Астрология Интересно

Марс в Скорпион- 04 януари-03 август

Марс е в Скорпион, а от този сектор той най-добре се реализира в екстремни или кризисни ситуации, бих казала още-опасни. Марс в Скорпион предизвиква подобна обстановка, за да ни подтикне да действаме. Това е важно да се подчертае.

Докато Марс е в Скорпион всички инициативи могат да доведат до значими промени, защото импулсът за действието е продуцирано от дълбоко заложени страсти и желания, първичните инстинкти, на които е трудно човек да устои. Марс в Скорпион се „храни” от подсъзнанието и на повърхността изплува онова, което дълго е крито, таено…

55182Не случайно, Марс в Скорпион се свързва с криминогенния контингент и прояви, които винаги се активират, когато Марс е в Скорпион.

Марс в Скорпион влияе силно на банковия сектор, в астрологията за него също „отговаря” Скорпион. Тук е сложно да се каже кой е пръв- „яйцето или кокошката”, но в повечето случаи са взаимно свързани процеси, тоест- действията водят до криза в този сектор, а също кризата предизвиква действия, при това силно трансформиращи.

Тук трябва да отбележим и важно обстоятелство- Марс е в Скорпион от 04 януари и излиза окончателно /без да броим навлизането и излизането от Стрелец, понеже транзита приключва едва, когато с директното си движение окончателно напусне Скорпион/, едва- на 03 август.

Традиционно, Марс остава в един зодиакален знак около два месеца и половина, но сега акцентира върху Скорпион, поради ретроградното си движение, което изглежда до август месец ни кара да се сблъскваме с остри вътрешни и външни конфликти, пораждащи малки и големи кризи, стимулиращи ни да действаме- крайно…

Марс в Скорпион „отговаря” и за силовите структури, прокуратурата, предстои да видим ответната им реакция като следствие и не по-рано, поне не толкова осезаемо- от август.

Марс в Скорпион е символ на дълбоките чувства и преживявания, а също на проявите на ревност, на сексуалността, която през цялото първо полугодие и особено през  юли ще е друг „мотор”, стимул- за една или друга проява.

От 29 юни Марс вече е директен- ще сваля задръжки, но и ще действа решително, преобразуващо на различни нива…

Изглежда ни предстои един много емоционален месец-юли, изпълнен с развръзки, ярки емоционални преживявания, попадане в екстремни ситуации, обиране на „плодове” от създадени тенденции през началото на годината…

В най-добрия случай трябва да канализираме желанията си в продуктивна посока, като силата да идва от сърцето, но без да погубва рационалните съждения.

За мнозина това може да е по-сложна задача, а когато премине транзита-остават следствията, а това ще се окаже „отрезвяващо”, но без възможност за връщане назад. Така че …бъдете стратези, още един  възможен „коз” на Марс в Скорпион…

 

Mariana Petrova

Добави коментар

Натиснете тук, за да публикувате Вашия коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *