТ – ако насън си на излет сред природата, чакат те спокойни и приятни дни. Да видиш хора на излет, е обещание, че ще прекараш щастливи мигове в приятелско обкръжение.

ИЗЛИШЕСТВО, ИЗЛИШЪК – в съня са знак за предстояща емоционална апатия.

ИЗЛОЖБА, ИЗЛОЖЕНИЕ – посещаваш ли насън, не те очаква нищо добро – ще се окаже, че си направил неизгодни инвестиции, пропилял си ценни възможности или си опропастил добри планове. Ако ти излагаш картини в изложба, значи въпреки неудачите си ще имаш добър шанс.

ИЗЛЮПВАНЕ (виж МЪТЕНЕ). –

ИЗМАМА, ИЗМАМНИК – ако сънуваш, че си жертва на измама, пази се от непроверени или лъжливи слухове. Ако ти си измамник, значи не бива да спекулираш с информацията, която притежаваш.

ИЗМЕРВАНЕ – ако правиш насън, ще страдаш от болезнена подозрителност и липса на доверие дори в най-близките си. Друг ако измерва нещо, ще станеш жертва на прекомерната си прецизност или стриктност в работата си.

ИЗМИСЛИЦА, ИЗМИСЛЕН, ИЗМИШЛЬОТИНА – ако насън слушаш измислици, напразно ще се опитваш да заблудиш някого. Ако ти съчиняваш измишльотини, ще те баламосват.

ИЗМЯНА (виж ПРЕДАТЕЛ или ПРОМЯНА). –

ИЗНАСИЛВАНЕ – ако се сънуваш като изнасилвач, ще загубиш позициите си пред вишестоящите и с импулсивното си поведение ще си навлечеш изключително сериозни неприятности. Ако ти си жертва на изнасилване, репутацията ти ще бъде накърнена по незначителен повод.

ИЗНЕВЯРА – ако изневеряваш насън, ще се ядосваш за дребни мошеничества или парични загуби. Ако на тебе ти изневерява, значи ще имаш нечисти финансови сделки.

ИЗНЕМОЩЯЛ (виж ИЗТОЩЕН). –

ИЗНЕНАДА, ИЗНЕНАДАШ – ли се силно от нещо насън, наяве те чака непредвидена трудност, трябва да бъдеш извънредно предпазлив.

ИЗНОС (виж ВНОС, ТЪРГОВИЯ) – на стоки през границата насън е знак, че си изложен на твърде голямо напрежение в работата си и започваш да допускаш непростими грешки.

ИЗНУДВАНЕ – ако ти си изнудвач в съня си, по-добре се въздържай от рисковани действия или хазартни игри. Ако си жертва на изнудване, внимавай в общуването си с противоположния пол – всяка недискретност може да ти коства дълготрайни неприятности.

ИЗОБИЛИЕ (виж ПЛОДОРОДИЕ) – в съня е обещание за успехи и печалби.

ИЗОБЛИЧАВАНЕ, ИЗОБЛИЧАВАШ – ли някого насън, ще станеш жертва на собствените си хитрости и капани. Друг ако се опитва да те изобличи за нещо, значи те чакат продължителни спорове, съдебни дела, обяснителни преписки или други документни разправии.

ИЗОБРАЖЕНИЕ – тълкуването зависи от особеностите на изображението.

ИЗОБРЕТАТЕЛ, ИЗОБРЕТЕНИЕ – че си направил, ако сънуваш, ще постигнеш отдавна желана мечта. Друг ако е изобретател, чакат те много успехи и бърз напредък в личния живот и работата.

ИЗОЛАТОР – ако насън си поставен в изолатор, ще страдаш от липсата на възможност за творческа изява, за професионално израстване или доказване на способностите ти. Ако става въпрос за електро-, топло- или водоизолатор, ще се изяви отдавна назрял конфликт между колегите или близките ти.

ИЗОСТАВАНЕ, ИЗОСТАВАШ – ли насън, наяве ще напреднеш с непочтени методи. Друг ако изостава, ще ходатайстваш на близък или роднина.

ИЗПАРЕНИЕ – в съня е предсказание за обедняване и сиромашия, ще изпаднеш в мизерия.

ИЗПИТ – че полагаш, ако сънуваш, значи ще преодолееш някакво сериозно препятствие в живота си. Ако насън се готвиш за изпит, наяве ще предприемеш някаква важна стъпка. Не издържиш ли изпита, ще преживееш някаква загуба или разочарование. Ако ти изпитваш някого, авторитетът ти ще бъде подложен на проверка или съмнение.

ИЗПИТАНИЕ – ако насън си подложен на изпитание и го издържиш, ще победиш неприятелите си.

ИЗПЛАШЕН, ИЗПЛАШВАНЕ – насън е предупреждение да чакаш гости отдалеч. Друг ако е изплашен в съня ти, скоро ще гостуваш на далечни приятели.

ИЗПЛАЩАНЕ – сън, в който изплащаш нещо, е знак, че работите ти вървят към подобряване, а проблемите бавно, но сигурно се разрешават в твоя полза.

ИЗПОВЕД – ако чуеш насън, ще си признаеш стар грях. Ако ти се изповядваш, ще те упрекват в нещо.

ИЗПРАЖНЕНИЯ – собствените си изпражнения ако видиш насън, е знак, че скоро ще получиш значителна сума пари. Животински изпражнения са обещание за много семейни радости и лично щастие. Ако насън ядеш изпражнения, наяве ще си затрупан със злато и богатства. Изпражнения, от които се носи лоша миризма, са знак за нечестно придобити блага, за мръсни пари. Ако се облекчиш на закътано място, скоро ще намериш изход от проблемите си. Ако се омажеш с изпражнения, е лош знак: ще преживееш силен душевен смут. Ако сънуваш дрехите или постелята си изцапани с изпражнения, чака те болест. Събираш ли изпражнения насън, наяве ще трупаш пари, за да се ожениш. Редки изпражнения са знак, че си прахосник, а прекалено сухи и спечени – че си скъперник.

ИЗПРАЩАНЕ, ИЗПРАЩАЧ – в съня предвещава тъга. Ако ти изпращаш някого, значи ще бъдеш самотен. Ако тебе те изпращат, ще ти възлагат надежди. Ако изпращаш вещ, поздравления или пожелания, шансът е на твоя страна – не се колебай или стеснявай да поискаш онова, което ти се полага.

ИЗПРЕВАРВАНЕ, ИЗПРЕВАРВАШ – ли някого в съня си, ще се съмняваш в успехите си. Ако тебе те изпреварят, значи само амбицията и силното ти желание не са достатъчни, за да постигнеш набелязаните цели.

ИЗРАСТЪК – че имаш по тялото си, ако сънуваш, ще завиждат на постиженията или способностите ти. Ако израстъкът е на нечие чуждо тяло, ще се стремиш да подражаваш на неподходящ човек.

ИЗРЕЗКА – ако насън изрязваш нещо от вестник или ако сънуваш, че събираш хартиени изрезки, ще се страхуваш за бъдещето си или ще подсигуряваш старините си. Ако гориш хартиени изрезки, ще имаш бедна и безрадостна старост.

ИЗРЕЧЕНИЕ – ако чуеш, пишеш или изговаряш в съня си, ще те подведат, ще повярваш на лъжливи обещания. Ако друг пише изречения, значи ще поемеш ангажимент, който не си в състояние да изпълниш.

ИЗРОД – да видиш в съня си е знак, че ще срещнеш неочаквана, изненадваща пречка. Себе си ако сънуваш като изрод, чакай печалба, за която ще ти завиждат или обвиняват.

ИЗСЕЛНИК, ИЗСЕЛВАНЕ – в съня означават, че най-близките ти и особено децата в семейството имат крещяща нужда от вниманието или помощта ти.

ИЗСЛЕДВАНЕ – научно ако правиш насън, наяве ще постигнеш успехите си далеч от родното място. Ако става въпрос за медицинско изследване, не се тревожи за здравето си, а за впечатлението, което оставяш у околните

ИЗСТИВАНЕ, ИЗСТИНКА (виж БОЛЕН, БОЛЕСТ) – ако сънуваш, че си изстинал, значи прекалено малко се грижиш за здравето си, преуморяваш се и имаш нужда от почивка.

ИЗСТРЕЛ – ако чуеш насън, застрашава те голяма опасност.

ИЗСТРЕЛВАНЕ – на ракета ако наблюдаваш насън, очакват те шеметна кариера и бързо обществено признание.

ИЗТОК – в съня е знак, че ти предстои да поставиш на изпитание самия себе си.

ИЗТОЧНИ БОЙНИ ИЗКУСТВА – ако изучаваш, владееш или демонстрираш насън, очаквай добро развитие на взаимоотношенията ти с колеги и партньори. Ако друг владее бойни изкуства или те напада, предстоят ти сериозни промени в дългосрочните планове и препятствия пред професионалните ти амбиции.

ИЗТОЩЕН, ИЗТОЩЕНИЕ – ако насън се чувстваш изтощен, наяве ще наваксваш пропуснати срокове или ще се нагърбиш с чужда работа.

ИЗТРЕБЛЕНИЕ – в съня е знак, че предварително си приел ролята на жертва, а всъщност съдбата ти зависи изцяло от тебе.

ИЗТРИВАЛКА – ако видиш или стъпваш на нея насън, трябва да насочиш усилията си към завършване или усъвършенстване на образованието си.

ИЗТРЪПНАЛ – ако сънуваш, че ти изтръпне някоя част от тялото, ще получиш неприятна вест.

ИЗУМРУД – ако имаш или ти дават насън, ще изпитваш влечение към хладен, но обаятелен човек. Ако изгубиш украшение с изумруд, ще загубиш стабилен и благоразумен приятел. Ако намериш изумруд, чака те среща.

ИЗХОД (виж ВХОД) – търсиш ли насън, значи ти предстои да вземеш важно решение. Ако се луташ, без да можеш да намериш изход, работата ти буксува, тъпчеш на едно място.

ИЗЦЕЛЕНИЕ – в съня показва, че въпреки многобройните трудности и проблеми в работата и дома ще съумееш да налучкаш верния път и да съхраниш онова, което наистина е важно за тебе.

ИЗЧАДИЕ (виж ИЗВЕРГ). –

ИЗЧЕРВЯВАНЕ – ако ти се изчервяваш насън, ще чуеш похвали за себе си. Друг ако се изчервява, ще откриеш тайна и срамежлива любов.

ИЗЧЕРПВАНЕ – в съня, независимо дали става дума за изчерпване на вещи или ресурси, издава, че въздържанието и умереността са най-добрата стратегия за предстоящите дни.

ИЗЯВА – публична в съня е знак, че допускаш твърде много хора да се намесват в проблемите ти.

ИЗЯСНЕНИЕ (виж ПОЯСНЕНИЕ). –

ИЗЯЩЕН – изящни предмети ако гледаш или имаш насън, ще се радваш на духовни блага и нематериални успехи. Изящен дом да сънуваш, е знак, че ще се стремиш към непостижими цели.

ИКОНА, ИКОНОСТАС – ако видиш насън, ще се радваш на благословия и благодат у дома си. Ако рисуваш икона или зографисваш иконостас, всяко твое начинание ще се радва на успех.

ИКОНОМ – че имаш, ако сънуваш, ще те обидят. Ако ти си иконом, близките ти ще те намразят или игнорират.

ИКОНОМИКА, ИКОНОМИСТ – в съня предупреждава за изкористяване на чувствата ти, за емоционален глад или липса на страст и тръпка в интимните ти отношения.

ИЛИК – ако видиш насън, чака те тайна среща. Ако шиеш илици на дрехата си, ще харчиш пари за любовници.

ИЛЮЗИЯ, ИЛЮЗИОНИСТ (виж ВЪЛШЕБНИК, МАГИЯ, МАГЬОСНИК, ФОКУСНИК) – че си, ако сънуваш, ще съумееш с лекота да преобърнеш недостатъците си в преимущества. Сън, в който друг е илюзионист, е сигнал да не избързваш с обвиненията към някого, преди да си събрал достатъчно доказателства. Ако ти си жертва на илюзия, опитай се да запазиш спокойствие и не реагирай на отправените ти предизвикателства.

ИЛЮМИНАТОР – ако в съня си гледаш през илюминатор, ще пропуснеш важно бизнеспътуване, което може да ти донесе значителни загуби.

ИЛЮМИНАЦИИ – ако наблюдаваш насън, не бързай да се успокояваш, да се радваш или да разчиташ на успех.

ИЛЮСТРАТОР, ИЛЮСТРАЦИЯ (виж ИЗОБРАЖЕНИЕ, КАРТИНА, ХУДОЖНИК) – ако в съня си разглеждаш илюстрации, ще чуеш много противоречиви новини. Ако ти си илюстратор или правиш илюстрации, ще угаждаш на нечии капризи.

ИМАМ – в съня е знак за нерешителност, покорство и страх.

ИМАНЕ, ИМАНЯР – ако насън заравяш имане, ще претърпиш провал в работата си. Ако намираш имане, ще постигнеш големи финансови или търговски успехи. Ако откраднеш имане, чакат те унижение и срам. Иманяр ако сънуваш, някой ще се опита да ти отнеме бизнеса, а ако ти си иманяр, ще те злепоставят.

ИМЕ – ако чуеш в съня си, ще получиш вест. Ако е твоето име, ще ти възложат голяма отговорност. Ако пишеш нечие име, пази се от пристрастия и проява на лично отношение. Ако някой чете списък с имена, между които споменава и твоето име, ще те замесят в скандал. Ако сънуваш името си, написано във вестник, ще се радваш на публична известност.ИМЕЙЛ

ИМЕЙЛ – ако изпращаш или получаваш насън, трябва да отделиш повече от времето и вниманието си за близките, семейството или любимия.

ИМЕЛ – в съня е знак, че ще имаш нужда от добър съвет.

ИМЕН ДЕН – че празнуваш, ако сънуваш, ще бъдеш обичан и почитан от приятелите си. Друг ако има имен ден, скоро ще се увериш в приятелските чувства на човек, когото си смятал за неприятел.

ИМЕНИЕ – ако видиш, притежаваш или посещаваш насън, е предупреждение срещу излишна щедрост или разточителство. Ако продаваш имението си, ще обеднееш.

ИМИГРАНТ (виж ЕМИГРАНТ) – че си, ако сънуваш, значи ще се чувстваш самотен, пренебрегнат или изоставен. Друг ако е имигрант, неоснователно ще отблъснеш протегната за помощ или сътрудничество ръка.

ИМИТАЦИЯ (виж ПОДРАЖАВАНЕ) – ако насън видиш или купуваш имитация на някакво произведение на изкуството, ще те смятат за некадърен или за дилетант в работата ти.

ИМОТ, ИМУЩЕСТВО – че притежаваш, ако сънуваш, значи семейството ти ще бъде задружно и сплотено. Ако насън ти отнемат или конфискуват имуществото, ще страдаш от липса на разбирателство у дома. Ако разпродаваш имотите си, ще се срамуваш от близките си. Сън, в който купуваш или наследяваш имот, е предсказание за честит живот.

ИМПЕРИЯ, ИМПЕРАТОР – че си, ако сънуваш, ще се разочароваш от влиятелен човек. Друг ако е император, ще търсиш помощ от човек, когото презираш. Рухване на империя в съня е знак за крах на илюзиите и надеждите ти. Императрица да видиш насън или да сънуваш, че си императрица, е предсказание за неосъществени амбиции.

ИМПОТЕНТЕН – ако се сънуваш, внезапно ще пожънеш голям успех в някаква нетрадиционна област. Друг ако е импотентен, ще имаш богат и щедър приятел.

ИМПРЕСАРИО – да имаш или да си в съня си, е знак, че предстои охладняване на интимната ти връзка.

ИМПРОВИЗАЦИЯ – ако правиш в съня си, с ловкост и такт ще съумееш да се измъкнеш от деликатна ситуация. Друг ако е импровизатор, чакат те проблеми с непредсказуем човек.

ИНАТ – в съня сигнализира за временни трудности или препятствия в работата и любовта.

ИНВАЛИД – ако се сънуваш, е добър знак: ще успееш, въпреки че те подценяват или лишават от шанс за изява. Ако друг е инвалид, чакат те много труднопреодолими пречки в личния живот и професията.

ИНВЕСТИТОР, ИНВЕСТИЦИИ – в съня издават, че прекалено много се доверяваш на колегите и съдружниците си.

ИНДИАНЕЦ, ИНДИАНКА – видиш ли в съня си, особено ако носи краските на войната, е знак, че ще имаш стълкновение с авторитетен, но несговорчив и своенравен човек.

ИНДИГО – ако видиш или използваш насън, чака те дълъг път, пълен с неизвестности и перипетии.

ИНДИЙСКО ОРЕХЧЕ – в съня показва, че е желателно да избягваш семейните разправии и конфликти.

ИНДИЯ, ИНДИЕЦ, ИНДИЙКА – в съня са знак за предстоящо временно увлечение по неизвестното, непонятното и нетрадиционното.

ИНДРИШЕ – ако видиш или използваш в съня си, е обещание, че ще чуеш важно признание от близък човек.

ИНДУСТРИЯ, ИНДУСТРИАЛЕЦ – крупен че си, ако сънуваш, чака те голямо разочарование в личния живот. Друг ако е индустриалец, значи ще те търсят и ухажват само тогава, когато имат нужда от тебе.

ИНЕРЦИЯ – “ако насън се движиш по инерция, делата ти постепенно се изплъзват от контрол; прекомерното ти хитруване започва да става опасно.”

ИНЖЕКЦИЯ – ако ти правят или правиш насън, ще имаш успех в любовта.

ИНЖЕНЕР – че си, ако сънуваш, ще успееш да уредиш живота си, ще постигнеш желаната свобода и независимост. Друг ако е инженер, значи ще правиш надеждни планове за бъдещето, ще проектираш разширяването на бизнеса си.

ИНИЦИАЛ – ако насън видиш или изписваш нечии инициали, ще имаш тайна любов. Ако са собствените ти инициали, ще откриеш някаква истина за себе си.

ИНИЦИАТИВА, ИНИЦИАТОР – в съня крие предупреждение, че може да те сметнат за подмазвач или блюдолизец.

ИНКАСАТОР – да сънуваш, е знак, че ще разчистваш стари сметки. Ако ти си инкасатор, пази се от злоупотреби.

ИНКВИЗИЦИЯ, ИНКВИЗИТОР – ако насън наблюдаваш инквизиция или видиш инквизитор, значи защитаваш губеща кауза. Ако ти си инквизитор или инквизираш някого, не се опитвай насила да налагаш мнението си.

ИНКУБАТОР – ако видиш насън, значи ще чуеш нови и интересни идеи или ще се запознаеш с впечатляващи личности. Инкубатор с новоизлюпени пиленца значи странностите, чудатостите или особнячеството ти най-после ще бъдат оценени.

ИНСПЕКТОР – че си, ако сънуваш, ще срещнеш затруднения в любовта и секса. Друг ако е инспектор, значи някой ще те комплексира.

ИНСТАЛАЦИЯ – ако поставяш или поправяш насън, ще те използват като посредник или омиротворител на враждебно настроени хора.

ИНСТИНКТ – в съня сигнализира повече да цениш, да щадиш или да използваш умствените си способности и да се осланяш преди всичко на интелектуалните сили и познавателното начало.

ИНСТИТУТ (виж АКАДЕМИЯ, УНИВЕРСИТЕТ, УЧРЕЖДЕНИЕ) – ако посещаваш насън, наяве трябва да се откажеш от намеренията да спечелиш с хитрост, коварство или подкуп благоразположението на хората, от които зависи бъдещето ти.

ИНСТРУКТОР, ИНСТРУКЦИЯ – ако изучаваш насън или ако те инструктират, значи ще търпиш чужда намеса в работата си. Ако ти инструктираш някого, ще подлагаш на преоценка постигнатото или позициите си.

ИНСТРУМЕНТ – насън видиш ли музикални инструменти, чакат те празници, веселби, семейни събирания и гуляи. Ако са повредени, радостта ти ще бъде помрачена. Ако са занаятчийски инструменти, значи ти предстои допълнителна работа, извънреден труд. Ако са ръждясали или счупени, може и да не ти заплатят положените усилия. Да сънуваш хирургически инструменти, е лош знак – готви се за неволи и мъчения, за предателство от страна на близък човек. Земеделски инструменти са предсказание за дребни ежедневни радости и сполуки.

ИНСУЛИН – в съня предсказва влошаване на физическото или психичното ти здраве, проблеми с нервната система.

ИНСУЛТ – получиш ли насън, значи наяве ще преживееш голям шок. Друг ако получи инсулт, чакат те тревоги за близък човек.

ИНТЕГРАЛ, ИНТЕГРАЛНА СХЕМА – в съня са знак, че ти предстои заплетена ситуация, от която можеш да се измъкнеш само с много търпение и внимание.

ИНТЕЛЕКТ, ИНТЕЛЕКТУАЛЕЦ, ИНТЕЛИГЕНТНОСТ – сън, свързан с изкуствен интелект, предупреждава за опасност от неразбирателство и за затруднено общуване с близки или колеги. Среща с интелектуалец сигнализира за предстоящо духовно изпитание. Ако полагаш тест за интелигентност, значи ще доказваш способностите и уменията си пред важна публика.

ИНТЕРВЮ – ако даваш насън, ще съжаляваш, че си се доверил на неподходящ човек. Ако интервюираш някого, ще те обвиняват в клюкарство, интриги, любопитство или непочтеност.

ИНТЕРЕС – сън, свързан със силен интерес към нещо или някого, е предсказание за опасно начинание, което може да донесе много печалби, но и много разочарования.

ИНТЕРИОР – ако насън разглеждаш с интерес красив и пищен интериор на някаква къща, силно ще се влюбиш в някого или ще се вманиачиш в нещо. Ако ти подреждаш или променяш интериора, значи ще поставяш големи изисквания пред любимия човек или безразсъдно ще харчиш време и средства за любимото си занимание.

ИНТЕРНАТ (виж ПАНСИОН, СИРОПИТАЛИЩЕ). –

ИНТЕРНЕТ – в съня обещава нови запознанства, интересни промени, разширяване на познанията и бизнеса, но всичко това ще бъде свързано с известни разходи на средства, време и усилия.

ИНТЕРНИРАН (виж ЗАТОЧЕН). –

ИНТИМНОСТ – ако сънуваш, че си интимно близък с някого, значи ще имаш колебания в любовта, ще страдаш от емоционална несигурност.

ИНТРИГА – в съня е предупреждение да се пазиш от прекомерна словоохотливост и доверчивост. Ако ти интригантстваш, ще си патиш от опитите да хитруваш.

ИНТУИЦИЯ – ако насън имаш силно развита интуиция или твърде много се доверяваш на интуицията си, наяве проявявай повече разсъдливост и трезвост при взимане на решения, които засягат и други хора.

ИНФАНТ, ИНФАНТА – да сънуваш, е знак да се пазиш и да не разчиташ никому, защото близките или колегите ти няма да се поколебаят да те пожертват или предадат, ако обстоятелствата го налагат.

ИНФЛАЦИЯ – в съня е сигнал, че нещата около тебе правят неблагоприятен обрат. Ако живееш във време на инфлация или си преживял голяма инфлация, значи имаш или си имал чувствителни материални затруднения.

ИНФОРМАТОР, ИНФОРМАЦИЯ – важна ако получаваш или предаваш насън, близки хора ще те накарат да се почувстваш нужен и значим.

ИНХАЛАТОР – да видиш или да използваш насън, е знак, че ще си изцяло зависим от нечия чужда воля или благосклонност.

ИПОТЕКА – ако насън ипотекираш дома си, наяве ще поемеш някакъв абсолютно неоправдан риск. Друг ако учредява ипотека, значи ще се вслушаш в некомпетентен съвет. Ако изплащаш ипотека, ще разчиташ на несигурни доходи.

ИРИС – ако береш или ти подаряват насън, ще страдаш от горделивостта си.

ИРИС (виж ОКО). –

ИРОНИЯ – в съня е предупреждение, че повечето от усилията ти са неплодотворни или ще ти донесат твърде малко печалби в сравнение с вложения труд.

ИСК (виж ДЕЛО). –

ИСКАНЕ, ИСКАНИЯ – поставяш ли насън, наяве към тебе ще се отнесат безочливо и несправедливо. Ако ти изпълняваш искания, ще получиш повече, отколкото си очаквал.

ИСКРА – ако видиш насън, ще имаш надежда. Ако сънуваш, че ти възпламениш искра, ще подобриш материалното си състояние.

ИСЛЯМ – в съня е знак, че скоро ще ти се наложи да преосмислиш досегашните си действия.

ИСПАНИЯ, ИСПАНЕЦ – в съня ти са знак за предстоящо екзотично емоционално преживяване. Себе си ако сънуваш като испанец, значи тайно ще ревнуваш.

ИСПОЛИН (виж ВЕЛИКАН, ГИГАНТ, ГОЛЯМ). –

ИСТЕРИЯ – ако насън изпаднеш в истерия, значи наяве ще успееш да наложиш волята или предпочитанията си. Друг ако е истерик, трябва да се заредиш с огромна доза търпение, за да издържиш на многобройните дребни неприятности през следващите дни.

ИСТИНА – ако чуеш в съня си, някой ще признае греха си спрямо тебе. Ако ти казваш някаква истина, ще съжаляваш и ще си патиш наяве.

ИСТОРИЯ, ИСТОРИК – че си или пък че участваш в исторически събития, ако сънуваш, скоро животът ти ще се промени към по-добро. Друг ако е историк в съня ти, ще се учиш от чужд опит. Ако пишеш или преподаваш история, неочаквано ще срещнеш съмишленици. Ако слушаш някаква история, за тебе ще се грижат добри хора. Ако ти разказваш история, значи ще се жертваш за приятел.

ИТАЛИЯ, ИТАЛИАНЕЦ – в съня са сигнал да се пазиш от джебчии или от измама. Ако сънуваш себе си като италианец, ще бленуваш по неосъществима мечта.

ИШИАС – ако имаш насън, предстои ти семейна неприятност. Друг ако страда от ишиас, значи семейството ти скоро ще се нуждае от финансова или друга помощ.

ИШИРЕТ (виж ЗНАК, СИГНАЛ). –

ИЩАХ (виж ЖЕЛАНИЕ, МЕРАК, ХЪС). –

ИЩЕЦ (виж ДЕЛО, ОТВЕТНИК) – по съдебно дело че си, ако сънуваш, значи неволно ще обидиш или ще оскърбиш някого, от когото до голяма степен зависиш.

Mariana Petrova

Добави коментар

Натиснете тук, за да публикувате Вашия коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *