Астрология Интересно

Хороскоп за 2016 година

2016 година обещава да бъде цветна и изпълнена с много емоции, които ще ни подтикват да действаме в крайности, включително и като поемаме превратни за живота ни решения и рискове. Но добрата новина е, че те ще бъдат много добре обмислени, така че в пълна степен могат да сбъднат някакво наше желание, особено до август 2016 година.

262ngОсвен това, действия ще бъдат продуцирани от дълбоко заложени психологични зависимости и натрупани преживявания – от  страхове /за здраве, материална сигурност/ до ярки страсти, любовни трепети и/или намерения да се наложи авторитет, да се постигат успехи…и този вътрешен глас/компас настойчиво ще ни бута в една или друга посока почти през цялата година.

За това  ще бъдат необходими и няколко последователно скрепени „механизми на Съдбата”, които ще сработят почти самостоятелно и по един естествен начин. Първо ще е на лице някаква „принуда” от обстоятелства, която ще ни подтикне да излезем от „блатото” и да се впуснем в други „бързотечащи, опасни”, но „по-бистри води”, ако ми позволите да използвам метафора. После се създава нов „график”, който детайлно ще бъде обмислен /според изискванията на „големия учител”- Юпитер в Дева и накрая са реалните прояви, които ще бъдат съпътствани от постоянство и честолюбие, ще са упорни и по смисъла на „всяка цена” и „до краен предел”. Вероятно тази „принуда” ще изисква и съответна „цена”, но за мнозина това ще е единственият път към сбъдната мечта, „излизане от блатото”.

Страстта ще прозира в почти всички начинания и на всички нива. Добре е още в началото да вложите и съзнателно насочите този „прииждащ” потенциал в нещо любимо, което ще измени социалният ви статус до есента. Разбира се, вие може да решите да се „влачите” след обстоятелствата и да се съобразявате с тях, но може и да заемете една доста активна позиция, която, ако е обмислена- задължително ще ви издигне по йерархичната стълбичка в първото полугодие, ще ви приближи до някаква индивидуална мисия и предназначение.

Напомням, че Уран е в Овен, който е считан за сектора на „новото начало”. В глобален аспект Уран през около 85 години ни превърта на ново социално равнище, създава лидери, които повличат „масите” след себе си, а  в частен- според личните послания на звездите- вие полагате нов старт в живота си, който да ви влияе дълго или попадате под влиянието на силна фигура, която ви налага променен ритъм и правила на съществуване. Уран е в последни градуси на Овен през тази и следващата 2017 година, считани за „превратни”, така че малки и големи революции ще има, ще бъдат подкрепени и трайно имплантирани в живота ни от Сатурн.

Уран се свързва с креативните и ексцентрични хора, новатори, бунтари, интелектуалци, а също и с  бързата промяна- често по един необуздан и „внезапен” начин…който ще обнови начинът ни на съществуване „с гръм и трясък”- да се надяваме само в преносен смисъл.

Ескалират радикални преобразувания в международните отношения, реорганизация на „силови структури”, а също и в здравеопазването, в банковия сектор, в бизнес начинанията свързани с „общи пари”, при застраховки, кредити, наследства с пик през април, юни, август и септември.

На всички пожелавам щастлива нова 2016 година, ясни цели, мъдрост и сбъднати мечти!

Овен

Вашата креативност и инициативност продължават да бъдат високи, защото Съдбата ви изненадва, предизвиква, принуждава ви да се мобилизирате ,но също и да направите скок напред и нагоре по йерархичната стълбичка, особено в професионален аспект, като разчитате на чужди ресурси /банки на партньор/, като повишите доходите си, като уредите наследствени въпроси, като се сдобиете с нещо значимо, включително и дете, при условие, че това ви интересува…

Животът ви е пълен с ангажименти и рутина, понякога ограничения от влиятелни  личности и/или институции и вид обстоятелства, които ще ви принудят да „бързате бавно”, да изграждате нова и добре обмислена стратегия за бъдещето ви. Изходът е в усвояването на  знания, „разширяване на хоризонтите” с  партньори, пътувания и преквалификации.

От октомври и до края на годината – личните ви връзки преминават в бурни отношения и страсти, които ще трансформират начинът ви на съществуване трайно. Компромиси едва ли са възможни, а само ярки преживявания, които няма да ви лишат от внимание, но и предизвикателства, така че ще привличате внимание и околните могат да бъдат всякакви към вас, но не и безразлични.

Телец

Фокусна точка през първото полугодие на 2016 година ще бъдат хора „близки до сърцето ви”- от деца до любовници, а може и любими занимания, включително и вид хоби, което ще „развъртите” на друго и по-високо ниво.

Всъщност процесът ви на социално развитие също се определя от това поле. Например променят се обстоятелствата около вашите деца и/или се сдобивате с детенце, при условие, че имате подобни желания и това рефлектира върху собствения ви начин на съществуване ,включително и върху „джоба ви”, върху по-голямата ви ангажираност и т.н. В друг случай- водеща тема е нов бизнес, в който ще вложите доста ресурси, включително и като разчитате на кредити и/или други „чужди пари”, а след септември-инвестицията ви се връща.

През цялото време има кой да ви „стопли” и зарадва, но на някаква цена и компромис.

До края на август ваши партньори-лични или делови може да ви действат като дразнител, но може и като полезен стимулатор, „моторче”, което ви провокира да извършите вид трансформации в живота си и не само- може да се осланяте на подобни енергични личности, но е целесъобразно да отсявате „сеното от плявата”, особено през април.

Май месец е на ново начало, юли обещава вълнуващи контакти и преобразования, а от октомври ежедневието забързва своя ритъм и ще изисква по-голяма динамика от ангажименти, вече повече свързани с професионалната ви реализация, която излиза от обичайния ритъм по различни причини.

Близнаци

Основните промени през 2016 година са във вашето семейство или домашни условия на съществуване, уреждане на въпроси свързани с недвижимо имущество, включително и решения за преместване, уреждане на покупко-продажби, промени в броя на членовете у дома и т.н. Това е фокусна точка, която ще преминава през подчертаното одобрение на ваши партньори и/или пък са продуцирани по негово настояване и вид причини…

Основна задача до средата на годината е да стабилизирате доходите си и ще влагате огромен енергиен ресурс в това поле, ангажиментите ви нарастват, ритъма на ежедневието се забързва и излиза извън обичайния ритъм още от януари. Тенденцията може да доведе до повишение на доходите ви, ако не веднага, то поне като адекватна възвръщаемост и с „лихвите” след септември 2016 година.

Вашите партньори- лични или делови могат да изпитват търпението ви, но същевременно те се явяват като „мост” между вас и собствената ви стабилност, така че се стремете да градите и заздравявате връзки, дори и да ви се струва, че компромисите преобладават, особено през април, юни и септември.

До август имате шанс да сбъднете някаква ваша мечта, която е свързана с цялостния ви социален статус, но за сметка на сътрудничество.

През второто полугодие- хора близки до сърцето ви,  ви изненадват и ви карат да ги погледнете с други очи, същевременно възниква шанс да изгладите възникналите недоразумения и/или да се сближите с нови и важни за вас личности, които ви носят ползи или пък удоволствие…

Рак

През цялата следваща 2016 година ще сте социално много активни, защото ви се налага да общувате с повече хора на работното си място, защото ви се налага да сте по-комуникативни и експанзивни, така че да задържите позициите си на работното място, да се превъртите на по-високо социално ниво, защото новата ви работа изисква по-голяма динамика, включително пътувания, дори и да са кратки.

Тази тенденция може да ви срещне с много нови и вълнуващи особи, някой от които да оставят трайна следа в съзнанието или в начинът ви на живот. Същевременно, чрез разговори и общуване ще имате шанс да сключвате договори, да изглаждате недоразумения, да постигате почти всичките си намерения, но нивото на успехите ви ще зависи от нивото на собствената ви инициативност и едва ли ще получавате нещо даром. Напротив, до август може да имате усещането ,че повече давате и инвестирате- в пряк и преносен смисъл, отколкото получавате, а в друг вариант- ангажиментите ви са доста натоварващи, отговорни, околните разчитат на вас, а вие играете своеобразна стабилизираща роля за мнозина.

Развитието ви през 2016 година не е плавно, а скокообразно, случва се по един „внезапен” начин, който с натрупванията ще отваря нови и неподозирани възможности по пътя ви. Така че водещо условие за всяка победа и сбъдната мечта ще бъде упоритото и последователно преследване на добре обмислени цели.

Превключващи, важни месеци са април и май. През юни е целесъобразно да се пазите от „подводни камъни”, септември ви носи „рестарт”, пик от събития, които отпушват пътя ви.

Оформя се нов фон в семейството ви, на който можете да повлияете в благоприятна посока най силно през октомври и декември.

Лъв

През 2016 година звездите променят вашето благосъстояние. От една страна имате шанс да повишите доходите си, като се докажете на работното си място като високо квалифициран специалист, а от друга разходите ви до юни са значителни- за любими хора /от деца до любовници/, а също и за удоволствия, вид хоби, но може и за реализация на собствен бизнес и в този случай- инвестицията ще си заслужава, ще се превърне в стабилна база на развитие и то за дълго.

До август в дома ви също ескалира необходимост от промени- в оптимален вариант това може да е ремонт, а в друг случай- енергична личност ви влияе силно, напътства ви, включително и в професионалната ви реализация- тази фигура ви влияе и ви извежда от обичайния ритъм.

За да се насочи в една по-градина посока тази енергия, вие действително можете сами да инициирате някакви преобразования на най-близката ви среда, включително-закупуване на вещи, така че да подобрите фона и да си намерите вид страничен отдушник за насъбиращото се напрежение, особено през май и юни.

От октомври до декември вие сте все по-активни, информационният поток около вас се усилва, срещате се с интересни и вълнуващи личности и целият този „бърз поток” от хора и събития, могат да ви въвлекат на съвсем друго ниво на съществуване- по-рисково, бих казала превратно, но същевременно и с много нови възможности, стига добре да премерите риска, особено, ако той е свързан с идеи за пътувания, които по различни поводи и варианти ще възникнат при мнозина.

Дева

2016 година е продължение на тенденции, които сте стартирали по-осезаемо като идеи или тенденции от септември 2015 година. До май месец би трябвало да следвате тази избрана вече перспектива и тя може да сбъдне ваша съкровена мечта, а от втората част на май и през юни отново да направите своеобразен скок напред и нагоре към вашите най-смели желания и цели. Нивото на постиженията при вас са много тясно обвързани с това да са добре подбрани и детайлно програмирани, така, както всъщност само вие умеете.

До август вие сте социално много активни, отстоявате правата си по един безкомпромисен начин, който може да ви въвлече във „война” с околните, но в повечето случаи – с победен край за вас самите.

Вероятно ще указвате активно въздействие върху хора близки до сърцето ви- деца, любовници, предстоят интензивни разяснителни разговори, интересни новини, които ви влияят силно на бъдещите ви планове, начин на съществуване. В друг вариант- реализирате творчески проект, ориентирате се към собствен бизнес или активно се заемате с него…

Ако нямате човек до себе си, тогава можете да го откриете до септември 2016 година.

От октомври до декември ескалират въпроси свързани с вашия дом, семейство, условия на съществуване и благосъстояние- уреждане на наследствени въпроси, премествания, инвестиции в недвижимо имущество и т.н

Финансовото ви състояние се дестабилизира поради „внезапни” или принудителни разходи през второто полугодие. Същевременно обаче, шансовете ви за значими печалби и над средното ниво нарастват в пъти от октомври 2016 до септември 2017 година- това е време, през което ще „материализирате” амбициите си.

Везни

През цялата 2016 година вие се намирате на житейски кръстопът по различни причини, но в повечето случаи те са провокирани от околните, които се държат доста непредвидимо, изненадват ви, принуждават ви да вземате решения „на момента”. До септември 2016 година звездите ще ви покажат какво трябва да оставите зад гърба си- под формата на поведение, начин на съществуване или привързаност.

Същевременно придобивате нови и много полезни знания, като минимум се променя начинът ви на мислене, вие съзрявате, минавате на друго ниво- благодарение на натрупания ви опит, който се ревизира и имплантира в един променен начин на мислене, съответно-комуникация с другите. Всъщност, това е повод да повишите авторитета си ,  да се превърнете в „звено”, с което другите трябва да се съобразяват , а не обратното – понеже ще демонстрирате неспецифична твърдост и последователност за сметка на прословутата ви толерантност.

Тенденцията може и да разруши някой връзки от миналото ви, но пък ще имате шанс да създадете нови и по-значими за бъдещия ви просперитет, особено след октомври 2016 година.

До август 2016 вие ще влагате много усилия, за да стабилизирате материалното си състояние, вероятно поради необходимост от инвестиции и/или трансформации в дома и семейството ви или защото на хоризонта се очертават нови и допълнителни алтернативи, от които можете и трябва да се възползвате.

През ноември и декември 2016 година постепенно нараства усещането ,че вие владеете ситуацията, а хоризонтите пред вас се разширяват.

Скорпион

До май 2016 година вие можете и трябва да утвърдите позициите си в колектив, сред приятели или други влиятелни личности, които да подпомогнат социалното ви развитие и осъществяване на ваши лични желания и стремежи.

До август вие сте под особен енергиен заряд, емоционалност, инициативност, повишени желания и страсти ,които ако не се насочат в подходяща посока, тогава ще избият в нервно напрежение.

Но през първото полугодие вие в пълна степен можете да повишите авторитета и положението си в обществото, благодарение на личната ви инициативност и активна позиция.

По всяка вероятност ще ви се налага да свивате разходите си, а в друг вариант „икономията” е свързана с вид инвестиция в едно по-светло бъдеще. Същевременно всичко постигнато в това поле ще се превръща в стабилна база за печалби и то години напред, но на този етап е по-важно да изберете вид стратегия и път за реализация, а после да я реализирате до септември.

От октомври до декември 2016 година вие навлизате в период на приключване на житейски цикъл, така че ако не сте доволни от статуквото, „слабите звена” ще ви подтикнат да търсите нови варианти и не от близкото ви обкръжение.

Първи сигнали в това отношение получавате през януари и април. Анализирайте, действайте превантивно, насочвайте, ще имате такъв шанс, като постиженията през първото полугодие ще ви подкрепят енергийно поне през следващите 2 години.

Стрелец

През 2016 година вие променяте имиджа си, защото се представяте в нова светлина или направо променяте начина си на съществуване- в посока по-големи отговорности и/или по-високи амбиции. Същевременно до май месец е хубаво да следвате посоката, която сте задали от септември, октомври 2015 година и без да правите „остри завои”.

Хора близки до сърцето ви /деца, любовници/ , ви носят много изненади, внезапни шансове, подтикват ви да се мобилизирате и насочите към „нови хоризонти”. В друг вариант- вие сте окрилени от някаква съкровена мечта, вид хоби или пък идеи за частна инициатива, които също могат да се развъртят по един бърз и неочакван начин, но основно през второто полугодие.

През цялото време финансовото ви състояние е силно нестабилно и трябва да избягвате всякакви рискове и необмислени ходове, особено до август. През този период разбирате- кой ви е истински приятел, на кой можете да разчитате и съответно- „ви мъти водата”.

Пазете се от преразход на ресурси /материални, емоционални/, изградете си стратегия, която ще ви пази от външни фактори и не във ваша полза поне до август. После голям енергиен заряд се влива във вас, покачва се инициативността и пробивността ви в пъти…

Козирог

През 2016 година вие може да постигнете значими успехи, като разчитате на хора стоящи далеч от вас, влиятелни личности ,като предприемете пътувания, включително и зад граница, като общувате активно и усвоите нови знания, получите по-висока и/или допълнителна квалификация. Да разширите хоризонтите си по различни начини и да се докоснете до нови, допълнителни възможности и перспективи сега е важно за вас, вероятно ще възникват и някакви „принудителни”, външни фактори, които ще ви подтикват да ги търсите и намирате, а в повечето случаи-не в близкото ви обкръжение.

От октомври до декември посланията за трансформации в личният ви живот са толкова силни, че напомнят на „колело на Съдбата”. Опитайте се превантивно да насочите събитията в една по-позитивна за вас посока, до август- като се справяте с конкуренция и/или привлечете на ваша страна активни и инициативни личности, които да ви подкрепят. Ще имате подобен шанс и благодарение на повишените ви амбиции, които задължително ще сработят и във ваша полза…

Водолей

Вие се намирате в силно трансформиращ период, мнозина се намират на прага на житейски кръстопът, а посоката в значима степен можете и трябва да набележите до февруари.

В значима степен вашето благосъстояние зависи от „чужди ресурси”, например- подкрепа на партньора до вас или пък- банки, може и чрез уреждане на наследствени въпроси. В горе-посочените полета получавате подкрепа.

До август 2016 година вие в различна, но настойчива форма и степен утвърждавате авторитета си енергично, защото съществувате в конкурентна среда, защото изискванията към вас са се променили, защото ви се налага повече от обикновено да се доказвате, а може би и приходите ви са се свили…вариантите са много, но до септември е важно да излезете победители, като си изградите стратегия, план  за действие, търсите и намирате допълнителни варианти за реализация, обходни пътища към собствените ви мечти и в пълна степен ще имате шанс да ги откриете.

От октомври до декември животът ви се променя, забързва своя ритъм, решенията са крайни, новините изненадващи, както и новите перспективи пред вас, които ще разширят хоризонтите ви по един „внезапен” начин.

Някой от вас могат да решат да пътуват, включително и зад граница, да търсят и намират подкрепа от хора стоящи далеч от тях, да се впуснат в правни дела, за да защитят правата си…

Риби

2016 година е ключова за социалният ви статус и начин по който ви възприемат околните, едновременно с 2017 година. Сега вие ще трябва да поемете повече отговорности- по желание или принуда и в повечето случаи – от страна на ваши партньори.

Вариантите ви за успехи по различни поводи ще преминават през одобрението на близкото ви обкръжение и вие инстинктивно ще се стремите да отговаряте на новите изисквания, така че да получите не само тяхното одобрение и подкрепа, а и реални облаги. Всеки отказ да се съобразявате с „чужда воля” ще ви натоварва в значима степен вас самите и може би трябва добре да помислите дали ще сте способни сами да носите този своеобразен „товар” от повишени ангажименти и не само.

Същевременно това е прекрасен период да откриете значими за живота ви персони,  които да подпомагат развитието ви години напред. Това може да избор на бизнес или брачен партньор, но достатъчно влиятелен, за да ви влияе.

Обвързаните Риби също преминават на друго ниво във връзките си, те ще изискват обновление, ще се ревизират, така че още от януари е целесъобразно да си изградите стратегия, която да ги подобри, насочи в една по-подходяща за вас посока. Дори и да съществуват някой трудности, в повечето случаи ще можете да разчитате на добронамереност и възможност да влияете на близкия до вас човек.

До август вие трябва да повишите знанията си, да общувате активно с хора стоящи далеч от вас и/или високо-поставени персони, а в друг вариант- ще ви се налага принудително да пътувате, за да реализирате намеренията си и постигате успехи, да уреждате правни казуси /в пряк и преносен смисъл/.

През септември и октомври- всичките ви усилия могат да се увенчаят с успех или поне да ви покажат таван от възможности, да получите своеобразна награда, после през ноември и декември- ежедневието се забързва- ескалират както шансовете, така и предизвикателствата.

 

 

 

 

 

 

 

Mariana Petrova

Добави коментар

Натиснете тук, за да публикувате Вашия коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *