Месечен хороскоп зодии

Хороскоп за януари 2018г.

Хороскоп за януари 2018г.

409238ОВЕН

През януари повечето от вас са притиснати от някакви задължения, които не винаги са им по вкуса, но са някакво задължително условие, нещо като „изпит“ или пък набор от важни решения, които ще определят бъдещия вектор на развитие, като минимум- ще повлияят на имиджа.

Януари ще се окаже един от най-важните месеци през годината, през който можете и трябва да отстоявате вашите интереси, независимо дали става въпрос за лични приоритети-дом, семейство или пък това е кариерното ви развитие. И в двата случая от вас се изисква да проявявате повече твърдост, също- да набележите по-далечни перспективи на развитие, да си направите план- график, който ще ви изкачи по йерархичната стълбичка, ще ви отведе до успехи и ще сбъдне желания. Това няма да се случи даром и с магическа пръчица, но с мобилизация, преоценки и изграждане на стратегия-да. Ключово условие за просперитета ви е да потърсите и откриете вид подкрепа от партньори /лични или делови/, помощта  може да е от влиятелни особи и институции, може да е свързана с финансово или морално поощрение-многообразието е голямо като самия живот…Но обединяващо правило е, че някакво силно влечение, страст, мечта ще обсеби вниманието ви, а точно тази фокусна точка сега може да преобрази живота ви, ако преследвате целта си до край, проявите инициативност- това задължително ще има дълготраен отзвук. Остава само да си изберете правилно посоката, в която ще се влее тази мощна енергия, тя между впрочем може и да е разрушителна, ако преобладава неудовлетворението и се налага да сринете нещо, за да построите ново и т.н.

Между 10 и 19 януари всичко горе-споменато набира скорост и може да предизвика внезапни, бързи преобразувания- на обстановката около вас или на собствените ви желания и намерения.

С Новолунието на 16 януари можете да поставите ново начало, което ще е съпътствано с внезапни възможности, а може и обрати…

През последната десетдневка на януари рязко променяте настроението си, може да имате усещането, че се разделяте с някаква тежест, ограничения и т.н. Пред вас се разкриват нови възможности, които ще ви дадат шанс по-оптимистично, по-смело и почти без ограничения- да направите пробив в избраното направление, рязко да се изкачите нагоре. Положението ви в колектив се променя…

ТЕЛЕЦ

През януари може да попаднете под влияние на силни желания да разчупите статуквото, да излезете извън границите на познатото. Преосмисляте всичко ценно за вас под въздействие на силни емоционални преживявания, а това може да е повод да разкриете неподозирани или скрити качества, които притежавате и те се проявяват, мобилизират.

Погледът ви е устремен към по-далечни хоризонти на развитие, буквално или в преносен смисъл, например-  имате намерение, желание да пътувате, да повишите квалификацията си, а може и да заемете по-престижни позиции, но това ще преминава през прякото одобрение на влиятелни личности или партньори. При всички случаи има хора, които по различни начини въздействат, определят бъдещите ви намерения. Опитайте се да  обединявате усилията си онези, които няма да подменят собствените ви интереси, а ще гледате в една посока. Първо условие за успехите ви е да откриете правилните съюзници, а после заедно да продължите напред…

Ако пътуванията и преместванията не са ви приоритет, тогава вниманието ви може да бъде привлечено от хора „стоящи далеч от вас“-буквално или в преносен смисъл, а може да се въвлечете и в дълги съдебни спорове.

За всички внезапни, допълнителни възможности, но и провокации, които са извън контрола ви, разбирате между 10 и 19 януари.

На 16 януари предстои Новолуние, което ще е начало за уреждането на спорни въпроси, процесът ще ескалира през втората част на месеца и ще кулминира с развръзки. Усетете на къде „духат ветровете“ и насочвайте още в началото..

На 19 януари Венера- вашата покровителка преминава във Водолей и ако до този момент сте били склонни да се придържате към вид консерватизъм, сами да си слагате задръжки, то през последната десетдневка на януари това рязко се променя, ако има нещо, което ви тежи или не ви харесва- можете да се освободите от него по един бърз, но и обмислен начин. Променяте имиджа си, като сте склонни да действате по-освободено, креативно, да експериментирате…Някой ще „скочат“ смело напред и дано да са преценили правилно възможностите си.

На 31 януари предстои пълно Лунно затъмнение, което ще засегне всички, но предимно родените през последните дни на зодията. Лунното затъмнение ще пренесе мнозина на други релси на развитие, които ще засегнат пряко социалното положение и ключови въпроси като кариерно развитие, брачни отношения. Посоката много зависи от това какво действително искате. Онова, което на емоционално ниво си отиде от вас в края на януари и началото на февруари, после ще е трудно или направо невъзможно да се върне…

БЛИЗНАЦИ

Материалното ви благосъстояние е ключов приоритет и/или това е необходимост да се борите, за да задържите онова, което е ваше и в един по-широк смисъл. В този процес вие може да имате усещането, че сте на прага на житейски кръстопът, преосмисляте всичко ценно за вас-то придобива нова стойност, същевременно ви се налага да се сблъсквате с миналото и да поправяте стари грешки, преди да продължите напред.

Така мнозина ще трансформират нещо в линията си на поведение, възможно е да проявите по-голям и/или неспецифичен консерватизъм, който ще се усили след 10 януари, когато вашият покровител Меркурий премине в Козирог.

До 10 януари обменът на информация е усилен, водите усилени полемики, преговори, но те може да се оказват недостатъчно ефективни, а в оптимален вариант- намирате изход за стари и неразрешени въпроси.

След 10 януари събитията се движат ви притискат да се съобразявате с определени правила и норми, да се придържате към доказани и работещи механизми, които ви носят полза, а не обратното и дори не винаги да са ви по вкуса.

До 19 януари сте в прекрасен период да се докажете като професионалисти, не са изключени ключови преобразувания, които да се закодират трайно в имиджа и съответно-кариерното ви развитие. Ако позициите, които заемате го позволяват, можете да получите повишение, а като минимум- да утвърдите авторитета си. Ако това се оказва невъзможно и по-скоро натежава влияние на вид конкуренция, недоброжелатели и не успеете да получите достатъчно подкрепа, това ще е знак, че трябва да си потърсите и намерите друго и по-подходящо място, тенденция, която ще се отключи спонтанно през последната десетдневка на януари.

От 20 до 30 януари в близкото ви обкръжение се настанява личност или фактор, от който подчертано зависите, трябва да се съобразявате ,извежда ежедневието ви извън обичайния ритъм, но можете и да се възползвате от тези нови обстоятелства, дори е препоръчително. Пряката конфронтация, създаването на врагове, късането на връзки- ще рефлектира пряко върху джоба ви, имайте го предвид и наблягайте на диалогичността.

Какво или кой е способен да ви изкара от равновесие, но и кои са внезапните шансове способни да преобразят живота ви, разбирате между 10 и 19 януари….

РАК

До 19 януари силен фокус са партньорските ви отношения-лични или делови, които могат да сбъднат ваша сърдечна мечта, например за по-младите този процес може да е свързан с откриването на любовта, обвързване с намерения и/или сключване на брак, раждането на детенце-вариантите са много.

За по-зрелите това може да е промяна, която да надгради досегашния им начин на живот с общ проект, който да облагодетелства и двете страни, изгоден договор с влиятелни лица и т.н.

В по-крайна форма- може да изпаднете под вид зависимост на определена силна, властна персона, с която трябва да се съобразявате, може около важен в живота ви човек да ескалират трансформации, които да се прехвърлят и върху вас…Каквото и да е- обединяващо правило е, че до 19 януари можете да влияете на събитията, на 19 януари с Новолунието ви се дава втора възможност да влияете и насочвате по всички горе-споменати въпроси, а тенденцията, която се оформи в това поле-„взаимоотношения“, после ще е като фон през цялата идна година, а може и много по-дълго.

Ако се проявят недоразумения, особено между 11 и 19 декември, препоръчително е да ги отстраните своевременно, за да не се окаже после, че „дребно камъче е преобърнало колата“. Ако между вас и важен за вас човек съществуват непреодолими различия, то те задължително ще се проявят през първите две десетдневки на януари.

От 20 до 30 януари водеща тема се превръща материалното ви благосъстояние, което трябва да бъде стабилизирано, отново тази тема е скачена за „партньор“- той може да ви изкачи нагоре, а може и да ви разори.

Лунното затъмнение от 31 януари може да ви даде голям подарък или пък да ви отнеме нещо, с което не сте емоционално обвързани или не е ваше, ако не веднага, то до края на февруари…Следете, насочвайте, включете се активно в тенденциите, още от началото на януари и/или от 16 януари /подобно на допълнителен шанс/, а в края на периода са развръзките…

ЛЪВ

Лайтмотив за вас е да пренаредите приоритетите си, така че да се справите с променящия се ритъм в ежедневието ви, да оздравите начина си на съществуване- буквално или в преносен смисъл.

Вероятно ще трябва да отстраните или да се разграничите от всичко, което повече ви натоварва, отколкото ви носи удовлетворение, за да постигнете оптимално добри резултати, които ще ви подтикнат да преследвате собствените си цели, а не да попаднете под влияние на авторитетна, властна личност и да обслужвате нейните интереси.

Реализацията ви е водещ мотив, който по различни поводи указва влияние и на семейни, домашни въпроси. Например, близките ви могат да имат претенции, че не им обръщате достатъчно внимание, а може и да ви подкрепят, да ви влияят подчертано- по кой път да поемете и да са в основата на определящи бъдещото ви развитие въпроси.

Все пак вие сте до 19 януари вие можете да преобразите позициите и имиджа си на работното място, ако желаете можете да привлечете на своя страна влиятелна особа, а може и да срещнете любовта в лицето на колега. Предстоят ви силни емоционални преживявания, на 16 януари предстои Новолуние, което ще ви даде втора възможност да постигнете честолюбивите си планове и явно това ще се случи с появата на човек, който ви подкрепя…

Ако има подмолни течения, които действат ерозивно на реализацията ви, то те ще се проявят между 10 и 19 януари. Хубаво е в този период да планувате на момента, за да не пропускате шансове, но и за да можете да се предпазвате от евентуални обрати, изненади..

Друг водещ въпрос е- недвижимо имущество, благоустройство на дома, уреждане на спорове, место-живеене. Оптимален срок на въздействие, през който можете да постигнете забележителни и дълготрайни резултати е 19 януари.

През последната десетдневка на януари успявате да делегирате част от отговорностите ви, социалната ви активност и популярност започват да растат, откривате интересни личности, които да ви носят полза или удоволствие, това може да са делови сътрудници, а може и да срещнете любовта, ако все още не сте…

ДЕВА

До 19 декември вие може да се оказвате в център от събития благодарение на вашата компетентност, до която се допитват мнозина, следствие на собствената ви социална активност или повишени амбиции, които не позволяват да бъдете обиколени като фактор и/или ви дават шанс да разгърнете потенциала си, да сбъднете съкровена мечта и т.н.

Информационният поток е много усилен, водите емоционални разговори, а някой от тях могат да преобразят живота ви и се отнасят до близки на сърцето ви хора-партньори, деца, ако имате такива.

През януари само-увереността и самочувствието ви растат, не без причина, а защото излизате победители в конкуренция, притежавате и доза късмет…

Вашият покровител Меркурий навлиза в Козирог на 10 януари и ще ви подтикне да приемате случващото се още по-отговорно, особено, ако касае любимите ви същества. Възможни са дебати, в които се ражда истината, изчистват се евентуални недоразумения, включително и натрупани в миналото.

Настроението ви може и да не е твърде оптимистично, а по-скоро реалистично, прагматично, леко хладно, защото се осланяте само на факти, натрупан опит…

Между 10 и 19 януари се пазете от необмислени харчове, не е препоръчително да поемате финансови рискове. Ако има нещо, което дестабилизира онова, което имате в един по-широк смисъл, то ще се прояви през този отрязък от време.

През последната десетдневка на януари ежедневието ви забързва своя ритъм, навлизате в период, през който можете и трябва да заемете по-престижни позиции или да откриете подходяща работа, ако нямате такава, ще срещате достатъчно подкрепа..

ВЕЗНИ

Най-важното, което предстои при вас през 2018 година са промени във вашия дом и семейство, а януари е особено показателен какво предстои в този сектор. В оптимален вариант вие може да решите да инвестирате в недвижимо имущество, в близки и любими хора, а вложенията ви задължително ще дадат положителни резултати.

Семейството ви може да се разшири, преобрази, да има ярки емоционални преживявания

В друг случай- доходите ви действително са като скачени съдове за дом и семейство, а по тях изтичат много ресурси и по различни поводи, да кажем- вие се превръщате в глава на семейството, във водещ фактор, който трябва да помага на околните.

Ако има дестабилизиращи фактори, особено в лицето на членове на семейството ви, то ще се прояви от 10 до 19 януари в по-ярки краски, обърнете внимание на случващото се, за да реагирате своевременно. Ако се проявят различия, те вероятно няма да са от вчера, а коренчето ще много по-дълбоко и пак така ще изисква повече време, за да се разреши като казус.

След 19 декември „дишате по-леко“, вече не се чувствате толкова притиснати от хора или обстоятелства. Намирате с по-голяма лекота варианти за себе-реализация и/или как да порадвате сърцето си.

През последната десетдневка на януари тази тенденция се усилва паралелно с нарастващата ви социална активност- вие излизате от вид скованост и я заменяте с креативност, способност да действате рисково, но и доста целесъобразно. Привличате подходящите хора, че и доза късмет…

СКОРПИОН

Имате силен подтик да отстоявате мнението, интересите и авторитета си, факт, който ще ви направи по-инициативни ,социално активни, вие ще влизате в словесни войни, ако се налага и така е правилно. На този етап звездите силно ви подкрепят, можете да преобразите живота си, ако общувате с повече хора ,градите връзки, които ще се превръщат в мост към собственото ви благоденствие.

Направете всичко възможно, така че да привлечете внимание и да получите адекватна оценка на натрупаните ви знания, умения…

До 19 декември можете да срещнете любовта, да чуете думи, които да докоснат сърцето ви, а може и вие да изкажете думи ,които да оставят траен отпечатък в нечие съзнание. Комуникацията има преувеличено значение и остава с някакви трайни последици, имайте го предвид и се опитайте да се възползвате по оптимален начин…

Възможно е да се доберете до тайна информация, от която да спечелите-буквално или в преносен смисъл.

Ако има различия между вас и колеги на работното място, включително – евентуални ерозивни процеси, то те ще се проявят между 10 и 19 януари. Ако не сте готови да поемете всички последици, тогава е препоръчително да избягвате конфронтации.  Хубаво е и да сте по-внимателни към здравето си..

През последната десетдневка на януари ще направите всичко възможно да материализирате мечтите си, да стабилизирате финансовото си състояние и всъщност това са само първи стъпки, вероятно поради нараснали харчове или претенции от страна на семейството ви да кажем…

Все пак вие сте в една от най-силните си позиции и както се казва-грехота е да не се възползвате!

СТРЕЛЕЦ

Материалното благополучие е водеща тема за повечето от вас, защото са нараснали разходите ви, налага се да инвестирате средства в недвижимо имущество, а може и здраве…Вариантите са много, както и шансовете да запълните пробойните по един магичен и неочакван начин. Това може да е неочаквана подкрепа от външни и независещи от вас фактори, нещо като намеса на Съдбата, въпреки че тя ще има конкретни черти на определени лица, които не винаги идентифицирате като шанс…

Това може да е подкрепа от собственото ви семейство, в което се нареждат благополучно различни въпроси, по подобен естествен начин…

Все пак е полезно да се пазите от повишени или необмислени разходи предимно между 11 и 19 януари. Ако това са инвестиции в любими хора, вероятно всичко е наред, но все пак е препоръчително да не поемате излишни рискове.

Ако има неразрешени казуси между вас и любими хора-партньори, деца, то те ще се проявят по един спонтанен начин, можете да ги отстраните бързо и така е редно, за да не се завлачат за дълго.

Почти през целия януари може да се чувствате по-изморени или да има външни фактори, които влияят на предварителните ви планове, традиционен ритъм в ежедневието, препоръчително е да не се претоварвате и да сте по-внимателни към здравето си.

През последната десетдневка на месеца нещата постепенно се променят, социалната ви активност расте, паралелно със само-увереността, борбеността и шансове да владеете положението, думите ви имат по-голяма чуваемост, с по-голяма лекота ще печелите симпатии.

КОЗИРОГ

През януари вие преоценявате всичко ценно за вас, променяте линията си на поведение, а тенденцията е такава, че съдейства за лидерските ви позиции, вие се чувствате все по-силни, независими, а може и да проявите вид само-защитни реакции, вероятно не без причина, а защото се налага да се борите за интереса си. Мнозина под влияние на различни провокации ще разкрият неподозирани качества и сили в себе си. При евентуален сблъсък- вие в повечето случаи ще излизате победители.

От 09 януари сте в център от обсъждания или внимание, заявявате ясно и категорично мнението и намеренията си, а от 10 до 16 януари можете проведете важни разговори, включително теми от миналото, нещо тайно може да стане явно, да стигнете до договорки, които ще снемат тежест, ще ви разделят с  непродуктивни обстоятелства.

Ако съществуват неразрешени казуси отнасящи се до дома и семейството ви, то те също ще се проявят през това време, разрешете ги конструктивно и без излишно напрежение, което изненадващо може да ескалира.

Вашето положение в колектив- сред приятели, колеги се променя за дълго, до 19 декември е подходящо да привлечете на ваша страна влиятелни личности, самите вие да се изкачите по йерархичната стълбичка като прилагате вид стратегия, неуклонно преследвате целта си и сте максимално инициативни. Успехите, които завоювате, личностите, които спечелите на ваша страна, ще ви указват влияние за дълго и ще се отчитат като „неслучайни“ фактори в живота ви.

През последната десетдневка на януари се появява шанс да подобрите финансовото си състояние.

ВОДОЛЕЙ

През януари се появяват някакви допълнителни обстоятелства, които силно влияят на социалния ви статус или имидж като минимум. Тези външни обстоятелства в оптимален вариант са допълнителни шансове, от които да се възползвате- за печалба, изход от сложни и заплетени ситуации.

В друг случай това са ангажименти, които са непредвидени, може и да са натрупани и неразрешени в миналото казуси, на които сега можете да въздействате като използвате обходни пътища, вид стратегия, използвате тайна подкрепа, сбъднете съкровена мечта…

В по-неприятна форма- застигат ви неразплатени дългове, а вие трябва да прекарвате повече време в уединение и/или да се съобразявате с обстоятелства, важни за вас хора.

Добрата новина е, че звездите през цялото време ще ви надаряват с алтернативи, ако едва врата е затворена, тогава ще  е отворена и т.н.

Ако все пак се наложи нещо да оставите зад гърба си, тогава не бива да се опитвате да го задържите, защото е изчерпано или невъзможно да бъде задържано. Ако има подобни и дестабилизиращи фактори, то те ще се проявят и под формата на изненади между 11 и 19 януари.

През последната десетдневка на януари самоувереността ви расте, вие с по-голяма лекота ще привличате погледи и ще постигате намеренията си.

На 19 януари Венера преминава във вашия знак, това е малкото щастие, което ще ви закриля през следващите седмици, така че дори и да има някой предизвикателства, то те ще се преодоляват по-лесно.

На 31 януари предстои пълно Лунно затъмнение, ако нещо си отиде емоционално от живота ви през този ден или следващата седмица, то вероятно ще е завинаги, но всичко зависи от вас, какво вие изпитвате. Важи максимата „внимавай какво си пожелаваш, защото може и да се сбъдне“, това важи за всички, но подчертано за родените през последните дни на януари.

РИБИ

На вас ви се налага да се доказвате все повече в колектив, защото заемате нови и по-престижни позиции ,сменили сте средата си на съществуване и т.н. През януари доходите ви могат рязко да се покачат или да спечелите нещо значимо, ако привлечете на ваша страна влиятелни личности, ще имате подобен шанс- да попаднете под мощната опека на определена персона, която ще допринесе за благосъстоянието ви.

Отношенията ви с приятели, колеги се трансформира, едни ще бъдат укрепени, дори могат да преминат на друго ниво, например да прераснат в любовна авантюра, ако сте сами. Но вероятно ще има и такива, които ще отпаднат от обкръжението ви, дори могат да ви нанесат реални щети, особено между 11 и 19 януари, внимавайте. В оптимален случай инвестирате в имиджа си…

Ако ви интересуват юридически дела, то до 19 януари те ще са съпътствани от забележително противопоставяне на интереси и в този процес вие можете да се преборите, да наклоните везните във ваша полза, но не даром, а чрез адекватни усилия, добри професионалисти, на които разчитате.

През последната десетдневка на януари нараства необходимостта да се борите за своето място под Слънцето, възникват креативни идеи, предложения, които следва да оцените…

 

 

 

Mariana Petrova

Добави коментар

Натиснете тук, за да публикувате Вашия коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *