Астрология Интересно

Ретрограден Сатурн от 06 април до 25 август 2017г.

Вече многократно сме споменавали, че Сатурн има свойството да създава силни акценти в полето, което се намира, като изисква да се създадат нови правила и норми, за да сме по-устойчиви, също- да се разплатим със стари дългове…Не случайно Сатурн се нарича: „изпълнител на Съдбата”, „Владетел на Времето” и т.н….

361966От края на 2014 до края 2017 година Сатурн е в Стрелец, косигнифатор на въпроси свързани с международни пътувания, граници, закони, висока квалификация, философски, религиозни вярвания…Както се вижда- транзита на Сатурн в този сектор не остана незабелязано, а последиците, трансформациите, които предизвика, после прорастват от „основа”, постепенно през идните поне 7 години, въпреки че цикличността е много по-дълга-28 годи, но с корекция през 7 години…И така, когато стане ретрограден Сатурн, изискванията за положим повече усилия за да стабилизираме и разрешим теми от определена сфера на живота ни става много по-остра, императивна, съответно- грешки и пропуски се наказват доста по-строго, понякога-жестоко. Сатурн изисква поемане на по-големи отговорности, способност да се планира в по-дългосрочна перспектива, като се изгради план-график, не се изпускат целите от поглед, действа се упорито и безотказно, стъпка след стъпка, без да се отказваме пред трудности. Тогава и накрая, Сатурн възнаграждава- с по-голяма сила, устойчивост-на духа или в чисто материален аспект /физически и/или финансов/, защитава авторитета за дълго, изгражда стени, които могат да предпазват-буквално и в преносен смисъл.

Става ясно в общ план къде акцентира Сатурн, изисква преразглеждане, изправяне на стари грешки, търсене на варианти при ретроградния си ход. Сега към това прибавям и индивидуален нюанс, според зодиакалния знак:

Овен

Ретроградният ход на Сатурн ще изисква търсене-намиране на варианти при разглеждане на спорни казуси- юридически, но не само. Те може също да се отнасят до професионалната ви квалификация, необходимост да разширите хоризонтите пред вас, да си гарантирате по-светло и предвидимо бъдеще, като преподпишете договори, общувате с хора извън близкото ви обкръжение, влиятелни личности, роднини, решите казуси относно место-живеене…Вероятно това няма да е винаги лесно, но ако се концентрирате върху подобни задачи, после наградата ще е голяма и задължително ще повиши авторитета ви, социалните ви позиции и т.н.

Телец

Ретроградният ход на Сатурн изисква да се концентрирате върху теми отнасящи се до финансовото ви състояние и по-специално- въпроси отнасящи се до кредити, уреждане на наследствени и/или имотни дела, също- подкрепа от страна на партньори /лични или делови/. Всички горе-споменати въпроси могат да ви натоварват повече от обикновено, но също- успешното, приоритетно справяне с тях, ще са повод за дългосрочни успехи. Изградете си стратегия, потърсете-намерете варианти-ще имате подобна възможност, дори и това да ви отнема повече време и енергия. Обратното би означавало- значими трансформации, но извън контрола ви, отнемане на вид независимост.

Близнаци

Ретроградния ход на Сатурн ви връща към стари и неразрешени въпроси отнасящи се до партньорските ви отношения. Изглежда, че през идните няколко месеца ще се налага да сте по-гъвкави в общуването, да търсите варианти, които да скрепят връзката ви, а не обратното. Докато Сатурн е в Стрелец, на вас ви се налага да промените начина си на общуване, така че да съумеете да заздравите или съградите по-дълготрайни съюзи. Най-силно се тества тяхната устойчивост при Ретрограден Сатурн-точно, а когато се премине този своеобразен изпит, после могат да стана особено здрави…Не издържали „проверката на времето”- ще отпаднат от живота ви.

Рак

Ретроградният ход на Сатурн ще изисква да сте по-организирани и отговорни-буквално в ежедневието. Вероятно ще трябва да пренаредите приоритетите и ангажиментите си поради някаква промяна, но тенденцията после ще повиши авторитета ви на работното място, ще ви направи и по-независими в кариерното развитие и не само. Същевременно, докато е ретрограден Сатурн, следва да не се противопоставяте с шефове и други лица, от които зависи изкачването ви по-йерархичната стълбичка, вероятно ще има фигура или обстоятелство, която ще гълта голяма част от вниманието ви. Докато е ретрограден Сатурн-пластовете в това поле се пренареждат, подходящо време да търсите и намирате варианти, които ще ви помогнат да се справите с горе-посочените приоритети, ще имате подобен шанс. Несправянето с подобни задачи- ще ви подтикне да смените работното си място, длъжност и т.н.

Лъв

Ретроградното движение на Сатурн ще ви накара да се концентрирате върху сърдечните ви връзки- с партньори, приятели, пораснали деца, ако имате такива. Възможно е през това време да се налага да обръщате повече внимание на любимите си същества по различни поводи- връзките ви се нуждаят от скрепване или пък около тях ескалират промени, които се отразяват и на вас, изискват да се концентрирате, да им помагате и т.н. В някой случаи- може да изпитате колебания относно вашата привързаност, чувства и/или да се чувствате не достатъчно обичани и т.н. Докато е ретрограден Сатурн е полезно да се набележат слаби звена в горе-посочената сфера на влияние, а също- да се търсят-намират по-дългосрочни решения, като не губите от поглед съответно-по-далечни цели и перспективи в сърдечните ви дела. Помислете на какви компромиси сте готови, как ще ви се възвърнат, в какво следва да инвестирате, да жертвате и т.н.

Дева

Ретроградното движение на Сатурн ще изостри някой не решени казуси отнасящи се до вашия дом и семейство. Това може да са обтегнати взаимоотношения с близките ви, които не търпят повече отлагане, а изискват да се разрешат с по-решителни действия, търсене -намиране на компромиси и варианти.  Също- имотни казуси, необходимост да помагате на член от семейството ви, да инвестирате в дома си, да определите место-живеенето си и т.н. Приоритетите, които ескалират при ретрограден Сатурн не са от вчера, те са ясни, но докато е ретрограден Сатурн- можете да се възползвате от алтернативи и обходни пътища, които ще застават пред вас, а вие ще решите коя посока да изберете…

Везни

Ретроградното движение на Сатурн ще обтегне някой стари ваши връзки- с роднини, партньори или близкото ви обкръжение /на работното място, при пътувания, водене на преговори и т.н./. През следващите няколко месеца вие ще смените тактиката си в общуването, вероятно не без причина, а защото сте предизвикани и трябва да отстоите авторитета си пред други лица, които действат безкомпромисно или се стремят да наложат волята си над вас. През следващите няколко месеца не са изключени знакови новини, в които вие ще сте изправени пред своеобразен житейски кръстопът и ще е от определящо значение как ще реагирате на получената информация, поставени изисквания…Варианти ще имате и то много /все пак и още сте под закрилата на Юпитер/, но следва да отстоявате твърдо мнението си, същевременно-да избягвате остри конфронтации, да балансирате между вашите и чуждите интереси. Ревизират се договори-писмени и устни…

Скорпион

Ретроградното движение на Сатурн ще изисква да потърсите-намерите варианти, чрез които да стабилизирате доходите си. В този процес можете да се допитвате до по-възрастни и авторитетни лица, също- да разчитате на натрупан вече опит и авторитет.

През следващите няколко месеца следва да не поемате прекалено големи рискове относно финансовото ви положение, да не позволявате чисто материални въпроси да застават между вас и любими хора.

Ако са на лице неразплатени дългове- навлизате в по-остра фаза, необходимост за тяхното разплащане, също- възникване на варианти като изход от подобни заплетени ситуации…

Стрелец

Ретроградното движение на Сатурн ще повлияе пряко вашите намерения, желания, визия за стабилно бъдеще и просперитет. Възможно е да изпитате някой колебания относно всичко-горе споменато, освен това да се налага по-силно от обикновено да защитавате вече отвоюваното от вас…В друг случай- забавяте темпото , търсите-намирате нови-стари варианти, така че да сте по-успешни, сигурни… Докато е ретрограден Сатурн не е препоръчително да сменяте кардинално посоката си на развитие, а да се движите предимно по „утъпкани пътища”, да имате здрави опори и ориентири, за да не се изгубите-образно казано. Алтернативи, които могат да възникнат като идея, трябва да са в рамките на нещо старо и познато…

Докато е ретрограден Сатурн сте склонни да ревизирате минал опит до степен, която да ви промени осезаемо и на различни нива…

Козирог

Ако има нещо, което отчитате за извън контрола си или следва да оставите зад гърба си, то ще се прояви най-ясно при ретроградното движение на Сатурн. Сатурн е много ясно, подчертано силно въздействие върху вас, защото се счита, че е ваш покровител. Докато е ретрограден Сатурн вие трябва да извършите вътрешна реорганизация на собствените си приоритети. Онова, което не върви, не следва да го бутате и тикате…Онова, което е писано да прораства в живота ви- то ще се движи почти по инерция, освен това ще възникват варианти, от които да се възползвате, стига да ги оцените, търсите и т.н.

При ретрограден Сатурн не е препоръчително да стартирате нещо качествено ново, а по-скоро да се изчистите от старо и ненужно, това, което препятства бъдещото ви развитие…Ще имате достатъчно подсказки на къде да тръгнете и нека да е с попътен вятър…

Водолей

Ретроградното движение на Сатурн ще ви накара да преосмислите някой приятелства, а в друг случай- ще постави по-остро необходимостта да се доказвате в колектив- на работното място да кажем…През идните няколко месеца поведението ви или взети в миналото решения- ще са повод да заемете ново обществено положение. Ако проявите достатъчно такт и търпение, вероятно ще се повиши авторитета ви, длъжността, която заемате за сметка-на повишени отговорности и/или необходимост да се съобразявате също- с мнението на личност, която ви указва пряко и силно въздействие. Докато е ретрограден Сатурн- пластовете в този сектор се наместват с алтернативи, открийте най-подходящите за вас и чрез стратегия в по-дългосрочна перспектива.

Риби

Ретроградното движение на Сатурн налага да се борите за своето „място под Слънцето”, като задържите онова, което вече сте постигнали, защитите авторитета си, потърсите-намерите варианти за бъдещ просперитет, но без да излизате от рамките на познатото, а се осланяте на натрупан опит, знания и т.н.

Ретроградното движение на Сатурн изисква максимални усилия за максимални резултати в по-далечна перспектива и по базисни приоритети като- кариерно развитие, брачни отношения, имидж. До август те ще се „проверяват” за устойчивост, набележете слабите звена и ги отстранете, ще имате подобна възможност, но без да правите „остри завои”…А до края на годината- животът на мнозина ще е преобразен и точно сега е моментът да се избере посоката…

 

Mariana Petrova

Добави коментар

Натиснете тук, за да публикувате Вашия коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *