Астрология Индивидуален хороскоп Интересно

Юпитер в аспект със Сатурн

Юпитер в съвпад със Сатурн

 • Този съвпад създава много амбициозни натури, които си поставят перманентно нови цели и ги постигат чрез концентрация, усърдие и постоянство.
 • Притежават вродено силно желание за отличен социален статус и власт, с които могат да се сдобият чрез умерен оптимизъм, но и ясни практични съждения.
 • Здраво стъпили са на земята и си поставят цели, които могат да се материализират на практика.
 • Умеят да се учат от натрупания си опит, но и да го надграждат, така бавно, но сигурно се изкачват нагоре по йерархичната стълбичка, ако съвпадът е силен и получава положителни аспекти.
 • Животът на тези хора може да е изпълнен с перманентни трудности и предизвикателства, за тях постиженията и разширението в живота винаги е съпътствано с борба, но те могат да имат някаква специфична мисия и целенасочено да канализират своята енергия в конкретна и значима цел.
 • Добри предпоставки за реализация в държавни, политически структури, за заемане на управленски постове, също- успехи в големия бизнес.
 • Имат подчертан афинитет към религия и право, наука и закони, съответно могат да са проводници на вид учения, да са справедливи юристи.
 • Този аспект помага на родените в трудни периоди. Все пак личността е тясно свързан в социално-икономически процеси на обществото, в което съществува, зависи подчертано от тях, но може да се възползва от текущите преобразувания, да ги оглави, ръководи и насочва.

Този съвпад показва, че личността се е родила по време на преломен социално-икономически и политически период, съответно самият живот ще бъде белязан от промени, на които самият човек може да стане проводник, защото ще усеща, че статуквото трябва да бъде обогатено, развито, надградено. Все пак много зависи как е аспектиран самият съвпад. Добрите аспекти показват гарантирани постижения, въпреки трудностите. Напрегнатите аспекти- символизират спънки, усилват препятствията, които трябва да се преодоляват. Зависи също- кой е по-силен в съвпада- Сатурн или Юпитер, съответно дали преобладават задръжките и препятствията или пък шансовете. Особено неприятно би било, ако Юпитер е преди Сатурн, тогава всички полагани усилия, желание за разширение и прогрес ще се сблъскват със стена от препятствия. Този съвпад изисква личността да вярва повече в личните си качества и способности, да не слага сама препятствия по пътя си към щастието в един по-широк смисъл, чрез предрасъдъци, страхове, съмнения и т.н.

Юпитер в квадратура/опозиция със Сатурн

 • Този аспект показва амбициозна личност, на която й е трудно да открие верния път към щастието или успехите, липсва посока и верни ориентири.
 • Могат да се съмняват в морални принципи и същевременно да ги проповядват. Могат да искат стабилен и проспериращ живот, но да избягват поемането на високи отговорности и да предпочитат лесния път. Могат да се колебаят между „искам“ и „трябва“ и това да създава вечен дискомфорт в живота им.
 • Този аспект създава противоречия, които създават объркване в ценностна и морална система. От една страна човек се привлича от удоволствията в живота, но си слага сам спирачки, а от друга- може да се стреми към дисциплина, но да му липсва достатъчно дисциплина или мотивация, за да довежда делата си до край.
 • Изглежда, че прогресът в живота може да дойде само чрез превратности на Съдбата, трудности, които в крайна сметка ще изиграят и положителна роля.
 • Такива хора трудно получават нещо даром, в повечето случаи се борят за своето щастие като перманентно се сблъскват с трудности и спирачки.
 • Липса на подкрепа от страна на по-възрастни и влиятелни личности, власт-имащи персони.
 • Трудности при взаимодействието с държавни, управленски и социално-значими структури.
 • Не е изключен сблъсък със закона, а ако това се случи- юридически казуси не се развиват в тяхна полза или ако това се случи, тогава е следствие на голяма борба.
 • Опасност от загуби на богатство, престиж, завоювани позиции, наследство.
 • В професионалната си реализация рядко получават удовлетворение, обикновено имат усещането, че заслужават повече, отколкото получават, приемат се като „жертва“ или пък вършат задълженията си по принуда, а не по желание. Не обичат да се подчиняват и съобразяват с другите и това по един естествен начин ги въвлича в конфликт с колектива, в който съществуват.
 • Сами слагат спирачки към щастието си с претенции и предразсъдъци. Нерядко този аспект показва корист или лицемерие.
 • Трудности при завършването на висока квалификация, при „разширение на хоризонтите“, включително чрез пътувания.
 • Опасност от депресии, автоимунни заболявания, проблеми с бъбреци, кости, зъби, кожа.

Това е негативен аспект, който често означава „родова карма“ и показва лошо разбирателство в дома и семейството от родители до степен на баба и дядо. Липсата на здрави морални устои се превръща в липса на вярна и печеливша посока. Личността трябва да се научи, че преди да получи трябва да даде безкористно, не бива да прави компромиси с писани и неписани закони, трябва да се научи на постоянство и отговорно поведение. ..Иначе щастието никога няма да е пълно, а придобитото с много труд- изгубено след време.

Юпитер в тригон/секстил със Сатурн

 • Този аспект надарява родения със здрави морални устои, честност, стремеж към справедливост.
 • Умеят да балансират между практични оценки, сдържаност, натрупан негативен опит и оптимизъм.
 • Поставят си реалистични, осъществими цели, надграждат и разширяват перманентно постиженията си, така вървят бавно, но сигурно към добър социален статус. Успехите много зависят от личните амбиции и колкото по-високи цели си поставят, толкова по-напред и нагоре могат да стигнат, защото получават своите шансове, реализират с по-голяма лекота заплануваното.
 • Отговорни и морални личности, освен, ако няма други и силно изкривяващи тези послания аспекти. Така стигат до отлични обществено-значими позиции и в повечето случаи имат отлична репутация.
 • Могат да си сътрудничат с влиятелни или власт-имащи партньори, да попадат под опеката им, да бъдат защитавани и подкрепяни от по-възрастни и авторитетни персони, които се превръщат в мост към собственото им израстване.
 • Благоразумни в трудни моменти, те правят правилен избор. Това е щастлив аспект, който надарява родения с доза късмет в изпитващи ситуации.
 • Имат догматични схващания за живота, познават превратностите на Съдбата, така че не се главозамайват от успехите си, не злоупотребяват с позициите си, не изпадат в паника в трудни моменти, а умеят да видят шанса в изпитанието, сътоветно- превъртат предизвикателствата в полза.
 • Могат да израснат кариерно в политиката, правото, обществено-значими или държавни структури. Този аспект е много добър и за бизнес начинания, заемане на високи постове, управленски позиции.
 • Успех при пътувания, юридически казуси, наследствени въпроси, придобиване на висока квалификация.
 • Често създават щастливо, стабилно семейство.

Това е аспект, който показва, че личността притежава здрав морал, философска мисъл, не рядко създава религиозни личности, които вярват във висшата справедливост. Този аспект подтиква личността да се развива- социално и духовно, сблъсква го с шансове, ситуации, от които да се възползва и израсне.  Личности, които притежават такъв аспект се оказват стабилизиращо и прогресивно звено и за близкото си обкръжение. Околните виждат в тях- опора, шанс за просперитет, все едно могат да се „закачат“ за мотор, който да ги дърпа напред и нагоре. Това е кармичен аспект, който винаги закриля родения в трудни моменти, това е своеобразна разплата за високо отговорно поведение, честност, справедливост, одухотвореност.

 

Mariana Petrova

Добави коментар

Натиснете тук, за да публикувате Вашия коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *