Съновник

Буква О

ОАЗИС - ако видиш в съня си, ще постигнеш успех след много препятствия и перипетии. Ако стигаш до оазис, ще се избавиш от трудности, ще избегнеш опасност, ще намериш благоприятно решение на проблем.

ОАЗИС – ако видиш в съня си, ще постигнеш успех след много препятствия и перипетии. Ако стигаш до оазис, ще се избавиш от трудности, ще избегнеш опасност, ще намериш благоприятно решение на проблем.

ОБАЖДАНЕ (виж ТЕЛЕФОН). –

ОБАЯНИЕ (виж ОЧАРОВАНИЕ). –

ОБВИВАНЕ, ОБВИВКА – ако сънуваш, че обвиваш нещо в хартия или станиол, ще криеш истинските си проблеми зад фалшиви оправдания. Ако махаш обвивката на нещо, значи ще се добереш до истината, ще откриеш първоизточника на някои от проблемите си.

ОБВИНЕНИЕ, ОБВИНИТЕЛ (виж ДЕЛО, ПРОКУРОР, СЪД) – ако обвиняваш някого в съня си, ще изпитваш съжаление и разкаяние, ще търпиш критика за поведението си. Ако си съдебен обвинител, ще постъпиш несправедливо, ще обидиш невинен човек. Ако ти си обвинен в нещо, ще бъдеш компенсиран за някакви неприятности.

ОБГРАЖДАНЕ (виж ОБСАДА). –

ОБЕДИНЕНИЕ – сънуваш ли, че се обединяваш с някого, чакат те парични разходи или ще изпитваш недоволство и неудовлетворение. Ако членуваш в някакво обединение, предстои ти да научиш, че си бил ощетен или измамен.

ОБЕДНЯВАНЕ – ако насън обеднееш, наяве ще се увеличат радостите и придобивките ти. Друг ако е обеднял, бъди по-предпазлив и въздържан в общуването с околните.

ОБЕЗГЛАВЯВАНЕ – ако сънуваш, че си обезглавен или че те обезглавяват, ще претърпиш поражение, ще загубиш имот или уважението на близките си. Другиго ако видиш обезглавен, значи трябва да промениш нещо в живота си, за да се предпазиш от надвисналите проблеми.

ОБЕЗОБРАЗЕН – ако се сънуваш, ще търпиш мъки и лишения. Друг ако е обезобразен, ще пострадаш от непочтена сделка, ще измамят доверието ти или ще те подведат и изиграят.

ОБЕЗОПАСЯВАНЕ (виж ПРЕДОХРАНИТЕЛНИ МЕРКИ) – ако насън обезопасяваш дома си, усилията ти в някаква работа ще се окажат напълно безсмислени и непродуктивни. Ако си на обезопасено място, значи тревогите ти са основателни и трябва да бъдеш по-предпазлив.

ОБЕЗПЕЧЕН – че си, ако сънуваш, значи се предоверяваш на сътрудниците си или на интимния си партньор. Ако обезпечаваш финансовите или търговските си дела, ще срещнеш проблеми и трудности в работата си, ще те провалят или ще те предадат собствените ти колеги.

ОБЕКТИВ – в съня е предупреждение, че вишестоящи наблюдават и следят работата ти изкъсо, дебнат те за всяка евентуална грешка. Ако гледаш през обектив, идеите ти ще се радват на одобрение и подкрепа от най-високо ниво.

ОБЕЛИСК – ако сънуваш, предстоят ти неочаквано пътешествие и екзотично познанство или приятелство.

ОБЕЛКИ (виж ОГРИЗКИ) – ако видиш или събираш в съня си, значи ще се унижаваш пред любимия човек, ще си в неизгодна позиция в семейството си.

ОБЕСВАНЕ (виж БЕСИЛКА, БЕСЕНЕ). –

ОБЕТ – ако даваш насън, наяве ще ти тежат стари дългове или отговорности. Ако изпълняваш обет, предстоят ти парични затруднения, приятели ще ти откажат помощта си. Друг ако дава или изпълнява обет, ще се скараш с близки хора заради пари.

ОБЕЦА – ако видиш насън, ще се срещнеш с любим човек. Ако са комплект обеци, ще чуеш клюки. Ако носиш една обеца, ще сториш зло на любимия си. Ако носиш две, ще научиш тайна. Ако насън загубиш обеца, ще тъгуваш по любовник, а ако загубиш и двете, ще страдаш или ще те сполетят нещастия. Ако намериш една обеца, ще имаш щастие в любовта, а ако намериш комплект обеци, предстои ти женитба. Ако си слагаш обеца на ухото, ще се обвържеш трайно. Ако друг си слага обеца, ще получиш подкрепа. Ако ти подаряват обеци, ще те натоварят с чужди грижи. Ти ако подаряваш, ще ти олекне, ще свалиш товар от плещите си. Ако мъж сънува, че носи обеци, да очаква странен и необясним развой на професионалните или емоционалните си дела. Обеца по други части на тялото освен ухото е знак за опасен слух, който много ще ти навреди, ще ти причини страдания и загуби.

ОБЕЩАНИЕ, ОБЕЩАВАШ – ли нещо насън, ще простиш на някой враг. Ако на тебе ти обещават нещо, ще получиш помощ от неприятел. Друг ако обещава нещо в съня ти, пази се – ще те измамят.

ОБЖАЛВАНЕ (виж ЖАЛБА) – ако насън обжалваш присъда, наяве не се опитвай да хитруваш или да увърташ. Друг ако обжалва присъда, ще ти се наложи да се извиниш някому.

ОБЗАВЕЖДАНЕ (виж КЪЩА, МЕБЕЛ). –

ОБЗАЛАГАНЕ, ОБЛОГ (виж БАС) – ако насън се обзалагаш, ще страдаш от самоувереността или припряността си. Ако печелиш облог, ще загубиш в най-сигурните си начинания. Ако губиш облог, ще спечелиш от нещо несигурно, ще имаш успех в наглед безперспективна работа.

ОБЗОР (виж ОБОБЩЕНИЕ). –

ОБИДА – ако чуеш или понесеш насън, значи ще постъпиш гордо и справедливо. Ако обиждаш някого, ще бъдеш несправедлив или непочтен към приятел, ще действаш меркантилно или страхливо при решаване на проблем.

ОБИКОЛКА – на туристически, архитектурни или исторически забележителности ако правиш насън, значи ти предстоят разнообразен живот и много нови запознанства. Ако правиш обиколка на стадион, чакат те самотни, несподелени успехи. Ако сънуваш, че пътуваш по обиколни пътища, скоро няма да напреднеш в работата си. Ако мериш обиколката на нещо – гърди, талия, ханш, др., ще се представиш добре в приятелско обкръжение, ще се изявиш пред познатите си.

ОБИР – в съня предсказва силни вълнения, смущение, тревоги. Ако ти вършиш обир, ще имаш проблеми и неприятности. Тебе ако те обират, пази здравето си и не се доверявай дори на приятелите си.

ОБИСК – че извършваш, ако сънуваш, напразно ще се съмняваш в колегите си или ще подлагаш на проверки близките си. Ако тебе те обискират, ще те обиди недоверието на роднина или сътрудник.

ОБИЧАЙ (виж РИТУАЛ) – спазваш ли в съня си, ще постигнеш напредъка си с бавен и упорит труд. Ако друг се съобразява с обичаи, значи новаторските ти идеи няма да срещнат необходимата подкрепа и одобрение.

ОБКОВ – златен в съня е знак за почести и слава, сребърен – за победи в любовта, а метален – за предстояща работа и трудни успехи.

ОБКРЪЖЕНИЕ (виж ОБСАДА) – приятно обкръжение в съня обещава веселба с приятели, а враждебно предупреждава за повече внимание и бдителност в работата и личния живот.

ОБЛАГА – ако извличаш насън, наяве ще имаш загуби и ще търпиш порицания.

ОБЛАК – ако сънуваш, нещо ще помрачи настроението ти. Малки или бели облаци са знак за дребни и незначителни грижи, а големи и тъмни са предупреждение, че те заплашват опасности и премеждия. Ако облаците са неподвижни, проблемите ще траят дълго, а ако бързо отминават – скоро неприятностите ти ще се разминат.

ОБЛАСТ – ако сънят се отнася за административно-териториална област, значи проблемите ти ще са свързани с бюрократични или законови спънки. Ако областта е историко-географска, климатична или демографска, очаквай трудности при общуване с хора, от които зависи работата ти или уреждането на лични интереси. Сън за област от сферата на науката, бита или образованието показва, че сам си създаваш неприятности и ограничения.

ОБЛЕКЛО, ОБЛИЧАНЕ (виж ДРЕХА). –

ОБЛИЦОВКА – ако гледаш в съня си, значи проблемите ти не са сериозни, бързо ще отминат и няма да те засегнат дълбоко. Ако правиш облицовка, ще прикриваш или ще маскираш грешките си.

ОБЛОГ (виж ОБЗАЛАГАНЕ). –

ОБМИСЛЯШ – ли нещо насън, постарай се да действаш по-експедитивно в работата си.

ОБНОСКИ – ако усвояваш насън, ще попаднеш в непривична ситуация. Ако имаш добри обноски, ще ценят качествата ти, но няма да те уважават като човек. Ако демонстрираш лоши обноски, ще се радваш на незаслужени почести.

ОБОБЩЕНИЕ – че правиш, ако сънуваш, не бързай да вземаш крайно решение по важен въпрос. Друг ако обобщава, опитай се да провериш лично информацията, която получаваш и се готвиш да използваш.

ОБОДРЯВАНЕ, ОБОДРЯВАШ (виж КУРАЖ) – ли някого в съня си, значи губиш уважението на околните. Тебе ако те ободряват, усилията ти да помогнеш някому са безсмислени и неоправдани.

ОБОЖАТЕЛ – че имаш, ако сънуваш, ще страдаш от самолюбието и егоизма си. Ти ако си обожател, приятелите ти са неискрени.

ОБОЙ – ако видиш или свириш на него насън, ще забогатееш от изкуство. Друг ако свири на обой, значи имаш скрити таланти.

ОБОНЯНИЕ (виж МИРИЗМА, НОС). –

ОБОР – сънуваш ли, ще имаш семейни грижи. Ако е пълен, домът ти ще е пълен и изобилен. Ако е празен, чакай загуби и щети.

ОБОРОТ – на колело сънуваш ли, завръщането ти някъде не е желателно или желано. Оборот на стоки ако отчиташ, значи ще спечелиш от спекула.

ОБОРУДВАНЕ (виж АПАРАТИ, АПАРАТУРА) – ако видиш, купуваш или инсталираш насън, значи ще похарчиш много пари, но и много ще спечелиш.

ОБРАЗ (виж ЛИЦЕ) – ако сънуваш образа си, ще научиш неприятна истина за себе си. Ако видиш непознат образ, чакат те страх и скръб. Много и неясни образи предупреждават за загуби и неприятности.

ОБРАЗЕЦ (виж МАТРИЦА, ШАБЛОН). –

ОБРАЗОВАНИЕ – че получаваш, ако сънуваш, ще напреднеш, ще постигнеш успехи. Ако ти образоваш или обучаваш някого, значи трудът и усилията ти ще дадат добри резултати.

ОБРЕД (виж РИТУАЛ) – ако наблюдаваш в съня си, значи можеш да разчиташ на помощ и подкрепа от близките или от приятелите си.

ОБРИВ – че имаш, сънуваш ли, ще ти завиждат за печалбите. Друг ако е обринат, значи ще се увеличат шансовете ти за успех в някакво начинание.

ОБРЪЧ – ако поставяш на бъчва, значи ще въдворяваш ред и дисциплина в семейството си. Гимнастически обръч е знак за скромен напредък и ограничени успехи. Детски обръчи са обещание за домашни радости.

ОБРЯЗВАНЕ – в съня предсказва замогване на семейството ти, ще се радваш на чест, ще имаш вярна жена и добри деца.

ОБСАДА (виж БЛОКАДА) – ако сънуваш, че си обсаден, ще намериш възмездие за претърпените нещастия и загуби. Ако участваш в обсада, ще платиш скъпо и прескъпо за безразсъдството и грешките си.

ОБСЕРВАТОРИЯ – ако видиш насън или сънуваш, че си в нея, означава да се пазиш от случайни запознанства, за които по-късно може да съжаляваш. Ако работиш в обсерватория, ще материализираш желанията си.

ОБСЪЖДАНЕ (виж ДИСКУСИЯ) – ако насън участваш в публично обсъждане на някакъв въпрос, трябва да проявиш повече дискретност за интимните си отношения, въздържай се от излияния и изповеди. Ако обсъждаш някой проблем с близък човек, ще те потърсят за съвет или помощ.

ОБУВКА, ОБУВАЛКА, ОБУЩАР, ОБУВАШ – ли се насън, значи да се готвиш за нови начинания, чака те работа. Ако си купуваш обувки, делата ти ще потръгнат. Друг ако си купува обувки, ще научиш за брак или годеж. Ако купуваш обувки на някого, ще сводничиш, ще си посредник на интимни отношения. Ако носиш стари или скъсани обувки, ще претърпиш загуби, предстои ти застой в работата. Ако обувките ти са тесни и неудобни, ще имаш трудности в службата, ще се чувстваш потиснат и угнетен. Ако използваш обувалка, ще разчиташ на чужда помощ в преките си задължения. Женски обувки в съня са знак за хитрост и любовно лукавство, а мъжки – за добри печалби и успехи чрез труд. Ако насън загубиш обувките си, чакат те материално и духовно обедняване. Ако намериш обувки, ще получиш вест от любимия чрез писмо, телефонно обаждане и т. н. Ако сънуваш, че си обущар, ще успееш само ако планираш действията си. Друг ако е обущар, значи имаш надежден съдружник или покровител на начинанията ти.

ОБУЧЕНИЕ, ОБУЧАВАШ – ли някого насън, работата ти ще се увенчае с успех. Тебе ако те обучават, значи най-после ще имаш възможност да докажеш способностите и уменията си.

ОБЩЕЖИТИЕ – ако сънуваш, че живееш в общежитие, много хора ще се месят в работата или в личния ти живот. Ако видиш общежитие или влизаш в него, нещо ще забави или ще отложи плановете ти.

ОБЩИНА, ОБЩИНАР (виж КМЕТ) – в съня предсказва неуредени проблеми и отношения със съседите или с други хора, с които имаш общи интереси или собственост.

ОБЯВА, ОБЯВЛЕНИЕ – сънуваш ли, че даваш обява или правиш обявление от обществен или бизнесхарактер, ще намериш добър изход от трудна ситуация или ще постигнеш разумен компромис с несговорчиви партньори. Ако обявата е лична, очакват те разочарования. Ако четеш обява, ще ти хрумне добра идея.

ОБЯД (виж ЯДЕНЕ) – ако сънуваш, че приготвяш обяд, ще имаш семейна радост или изненадващи гости. Ако обядваш сам у дома си, близките ти ще са далеч в труден момент. Ако обядваш с някого, предстои ти важен спор. Ако обядваш на открито, няма да имаш врагове. Ако са те поканили на обяд или обядваш на гости, ще претърпиш загуби, ще намалеят приходите или успехите ти. Скромен обяд в съня е знак за постижения и успехи, а изобилен – за проблеми, болести, щети.

ОБЯЗДВАНЕ – в съня издава силни сексуални желания. Ако наблюдаваш обяздване, ще се радваш на успехи сред противоположния пол. Ако ти обяздваш, ще ти върви и в любовта, и в работата.

ОБЯСНЕНИЕ (виж ИНСТРУКЦИИ, ОПРАВДАНИЕ). –

ОБЯТИЯ – сънуваш ли се в нечии обятия, ще се срещнеш със стар познат. Друг ако е в твоите обятия, ще бъдеш закрилник на някой по-слаб от тебе.

ОВАЛ – в съня е знак, че скоро ще завършиш започнатото, ще видиш края на мъките си.

ОВЕН, ОВЦА, ОВЧАР (виж АГНЕ) – ако насън държиш овен за рогата, ще преуспееш в службата, ще направиш кариера. Ако сънуваш бял овен, ще имаш разноречия с близки или с колеги, а ако е черен, някой ще ти се противопостави в работата. Заклан овен е знак за семейно щастие. Овца в съня си предсказва спокоен и щастлив период. Много овце са знак за богатство. Ако стрижеш овце, ще имаш голям добив, нови придобивки, печалби. Ако ги броиш, ще придобиеш имот. Ако ги пасеш или доиш, къщата ти ще е изобилна, а семейството – многобройно. Ако колиш овца, ще се разделиш с част от богатството си. Ако си овчар в съня си, ще успееш в начинанията си. Друг ако е овчар, ще имаш заможен и честен приятел.

ОВОШКИ (виж ДЪРВО, ПЛОД) – ако садиш или си в овощна градина насън, значи ще видиш плодовете от труда си, ще се радваш на придобитото с труд и постоянство.

ОГЛЕД – че правиш, ако сънуваш, ще се задълбочиш в безперспективни дела, ще пропилееш усилията си за несъществени проблеми.

ОГЛЕДАЛО – видиш ли насън, ще намериш любов. Ако се оглеждаш в него, ще узнаеш неприятни неща. Друг ако се оглежда, ще научиш нещо за себе си, ще откриеш недостатъците си. Счупено огледало е знак за злополуки, нещастна любов, тревоги.

ОГНИВО – ако използваш в съня си, значи ще възобновиш стара любов. Друг ако използва огниво, ще ти припомнят минали лудории.

ОГНИЩЕ – сънуваш ли, чака те щастие, ще преживееш период на задоволство. Ако в дома си имаш огнище, в семейството ти ще царят разбирателство и любов.

ОГНЯР – ако си насън, ще имаш големи успехи в работата си. Друг ако е огняр, значи трудът и усилията ти ще бъдат възнаградени след време.

ОГОРЧЕНИЕ – изпитваш ли насън, наяве ще получиш наследство, ще се увеличи имотното ти състояние.

ОГРАДА – ако видиш в съня си, ще срещнеш препятствия в работата си. Ако я прескочиш, ще постигнеш целите си. Ако минаваш през ограда, значи проблемите ти не са такива, каквито изглеждат. Ако правиш или поставяш ограда, ще се браниш от несправедливи обвинения и претенции. Ако събаряш ограда, няма да се радваш на успехите си. Горяща ограда е предупреждение, че нещо в семейството ти не е наред.

ОГРИЗКИ – ако дояждаш насън, наяве ще те сполети голяма бедност или болест.

ОГЪН (виж ПЛАМЪК, ПОЖАР) – в съня ти предсказва важни събития. Ако е около тебе, ще имаш сериозни пречки в работата си. Ако палиш огън, ще предизвикаш скандал. Буен огън е знак за бурни страсти с променлив знак – ту любов и веселие, ту премеждия и тъга. Огън в огнище обещава семейна радост. Ако се опариш на огън, ще пострадаш от развоя на събитията. Ако изгориш в огън, ще ти се случи голямо нещастие. Огън без дим е знак за лесна печалба. Огън с много пушек вещае беди. Ако насън прескачаш огън, ще си здрав. Ако гасиш огън, ще трябва да се откажеш от плановете си, няма да имаш късмет.

ОГЪРЛИЦА – видиш ли насън, ще се радваш на благополучие. Ако я носиш, предстоят ти нови познанства. Ако я загубиш, приготви се за загуби и проблеми. Ако намериш огърлица, ще намериш любов.

ОДА – ако четеш, пишеш или рецитираш в съня си, ще имаш фалшиви цели и идеали.

ОДЕЖДИ, ОДЕЯНИЯ (виж ДРЕХА) – ако сънуваш, че си облечен в свещенически одежди, ще бъдеш смирен и кротък. Ако друг е облечен в такива одеяния, ще имаш верни приятели и ще се разбираш с околните.

ОДЕКОЛОН – ако купуваш или подаряваш насън, ще останеш неразбран в любовта. Ако го използваш, ще се разочароваш от любовна интрига.

ОДЕЯЛО – видиш ли насън, чака те раздяла. Ако се завиваш с ново и хубаво одеяло, ще забогатееш. Ако одеялото ти е старо и прокъсано, предстоят ти загуби. Прекалено голямо одеяло е знак за болести и смърт, а малко показва, че неприятелите и неприятностите ти са близо. Ако одеялото ти гори насън, пази се от болести и измама.

ОДЪР – ако сънуваш, ще намериш щастие. Ако лежиш на него, ще извлечеш ползи и облаги.

ОЖЕСТОЧЕНИЕ – в съня предупреждава за повече въздържане и толерантност. Постарай се да скриеш яда и раздразнението си, за да не пострадаш.

ОЖИВЛЕНИЕ – в съня предвещава добри новини, нови срещи и запознанства, интересни събития и бурен живот.

ОЖИВЯЛ (виж МЪРТВЕЦ, МЪРТЪВ). –

ОЗАДАЧЕН – ако си насън, не бързай да вземаш отношение или нечия страна по спорен въпрос. Друг ако е озадачен, посъветвай се с хора, на които имаш доверие.

ОЗДРАВЯВАНЕ – сънуваш ли, че си оздравял след болест, ще намериш нещо изгубено, ще си възвърнеш похарченото или пропиляното. Друг ако оздравее, ще чуеш добри новини, ще се зарадваш на някоя вест.

ОЗЕЛЕНЯВАНЕ, ОЗЕЛЕНИТЕЛ (виж ГРАДИНА, ПАРК) – ако насън озеленяваш градина или парк, ще храниш надежди, ще бъдеш оптимист в работата си. Друг ако е озеленител, приятел ще те подкрепя и ще те окуражава в труден момент.

ОКАЗИОН – купуваш ли нещо от оказион насън, ще си навлечеш беди, ще те споходят стари болежки и проблеми. Ако продаваш свои вещи на оказион, значи ще се лишиш от важни неща, ще загърбиш приятелите си и ще дадеш път на зложелателите си.

ОКЕАН (виж МОРЕ) – ако видиш или пътуваш по него, значи пред тебе се откриват дълъг път, неограничени възможности и многобройни вълнуващи събития.

ОКО, ОЧИ – ако сънуваш, ще имаш възможност да видиш истината за себе си и за работата си. Сини очи в съня са знак за спокойствие и добри новини, кафяви – за споделена любов и верни приятели, зелени – за изненада или измяна, черни – за силни емоции и съперничество, сиви – за таен неприятел. Ако видиш кривогледи или разногледи очи, предстоят ти объркване, раздвоение. Късогледи очи показват излишни грижи за личния живот, а далекогледи – прекалена отдаденост на работата. Избодени очи предвещават неприятности. Ако очите ти са избодени насън, надеждите ти няма да се сбъднат. Ако си едноок, ще загубиш добър приятел. Друг ако е едноок, ще ти съобщят нещо важно. Човек със стъклено око е знак за срамна радост. Ако насън си със слепи очи, грози те опасност, ще те измамят доверени хора. Затворени очи са знак за нечия тайна любов. Ако насън посещаваш очен лекар, значи търсиш справедливост за другите, а забравяш себе си.

ОКОВИ – в съня са знак, че проблемите в работата ти са по-сериозни, отколкото си мислиш. Ако носиш окови, не се надявай да спечелиш с честност и трудолюбие. Ако се освободиш от оковите си, ще успееш.

ОКОЛИЯ (виж ОБЛАСТ). –

ОКОЛОВРЪСТЕН ПЪТ – ако видиш в съня си, необходимо е да изчакаш, не предприемай нови начинания. Ако вървиш по него, значи си избрал правилна тактика за постигане на целите си.

ОКОП – в съня ти означава, че ще ти се наложи открито да защитаваш мнението и идеите си. Ако се криеш в окоп, ще претърпиш провал заради отлагане на действията си или заради ненавременната си намеса. Ако копаеш окоп, готви се за сражение.

ОКОСМЯВАНЕ – ако сънуваш, че си силно окосмен, ще се радваш на богатство и печалби. Друг ако е окосмен, ще ти се присмиват.

ОКРЪГ, ОКРЪЖИЕ (виж ОБЛАСТ). –

ОКРЪЖНОСТ – ако видиш или чертаеш в съня си, ще имаш осигурен, но еднообразен и затворен живот, ще си налагаш ограничения.

ОКСИЖЕН – “ако видиш или работиш с него в съня си, ще постигнеш бърз и впечатляващ, но краткотраен напредък; хората ще говорят за успехите ти.”

ОКТАВА – в съня е знак за хармония и единомислие в семейството и в отношенията ти с колегите.

ОКТОМВРИ – месец в съня предупреждава да се въздържаш от прибързани действия или изкушения, които може да ти костват сериозни загуби.

ОКТОПОД – видиш ли насън, значи на всяка цена трябва по-скоро да завършиш започнатото и да осъществиш поетите ангажименти. Ако ловиш октоподи, ще те преследват за неспазени срокове или неудържано обещание. Ако ядеш октопод, ще се ядосваш за недалновидността си или за пропуснати възможности.

ОКУЛТИСТ – ако сънуваш, внимавай с харчовете и стриктно проверявай бюджета си. Ако ти си окултист, напразно ще убеждаваш околните в правотата или перспективността на възгледите си.

ОКУПАТОР – че си, сънуваш ли, значи строгостта и насилието далеч не са най-добрите средства за постигане на успех. Друг ако е окупатор, потърси компромисен вариант в работата си.

ОЛЕАНДЪР (виж ЗОКУМ). –

ОЛЕЛИЯ – в съня е знак за временно объркване и стъписване. Не се поддавай на провокации и не позволявай да те увещават.

ОЛИМПИАДА – наблюдаваш ли в съня си, значи много хора имат същите амбиции като твоите. Ако ти участваш в олимпиада, ще имаш възможност да се изявиш, да блеснеш с уменията си.

ОЛИО – ако купуваш или готвиш с него насън, е знак, че трябва да изгладиш някои семейни недоразумения. Ако го пиеш, ще се разболееш или изнервиш. Ако мажеш или смазваш нещо с олио, стари грешки ще бъдат поправени или забравени. Ако разлееш олио или се изцапаш с него, значи няма да ти дадат повторен шанс. Ако видиш горящо олио, е лош знак – заплашва те сериозна опасност.

ОЛОВО – сънуваш ли, ще ти тежат нечии думи или отношение. Ако лееш олово, ще бъдеш нещастен в любовта.

ОЛТАР – ако видиш в съня си, ще се сбъднат надеждите и желанията ти. Ако се молиш пред олтар, ще се радваш на чест и благополучие. Ако водиш някого пред олтар, внезапно ще се подобрят жизненият и социалният ти статус.

ОЛУК (виж ВОДОСТОЧНИ ТРЪБИ) – ако сънуваш, че се изкачваш по него, ще се опитваш да постигнеш целите си чрез мошеничество. Спускаш ли се по олук, ще отклониш вниманието от себе си, ще се измъкнеш от неприятна ситуация.

ОМАЙНИЧЕ – в съня предвещава скорошен брак за несемейните и развод или раздяла за семейните.

ОМАР – сънуваш ли, ще трябва да се довериш на непознат. Ако ядеш омар, ще откриеш неподозирани възможности за печалба и напредък.

ОМЛЕТ – ако приготвяш или ядеш насън, ще се чувстваш доволен и щастлив от общуването и контактите си с противоположния пол.

ОМНИБУС – в съня е съобщение, че ще напреднеш само ако прилагаш традиционни методи или ако се ползваш с нечия протекция.

ОМРАЗА – ако мразиш някого насън, значи ще предизвикаш нечие недоволство. Тебе ако те мразят, ще постигнеш успех с помощта на приятели.

ОНИКС – в съня ти е знак, че се нуждаеш от помощ или компетентен съвет. Ако ти подаряват бижу с оникс, пази се от измами и спекулации. Ако загубиш оникс, ще имаш късмет.

ОПАКОВКА – ако сънуваш, че опаковаш нещо, ще получиш изненадващи вести. Ако друг опакова, предстои ти път. Опаковане на багаж предсказва гости, а луксозна опаковка на подарък – неприятна постъпка от страна на любимия човек.

ОПАЛ – видиш ли насън, внезапно ще ти провърви в работата. Ако носиш опал, ще имаш тайна или несподелена любов. Ако загубиш опал, губиш щастието си. Ако подариш опал, ще разкриеш скритата си любов или тайната на успеха си.

ОПАСЕН, ОПАСНОСТ – в съня предсказва премеждия и преживявания наяве. Ако си в опасност, чакат те радости. Ако избегнеш опасност, успехите ти ще ти носят само разочарования.

ОПАСЕНИЕ – таиш ли в съня си, значи имаш нечисти или непочтени мисли и намерения към някого.

ОПАШКА – че имаш, ако сънуваш, ще чуеш лъжа, не вярвай на това, което ти казват. Ако другиго видиш с опашка, ще се опиташ да измамиш или да надхитриш някого. Ако насън хващаш някое животно за опашката, навличаш си беди, правиш погрешен ход. Ако видиш животно с много дълга опашка, ще имаш дълги разправии и разноречия с околните. Ако чакаш ред на опашка, значи друг ще се възползва от твоя труд.

ОПЕКА, ОПЕКУН (виж ЗАЩИТА, НАСТОЙНИК). –

ОПЕЛО – в съня предвещава добри събития, радостни вести, край на мъките.

ОПЕРА – ако гледаш и слушаш в съня си, значи криеш от семейството или от колегите си смущаващи факти и данни. Ако участваш в опера, сам ще допринесеш за неразборията и хаоса вкъщи или на работното ти място. Ако пишеш опера, ще защитаваш репутацията си.

ОПЕРАТОР – филмов или телевизионен че си, ако сънуваш, значи ще предприемеш някакви промени в личния или обществения си живот. Друг ако е оператор, ще подражаваш някому.

ОПЕРАЦИЯ (виж БОЛНИЦА, ХИРУРГ) – че правиш, ако сънуваш, значи се налага да се лишиш от нещо или да пожертваш нещо, за да успееш в начинанията си. Тебе ако те оперират, някой грубо и безапелационно ще се намеси в живота ти. Ако гледаш операция, очакват те промени.

ОПЕРЕТА – ако гледаш, слушаш или участваш в нея насън, опитай се да решиш проблемите си с чувство за хумор, дистанцирай се от ежедневните неудачи и неприятности.

ОПИАТ, ОПИУМ (виж ДРОГА, НАРКОТИЦИ). –

ОПИС – на вещи ако правиш насън, ще проявяваш дребнавост в материалните дела. Друг ако описва вещи, ще изпитваш неудовлетвореност в любовта.

ОПИТ, ОПИТВАШ (виж ЕКСПЕРИМЕНТ) – ли нещо насън, ще проявяваш любопитство.

ОПИЯНЕНИЕ – в съня в пряк смисъл означава веселие и приятелски събирания, а в преносен – прибързани действия, които могат да донесат щети.

ОПЛАКВАНЕ, ОПЛАКВАЧКА – оплакваш ли се от нещо насън, наяве ще предизвикаш интриги. Друг ако се оплаква, чакай трудности в последния момент. Ако оплакваш някого, ще останеш с измамени очаквания и надежди. Друг ако е оплаквач, ще получиш повече, отколкото се надяваш. Тебе ако те оплакват, е добър знак – ще ти потръгне.

ОПЛОЖДАНЕ – в съня е знак, че сегашните ти действия и начинания ще дадат добри резултати в бъдеще.

ОПЛЮВАНЕ – ако сънуваш, че те оплюват, ще получиш слава и известност. Ти ако оплюваш някого, значи ще сториш добро на неприятелите си.

ОПОЗИЦИЯ – в съня предсказва, че ненадейно ще откриеш подкрепа или ще получиш покана за сътрудничество в работата си.

ОПРАВДАНИЕ, ОПРАВДАВАШ – ли се насън, ще те измъчват съмнения и подозрения. Друг ако се оправдава, ще проявиш излишна щедрост и доверчивост. Ако оправдаваш някого, към тебе ще се отнесат етично и справедливо. Тебе ако те оправдават, ще получиш незаслужени пари.

ОПРАШВАНЕ (виж ОПЛОЖДАНЕ). –

ОПРЕДЕЛЕНИЕ (виж ДЕФИНИЦИЯ). –

ОПРОВЕРЖЕНИЕ – ако правиш насън, ще бъдеш подведен и ще сгрешиш. Друг ако прави опровержение, може неволно да заблудиш някого.

ОПРОЩЕНИЕ – ако даваш насън, ще имаш добър другар. Ако получаваш опрощение, ще се отървеш от бреме или отговорност.

ОПТИК, ОПТИКА (виж ОКО, ОЧИЛА) – ако работиш или влизаш в оптика в съня си, ще получиш благодарност и признание.

ОПУСТОШЕНИЕ – сънуваш ли, ще преоценяваш работата си. Ти ако опустошаваш нещо в съня си, значи рушиш мостовете зад себе си.

ОПЪЛЧЕНИЕ, ОПЪЛЧЕНЕЦ – ако насън видиш някого като опълченец, ще благодариш на приятел за услуга или за жертвоготовността му. Ти ако си опълченец, значи жертвите и лишенията ти са били излишни и напразни.

ОРАКУЛ (виж БАЯЧ, ВРАЧКА, ВЪЛШЕБНИК, ГАДАЕНЕ, ЗАКЛИНАТЕЛ, МАГЬОСНИК, ПРОРОК, ШАМАН). –

ОРАН, ОРАЧ – ако насън наблюдаваш оран, ще ти предложат доходна работа. Ако ти ореш, ще постигнеш напредък в работата си. Друг ако е орач в съня ти, пази се да не ограбят успехите ти.

ОРАНЖАДА (виж ГАЗИРАНИ НАПИТКИ, ЛИМОНАДА). –

ОРАНЖЕВ – цвят в съня предупреждава, че промените няма да настъпят толкова бързо, колкото ти се иска.

ОРАНЖЕРИЯ – ако сънуваш, ще се радваш на придобивки и печалби. Ако береш цветя или зеленчуци от нея, успехите ти ще са повече на думи, отколкото на дела.

ОРАТОР – слушаш ли насън, значи ще се подведеш по щедри обещания и красиви думи. Ако ти си оратор, ще се нуждаеш от мъничко хитрост, за да успееш.

ОРАТОРИЯ – в съня е знак за неизчерпаема и безкрайно скучна работа.

ОРБИТА – в съня означава, че ще промениш насоката на работата си, но с това няма да постигнеш нови успехи или печалби.

ОРГАН – ако сънуваш, че свириш на орган или слушаш изпълнение на него, ще получиш пълно удовлетворение от работата си или от общуването с околните и най-вече с личности от противоположния пол.

ОРГАНИ – човешки видиш ли насън, предстоят ти пречки и проблеми, ще изпиташ трудности. Животински органи са знак за отчуждение.

ОРГАНИЗАЦИЯ – ако основаваш насън, бъди по-въздържан в публичните си изяви, а ако членуваш в организация, ще изпиташ разочарования.

ОРГИЯ – ако видиш насън, ще съжаляваш и ще се разкайваш. Ако ти участваш в оргия, ще те обвинят в двуличие и злоупотреби.

ОРДА – в съня е предсказание за надвиснала опасност.

ОРДЕН (виж МЕДАЛ) – ако сънуваш, че си член на религиозен орден, ще пазиш нечия тайна или някаква истина ще те гнети.

ОРДИНАРЕЦ – че си, ако сънуваш, значи ще работиш, без да ти плащат. Ако имаш ординарец, ще делиш успехите или печалбите си с някого.

ОРДЬОВЪР – ако видиш, приготвяш или ядеш насън, ще пропуснеш нещо важно в любовта, ще загубиш уважението на любимия.

ОРЕЛ, ОРЛИЦА – видиш ли в съня си, ще постигнеш зашеметяващ успех, ще преуспеят и най-дръзките ти начинания. Ако орелът лети, ще победиш враговете си. Ако кръжи над тебе, ще научиш за нечия смърт. Кацнал орел е знак за временни трудности, а ако е кацнал на рамото или на къщата ти, ще се радваш на големи почести и слава. Орлица в гнездото с малки орлета е знак, че децата ти ще се прославят. Ако насън убиеш орел, ще изгубиш щастието си. Орел в клетка е знак, че си спечелил враговете си на своя страна. Грачене на орел ако чуеш, ще получиш милост и благодеяние от велики хора.

ОРЕОЛ – съня ти значи, че начинанията ти са белязани с успех. Ако над главата ти има ореол, ще откриеш предопределението си.

ОРЕХ, ОРЕХОТРОШАЧКА – ако насън видиш орехово дърво, ще се радваш на здраве и дълголетие. Ако спиш под него, пази си здравето. Орех с орехи означава, че ще се караш с близък човек за имущество. Ако береш орехи, ще жънеш успехи в работата и в любовта. Ако брулиш орехи, ще присвоиш чужда собственост или ще харчиш чужди пари. Ако чупиш орехи, ще се справиш с препятствията или неприятелите си. Ако чупиш зелени орехи, ще имаш дрязги с близки или колеги. Яко ядеш орехи, чака те благополучие, а ако ги печеш или мелиш – някой ще ти създава грижи. Ако трошиш орехи с ръце или със зъби, страдаш от лековерност, а ако използваш орехотрошачка, ще успееш в бизнеса. Костеливи орехи са знак за трудности.

ОРИГАМИ – ако правиш в съня си, ще останеш самотен и неразбран от околните. Друг ако прави оригами, ще имаш чудат, особен човек за приятел.

ОРИГВАНЕ – ако чуеш насън, ще забогатееш, ще имаш охолен живот. Ти ако се оригваш, ще се хвалиш с победите си.

ОРИГИНАЛ – в съня е предупреждение да не се нагърбваш със задачи, които не можеш да изпълниш.

ОРИЕНТАЛСКИ – елемент или атмосфера в съня са сигнал да забавиш темпото, да си дадеш повече почивка.

ОРИЕНТИР – търсиш ли в съня си, значи трябва да имаш повече вяра в силите си. Състезание по ориентиране е знак, че някой от съперниците ти нарочно ти създава комплекси и проблеми.

ОРИЗ – ако сънуваш, ще имаш възможност да спечелиш. Ако чистиш, готвиш или ядеш ориз, ще имаш редовни доходи.

ОРИС, ОРИСИЯ (виж КЪСМЕТ). –

ОРКЕСТЪР – ако сънуваш, очаква те подобрение на социалния статус. Ако слушаш оркестър, леко ще преживееш някое сътресение или криза. Ако участваш в оркестър, ще загърбиш тревогите си.

ОРЛЯК (виж ЯТО). –

ОРНАМЕНТ – сънуваш ли, ще общуваш с изискани хора. Ако рисуваш или чертаеш орнамент, ще се замогнеш.

ОРТОПЕД – в съня предупреждава да се пазиш от похождения, случайни контакти или необмислени авантюри.

ОРХИДЕЯ – ако видиш или помиришеш насън, е предупреждение да избягваш лукс, разкош и екстравагантност в живота и поведението си, защото може да ти навредят. Ако ти подаряват орхидеи, ще получиш любовно известие.

ОРЪДИЕ – ако видиш или чуеш да стреля насън, ще научиш радостни новини. Ако ти стреляш с оръдие, чакат те страх, неизвестност и тревоги.

ОРЪЖИЕ – видиш ли насън, значи имаш нужда от защита. Ако намериш оръжие, ще се срещнеш с някой твой близък, когото отдавна не си виждал. Ако изгубиш или счупиш оръжието си, е лош знак: ще загубиш силата си или уважението на околните. Ако носиш оръжие, ще постигнеш успех, ако го смазваш – ще възстановиш силите и славата си. Ако те ранят с оръжие, ще оздравееш. Ако размахваш оръжие, предстоят ти караници или пък ще демонстрираш сила и власт. Звън на оръжия е знак за страхове и уплах. Оръжия с острие ако видиш насън, ще имаш тревоги за мъж, ако са без острие – за жена. Ако насън ти отнемат оръжието, ще ти отнемат честта.

ОС – в съня е знак, че се стремиш да подчиниш всичко на собствените си интереси.

ОСА – в съня е много лош знак, освен ако не я убиеш. Ако пъдиш оса, ще страдаш от мързела си. Ако видиш ято оси, ще търпиш загуби. Ако те ужили оса, чакай предателство от съмишленик или приятел.

ОСВЕТЕН, ОСВЕТЛЕНИЕ – в съня е знак за надежди и добър шанс за осъществяване на начинанията ти.

ОСВЕЩАВАНЕ – ако правиш насън, ще бъдеш благословен, ще ти потръгне в работата и в любовта.

ОСВОБОЖДАВАНЕ – ако насън успееш да се освободиш, ще избегнеш опасност, ще преодолееш трудност или препятствие.

ОСЕМ – това число в съня е добър знак: ще спечелиш пари или ще натрупаш имот.

ОСИГУРОВКА – плащаш ли насън, ще плащаш за нечии грехове. Ако я получаваш, ще бъдеш възмезден за полаганите грижи.

ОСИНОВИТЕЛ – че си, ако сънуваш, ще срещнеш човек, комуто си задължен. Ако имаш осиновител, не забравяй старите си длъжници.

ОСКЪДИЦА (виж БЕДЕН). –

ОСКЪРБЛЕНИЕ (виж ОБИДА). –

ОСНОВИ – на сграда че изливаш, ако сънуваш, предстои ти крупна промяна в индивидуален план или в професионално отношение.

ОСНОВОПОЛОЖНИК – че си, ако сънуваш, ще трябва да защитаваш придобитото. Друг ако е основоположник, ще оспорваш заповедите на началниците си и това ще ти коства загуби.

ОСТАВКА – подаваш ли насън, ще се издигнеш в службата, ще те повишат или поне ще гледат с по-добро око на работата ти. Друг ако подава оставка, трябва да подсигуриш бъдещето си още отсега.

ОСТАНКИ – човешки или животински в съня са знак за голяма скръб. Ако сънуваш хранителни останки, чака те бедност.

ОСТРИЕ – в съня е знак за опасни успехи и за сексуални подвизи.

ОСТРИЛКА – ако видиш или използваш насън, ще имаш стълкновения за правата и задълженията си. Друг ако я използва, ще ти отнемат някоя привилегия.

ОСТРОВ – ако се сънуваш сам на необитаем остров, ще имаш пречки и трудности в работата си или в общуването с околните. Ако посещаваш екзотичен остров, значи ще придобиеш опит в някаква работа, ще се усъвършенстваш в уменията си.

ОСТРОУМЕН – че си, ако сънуваш, ще ти се подиграват и присмиват. Друг ако е остроумен, ще имаш забавен и обаятелен приятел.

ОСЪДЕН – че си, ако сънуваш, не се поддавай на изкушения и съблазни. Друг ако е осъден, чака те радост, ще се отървеш от опасност.

ОТБОЙ – в съня е сигурен знак за победа и успех.

ОТБОР – видиш ли насън, ще зависиш от други хора. Ако си част от него, ще имаш много приятели и поддръжници. Ако симпатизираш на отбор, чакай гости.

ОТБРАНА – ако се отбраняваш в съня си, чакат те нови познанства и възможности. Друг ако се отбранява, ще постигнеш успех и победа.

ОТВАРА (виж БИЛЕ, БИЛКА) – че вариш или пиеш, ако сънуваш, ще си здрав и бодър. Ако е горчива или с неприятен мирис, ще се ядосваш, ще изпитваш огорчение и раздразнение.

ОТВЕРТКА – ако видиш или работиш с нея насън, ще използваш ината и настойчивостта си, за да пробиеш и за да постигнеш целите си.

ОТВЕС, ОТВЕСНО – подобен сън предупреждава за опасност от загуби в бизнеса. Ако видиш или мериш отвес или ако сънуваш, че нещо виси отвесно, значи успехите ти ще намалеят, застрашен си от разорение.

ОТВЕТНИК (виж ДЕЛО, ИЩЕЦ) – че си по някакво съдебно дело, ако сънуваш, ще понесеш несправедливи обвинения.

ОТВЛИЧАНЕ – ако ти си жертва на отвличане в съня си, значи си попаднал в неподходяща компания, опитай се да се освободиш от обкръжението си. Ти ако отвличаш някого, пази се от кражба, взлом, загуба или пропиляване на скъпоценности и пари. Ако наблюдаваш отвличане, предстоят ти неприятни промени в близко бъдеще.

ОТВОД (виж ОТКАЗ). –

ОТВОР – пробиваш ли насън, значи ще разширяваш бизнеса си, ще търсиш нови източници на доходи. Ако запушваш отвор, ще укриваш информация или данъци.

ОТВРАЩЕНИЕ – ако изпитваш насън, за кратко време ще ти се струпат многобройни ядове и неприятности.

ОТГОВОР – ако търсиш или настояваш да получиш, неволно ще обидиш или ще ощетиш някого. Ако даваш отговор или успяваш да отговориш, ще се справиш с препятствие, ще преодолееш трудност, ще изплатиш стар дълг.

ОТДИХ (виж ПОЧИВКА). –

ОТДУШНИК – ако сънуваш, тайните ти ще станат обществено достояние.

ОТЕГЧЕНИЕ – ако изпитваш насън, значи работата ти ще се развива по план, очакват те спокойни и еднообразни дни.

ОТЕЦ, ОТЧЕ – в съня са знак за радост и душевно спокойствие. Ако ти си отец или отче, ще се грижиш за други хора.

ОТЕЧЕСТВО (виж РОДИНА) – в съня е знак за предстоящи тревоги. Ако се връщаш в отечеството си, ще изпиташ радости и удоволствия.

ОТЗВУК (виж ЕХО или РЕЦЕНЗИЯ). –

ОТЗИВ – в съня съобщава за предстоящи новини, зараждащи се клюки, интересни разговори и обмяна на мнения.

ОТКАЗ – ако сънуваш, че отказваш нещо или някому, твърдостта и честността ти ще бъдат оценени. Ако на тебе ти отказват, скоро ще получиш някакво важно разрешение или височайше позволение.

ОТКАТ – на оръжие в съня е знак, че в крайна сметка плановете и кроежите ти срещу някого ще имат отрицателен ефект върху тебе самия.

ОТКЛИК (виж ОТЗИВ). –

ОТКЛОНЕНИЕ – от предначертания път или посока в съня предсказва временен застой в работата, плановете ти ще бъдат възпрепятствани. Отклонение от норма е сигнал, че лекомисленото ти поведение може да ти коства много.

ОТКРЕХВАНЕ – ако насън открехнеш прозорец или врата, ще научиш тайна. Друг ако открехва врата, пази се от любопитни натрапници.

ОТКРИТ, ОТКРИТИЕ – ако направиш насън, ще постигнеш успех, ще промениш нещо в живота си. Друг ако направи откритие, ще страдаш и ще изпитваш незадоволство.

ОТКРОВЕНИЕ – ако сънуваш, че си откровен пред някого, ще бъдеш самотен. Друг ако е откровен, пази се от лъжи. Божествено откровение в съня е знак за благословия.

ОТКЪСВАНЕ (виж ОТЧУПВАНЕ). –

ОТЛИВ (виж ПРИЛИВ) – наблюдаваш ли в съня си, ще имаш застой в работата си, ще претърпиш известен спад в социалния и житейския си статус. Ако отплаваш с отлива, ще намериш решение на проблем.

ОТЛИЧИЕ, ОТЛИЧНИК (виж МЕДАЛ, НАГРАДА) – че си, ако сънуваш, ще търпиш критика в работата си, ще допуснеш непростима професионална грешка. Друг ако е отличник, заслугите ти най-после ще бъдат оценени достойно.

ОТЛОМКИ – ако видиш насън, ще получиш наследство, ще забогатееш.

ОТЛЪЧВАНЕ – от църквата или от общност в съня е знак за сътресения и промени в личния живот.

ОТМОРА (виж ПОЧИВКА). –

ОТМЪЩЕНИЕ – ако търсиш или осъществяваш насън, значи трябва да се вслушваш повече в съветите на доверените си приятели и да проявяваш повече толерантност към партньорите си. Друг ако отмъщава, не допускай личното ти отношение или пристрастията ти да вземат връх над трезвата оценка. На тебе ако ти отмъщават в съня ти, ще те съдят несправедливо.

ОТОК – сънуваш ли, чакат те проблеми в работата. Ако имаш отоци по тялото си, здравето ти е застрашено. Друг ако е с отоци, врагове и зложелатели следят и за най-малка грешка от твоя страна.

ОТОПЛЕНИЕ – подобен сън показва, че ще търсиш нетрадиционни начини да реализираш идеите си.

ОТПАДЪЦИ (виж БОКЛУК). –

ОТПЕЧАТЪК (виж ДАКТИЛОСКОПИЯ) – на нещо ако правиш в съня си, ще събираш информация и данни срещу противник. Ако разглеждаш отпечатък от нещо, ще се опитваш да извлечеш полза от разправията между други две страни.

ОТПУСК – че ползваш, сънуваш ли, значи трябва да се стегнеш и да се съсредоточиш в работата си. Друг ако е в отпуск, ще пропуснеш отдавна планирано развлечение, ще се лишиш от някое удоволствие, ще ти отнемат планираната почивка.

ОТРАВЯНЕ, ОТРОВА – ако видиш насън, няма да получиш очакваната благодарност. Ако пиеш отрова, сам ще си навлечеш беди и неприятности. Ако даваш отрова някому, ще се скараш с важен човек. Ако тебе те тровят, ще пострадаш заради незнанието или възрастта си.

ОТРИЧАНЕ – в съня показва, че ще тъпчеш на едно място в работата си.

ОТРОЧЕ (виж БЕБЕ, ДЕТЕ, ДЪЩЕРЯ, СИН). –

ОТРЯД – сънуваш ли, предстои ти път, свързан с неизвестности и опасности.

ОТРЯЗЪК, ОТСЕЧКА – в съня ти говорят за неувереност в собствените сили и за вътрешно раздвоение.

ОТСЛАБНАЛ – че си, ако сънуваш, ще претърпиш загуби и неуспехи. Друг ако е отслабнал, ще се възползваш от чужди неуспехи и временни поражения.

ОТСТЪПКА – ако правиш насън, предстои ти лесен и неочакван успех. Ако на тебе ти правят отстъпка, ще се реализираш в неочаквана и за тебе самия област.

ОТСТЪПЛЕНИЕ – в съня е знак, че трябва да сложиш в ред финансовите и имуществените си документи.

ОТЦЕПНИК – че си, ако сънуваш, предстоят ти колизии в семейството или в службата с хора, които са се афиширали като твои приятели.

ОТЦЕУБИЕЦ – че си, ако сънуваш, ще те обвиняват несправедливо. Друг ако е отцеубиец, чакат те душевна скръб, вътрешно незадоволство, тегоби и страдания.

ОТЧАЯНИЕ – изпитваш ли насън, ще намериш нов смисъл и нова реализация на силите и енергията си. Друг ако е отчаян, отнасяй се с недоверие към всяка молба за пари, заем или спонсорство.

ОТЧЕТ – ако правиш насън, значи някой така ще обърка плановете и сметките ти, че ще се наложи да предприемеш нова стратегия. Друг ако се отчита, ще объркаш и ще смутиш неприятелите си.

ОТЧУПВАНЕ – на къс от цялото в съня е знак, че нещо не е наред в плановете ти, нуждаеш се от преразглеждане на ситуацията.

ОТШЕЛНИК – видиш ли в съня си, отложи с няколко дни пътуванията, ангажиментите или важните срещи. Себе си ако сънуваш като отшелник, нуждаеш се от повече сила, увереност в себе си и настоятелност.

ОФИС – в съня е знак за промени в личния живот. Ако е собственият ти офис, чакай новости от съпруга или съпругата си. Ако е чужд, ще имаш проблеми с любовник или любовница. Нов офис ако обзавеждаш, ще установиш нова интимна връзка.

ОФИЦЕР – сънуваш ли, ще успееш в работата си, ще реализираш големи печалби. Те ако си офицер, ще ценят мнението и ще уважават желанията ти в приятелските ти кръгове.

ОФИЦИАЛЕН, ОФИЦИАЛНИ ДРЕХИ – че носиш, ако сънуваш, ще се стремиш към висшето общество, към по-различен начин на живот. Друг ако е официален, ще те изместят или ще те изпреварят в кариерата.

ОХКАНЕ – чуеш ли насън, чакат те радост и надежда.

ОХЛАЖДАНЕ (виж ЗАМРЪЗВАНЕ) – в съня сигнализира за известен застой в служебните и личните ти дела.

ОХЛЮВ – сънуваш ли, трябва да бъдеш постоянен и търпелив, за да постигнеш успехите си. Ако насън ядеш охлюви, ще се радваш на здраве. Друг ако яде охлюви, не поставяй на изпитание доверието, търпението или доброто отношение на околните към тебе.

ОХОЛСТВО – ако насън живееш в охолство, наяве ще обеднееш, ще загубиш пари.

ОХРАНА (виж БОДИГАРД, ПАЗАЧ) – че имаш, ако сънуваш, значи изпитваш несигурност в интимните отношения. Ако ти охраняваш някого или нещо, погрижи се за бюджета и паричното си състояние. Ако видиш охрана, охранители на обект, грози те опасност в работата или у дома. Ако преминаваш през охранявано място, ще разрешиш проблемите си, ще преминеш препятствията.

ОЦЕНКА – че даваш на нещо, ако сънуваш, ще те съдят прекалено строго. Тебе ако те оценяват, значи се нуждаеш от помощ или от приятелска подкрепа.

ОЦЕТ – че купуваш, правиш, използваш или пиеш, ако сънуваш, значи ще скърбиш, ще имаш неприятности и огорчения.. Ако поставяш някому компрес с оцет, значи с намесата си само ще влошиш състоянието на нещата.

ОЧАКВАНЕ – в съня е добър знак: търпението ти ще бъде възнаградено, ще получиш онова, на което се надяваш.

ОЧАРОВАНИЕ – в съня предупреждава, че може да попаднеш под лошо влияние, да се подведеш от опасни приятели.

ОЧЕВИДЕЦ – че си, ако сънуваш, ще изпитваш съмнения или угризения. Друг ако е очевидец, напразно се надяваш на справедливост и безпристрастие в нечия оценка и поведение.

ОЧЕРК – пишеш ли насън, ще проявиш недискретност в деликатна ситуация. Друг ако пише очерк, ще се доверяваш на несигурни и непроверени данни.

ОЧЕРТАНИЕ (виж КОНТУРИ) – на предмет или на човек ако видиш в съня си, значи ти предстои някакво дългоочаквано, макар и нееднозначно по характер събитие.

ОЧИ (виж ОКО). –

ОЧИЛА (виж ДАЛЕКОГЛЕД, ДИОПТЪР, КЪСОГЛЕД, ОПТИКА) – че носиш, ако сънуваш, ще разкриеш тайна или планирана хитрост. Ако друг е с очила, пази се от коварни партньори. Ако си купуваш очила, ще търсиш помощ от лицемерни хора. Ако изгубиш или счупиш очилата си, ще разкрият плановете или кроежите ти. Ако носиш слънчеви очила, ще бъдеш измамен в любовта.

ОЧИСТИТЕЛНО (виж ПУРГАТИВ). –

ОШАВ – ако видиш, правиш, вариш или ядеш насън, ще имаш здраве и семейно щастие.

Mariana Petrova

Добави коментар

Натиснете тук, за да публикувате Вашия коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *