Психология Специалистите Специалистите

Кой с каквото е богат, това и дели с другите

Има една история за един човек, който си купил нова къща. А до него живял завистлив съсед. Ту подхвърлял боклук в двора му, ту други неприятни неща.

28026
Един ден човекът се събудил в добро настроение, излязъл на верандата, а там – ведро с помия. Той взел ведрото, излял помията, измил го и го напълнил с най-хубавите, ябълки от градината си и тръгнал към съседа. Почукал на вратата, а онзи отвътре започнал да злорадства: „Най-накрая успях да го предизвикам!“
Отворил вратата и човекът му подал ведрото с думите:
– Кой с каквото е богат, това и дели с другите!
Нека се замислите за това какво “давате” на другите като израз на собствената ви същност. Дали в общуването проявявате вътрешното си негодувание и собствената си неудоволетвореност от живота и себе си. Следващия път, когато се ядосвате на някой и сте на крачка от проявата на подобен “подарък” би било добре да си спомните, че Бог е във всеки един от нас. Всеки човек заслужава усмивката ви и всеки е дете на Бог. Щом Бог ни обича и ние помежду си е нужно да се обичаме. Всички, които мислят така, правят света едно по-добро място за живеене!

Психолог Калина Митева

Калина Митева

Калина Митева е психолог, завършила е висше образование във ВУ „Св. Св. Кирил и Методий“ .Специалност: Консултативна психологияАвтор е на книгата „Да погледнем в себе си„ .Провежда индивидуална психотерапия и консултация при:– Емоционални проблеми– Проблеми в отношенията с другите – с брачен партньор, приятели, съпруг, деца, родители, колеги, сексуални, срам, стеснителност, проблеми в общуването– Проблеми с мисленето – фобия, мания, обсесивно-компулсивно разстройство(ОКР)– Зависимости – тютюнопушене, алкохолизъм, хазарт– Брачно консултиране – изневяра, развод, насилие, неразбирателствоОнлайн консултиране и фирмено консултиране.

Добави коментар

Натиснете тук, за да публикувате Вашия коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *