Месечен хороскоп зодии

Хороскоп за януари 2019г.

Хороскоп за януари 2019г.

466758ОВЕН

През целия януари и до средата на февруари Марс- вашият покровител транзитира през вашия зодиакален знак и ще повдигне тонуса и адреналина ви, ще ви подтикне да се борите за вашите интереси, ключови приоритети с дългосрочно отражение, например- да отстоите вече завоювани позиции, които ще се тестват за здравина, ще изискат оптимална мобилизация и имплантиране на целия ви натрупан опит и придобит авторитет- в общественото ви представяне.

В друг вариант- вашите нараснали амбиции ще са повод силово, волево- да преодолеете някакво предизвикателство- в лицето на повишени изисквания, натрупани в миналото тенденции, по-възрастни или влиятелни личности, с които трябва да се съобразявате…Вероятно ще бъдете принудени да промените нещо в подхода си, понякога може да изглеждате в очите на околните, че сте като войн, който се бори сам срещу всички или пък е като „локомотив“ за останалите, а може и важно звено, което оказва влияние на всички останали, принуждава ги са се съобразяват с него, разбърква и определя „правилата на играта“.

Това не винаги ще е лесно, може да ви се прииска да „избягате“- буквално или в по-общ смисъл, да смените средата си. Всъщност, през втората част на януари ще срещате много полезна подкрепа от хора, които са извън близкото ви обкръжение, евентуални пътувания, премествания ще ви действат освежаващо или ще ви надаряват с допълнителни възможности.

Вероятно през целия месец е добре да не губите по-далечни цели от поглед и пак така да се целите „далеч“, така няма да изгубите посоката, а и всичко, което постигнете- ще има дълготрайно отражение.

Дните около новолунието и седмица след това- 06-14 януари могат да произведат знаково събитие за вас. Оценете го, действайте, последиците може и да не дойдат веднага, но със сигурност ще имат дългосрочно отражение, да кажем- в началото на февруари и после през втората част на май 2019г.

Пълнолунието на 20 януари ще ви даде яснота- до какво водят вашите действия, евентуално- какво следва да оставите зад гърба си.

През втората част на януари и особено през последната десетдневка- вашата бунтарска природа силно се пробужда, все повече правите това, което искате, мнозина ще скъсат „окови“- в лицето на неприятни, спиращи ги обвързаности…

ТЕЛЕЦ

Януари ще усили вашите амбиции в пъти, ще ви принуди да градите по-дългосрочни стратегии, които засягат вашата бъдеща перспектива на развитие, в частност това могат да бъдат приоритети, които се отнасят до вашата сигурност- предимно материална, но не само. В този процес вие вероятно ще преразгледате вашите отношения, включително договори- лични, но и делови. Ще е необходимо да отстоявате вашите интереси твърдо, за да не позволите да ги подменят.

Хора стоящи далеч от вас, също- далечни роднини, по-възрастни или авторитетни фигури могат да се превърнат в повод за мобилизация, ако отговорите на вид изисквания, които ескалират в това поле на вашия живот, тогава вие ще спечелите, ще се сдобиете с нещо надеждно и перспективно.

Все пак, ако една програма е на път да се изчерпи, трябва да бъде оставена зад гърба ви- това ще се случи по един начин, който се движи повече по инерция, отколкото според собствената ви воля. Но ще отвори място на нещо друго, по-перспективно, което ще ви направи по-свободни /буквално или в по-общ смисъл/ или пък ще ви даде шанс- чрез собствената ви инициативност да отворите нова и по-перспективна страница на развитие, според личните ви желания, очаквания, това може да се случи в значима степен през втората част на февруари.

На този етап е полезно да се пазите от хора или обстоятелства, които имат подривно влияние за вас, като минимум- създават напрежение в душата ви, поставят ви на прага на житейски кръстопът.

Новолунието на 06 януари може да постави ново начало в деловите ви връзки. Оценете на какво можете да разчитате, използвайте „приливната вълна“, която и поради затъмнението, ще има много по-дългосрочно отражение, ще прораства дълго- през идното полугодие, а може и по-дълго. Мнозина ще насочат поглед към роднинските си отношения, към правни казуси, дори такива, които се отнасят до наследства. Можете да превъртите предизвикателствата във ваша полза, ако не забравяте, че финансовото ви благополучие зависи силно от подкрепата на важни за вас хора. Заложете на диалогичността с тях и се опитайте да отстраните от пътя си онези, които имат негативно влияние върху горе-описаните въпроси.

През втората част на януари и особено през последната десетдневка- навлизате в ключов период, през който можете да спечелите нещо значимо, но същевременно трябва да бъдете стратези, да сте нащрек, да имате предвид всички варианти, които могат да ви „изненадат“ зад гърба…Ако не пренебрегвате „подсказките“- ще ги преодолеете и дори ще извлечете ползи…

БЛИЗНАЦИ

Януари е важен за финансовото ви състояние, което е като „скачени съдове“ за подкрепата, която можете да получите от страна на ваши партньори-лични или делови. Възможно е промени около важни за вас хора да се отразяват и на вас самите, а в друг вариант- вие ще се нуждаете повече от обикновено от подкрепата на околните, за да имате стабилни обществено-значими позиции, съответно- чисто материална стабилност.

През януари можете да преборите конкуренция, да се справите с предизвикателства, които могат или трябва да утвърдят авторитета ви, за да постигнете подобни цели- следва да обединявате усилия с подходящи персони, такива ще има в живота на повечето от вас, но трябва внимателно да „отсявате сеното от плявата“, това ще ви гарантира успехите, ще ви предпази от загуби и подвеждане, което може да стане доста видно в началото на февруари.

На този етап не е препоръчително да задлъжнявате, да теглите кредити, да давате пари на заем, защото това ще се превърне във водещ и обсебващ въпрос за цялото полугодие, а може и много по-дълго.

Бъдете внимателни и при подписването на финансови документи, ако се налага- допитвайте се до професионалисти по интересуващия ви профил.

При всички случаи сега се налага да устоите онова, което имате, може и да го преумножите, ако по време на новолунието и около седмица след това- направите нужните стъпки, за да получите подкрепа от подходящи личности, които ще са ви полезни в избраната от вас посока. Под влияние на слънчевото затъмнение- инициативите ви ще имат отражение за идното полугодие като минимум, случващото около Новолунието ви показва на какво можете да разчитате, а около 20 януари- разбирате резултатите, можете да си „сверите часовника“…

През последната десетдневка може да имате усещането, че околните изпитват търпението ви, това ще се превърне в повод или да смените средата си, или подхода си, като ще се освободите от хора или обстоятелства, които ви действат негативно.

Държанието ви ще става все по-свободолюбиво, все едно оставяте товар зад гърба си и след като сте взели някакви решения…

РАК

Януари акцентира върху вашите партньорски отношения-лични или делови. Повечето от вас попадат под опеката на някаква силна, но и доста властна личност, за която може да имате усещането, че ви ограничава, но също и мобилизира, стабилизира, гарантира ви известно спокойствие, ако отговорите на нейните очаквания.

В по-неприятна форма- аспектацията на звездите може да ви сблъска с противопоставяне на интереси в по-остра форма, различията, ако има такива- ще са дълго трупани, „неслучайни“ и ще изискват да ги разрешите, вероятно няма да можете да ги обикаляте повече.

При всички случаи сте във важен период, който ще тества вашите връзки за здравина, можете да се възползвате от Новолунието на 06 януари, за да насочвате тенденциите в една по-позитивна посока за вас. Новолунието е в съчетание и с частично Слънчево затъмнение, така че отражението на зададените перспективи ще имат много по-дълго отражение- за идното полугодие, а може и доста по-дълго. Не пренебрегвайте случващото се до средата на януари, то може да е превратно, като минимум- показателно за перспективите на развитие в партньорските ви отношения /лични или делови/.

През януари вашите амбиции растат или желанието да излезете от нечия сянка, а може би да сте по-независими, да се справите с нарастваща конкуренция. Всичко това ви действа мобилизиращо и през втората част на януари може да доведе до пробив в избраното от вас направление, да израстете кариерно…

През втората част на януари и до средата на февруари вие можете да постигнете успехи, които да се закодират трайно в професионалната ви реализация и да ви влияят, да се развиват по инерция и през следващите около две години. Това може да се случи в пълна степен, ако проявите по-голяма инициативност на работното си място, поставите си по-дългосрочни цели, ако не се конфронтирате с по-възрастни и влиятелни личности, преодолеете вид съпротива от важни за вас хора, обедините усилия с тях и т.н….

Последната десетдневка на януари ви носи развръзки, които ви възнаграждават за положени от вас усилия. Ако все пак някой връзки се обтегнат, тогава ще изискват по-осезаеми преобразувания, оздравителни мерки, за да не се скъсат.

ЛЪВ

Възможно е да изпитвате силно противоречие между това, което искате да правите и онова, което ви се налага да вършите. Ако все пак работата ви не е рутинна, свързана е с хоби, творчески процес или пък-собствен бизнес, тогава вие имате шансове да преуспеете, особено през втората част на януари и като разширите кръга на вашето влияние, общувате с хора извън близкото ви обкръжение, справите се с бюрократични изисквания, пътувате или повишите собствената си компетенция, знания и т.н.

По-далечни хоризонти или хора стоящи далеч от вас- буквално и в по-общ смисъл могат да палят ентусиазма ви, да се превръщат в повод за ентусиазъм, радост или успехи…

Ако заниманията ви са рутинни, вие сте на „служба“, тогава моментът е подходящ да се докажете, да утвърдите авторитета си. Но в този процес мнозина ще трябва да пренаредят приоритетите си, за да са по-успешни, отговорят на изискванията на по-възрастни и авторитетни фигури или пък, за да се разтоварят от нарастващо напрежение, което може да се отрази и на физическото им състояние. Ако попаднете в ситуации на по-остро противопоставяне на интереси, тогава през втората част на януари може да скъсате договори, за да ги замените с други и по-подходящи за вас, които съдействат за популярността ви или поне са повод- да срещате повече подкрепа, а не обратното.

Януари е подходящ да се откажете от вредни навици, които да повишат тонуса ви и не само…Може да се възползвате от новолунието на 06 януари и през следващата седмица. Дните са показателни за тенденциите, не пренебрегвайте случващото се, перспективите на развитие може да са с отражение за идното полугодие или много по-дълго, насочвайте, за да заемете по-престижни позиции, за да въздействате позитивно на физическото си състояние, за да сбъднете свое съкровено желание, включително шанс- да изживеете голяма любов или да срещнете важен за вас човек. Все пак трябва да се пазите от преувеличения. Ако във връзките ви съществуват илюзии, подвеждане, то те ще бъдат особено видни между 15 и 25 януари.

Хоби или вид развлечения обаче, често се превръщат в повод за необмислени харчове, внимавайте!

През последната десетдневка на януари все по-важна тема са партньорите, възможно е определен, важен за вас човек да обсебва вниманието ви по различни поводи, спорно е до какво води това, но до средата на февруари разбирате в значима степен с новини, развръзки и т.н…

ДЕВА

Звездите силно подкрепят творческия ви потенциал, вие може да се чувствате силни, способни да се справяте с предизвикателствата и да ги превъртате във ваша полза. Вероятно на повечето от вас ще се налага да играят важна и стабилизираща роля в живота на близки до сърцето им хора- това може да са партньори, пораснали деца, ако имате такива. Възможно е около тях да ескалират трансформации, които да се отразяват и на вас самите, в друг случай- налага се да инвестирате в тях и ако всичко е добре разчетено, вероятно и всичко е наред…

Все пак, ако в миналото между вас и близките ви са натрупани недоразумения, понякога- по-чисто финансов въпроси, може да са общи ресурси или пък- наследства, тогава тези неразрешени казуси ще ескалират и ще изискват някакво решение. Ключови или показателни събития могат да се случат по време на Новолунието и около седмица след това.  Оценете позитивите, всички „подсказки“, защото това е най-добрият момент да се ориентирате, за да си изградите стратегия, която ще окаже своето въздействие, ще определи перспективи на развитие за идното полугодие, а може и много по-дълго време.

Ако имате собствен бизнес, тогава това ще е друга важна и преобразуваща сфера. Не е изключено да се изискват повече вложения, да се налага да си сътрудничите, но и да предоговаряте контракти и т.н.

Мнозина ще се ориентират точно в посока- да получат материална или морална подкрепа от страна на влиятелни личности, институции, важни за тях хора, за да се справят с чисто материални приоритети и имат възможност за това, като резултатите ще започнат да се осъществяват през втората част на януари и през февруари.

Все пак всякакви рискови операции относно приходи-разходи са крайно нежелателни…

При някой Деви, ако са налице спорни казуси относно общи или наследствени ресурси, то те могат да се превърнат в крайъгълен камък, изискващ много енергия, за да се справят, за да извоюват победа. Всичко зависи от собствената ви убедителност, способност да воювате и да побеждавате чрез изказа си…

ВЕЗНИ

Водеща тема за вас може или трябва да бъдат приоритети отнасящи се до вашия дом и семейство. Може да се възползвате от импулса на Новолунието, което е на 06 януари, така че да извършите положително обновление в този сектор. В оптимален вариант- вие може да извършите положителни трансформации, които се отнасят до уреждане на въпроси с недвижимо имущество, това може да са наследства, но може и да са спорни казуси с ваши партньори, ако е последното- законността и натрупани в миналото тенденции ще победят, но могат да обтегнат отношенията с важни за вас личности.

Някой от вас може да са по-ангажирани от обикновено с членове на семейството- това може да е по-възрастен роднина, но може и да е по-властен или енергичен партньор. От 06 до 20 януари може да ескалира важно събитие, което да преобрази средата ви на съществуване и съответно-близки и роднински връзки. Усетете на къде „духат ветровете“ и насочвайте още в началото като елиминирате или минимизирате евентуални конфронтации с определени персони, заложите на диалогчиността и т.н.

До края на януари и до средата на февруари- в живота на повечето от вас ще се появи енергична личност, която може силно да ви подкрепя, да отвори нови и по-добри перспективи на развитие пред вас. Възможно е понякога да усещате тази персона като по-агресивна или нетолерантна, но пък тя също така може да е инициативна и доста полезна за вас…помислете! При всички случаи ще имате шанс да привлечете на ваша страни и енергични хора, с които може да се съобразявате повече, но и да се превръщат в мост към успехите ви.

Може да срещнете любовта, важни или неслучайни партньори-лични или делови.

Пазете се да не активирате силни конкуренти или направо недоброжелатели…

През последната десетдневка на януари ще се почувствате по-свободни, социалната ви активност ще расте…

СКОРПИОН

През целия януари вие ще сте по-склонни от всякога да анализирате случващото се, да се учите от натрупания опит, да променяте нещо в изказа си, начин на комуникация като посоката ще бъде да проявявате по-голяма твърдост, да отстоявате мнението си до краен предел и това в значима степен ще гарантира отстояването на собствения ви авторитет.

Не е изключено следствие на всичко горе-описано вие да промените средата си на съществуване или пък позиции в колектив. В друг вариант- някой от вас ще редуцират свои връзки, ще преосмислят или скъсат договори, които са изживели своето време.

Отношенията с братя или сестри, ако имате такива- не винаги ще бъде лесно и ще изисква повишено внимание от ваша страна, за да стопирате някой негативи още в началото, поне до колкото е възможно.

Знакови новини, подобни срещи и разговори можете да очаквате между 06  и 20 януари. През това време ежедневието на мнозина е напрегнато поради повишени ангажименти, изисквания, а може и поява на дразнител на работното ви място. В такъв случай трябва да знаете, че аргументите- без украси и изкривявания винаги ще натежават, побеждават, ако се придържате към тях- ще бъдете победители.

Януари ви дава шанс да подействате положително на доходите си и след като сте преборили конкуренция, като сте проявили висока инициативност- на какво можете да разчитате- получавате подсказки до 14 януари, бъдете социално активни и преговаряйте за интересите си.

Любовта за малко остава на заден план…

СТРЕЛЕЦ

През целия януари ще сте под закрилата на „голямото и малкото щастие“, тоест- Юпитер и Венера. Под влияние на тези две планети- дори и да има някакви препятствия по пътя, вие ще ги преодолявате по-леко, ще печелите с по-голяма лекота внимание, одобрение, ще привличате погледи и късмет.

Още от началото на месеца Марс ще действа позитивно на тонуса ви и ще ви подкрепя в развлечения, любовни авантюри, бизнес, ако имате такъв. Все пак ще трябва да внимавате в инвестиции или харчове, които могат да ви дестабилизират по-сериозно.

Любими хора, развлечения или бизнес- почти през целя януари може да са съпътствани от повишени разходи. Ако всичко е добре планувано, а не рисково и спонтанно, тогава вероятно всичко ще е наред. Все пак- всякакви преувеличени разходи, поемане на рискове- са крайно нежелателни, както и задлъжняване…

Вероятно повечето от вас ще предпочитат да прекарват повече навън и да се занимават с хоби, онова, което пали ентусиазма им…Рутината ще дразни повечето от вас, а семейни задължение може да са повод за недоразумения, обърквания, ще изискват някаква промяна в подхода, да се вникне отвъд видимото, за да се стопират някой не толкова явни процеси, но с ерозивен характер. Това може да е също члун на семейството, който ще изисква по-скоро психологически подход, за да се достигне до него и да се насочат отношенията в по-позитивна посока.

Новолунието на 06 януари акцентира върху финансовото ви състояние, опитайте се да канализирате процеса, може да се доберете до стабилни, дълготрайни доходи, които с натрупване на опит и авторитет ще се повишават, дори и още в началото да не са твърде удовлетворяващи.

Дали преобладават ползите или загубите- разбирате в по-ярки краски от 06 до 20 януари…

През последната десетдневка на месеца социалната ви активност и популярност ще продължават да растат…

КОЗИРОГ

Януари е един от най-важните месеци за вас, когато градите тенденции за цялата идна година и тези тенденции в значима степен ще се определят от собствената ви воля. Въпреки всичко ще има събития, които ще се определят по-скоро от натрупани в миналото перспективи, през януари- те могат да се превърнат във възможност да надградите всичко постигнато, а ако това е невъзможно, тогава можете да стартирате нова програма, която ще прораства дълго- в личен и делови аспект, сега можете да направите първи стъпки, особено след Новолунието на 06 януари и до 20 януари- в живота на мнозина, особено родените на 05, 06, 07 януари- може да произтече знаково събитие, така че да прелистят нова страница в живота си- посоката е да станат по-силни, независими, но и натоварени с отговорности…Лайтмотив за Козирозите е „съзряване“- физически и психически, преодоляване на граници, изкачване на по-високо ниво. Анализите на миналото ще играят ключова роля за избраната посока…

Информационният поток е много усилен допълнително ви надарява с шансове за развитие, вие научавате тайни, но същевременно трябва да сте нащрек за нечестно поведение, което може да ви подведе, да ви размине после с очакванията, красивите думи не винаги ще кореспондират с реалните действия и това може да ви подтикне да прекратите или поне преосмислите някой връзки и договори. Все пак знанието винаги е сила, така че ще можете да се възползвате и да вземете мерки…

В дома ви можете да проведете вид реконструкции, член от семейството може да е повод за напрежение или да изисква повече внимание, в друг вариант- дошъл е моментът с него да вземете важни решения, които ще имат дългосрочно отражение и ще засегнат благоустройството на дома, место-живеене, отношения в семейството и т.н.

През последната десетдневка на януари водещ мотив е материалното ви състояние, можете да извършите положителни промени в този сектор…

ВОДОЛЕЙ

Това, което ви помага през януари е високата ви социална активност, благодарение на която вие можете да срещнете подкрепа от страна на подходящи личности, така че да въздействате положително на общественото си положение, може да получите помощ, ако се нуждаете от такава.

Същевременно почти през целия месец и особено между 06 и 20 януари трябва да се пазите от повишени  и необмислени харчове. В по-ярки краски разбирате на какво можете да разчитате и какво ви дестабилизира финансово и не само, нека това да е повод да попълните пробойните и да вземете мерки като преговаряте за интересите си, сътрудничите си и т.н.

За вас приключва една лична година и до 20 януари събитията се движат по-скоро по инерция, според натрупани вече в миналото тенденции. Разбирате какво трябва да оставите зад гърба си следствие на направени равносметки и провокиращи ви в тази посока събития.

Може да се възползвате от импулса на Новолунието на 06 януари, за да се освободите от вид тежести, също- да потърсите и откриете обходни пътища, вид алтернативи към вашите цели и благоденствие. Доверявайте се на интуицията си, на натрупания си опит, на фактите, които застават пред вас и те няма да ви подведат.

Ако има нещо, което трябва да оставите зад гърба си, то ще бъде особено видно през втората част на януари и почти императивно.

Нека това да не ви плаши, нови възможности и обновяване на сили и импулс за действие ще получите през последната десетдневка на януари…

Към настоящия момент за вас важи в пълна степен правилото: „прави каквото трябва, пък ще стане каквото трябва“…Не е подходящо да насилвате и форсирате тенденциите, както казах вече те повече се движат по инерция и клонят към развръзки- получавате своеобразна награда за минали действия и онова, което е ваше- няма да ви подмине. Ако не ви носи достатъчно удовлетворение, тогава ще прелистите нова страница, с допълнителни перспективи на развитие и съответни шансове- през февруари.

РИБИ

През януари се проверяват вашите обществени позиции, съответно положение в колектив и сред колеги, също и приятели. Звездите изискват мобилизация, така че да отговорите на очакванията на околните, да утвърдите авторитета си, силен коз за вас ще бъде, ако успеете да привлечете на ваша страна влиятелна или пък по-възрастна фигура, която да ви подкрепя. Иначе- евентуално неодобрение от страна на „другите“-общо, може да се превърне в стена, която ще ви принуди да смените средата си на съществуване, позиции, които заемате и т.н.

Все пак и повечето от вас, особено родените през втори деканат на зодията- ще използват аспектацията на звездите, ще действат доста концентрирано и действително ще успеят да извоюват по-престижно място за себе си.

Сменяте подхода си спрямо близките си, вероятно не без причина и в този процес твърдата ви позиция, хладен анализ ще ви подтикне да се разделите с онези, които нямат място в живота ви.

Някой връзки ще станат по-здрави, издържали проверката на времето, може да възобновите стари контакти, но ще редуцирате връзки или те ще преминат на друго ниво, особено след новолунието на 06 януари и до към 20 януари…

Периодът е изключително благоприятен да проявявате висока инициативност, за да подействате положително на доходи те си, действията ви могат да имат отражение за следващите около две години поне, а може и повече…

Същевременно разходите ви могат да нараснат значително, оценете какво дестабилизира финансите ви през втората част на януари.

През последната десетдневка сте склонни да се връщате към миналото, да променяте подхода си, за да попълните евентуални пробойни, за да се предпазите от загуби. Пред повечето от вас се оформят алтернативи на развитие чрез новини и предложения, някой от тях са изненадващи и могат да преобразят статуса ви до средата на февруари….

 

 

 

 

 

Mariana Petrova

Добави коментар

Натиснете тук, за да публикувате Вашия коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *