Астрология Индивидуален хороскоп Интересно

Юпитер в аспект с Уран

Съединение на Юпитер и Уран

 • Надарява родения с изключителна прозорливост и съобразителност граничещи паранормалното. Пророчески дар, забележителен устрем към бъдещето, като родените с такъв аспект се оказват проводници на вид прогрес в обществото, в което съществуват.
 • Оригинален дух, морал, схващания за света. С техните разбирания те могат да преобразяват средата на съществуване и ако съвпадът е силен, добре поставен, тогава тези хора могат да се окажат своеобразни революционери, откриватели, лидери, духовни водачи.
 • Имат усет към новото, модерното, актуалното и така по един естествен начин се превръщат в популярни и успели личности, често имат много приятели.
 • Проявяват щедрост към приятелите си.
 • Инвестират в бъдещето си перманентно и по един доста прозорлив начин.
 • Отлични способности за реализация в наука, научни открития, философия, право, туризъм, астрология, ако съвпадът е силен и добре аспектиран.
 • Успех им носят занимания с високи технологии, към които те проявяват засилен интерес.
 • Не обичат рутината и еднообразието, усещат щастието във внезапните промени, които сами предизвикват или подобни трансформации настъпват бързо и изненадващо по външни и независещи от тях причини.
 • Обичат да пътуват, могат да предприемат чести и внезапни пътувания. Ако съвпадът е добре аспектиран- тези пътувания им носят удовлетворение, възможност да разширят хоризонтите пред себе си. Ако съвпадът получава напрегнати аспекти, тогава личността е застрашена от опасности при пътувания, особено със самолети.
 • Склонност към рискови действия, гледат смело на предизвикателствата и бъдещото, обичат приключенията, притежават авантюристичен характер и се отличават от тълпата.

И двете планети- Юпитер и Уран могат да се свържат с прогреса, развитието на обществото.  Този аспект се случва веднъж на около 14 години и родените под негово влияние могат да имат своеобразна мисия, която е свързана с вид революция-буквално и в по-общ смисъл, прогрес на различни нива- в технологии, социална организация на обществото…те могат да се превръщат в проводници на прогресивното и с лекота да рушат стари и деградирали структури. Все пак животът им е неспокоен, изпълнен с перманентни промени, които ги стимулират, подтикват да се развиват, те самите, а с тях- и обществото, в което съществуват. Все пак зависи и как е аспектиран самият съвпад. Положителните аспектации могат да направят личността гениална със съответните последици. Отрицатели аспекти към съвпада- личността пак така ще руши структури, които са неустойчиви, ще предизвиква прогрес, но базата на кризи и обрати…

Юпитер в квадрат/опозиция с Уран

 • Показва личност, която е податлива на висок идеализъм, който излиза извън границите на нормалното. Също- непрактични съждения, понякога асоциално поведение, което противоречи на очакванията или нуждите на близкото обкръжение или обществото като цяло.
 • Отключва своенравие, импулсивност в реакциите, проектиране на нереални очаквания спрямо околните, което води до разочарования, разминавания с очакванията, перманентна смяна на средата, разрив или напрежение в с колектива, в който съществуват.
 • Трудно им е да градят дълги връзки /приятелски и делови/, както и да виждат реалните причини за това. Проектират големи претенции към отсрещната страна, а същевременно проявяват ярък егоцентризъм. Склонни са да си мислят, че са „център на света“ и всичко трябва да се върти около тях.
 • Не обичат да носят отговорности, предпочитат свободата, имат собствен „морален кодекс“, който се оказва съмнителен или отново- противоречащ на общество. Това може да предизвика внезапни сблъсъци със закона, предизвикване на обрати и загуби в живота.
 • Разпиляват енергия и време в недобре обмислени цели, които внезапно се сриват и водят до загуби. В краен случай- самата личност внезапно губи интерес към съответната идея, желание.
 • Обичат промените и ги предизвикват, дори и това не винаги да е добре осъзнато, но тези трансформации не рядко са свързани със своеобразна разруха и загуби, защото не са добре обмислени, човек действа и без да е подготвен за последиците.
 • Привличат ги пътуванията, но те могат да бъдат съпътствани от инциденти, неприятни изненади и обрати.
 • Стремежът към получаване на висока квалификация и знания- също може да бъде опорочен и внезапно прекъснат поради липса на дисциплина..

Този аспект е много неприятен, защото е буквално разрушителен за щастието на човек. Хора под това влияние внезапно, изненадващо губят своето богатство, онова, което считат за най-важно и позитивно в живота си. Съдбата им е съпътствана от перманентни кризи и обрати, голяма несигурност. Този аспект често се среща в личности с приключенски дух, които са независими, но и „безпътни в бурно море“, това също са бохеми, които постоянно пътуват, а животът им е вечно приключение. Първопричините за случващото се е липсата на желание да носят отговорност, а не рядко- съмнителен морал, липса на задръжки, своенравие и егоцентризъм. Перманентните разрухи и разочарования- рано или късно карат личността да преосмисли своите философски и морални възгледи за живота, за да спре собственото си само-унищожение.

Юпитер в тригон/секстил с Уран

 • Показва личност, която е „широко скроена“, не понася предразсъдъци и ограничения, напротив- отворена е към новото, различното, изпитва особено любопитство към непознатото, има изследователски, бърз и съобразителен ум и по един естествен начин, родените с такъв аспект се превръщат в проводник на прогрес, както за самите себе си, така и за обществото, в което съществуват.
 • Обикновено са щедри, добронамерени, позитивни, лесно се вдъхновяват и откриват внезапни възможности там, където другите изобщо не ги забелязват.
 • Перманентно са спохождани от внезапно щастие, което е следствие на натрупана позитивна карма и съответно- получаване на наследство, желана длъжност и т.н.
 • Имат много приятели, превръщат се в лидери за близкото си обкръжение, вероятността да се сдобият с популярност е много висока.
 • Високите технологии, електронните медии като интернет, но не само- се превръщат в проводник на множество успехи, постигане на желания, себе-осъществяване.
 • Изпитват интерес към новото, модерното, имат силна интуиция граничеща с ясновидство, която ги насочва в правилна посока.
 • Могат да се реализират отлично в социално-значими организации, общуват с много хора и проповядват прогресивни идеи, като откриватели и изследователи, юристи, астролози, пътешественици, философи, религиозни водачи. Интереси в политиката ще ги насочат към либерални реформатори.
 • Ценят много свободата си, не понасят ограниченията, рутината, последните направо ги „убиват“.
 • Емоционални са, но не и сантиментални, често спазват някаква невидима дистанция.

Този аспект е много щастлив за личността, защото му дава шанс перманентно да прогресира напред и нагоре и то чрез прозорливост, широта на възгледите. Обикновено тези хора притежават природна интелигентност над средното ниво, не страдат от предразсъдъци, ако останалата част от картата е сила- могат да бъдат гении за своето общество.  Животът им никога не е скучен и еднообразен, напротив, той перманентно се обновява, но провокираните промени в повечето случаи се превръщат в стимул и съответен шанс за социален прогрес. Притежават доза късмет, ако една врата се затвори пред тях, тогава друга се отваря и то по един внезапен, изненадващ, но не случаен начин. Това е кармичен аспект, който показва, че личността е закриляна от висшите сили, защото е проводник на развитие, както за себе си, така и за другите, натрупала е висок интелектуален и духовен потенциал.

Mariana Petrova

Добави коментар

Натиснете тук, за да публикувате Вашия коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *