Месечен хороскоп зодии

Хороскоп за октомври 2020г.

Хороскоп за октомври 2020г.

ОВЕН

Целия октомври вашия покровител Марс  е ретрограден.  В оптимален случай неговата мощна енергия  ще обърне силата си към вас, така че вие да бъдете максимално мобилизирани, склонни да преосмисляте ваши минали действия, да променяте начина, по който се стремите да постигате вашите цели, може би да се учите от натрупан опит и евентуално допуснати грешки, за да не ги повтаряте. Ако не действате по подобен начин, тогава животът ще ви сблъсква със същите „сценарии“ от близкото минало, да кажем от лятото, но ще ви показва, че ако не извършите някакви корекции, тогава ще се изправите пред доста предизвикателства, за да отговорите все пак  на тази необходимост и ако не по желание, то по принуда.

В оптимален вариант това послание към вас ще ви помогне действително да отстраните от пътя си всичко, което препятства пътя ви към успеха.

На този фон вие често ще осъзнавате, че и „сам войнът е войн“, но без подкрепа трудно ще се справи с някой трудности или поне ще ги преодолее по-лесно.

В друг случай- пътят ви към успеха по различни причини ще преминава точно през необходимостта да получавате вид помощ и одобрение от страна на хора, които влияят на социалния ви статус, кариерно развитие, репутация.

Явно през месец октомври вие трябва да се концентрирате точно върху оздравяването на важни за вас връзки и точно тогава ще превъртите предизвикателствата в полза, ще излезете победители.

Това не винаги ще е лесно, ще ви изглежда, че трябва да правите повече компромиси и на практика често ще е точно така, но в известен смисъл- това е своеобразна цена, която трябва да се плати, а вие ще си прецените дали това си заслужава или е.

В краен случай- поне не бива да допускате определени персони да ви дестабилизират, променят вектора ви на развитие и подменят интересите ви. Ако не внимавате, това ще е доста вероятно, но вие предварително можете да си измислите стратегия.

Месец октомври е определящ за партньорските ви отношения, лични или делови. Сега е моментът да изчистите някой недоразумения като си изберете общи цели, които ще допринесат за благоденствието ви в един по-широк смисъл. Ако все пак гледате в различни посоки и това не може да бъде избегнато, тогава ще скъсате тези партньорски отношения или те рязко ще се усложнят, а последиците ще бъдат по-широки и дълготрайни.

Почти през целия октомври вашето финансово състояние ще бъде перманентно дестабилизирано, могат да се появяват внезапни шансове за печалба, но и подобни изненадващи разходи или загуби, като тенденциите отново ще са в пряка зависимост от хора, които са от близкото ви обкръжение и печалбите или загубите ще са като скачени съдове за тях…

Това, което ще ви помага- ще бъде собствената ви упоритост, стремеж към перфекционизъм буквално в ежедневието и на работното място, вашите усилия или пример- ще дават отлични резултати ще се ценят, ще са повод за морална или финансова подкрепа.

През цялото време възникват варианти на развитие, обходни пътища към целите ви или пък възможност да сбъднете тайна, съкровена мечта.

До края на годината вие по някакъв начин ще промените социалния си статус и можете, трябва да постигнете успехи, на които ще разчитате години напред.

На този етап- преобразуванията преминават през „другите“ /партньори, вид сътрудничество/, варианти на развитие, ако се нуждаете от такива и които се оформят пред вас, изплуват като надежда или сбъднат копнеж…Оценете „попътните ветрове“, задължително ще има и такива, те понякога ще ви насочват към „авариен изход“ , нещо допълнително, но много полезно за просперитета ви.

На 14 октомври Меркурий се обръща в ретрограден, ще бъде ретрограден до 02 ноември- това допълнително ще ви накара да преосмислите ваши връзки или да отстраните слабости ,за да избегнете материални загуби и не само.

Подписването на финансови документи докато Меркурий е ретрограден не е препоръчително, взаимодействието с държавни или финансови институции също ще е съпътствано от някой обърквания.

На 16 октомври предстои Новолуние, което ще рестартира въпроси с взаимоотношения, ще имате право на втори опит да ги насочите в една по-подходяща посока през втората част на октомври.

През последната десетдневка на месеца ще направите важен избор според това кой ви нанася щети, на кого можете да разчитате и т.н.

 

ТЕЛЕЦ

През месец октомври водеща тема за повечето от вас ще бъде професионалната реализация, необходимост да отговорите на повишени изисквания на работното място или това е по-голяма натовареност, която ще изисква да разпределяте времето си така, че да бъдете максимално ефективни.

Не е изключено в този сектор от живота ви да ескалират някои промени, повечето от вас ще бъдат подготвени за тях, защото вече са предупредени в миналото…

Звездите ще ви връщат към въпроси, които са се натрупали и във времето, но са останали без решение и изход и през октомври-  вие или ще трябва да ги канализирате в една по-правилна и подходяща посока за вас или пък-  може да се разделите с хора и обстоятелства, които по-скоро ви натоварват, отколкото да ви носят полза.

Периодът е изпитващ или показателен на първо време за професионалната ви реализация.

През този месец могат да произтекат важни трансформации, които ще имат широко или дълготрайно отражение.

В оптимален случай-  това ще бъде шанс за вас да преодолеете предизвикателство, което ще ви извоюва по престижни позиции в колектив, но за целта вие трябва да демонстрирате висока квалификация или пък да привлечете на ваша страна подкрепа и одобрение от  страна на влиятелни или властимащи личности.

Ако това е невъзможно, тогава ще прекратите договори и ще си потърсите нещо по-подходящо, ако не веднага, то след новолунието, което е на 16 октомври.

През целия месец-  вие ще имате шанс да получавате полезна подкрепа от страна на приятели, на обществото, в което съществувате, дори от страна на личности, които са стоящи далеч от вас  буквално и в един по-широк смисъл.

Точно тази подкрепа-  ще играе ролята на  буфер, своеобразен изход или решение за сложни ситуации, които могат да възникват по различни поводи… Вие интуитивно  ще усещате на кого можете да разчитате  и от кого следва да се дистанцирате,  да си пазите гърба.

На този фон  следва да се има предвид, че през целия октомври-  възникват перманентно разяснителни разговори  с важни за вас хора, които влияят на по-далечни перспективно развитие, с ваши партньори-  лични или делови. В повечето случаи ще става ясно, че вашите отношения  се нуждаят  от изясняване, дори известна реформа, за да не бъдат прекратени  или за да избегнете исвестно  отчуждение.

В краен случай- вие действително ще дадете по-голяма свобода във вашите връзки  или ще започнете да подхождате към тях по един  нетрадиционен, дори изненадващ начин. Втората част на октомври-  вие ще имате все по-силното усещане,  че отсрещната страна се държи по непоследователно, връща се към стари теми,  стреми се  да ви повлияе  и да ви накара да промените гледната си точка.

 

Въпрос на избор е- вие какво ще решите,  това ще определи много или всичко  във вашите взаимоотношения, съответно дали ще ги оздравите  или ще решите да ги прекратите…

През последната десетдневка на октомври- тези спорни въпроси или пък взаимоотношенията ви  все повече обсебват вашето внимание  и ви подтикват  да направите избор.  Той ще определяш затова-  как ще продължа тези вашия взаимоотношения…

В значима степен може да се каже, че посоката ще зависи от вас, а в този смисъл- вие трябва да гледате и в по-далечното бъдеще, за да не изгубите вярната посока.

Целия октомври  повечето от вас ще се сблъскват с обстоятелства,  които отчитат за извън контрола си- това може да са тайни врагове, може да са спорни и юридически казуси, може да са въпроси свързани с вашето израстване, а за някои от вас- това могат да бъдат дори здравословни приоритети… Каквото и да е- точно сега през октомври  вие ще получите възможност да намерите изход или поне да дадете импулс за решения, които ще се проявят в пълна степен в края на годината.

Действайте и ще превъртите предизвикателствата в полза..

През целия октомври в близкото ви обкръжение има личност, която  радва сърцето ви,  това може да е любим човек- партньор, деца и т.н.

 

БЛИЗНАЦИ

През целия октомври  водеща тема за повечето от вас ще бъдат важни за вас взаимоотношения, които повлияят на вашето благосъстояние. Това може да бъде колективът, в който съществувате, могат да бъдат- бизнес или сърдечни взаимоотношения…

В зависимост от това как се развиват те- това ще определи много или всичко, което касае вашата финансова стабилност.

Почти през целия октомври ще има хора, които ще ви подкрепят, ще се превръщат в енергийна, морална или  чисто материална помощ.

Но ще има и такива,  които могат реално да ви дестабилизират,  особено,  ако си позволите да задлъжнеете или пък сте в дълг към настоящия момент.

В такъв случай-  вие или ще трябва да върнете взетото или може да изпаднете в сериозна зависимост.

Някой от вас могат да предприемат стъпки, с които действително  активно да си взаимодействат с чужди ресурси- на партньори или влиятелни личности, за да се стабилизира те на различни нива..

Други пък- могат  да изтеглят крупен кредит, но трябва да имате предвид, че подобни стъпки могат да се превърнат в повод за бъдещ фалит, ако не внимавате и прекрачите определени граници.

Изход- ще бъде умереността, поглед в по-далечното бъдеще и като не поемате прекалено големи рискове, взаимодействате си само с доверени и доказани във времето лица, на които можете да се осланяте…

При всички случаи повечето от вас ще се окажат в силно трансформиращ период, което ще се отрази на онова,  което имате- общо, а дали посоката ще е във ваша полза или обратното- много силно ще зависи от това- кого допускате до себе си,  дали успявате да а укрепите важни за вас връзки, които влияят на благосъстоянието ви.

В крайна сметка това могат да бъдат дори- уреждане на наследствени въпроси,  в които вие пак така ще трябва да защитавате своето по един стратегически начин и като преследвате целта си до краен предел.

Въпреки предизвикателствата  през месец октомври вие притежавате доза късмет, който ще се реализира в лицето на конкретна подкрепа, от която можете и трябва да се възползвате, дори и не всички да са чак толкова доброжелателни към вас…

Почти през целия октомври-  ежедневието ви не протичат по предварителен график, постоянно могат да възникват изненади, които да променят предварителните ви планове.

Вие в по- ярки краски ще разбирате какво действа зад гърба ви, Какво трябва да обновите или промените, за да бъдете по-стабилни-  на работното си място, за да се предпазите от външни фактори, които ви действат по такъв начин, дори, за да бъдете по-здрави.

Много е важно каква стратегия ще изберете през първата част на октомври, също- да  обръщате внимание и на малките подробности, които са като камъче, което може да преобърне колата, образно казано- или това могат да се превърнат в „препъни камъни“,  с чиито последици после ще се занимавате през втората част на октомври, а може и по-дълго, да кажем- до средата на ноември.

Това ще се отрази приоритетно върху вашата работа, така че не пренебрегвайте евентуални слабости, особено, ако в тях е включен и елемент на изненада, той не е случаен.

През последната десетдневка  на октомври- все по-важна тема за вас се превръща точно професионалната ви реализация,  посоката ще зависи много от това-  какви тенденции сте задали през първата част на месеца…

През последната десетдневка вие ще трябва да елиминирате негативите,  да наблегнете на позитивите, ако това е невъзможно, тогава ще се наложи да прелистите нова страница, която ще се отрази на кариерното ви развитие.

През целия месец октомври- вашият дом ще бъде вашата крепост  или там ще откривате най-много обич и подкрепа…

 

РАК

През октомври вие можете да канализирате в една по положителна посока въпроси, които касаят дом, семейство, недвижимо имущество. Посоката на развитие на тези казуси в значима степен ще се определя от вашия партньор, от по-възрастна или влиятелна фигура, която е обвързана с близката ви среда на съществуване.

За да превъртите всички предизвикателства в полза- вие очевидно ще трябва да се съобразявате с нейната воля, трябва да се стремите да получавате помощ и подкрепа, да си сътрудничите.

В такъв случай- важни за вас хора могат да се превърнат в повод на преобразования, но  полезни или действащи стабилизиращо, обогатяващо за вас самите.

В друг вариант, ако това не е ваша тема- вие се ориентирате към базисни преобразувания, вид промени от „основи“, които ще се отразят на всички нива в живота, включително кариерно развитие, социален статус, репутация.  Повечето от вас се борят за своето по-добро място под Слънцето и за да го намерят- околните могат да играят ролята на спирачка или на необходима сила, която ще превърти  колелото на съдбата в желана или очаквана от вас посока.

От определящо значение е- кого допускате до себе си, дали може да балансирате между ваши и чужди интереси, дали се  фокусирате върху общи и обогатяващи цели, които можете и трябва да откриете между вас и важни за вас хора… Тогава всички трансформации  ще се оказват във ваша полза, ще хармонизират средата ви на съществуване у дома, ще се разрешат успешно битови и имотни казуси, ще получите полезна подкрепа, която ще се отрази и на  общественото ви положение.

При   наличието на по-остри конфликти обаче  с партньори и лични или делови, с по-възрастни или влиятелни личности, на  вас може да ви се наложи да започнете да градите бъдещите си перспективи на развитие  отначало…

През целия октомври вие може да имате усещането, че околните се държат  твърде непредвидимо, изненадват ви, включително лица близки до сърцето ви.

Обръщайте внимание на случващото се през първата част на октомври, евентуални недоразумения не бива да бъдат пренебрегвани,  защото могат да се превърнат в дребни камъчета, които ще ви връщат назад към миналото,  ще се превръщат в повод за дестабилизация или отчуждение, ако не се отстранят…

Могат да се превърнат в лайтмотив  във вашите сърдечни връзки до средата на ноември.

В оптимален вариант-  тенденцията ще ви помогне да обновите и освежите вашите връзки, включително като си дадете малко повече свобода..

Сърдечните взаимоотношения ще стават все по-важни и през последната десетдневка  ще ви подтикнат да направите важен избор, голяма е вероятността той да е във ваша полза.

През целия октомври  няма да ви липсва внимание, информационният поток е много усилен, дава ви възможност подчертано да влияете на другите чрез вашата диалогичност, начин на мислене и изразяване…

Вие ще бъдете доста убедителни  във вашия изказ,  а това може да се превърне в повод  за вид подкрепа, добри новини и предложения.

Вие може да разширите кръга на вашето влияние, особено успех ще имате при общуването с хора, които са стоящи далеч от вас- буквално или в по-широк смисъл  или ще има личности които ще ви карат да мечтаете за по-далечното бъдеще…

 

Към средата на октомври обаче- трябва да се пазите от манипулации  или пък ще разберете тайни, там където ги има, но  знанието винаги е полезно…

 

ЛЪВ

През месец октомври вашата социална активност ще нарасне в пъти- вие ще преговаряте за вашите интереси, ще влизате в дебати, ще изказвате мнение и идеи, за да привлечете по-широка подкрепа от страна на околните, за да извоювате по-авторитетни позиции в колектив, за да  създадете връзки, които ще се превърнат в мост към вашите успехи или като минимум- чрез дар словото си и активната си позиция- вие няма да позволите да бъдете изместени.

Водещ фокус за повечето от вас е професионалната реализация, защото сега и до края на годината ескалират важни процеси, които след това ще имат своето отражение години напред.  Сега е моментът вие волево, чрез инициативността си да се изкачите напред и нагоре по йерархичната стълбичка.

Това, което ще ви дърпа към върха- ще бъде вашата висока квалификация, стремежът ви да обогатявате вашите знания,  ако пътувате или общувате с хора извън близкото ви обкръжение.  Ако вашите усилия не дават желаните резултати,  тогава през октомври вие рязко може да скъсате договори или отношения, които спъват професионалната ви реализация, но не само…

На  16-ти октомври предстои новолуние, което ще ви даде право на втори опит чрез преговори и разяснителни разговори вие да преобразите вашата среда на съществуване в една желана и по-подходяща за вас посока. Ако това е невъзможно, тогава ще прелистите нова страница, ще се ориентирате към нещо ново и по-подходящо за вас.

Почти през целия октомври- вие ще имате шанс да повишите вашите доходи или да привлечете,  да спечелите нещо важно за вас…

Възползвайте се от тази подкрепа на звездите по оптимален начин… Почти през целия октомври  ще ескалират изненади,  които касаят ключови за вас въпроси като- кариерно развитие, семейни отношения и т.н. В този процес едните ще влияят силно на другите  и подобно на скачени съдове.  Например, ангажираност в работата  ще се отразява на отношенията у дома  или пък- преди да вземете важно решение- вие ще трябва да се допитате до близките си…

Отново като вариант- професионалната ви реализация влияе на имуществени въпроси  и дори такива, които касаят местоживеенето ви…

Теми отнасящи се до дома и семейството могат да преобразят имиджа и социалния ви статус..Каквото и да е- евентуални изненади ще показват слаби звена  или необходимост от вид обновление, за да се избегне бъдеща дестабилизация или непредвидени положения, дори такива, които са извън контрола ви.

Не пренебрегвайте знаците на съдбата  през първата част на октомври, защото през втората част на октомври и дори до средата на ноември- това могат да се окажат теми, които постоянно ви изкалват извън обичайните релси на развитие, със съответните последици…

Както знаете в началото винаги по-лесно се влияе,  така че насочвайте внимателно…

Последната десетдневка   на октомври все по-важна тема за вас се превръща семейството или приоритети с недвижимо имущество,  на тази сфера от живота си  вие и най-силно ще можете да влияете…

В друг случай- може да имате нужда да намалите темпото и да си починете, да обърнете повече внимание на себе си, дори на физическото си здраве…

 

ДЕВА

Водеща тема за повечето от вас през октомври- ще бъде финансовото ви благосъстояние. Точно през октомври вие може да влияете на тези въпроси най-силно.

Ваша инициативност в тази посока задължително ще дава своите позитивни резултати.

Същевременно,  не е изключено някой от вас да претърпят загуби или да бъдат материално дестабилизирани под влияние на конкуренти,  външни обстоятелства и хора, които влияят на благосъстоянието ви.

В оптимален случай- това ще бъдат полезни инвестиции в любими хора, във ваш бизнес, ако имате такъв.  В не толкова подкрепяш в случай обаче, вие ще трябва да си изградите правилна стратегия, така че да защитите вашите интереси и да не позволявате хора от близкото ви обкръжение да се превръщат в източник на загуби.  Помислете внимателно- каква стратегия да си изградите, така че да не позволите подобен негативен развой на събитията.

В друг случай- от вашите се изисква да не предприемате прекалено големи рискове, например да теглите големи кредити, да задлъжнявате  или да ставате по-зависими /финансово или морално/ от определени персони.

Случващото се често ще е повод да си  направите важни равносметки,  така че да вземете по-крайни и радикални мерки, за да превъртите всички предизвикателство в полза и да се справите с това.  Водещ фокус  за мнозина ще бъде да задържат  нещо важно или скъпо за тях-  това може да е любим човек,  но може и да е бизнес… вариантите са много. По различни поводи ще се замислете дали си струва цената и точно  през октомври трябва да решите- дали да платите тази цена или да се откажете…

През целия октомври информационният поток ви носи много изненади, това по един естествен начин- ще влияе или ще попроменя  бъдещите ви планове.  Тези изненади по безспорен начин ще се отразят на ваше връзки- лични или делови,  на договорни отношения  и т.н. Вие ще разбирате в по-ярки кратки на кого можете да разчитате,  ще погледнете на важни за вас хора с други очи…

По един естествен начин  това ще преобрази средата ви на съществуване,  защото вие ще гледате на обикалящата действителност с други очи,  защото ще прекратите едни контакти,  дори договори, ще създадете нови и т.н. Обръщайте внимание на слабите звена,  изненадващите новини през първата част на октомври,  за да не позволите тези приоритети да ви дестабилизират през втората част на октомври,  да излязат извън контрола ви и със съответните последици през ноември…

През последната десетдневка на октомври-  вашата социална активност постоянно се усилва  и така е правилно, защото по-лесно ще укрепите вашите позиции и ще защитите интересите си…

 

ВЕЗНИ

Месец октомври е един от най-важните за вас през цялата година,  когато вие можете и трябва да зададете нов вектор на развитие, който ще покаже възможностите или предизвикателствата, с които ще се справяте до рождения ви ден през следващата година.

Начинът, по който реагирате на случващото се около вас,  посоката в която влагате енергията си, стратегията която си избирате- ще има широко значение и през идните месеци, така че е много важно вашата инициативност да кореспондира с по-далечни перспективи на развитие.

През октомври вие ще трябва да направите важен избор- до колко ще отстоявате вашите собствени интереси  или ще се съобразявате с енергични личности от близкото си обкръжение, ще влагате енергия, време, дори   финансови ресурси, за да им помогнете, за да хармонизирате отношенията си и т.н.

През това време  мнозина ще си направят равносметка от типа на- какво дават, какво получават насреща и на тази база ще вземат своите решения.

В този процес и по един естествен начин вие ще ревизирате вашите чувства, те ще стават все по-практични, хладни във вашите отношения… Вероятно само една малка част ще е видна от това,  което мислите и чувствате… Не са изключени тайни желания,  които ще успеете да реализирате през втората част на месеца.  В друг случай- ще откриете паралелни възможности,  ще се радвате на скрита опека, ще може да намирате „аварийни изходи“, особено, ако се нуждаете от такива… Друга водеща тема за вас е домът, семейството, въпроси свързани с местоживеене и недвижимо имущество… На този сектор можете да повлияете положително, ако си сътрудничите или стигнете до консенсус с  членове на дома и семейството…

По-напрегнати ситуации  могат да се превърнат в повод за базисни преобразувания,  които да се отразят на всички останали сфери от живота-  социален статус,  кариерно развитие и т.н.

Почти през целия октомври  вашето финансово състояние може да е дестабилизирано от  непредвидени разходи,  които се провокират под влияние на важни за вас хора,  които влияят на благосъстоянието ви.  Анализирайте тези слаби звена,  за да ги отстраните, за да се превръщат в повод да се точат ресурсите ви до средата на ноември.

В краен случай- ще се налага да си правите по-точен разчет на приходи-разходи, за да са те целесъобразни, а не да се тълкуват като загуби.

Полезно ще бъде да отстраните от пътя си и онези лица,  които ви нанасят щети- буквално и в по-широк смисъл.

Все по- важна тема през месеца ще се превръща финансовото ви състояние,  особено през последната десетдневка на месеца.  Възползвайте се от новолунието,  което е на 16-ти октомври,  изградете си стратегия,  така че да успеете да материализирате вашите идеи и желания,  не забравяйте,  че крайният резултат и изход в значима степен ще се определят от хора, с които си сътрудничите, от ваши партньори, лични или делови…

Намерете начин да привлечете онези,  които допринасят за благоденствието ви,  дори  и  това да изисква доза компромис от ваша страна, отстранете други, които очевидни ви дестабилизират.

Постигнатото през първата част на октомври-  ще определи  хода на събитията в значима степен и през втората част на месеца,  така че е важно още от самото начало да обръщате внимание и на малките детайли, които ще са повод за просперитет или преодоляване на препятствие, най-добре- още от самото начало…

 

СКОРПИОН

През октомври  вие ще се стремите да оберете плодовете на  полагани от вас усилия до този  момент.  Ще се стремите да довършвате дела,  които не са намерили изход и решение до този момент.

В този процес ще се стремите да проследявате причинно-следствени връзки,  може да се доберете до тайна, но много полезна информация, ако има хора или обстоятелства, които действат зад гърба ви,  тогава вие ще можете да ги идентифицирате.

В друг случай това е показател,  че вие ще направите точен и правилен анализ-  какво има енергията и смисъла да продължи напред в живота ви  или следва да остане зад гърба ви.

Подобни теми  ще обхванат всички теми от живота ви-  професионална реализация, важни за вас взаимоотношения, лични или делови. По един естествен начин  вие ще сте по-склонни от обикновено да променяте вашия начин на мислене и изразяване,  защото възприемате обикалящата ви действителност по един по различен начин.

Така част от връзките си-  вие ще ги поздравите,  защото ще установите, че те са перспективни,  надеждни,  превръщат се в мост към собствените ви успехи.  Други контакти обаче, ще бъдат прекратени, защото  влизате в остър конфликт на интереси или разбирания.  Звездите ще ви връщат към теми от миналото, това могат да бъдат спорни въпроси, които са се появили на работното ви място  през пролетта и лятото и ето че сега отново се активират,  дават ви втора възможност да ги насочите в една по-позитивна за вас посока, така че вие да се справите с повишена конкуренция или изисквания…

Но ако това е невъзможно, тогава вие ще прекратите  договори,  които явно са изчерпани,  не допринасят за благополучието и растежа на работното ви място  или направо имат негативен ефект върху физическото и психическото ви здраве…

Ежедневието на повечето от вас ще е доста натоварено,  бих казала над средното ниво,  защото трябва да се справяте с ангажименти, които са лични или са натрупани в миналото или пък- това са нови изисквания…

В оптимален вариант- това ще е повод да пренаредите приоритетите си, да  се разграничите от задачи,  които само ви натоварват… Октомври месец е един от най-добрите,  през който действително може да се разделите с всичко деструктивно, ако не по желания, то може и да е по принуда…

През първата част на октомври  вие се стремите към диалогичност,  да обяснявате вашите идеи, за да получите подкрепа и  разбиране или за да изчистите някои недоразумения,  които в последно време ескалират между вас и вашите партньори  или важни за вас хора.  Ако тази вашия инициативност не дава добри резултати,  тогава вие ще преосмислите вашето мнение, вашата линия на поведение…

В оптимален вариант- ще сте по-отворени към нещо ново и различно, което ще освежи вашите връзки,  в не толкова подкрепящ случай- това може да се превърне в необходимост да си давате повече свобода или пък ще настъпи вид отчуждение със съответните последици през втората част на октомври или до средата на ноември…

Анализирайте случващото се още в началото на месеца, това ще определи много за тенденциите през втората част на периода  или поне ще е доста показателно-  на какво и кого можете да разчитате,  какво ще трябва да преодолявате.

На 23 октомври Слънцето навлиза във вашия зодиакален знак  и вие все по-силно ще усещате неговата подкрепа през последната десетдневка на месеца, тази подкрепа ще се изразява в способността ви  по-силно да влияете на хора и събития,    ще нараства  самочувствието и вярата в собствените ви възможности.

 

СТРЕЛЕЦ

Октомври вашата социална активност ще е значима и така е правилно, защото подкрепата до която можете да се доберете ще влияе пряко на вашето материално състояние.

Това е хубав месец,  през който можете или трябва да извоювате по-престижни позиции в колектив,  по различни поводи може да ви се налага да се доказвате повече пред другите,  например- за да защитите интересите си, за да се изкачите по йерархичната стълбичка  или по-лесно да преодолеете някой предизвикателства, понеже сте в друг колектив и т.н.

Евентуално напрежение или недоразумения с важни за вас хора- могат да се превърнат в пряк проводник на загуби чисто финансови, но може и морални.  В оптимален вариант през месец октомври вие влагате много   усилия- физически, психически, чисто финансови ресурси и  това се отчита  за полезна инвестиция във вашето бъдеще.  Все пак трябва много внимателно да анализирате- какво може да ви дестабилизира, влияе на онова, което имате-общо,  за да го отстраните своевременно от пътя си,  също- да се ориентирате в посока,  която ще ви предпази от щети или ще допринесе за благоденствието ви и то за години напред.

Точно през октомври  вие ще можете да превъртите всички предизвикателства в полза,  ако успеете да получите желаната подкрепа и одобрение,  която е като скачени съдове за благополучието ви на различни нива… Помислете,  изградете си стратегия.

Повечето от вас ще се представят във възможно най-добрата си светлина,  ще се стараят много в тази посока  и това ще доведе до отлични резултати  или ще има своите позитивни последици, ако не веднага, то през втората част на месеца.  Около новолунието обаче,  което е на 16-ти октомври-  вие по различни поводи разбирате кои от вашите мечти са осъществими, кои се тълкуват като грешни или направо илюзии.  През това време  може да узнаете истини,  които се отнасят до вашия дом и семейство  или това е благоприятно време да зададете едно ново и позитивно начало,  което ще е базисно,  ще се отрази на приоритети,  които се отнасят до благополучието в дома,  но също така ще се отразят и на кариерното ви развитие,  репутация и т.н. Възползвайте се от новолунието на 16 октомври,  за да се изчистите от всички грешни представи,  ако има такива, насочете се към практични цели  и ще имате втори шанс да наваксате с евентуални пропуски  и т.н.

Ежедневието ви почти през целия октомври  ще бъде извън обичайния ритъм. Причините за това могат да бъдат различни- неразрешени въпроси от миналото, които напомнят за себе си,  изненадваща информация, ако има нещо или някой, който ви дестабилизира и действа зад гърба ви  или това са обстоятелства извън контрола ви, но не от вчера-  те ще ескалират и ще напомнят за себе си,  за да ги разрешите…

През първата част на октомври можете много повече да влияете на тези процеси,  хубаво е да не пренебрегвате сигналите на съдбата, особено, ако са съпътствани от елемент на изненада.

Тогава през втората част на октомври  и дори до средата на ноември вие ще трябва да се справяте с тези слаби звена, които не сте отстранили през първата част на октомври, а те се отнасят  до професионалната ви реализация,  до лични приоритети, финансови, това могат да бъдат и взаимоотношения, дори може да бъде свързано с вашето здраве…

Ще имате достатъчно подсказки  и както казах вече, които не бива да пренебрегвате през първата част на октомври, за да не позволите да порастват през втората част на месеца…

През последната десетдневка на октомври  може да имате нужда да намалите темпото  или все повече миналото  ще се отразява на бъдещето, ще ескалират показателни събития или развръзки  и нека те да ви порадват.

Любовта на този етап е на заден план  или да струват скъпо- буквално и в по-широк смисъл, изградете си правилна стратегия, за да сте печеливши, а не ощетени, за целта трябва правилно да балансирате между вашите  интереси и тези на отсрещната страна…

 

КОЗИРОГ

Месец октомври е един от най-важните за вас през цялата 2020 година и вие сами ще се убедите в това. От една страна звездите ще ви изправят пред доста предизвикателства през този месец, но от друга страна ще ви надарява със сила, воля, способности, така че да превъртате всички предизвикателства във ваша полза и да извоювате едни от най-значимите си успехи или пък- това е месец през който може да оберете плодовете на полагани от вас усилия до този момент.

Въпреки всичко, вие едва ли ще можете да си позволите отпускане…

Вероятно ще ви се налага да правите известни компромиси, така че да не се преминат определени граници, за които ще се постигне различен от желания резултат или въобще ще се разминете с очакванията си…  Определящо е  да се балансира  между това, което вие искате, но също така и мнението на важни за вас хора…

През целия октомври базисни за вас приоритети- кариерно развитие, а също и дом, семейство-  ще ви напрягат, ще „изцеждат“  максимума от вас. Например, вие може да акцентирате едновременно върху способността ви да се справите с имотни казуси / някой от вашите направят ремонти, други ще закупят жилище, трети ще разрешат спорни и битови казуси, ще има и такива които ще се преместят,  вариантите са много като самия живот…

На този фон- вие ще остстоявате своето място под Слънцето и извоювани вече успехи или ще се стремите на направите своеобразен пробив напред и нагоре, така че да се изкачите по йерархичната стълбичка.

Каквото и да е, вероятността да успеете да се справите с всичко- е повече от голяма.  Все пак трябва да внимавате, евентуално напрежение да не рефлектира върху най-близките ви отношения, така че да ги усложни  или дори да ги скъса…

През целия октомври- вие ще имате шанс да излезете извън границите на познатото  както разширите кръга на вашето влияние, срещнете по-широка подкрепа или такава от хора, които са стоящи далеч от вас буквално и в по-широк смисъл. Ако решите да пътувате, това ще е повод за допълнителни възможности, от които да се възползвате…

Демонстрацията на висока квалификация също ще ви е от особена полза…

През целия октомври-  околните ще ви изненадват,  част от тях ще се превръщат в повод  за внезапни шансове,  а други-  ще ви дестабилизират. нека това да се превърне в повод да набележите всички силни и слаби страни във важни за вас взаимоотношения, сърдечни или служебни, така че да отстраните евентуални негативи и да наблегнете на позитиви…

Ако не се справите  и не от страните през първата част на октомври някой недоразумения, тогава те могат да ескалират през втората част на месеца и със съответните последици до средата на ноември.. Тенденцията ще изисква все повече от вас да се доказвате пред другите, за да е по-предвидимо и бъдещото ви развитие…

През последната десетдневка на октомври  това послание към вас ще се усили…

Колкото сте социално по-активни,  толкова повече ще нараства вероятността да се доберете  до вид популярност  или вземате лидерски позиции в колектив, наложите авторитета си и със съответните позитиви…

 

ВОДОЛЕЙ

През октомври повечето от вас ще се стремят да излязат извън рамките на познатото, да разширят хоризонтите си на развитие, защото статуквото вече не ги удовлетворява, понеже искате да се справите с вид несправедливости  или просто са нараснали вашите амбиции.

Това е период, през който отправяте поглед към по-далечното бъдеще и вашите цели ще бъдат съобразно  по-значими  перспективи на развитие.  Почти през целия октомври и за да защитите вашите интереси, за да реализирате вашите идеи и желания- може да ви се налага да сте социално по-активни, понякога може да се въвличате в спорове, да се възползвате от тайна информация или подобна подкрепа,  включително извън близкото ви обкръжение,  за да се справите и превъртите всички предизвикателства в полза.

Взаимодействието с влиятелни личности,  евентуални пътувания, демонстрация на висока квалификация, увеличаване на вашите знания, също ще са повод- за успехи или шанс да постигнете намеренията си. Не е изключено някои от вас  да се концентрират върху разрешаването на юридически казуси, които влияят на материалното им състояние. С каквото и да се захванете обаче, водещо условие за успехите ви е-  да привличате подкрепа и по гореописания начин, да бъдете социално по-активни, да създавате и укрепват и връзки, да   изчиствате недоразумения, които могат да ви нанесат щети…

Част от случващото се е извън контрола ви, то може да изисква да се съобразявате с другите или пък да се разделите с хора и обстоятелства, които точат ресурсите ви, но са безперспективни  за бъдещето ви развитие.

Натрупани тенденции в миналото,  ваши усилия полагани в определена посока  сега и през октомври могат да се възвърнат към вас  като неочаквана подкрепа- чисто финансова, но не само, това може да е тайна опека, своеобразна награда… Каквото и да е, то ще има позитивен ефект върху онова, което имате общо, ще попълни пропуски или загуби, но подобни бонуси от съдбата няма да са случайни, а ще са следствие на ваши  действия в миналото, за които сега ще получите своеобразна награда.

При всички случаи ще имате шанс да въздействате позитивно на материалното си състояние или на онова, което имате- общо  и следствие на всичко гореописано…

През целия октомври  не са изключени изненади, те ще ви показват внезапни шансове, но и слаби звена  по ключови за вас въпроси отнасящи се до дома и семейството ви,  недвижимо имущество, но също така кариерно развитие и репутация като минимум.

Набележете слабите звена още в началото на месеца, отстранете ги, така че да не им позволявате да порастват през втората част на октомври, че и до средата на ноември съответните развръзки, които не винаги ще са под контрола ви, ако не действате по един по-подходящ начин още в началото… През последната десетдневка на октомври все повече ще ви се налага   да отстоявате вашето място под Слънцето и вие ще трябва да подхождате по-креативно, нетрадиционно и ще се справите…

 

РИБИ

Водеща тема за повечето от вас през октомври е финансовата стабилност, печалби, които ще се влияят и определят пряко от подкрепа, до която можете и трябва да се доберете от страна на ваши партньори, лични или делови, по-възрастни или власт-имащи личности, които влияят на благосъстоянието ви. Вие ще имате шанс да получите тази подкрепа и със съответните позитиви, но това ще изисква от вас усилия, ще се налага да се вглеждате повече в желанията и очакванията на отсрещната страна, да балансирате между вашите и чуждите интереси.

Ако не се справите с тази  водеща задача, тогава отказът от подкрепа може да ви дестабилизира в  чисто материален аспект и  то за дълго.

Имайте предвид това, ориентирайте се към хора, които могат да допринесат за благоденствието ви и заздравете връзката си с тях,  също- отстранете онези, които могат да ви донесат щети, ще имате достатъчно подсказки и за двете направления… Някой от вас могат да се захванат с разрешаването на наследствени въпроси има голяма вероятност те да се разрешат във ваша полза, но ще изискват от ваша страна и известен компромис или пък нещо да дадете, за да получите друго и по-значимо за вас.

Отново като вариант- вие активно може да взаимодействате с финансови институции, но на този етап не е препоръчително да задлъжнявате прекалено,  защото после трудно ще си върнете взетото,  не са изключени някои усложнения и т.н.

Месец октомври може да е силно трансформиращ за вас, мнозина  ще се окажат на прага  на житейски кръстопът, посоката, която ще изберете ще се влияе пряко от  чисто финансови приоритети  или необходимостта да бъдете материално стабилни… Както казах вече, за това известна гаранция ще ви дават околните,  тяхната подкрепа и одобрение…

Ако те липсват,  тогава може да ви се наложи да промените средата си на съществува,  източниците си на доходи и т.н..

През целия октомври  предстоят изненади в информационният поток,  обърнете внимание на тези новини и проведени разговори,  възползвайте се от внезапни шансове, но и отстранете своевременно слаби звена,  които касаят приоритетно- връзки, договори, юридически казуси или по-далечни перспективи на развитие, така че да не им позволите да порастват или да ви дестабилизират  или създават известна несигурност за бъдещето ви

развитие до средата на ноември…

В любовта- повечето от вас ще се радват  на добронамереност и разбиране от страна на тяхната половинка, а ако сте сами- имате шанс да срещнете любовта през втората част на месеца…

Въпреки всичко по в средата на октомври и  около новолунието, което е на 16-ти октомври- вашите партньори, лични или делови могат да се превърнат в вид коректив,  ако има илюзии или недоразумения- те ще бъдат по-видни и нека това да е повод  да ги отстраните…

 

 

Mariana Petrova

Добави коментар

Натиснете тук, за да публикувате Вашия коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *