Съновник

Буква П

ПАВАЖ, ПАВЕ

ПАВАЖ, ПАВЕ

– ако видиш или вървиш по него насън, чака те трудно и изпълнено с неизвестности пътуване. Ако видиш или държиш паве, ще срещнеш стар приятел. Ако те замерят с паве, някой твой близък ще предяви неоснователна претенция към тебе.

ПАВИАН (виж МАЙМУНА) – сънуваш ли, ще трябва да признаеш грешките си.

ПАВИЛИОН – в съня е знак за тайна любовна авантюра или за среща със стар интимен партньор.

ПАГОДА – ако сънуваш, значи пътуването, почивката, ваканцията или командировката ти ще се отложат.

ПАГОН (виж НАШИВКА) – видиш ли насън, ще изпълняваш задължения и неприятни ангажименти. Ако носиш пагони, ще се радваш на уважение и респект.

ПАДАНЕ, ПАДАШ – ли от високо в съня си, не те чака нищо добро – ще се провалиш, ще претърпиш неуспех. Ако падаш във вода, ще си възвърнеш онова, което си изгубил или са ти отнели. Ако падаш от стълба, ще те унижават, ако паднеш от дърво, пази се от клевети, ако падаш от велосипед или от движещо си превозно средство, ще те понижат, накажат или уволнят. Ако не знаеш откъде и от какво си паднал, изневиделица ще понесеш удари и загуби. Ако видиш друг да пада, скоро ще дойде краят на неприятностите ти. Падащи листа в съня са знак за печал и сърдечна тъга, а падащи плодове показват, че пропиляваш възможностите си.

ПАДИНА – ако сънуваш или ако си в нея, значи си в неизгодна позиция, страдаш от липса на информация или на възможност за изява.

ПАДИШАХ (виж СУЛТАН). –

ПАЖ – ако видиш или имаш насън, значи се обграждаш с ласкатели и подмазвачи. Себе си ако сънуваш като паж, не прекалявай с угодничеството към началниците си.

ПАЗАР, ПАЗАРУВАНЕ – ако насън видиш пазар, ще те въвлекат в чужд скандал. Ако се разхождаш по него или пазаруваш, ще те обвинят в нечисти сделки или в присвояване на пари. Ако продаваш нещо на пазар, не започвай нов бизнес. Покрит пазар е знак за вътрешни, семейни или лични проблеми, а открит – за обществени или служебни.

ПАЗАЧ – че си, ако сънуваш, ще имаш финансови проблеми с познат човек. Ако друг е пазач, пази се от загуби, кражба, неочаквани разходи.

ПАЗВА – ако видиш, надничаш в пазвата си или криеш нещо в нея насън, тайните ти ще излязат наяве, близък човек ще те предаде. Ако надничаш или бъркаш в чужда пазва, ще научиш нечия тайна, но се пази от недискретност.

ПАЙ – сладък ако приготвяш, сервираш или консумираш насън, наяве ще си губиш времето в празни приказки и безсмислени занимания. Ако паят е солен, ще те разтревожи някоя вест или ще те жегне недобронамереността на приятел.

ПАЙЕТИ – ако насън носиш дреха, обшита с пайети, значи те одумват, мразят или ревнуват и скоро ще си спечелиш нови врагове. Ако друг е облечен в дреха с пайети, ще изпитваш влечение към неподходящ човек.

ПАКЕТ – ако видиш или получаваш насън, значи очакваш повече, отколкото реално можеш да получиш. Ако изпращаш пакет, ще имаш успешен бизнес и ще привлечеш нови партньори. Пълен пакет е добър знак, а празен съобщава за неприятни вести. Ако пакетираш нещо, значи зад гърба ти кроят тъмни планове или пък в твое отсъствие ще настъпят неприятни промени.

ПАКОСТ, ПАКОСТНИК – “в съня показват, че ядовете и тревогите ти са безпредметни и неоснователни; ще хабиш нерви за несъществени неща.”

ПАКТ (виж ДОГОВОР). –

ПАЛАМАРКА – ако видиш или използваш в съня си, значи успехите ти са рисковани и единствено от тебе зависи развръзката на много събития в работата или в личния ти живот.

ПАЛАМИДА (виж ПЛЕВЕЛ). –

ПАЛАМУД – в съня е знак за успешен бизнес, за много печалби и добри постижения. Ако ядеш паламуд, ще се радваш на благосъстояние и напредък.

ПАЛАТ, ПАЛАТА – видиш ли насън, чакат те печалби или обществено признание. Ако става въпрос за водна, търговска, панаирна и прочие палата, значи ще имаш шансове да разшириш дейността си и да завържеш нови ползотворни контакти.

ПАЛАТКА – видиш ли насън, предстоят ти вълнуващи преживявания. Ако си на палатка, ще се освободиш от ненужен товар, ще гледаш леко на живота.

ПАЛАЧ – ако сънуваш, ще изпаднеш в критична ситуация. Ти ако си палач, чакат те загуби и разочарования.

ПАЛАЧИНКА – че приготвяш или сервираш, ако сънуваш, значи ще развиваш активна обществена дейност. Ако ядеш палачинки, ще се разочароваш или ще се разболееш.

ПАЛЕЖ (виж ОГЪН, ПЛАМЪК) – в съня ти предупреждава за опасности и сериозни неприятности в личния или професионалния живот.

ПАЛЕЦ – ако сънуваш палеца на дясната си ръка, ще спечелиш пари, а ако е на лявата, ще имаш сигурен партньор и приятел. Ако палците ти са деформирани или счупени или лисват, предстоят ти финансови или материални затруднения.

ПАЛЕШНИК – в съня е знак за нереализирани сексуални желания. Счупен палешник предсказва интимни проблеми.

ПАЛИТРА – на художник ако видиш или използваш насън, значи ще се занимаваш с много неща едновременно, но няма да постигнеш съществени успехи в нито едно от тях.

ПАЛКА – на диригент в съня показва, че ще ти поверят отговорна и плодотворна задача. Полицейската палка е знак за напразни страхове и опасения, а учителската – че си прекалено строг и взискателен към близките си.

ПАЛМА – видиш ли в съня си, ще се разочароваш от близък приятел. Много палми са знак за неприятни изненади. Ако жена сънува палми, ще изживее сексуално увлечение. Изсъхнала палма е знак за провалено пътуване.

ПАЛТО – ако видиш, купуваш или носиш насън, ще имаш успехи и ще подобриш материалното си състояние. Ако си облечен в старо, скъсано, измачкано или мръсно палто, ще обеднееш. Ако изгубиш палтото си, ще изгубиш доходна работа. Ако друг е облечен с твоето палто в съня ти, значи ще ти отнемат печалба или друго нещо, което ти принадлежи. Дълго палто е знак за здраве и дълъг живот, а късо и тясно – за грижи и притеснения.

ПАЛУБА – на кораб ако видиш или се разхождаш по нея насън, ще водиш охолен светски живот, ще потънеш в лукс и разкош.

ПАЛЯЧО – че си, ако сънуваш, наяве ще те обградят с внимание, грижи и съчувствие. Ако друг е палячо, значи някой около тебе е двуличен или си служи с измама. Играчка палячо е знак за тъга и сълзи.

ПАМЕТ – ако сънуваш, че си изгубил паметта си, трябва да проявиш повече търпение или състрадание към близките и познатите си. Ако се опитваш да запаметиш нещо, значи се нуждаеш от вниманието и помощта на някой приятел.

ПАМЕТНИК – сънуваш ли, ще се прославиш с някое свое дело. Ако правиш или поставяш паметник, значи си се захванал с работи, които не са по силите ти. Ако поднасяш цветя или венци пред паметник, имаш фалшиви кумири, следваш примера, съветите или идеите на неподходящи хора. Ако сънуваш собствения си паметник, ще станеш за смях. Ако насън видиш паметник да оживява, ще се сбъдне някое твое желание или опасение.

ПАМПЕРС – в съня е знак, че прекалено много се тревожиш или грижиш за близките си, а трябва да обърнеш повече внимание на собствените си проблеми. Мръсен памперс предупреждава да не злоупотребяваш с търпението или доверието на приятелите си.

ПАМУК – ако садиш, береш или предеш насън, значи ще имаш големи успехи, но те ще дойдат след доста време. Ако купуваш или използваш памук, чакай неприятни новини отдалеч. Мръсен, използван, изцапан памук е знак за болест. Памучни дрехи ако носиш насън, ще имаш много житейски радости. Памучен плат ако купуваш, ще се грижиш за благополучието на семейството си.

ПАМФЛЕТ – ако пишеш или четеш в съня си, ще станеш свидетел на несправедливост.

ПАНАИР – в съня предвещава динамични събития, бързи промени, интензивен личен живот и много нови запознанства.

ПАНДА – сънуваш ли, предстои ти чудновата любовна връзка. Ако я храниш или галиш, е знак, че грижите и тревогите ти ще изчезнат, когато сам спреш да ги подхранваш и да им обръщаш внимание.

ПАНДЕЛКА – ако видиш насън, скоро ще настъпи промяна или объркване в чувствата ти. Ако шиеш или носиш панделка, някой ще те обикне. Бяла панделка е знак за невинност и приятелство, червена – за страстна любов, жълта – за ревност и омраза, синя – за охладняване и раздяла, зелена – за съмнения и подозрения, розова – за наивност и лекомислие, лилава – за стремеж към доминиране, кафява – за разбирателство или компромиси, а черна – за болка и страдание.

ПАНДИШПАН – ако приготвяш или ядеш насън, ще се радваш на изобилие, лукс и разкош в живота си, ще ти направят скъп подарък или ще се отдадеш на разточителство.

ПАНЕР – за хляб в съня показва каква ще е работата ти през близките месеци – ако е пълен с хубав хляб, ще имаш добра и доходоносна работа. Ако е празен или хлябът е сух и плесенясал, ще търпиш разочарования и несгоди. Панер за прежди и други материали за ръкоделие в съня съобщава за домашен уют и разбирателство в семейството.

ПАНИКА – ако насън си свидетел на масова паника, наяве най-вероятно ще чуеш тревожни новини. Ако ти изпаднеш в паника, ще постигнеш неочакван и за самия тебе успех или изненадваща печалба.

ПАНИХИДА – правиш ли насън, ще получиш добра вест. Ако посещаваш панихида, предстои ти спор с познати или роднини.

ПАНИЦА (виж ЧИНИЯ) – глинени паници в съня показват, че това, което е започнало като рутинна работа, може да се превърне в интересно и доходно занимание за цял живот.

ПАНОРАМА (виж ИЗГЛЕД, ГЛЕДКА). –

ПАНСИОН – за болни в съня е знак, че излишно се тревожиш за близките си. Пансион за старци означава неоснователни притеснения за здравето ти, а пансион за деца или сираци – временни парични затруднения. Пансион за кучета или други животни предсказва ядове, свързани с работата.

ПАНТА – ако видиш или поставяш насън, значи пестеливостта ти ще се оправдае. Ако сънуваш счупена или скърцаща панта, финансовото ти състояние е застрашено, трябва да закърпиш семейния бюджет.

ПАНТАЛОНИ – ако видиш или купуваш насън, значи правиш добри инвестиции, тръгнал си по правия път. Ако обуваш нови панталони, ще започнеш нова работа или нова интимна връзка. Ако панталоните ти са скъсани, изцапани, протрити или стари, ще имаш материални загуби и щети.

ПАНТЕОН – в съня предсказва неприятни семейни или служебни задължения.

ПАНТЕРА – видиш ли насън, интимният ти партньор или бизнеспартньорите ти може да те изоставят. Ако се биеш с пантера и успееш да я надвиеш или убиеш, наяве ще отхвърлиш несправедливи обвинения или ще опровергаеш клевети. Рев на пантера е знак да пазиш репутацията си, а кротка, опитомена пантера или малки пантерчета са предупреждение да се пазиш от неискрени приятели.

ПАНТОМИМА – ако наблюдаваш в съня си, пази се от измама или предателство на близки хора. Ако участваш в пантомима, значи сам предизвикваш озлоблението на някои хора към тебе.

ПАНТОФ (виж ЧЕХЪЛ). –

ПАПА – в съня предупреждава да се пазиш от сервилничество и угодничество. Ако говориш с папата или му целуваш ръка, ще изпаднеш в пълна служебна или емоционална зависимост.

ПАПАГАЛ – ако видиш или чуеш насън, чака те интрига, някой ще издаде твоя тайна или пък ще съжаляваш за казани думи. Летящ папагал обещава интересни новини, а ако е в клетка – ще чуеш лъжи и клюки.

ПАПАРАК – досажда ли ти насън, наяве близки или познати ще предявяват към тебе неоснователни претенции. Себе си ако сънуваш като папарак, ще се разочароваш от работата си или няма да се радваш на успехите си.

ПАПИЙОНКА – ако видиш или носиш насън, ще имаш добри възможности за професионална реализация, които ще предизвикат завистта или недоволството на колегите и приятелите ти.

ПАПИРУС – ако сънуваш, заплашва те раздор или съдебно дело. За несемейните предвещава опасно запознанство, а за семейните – разочарование и проблеми у дома.

ПАПКА – ако видиш, подреждаш или отваряш или ако слагаш документи в нея насън, ще срещнеш трудности в работата си или ще имаш счетоводни, данъчни или финансови проблеми..

ПАПРАТ – в съня показва, че си заобиколен от нечестни или двулични хора.

ПАПУР – ако видиш или береш насън, ще храниш напразни любовни надежди. Ако ти дават стръкове папур, не вярвай на обещания.

ПАРА – от локомотив сънуваш ли, значи имаш прекалено големи и непокрити амбиции. Ако е пара от тенджера, постарай се да уталожиш семейните разногласия и да внесеш дух на любов и разбирателство у дома.

ПАРАВАН – ако сънуваш, някой ще те излъже. Ако се криеш зад него, пази се от злоупотреби или от интриги.

ПАРАГРАФ – в съня предсказва бюрократични или юридически трудности в работата.

ПАРАД – наблюдаваш ли насън, значи напразно се радваш и избързваш да се хвалиш. Ако участваш в парад, ще постигнеш успехи само в екип от професионалисти или съмишленици.

ПАРАЗИТ (виж БАКТЕРИИ, БАЦИЛИ, ВИРУС, ПЛЕВЕЛ) – в съня съобщава за дребни ядове и недоразумения между партньори или колеги.

ПАРАКЛИС – ако видиш насън, някое твое желание ще се сбъдне. Ако си в него, чакат те успех и радост след дълъг период на несполуки и тъга.

ПАРАЛЕЛ – сън за паралели и меридиани е знак, че навлизаш в чужди територии или се намесваш в дела, които не са от твоята компетенция.

ПАРАЛЕЛКА (виж КЛАС, УЧИЛИЩЕ) – в съня показва, че имаш нужда от опресняване на знанията или от придобиване на нови знания и умения за постигане на напредък.

ПАРАЛИЗИРАН – че си, ако сънуваш, ще имаш временни трудности в работата си. Ако друг е парализиран, моментът е подходящ за действие – възползвай се от затрудненията на конкурентите си.

ПАРАПЕТ – видиш ли насън, ще се радваш на протекции и привилегии. Ако се държиш за парапет при изкачване или слизане, някой ще ти помага и ще те подкрепя в трудни моменти. Счупен парапет съобщава за опасности – не се доверявай на празни обещания.

ПАРАФИН (виж СВЕЩ) – разтопен в съня е знак за сантиментални изживявания, сърдечни пристрастия или емоционална слабост.

ПАРАХОД – ако видиш насън или пътуваш с него, чака те приятно екзотично пътешествие.

ПАРАШУТ – ако сънуваш, ще се изложиш на ненужен риск. Ако скачаш с него, чака те безметежна любов. Ако друг скача с парашут, близък приятел ще те разочарова.

ПАРДЕСЮ – ако видиш, купуваш, шиеш или носиш насън, ще се радваш на големи почести в обществото.

ПАРИ – книжни ако сънуваш, наяве бързо ще спечелиш, но и бързо ще загубиш големи суми. Ако получаваш пари, предстои ти да плащаш, да се охарчиш. Ако си изгубил пари, ще изгубиш късмета си. Ако намериш пари, пази се от кражба или загуби. Ако имаш много пари, напразно ще се възгордееш. Медни пари в съня са знак за тъга и скръб, сребърни – за добра търговска сделка, а златни – за големи успехи или за големи неприятности. Фалшиви пари са предупреждение за проблеми с властите или за загуби вследствие на клевети.

ПАРК – ако видиш или се разхождаш в него насън, значи наяве ще намериш отдавна търсен отговор на важен въпрос, ще постигнеш хармония и разбирателство с околните или ще се отдадеш на почивка и възстановяване. Запуснат или мрачен парк с тъмни алеи е предупреждение за опасности и рискове.

ПАРКЕТ – ако видиш или ходиш по него насън, ще имаш затруднения в светските контакти. Ако лъскаш паркет, ще се стремиш към висшето общество.

ПАРКИРАНЕ, ПАРКИНГ – ако видиш или паркираш колата си насън, значи е време да потърсиш ново поприще за изява, да обмислиш възможностите за оттегляне от настоящия си бизнес или да се освободиш от някои връзки и отношения, които вече са ти в тежест.

ПАРЛАМЕНТ – в съня предсказва стълкновения с колеги, спорове на работното място, необходимост от отстояване на позициите и идеите ти.

ПАРНИК – сънуваш ли, значи временно ще успееш да запазиш нещо, което се опитват да ти отнемат. Ако отглеждаш цветя или зеленчуци в парник, ще постигнеш относителна стабилност в семейството си или в отношенията си с приятели и колеги.

ПАРОЛА (виж ЗНАК, ШИФЪР) – за достъп ако използваш насън, значи проявяваш излишна подозрителност и мнителност. Друг ако използва пароли, ще ти откажат някоя възможност или привилегия. Ако си забравил парола, ще пропуснеш важен шанс, ще се лишиш от печалба.

ПАРТЕР – в съня е знак за бегли успехи. Ако си на партера, ще се радваш на сигурност, стабилност и трайни завоевания.

ПАРТИ (виж ЗАБАВА). –

ПАРТИЗАНИН – срещнеш ли насън, ще последваш неразумен съвет. Ако ти си партизанин, въздържай се от намеса в чужди дела и отношения.

ПАРТИТУРА – ако видиш, разучаваш или пишеш насън, значи настъпва нов, плодотворен и обещаващ много успехи период в живота ти.

ПАРТИЯ – политическа в съня е предупреждение да не се поддаваш на увещания, да се пазиш от съмнителни увлечения и контакти.

ПАРТНЬОР – че имаш, ако сънуваш, чакат те големи успехи. Ако не се разбираш с партньора си, приготви се за промени и непредвидени усложнения в работата си.

ПАРФЕ (виж СЛАДКИШ, ТОРТА). –

ПАРФЮМ – че купуваш или използваш, ако сънуваш, значи ще се домогваш до нечие благоразположение или ще ухажваш някого. Ако усетиш миризма на парфюм, чакат те приятни емоции. Ако видиш друг да се парфюмира, знай, че крият нещо от тебе.

ПАРЦАЛ – ако видиш или използваш в съня си, ще имаш неприятности, свързани с работата или с финансовото ти състояние. Друг ако използва парцал, някой ще ти помогне в труден момент. Ако увиваш нещо в парцали, ще те сполети бедност. Ако изхвърляш или гориш парцали, чакат те добри новини.

ПАРЦЕЛ – ако мериш, купуваш или продаваш насън, значи си на път да сключиш неизгодна сделка, да се нагърбиш с тежка или неблагодарна работа.

ПАСБИЩЕ, ПАСИЩЕ – в съня е знак за добри перспективи в бизнеса.

ПАСИАНС – че редиш, ако сънуваш, няма да се осъществи желаната промяна в живота ти. Друг ако реди пасианс, някой ще се опита да се намеси в работата или в интимните ти отношения.

ПАСПОРТ – ако видиш или имаш насън, ще ти се наложи да доказваш очевидни факти, да се защитаваш от абсурдни нападки и обвинения. Ако паспортът ти е откраднат или изгубен, ще пропуснеш ползотворно пътуване. Ако ти правят паспортна проверка, по-добре се откажи от плановете си и потърси по-безопасно поле за изява.

ПАСТА – за зъби ако купуваш или използваш насън, ще бъдеш здрав и щастлив. Ако правиш или ядеш пасти, ще имаш дребни неприятности и ядове в семейството.

ПАСТЕЛИ – ако купуваш или рисуваш с тях насън, ще общуваш с интересни, загадъчни, странни личности. Сухи пастели са знак за разочарования или неудовлетворение от постигнатото.

ПАСТЕТ – ако купуваш, приготвяш или ядеш насън, ще се радваш на многобройни житейски удоволствия, ще те глезят.

ПАСТИР – че си, ако сънуваш, значи имаш много потенциални врагове, бъди нащрек – дебнат те неприятели. Друг ако е пастир, ще имаш неочаквани придобивки и печалби. Ако чуеш пастир да свири, ще се радваш на добри вести.

ПАСТОР – че си, ако сънуваш, значи имаш нечисти или непочтени намерения и желания. Друг ако е пастор, ще те обиди нечие непристойно предложение.

ПАСТЪРМА – ако видиш, правиш, режеш или ядеш насън, някоя трудна и жилава работа ще приключи с успех.

ПАТЕНТ – за някакво изобретение или откритие ако имаш насън, наяве ще имаш неприятни спорове и конфликти с хора, на които си вярвал и разчитал. Ако друг патентова нещо, публично ще те унижат.

ПАТЕРИЦА – сънуваш ли, ще имаш сексуални проблеми. Ако ходиш с патерици, моментът не е подходящ за сделки – прекалено уязвим и слаб си, за да се впускаш в битки и сражения. Счупена патерица е знак за здраве.

ПАТИЦА, ПАТКА, ПАТОК – ако видиш насън, ще имаш семейно щастие. Ако уловиш дива патица, чака те щастлив брак. Ако убиеш патица, наяве ще придобиеш имот. Ако гониш патица, късметът ще те напусне. Ядеш ли патица, ще имаш много пари, а патка с малки патенца в съня е обещание за веселие и приятна компания. Ако си на лов за патици, предстоят ти успехи. Летящо ято патици е знак за добри новини, а ако плуват в река или езеро, значи ще получиш по-малко, отколкото очакваш. Ако храниш или пасеш патки, ще ти отвърнат с неблагодарност.

ПАТЛАДЖАН – че садиш или береш, ако сънуваш, чакат те трудни времена – трябва да бъдеш внимателен и пестелив. Ако готвиш или ядеш патладжан, пази се от непредвидени усложнения в настоящата ти работа.

ПАТРАХИЛ – ако видиш насън, знай, че има хора и ситуации, на които не си в състояние да въздействаш, не хаби силите си в опити да ги промениш или избегнеш. Ако сънуваш, че си облечен в патрахил, за кратко поне ще имаш неограничена власт.

ПАТРИАРХ – ако видиш насън, значи ще получиш влиятелна подкрепа в работата си. Ако ти си патриарх, значи имаш нужда от помощ и съдействие.

ПАТРИОТ – че си, ако сънуваш, бъди по-умерен и въздържан в приказките си. Друг ако е патриот, не вярвай на всичко, което ти казват.

ПАТРОН, ПАНТРОНДАШ – ако сънуваш, не се оставяй да те въвлекат в интриги или да те отклонят от поетия път. Ако си препасал патрондаш, чакат те успехи и победи.

ПАТРУЛ (виж КАРАУЛ, ЧАСОВИ, ЧАСОВОЙ) – видиш ли насън, скоро ще подлагат на проверка работата или думите ти. Ти ако патрулираш, усилията и старанието ти ще останат напразни.

ПАУЗА – в съня е предсказание за загуби – морални или материални.

ПАУН – ако видиш насън, ще научиш за нечия женитба или ще се изненадаш от нечии успехи. Ако сънуваш паунови пера, ще чуеш лъжливи думи или ще пострадаш от суетата и егоизма си.

ПАУС – ако видиш или използваш насън, значи се нуждаеш от повече дискретност и потайност в работата си. Не е необходимо всички наоколо да знаят с какво конкретно се занимаваш.

ПАФТА – ако видиш, ковеш или носиш насън, ще се радваш на любов и уважение от околните.

ПАЦИЕНТ – че си, ако сънуваш, трябва повече да се вслушваш в съветите и напътствията на близките си. Ако ти приемаш пациенти, предстои ти голяма отговорност, нагърбваш се с тежък кръст.

ПАЧА – че готвиш или ядеш, ако сънуваш, е знак, че здравето ти има нужда от сериозни грижи и внимание.

ПАЧАВРА (виж ПРОСТИТУТКА). –

ПАЧКА – банкноти ако сънуваш, ще имаш големи и силни противници. Ако намериш пачка, ще те обиждат, а ако я загубиш, наяве ще се радваш.

ПАША – срещнеш ли насън, ще те обземат необясними страхове, ще страдаш от нерешителност и липса на предприемчивост. Себе си ако сънуваш като паша, значи си ненужно строг и взискателен към някой свой близък.

ПАША (виж ПАСБИЩЕ). –

ПАШКУЛ – в съня е предупреждение, че не те очакват само успехи и печалби както досега, но и разочарования, загуби, поражения, печал.

ПАЩЪРНАК – ако видиш или ядеш насън, значи имаш по-големи възможности, отколкото си очаквал, не се страхувай да действаш.

ПАЯЖИНА, ПАЯК – ако насън видиш паяжина, чакай клюки и интриги. Ако в дома ти има много паяжини, предстоят ти неприятности и кавги вкъщи. Ако метеш или чистиш паяжини, ще се освободиш от трудности и проблеми. Ако сънуваш паяк, ще имаш печалба, свързана с голям риск или с многобройни опасности. Ако убиеш паяк, ще бъдеш здрав, но ще изпуснеш изгодна работа. Ако паякът е в леглото ти, ще имаш големи неприятности с любовник. Ако те полази паяк, бъди много внимателен и предпазлив, погрижи се за здравето си и за спестяванията си. Много паяци в съня са знак, че имаш много врагове.

ПЕВЕЦ, ПЕВИЦА – че си, ако сънуваш, скоро ще отмине някоя опасност, ще избегнеш проблем. Ако друг пее, ще чуеш любопитни новини. Ако насън чуеш мъжко или басово пеене, очаквай смущения в отношенията с любимия човек. Ако чуеш женско, високо, тънко пеене, внимавай какво впечатление оставяш у околните. Детско пеене е предсказание за семейни радости. Фалшиво пеене е знак за проблеми и нередности в работата ти. Оперно пеене обещава светска изява, а естрадно – приятелско събиране. Църковно пеене показва, че ще откриеш нови стимули и цели в живота си.

ПЕДАГОГ (виж УЧИТЕЛ). –

ПЕДАЛ – в съня показва, че ще използваш непозволени методи и средства в работата си, заради което може да бъдеш наказан.

ПЕДАНТ – че си, ако сънуваш, ще те критикуват и обвиняват. Ако друг е педант в съня ти, въздържай се от професионални или лични коментари и забележки за хората, с които работиш.

ПЕДЕРАСТ (виж ХОМОСЕКСУАЛЕН). –

ПЕДИКЮР – в съня означава, че твърде много се влияеш от мнението на близките и приятелите си и често губиш от това.

ПЕЕНЕ (виж ПЕСЕН). –

ПЕЙЗАЖ – приятен пейзаж в съня е знак за благоприятни дни и щастливи изживявания, а мрачен или отблъскващ – за предстоящи проблеми и смущения. Ако рисуваш пейзаж, значи бягаш от проблемите си, загърбваш належащите за решаване въпроси.

ПЕЙКА – видиш ли в съня си, чака те успех в бизнеса. Ако е дървена пейка, ще имаш малки, но желани придобивки. Ако е каменна, е знак за големи печалби, на които няма да се радваш. Метална пейка предупреждава за възможни загуби. Ако сънуваш, че седиш на пейка, ще имаш осигурено бъдеще. Слънчева пейка показва, че ще споделиш успехите си, а сенчеста – че ще ги криеш или ще ги пазиш само за себе си.

ПЕК (виж ЖЕГА). –

ПЕКАР, ПЕКАРНИЦА – в съня показват, че ще се радваш на изобилие у дома си и че ще си на почит сред приятелите и познатите си.

ПЕЛЕНА, ПЕЛЕНАЧЕ – сънуваш ли, чакат те грижи и болести. Ако шиеш, переш, простираш, гладиш или сгъваш пелени, работата ти ще е неплодотворна или неблагодарна.

ПЕЛЕНГАТОР – в съня е знак, че не трябва да се вслушваш в даваните ти съвети, а да следваш вътрешните си убеждения.

ПЕЛЕРИНА – че носиш, ако сънуваш, бъди предпазлив в отношенията си с другите. Ако пелерината е къса, значи ти липсва обич или разбиране. Прекалено дълга пелерина е знак за досадни приятели. Ако насън загубиш или ти откраднат пелерината, ще изпаднеш в подчинение или в зависимост от някого. Стара и скъсана пелерина предсказва загуби и поражения. Червена пелерина е знак за страст или неоправдана жестокост, черна – за тайно обожание, синя – за прагматизъм и материални придобивки, лилава – за власт, оранжева – за напразни надежди.

ПЕЛИКАН – видиш ли насън, ще постигнеш успехи и печалби с много търпение и пестеливост. Много пеликани са знак за благоприятен развой на събитията около тебе. Гнездо на пеликани предсказва семейно щастие.

ПЕЛИН – ако береш, използваш, правиш или пиеш насън, ще се разболееш. Ако друг бере или пие пелин, ще се разочароваш от приятел или ще отблъснеш приятел и той ще ти стане враг.

ПЕЛТЕК, ПЕЛТЕЧЕНЕ – в съня са знак за затруднена комуникация с важни особи или с любим човек.

ПЕМЗА – ако видиш или използваш насън, ще се освободиш от товар, ще намериш облекчение, ще оздравееш след продължително боледуване.

ПЕНДАРИ – в съня са предупреждение за тревоги и неприятности. Ако носиш пендари или ти дават наниз пендари, ще преживееш големи събития.

ПЕНСИОНЕР, ПЕНСИЯ – в съня са свързани с основателни тревоги за материалното състояние или здравето.

ПЕНСНЕ – ако видиш или носиш насън, ще те обвинят в лицемерие или демагогия.

ПЕНЬОАР – ако видиш или носиш насън, ще се чувстваш пренебрегнат и недооценен. Ти ще вършиш черната работа, а друг ще обира лаврите и почестите.

ПЕПЕЛ – ако сънуваш, предстоят ти неприятни занимания или разговори. Ако ровиш пепел, ще станеш свидетел на трагични събития. Ако си посипан с пепел, чакат те раздразнение и гняв. Пепел от огнище е знак за тъга и загуби, а пепел в затворен съд обещава печалба или наследство. Пепел от цигари показва, че подценяваш себе си или другите.

ПЕПЕЛНИК – ако видиш насън, очаквай незначителни финансови загуби. Ако почистваш или сменяш пепелник, трябва да бъдеш по-внимателен при сключване на сделки и подписване на договори. Счупен пепелник предупреждава за имотна измама.

ПЕПЕЛЯНКА (виж ЗМИЯ) – в съня е знак, че може сегашните ти приятели да се превърнат в най-силните ти врагове. Ако те ухапе пепелянка, предстои ти неприятност с жена. Ако убиваш пепелянка, ще победиш опасен противник.

ПЕПЕРУДА – сънуваш ли, предстои ти любовна среща. Ако гониш или ловиш пеперуди, значи интимните ти отношения са безперспективни. Ако насън кацне пеперуда на ръката ти, ще спечелиш сърцето на непостоянен човек. Мъртва пеперуда е знак за изневяра.

ПЕРАЛНЯ, ПЕРЕШ – ли в съня си, ще се ядосваш за дребни семейни проблеми. Ръчна пералня означава, че трябва сам да се заемеш с решаването на домашните неуредици, а автоматична – че нещата не зависят от тебе или че ще се оправят от само себе си.

ПЕРВАЗ (виж КОРНИЗ) – ако насън ходиш по перваза на прозорец, сграда и т. н., наяве ще демонстрираш сила, воля или независимост.

ПЕРГАМЕНТ – в съня показва добро разбирателство с партньори и колеги – ще постигнеш успехи, ще сключиш изгодни договори.

ПЕРГЕЛ – ако видиш или чертаеш с него в съня си, ще се нуждаеш от прецизност и търпение в работата си, защото сигурно дълго ще се луташ или ще тъпчеш на едно място без съществен напредък.

ПЕРДАХ (виж БИТКА, ШАМАР). –

ПЕРДЕ – ако купуваш, шиеш или окачваш насън, наяве ще криеш срамни тайни. Светло или прозрачно перде показва, че опитите ти ще са безуспешни и само временно ще отложат разкриването на истината. Плътни или тъмни завеси означават добре пазена тайна.

ПЕРИЛА (виж ПАРАПЕТ). –

ПЕРИСКОП – в съня е знак, че ще се добереш до важна информация, безнаказано ще проникнеш в чужди интимни или служебни отношения, но също е и предупреждение да пазиш по-ревниво тайните си.

ПЕРКА – на самолет, вентилатор и др. в съня е сигнал за скрити опасности. Ако става дума за перка на риба, избягвай конфликти със съседи или колеги.

ПЕРЛА – сънуваш ли, чака те сърдечна тъга. Наниз перли обещава сълзи, съжаление, разкаяние. Ако намериш перла, ще имаш вълнуващо изживяване, което в крайна сметка ще ти донесе само разочарования. Изкуствени перли са знак за привиден блясък и разкош, а черни перли – за користна скръб или фалшиво страдание.

ПЕРО, ПЕРУШИНА – от птица видиш ли насън, ще те натъжи някоя новина. Много пера предвещават беда. Ако са бели, ще се притесняваш за близки или приятели, а ако са черни – предстоят ти загуби. Шарени пера предсказват разнородни преживявания, пътуване, запознанства. Пера по шапката, косите или дрехите ти насън означават, че ще останеш неразбран, ще ти се присмиват или ще се страхуват от тебе. Перо от гълъб е знак за любовна раздяла или покана за интимна среща. Перо от паун предупреждава да се пазиш от суетност и самонадеяност. Ако насън събираш пера, ще те хулят и ще те критикуват. Летящо във въздуха перо е знак за напразни надежди или за неосъществими планове. Ако разпръскваш перушина от възглавница, ще се радваш на голям късмет и лесни пари. Ветрило от пера е знак за издигане в обществото.

ПЕРОДРЪЖКА – ако видиш или използваш насън, значи ще постъпиш романтично, старомодно или наивно.

ПЕРОН (виж ВЛАК, ГАРА) – ако насън си на гаров перон и очакваш пристигането на влак, предстоят ти благоприятни промени в живота, но всичко е в твои ръце и трябва да разчиташ единствено на собствените си усилия.

ПЕРСОНАЛ – че набираш или обучаваш, ако сънуваш, значи се нагърбваш с прекалено много задачи и отговорности. Ако си част от обслужващ персонал, е знак, че си се събрал с недобросъвестни или безскрупулни хора.

ПЕРУКА – че носиш, ако сънуваш, ще постигнеш неочакван успех, ще докажеш способностите си. Ако друг носи перука, пази се от измами, загуби и разочарования.

ПЕРУНИКА – ако видиш или береш насън, чака те ново, приятно и перспективно запознанство.

ПЕРФОРАТОР – в съня е предупреждение да се готвиш за изпитание или проверка.

ПЕРЧЕМ (виж КОСА) – буен или рошав ако имаш насън, ще се радваш на внимание и ухажвания от страна на важни личности от противоположния пол.

ПЕСЕН – чуеш ли насън, ще се радваш. Ако пееш песен, ще имаш чиста съвест и добри приятели. Ако друг пее песен, благополучно ще уредиш стари сметки. Ако е песен без думи, някой познат или приятел ще напомни за себе си. Приспивна песен в съня е знак за спокойствие и радост. Ако пее жена, чакай някои неприятности или усложнения в работата си. Ако пее мъж, ще постигнеш успех. Детско пеене е предупреждение за оплаквания и негодувание. Хорова песен обещава материално благополучие и просперитет.

ПЕСТЕЛИВ, ПЕСТЕНЕ – в съня издава, че скоро ще получиш възнаграждение за положените усилия, ще се радваш на добри резултати от труда си.

ПЕСТИЛ – ако правиш или ядеш насън, ще постигнеш успехите си по друг начин, различен от очаквания или планирания.

ПЕСЪЧИНКА ( виж ПЯСЪК) – има ли по тялото ти насън, ще получиш неочаквано богатство. Ако песъчинка ти влезе в окото, ще те заблудят, ще те отклонят от намеренията ти. Песъчинки между зъбите в съня са знак за ядове и неприятности, а ако са в леглото, показват, че имаш врагове сред близките си.

ПЕТ – това число в съня е знак за семейно разбирателство, уют и щастие в дома.

ПЕТА – ако насън видиш петите си, ще се поддадеш на слабост. Ако се държиш за петите, ще се връщаш към стари работи и изживявания. Мръсни или кални пети са знак за материален и финансов напредък. Болки в петите или кръв по тях означават, че някой ще се възползва от слабостите, недостатъците или грешките ти. Чужди пети ако гледаш в съня си, ще научиш нечия тайна слабост или страст.

ПЕТЕЛ – сънуваш ли, ще научиш важни, а може и особено тревожни новини. Ако го чуеш да кукурига, ще разкриеш измяна или ще разбереш, че някой ти изневерява или те предава. Петел на стобора в съня е предупреждение за пожар или друго бедствие. Бой между петли издава раздвоение или любовна несигурност. Болен, недъгав или заклан петел е знак за провалена женитба. Бял петел символизира добри известия, червен – спорове и кавги, черен – съперничество. Див петел е знак за похотлив приятел. Ако насън гониш петел, ще пропиляваш усилията си. Ако го храниш, ще се грижиш за семейството си или ще имаш добри деца. Ако купуваш или продаваш петел, ще доказваш мъжествеността си.

ПЕТНО (виж ЛЕКЕ) – ако направиш върху хартия или дреха в съня си, ще те обвиняват за чужди прегрешения. Мазно петно е знак за добри печалби и материални придобивки.

ПЕТРОЛ – в съня предсказва неприятности и притеснения, свързани с голяма сума пари или с някаква сериозна материална отговорност.

ПЕТУНИЯ – “в съня е знак за щастливи срещи и контакти с нови познати; ще се утвърдиш в обществото или сред колегите си.”

ПЕТЪК – ако е в съня ти, значи е дошъл моментът за решителни действия – не се колебай да настояваш за онова, което ти се полага.

ПЕХОТА, ПЕХОТИНЕЦ – в съня показва, че успехите и напредъкът в службата ти ще дойдат бавно, но ще са трайни и сигурни.

ПЕЧАЛ – изпитваш ли насън, наяве ще се радваш и ще се гордееш. Друг ако е печален, ще огорчиш или обидиш някого.

ПЕЧАЛБА – ако насън печелиш пари, наяве ще си нещастен в любовта или ще имаш големи разходи и загуби. Ако печелиш игра, ще търпиш провал в работата си. Ако печелиш облог, трябва да бъдеш по-пестелив в обещанията и хвалбите си. Нечестна печалба в съня е лош знак: ще търпиш обвинения е хули.

ПЕЧАТ – ако поставяш върху документ насън, значи ще те уважават и ще зачитат мнението ти. Ако правиш печат, чака те благополучие. Восъчен печат в съня е знак за недоверие към близки или роднини. Метален, дървен или гумен печат е обещание за добър изход от начинанията и бизнесделата ти.

ПЕЧАТАР, ПЕЧАТНИЦА – в съня са знак, че ти предстоят много работа, нови задачи, поръчки и сделки. Ако ти си печатар, ще напреднеш в учението, ще подобриш образованието си.

ПЕЧЕНЕ НА СЛЪНЦЕ – в съня предсказва, че скоро ще намериш добро решение на стар проблем или ще преодолееш отколешна вражда.

ПЕЧКА – готварска в съня е знак за семеен уют и домашни радости. Ако е електрическа, означава сексуални проблеми, ако е нафтова – имуществени или финансови притеснения, ако е акумулираща – нови идеи и нови запознанства, ако е с дърва – разбирателство с близки и приятели, ако е с въглища – скрити опасности, предстояща кавга. Повредена или студена печка е знак за ядове и скандали. Ако сънуваш, че палиш печка или че се грееш на нея, ще имаш добри шансове в работата и подкрепа у дома. Ако се опариш на печка, чака те любовно разочарование.

ПЕЧУРКА (виж ГЪБА) – култивирани печурки в съня са знак за скучно и напрегнато ежедневие. Ако готвиш или ядеш печурки, ще имаш обикновени, делнични радости.

ПЕШЕХОДЕЦ – сънуваш ли, е знак за ново начинание или за освобождаване от стари задължения. Ти ако си пешеходец, ще имаш добри идеи, които си заслужава да бъдат реализирани.

ПЕШКА (виж ШАХ, ШАХМАТ) – “в съня означава, че твърде малка част от желанията или плановете ти ще се реализира; бъди по-предпазлив, не разчитай прекалено много на собствените си сили.”

ПЕШКИР (виж КЪРПА). –

ПЕЩ – ако видиш насън, бъди внимателен при финансови операции. Горяща пещ е знак за разсипничество, а студена – за кавги и неприятности. Ако палиш пещ, ще харчиш пари или ще търпиш загуби. Ако печеш нещо в пещ, ще пропиляваш късмета си или ще страдаш за изгубени връзки и възможности.

ПЕЩЕРА – сънуваш ли, ще успееш да натрупаш богатство. Ако си в нея, ще срещнеш трудности и пречки в работата си. Ако се луташ в пещера, ще се съмняваш. Тъмна, влажна и студена пещера показва, че ще попаднеш в неблагоприятна компания или обстановка. Ако насън влезеш в пещера или излезеш от нея, ще промениш възгледите си. Ако сънуваш, че си пещерен човек, чакат те промени в семейното положение.

ПИАНО – в съня предвещава несподелена любов. Ако свириш на пиано, ще подобриш материалното си състояние, но ако пианото е разстроено или повредено, чакай проблеми и трудности при оформяне на документи, при имуществени спорове, при финансови или търговски операции. Ако слушаш друг да свири на пиано, ще си губиш времето в празни, безполезни или недоходоносни занимания. Ако купуваш, продаваш или местиш пиано, ще се стремиш да подсигуриш семейството си. Ако настройваш пиано или слушаш как акордьор го настройва, чакай добри новини. Механично пиано в съня е знак за измамна любов или за фалшиви обещания.

ПИАЦА – в съня сигнализира за дебнещи опасности, трябва да бъдеш много предпазлив.

ПИВНИЦА – в съня е знак за късмет и веселие.

ПИВО, ПИВОВАР (виж БИРА) – в съня обещава напредък и благоприятен развой на служебните и интимните ти дела.

ПИГМЕЙ (виж ДЖУДЖЕ). –

ПИЕДЕСТАЛ – в съня предсказва сериозни разочарования и измамени надежди.

ПИЕСА – ако пишеш насън, ще те въвлекат в неприятна интрига. Ако я четеш, ще станеш свидетел на чужди спорове и усложнени отношения. Ако я гледаш, ще се грижиш за финансовото си състояние. Ако участваш в нея, пази се от измами.

ПИЕШ – ли хубава студена вода в съня, значи спокойствие, здраве и добруване. Ако пиеш алкохол, ще се изявиш в работата си. Ако пиеш вино, ще забогатееш или ще спечелиш съмишленици, а ако пиеш бира, ще се ядосваш. Ако пиеш мляко, ще имаш здравословни проблеми, ако пиеш боза, ще си недоволен. Ако пиеш кафе, ще се влюбиш, а ако пиеш чай, чакай приятелства и покани. Пиене на сок означава добър живот, а на газирани напитки – дребни измами и загуби.

ПИЖАМА – да видиш или да купуваш насън, значи семейни радости. Ако я переш, ще криеш домашен проблем. Ако си облечен в пижама, предстоят ти интимни изживявания. Ако друг е облечен в пижама или ако сънуваш, че си по пижама пред чужди хора, означава, че някой ще се намеси в личния ти живот.

ПИКА – ако видиш, носиш или използваш насън, ще трябва да браниш постигнатото, да защитаваш завоеванията си, да доказваш правото си на собственост върху нещо.

ПИКА – че гледаш или държиш или че играеш с карти само от тази боя, ако сънуваш, ще срещнеш много трудности, препятствия и съпротива в работата си, ще имаш съперници в любовта или неприкрити врагове.

ПИКАЕНЕ, ПИКАЕШ (виж УРИНА) – ли насън, скоро ще се подобри материалното ти състояние или ще се освободиш от притеснения и тревоги. Ако не можеш да се изпикаеш, предстоят ти сериозни проблеми при общуване с важни личности, бъдещето ти е застрашено. Друг ако пикае в съня ти, ще се чувстваш ощетен или онеправдан. Ако си напикан, ще имаш неочаквани печалби, ще те похвалят.

ПИКАП – ако видиш или караш насън, ти предстои екзотично пътуване или преживяване.

ПИКНИК – тълкуването на подобен сън зависи от съпътстващите обстоятелства, но, в най-общи линии, обещава подобряване на материалното състояние.

ПИКОЛО – че си, ако сънуваш, ще се домогваш с користни цели до нечие благоволение. Друг ако е пиколо, ще имаш дребни материални придобивки.

ПИЛА – ако видиш или използваш насън, ще се занимаваш с досадна и трудоемка работа. Ако е пила за нокти, ще ти се изясни някаква тайна или загадка. Ако е железарска или дърводелска пила, чакай добри новини.

ПИЛАФ – в съня е знак за неочаквани трудности, за проблеми, създавани от влиятелен човек.

ПИЛЕ – ако видиш, чуеш или храниш, ще се радваш и ще се веселиш. Ако колиш пиле, сам ще си налагаш ограничения или ще си причиняваш неприятности. Ако скубеш, пърлиш, вариш или печеш пиле, ще имаш семейни грижи и проблеми. Да ядеш пиле насън, е знак за здравословни неразположения.

ПИЛЕЕНЕ – в съня е предупреждение за повече скромност, умереност и разум.

ПИЛИГРИМ – в съня ти обещава спокоен, осигурен и охолен живот.

ПИЛОН – сънуваш ли, предстоят ти бурни интимни и сексуални преживявания. Пилон със знаме е знак за постигната победа, за тържествуване.

ПИЛОТ – “че си, ако сънуваш, значи ще имаш съперник; завиждат ти и те мразят. Друг ако е пилот, избягвай спорове и размирици в семейството и работата си.”

ПИНГВИН – ако видиш насън, значи проблемите ти не са толкова сериозни и непреодолими, колкото изглеждат – просто трябва да запазиш присъствие на духа и да се концентрираш.

ПИНГ-ПОНГ – “ако гледаш други да играят в съня ти, ще научиш интересни факти и данни за хората, с които общуваш; ще усвоиш някои тънкости и трикове в сегашната си работа. Ако сънуваш, че ти играеш, предстои ти продължително надлъгване и съперничество с някой силен противник. Ако сънуваш, че играеш сам, чакат те загуби и провали.”

ПИНЦЕТИ – ако видиш или използваш насън, значи трябва да бъдеш изключително внимателен и прецизен в работата си.

ПИОНЕР – в съня показва, че най-после идва краят на трудностите и несгодите, вече си на прага на нов, по-добър период от живота си.

ПИОНКА – от детска игра в съня е знак за малък проблем, който може да се окаже решаващ или фатален, ако не му обърнеш достатъчно внимание.

ПИПАЛО – на насекомо в съня е добър знак за настоящите ти служебни занимания. Пипало на октопод ако сънуваш, значи някой се домогва до тебе, до работата или семейството ти с непочтени или користни цели.

ПИПЕР – ако садиш, береш, купуваш или продаваш насън, ще се радваш на скромни успехи, здраве и спокойствие в семейството. Ако правиш, използваш или ядеш смлян червен пипер, ще се ядосваш или ще научиш горчиви истини за себе си и за близките си. Черен пипер в съня е знак за вражда с доскорошен приятел или съдружник. Лют червен пипер е предупреждение за въздържане – опитай се да проявиш повече такт и дипломатичност в отношенията си с околните.

ПИПЕТКА – ако сънуваш, ще постигнеш само временни успехи, завоеванията ти са нетрайни или съмнителни.

ПИР, ПИРШЕСТВО – в съня са предупреждение за неочаквани беди и неприятности. Ако само наблюдаваш пиршество, промените и проблемите няма да те засегнат пряко, но ако си участник, пази се от прибързани решения и действия.

ПИРАМИДА – сънуваш ли, ще пристигне очаквана вест. Ако я строиш, ще получиш вдъхновение и голямо възнаграждение за усилията си. Ако се качваш по нея, чака те интересно пътуване.

ПИРАМИДА – финансова в съня е знак, че ще се измамиш в преценката си за някой познат, ще се оставиш да те заблудят. Не се доверявай дори на близките си.

ПИРАТ – ако видиш насън, значи периодът не е добър за инвестиции и парични операции. Ако ти си пират, избягвай да се впускаш в рисковани начинания, колкото и примамливи да изглеждат.

ПИРОГРАВЮРА, ПИРОГРАФИРАНЕ – в съня съобщават, че идеите и плановете ти са добри, но няма да намериш необходимата подкрепа, за да ги осъществиш – затова по-добре не губи време и усилия за тях.

ПИРОЖКА – ако приготвяш или ядеш насън, ще се тревожиш и ще се грижиш за близък или семеен приятел.

ПИРОКИНЕЗА – в съня е сигнал за предстоящи интимни проблеми. Обуздай изблиците на ревност, гняв или раздразнение.

ПИРОН – в съня означава парични проблеми. Ако ковеш пирони, чакат те семейно неразбирателство, кавга, спор. Ако купуваш пирони, ще те изненадат добри новини. Ръждиви или изкривени пирони са знак за сексуални проблеми. Да се убодеш или да се нараниш с пирон, показва предстоящи неприятности в пряката ти работа.

ПИРУЕТ – ако гледаш или правиш насън, предстои ти любовно ухажване или служебно увъртане.

ПИСАЛИЩЕ, ПИСАЛКА – сънуваш ли, чака те напредък, ще постигнеш големи успехи, ще се гордееш с постиженията си. Ако пишеш с нея, ще те похвалят, наградят или повишат.

ПИСАР – в съня е знак за верен приятел или помощник. Ти ако си писар, ще те помолят за помощ или сътрудничество.

ПИСАТЕЛ – че си, ако сънуваш, увъртанията и хитруванията може да ти костват загуби или сериозни и трайни щети. Друг ако е писател, ще имаш некадърен учител, началник или пример за подражание.

ПИСКЮЛ – в съня показва, че ще се опитваш да се представиш в различна светлина, ще заблуждаваш околните за истинската си самоличност.

ПИСМО – че пишеш, ако сънуваш, ще споделиш щастието си. Ако получаваш писмо с добри вести, наяве ще се радваш и ще имаш успехи. Ако писмото е с лоши вести, очаквай лоши вести и в действителност. Любовно писмо в съня е предупреждение да пазиш по-ревниво интимните си тайни. Официално писмо предвещава парични проблеми или административни затруднения. Ако унищожаваш неотворено и непрочетено писмо, ще търсиш възмездие за минала несправедливост. Ако четеш чуждо писмо, ще съжаляваш за глупава постъпка. Ако пишеш писмо сам до себе си, сам ще си причиниш неприятности и тревоги. Ако насън адресираш писмо, ще се срещнеш или ще се свържеш с важен човек. Ако изпращаш писмо по пощата, очаквай парични постъпления. Електронно писмо е знак за семейни или интимни проблеми. Шарено, цветно, ярко писмо показва неразбирателство с приятели. Писмо, получено по куриер или посредник, а не чрез пощальон, означава измяна или измама. Ако насън криеш или намираш писмо, ще преживееш злощастна любовна авантюра. Неразбираемо или нечетливо писмо е знак, че трябва да използваш скритите си таланти, тайните си оръжия или специфичните си умения.

ПИСТОЛЕТ – ако видиш, купуваш или стреляш с него насън, наяве ще демонстрираш силата и властта си. Ако чуеш пистолетен изстрел, ще научиш тревожна вест. Друг ако държи или стреля с пистолет, напразно ще хабиш енергията и способностите си.

ПИСЪК – чуеш ли насън, значи те грози опасност или пък ще научиш за някакво нещастие. Ако ти пищиш, тревогите ти са неоснователни.

ПИТКА – ако месиш, печеш или ядеш насън, чака те семейно разбирателство. Прясна (содена) питка е знак за здраве и добруване.

ПИТОН – сънуваш ли, пази се от злонамерена жена.

ПИШЕЩА МАШИНА – ако видиш или използваш насън, ще се помириш със стар враг. Друг ако пише на нея, ще ти предложат изгодна сделка. Развалена пишеща машина е знак за неразбирателство.

ПИЯВИЦА – в съня е обещание за добро здраве, но и за много разходи, непредвидени харчове, парични загуби.

ПИЯН – ако си насън, значи ще се радваш. Ако друг е пиян, предстоят ти кавги и ядове..

ПЛАВАНЕ – в спокойна вода насън обещава добри доходи и охолен живот. Ако е в мътна или бурна вода, е знак за опасности, препятствия и трудности.

ПЛАВНИЦИ – ако видиш или използваш насън, ще се ползваш с привилегии и предимство пред съперниците и конкурентите си.

ПЛАГИАТ, ПЛАГИАТСТВО – ако те обвиняват в плагиатство насън, наяве ще те хвалят, но и ще ти завиждат. Друг ако е обвинен в плагиатство, въздържай се от прибързани оценки и не заемай крайна позиция, колкото и належащо да е.

ПЛАЖ, ПЛАЖЕН ЧАДЪР – ако сънуваш, че си на плаж, не бързай да споделяш или да разкриваш всичките си тайни. Ако друг е на плаж, ще бъде нечестно и неоправдано да се възползваш от временната слабост на партньорите си. Ако насън видиш плажен чадър или стоиш под него, значи разчиташ на случайно стечение на обстоятелствата във важна ситуация.

ПЛАКАТ – ако видиш или рисуваш в съня си, ще преживееш разочарование, ще бъдеш измамен, няма да оправдаят доверието ти.

ПЛАМЪК – сънуваш ли, чакай опасности. Ако гасиш пламъци, любовните ти проблеми ще се разрешат. Ако разпалваш пламъците, значи нарочно предизвикваш по-силните от тебе, търсиш конфронтация с мирно настроени хора. Пламък на свещ предсказва приятна изненада или очакван подарък.

ПЛАН – чертаеш ли насън, пази се от измами и загуби. Ако гледаш архитектурен план, чака те ново запознанство. Ако следваш предварително уговорен план, ще се нуждаеш от компетентен съвет и квалифицирана помощ в работата си.

ПЛАНЕТА, ПЛАНЕТАРИУМ – в съня обещават голям успех и изненадващи открития, ако следваш вътрешния си усет, а не чуждите напътствия.

ПЛАНИНА – сънуваш ли, предстоят ти трудности и проблеми в работата. Ако се изкачваш по нея, с постоянство и труд ще постигнеш значителен напредък. Ако си на върха на планина, чака те голям успех. Планина, обрасла с гори, е знак за скрити опасности и невярност. Голи планински хребети предсказват тревоги. Планинска верига означава, че си в трудна, почти безизходна ситуация.

ПЛАНТАТОР, ПЛАНТАЦИЯ – в съня са знак, че те чакат много труд и неплодотворни усилия.

ПЛАСТИКА (виж СКУЛПТУРА). –

ПЛАСТИЛИН – ако сънуваш или правиш фигурки от него, значи ще се опитваш да манипулираш хората около себе си, ще злоупотребяваш с доверието или готовността им да ти помогнат.

ПЛАСТИР – в съня е знак, че ще трябва да защитаваш репутацията си от доста основателни нападки.

ПЛАСТМАСА – в съня предупреждава, че разчиташ на несигурни доходи, непроверени източници на информация или неверни приятели.

ПЛАТ – ако видиш, купуваш, мериш, разкрояваш или шиеш насън, ще имаш успех в търговски сделки или във финансови начинания. Ако тъчеш плат, ще се радваш на материални придобивки у дома. Вълнен плат обещава замогване, памучен – здраве и радост, ленен – чисти помисли и непомрачено приятелство, копринен – изтънчени удоволствия и истинска любов, трикотажен – изненадващи пътувания.

ПЛАТИНА – в съня показва, че ще постигнеш или ще придобиеш нещо, което силно си желал, а си смятал за недостъпно или непостижимо.

ПЛАТНО – тъчеш ли в съня си, ще постигнеш успехи. Ако переш или избелваш платно, трябва да се отървеш от неприятни познанства или спомени. Мръсно или скъсано платно е знак за проблеми, загуби и неудачи. Ако се завиваш или загръщаш с платно, ще се задомиш. Друг ако е увит в платно, някой ще ти попречи или ще ти се противопостави. Ако сънуваш, че стъпваш по бяло платно, ще те наклеветят.

ПЛАТНОХОД – ако видиш насън, чакат те добри новини, приятно пътуване, среща с любим човек. Ако си на платноходка, ще се впуснеш във вълнуващо преживяване с щастлив край. Ако обаче платната са спуснати, скъсани или черни, не предприемай никакви по-значителни промени и начинания.

ПЛАТФОРМА – ако сънуваш, че си на издигната платформа, очаквай повишение на социалния ти статус. Но ако платформата е нестабилна, клатушка се или се руши, вероятно ще се нуждаеш от сериозно застъпничество и дори от финансова помощ.

ПЛАЦДАРМ – в съня предсказва предстоящи тревожни промени.

ПЛАЦЕНТА – в съня е знак, че излизаш от труден период, но все още си уязвим и се нуждаеш от подкрепа и помощ.

ПЛАЧ, ПЛАЧЕШ – ли насън, наяве ще се радваш. Друг ако плаче, наяве ще намериш решение на важен проблем.

ПЛАШИЛО – ако видиш или поставяш насън, ще се разочароваш от някой познат. Себе си ако сънуваш като плашило, трябва да преосмислиш поведението си.

ПЛАЩ – че носиш, ако сънуваш, чака те неизвестност. Друг ако е загърнат в плащ, ще се страхуваш от тайнствен или загадъчен противник.

ПЛАЩАНЕ, ПЛАЩАШ – ли в съня си, чакай печалби и радости. Ако на тебе ти плащат, предстоят ти загуби и проблеми.

ПЛАЩАНИЦА – в съня показва, че ще ти простят прегрешенията или дълговете.

ПЛЕВЕЛ, ПЛЕВЕНЕ – в съня означават освобождаване от трудности и проблеми. Ако друг плеви в съня ти, ще имаш помощник или ще намериш подкрепа.

ПЛЕВНИК, ПЛЕВНЯ – в съня е знак, че ти предстои изгодна сделка или сполучлив брак със заможен партньор.

ПЛЕДОАРИЯ – в съня ти е сигнал, че единствено от тебе зависи дали ще успееш да утвърдиш позициите си и да постигнеш още по-голям напредък.

ПЛЕЗИШ – ли се някому насън, значи прибързваш да се радваш и да тържествуваш. Ако на тебе ти се плезят, знай, че все още не си изпуснал всички шансове за реванш или победа.

ПЛЕМЕ – ако видиш или попаднеш сред непознато племе насън, предстоят ти изпитания, ще те подложат на тест или проверка.

ПЛЕМЕННИК, ПЛЕМЕННИЦА – че имаш, ако сънуваш, ще получиш необходимата подкрепа и помощ в труден момент. Ако сънуваш племенника или племенницата си, ще се освободиш от някакъв ангажимент. Ако ти си нечий племенник или нечия племенница, ще бъдеш финансово обезпечен.

ПЛЕН, ПЛЕННИК – ако попадаш в плен насън, временно ще претърпиш загуби или ще настъпи застой в работата ти. Ако държиш пленници, ще използваш непочтени или непозволени средства за постигане на целите си.

ПЛЕНУМ – в съня предвещава неприятни ангажименти, извънредна работа или допълнително натоварване.

ПЛЕСЕН, ПЛЕСЕНЯСАЛ (виж МУХЛЯСАЛ). –

ПЛЕСНИЦА (виж ШАМАР). –

ПЛЕТ (виж ЖИВ ПЛЕТ, ОГРАДА) – в съня е знак за безпрепятствено постигане на целите. Зелен жив плет ако сънуваш, чака те радост. Ако го прескачаш, ще постигнеш желана победа. Ако къщата ти е оградена с жив плет, ще намериш разбирателство и сигурност.

ПЛЕТЕНЕ, ПЛЕТИВО – ако сънуваш, че плетеш, ще постигнеш трудна победа, постоянството ти ще бъде щедро възнаградено. Ако друг плете, в дома ти ще царят обич и спокойствие.

ПЛЕТЕНИЦА – видиш ли насън, е добър знак: ще се наложиш в област, в която няма да имаш конкуренти.

ПЛЕШИВ – че си, ако сънуваш, ще търпиш загуби в работата си и неуспехи в отношенията с противоположния пол. Друг ако е плешив, не давай пари на заем, не се съгласявай да инвестираш в рисковани начинания.

ПЛЕЩИ – широки и силни ако имаш насън, ще надвиеш неприятел. Друг ако е със здрави и мускулести плещи, значи твърде много се доверяваш на празни думи и стари обещания.

ПЛИК – сънуваш ли, чакай известия. Ако е запечатан, пази тайните си. Ако запечатваш писмо в плик, ще прибегнеш до спестяванията си или до други заделени средства.

ПЛИСЕ, ПЛИСИРАН – ако насън носиш плисирани дрехи, ще ти се налага против волята ти да спазваш определени норми на поведение или установени порядки и обичаи.

ПЛИТКА – дълга че имаш, ако сънуваш, ще те харесват и ще те ухажват. Ако видиш плитката си отрязана, чакат те загуби и поражения. Друг ако е с плитка, ще имаш заможен приятел.

ПЛИТЧИНИ – в съня предупреждава за скрити опасности, дебнещи проблеми, тайни неприятели, непредвидени рискове.

ПЛОД, ПЛОДОРОДИЕ – ако насън видиш плодове на дърво, ще реализираш скритите си желания. Ако береш хубави, узрели плодове, ще имаш материални придобивки, ще се замогнеш. Ако ядеш плодове, ще постъпиш мъдро в сложна ситуация, ще имаш голям успех, богатство и щастие. Ако ги консервираш, ще пестиш пари, ще трупаш имане. Кисели, неузрели или изгнили плодове в съня са знак за ядове, болести и загуби.

ПЛОМБА – на зъб правят ли ти насън, ще преживееш тежка болест. Ако ти падне пломба, ти или някой твой близък ще имате здравословни проблеми. Пломба на водопровод е знак за непреодолим проблем в работата.

ПЛОНДЕР – в съня показва измамни обещания, напразни надежди. Спукан плондер предвещава разочарование.

ПЛОТ – ако правиш или поставяш насън, ще завършиш някоя работа, ще поставиш край на дългогодишни усилия.

ПЛОЧА – ако видиш или поставяш насън, ще изгубиш вяра или надежда. Ако е надгробна, временно се откажи от начинанията си. Ако изливаш плоча на строеж, значи правиш добри инвестиции, вложеното многократно ще ти се възвърне. Ако редиш фаянсови или тротоарни плочи, несправедливо ще оплюват и ще критикуват работата ти. Грамофонни плочи в съня са знак за романтична връзка. Плочки на домино или друга игра са предупреждение за опасност от загуби и неуспешни сделки.

ПЛОЩАД – сънуваш ли, ще откриеш нови възможности за изява и печалба. Ако ходиш по него, ще реализираш плановете си. Ако видиш празен площад, чакай гости или натрапници. Претъпкан с хора площад е знак за предстоящи трудности и пречки.

ПЛУВАНЕ, ПЛУВАШ – ли насън, ще разчиташ на собствените си сили, за да се справиш с трудна ситуация. Друг ако плува, ще имаш късмет. Ако плуваш гол, успехът е на твоя страна. Ако плуваш в басейн, заобиколен си от врагове и завистници, а ако е в море, ще се отдадеш на житейски удоволствия. Плуване в река е знак за бизнес- и финансов напредък, а в езеро или в язовир – за любовна авантюра. Видиш ли непозната жена да плува, ще се влюбиш. Непознат мъж ако плува, е знак за нов съдружник в работата.

ПЛУВКИ (виж БАНСКИ КОСТЮМ). –

ПЛУГ – сънуваш ли, предстои ти още много работа, преди да постигнеш желания успех. Ако плугът е счупен, няма да ти платят за извършена работа.

ПЛЪНКА – на възглавница в съня е знак за ненужно споменаване на стари прегрешения и отминали вражди. Плънка на ястие ако приготвяш или ядеш, ще узнаеш нечия тайна.

ПЛЪТ (виж ТЯЛО). –

ПЛЪХ – ако сънуваш, е лош знак: за възрастните предвещава болест и самота, за младите – проблеми в работата и неразбирателство с най-близките. Ако го убиеш, ще си възвърнеш нещо изгубено.

ПЛЮЕНЕ, ПЛЮНКА – в съня означават, че ще се сближиш с недостойни хора. Ако ти плюеш, усилията и трудът ти ще се похабят. Друг ако плюе, значи следваш неподходящ или погрешен съвет.

ПЛЮШ – ако видиш, носиш или докосваш насън, значи ще се отдадеш на излишен лукс и разкош. Плюшени играчки са знак за заблуди и илюзии.

ПЛЮЩЕНЕ – на камшик в съня е знак, че ще чуеш закани, обиди или клетви, а на знамена – че ще дочакаш закъсняло признание.

ПЛЯВА – ако видиш или отсяваш насън, ще търпиш неуспехи и загуби.

ПЛЯЧКА – в съня показва да избягваш пререкания с вишестоящи или дискусия с интимно близки хора.

ПНЕВМОНИЯ – ако насън си болен от пневмония, наяве ще те лишат от шанс за изява, от право на глас или от възможност за избор. Друг ако боледува от пневмония, не се намесвай в чужди интимни отношения.

ПОБЕДА – ако постигаш или извоюваш насън, наяве ще съжаляваш за постъпките си. Друг ако побеждава, ще ти се извинят или ще те компенсират за нанесени щети.

ПОБЕЛЯЛ – че си, ако сънуваш, ще преживееш много трудности и ще натрупаш безценен опит. Друг ако е побелял, значи трябва да благодариш някому или да отдадеш дължимата почит на някого, който ти е помогнал.

ПОБОЙ, ПОБОЙНИК – в съня е предупреждение да се погрижиш за сигурността на дома и семейството си. Ако си жертва на побой, търпението и лишенията ти са били напразни. Ако ти си побойник в съня си, постарай се да обуздаеш амбициите или гнева си.

ПОВДИГАНЕ НА ПРЪСТИ – в съня е знак, че любопитството или домогванията ти няма да останат незабелязани или безнаказани.

ПОВЕЙ – подобен сън е съобщение да очакваш новини.

ПОВЕЛЯ (виж ЗАВЕТ, ЗАВЕЩАНИЕ). –

ПОВЕРИЕ, ПРЕДАНИЕ – ако чуеш или разказваш насън, наяве трябва да обърнеш повече внимание на някой по-млад роднина или на по-слаб сътрудник, който има нужда от напътствия и помощ.

ПОВЕСТ – ако четеш или пишеш насън, наяве ще се задълбочиш в безперспективни занимания, ще пропилееш силите си в преследване на непостижими цели или ще се изтощиш да ухажваш неподходяща личност.

ПОВИКВАТЕЛНА – получиш ли насън, ще потърсиш стар длъжник или ще ти се наложи да поискаш да ти върнат направена услуга.

ПОВИШЕНИЕ – ако те повишават в ранг или в службата в съня ти, наяве също ще постигнеш напредък и печалба.

ПОВОДИ (виж ЮЗДА). –

ПОВРЕДА – в съня ти в най-общ смисъл се тълкува като трудности, пречки, спънки и проблеми в работата, личния живот или семейните ти отношения.

ПОВРЪЩАНЕ, ПОВРЪЩАШ – ли насън, някой ще разкрие тайните ти. Ако друг повръща, ще намериш решение за някой проблем, изход от неприятна ситуация или ще се освободиш от бреме. Ако видиш повърната храна, по-добре избягвай конфронтации и направи някои компромиси. Ако повръщаш от препиване, ще изхарчиш лесно спечелени пари.

ПОГАЧА (виж ПИТКА, ХЛЯБ) –

ПОГЛЕД – на непознат ако срещнеш насън, ще получиш покана. Ако някой те гледа с втренчен поглед, очаквай обвинения или критики. Ако свеждаш поглед, ще признаеш сантименталните си чувства към някого.

ПОГНУСА – изпитваш ли насън, наяве ще имаш здравословни проблеми.

ПОГОВОРКА, ПОСЛОВИЦА – ако чуеш насън, наяве ще получиш добър съвет, ще научиш мъдрост. Ако четеш пословици или поговорки, трябва да се вслушаш в мнението на близките си.

ПОГРЕБАЛЕН МАРШ – чуеш ли в съня си, близки хора ще се възползват от твоите привилегии и заслуги. Ако свириш погребалния марш, ще получиш изненадваща вест.

ПОГРЕБАЛНО БЮРО – ако видиш или посещаваш насън, ще научиш ужасяваща новина или скоро ще почине уважаван от тебе човек.

ПОГРЕБЕНИЕ – видиш ли насън, ще научиш неприятна новина. Ако присъстваш на погребение, ще загърбиш досегашните си занимания или познанства. Ако те погребват тебе, ще бъдеш здрав и ще се радваш на любовни успехи. Ако те погребват жив, няма да се радваш на богатстта си. Да сънуваш спускане на ковчег в гроб, значи ще се увеличат членовете на семейството ти или ще нараснат имотите ти.

ПОД (виж ПОДОВО ОТОПЛЕНИЕ) – ако насън гледаш или чистиш пода на къщата си, ще се грижиш за бюджета на семейството. Ако седиш или лежиш на пода, икономиите и спестяванията са излишни, спокойно можеш да развържеш кесията. Ако видиш къща без под, ще изпаднеш във финансово затруднение. Ако подът е на мястото на тавана, ще се обвържеш с парична или данъчна измама.

ПОДАГРА – в съня предупреждава да не се поддаваш на влияние, да се пазиш от опити за намеса в личните и професионалните ти дела.

ПОДАНСТВО – придобиваш ли насън, наяве ще изгубиш любима вещ – нещо незначително като цена, но с голяма сантиментална стойност.

ПОДАРЪК – с лъскава опаковка че получаваш, ако сънуваш, ще чуеш лъжа. Ако ти избираш, купуваш или даваш подарък някому, чака те веселие, ще се радваш в приятелска компания. Коледни подаръци в съня са обещание за приятни емоции и семейни радости.

ПОДАЯНИЕ – ако насън просиш и събираш подаяния за бедни и болни, наяве ще бъдеш щедро възнаграден за търпението, положения труд или преживените премеждия. Ако ти даваш подаяние, ще търпиш разочарования и неблагодарност.

ПОДВИГ – че си извършил, ако сънуваш, наяве ще се провалиш, ще те обвиняват и осмиват. Ако друг е извършил подвиг, ще получиш ценен професионален съвет.

ПОДВИЖНА – стълба или платформа в съня е предупреждение, че се осланяш на сляпата случайност в работата – в трудна ситуация няма да има на кого или на какво да разчиташ.

ПОДВОДНИЦА – сънуваш ли, ще станеш жертва на злобата и завистта на близки или колеги. Ако си в нея, тайните ти планове и амбиции няма да те доведат до нищо добро.

ПОДВЪРЗВАНЕ, ПОДВЪРЗИЯ – в съня се свързват с грижите за семейството и с нуждата на по-млади или по-слаби роднини от допълнително помощ и внимание.

ПОДГЪВ – правиш ли насън, ще спестяваш, ще заделяш пари за черни дни. Ако е скъсан или разпран, някой ще пропилява събраното или спестеното от тебе.

ПОДЕЛЕНИЕ – военно в съня е сигнал, че се готвят промени, за които дори няма да бъдеш уведомен.

ПОДЗЕМИЕ – ако сънуваш или си в него, ще се опитат да възпрепятстват работата ти. Ако е тъмно, влажно и студено, може да претърпиш щети или да загубиш важни позиции и съществени придобивки.

ПОДИГРАВКА, ПОДИГРАВАШ – ли се някому насън, чакат те тревоги и притеснения. На тебе ако ти се подиграват, ще имаш възможност за изява и за доказване на способностите си.

ПОДИУМ – видиш ли насън, ще станеш център на внимание, ще привлечеш интереса на околните. Ако си застанал на подиум или вървиш по него, бъди предпазлив и внимателен – всяка твоя стъпка ще бъде наблюдавана и анализирана под лупа. Естраден или моден подиум показват, че интимният ти живот ще бъде обект на интриги и обсъждане.

ПОДКОВА – ако си намерил насън, наяве ще откриеш вярна и чиста любов. Ако подковаваш кон, ще се грижиш за семейството и за интимния си партньор.

ПОДКРЕПА – получаваш ли насън, наяве ще те изоставят и предадат. Ти ако подкрепяш някого, значи напразно ще хабиш усилията или средствата си, ще инвестираш в непечеливша идея.

ПОДКРЕПЛЕНИЕ – ако насън имаш нужда от подкрепления, наяве ще се справиш и сам.

ПОДКУП – даваш ли насън, ще се опитат да се възползват от тебе, да те експлоатират. Ако получаваш подкуп, въздържай се от нечисти или спекулативни сделки и стой настрана от непочтени хора.

ПОДЛЕЗ – ако видиш или минаваш по него насън, работата ти ще е изпълнена с трудности и препятствия, а самият ти си застрашен от много опасности.

ПОДЛОСТ – в съня показва, че нито опонентите, нито съмишлениците ти са готови да приемат идеите и доводите ти.

ПОДМЕТКА – ако насън разглеждаш подметките на обувките си, ще се връщаш към някоя стара работа. Ако подметките ти са протрити или скъсани, ще си патиш от предишна небрежност, отминали проблеми отново ще те споходят. Ако носиш обувки без подметки, ще те измамят в любовта. Кал по подметките в съня обещава печалби.

ПОДМЯНА (виж ЗАМЯНА). –

ПОДНОС – пълен в съня показва, че имаш верен приятел или съдружник, а празен – че ще бъдеш измамен.

ПОДОВО ОТОПЛЕНИЕ (виж ОТОПЛЕНИЕ) – в съня е знак, че ще имаш финансово обезпечен живот и душевен комфорт.

ПОДОЗРЕНИЕ – ако изпитваш насън, наяве ще се увериш в приятелството или лоялността на партньорите си. Тебе ако те подозират, наяве трябва да бъдеш по-внимателен и отзивчив към хората, с които общуваш.

ПОДОСТРЯНЕ – на молив в съня е предупреждение за опасност – не предизвиквай гнева или раздразнението на по-силните от тебе

ПОДПАЛВАНЕ, ПОДПАЛКИ, ПОДПАЛВАЧ – че си, ако сънуваш, чакат те административни или правни проблеми. Друг ако е подпалвач, значи си насочил негодуванието си в погрешна посока. Ако наблюдаваш подпалване, ще търпиш загуби заради опърничавото си поведение. Ако събираш или използваш подпалки, не бива да се вслушваш в нетрезви или импулсивни съвети.

ПОДПИС – ако видиш или поставяш подписа си на документи насън, значи новите ти познанства ще са от изключително значение в бъдещата ти работа. Друг ако се подписва, време е да действаш, не чакай подкана.

ПОДПЛАТА – на дрехата си имаш ли насън, ще водиш осигурен и охолен живот. Скъсана подплата е знак за скрити семейни или финансови проблеми.

ПОДПЛЪНКА – ако сънуваш, че носиш дрехи с подплънки, ще се представяш за по-различен, отколкото си, ще си приписваш несъществуващи заслуги.

ПОДПОРА (виж БАСТУН, КОЛОНА, ОСНОВИ) – видиш ли да рухва в съня ти, значи нещо в плановете ти ще се обърка.

ПОДПРАВКА – ако използваш много подправки при готвене или ядене насън, значи харчиш повече, отколкото позволяват възможностите ти. Смесваш ли подправки, значи ще посветиш някого в интимните си тайни. Ако ги събираш, изсушаваш, сортираш или пресипваш в съд, предстои ти тайна сантиментална връзка.

ПОДРАЖАВАНЕ, ПОДРАЖАВАШ – ли на някого в съня си, репутацията ти е сериозно застрашена. Ако ти си пример за подражание, значи някъде в работата си допускаш грешка, време е да промениш нещо в живота си.

ПОДСКАЗВАНЕ, ПОДСКАЗВАШ – ли някому насън, въздържай се от намеса в чужди дела, неволно ще заблудиш или ще подведеш някого. На тебе ако ти подсказват, проверявай внимателно всяка информация, която се готвиш да използваш в работата си.

ПОДСЛОН (виж ЗАСЛОН, УБЕЖИЩЕ). –

ПОДСЛУШВАНЕ, ПОДСЛУШВАШ – ли нарочно или неволно нечий разговор, ще се облагодетелстваш от предоставената ти възможност за изява и напредък. Ако подслушваш зад врата, ще се възползваш от моментната слабост на ухажвана личност. Тебе ако те подслушват, ще изпревариш с едни гърди конкурентите си.

ПОДСТРИГВАНЕ – ако сънуваш, че сам се подстригваш, значи сам си навличаш беди и проблеми. Ако друг те подстригва, ще те лишат от печалба или от полагащия ти се дял. Ако подстригваш някого, ще увеличиш шансовете си за успех.

ПОДУТИНА (виж ОТОК). –

ПОДХВЪРЛЕНО ДЕТЕ – в съня е знак, че ще научиш семейна тайна или неприятна истина ще излезе наяве.

ПОДХЛЪЗВАНЕ – в съня е сигнал за повече внимание и концентрация в работата. Ако се подхлъзваш и падаш, ще понесеш удари и критики.

ПОДЧЕРТАВАНЕ, ПОДЧЕРТАВАШ – ли нещо насън, наяве ще ти натякват стари прегрешения. Ако сънуваш подчертани думи, не забравяй дадените обещания.

ПОДЧИНЕН, ПОДЧИНЕНИЕ – в съня показват неудовлетвореност от работата или семейните отношения. Ако ти си подчинен, значи ще се опитваш да се наложиш, да властваш. Подчинени ако имаш, ще проявяваш нерешителност и отстъпчивост.

ПОДЯЛБА – на имущество или имот в съня е предсказание за скарване или за разногласия между добри приятели, съпрузи, колеги или партньори.

ПОЕЗИЯ, ПОЕТ – че си, ако сънуваш, ще търпиш любовни разочарования. Друг ако е поет, ще спасяваш някой приятел от измислените му врагове, ще го измъкваш от нелепи ситуации.

ПОЕМА – ако четеш или пишеш насън, ще изживяваш отново отминала любовна връзка или ще страдаш по нея.

ПОЖАР, ПОЖАРНА КОЛА, ПОЖАРНИКАР, ПОЖАРОГАСИТЕЛ – сънуваш ли пожар, предстоят ти финансови проблеми. Ако предизвикваш пожар, бързо ще забогатееш, но после отново бързо ще обеднееш. Ако гасиш пожар, ще успокояваш враждуващи страни. Пожар в далечината е знак за радост, а близо до лицето ти – за срам и притеснения. Ако си пожарникар в съня си, някой ще ти предложи добра и доходна работа. Друг ако е пожарникар, значи имаш нужда от помощник, съдружник или съветник в бизнеса. Пожарна кола ако видиш или управляваш, работата ти ще е напрегната или рискована, ще те натоварят със спешна или отговорна задача.

ПОЖЕЛАНИЕ – чуеш ли насън, наяве ще сториш някому добро. Ти ако пожелаваш нещо, ще ти се изпълни някое желание.

ПОЗА – ако сънуваш, че си застанал в странна или неестествена поза, ще чуеш неверни неща за себе си или ще те съдят за несъществуващи провинения.

ПОЗВОЛЕНИЕ – че искаш, сънуваш ли, значи ще ти отнемат нещо изпод носа, ще те изпреварят. Ако даваш позволение, ще си възвърнеш позициите или ще намериш нещо изгубено.

ПОЗДРАВ – от познат или приятел получиш ли насън, предстоят ти приятни емоции, среща с любим или очакван човек. Ако поздравът е от непознат, внимавай с новите запознанства и контакти. Ако ти поздравяваш някой близък, скоро ще се разделиш с него. Ако поздравяваш непознат, значи си прекалено доверчив и пилееш лекомислено шансовете си.

ПОЗИВ – ако четеш или разпространяваш насън, ще чуеш лоша вест. Ако го пишеш, получените новини ще те засегнат или огорчат.

ПОЗЛАТА, ПОЗЛАТЕН – в съня показват, че си обкръжен от ласкатели и користни хора. Ако ти позлатяваш нещо, ще поставят под въпрос честта и достойнството ти.

ПОЗНАНИЕ – ако имаш или придобиваш насън, ще постигнеш големи нематериални успехи наяве.

ПОЗНАНСТВО, ПОЗНАТ – в съня предсказват скорошно влюбване.

ПОЗОР – преживяваш ли насън, може да ти навреди някой близък човек. Ако друг е опозорен, чакай дарове и приятни изненади.

ПОКАЗ – ако излагаш нещо на показ в съня си, наяве трябва да бъдеш по-дискретен и потаен в бизнеса или интимните си отношения.

ПОКАЗАЛЕЦ (виж ПРЪСТИ). –

ПОКАЗАЛКА – в съня е знак за съживяване на неизживени притеснения или за възраждане на стари комплекси.

ПОКАЗАНИЯ – даваш ли насън, предстоят ти тревоги за пари или документи. Друг ако дава показания, ще ти изменят или ще те предадат.

ПОКАНА – че получаваш, ако сънуваш, чакат те неприятни новини или скарване в семейството. Ако ти изпращаш покана някому, ще молиш за заем. Ако каниш някого, ще загубиш пари.

ПОКАЯНИЕ – в съня е знак за благоприятен период: на прав път си.

ПОКВАРА – в съня ти е свързана с напразни съмнения и излишни безпокойства. Пази се от лицемерие и прекомерно пуританство.

ПОКЕР – че играеш, сънуваш ли, ще имаш успех сред противоположния пол. Ако гледаш други да играят покер, не давай пари на заем.

ПОКЛОН – ако правиш насън, ще останеш приятно изненадан от отношението на някого към тебе. Ако на тебе ти се покланят, пази се от скрити врагове и от нелоялни съдружници.

ПОКЛОНЕНИЕ, ПОКЛОННИК – сънуваш ли, че си на поклонение, ще получиш радостна, благоприятна вест.

ПОКОЙНИК – да видиш насън, предвещава добро развитие на бизнеса ти. Ти ако си покойник, ще се освободиш от недостатъците си, ще се представиш в по-добра светлина пред близки и познати.

ПОКОЛЕНИЕ – в съня показва, че ти предстои да се сравняваш или да се съревноваваш с някого.

ПОКОРСТВО, ПОСЛУШАНИЕ – в съня е обещание за напредък и успехи.

ПОКРИВ – сънуваш ли покрива на къщата си, ще си поставяш неизпълними цели, ще се стремиш към невъзможното. Ако се качваш на покрива, предстоят ти успехи, но на твърде висока цена. Ако паднеш от покрив, чака те провал, а ако и се нараниш при това, ще претърпиш парична загуба или ще се разболееш. Ако къщата ти няма покрив, ще постъпиш глупаво или лекомислено. Ако покривът се срути или гори, очаквай нещастие у дома.

ПОКРИВКА – ако застилаш на маса, ще водиш осигурен и охолен живот, в къщата ти ще има изобилие. Ако слагаш покривка на легло, ще криеш неприятна семейна тайна.

ПОКРОВИТЕЛ – че имаш, сънуваш ли, значи разчиташ на несигурни източници и нетрайни приятелства. Ако ти си покровител някому, ще получиш благодарност за щедростта и грижите ти към някой близък или роднина.

ПОКРЪСТВАНЕ (виж КРЪЩАВКА). –

ПОКУПКА – в съня предсказва неочаквана печалба или малка, но съществена лична победа.

ПОКЪЛНАЛИ – зърна, семена, растения и др. в съня обещават добри резултати на започнатата работа, както и нови шансове и възможности за изява..

ПОКЪЩНИНА – безразборно струпана ако видиш насън, очакват те неприятна промяна, объркване, несигурност. Ако купуваш или продаваш покъщнина, значи правиш неразумни промени, заел си се с неудачни дела.

ПОЛ, ПОЛОВ АКТ, ПОЛОВИ ОРГАНИ – сменяш ли си пола насън, предстоят ти неприятни обяснения, извинения, недоразумения и объркване. Друг ако си смени пола, ще страдаш от нереализирани амбиции или ще береш плодовете на неадекватна постъпка. Сънуваш ли полови органи, ще се радваш на материален или морален престиж сред близките си. Ако са болни или деформирани, въздържай се от безразборни интимни връзки и контакти. Ако са собствените ти полови органи, ще станеш известен, ще се прочуеш с нещо. Ако нямаш полови органи, значи се нуждаеш от съвет или напътствия в личния и сексуалния си живот. Ако показваш половите си органи на публично място, трябва да си по-дискретен и въздържан в поведението и приказките си. Ако в съня си видиш нещо необичайно или по-особено във или по половите си органи, възможно е да срещнеш затруднения в социалните си контакти или – обратно – да се радваш на голяма обществена популярност. Ако наблюдаваш полов акт, ще имаш проблеми с интимния партньор. Сън, в който ти осъществяваш полов акт, е израз на нереализирани желания и затормозяващо ежедневие. Полов акт с насилие е знак за остра сексуална неудовлетвореност и големи емоционални разочарования. Ако насън нещо ти пречи да осъществиш полов акт, е предупреждение за скрито физическо или психическо заболяване.

ПОЛА – че купуваш, шиеш или обличаш, ако сънуваш, предстои ти любовна авантюра. Ако събличаш пола, ще съжаляваш за лекомислено поведение. Скъсана, измачкана или стара пола е знак за нервни, изострени отношения с интимния партньор. Дълга до земята пола означава свенливост, старомодност, предразсъдъци, а прекалено къса – излишно самочувствие, прекомерна самоувереност. Пола до коляното съобщава за рутина и липса на въображение в отношенията с любимия.

ПОЛЕ – видиш ли в съня си, ще откриеш нови възможности в живота си. Ако ходиш по него, ще имаш успехи. Ако е засято с жито, пшеница и т. н., чакай печалба. Ако по него има животни, готви се за срещи с неприятели. Зелено поле предсказва радост и надежди, а разорано или овършано – трудности и мъка.

ПОЛЕДИЦА – в съня сигнализира за скрити опасности и неприятни изненади в настоящата ти работа.

ПОЛЕТ, ПОЛЕТИШ – ли насън, чакат те големи успехи, бързо издигане, победа над неприятел и скорошно забогатяване.

ПОЛЗА – ако търсиш или извличаш насън, наяве ще бъдеш санкциониран.

ПОЛИВАНЕ – в съня е знак за голямо щастие, изобилие и плодородие в дома ти. Ако поливаш цветя, чака те нова любов. Ако използваш маркуч, предстои ти страстна любовна връзка, а с лейка – срамежливо ухажване. Поливане с много студена война сигнализира за опасност от болести.

ПОЛИГЛОТ – че си, ако сънуваш, ще успееш да се справиш с трудна ситуация, ще проявиш гъвкавост и хитрина. Друг ако е полиглот, ще изпитваш затруднения в общуването дори с най-близките си.

ПОЛИГОН – в съня е знак за опасности, изпитания и проблеми.

ПОЛИКЛИНИКА (виж БОЛНИЦА). –

ПОЛИТИК, ПОЛИТИКА – ако насън говориш с някого за политика, чакат те печалби, но ако разговорът е ожесточен или събеседникът ти е от противоположния пол, ще изгубиш средства в безсмислена кауза. Ако си ангажиран с някаква политическа кампания, към задълженията ти ще се прибавят нови отговорности, а възнаграждението ти няма да бъде увеличено. Друг ако е политик в съня ти, ще имаш непочтен или лекомислен приятел.

ПОЛИЦА – че изплащаш, ако сънуваш, скоро ще се радваш на печалби и придобивки.

ПОЛИЦАЙ, ПОЛИЦИЯ – в съня са знак да се държиш почтено, да се придържаш към законите и да избягваш конфронтации с представителите на реда. Ти ако си полицай, нещо, което е изглеждало безнадеждно, ще намери добър край.

ПОЛИЧБА – в съня означава, че трябва да промениш нещо в живота си, да преосмислиш досегашните си действия и поведение.

ПОЛК – ако видиш или командваш насън, ще се проявяваш като диктатор или като негласен лидер в семейството.

ПОЛКА – ако слушаш, изпълняваш или танцуваш насън, предстоят ти вълнуващо запознанство и приятна компания.

ПОЛКОВНИК – че си, сънуваш ли, ще те повишат в службата. Друг ако е полковник, някой колега се опитва да те наклевети или да те измести.

ПОЛО – ако сънуваш, че носиш дреха с яка поло, ще се чувстваш ограничен и потиснат в работата или в семейното обкръжение.

ПОЛОГ – видиш ли в съня си, предстоят ти успехи и семейно щастие. Ако е празен, пази се от кражби или от злонамерени родственици.

ПОЛУМЕСЕЦ – ако сънуваш, ще имаш нови приятели. Ако е на знаме, в живота ти ще се възродят стари страхове и опасения.

ПОЛУНОЩ – ако е в съня ти, ще разбереш, че си се мамил в някого, ще откриеш, че човек, когото си смятал за свой съперник или враг, всъщност те е подкрепял и защитавал. Ако чуеш часовник да удря полунощ, предстои изненадващ развой на събитията около тебе.

ПОЛЪХ (виж ПОВЕЙ). –

ПОЛЮС – ако си на Северния полюс в съня си, ще постигнеш материална печалба в трудна област, а ако си на Южния, ще попаднеш в недружелюбна служебна или бизнес среда

ПОЛЯНА – сънуваш ли – че се разхождаш по нея, че сядаш или лягаш на нея, – ще имаш печалба и някое твое желание ще се осъществи.

ПОЛЯРНА ЗВЕЗДА – в съня е предупреждение да се пазиш от лъжи и да не се подлъгваш по обещания.

ПОМАДА – козметична в съня е знак за излишна суетност и ненужно честолюбие.

ПОМИРЯВАНЕ – насън обещава плодотворна работа и удовлетворение от свършеното. Ако ти помиряваш враждуващи страни, чакай приятна изненада.

ПОМИЯ, ПОМИЙНА ЯМА – видиш ли насън, пази се от болести. Ако изливаш или чистиш помия, ще се освободиш от товар. Ако газиш в помия, предстоят ти сериозни неприятности.

ПОМОЩ, ПОМОЩНИК – ако насън викаш за помощ, значи проблемите ти трябва да бъдат решавани в най-тесен кръг. Ако тебе те молят за помощ, ще изпаднеш в нужда. Ако имаш помощник, бъди внимателен и не се предоверявай. Ти ако си нечий помощник, ще се чувстваш пренебрегнат или недооценен.

ПОМПА – в съня е знак за трудно, почти насилствено постигане на целите ти. Водна помпа сигнализира за финансови проблеми, а въздушна – за прекалено напрежение и хабене на нерви.

ПОНЕДЕЛНИК – ако е в съня ти, предстоят ти усилена работа и напрегнати дни, но това е условието за постигане на успех.

ПОНИ – ако видиш или яздиш насън, означава, че дори с малко усилия ще успееш да постигнеш големи резултати и завидни успехи.

ПОНИЖЕНИЕ – служебно е сън с противоположно значение – притесненията за работното ти място са неоснователни.

ПОНИЧКА – ако купуваш, правиш или ядеш насън, ще се отдадеш на незаслужени удоволствия или ще харчиш чужди пари.

ПОНЧО – че носиш, сънуваш ли, значи неочаквано и безвъзмездно ще получиш необходимата ти помощ в труден момент.

ПООЩРЕНИЕ – ако чуеш насън, бъде нащрек – някой се опитва да те измами или да те вкара в капан. Ако ти поощряваш някого, ще постъпиш нечестно или непочтено към незаслужаващ подобно отношение близък или приятел.

ПОП – сънуваш ли, ще се радваш. Ти ако си поп, ще чуеш лъжи, ще те измамят. Поп и попадия в съня са знак, че недоброжелатели се готвят да се облагодетелстват от моментна твоя слабост.

ПОПАРА – ако приготвяш или ядеш насън, чакат те сиромашки радости.

ПОПЕЧИТЕЛ – в съня предсказва, че си се нагърбил с отговорности, които може да ти костват сериозни неприятности и дори загуби.

ПОПИВАТЕЛНА – ако видиш или използваш насън, значи ще подобриш материалното си състояние. Ако попивателната е абсолютно чиста, някой приятел ще те изненада или ще те озадачи с поведението си. Ако сънуваш дълго използвана попивателна, предстоят ти неприятни битови кавги и недоразумения.

ПОПРАВКА, ПОПРАВЯШ – ли грешка в текст насън, ще намериш отговор на въпрос, който те измъчва отдавна, или ще разгадаеш стара тайна. Ако поправиш развалена машина, чака те голяма печалба.

ПОР – сънуваш ли, знай, че за тебе се носят лоши слухове. Ако го убиеш, ще докажеш невинността си.

ПОРАЖЕНИЕ – ако търпиш насън, наяве ще жънеш успехи и победи.

ПОРИЦАНИЕ, ПОРИЦАВАШ – ли някого насън, въздържай се от прибързани мнения и не вземай ничия страна в спор, докато не се убедиш в правотата и истинността на представяните аргументи. Тебе ако те порицават, ще чуеш добри думи за себе си, за децата си или за някого от близките си.

ПОРНОГРАФИЯ – в съня предупреждава, че моментът не е подходящ за прокарване на дребни лични амбиции и користни интереси.

ПОРОДА – породисти животни в съня предсказват, че ще имаш изтънчени и благородни, но глупави или лековерни приятели.

ПОРОЙ – в съня ти е знак за временни трудности в работата ти. Ако го наблюдаваш отстрани, очаквай захлаждане на любовния фронт. Ако къщата ти е залята от порой, ще забогатееш.

ПОРОК – че имаш, сънуваш ли, ще съумееш да превърнеш недостатъците си в предимства или в доходоносни качества.

ПОРТА, ПОРТАЛ (виж ВРАТА). –

ПОРТАТИВНИ – предмети и вещи в съня са предупреждение, че дори малките недостатъци в работата ти може да ти създадат големи проблеми или загуби.

ПОРТИЕР – че си, ако сънуваш, ще се оставиш да ти навредят хорските клюки и злоба. Друг ако е портиер, пази се от болести и завист.

ПОРТМОНЕ, ПОРТФЕЙЛ – видиш ли насън, ще узнаеш тайна. Ако го изгубиш, личният ти живот ще бъде публично дискутиран. Ако е пълен с пари, ще се окаже, че събраната или получената информация не само ти е от полза, а дори ти тежи и ти пречи.

ПОРТОКАЛ – ако видиш, купуваш, белиш или ядеш насън, знай, че скоро ще получиш ценен подарък. Ако береш портокали, предстои ти пътуване.

ПОРТРЕТ – рисуваш ли насън, ще срещнеш забравен приятел. Ако е собственият ти портрет, ще поправиш някаква грешка. Ако сънуваш друг да рисува портрет, ще научиш добри новини. Ако някой рисува твоя портрет, чакай новини или промени, свързани с най-близките ти. Ако разглеждаш портрет на непозната жена, предстоят ти неприятности с влиятелна личност. Портрет на непознат мъж предсказва неизвестен враг или съперник, а портрет на дете – проблеми у дома.

ПОРЦЕЛАН – ако видиш, купуваш или разглеждаш насън, ще имаш охолен живот и ще се радваш на много ухажори. Ако счупиш предмет от порцелан, предстоят ти много приятни изненади.

ПОРЦИЯ (виж ДАЖБА). –

ПОРЪЧКА – правиш ли насън, наяве ще си патиш от неразумността и лекомислието си. Ако изпълняваш поръчка, ще те възнаградят за скромността и непретенциозността ти.

ПОРЯЗВАНЕ – в съня е лош знак: ще търпиш загуби. Ако от порязаното потече кръв, ще научиш истинските причини за поражението си. Ако някой друг се порязва, ще постигнеш успех, на който няма да се радваш.

ПОСВЕЩЕНИЕ – че пишеш, ако сънуваш, ще се разделиш с любим човек. Ако четеш посвещение, не предприемай дълги пътувания или отсъствия.

ПОСЕВИ – в съня ти обещават успехи и богатства.

ПОСЕГАТЕЛСТВО (виж ГАВРА). –

ПОСЕТИТЕЛ, ПОСЕЩЕНИЕ, ПОСЕЩАВАШ – ли някого или нещо в съня си, наяве чакай гости или пратка отдалече. Тебе ако те посещават, предстои ти пътуване.

ПОСЛАНИЕ (виж ПИСМО) – ако пишеш, четеш, изпращаш или получаваш насън, претенциите и желанията ти ще останат неудовлетворени.

ПОСЛАНИК (виж ДИПЛОМАТ) – че си, сънуваш ли, ще се издигнеш в обществото или поне в очите на началниците си. Друг ако е посланик, приятел ще те моли за ходатайство или застъпничество.

ПОСЛЕПИС – в съня показва, че ще ти се предостави още един шанс за постигане на целите ти – не го изпускай.

ПОСЛОВИЦА (виж ПОГОВОРКА). –

ПОСЛУШАНИЕ (виж ПОКОРСТВО). –

ПОСОКА – сън, в който се луташ без посока, е знак за здравословни проблеми. Ако търсиш определена посока, все още има много да учиш и да се упражняваш, преди да постигнеш съществен напредък.

ПОСОЛСТВО – ако видиш или посещаваш насън, ще срещнеш бюрократични спънки и трудности в работата си.

ПОСРЕБРЯВАНЕ – в съня предупреждава да ограничиш или да прикриеш користните или прекалено материалните си интереси, за да не отблъснеш досегашните си партньори.

ПОСРЕДНИК – че си, сънуваш ли, ще имаш шанс за извличане на максимална полза от някаква ситуация, ще си в удобна позиция за преговори или за поставяне на изисквания. Друг ако е посредник, не споделяй напълно плановете си дори пред доверени хора.

ПОСРЕЩАНЕ, ПОСРЕЩАШ – ли в съня си, чака те радост. Ако тебе те посрещат, вероятно ще те помолят за помощ.

ПОСТ – “войник на пост в съня е предупреждение за повече бдителност, концентрираност в работата и внимание. Ако насън си на отговорен или ръководен пост, наяве ще ти засвидетелстват уважение или почит; може да те молят за пари или услуга.”

ПОСТЕЛЯ (виж ЛЕГЛО) – мръсна или измачкана сънуваш ли,.очакват те болести и несполуки. Ако друг лежи или спи в твоята постеля, ще загубиш спестяванията си или ще имаш съперник.

ПОСТЕНЕ – спазваш ли религиозни пости насън, наяве ще се радваш на почести и уважение.

ПОСТИЖЕНИЕ (виж РЕКОРД) – в съня е обещание за напредък в работата, за нови възможности или източници на доходи.

ПОСТРОЙКА (виж СГРАДА). –

ПОСТЪПКА (виж ПОВЕДЕНИЕ). –

ПОТ, ПОТИШ – ли се насън, значи ти предстои тежка работа. Друг ако се поти, за болните предсказва скорошно оздравяване, а за здравите – напредък и заслужени успехи.

ПОТВЪРЖДЕНИЕ – ако чакаш или получаваш насън, съмнявай се във всичко, което чуеш. Ако ти потвърждаваш нещо, пази се от неволна лъжа.

ПОТЕРЯ (виж ПРЕСЛЕДВАНЕ). –

ПОТИР – в съня е знак, че можеш да разчиташ на благоразположение и протекции от най-високо ниво.

ПОТНИК – че носиш, ако сънуваш, ще допуснеш някой да се меси в личните ти дела. Ако насън потникът ти е мръсен, скъсан или протрит, близките или колегите ти ще влошат мнението или отношението си към тебе.

ПОТОК – бистра вода видиш ли насън, чакат те радост и весели приятелски събирания. Ако водата е мътна или мръсна, предстоят ти тревоги и неприятности. Буен, бързотечащ поток е знак за опасности при сключване на сделки, а поток с риба обещава печалба. Ако преминаваш над или през поток, ще постигнеш целите си. Ако се къпеш или плуваш в поток, ще се радваш на добро здраве.

ПОТОП (виж НАВОДНЕНИЕ). –

ПОТУРИ – ако видиш или носиш насън, ще те изпреварят конкурентите ти.

ПОТЪВАНЕ – в съня предсказва затруднения и временни пречки. Ако видиш потъващ кораб, изпаднал в беда приятел ще те моли за помощ. Ти ако потъваш, ще загубиш опора или подкрепа.

ПОУКА – в съня е обещание за добро и дълготрайно приятелство.

ПОХВАЛА – чуеш ли насън, наяве ще те критикуват. Ти ако хвалиш някого, ще спечелиш съмишленик.

ПОХИТИТЕЛ, ПОХИЩЕНИЕ – в съня предсказват неприятности и загуби. Ако ти си похитител, пази се от посегателства и намеса. Тебе ако те похитят, може да станеш жертва на неразумното си поведение.

ПОХОД – туристически в съня обещава интересни преживявания и нови запознанства, а военен – че вече излизаш от труден период.

ПОХОДКА – странна или неестествена в съня предупреждава за непредвидени усложнения, изненади, промени в ежедневието или работата ти. Накуцваща, клатушкаща се, пружинираща походка е знак за дребни неприятности и трудности.

ПОХОТ – в съня съобщава за смущения в общуването с интимния партньор.

ПОЧВА (виж ПРЪСТ). –

ПОЧЕРК – ако наблюдаваш или изследваш насън, значи трябва да опознаеш по-добре конкурентите или съперниците си. Ако почеркът ти е странен или изопачен, враговете ти ще те нападнат със собствените ти аргументи и козове.

ПОЧЕСТ – отдаваш ли насън, предстоят ти напредък и бързо издигане, може да спечелиш много пари. Ако приемаш почести, пази се от клеветници или ласкатели.

ПОЧИВЕН ДЕН – че е, сънуваш ли, предстоят ти семейни радости. Ако си взимаш почивен ден, не отлагай днешната работа за утре – това ще ти коства загуби или ще навреди на кариерата ти.

ПОЧИВКА – в съня е предупреждение за затишие пред буря. Ако си на почивка, значи имаш нужда от преосмисляне на ситуацията и на участието ти в нея.

ПОЧИТ, ПОЧИТАНИЕ – изпитваш ли насън, наяве ще се разочароваш. Тебе ако те почитат, ще загубиш пари или собственост.

ПОЧУКВАНЕ – чуеш ли насън, е знак да се готвиш за изненади и непредвидени разходи. Ако ти почукваш в съня си, не разчитай на старите трикове за постигане на успех.

ПОЩА, ПОЩЕНСКА КУТИЯ, ПОЩАЛЬОН – ако насън видиш или влизаш в поща, ще получиш приятни вести. Ако отваряш пълна пощенска кутия, чакат те непредвидени приходи, а ако е празна – готви се за допълнителни разходи. Ако си пощальон, ще те натоварят с неприятна задача или недоходна работа. Друг ако е пощальон, ще имаш нежелан ухажор или кандидат за женитба и сътрудничество.

ПОЩАДА (виж МИЛОСТИВ). –

ПОЯЛНИК – ако видиш или използваш насън, ще съумееш да лавираш между силни врагове и да извлечеш за себе си изгода и от двете страни.

ПОЯС – ако видиш или носиш насън, очакват те дълъг живот и богатство. Ако поясът ти е развързан или си го изгубил, очаквай здравословни и семейни проблеми.

ПОЯСНЕНИЕ – в съня е знак, че ненужно се съобразяваш с чуждо мнение и прекалено се влияеш от даваните ти съвети.

ПРАВИЛО, ПРАВИЛНИК – в съня съобщават, че вишестоящите изкъсо следят поведението и работата ти и всяко отклонение от възприетите норми ще ти коства значителни загуби, понижение или други неприятности.

ПРАВИТЕЛСТВО – ако насън си член на правителството, възможно е наяве да постигнеш неочакван и за самия тебе напредък или успех. Смяна на правителството е предупреждение за значителни промени или за криза в живота ти.

ПРАВО, ПРАВИСТ – сънуваш ли, че изучаваш или практикуваш право, въздържай се от самоуверени и необмислени постъпки. Друг ако е правист, значи се готвят да те излъжат или да те ощетят.

ПРАВОПИСНИ ГРЕШКИ – в съня са знак, че ще се отдадеш на дребни житейски удоволствия и слабости.

ПРАГ – ако видиш или преминаваш насън, ще приключиш със старите неща в живота си и ще започнеш нови.

ПРАЗ – ако садиш, вадиш, режеш или ядеш насън, ще имаш скрити терзания и дребни ядове.

ПРАЗНИК, ПРАЗНЕНСТВО – в съня са обещание за веселие и безгрижен живот. Ако участваш в празненство, предстои ти харчене на пари.

ПРАЗНИНА – ако видиш или се опитваш да запълниш насън, трябва да се въоръжиш с търпение и упоритост.

ПРАНГИ (виж ВЕРИГИ). –

ПРАНЕ – ако видиш, переш или простираш насън, наяве ще те затрупат ежедневни грижи и неприятни отговорности. Ако събираш пране от простор, ще криеш проблемите си от околните.

ПРАСЕ (виж СВИНЯ) – ако видиш или храниш насън, ще имаш многобройни семейни проблеми, компенсирани от успехи и допълнителни печалби в работата. Малки прасенца означават грижи, свързани с деца или по-млади родственици. Добре угоено прасе е знак за големи тревоги. Кльощаво прасе показва, че ще получиш по-малко, отколкото си очаквал. Ако насън колиш прасе, ще влошиш проблемите си. Ако готвиш или печеш прасе, ще постигнеш материален успех.

ПРАСЕЦ – в съня се свързва със сърдечните ти изживявания. Ако прасците ти са големи или дебели, ще се чувстваш сигурен в любовта. Ако са наранени, очаквай интимни неприятности.

ПРАСКОВА – видиш ли насън, ще имаш щастлива любов. Ако сънуваш цъфнала праскова, ще те ухажват. Неузрели праскови ако береш, значи прибързваш в любовта, насилваш естествения развой на отношенията с любимия. Ако ядеш узрели, сладки и сочни праскови, настоящата ти любов ще прерасне в сериозна и трайна връзка. Ако сечеш прасковено дърво, ще отблъснеш нечия любов.

ПРАТЕНИК – че си, сънуваш ли, ще се срамуваш заради чужди грешки и пропуски. Друг ако е пратеник, по-добре сам си свърши работата и не разчитай на помощ и съвети.

ПРАТКА (виж КОЛЕТ). –

ПРАХ, ПРАШЕЦ, ПРАХОСМУКАЧКА – прах или прахоляк в съня са знак за раздразнение и дребни неприятности. Ако къщата ти е потънала в прах, значи те мамят. Цветен прашец означава любовна лъжа. Ако чистиш прах от мебели, дрехи или книги, ще успееш да се предпазиш от грешки и излишна нервност. Облаци прах предвещават трудности, които може да преодолееш единствено с търпение и постоянство. Прахосмукачка в съня е добър знак: ще се освободиш от грижи или ще успееш да прехвърлиш проблемите си другиму. Прах за пране предсказва любовна авантюра или изневяра. Ако сънуваш, че гълташ прах, че се задушаваш или кихаш от него, наяве ще си имаш работа с досадници, които само ще ти развалят настроението.

ПРАШКА – ако видиш или използваш насън, значи всяко твое провинение или погрешна постъпка може да ти коства големи и трайни загуби.

ПРЕВОД, ПРЕВОДАЧ – ако насън превеждаш от или на чужд език, значи имаш големи способности, които за жалост няма кой да оцени или възнагради. Друг ако е преводач, ще те наемат за престижна, но нископлатена работа.

ПРЕВОЗ, ПРЕВОЗВАШ – ли хора насън, избягвай да поемаш отговорност и допълнителни ангажименти – може да си изпатиш. Ако превозваш стоки или товари, нечия съдба е в твои ръце.

ПРЕВРЪЗКА – ако видиш, правиш или носиш насън, ще понесеш загуби. Ако си превързан, ще се лишиш от свободата или независимостта си. Превръзка на окото означава умишлена заблуда, а на главата – парични или съдебни спорове и разправии. Дамски превръзки са лош знак: ще бъдеш измамен или ще изцяло зависим от някого.

ПРЕГЛЕД – медицински в съня предвещава излишни тревоги около здравословното ти състояние. Кинопреглед показва, че ще си спомняш отминали събития. Войскови преглед сънуваш ли, ще се гордееш с постиженията в работата си.

ПРЕГОВОРИ – водиш ли насън, ще постигнеш трудна победа.

ПРЕГРЪДКА – ако насън ти прегръщаш някого, пази се от измама, предателство, нелоялност или недобросъвестност на близък човек. Ако тебе те прегръщат, бъди внимателен – съмнявай се в това, което ти казват или предлагат, и не бързай да се доверяваш. Ако видиш влюбени да се прегръщат, ще си самотен и нещастен в любовта.

ПРЕДАНИЕ (виж ЛЕГЕНДА, МИТ). –

ПРЕДАТЕЛ, ПРЕДАТЕЛСТВО – в съня са знак, че скоро някакво събитие ще ти даде възможност да изпиташ приятелите си – някои от тях ще докажат верността си, а други ще те разочароват за цял живот.

ПРЕДАЧНИЦА, ПРЕДЕШ – ли насън, ще имаш много семейно щастие. Подобен сън може да предсказва и опасност от разболяване. Ако друг преде, чакай скорошна сватба.

ПРЕДВОДИТЕЛ (виж ВОДАЧ, ВОЖД, ГЛАВАТАР, ЛИДЕР). –

ПРЕДИМСТВО, ПРЕДНИНА – имаш ли насън, не бързай да се радваш на сегашните си постижения или резултати – предстоят ти още много работа и упорит труд. Друг ако е с преднина или предимство, изгледите ти за победа, успех или печалба са сериозни.

ПРЕДСЕДАТЕЛ – че си, ако сънуваш, ще чуеш лъжлива радост, предстоят ти фалшиви, измислени празненства. Ако друг е председател, ще се съмняваш в оказваните ти почести и в уважението, което ще ти засвидетелстват.

ПРЕДСКАЗАНИЕ – правиш ли насън, личният ти успех ще е за сметка на някой твой познат. Ако на тебе ти правят предсказание, предстоят ти много трудности и препятствия.

ПРЕДСТАВА, ПРЕДСТАВЯШ – ли си нещо насън, ще живееш в лъжи и измама.

ПРЕДСТАВИТЕЛ – ако сънуваш, че изпълняваш ролята и функциите на нечий представител, незаслужено ще се ползваш от чужди заслуги или пък ще те обвиняват за чужди грешки.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ – отправяш ли насън, наяве ще се разкайваш, ще съжаляваш или ще се извиняваш. Ако тебе те предупреждават, възможни са две тълкувания – или трябва да се вслушаш в предупреждението, или очаквай някой да ти поиска прошка.

ПРЕДЦИ – сън, свързан с предците ти, е знак за многобройни щастливи събития в личния ти живот. Ако предците ти са сърдити, разгневени или пък те викат при тях, очаквай несполуки и болести.

ПРЕЖДА – ако видиш, купуваш или боядисваш насън, ще имаш семейни радости и тържества. Ако плетеш, разплиташ или навиваш прежда на кълбо, ще си губиш времето в празни приказки, интриги и клевети.

ПРЕЗИДЕНТ – че си, ако сънуваш, скоро ще имаш шанс да докажеш способностите си. Друг ако е президент, някой ще се опита да те сдобри или да те помири със старите ти врагове.

ПРЕЗРЕНИЕ – изпитваш ли насън, ще те наградят или отличат. Ако тебе те презират, по-добре се откажи от предлагания ти пост.

ПРЕЛЕЗ – железопътен в съня съобщава за предстоящо изпитание.

ПРЕЛИВАНЕ – на вода или други течности от един съд в друг насън е знак за неприятна, нежелана промяна.

ПРЕЛЪСТЯВАНЕ, ПРЕЛЮБОДЕЙСТВО – извършваш ли насън, ще осъществиш някое свое старо желание, но това ще ти донесе само разочарования. Друг ако е прелюбодеец, пази се от измама.

ПРЕМЕЖДИЕ – преживееш ли насън, очаква те запознанство с интересна или влиятелна, но опасна личност.

ПРЕМЕСТВАНЕ, ПРЕСЕЛВАНЕ – в съня е знак за неприятна промяна или за финансови загуби.

ПРЕМИЕР – че си, ако сънуваш, ще направиш нещо незаконно или осъдително. Друг ако е премиер, пази позициите си и отстоявай правата си, защото иначе ще ти ги отнемат.

ПРЕМИЕРА – ако насън си на театрална, филмова, оперна и друга премиера, очакват те светски изяви, общуване с влиятелни обществени личности. Ако ти имаш премиера, скоро ще пожънеш шумен публичен успех.

ПРЕМИНАВАНЕ – през различни градове и места в съня сигнализира за предстоящи грижи, нервност и проблеми.

ПРЕМИЯ – получаваш ли насън, наяве ще плащаш допълнително данъци, такси или глоби. Ако даваш премия някому, очаквай в действителност скоро да получиш скромна парична помощ.

ПРЕОЦЕНЕНИ СТОКИ – ако разглеждаш или купуваш насън, ще се върнеш при стар любовник или ще повториш стара грешка.

ПРЕПЕЧЕНИ ФИЛИИ – в съня обещават семейни радости, изобилие и хармония у дома.

ПРЕПИРНЯ (виж КАВГА). –

ПРЕПИСВАШ – ли насън от някого, наяве ще се срамуваш. Ако от тебе преписват, значи незаслужено ще се ползваш от привилегии или награди.

ПРЕПЛУВАНЕ – на река или море в съня е знак за скорошно избавление.

ПРЕПОДАВАТЕЛ (виж УЧИТЕЛ). –

ПРЕПОРЪЧАНО ПИСМО – в съня е знак, че ще получиш особено важно известие, интересна покана или примамливо предложение.

ПРЕПЯТСТВИЕ – трябва ли да преодолееш насън, наяве ще се разочароваш от работата си или ще се чувстваш обезверен. Ако съумееш да преодолееш препятствието, ще можеш да се поздравиш с успех.

ПРЕРАЖДАНЕ – в съня обещава освобождаване от нещо, което те измъчва, ще започнеш нещо на чисто.

ПРЕСА – ако видиш или използваш насън, наяве не бива да насилваш събитията, остави нещата да следват собствения си ход. Ако става въпрос за периодичния печат, въздържай се от необмислени изявления и не привличай прекалено много вниманието върху себе си.

ПРЕСЕЛВАНЕ (виж ПРЕМЕСТВАНЕ). –

ПРЕСИПНАЛ – че си, ако сънуваш, не предприемай важни промени и отложи вземането на решения. Друг ако е пресипнал, надвисналите проблеми бързо ще се разпръснат или ще се решат от само себе си.

ПРЕСКАЧАНЕ, ПРЕСКАЧАШ – ли локва насън, ще опровергаеш клевета. Ако прескачаш яма, ще преодолееш препятствие или ще избегнеш опасност. Ако прескочиш човек или животно, чакай изненада. Прескачане на ограда е знак за непозволени удоволствия.

ПРЕСЛЕДВАНЕ, ПРЕСЛЕДВАЧ – че си, ако сънуваш, значи се отнасяш несправедливо към невинен човек. Ако те преследват, ще имаш дълъг живот или – обратно – ще се разболееш. Преследване на животно е знак за многобройни грешки, които трябва да поправиш на всяка цена.

ПРЕСОЛЕНА – храна в съня е предсказание за скарвания с приятели или за раздор в семейството.

ПРЕСПАПИЕ – ако видиш или използваш насън, ще те измъчва някаква тайна, ще ти тежи и ще те притеснява някакво бреме от семеен или личен характер.

ПРЕСПИ (виж СНЯГ) – ако видиш или си затънал в тях насън, чакат те трудности и проблеми, но след тях се задават по-добри времена.

ПРЕСТИЛКА – домашна или готварска ако видиш или носиш насън, в къщата ти ще царят радост и безгрижие. Ако е медицинска, прекалено строг си към себе си и към близките си. Работническа престилка е знак за оскъдни доходи, а детска – за дребни ежедневни грижи.

ПРЕСТОЙ – принудителен при пътуване в съня означава временно забавяне или застой на делата и начинанията ти.

ПРЕСТОЛ, ПРЕСТОЛОНАСЛЕДНИК – в съня означава, че ще имаш много проблеми и неприятности, но ще успееш да намериш мъдро решение.

ПРЕСТРЕЛКА – в съня съобщава за разнородни промени и неочаквани вести. Ако си ранен при престрелка, време е да се откажеш от илюзиите си и да стъпиш здраво на земята.

ПРЕСТРУВКА – ако ти се преструваш насън, наяве избягвай хитрости и лъжи. Друг ако се преструва, ще пострадаш от състраданието и наивността си.

ПРЕСТЪПНИК, ПРЕСТЪПЛЕНИЕ – извършиш ли насън, наяве ще се радваш. Друг ако е престъпник, ще научиш добри новини за близки или роднини.

ПРЕСЪХНАЛ – кладенец видиш ли насън, ще загубиш пари или благодетел. Пресъхнала чешма или извор означават изгубено семейно щастие, а пресъхнала река – неосъществени планове или нереализирани желания.

ПРЕТЕНЦИЯ – ако насън поставяш или изслушваш претенции, наяве ще изтървеш някакъв шанс, ще изгубиш късмета си. Ако удовлетворяваш нечии претенции, не чакай благодарност или отплата за добрините си.

ПРЕТЪРСВАНЕ, ПРЕТЪРСВАШ – ли къща в съня си, чужди хора или врагове ще се намесят в личния ти живот. Претърсваш ли дрехи или джобове, предвещава бедност, снижаване на социалния статус. Претърсване на местност показва, че безвъзвратно ще изгубиш нещо и усилията ти да си го върнеш ще са безрезултатни.

ПРЕУМОРА – в съня означава, че можеш да се отдадеш на заслужена почивка и лентяйство.

ПРЕХОД – планински в съня е знак за упорита работа и мъчително преодоляване на трудности и препятствия.

ПРЕХРАНА – за себе си и за семейството си ако с мъка осигуряваш насън, наяве ще изпитваш недостиг на емоции и приятелско общуване.

ПРЕЧКА (виж ПРЕПЯТСТВИЕ). –

ПРЕШЛЕН – в съня показва, че нещо в живота ти е твърде нестабилно, имаш скрит проблем. Счупен прешлен предупреждава за сериозна финансова опасност.

ПРИБОЙ – в съня е знак за тревожни новини.

ПРИБОРИ – за хранене в съня са предсказание за скарване с роднини или с любим човек.

ПРИВЕТ (виж ПОЗДРАВ). –

ПРИВИЛЕГИЯ – имаш ли насън, наяве ще срещнеш затруднения. Друг ако е привилегирован, ще победиш силен противник.

ПРИДВОРЕН, ПРИДВОРНА ДАМА – ако сънуваш, че имаш много придворни, значи си в обкръжение на нечестни и безскрупулни хора. Ти ако си придворен, ще си изпатиш от клюки, интриги и домогвания за власт.

ПРИЕМ – даваш ли насън, наяве ще получиш някакво високо признание. Ако си на прием, знай, че си привлякъл вниманието на вишестоящите.

ПРИЕМНА – ако сънуваш, че чакаш в приемна, няма да удовлетворят молбата ти за помощ или внимание.

ПРИЗ (виж НАГРАДА). –

ПРИЗНАНИЕ – ако чуеш или правиш в съня си, ще се освободиш от тежък ангажимент. Ако получаваш признание, ще се запознаеш и сприятелиш с влиятелна личност.

ПРИЗОВКА – получиш ли насън, някой ще ти припомни стари грехове и ще иска обяснение или компенсация за тях.

ПРИЗРАК – видиш ли насън, дебне те опасност. Себе си ако сънуваш като призрак, не бива да се преуморяваш.

ПРИКАЗКА – ако слушаш насън, ще постъпиш наивно и ще се разочароваш. Ако разказваш приказка, ще чуеш хули и клевети по свой адрес.

ПРИКЛАД – на оръжие ако видиш насън или те ударят с него, очаквай предателство от близък човек. Ти ако удряш с приклада на оръжието си, ще постъпиш несправедливо и непочтено към верен приятел.

ПРИКЛЮЧЕНИЕ – в съня е обещание за известни промени в живота ти. Ако приключението е приятно, очаквай щастливи събития. Ако си се страхувал или срамувал, ако си се чувствал некомфортно и гузно, предстоят ти неприятности и проблеми.

ПРИКОВАН – че си, ако сънуваш, ще претърпиш сексуален провал. Друг ако е прикован, ще тържествуваш над слаб противник.

ПРИКРИТИЕ – в съня означава, че е по-добре честно и открито да признаеш грешките си и да потърсиш начин да ги поправиш.

ПРИЛЕП – ако видиш насън и силно се изплашиш, не се доверявай дори на приятелите си. Не се ли изплашиш от прилепа, очаквай тайнствено предложение. Ако край тебе хвърчат прилепи, значи си предприел несигурно или опасно начинание. Ако си уловил прилеп, ще надвиеш страховете си и ще постигнеш големи печалби.

ПРИЛИВ – в съня означава финансови, емоционални и професионални ядове и мъки. Ако отплаваш при прилив, ще постигнеш успех. Висок прилив е и знак за силно либидо.

ПРИЛИКА – ако търсиш или откриваш насън, ще проумееш важна истина. Ако приличаш на някого, ще повториш чужди грешки, постижения или съдба.

ПРИМАДОНА – в съня предупреждава, че вниманието и търпението, което проявяват към тебе, е само от куртоазия или заради стари заслуги.

ПРИМЕР – даваш ли някому, значи му правиш лоша услуга. Ако тебе те сочат за пример, скоро ще чуеш обвинения и клевети.

ПРИМИРИЕ – сключваш ли насън, наяве се готви за съпротива и отстояване на правата си. Ако ти предлагат примирие, внимавай какви компромиси или отстъпки правиш.

ПРИМКА – ако видиш в съня си, бъди сигурен, че някой ти мисли злото, дебне те и чака да се възползва от евентуална твоя грешка. Ако правиш примка, значи правиш грешка, постъпваш неразумно или несправедливо.

ПРИНТЕР – ако видиш или използваш насън, бъди дискретен и не обсъждай проблемите си със съмнителни лица. Повреден принтер е знак за спънки и неудачи в работата. Ако купуваш нов принтер, ще имаш скромна изява или печалба.

ПРИНУДА – в съня е знак за разочарования и загуба на самостоятелността.

ПРИНЦ, ПРИНЦЕСА – сънуваш ли, непознат неочаквано ще ти разкрие приятелските или сърдечните си чувства. Ти ако си принц или принцеса, ще се чувстваш несигурен, объркан, изоставен или застрашен.

ПРИПАДЪК, ПРИПАДАШ – ли насън, значи имаш основания да се безпокоиш за здравето си. Друг ако припада, грози те опасност.

ПРИПЕВ – повтарящ се или натрапчив ако чуваш насън, ще страдаш от прекалена мнителност или повишена подозрителност. Ако пееш припев на песен, по-добре се опитай да се отърсиш от своите идеи фикс и да загърбиш за известно време егоистичните цели.

ПРИРОДА – в съня е обещание за спокоен живот, добро здраве, пълноценна почивка, разбирателство и хармония с околните.

ПРИСЛУГА, ПРИСЛУЖНИЦИ (виж СЛУГА) – че имаш, ако сънуваш, не сключвай прекалено обвързващи сделки и договори. Ако насън прислужниците в дома ти се карат помежду си, в семейството ти ще възникнат затруднения.

ПРИСМЕХ – присмиваш ли се някому насън, успехът ти ще е непостоянен или колеблив. Ако на тебе ти се присмиват, предстои ти голяма победа, ще успееш в трудно начинание.

ПРИСПИВАТЕЛНО – че вземаш, ако сънуваш, съществува сериозна опасност да се разболееш или да изпаднеш в трайно здравословно неразположение. Друг ако взема приспивателно, някой роднина ще се нуждае от грижите и защитата ти.

ПРИСТАВ (виж ПОЛИЦАЙ). –

ПРИСТАНИЩЕ – видиш ли насън, чака те пътуване. Ако акостираш в пристанище, предстоят ти безгрижие и спокоен живот. Празно пристанище е знак, че ти кроят капан.

ПРИСЪДА – произнасяш ли насън, значи се лъжеш в нещо, заблуждаваш се в предположенията си. Ако чуеш друг да произнася присъда, въздържай се от вземане на крайни решения. Ако излежаваш присъда, ще те оправдаят и ще те реабилитират след явна несправедливост.

ПРИТЕСНЕНИЕ – че изпитваш, ако сънуваш, ще получиш любовни аванси, ще те насърчат или поощрят в интимните отношения. Друг ако се притеснява, значи любимият човек се нуждае от помощта и вниманието ти.

ПРИТОК – на река в съня е знак за допълнителни възможности, за много нови перспективи в работата, но също и за нови отговорности и рискове.

ПРИХОДИ – големи парични или материални ако имаш насън, готви се за нови разходи, харчове, данъци, глоби или такси. Ако нямаш приходи, финансовото ти състояние чувствително ще се подобри.

ПРИЦЕЛ – сънуваш ли, че се прицелваш в някого или в нещо, значи обвиняваш невинен човек или се съмняваш в него. Ти ако си на прицел, ще ти засвидетелстват доверие, разбиране и подкрепа.

ПРИЮТ – ако насън живееш в приют за сираци или бездомни, наяве ще спечелиш голяма сума пари или ще получиш наследство. Друг ако живее в приют, очаква те велика радост.

ПРИЯТЕЛ – видиш ли насън, ще имаш помощник, ще срещнеш подкрепа за плановете си. Ако видиш починал или заминал надалеч приятел, очаквай новини. Спор или скарване с приятел насън е добър знак: двамата с този приятел ще постигнете голям успех. Ако изпращаш, посрещаш, посещаваш или приемаш на гости приятел, предстоят ти безгрижни дни и многобройни радости. Ако те напуска приятел, ще избегнеш нещастие. Ако насън пиеш, ядеш или се веселиш с приятели, наяве очаквай неприятности, проблеми, кавги.

ПРОБА – в съня е предсказание за успешен развой и край на начинанията ти, не се страхувай да действаш.

ПРОБИВАНЕ – на отвор насън е сигнал да бъдеш по-внимателен с хората, от които зависи работата или съдбата ти.

ПРОБЛЕМ – ако насън си затрупан с проблеми, наяве ще се окаже, че напразно се тревожиш и опасяваш. Ако решаваш някакъв проблем, ще откриеш, че вече някой друг е решил и действал вместо тебе.

ПРОБЛЯСВАНЕ, ПРОБЛЯСЪК – в съня обещават краткотрайно подобряване на обстоятелствата, възможност за оправяне на проблемите, изход от сложна ситуация. Ако проблясването те заслепи, пази се от грешки и прибързана радост.

ПРОБОДЕН – с остър предмет че си, ако сънуваш, очаква те скандал с близък човек, ще се скараш с добър приятел.

ПРОБУЖДАНЕ – от сън в съня е предупреждение да не се отказваш от сегашните си позиции в професионалния или личния живот, защото скоро ще стане ясно, че си бил прав.

ПРОВАЛ – търпиш ли насън, наяве те очакват пълна победа и триумфален успех.

ПРОВЕРКА – извършваш ли в съня си, пази се от прибързани решения и заключения. Друг ако прави проверка, ще те съдят, оценяват или третират със собствените ти високи критерии.

ПРОВИНЕНИЕ (виж ГРЕШЕНЕ, ГРЯХ). –

ПРОВИНЦИЯ – в съня предсказва спокоен живот, но и временно намаляване на доходите, чувство за малоценност и неудовлетвореност от работата.

ПРОГНОЗА (виж ПРЕДСКАЗАНИЕ) – за времето в съня е знак, че правиш твърде големи и дългосрочни планове. Ако прогнозата е за слънчево време, очаквай радостни събития и благоприятно стечение на обстоятелствата. Ако обещава дъжд, сняг, бури – въздържай се от резки промени в бизнеса и не предприемай пътувания.

ПРОГРАМА (виж ПЛАН или СПЕКТАКЪЛ). –

ПРОДАВАНЕ, ПРОДАВАЧ, ПРОДАЖБА, ПРОДАВАШ – ли нещо насън, ще имаш скромни придобивки и печалби. Друг ако продава, ще сключиш лоша или неизгодна сделка, ще поемеш тежка отговорност.

ПРОДУКТИ (виж ПОКУПКА, ХРАНА, ЯДЕНЕ) – ако купуваш, складираш, транспортираш или приготвяш насън, ще бъдеш възнаграден и възмезден за усилията и постоянството си. Ако видиш развалени или повредени продукти, ще търпиш загуби, ще се ядосваш и безпокоиш.

ПРОЕКТ – ако правиш или изпълняваш насън, ще успееш да реализираш голяма печалба, трайно ще се наложиш в работата си.

ПРОЖЕКТОР – в съня означава, че предстои важно събитие – не бива да го пропускаш. Ако си в светлината на прожектор, ще привлечеш общественото внимание, ще се изявиш.

ПРОЖЕКЦИЯ – на филм в съня е обещание за вълнуващо изживяване, за авантюра, пълна с неизвестности и емоции.

ПРОЗВИЩЕ (виж ПРЯКОР). –

ПРОЗОРЕЦ – видиш ли насън, предстои ти любовно щастие. Ако гледаш през него, ще откриеш много нови житейски удоволствия. Ако отваряш прозорец, ще се отдадеш някому. Ако го затваряш, ще се срамуваш, ще криеш неприятни тайни. Ако влизаш в стая през прозореца, чакат те недоразумения и спорове със съседи или с чужденци. Ако се надвесваш през прозорец или паднеш от него, грози те опасност, ще се провалиш. Счупен прозорец предсказва ругатни, а мръсен или замъглен – измамени очаквания. Ако насън хвърляш нещо през прозорец, ще имаш голям късмет.

ПРОЗЯВАНЕ, ПРОЗЯВАШ – ли се насън, значи причината за неуспехите и застоя на начинанията ти е в самия тебе. Друг ако се прозява, приятелите или близките ти ще изпаднат в затруднено положение.

ПРОИЗВОДСТВО – в съня е знак за напредък и добър изход на делата ти.

ПРОЙДОХА – в съня показва, че скоро ще съжаляваш за пропуснатите шансове и отхвърлените предложения.

ПРОКАЗА – в съня означава компромисни пари, богатство, спечелено на твърде висока цена.

ПРОКЛЯТИЕ, ПРОКЛИНАШ – ли насън, ще загубиш доверието и уважението на близките или колегите си. Тебе ако те кълнат, ще се издигнеш благодарение на влиятелен човек.

ПРОКУРАТУРА, ПРОКУРОР – че си, ако сънуваш, някой ще изобличи дребните ти тайни и шмекерии. Друг ако е прокурор, трябва да бъдеш по-снизходителен към хорските слабости.

ПРОЛЕТ – ако е в съня ти, значи настъпва нов период в живота ти – очаквай добър развой на започнатото и успехи в любовта.

ПРОЛУКА – търсиш ли насън, ще хитруваш или ще увърташ. Ако намериш пролука, ще се размине нуждата от неприятни обяснения и признания.

ПРОМЯНА – предприемаш ли насън, наяве бъди готов за изненади и непредвидени трудности. Промяна на посока в съня е предупреждение да внимаваш при вземане на решения.

ПРОПАГАНДА – ако насън пропагандираш нещо, наяве ще трябва да защитаваш собствените си интереси и позиции.

ПРОПАСТ – видиш ли насън, предстои ти опасност. Ако си на ръба на пропаст, притесненията и тревогите ти са основателни. Ако паднеш в пропаст, чака те финансов крах или непосредствена опасност за живота. Ако преминеш успешно над пропаст, ще избегнеш премеждие.

ПРОПОВЕД – ако слушаш насън, добрите ти намерения ще дадат лоши резултати. Сънуваш ли, че изнасяш проповед, въздържай се от даване на съвети.

ПРОПУСК – че имаш, ако сънуваш, лесно ще постигнеш успех, ще осъществиш желанията си и ще имаш помощник. Ако изгубиш пропуска си, ще изгубиш протекцията или закрилата на важен човек. Ако насън ти искат пропуск, а ти нямаш, някой ще те постави на изпитание.

ПРОРОК – в съня е добър знак: някой се грижи за тебе и се опитва да те предпази от грешки.

ПРОСВЕТА, ПРОСВЕТЕН ДЕЕЦ – че си, сънуваш ли, ще се радваш на обществена популярност, но ще бъдеш нещастен в личния си живот.

ПРОСЕНЕ, ПРОСИЯ, ПРОСЯК, ПРОСИШ – ли насън, е лош знак: чака те сиромашия. Друг ако проси, ще се отдадеш на скрита страст или ще търсиш нови, неразкрити еротични удоволствия. Ако просяк влезе в къщата ти, значи се задават болести и неволи. Сакат просяк означава, че ще те надвият с лукавство. Ако удряш просяк, ще придобиеш голямо богатство. Ако дадеш милостиня на просяк в съня си, ще живееш дълго. Ако го отминеш или му откажеш милостиня, предстоят ти съдебни дела, имуществени спорове.

ПРОСЛОЙКА – в съня показва, че сам си налагаш ограничения и сам си виновен за проблемите си.

ПРОСО – видиш ли насън, чака те раздяла. Ако събираш зърна просо, ще овдовееш или ще загубиш близък. Ако хвърляш просо на животни или птици, предстои ти изпитание или медицинска операция, но с благополучен изход.

ПРОСТАК – в съня показва, че напразно се ядосваш или тревожиш – проблемите и недоразуменията ще се разпръснат от само себе си.

ПРОСТИТУЦИЯ, ПРОСТИТУТКА – в съня издават страх от проява на инициативност в интимните отношения. Себе си ако сънуваш като проститутка, чакат те кавги и разправии. Ако насън те съблазни проститутка, пази се от ласкатели. Симпатична проститутка обещава напредък в нематериална област, а възрастна или вулгарна проститутка е предупреждение срещу агресивно поведение.

ПРОСТУДА (виж НАСТИНКА). –

ПРОТЕЖЕ – че имаш, ако сънуваш, ще се наложи да понесеш чужда вина, да поемеш чужда отговорност. Ти ако си нечие протеже, ще се самообвиняваш и ненавиждаш.

ПРОТЕСТ – ако насън протестираш, наяве трябва да се смириш, да приемеш съдбата си, да се задоволиш с това, което имаш. Друг ако протестира, някой приятел ще има нужда от защитата или застъпничеството ти.

ПРОТИВНИК (виж ВРАГ). –

ПРОТОКОЛ – пишеш ли насън, предстои ти досадна работа. Ако четеш или сверяваш нещо с протокол, проверявай по няколко пъти резултатите от работата си.

ПРОФЕСОР – че си, ако сънуваш, ще се изявиш, ще изпъкнеш сред обкръжението си. Друг ако е професор, ще откриеш нови способности или дарби у себе си.

ПРОФИЛ – нечий ако гледаш насън, ще страдаш от несподелена любов. Ако е собственият ти профил, ще се провалиш в някаква работа. Машинен или производствен профил са знак за непредвидени служебни неприятности.

ПРОФСЪЮЗ (виж СИНДИКАТ). –

ПРОХОД – прокарваш ли насън, ще постигнеш голям успех, ще те провъзгласят за водач, ще те следват като лидер. Планински проход в съня е знак за избавление от трудности.

ПРОЦЕС (виж ДЕЛО). –

ПРОЦЕСИЯ (виж ШЕСТВИЕ). –

ПРОШКА – даваш ли някому насън, ще имаш късмет, ще се радваш. На тебе ако ти прощават, ще сториш някому добро, ще ощастливиш някого.

ПРОЩАВАНЕ (виж РАЗДЯЛА, СБОГОМ). –

ПРЪДНЯ – в съня е предсказание за голямо богатство или за особено неприятен скандал.

ПРЪЖКИ – в съня са знак за ядове, свързани с пари, и за дребни здравословни неразположения.

ПРЪСКАНЕ, ПРЪСКАЛКА – ако видиш или използваш насън, значи се нуждаеш от промяна, от приятни емоции, от освежаване на ежедневието.

ПРЪСТ (виж БУЦИ, ЗЕМЯ) – ако видиш, копаеш или стискаш в шепите си, с мъка ще постигаш успехите си. Ако е черна и рохкава, ще имаш неочаквана печалба. Бяла пръст в съня предсказва болест или смърт.

ПРЪСТЕН – че носиш, ако сънуваш, ще се влюбиш. Ако ти подаряват пръстен, чакай изненада в семейството. Ако изгубиш пръстена си, ще те сполети беда. Намериш ли пръстен насън, ще намериш приятел за цял живот. Пръстен със скъпоценни камък е знак за богатства и почести. Златен пръстен означава радост и успехи в работата, сребърен – семейно щастие, железен – бедност и неволи.

ПРЪСТИ – ако насън гледаш пръстите на ръцете си, чака те работа. Ако гледаш чужди пръсти, ще се заглеждаш, захласваш и увличаш по чуждото. Ако ти липсва някой пръст, ще имаш интимни проблеми. Ако ти отрежат пръст, пази се от кражба, загуба, посегателство. Ако пръстите ти са дебели, ще се замогнеш, а ако са тънки и дълги – ще те желаят и обичат. Мръсни пръсти в съня са знак за нечиста работа, чисти – за придобивки и радост. Ако пръстите ти са окичени с пръстени и бижута, пази се от ласкателства и излишно прахосничество. Счупен пръст в съня е знак за скарване с приятел, а порязан – за злословия и клевети. Палецът е символ на силата, показалецът – на доверието и верността, средният – на сексуалните желания, безименният – на покорството, а кутрето – на семейството и децата. Пръстите на краката си сънуваш ли, трябва да действаш по собствена преценка. Ако са пръстите на чужди крака, вслушай се в даваните ти съвети. Палецът на крака е знак за издръжливост и търпение.

ПРЪТ – ако видиш, носиш или забиваш насън, имаш нужда от помощ и съвет. Ако жена сънува прът, ще я преследват със сексуални намерения.

ПРЪХТЕНЕ – чуеш ли насън, ще научиш радостни новини, най-близките ти ще се радват.

ПРЪЧ – в съня е предупреждение да въздържаш буйния си нрав, да не показваш слабостите на характера си. Пръч в женски сън е обещание за сексуални авантюри.

ПРЪЧКА – видиш ли насън, ще се сдобиеш със слава. Ако биеш някого с пръчка, ще спечелиш пари по нечестен начин. Тебе ако те бият с пръчка, трябва да се защитаваш. Ако чупиш пръчка, ще избегнеш наказание. Тънка върбова пръчка в съня е знак за злобни думи и обиди. Сноп или наръч пръчки означават поука.

ПРЯКОР – че имаш, ако сънуваш, ще имаш добри приятели. Ако назоваваш някого по прякор, ще направиш или ще получиш подарък.

ПРЯСПА (виж ПРЕСПИ). –

ПСАЛМИ, ПСАЛТИР – в съня показва, че отделяш твърде много време и прекалено голямо внимание на незначителни проблеми.

ПСЕ (виж КУЧЕ). –

ПСИХИАТЪР – че си, ако сънуваш, не се доверявай на непознати. Друг ако е психиатър или ако посещаваш психиатър, значи се нуждаеш от повече самочувствие и самостоятелност.

ПСИХОПАТ – в съня предсказва отчуждение, озлобление и затруднено общуване с околните.

ПСУВНЯ – ако чуеш в съня си, ще завиждаш. Ако ти псуваш някого, ще те разочарова близък или роднина.

ПТИЦА – видиш ли насън, ще получиш добра вест. Ако кацне на рамото ти, ще имаш печалба. Ако я уловиш, чакат те големи материални придобивки. Ако я убиеш птица, ще те сполети неволя или беда. Ако опечеш или изядеш птица, чакай нежелан гостенин. Ако храниш птички, ще бъдеш уважаван и обичан. Ако край тебе прехвърчат птички, ще имаш добро здраве и спокоен живот. Пълно птиче гнездо в съня е знак за семейно щастие, а празно – за загуби и тъга. Нощни птици са лошо предзнаменование, пойни – знак за новини и известия, прелетни – за нова работа или нова любов, грабливи – за съперници и конкуренти, морски – за нетрайни радости.

ПУБЕРТЕТ – в съня показва, че страдаш от излишни комплекси, от нерешителност или от потиснато самочувствие.

ПУБЛИКА – ако насън правиш нещо пред публика, наяве ще си самотен и неразбран. Ако ти си сред публика, ще си губиш времето и средствата в празни и безперспективни занимания.

ПУБЛИКАЦИЯ – в съня е предупреждение да обърнеш повече внимание на собствените си проблеми и грижи и да загърбиш за известно време обществените дела или служебните си ангажименти.

ПУБЛИЧЕН ДОМ – в съня е сигнал, че си тръгнал по лош път, обвързал си се с неподходящи хора и това може да ти коства загуби и неприятности.

ПУДЕЛ – сънуваш ли, ще имаш за приятел непредвидим, но обаятелен и умен човек.

ПУДИНГ – ако видиш, приготвяш или ядеш насън, наяве ще се радваш на ухажвания и симпатиите на влиятелни хора.

ПУДРА, ПУДРИЕРА, ПУДРИШ – ли се насън, ще страдаш от нечиста съвест, ще прикриваш истинското си отношение към някого или нещо. Друг ако се пудри, предстои ти да работиш с труден, прикрит и коварен човек. Ако отваряш пудриерата си, ще ти направят неискрен комплимент. Ако разсипеш пудра, ще изобличиш някого в клевета.

ПУЙКА, ПУЯК – ако видиш насън, значи имаш глупави и самонадеяни приятели или съдружници. Ако колиш, пълниш или сервираш пуйка, ще получиш благодарности и признание. Ако ядеш пуешко месо, може да допуснеш сериозна грешка в работата си. Дива пуйка в съня е знак за голям късмет.

ПУКАНКИ – ако видиш, приготвяш или ядеш насън, ще имаш дребни домашни неприятности и незначителни любовни успехи.

ПУКОТЕВИЦА, ПУКОТ – чуеш ли насън, ще научиш много новини. Пукот на фойерверки предвещава краткотрайно веселие.

ПУЛОВЕР – ако купуваш или обличаш насън, близките ти ще те обичат. Ако пуловерът ти е износен или скъсан, ще отвърнеш с неблагодарност на положените за тебе грижи.

ПУЛС – че мериш, ако сънуваш, силно ще се разтревожиш за някой близък или приятел. Ако мериш собствения си пулс, предстоят ти сърдечни терзания. Ако нямаш пулс, ще разлюбиш някого. Ако чуваш пулса си, е предупреждение за опасности или за болест.

ПУЛТ – ако видиш или работиш на него насън, предстои ти отговорна и изтощителна работа, която няма да ти донесе особени печалби, известност или удовлетворение.

ПУМА – видиш ли в съня си, ще си изпатиш от властна или користолюбива жена. Ако те нападне, ще се нуждаеш от помощ или защита. Ако я убиеш, въздържай се от коментари за личния си живот или за извънслужебните контакти и отношения.

ПУМПАЛ – сънуваш ли, късметът и щастието ти са временни, не се оставяй да те главозамаят настоящите успехи.

ПУНКТИР – пунктирана линия ако видиш или чертаеш насън, ще изгубиш връзка с някой близък или приятел, ще пропуснеш важна среща или ще се разминеш с очакван човек.

ПУНКЦИЯ – в съня е знак, че ще се радваш на продължително здраве.

ПУНШ – пиеш ли насън, ще злоупотребят с добрината или доверието ти.

ПУРА – ако видиш или пушиш насън, скоро ще се замогнеш – бизнесът ти ще процъфтява и ще се разраства.

ПУРГАТИВ – вземаш ли насън, значи след много мъки, огромни парични загуби и нервно изтощение ще постигнеш спокойствие и разбирателство.

ПУРИТАН – че си, ако сънуваш, ще се харесваш на личности от противоположния пол, ще си подложен на изкушения и съблазни.

ПУСТИНЯ, ПУСТИННИК, ПУСТОШ – в съня показват, че дълго трябва да обмисляш, преди да предприемеш нещо. Ако си сред пустиня, предстоят ти сърдечни изпитания, продължителна раздяла, самота. Ако срещнеш пустинник, усилията ти ще се увенчаят с успех.

ПУХ (виж ПЕРО, ПЕРУШИНА) – в съня е знак, че се нуждаеш от повече почивка. Ако разпръскваш пух, предстоят ти грижи и тревоги. Пухени възглавници или завивки са предупреждение да не харчиш много, скоро ще се нуждаеш от пари.

ПУШАЧ, ПУШИШ (виж ПУРА, ЦИГАРА) – ли насън, чакат те щастие и безгрижие.

ПУШЕК – “бял от комин на къща видиш ли насън, очаквай добри събития в дома си. Ако видиш черен пушек над къща, семейното ти щастие или разбирателството с роднините са привидни, измамни и нетрайни. Ако сънуваш пушек от огън, предстои ти произшествие. Ако пушекът е гъст и лют, ще имаш сериозни материални загуби. Ако къщата ти е пълна с дим, очаквай неприятности с властите: ще те глобят; заплашва те дори затвор. Пушек от заводски комин е знак за неуспешни сделки. Приятен на мирис пушек обещава власт или напредък в службата.”

ПУШКА – ако видиш или използваш насън, ще имаш неприятности с близки или приятели. Ако чуеш гърмеж на пушка, ще научиш лоша вест. Ако носиш пушка през рамо, ще смениш жилището си. Ако я зареждаш, ще се влюбиш или ще преживееш голям смут.

ПУЩИНАК – в съня е знак за заблуда и объркване.

ПЧЕЛА (виж КОШЕР, МЕД) – видиш ли да лети насън, дълго време ще се радваш на добри доходи и изобилие. Ако те ужили, ще търпиш парични или материални загуби. Ако кацне върху тебе, някой ще те обиди или нарани. Ако я убиеш, ще загубиш приятел или ще си изпуснеш късмета. Рой пчели в съня е знак за скрити неприятели. Ако сънуваш кошер на пчели, очаквай сериозни неприятности или бедствия. Ако в къщата ти летят пчели, враговете ще използват нечестни методи да ти навредят.

ПШЕНИЦА – в съня е предсказание за добри доходи и заможен живот.

ПЪДАР – че си, ако сънуваш, ще ти се подиграват. Друг ако е пъдар, напразно се боиш от враговете си – те са по-слаби от тебе.

ПЪДПЪДЪК – ако видиш или убиеш насън, ще чуеш любовно признание или ще получиш интимна покана. Ако ядеш пъдпъдък, ще жънеш сексуални успехи.

ПЪЗЕЛ – редиш ли насън, ще те въвлекат в интрига. Друг ако събира и нарежда парченца от пъзел, очаквай дребни загуби и неприятни клюки.

ПЪКЪЛ (виж АД). –

ПЪЛЕН (виж ДЕБЕЛ). –

ПЪЛЗЕНЕ, ПЪЛЗИШ – ли насън, чакай гости. Друг ако пълзи, предстои ти да пътуваш надалеч или да посетиш свои близки и познати.

ПЪЛНЕЖ (виж ПЛЪНКА). –

ПЪЛНОЛЕТИЕ – навършваш ли насън, наяве ще демонстрираш независимост и стремеж към самостоятелна дейност. Друг ако е пълнолетен, трябва да проявиш повече толерантност и отстъпчивост към околните.

ПЪЛНОМОЩИЕ, ПЪЛНОМОЩНИК – ако насън упълномощаваш някого, ще си изпатиш от някой доверен или особено близък човек. Ако тебе те упълномощават, ще ти възложат отговорност, която не е по силите ти да понесеш, няма да оправдаеш гласуваното ти доверие.

ПЪН – видиш ли насън, ще си имаш работа или разправия с труден и упорит човек. Ако цепиш дърва върху пън, ще се отървеш от досадник.

ПЪП – сънуваш ли собствения си пъп, ще научиш някаква срамна или обезпокоителна тайна. Ако е нечий чужд пъп, бъди по-дискретен и въздържан по отношение на другите. Ако насън те боли пъпът, предстои ти загуба, свързана с роднини. Ако нямаш пъп, чака те любовна раздяла.

ПЪПЕШ – ако видиш или ядеш насън, ще имаш добри приятели. Презрял или напукан пъпеш е знак, че обстоятелствата ще се обърнат в твоя полза. Ако садиш пъпеши, ще търсиш връзки с други хора. Ако ги садиш безредно, ще проявиш неучтивост или нетактичност.

ПЪПКА – че имаш по лицето или тялото си, сънуваш ли, ще спечелиш пари. Гнойна пъпка е лош знак: ще те обвиняват или обиждат. Друг ако има пъпка, е предупреждение, че ще се опитат да ти отнемат печалбата. Пъпка на цвете в съня е знак за чисти любовни радости.

ПЪРВЕНЕЦ – че си, ако сънуваш, наяве ще те изпреварят или надминат. Друг ако е първенец, шансовете за успех са изцяло на твоя страна.

ПЪРВОБИТЕН ЧОВЕК – видиш ли насън, ще се радваш на прости, обикновени неща. Ти ако си първобитен човек, не се надявай на лесен успех и осигурен живот.

ПЪРГАВ – че си, ако сънуваш, ще те хванат в лъжа или измама. Друг ако е пъргав, пази се от измамници.

ПЪРЖЕНЕ, ПЪРЖИШ – ли нещо насън, предстоят ти разгорещени спорове и разногласия. Друг ако пържи нещо, ще се ядосваш и ще се гневиш напразно.

ПЪРЖОЛА – ако видиш или ядеш насън, ще страдаш или ще търпиш загуби заради чужда некадърност, нелоялност или лекомислие.

ПЪРЗАЛКА – детска в съня е знак за семейно разбирателство, веселие и приятни емоции у дома. Ледена пързалка е предупреждение, че те дебнат опасности и всяка прибързаност може да ти струва скъпо.

ПЪСТЪРВА – ако видиш, уловиш или ядеш насън, ще сключиш успешна сделка или добър брак.

ПЪТ, ПЪТЕКА, ПЪТНИ ЗНАЦИ, ПЪТНИК, ПЪТУВАНЕ, ПЪТЕВОДИТЕЛ, ПЪТЕПОКАЗАТЕЛ – “насън видиш ли широк и удобен път, пред тебе ще се открият големи перспективи и хоризонти. Ако вървиш или шофираш по него, скоро ще пожънеш голям успех, ще се издигнеш. Тесен, криволичещ, осеян с дупки или с препятствия път в съня показва предстоящи затруднения и спънки в начинанията ти, а ако вървиш по него, бавно и с усилия ще постигаш напредъка си. Горска или планинска пътека е знак за труден, но съществен успех; ще се наложиш в непостижима за останалите област. Пътник сънуваш ли, ще те навести стар приятел или ще получиш известия отдалеч. Ти ако пътуваш, ще успееш да постигнеш целите си, ще реализираш плановете и идеите си. Околосветско пътуване предвещава голяма победа и много натрупана мъдрост. Пътуване с кола е знак за печалби и успехи, със самолет – за главоломна кариера, с кораб – за светски удоволствия и охолство, с влак – за удовлетворение от работата или семейството. Ако пътуваш пеша, чакат те благополучие и радост. Ако следваш пътеводител, ще изпаднеш в заблуда. Пътни знаци ако видиш или поставяш, предстоят ти малки, но приятни промени в живота ти. Пътепоказателна табела е предупреждение да следваш единствено собствените си намерения и убеждения.”

ПЪШКАНЕ – чуеш ли в съня си, ще ти се оплакват. Ако ти пъшкаш, значи преувеличаваш страданията или оплакванията си.

ПЮРЕ – ако приготвяш или ядеш насън, лесно ще постигнеш успехите си, но няма да им се радваш.

ПЯНА – видиш ли насън, наяве ще узнаеш за нечисти сделки. Пяна от шампоан или сапун е знак за радостна среща.

ПЯСЪК (виж ПЕСЪЧИНКА) – ако сънуваш, ще се чувстваш несигурен, ще се съмняваш. Ако копаеш пясък, значи разчиташ на неверни приятели. Ако го пренасяш или разпръскваш, ще имаш несъгласие в къщата си. Ако ходиш по пясък, пази се от погрешни ходове. Ако лежиш върху мокър пясък, ще се разболееш. Парещ пясък е знак за тревоги около спестявания или имоти. Пясък в обувките или между зъбите предвещава неприятности с нови познати или съдружници.

Mariana Petrova

Добави коментар

Натиснете тук, за да публикувате Вашия коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *