Начална страница избрани горе Психология Специалистите Специалистите

За чупките и чалъмите, които прилагали жените

Когато някой хленчи хронично, вариантите са два: за да получи нещо или не иска да дава.

276azДойде време да ви разкажа и за тактиките, стратегиите или по-точно чупките и чалъмите, които прилагали жените (и не само, но за това надолу в писанието), за да получат помощ (финансова) от обожателите и мераклиите си.

Великата “тайна” била, че когато въпросния подходящ за тази цел обект, който е от навит до по-навит, все ви търси и иска, така да направите, че при поредната просба от негова страна, да му кажете леко и небрежно – сега не ми е до това, имам си проблеми, какви проблеми, загрижено питат отсреща, а вие – е не, няма да те занимавам и замесвам, при което на човека му се отваря солидарния и благороден (благотворителен) канал и вие споделяте (неохотно и с голямо отчаяние) нуждата си, която обикновено е свързана с пари. И така, просителят-мераклия за среща, помага и вие вече сте във възможност да се виждате с него.

Дотук добре. Това явно сработва, при тези, които ми споделиха тази “тайна” и те си я карат така. На мен ми е малко смешно, щото ми е прозрачно и ако съм един мъж, няма да се хвана и такава другарка ще бъде пренасочена да прилага финтовете си другаде, ама нали съм жена и си казвам, че като си загубя достойнството, ще пробвам таз угодна “тайна” и току виж съм забогатяла рязко по тез неведоми и незнайни пътища.

И така преживях няколко месеца, откакто съм посветена, че по този начин може да се случват нещата и си пишем с един другар по вайбър и таман да се разберем да се видим пак и той (между другото) – трудно ми е, не съм добре финансово, имам проблеми и аз съвсем неволно се сетих за “тайната”, която ми бе поверена.

Нали, да не си помислите, че искам да кажа, това, което казвам. Ама като върнах лентата, моите обожатели, дето уж ги имам, все са в грижи, драми и проблеми и не ми се иска да мисля, че те също знаят за “тайната” и я прилагат.

Та ето сега и аз една тайна да ви кажа:  когато жените се оплакват на ухажорите си, е защото искат да получат нещо, а когато мъжете се оплакват пред жените е, защото не искат да дават.

Кой какво иска да получи и не иска да дава, те си знаят най-добре. А аз знам, че от такива стратези, колкото по-далече, толкова по-добре!

Щото те и други “тайни” прилагат, а това им е само първия номер в репертоара.

Боже, боШке, си казвам и бягам с триста! А както е известно бягането, е полезно за здравето!

Автор: Калина Митева

 kalina_miteva@abv.bg
0894 692 333

Калина Митева е психолог, завършила е висше образование във ВУ „Св. Св. Кирил и Методий“ .Специалност: Консултативна психологияАвтор е на книгатаДа погледнем в себе си.Провежда индивидуална психотерапия и консултация при:– Емоционални проблеми– Проблеми в отношенията с другите – с брачен партньор, приятели, съпруг, деца, родители, колеги, сексуални, срам, стеснителност, проблеми в общуването– Проблеми с мисленето – фобия, мания, обсесивно-компулсивно разстройство(ОКР)– Зависимости – тютюнопушене, алкохолизъм, хазарт– Брачно консултиране – изневяра, развод, насилие, неразбирателствоОнлайн консултиране и фирмено консултиране.

 

 

 

 

 

 

 

Калина Митева

Калина Митева е психолог, завършила е висше образование във ВУ „Св. Св. Кирил и Методий“ .Специалност: Консултативна психологияАвтор е на книгата „Да погледнем в себе си„ .Провежда индивидуална психотерапия и консултация при:– Емоционални проблеми– Проблеми в отношенията с другите – с брачен партньор, приятели, съпруг, деца, родители, колеги, сексуални, срам, стеснителност, проблеми в общуването– Проблеми с мисленето – фобия, мания, обсесивно-компулсивно разстройство(ОКР)– Зависимости – тютюнопушене, алкохолизъм, хазарт– Брачно консултиране – изневяра, развод, насилие, неразбирателствоОнлайн консултиране и фирмено консултиране.

Добави коментар

Натиснете тук, за да публикувате Вашия коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *