Интересно Секс и зодии

Как да привлечем или задържим своя партньор според влиянието на неговата зодия?

Първо, трябва да уточним, че на въпроса: „Коя зодия си”, ние отговаряме според това, в кой сектор попада Слънцето ни по време на нашето раждане. В това има смисъл и в значима степен е правилно, защото Слънцето е основен енергиен източник, който закодира водещи характеристики, но е факт, също така ,че мнозина не се чувстват типични представители на една или друга зодия, поради множество други астрологични и планетарни влияния. В се пак, трябва да се помни, че Слънцето, подобно на Асцендента винаги ще има ключово значение за разбирателството ни с околните, дори и то да прелива в нюанси.

298415И така, в началото, можем да разделим зодиакалните знаци по стихии и започваме с Огъня, който обединява Овен, Лъв и Стрелец.

Тяхната енергия е възбуждаща, ентусиазираща, а хора под влияние на тези зодиакални знаци притежават непреодолимо желание да гребат с пълни шепи от живота, да приключенстват-буквално или да си поставят цели, които да ги карат да „горят” , да възпламеняват  страстта им да се борят и да продължат напред. Няма по-погубващо влияние за представителите на тези зодии от рутината и липсата на стимули.

Ако имате партньор- от огнената стихия, изглежда, че трябва да сте отворени за постоянни предизвикателства, трябва също да сте достатъчно самостоятелни и интересни, за да не се отмести вниманието им от вас.

Огнените знаци не обичат да бъдат ограничавани, но за това пък винаги ще приемат за своя някоя „луда идея”, колкото и нереално а звучи- те могат да й се отдадат с цялата си душа.

Огнените знаци притежават висок дух и вяра в собствените сили, така че от партньора до тях ще се изисква да подкрепя тази тяхна само-увереност. Обиди на тема- достойнство тук трудно се прощават, но за това пък леки ласкателства могат да дадат отлични резултати.

В секса Огънят се проявява мощно, понякога и ненаситно…За Огънят секса може и да не е „всичко”, но явно без тръпка не може…

С Огъня винаги ще ви е интересно, но трябва да сте от неговата категория- Огън, за да не се опарите, а може и Въздух /Водолей, Близнаци, Везни/, за да има полезен ефект взаимодействието по между ви.

Иначе- съчетанието между Огън и Земя /Телец, Козирог, Дева/- също е възможно, може да имате други скрепващи елементи, но като цяло си остава сложно или изисква компромиси…Огънят може да се страхува, че практичността на Земята ще ги задуши и всячески, ще се стреми повече да набляга на личните си приоритети…

Огън и Вода също е възможна комбинация, ако имате други скрепващи елементи, но това са стихии…в известен смисъл опасни една за друга, могат да развият у партньора несвойствени качества, неподозирани черти от характера, но може и да попадат в перманентни превратни ситуации…

Земната стихия

Земните знаци /Телец, Дева и Козирог/ са известни с твърдоглавието и упоритостта си. Тяхното мнение се формира върху наблюдението и натрупания опит, така че веднъж взето решение, после трудно се променя. Със Земните знаци следва да сте праволинейни, да направите добро впечатление от самото начало и без да се мъчите да ги „подхлъзнете”, защото можете да ги отблъснете окончателно, ако нямат доверие във вас.

Земните знаци са изключително надеждни като партньори, когато ги спечелите веднъж. Дори и Дева /тя все пак е подвижен знак/- не обичат промените в личния си живот.

Земните знаци обмислят  внимателно бъдещото си развитие, а после го  отстояват във времето, дори и това да е някоя връзка, която не им носи чак толкова сърдечна радост.

Земните знаци няма да се впечатлят от комплименти и напразно изречени думи, но от конкретни действия- да.

Може би водещо правило за всички Земни знаци е- че предпочитат човека до тях да е надежден. Ако им покажете това, значи сте ги спечелили или поне на половина…

Земните знаци може и да не са най-великите романтици, но умеят да даряват усещане за сигурност у човека до тях. Подобно се изисква и от вас, ако сте си избрали „земна зодия”.

За да имате дълго съжителство със земен знак, освен всичко друго, трябва да гледате и в една посока и това да е ясно разписано. Земен знак не е лесно да се отклони от поетото направление, така че или ще вървите заедно, или вашият любим земен знак просто ще продължи сам пътя си напред.

Силата на Земята е мощна, тясно свързана с тялото и неговите нужди.

Осигурят ли се всички, можете да разчитате на една от най-надеждните връзки.

Земните знаци може да се чувстват застрашени от Огъня, особено, ако той /Огъня/, постоянно ги изненадва с нови цели, разместваща стабилните основи под краката им. Освен това Огнените знаци „не се водят и не се карат”, не обичат да се подчиняват, да ги ограничават.Все пак, ако Огъня е жена, а земя е мъжа, тогава това послание се смекчава в известна степен. В оптимален случай- обединената енергия може да много съзидателна, например, ако амбициите на Земята се свържат с постоянната креативност и ентусиазъм на Огъня. Но при всички случаи тази комбинация изисква голяма адаптивност и от двете страни.

Статистически, най-дълготрайни от всички възможни комбинации в целия зодиак се изграждат между Земя и Вода /Рак, Скорпион и Риби/ ,защо Водата може да даде нужната лоялност, а също да „напои” всички сетива на Земята.

Въздухът може да е неразбираем за Земята, но Въздухът също е и адаптивен, всичко е въпрос на гледна точка и то предимно от страна на Въздуха. Ако Въздуха реши- ще убеди Земята  в своята незаменимост, но земята винаги може да се чувства несигурна в компанията на Въздуха.

Въздушната стихия

Въздушните знаци /Водолей, Везни и Близнаци/ са много любопитни, те се изявяват чрез  контакти с околните. Всеки, който има вълнуваща идея или добра социална позиция, може да привлече вниманието на Въздушните зодии. Партньорът до тях може да е всякакъв, но не и глупав или  необщителен, бих казала- невзрачен.

Въздушните знаци в астрологията символизират „връзките между хората”, така че могат да се разбират с почти всички, стига да поискат.

Проблемът е, че Въздухът често изглежда доста независим, безпристрастен, все едно се движи като вятъра над всичко и над всички. Понякога може да бъдат хладни, в други случаи емоционални, но всичко е за кратко и човекът до тях трябва да е достатъчно адаптивен, широко скроен, а не обсебващ.

Въздухът е рационален, може да взема винаги целесъобразни решения и в този смисъл- Въздухът е надежден, поне докато не спрете за си говорите /това може да се окаже сериозен проблем/ или докато Въздухът- съвсем рационално не прецени, че му носите повече вреда, отколкото ползи, ако не допринасяте за доброто обществено положение, ако не сте му вече интересни и няма какво да си кажете…

Въздухът има много повече нужда да ви уважава, отколкото истински да ви харесва. Ако уважава умът ви /предимно/, значи сте овладели вашият Въздушен партньор.

Тук има подчертано значение, дали знакът е неподвижен кардинален или подвижен. Водолей /неподвижен/- трудно се спират пред някой „обект на внимание”, но после могат да бъдат едни от най-лоялните партньори.

Везни- са по-податливи на изкушения, а най-свободолюбиви са Близнаците.

Водната стихия

Водните знаци /Рак, Скорпион, Риби/ имат голямо, неуловимо, почти магично влияние върху всички останали. Те усещат интуитивно как да ви спечелят и пак така- разбират, просто „знаят”- дали могат да ви се доверят или –не. Имат постоянна нужда от доказателства за взаимна обич, която да се изразява със съответно внимание и привързаност.

Водните знаци могат да бъдат изключително отдадени на своите връзки, но не рядко са склонни да ги идеализират, а това предразполага и към разочарования.

Водните знаци могат да преливат от състрадание към другите, но понякога и към самосъжаление. В душата им може да има дълбоки, подмолни течения, които да ги повлекат в незнайна посока, ако не внимават.

За да задържите Воден знак, вие трябва да сте достатъчно емоционални или поне да разбирате в пълна степен емоционалността на вашия избраник. Той  може понякога да реагира странно, да е чудат, едва ли ще ви признае директно, че всъщност нещо го е наранило. А на вас ви трябват сетива, за да не пропуснете това или друго настроение.

Ако се настроите на една и съща вълна обаче, емоциите, в които могат да ви потопят Водните зодии са безкрайни.

Водните зодии са романтични, чувствителни и се олицетворяват със самото усещане за живот.

Водните знаци обикновено са лоялни, поне са такива, докато не усетят студенина или безразличие от  човека до тях.

Връзката между Вода-Вода може да е незабравима, но също и неустойчива според ситуацията, в която попаднат, образно казано- отношенията  заемат „формата” на съответната обстановка, трудно е да се открие друга опорна точка.

Връзката между Вода – Земя /Дева, Козирог, Телец/- може да бъде доста плодотворна

Връзката между Вода-Въздух е много рядка, но не е невъзможно, ако имате други скрепващи елементи. Но може неочаквано и бързо да си станете безразлични.

Връзката между Огън и Вода никога или рядко остава без белези, но пък може също да е доста вълнуваща…

Mariana Petrova

Добави коментар

Натиснете тук, за да публикувате Вашия коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *