Месечен хороскоп зодии

Хороскоп за месец май 2020г.

Хороскоп за месец май 2020г.

ОВЕН

Водеща  тема месец май е вашето финансово състояние.  През този месец вие можете и трябва да постигнете успехи, на които после ще разчитате дълго-  до края на годината, а  може и повече.  В този процес  и до 13-ти май-  ще ви помага високата социална активност, преговори  за интересите ви  с  влиятелни или властимащи персони,  хора,  които влияят на благосъстоянието ви.

През месец май мнозина действат с  оригинален и креативен подход, който отговаря на нуждите и очакванията на   обществото, в което съществувате, а това ще ви помогне да заемете лидерски позиции в колектив, да  се справите с повишена конкуренция, да привлечете подкрепа от страна на  околните- общо и съответните позитиви.   Така до средата на май месец  може да подействат е позитивно на финансовото си състояние,  обществено положение, кариерно развитие,  репутация.

И колкото сте социално по- активни,  толкова по-значими могат да бъдат вашите успехи..На 13 май  Венера се обръща в ретроградна,  ще бъде ретроградна до 25-ти юни. Докато е ретроградна Венера  вие ще трябва да утвърждавате всичко, което сте постигнали до този момент.

Ако има някои слабости във вашия връзки и контакти, тогава вие ще анализирате миналото, така че да отстраните тези слабости, а  ако се налага- ще прекратите връзки, договори, които са некоректни, не се развиват  в очакваната от вас посока  или направо ви заблуждават.

През цялата втора част на май- ще ескалират съмнения  относно някои ваши контакти, вероятно и не без причина, а защото сте се  добрали до тайна информация,  надниквате отвъд видимото  и разглеждате близкото си обкръжение,  важни за вас хора от един друг ъгъл.

Втората част на май вие все  по-малко ще афиширате   вашите намерения,   навлизате в процес,  който ще е разчисти  лица и обстоятелства, които са изживели своето време, нямат място в бъдещото ви развитие.  Същевременно могат да се оформят паралелни възможности  за печалба, възникват алтернативи на развитие, от които можете да се възползвате.  Ако сте сами,  тогава може да привлечете партньор, който е твърде различен от вас или пак така  по различни причини-  няма да афиширате все още връзката си.

При всички случаи- вашите отношения ще се обновяват през май,  особено след новолунието  на 22 май…

Използвайте импулса на новолунието, за да насочвате в една по-позитивна за вас посока.

 

ТЕЛЕЦ

 

Почти през целия май Слънцето транзитира през вашия зодиакален знак, значи-  вие градите нова енергийна програма за цялата предстояща 2020 година, тенденциите, които се задават сега  в значима степен  зависят  от вашата собствена инициативност,  това е сила, но и отговорност.  За повечето от вас тенденцията е- да излезете извън границите на познатото,  традиционното,  това важи за всички в различна степен, но  подчертано за родените през първи деканат.

В оптимален вариант-  вие използвате връзки с влиятелни личности,  власт-имащи персони, хора,  които могат да се превърнат в мост към вашите успехи, да разширят хоризонтите на развитие пред вас.  Всеки ще си намери някаква подобна „ кукичка“,  с която ще се закачат и ще се изкачват напред и нагоре през цялата 2020 година, а точно сега- вие може да се възползвате от такива възможности, подходящо е да действате в тази посока и т.н.

Пътувания,  общуване с хора  извън близкото ви обкръжение, демонстрация на висока квалификация, обогатяване на вашите знания-  всичко това ще ви носи успехи, пак така ще ви дърпа напред и нагоре.

На 08 май  предстои Пълнолуние,  което осветява вашите партньорски отношения, показва на кого и в каква степен можете да разчитате… Направете си нужните анализи, за да насочвате  в оптимално позитивна за вас посока,  за да усилите позитивите и изчистите евентуални негативи във връзките ви.

До 15 май  могат да се случат ключови събития, които имат широко отражение върху социалния ви статус, кариерно развитие или репутация като минимум.  Това е оптимален, през който можете и трябва да насочвате всичко гореизброено.

До средата на месец май  вие сте в отличен период да въздействате позитивно на финансовото си състояние. Възползвайте се по оптимален начин.

На 13 май Венера, вашата покровителка се обръща в ретроградна и ще бъде ретроградна  до 25-ти юни.Докато е ретроградна Венера вие ще изпитвате някои колебания по кой път да поемете, колебанията ви ще бъдат свързани с чисто материални интереси, оценки, които ви влияят. В друг случай- вие ще предавате нова стойност на хора и обстоятелства  и според това- на кого и в каква степен можете да разчитате. През втората част на май трябва да се пазите от некоректно въздействие  от страна на околните- общо,  които могат да ви нанесат  или предизвикат- реални финансови щети.

През втората част на май –  бъдете много внимателни при попълването на финансови документи,   проверявайте информацията, не се предоверявайте!

Не са изключени все пак повишени  разходи, дестабилизация на финансовото ви състояние, ако позволите негативно влияние на определени персони, но в оптимален вариант тълкуванието може да бъде, че вие правите полезни инвестиции във вас самите, във вашето бъдеще, помислете върху това  като вариант, анализите на миналото  ще ви бъдат много полезни  както избрана посока на развитие.

Втората част на май все   по- важна тема става финансовото ви състояние, възползвайте се от новолунието, което е на 22 май, за да си върнете нещо изгубено, изпуснат шанс, вид опека и да спечелите от това, да превъртите предизвикателствата в полза.

 

БЛИЗНАЦИ

Почти през целия май вие ще можете да разчитате на успехи, които сте извоювали до този момент, те ще ви помагат да защитите репутацията си, да привлечете  вид опека от страна на влиятелни или властимащи персони, които влияят на финансовото ви състояние.

Може да водите тайни преговори или да се възползвате от скрити възможности, през първата част на май вие почти по един магичен начин ще успявате да превъртете всички предизвикателства в полза,  ще намирате аварийни изходи дори от най-сложни ситуации, ще използвате стратегии, „ козове“,   така че да излизате победители и да печелите от това- чисто финансови средства или това е морално удовлетворение.  Каквото и да е, ако една врата е затворена пред вас, то друга ще се отвори и по горе описания начин.

На  8 май предстои пълнолуние, което ще ви покаже, какво подпомага професионалната ви реализация, евентуално какво и пречи. Анализирайте случващото се, за да насочвате после в оптимално позитивна за вас посока, като отстранявате методично  съответните „ подводни камъни“.

На 13 май Венера ще се обърне в ретроградна и то във вашия зодиакален знак, а това означава, че по различни поводи  вие ще преосмисляте вашите цели, линия на поведение, начин на изразяване и т.н. Това ще се случва Вероятно не без причина, аз защото някои ваши минали действия или намерения ще се оказват по-скоро във ваш ущърб.

Докато е ретроградна Венера- от 13 май и до 25-ти  юни вие повече от обикновено ще трябва да защитавате вашата репутация и извоювани вече позиции. През втората част на май  вие ще имате достатъчно подсказки-   кои от вашите намерения и честолюбиви амбиции са осъществими, кои могат да останат плод на илюзии, разминаване с очакванията.

През цялата втора част на май  от вашите се изисква повишена адаптивност, анализ на миналото,  така че да отстраните евентуални грешки,  които предизвикват по-скоро загуби, нараняват имиджа и могат да имат негативен ефект върху общественото ви положение.

Вие може да използвате  изобретателния си подход, креативен и гъвкав начин на мислене, за да се справите с тези предизвикателства  и колкото сте по- адаптивни, толкова повече- ще успявате отново да се справяте с текущи предизвикателства. През втората част на май вие няма да може да си позволявате отпускане, напротив- ще бъдете максимално концентрирани, мобилизирани, защото статуквото не може да бъде съхранено, съответно вие може да се изкачите напред и нагоре по йерархичната,  но може и да се превъртите надолу, ако не действате, но крайният резултат- ще зависи от вас самите, вие може да се справите  и по гореописания начин.

На 20-ти май Слънцето ще навлезе във вашия зодиакален знак- ще ви даде шанс  много повече да въздействате на  събитията и тенденциите. Възползвайте се от новолунието, което ще бъде на 22 май, за да зададете нова и по-позитивна програма  за цялата ви предстоящо година.

През 2020 година- това послание е преувеличено за вас, така че получените резултати  ще ви влияят много по-дълго, да кажем- задават се перспективи на развитие и за идните около две години.

Поради тази причина е целесъобразно  да се фокусирате върху по-дългосрочни цели… Венера все още ви закриля, така че вие с по-голяма лекота печелите симпатии и одобрение, след обръщането на Венера в ретроградна и съответните промени, които сами може да предизвикате- вие ще имате шанс да си върнете нещо изгубено, пропуснато като възможност, но което ви се полага…

 

РАК

Почти през целия май вашата социална активност ще бъде много висока и така е правилно, защото сега се намирате във важен период- да утвърдите авторитета си в колектив със съответните ползи.

Това може да се налага и по различни поводи, например- вие вземате нови позиции, вашите амбиции са нараснали, преместили сте се на ново място и т.н.

Каквото и да е, ако действате по гореописания начин, вие ще имате шанс да промените по-далечни перспективи на развитие, които ще бъдат по-позитивни за вас и ще разширят хоризонтите пред вас. Имате шанс да привлечете на ваша страна вид опека от влиятелни и властимащи персони, които ще се превръщат в мост към вашите успехи.

Колкото сте социално по-активни,  толкова по-значими резултати ще получавате. Няма да ви липсва внимание и подкрепа особено през първата част на май, възползвайте се по оптимален начин…

Първата част на май ви дава шанс да оздравите вашите партньорски връзки, това може да се случи по много начини,  а на първо време- като обсъждате бъдещи и по-далечни перспективи на развитие с вашия партньор, мечтаете и градите общи планове. Подобно насочване ще ви влияе дълго и обогатяващо- буквално И в по-общ смисъл.  На  8 май предстои пълнолуние, което ви показва на кого и в каква степен можете да разчитате…  На този фон- през целия май вие може да не афиширате всички ваши чувства и намерения. В друг случай-  вие анализирате миналото, то ви помага да надникнете в дълбочина в силата на вашите чувства  и взаимна любов, която изпитвате с вашия партньор, ако имате такъв. Същевременно, ако има различия между вас, то те ще бъдат по-видни от обикновено,  за да може да вземете съответни мерки.  Венера ще се обърне в ретроградна на 13 май,  така че през цялата втора част на май, че и през юни-  този процес на преоценки на вашите връзки ще продължи да ескалира. Ако има скрити процеси, дори нечестност, тя ще изплува на повърхността  със съответните последици… Това ще бъде тестови период  за важни за вас връзки.

През първата част на май  вие може да печелите  чисто материални блага от скрита опека, по един неочакван начин, чрез тайни и паралелни източници на доходи, чрез помощ от покровители… Възползвайте се по оптимален начин  и усилете шансовете.  Ако сте сами- може да бъдете привлечени от  човек, който е твърде различен от вас или да започнете тайна авантюра.  През втората част на май- вашето желание да разчупите статуквото  и да излезете извън границите на познатото все повече ще ескалира.

За това ще ви помагат влиятелни личности, включително такива, които са извън близкото ви обкръжение.

Евентуални пътувания могат да преобразяват начина ви на живот. Използването на висока квалификация или повишаването на знания, също ще се оказва силен коз, от който да се възползвате. Въпреки всичко, през втората част на май трябва да сте много внимателни при попълването на финансови документи, ако водите юридически дела, пак така трябва да се пазите от измами, подводни камъни  и т.н. През цялото време трябва да сте нащрек  от  некоректно отношение, което може да ви нанесе щети в един по-широк смисъл…

Опитвайте се да надникнете отвъд видимото, да не се предоверявате, за да се предпазите от тази негативна тенденция… През последната десетдневка на май  пред вас все повече ескалира въпросът- с какво да продължите напред и какво да оставите зад гърба си.

Част от случващото се ще се движи по инерция и ще бъде извън контрола ви, но друго- вие може да канализирате чрез вашите желания, възползвайте се от новолунието на 22 май, така че да се освободите от деструктивни влияния, но и да се възползвате от неявни, паралелни шансове, част от тях ще бъдат и от вашето минало.

 

ЛЪВ

Месец май е много важен за професионалната ви реализация и кариерно развитие. През този месец вие можете и трябва да бъдете максимално концентрирани в сфера от вашия живот, за да извоюват и успехи, на които после ще можете да разчитате през цялата предстояща 2020 година. От вас се изисква повишена адаптивност, мобилизация, да разчитате на завоюван авторитет. По горе описания начин вие ще можете да извоювате трудна, но заслужена победа, усилия, които сте полагали до този момент точно през май могат да се материализират, да доведат до положителен завършех, върхови постижения, на които ще можете да разчитате после и през идните месеци.

Преобладават практичните преценки и високи амбиции, които ще ви дърпат напред и нагоре.

През първата част на май социалната ви активност е много висока, успявате да привлечете подкрепа и одобрение от околните- общо и със съответните позитиви. Подходящо е да преговаряте за интересите си, да се сдружавате- ще имате такъв шанс.

В близкото обкръжение на повечето от вас ще има енергични личности, които ще ги подкрепят, стимулират да се развиват в определена посока.

Ако сте сами- можете да срещнете любовта.

Ако имате партньор, тогава той ще бъде с по- широко влияние върху вас, вероятно и по различни поводи ще ви се налага да се съобразявате с него над средното ниво, но тази аспектация може да е напълно във ваша полза, ако я насочите в посока- делегиране на отговорности например, шанс да се възползвате от енергията и инициативността на отсрещната страна, а не да се конфронтирате с нея.

Все пак през първата част на май не е изключена и повишена конкуренция, но вие можете да се справите с нея и това ще увеличи популярността ви, ще ви извоюва по-добри позиции в колектив.

На 08 май предстои Пълнолуние, което ви показва на какъв ръст можете да разчитате, който ще се отрази на кариерното ви развитие или това са базисни преобразувания, които засягат и дома, семейството, местоживеенето.

На 13 май Венера ще се обърне в ретроградна и ще бъде ретроградна до 25 юни. Докато е ретроградна Венера хора от близкото ви обкръжение ще започната да се държат по-непредвидимо и непоследователно. Ще установите, че не на всички можете да разчитате, дори могат да се проявят персони, които ще видите в различна светлина, защото са нелоялни или ви нанасят щети, дори и чисто финансови. Внимавайте, но в оптимален случай- точно това отражение ще ви помогне да отстраните от пътя си онези, които имат деструктивно влияние в живота ви.

Все пак през втората част на май е полезно и да бъдете по-внимателни при взаимодействието с финансови институции- банки ,данъчни и застрахователни дружества, трябва да сте изрядни в документи, да се пазите от обърквания и дори измами, от 12 до 20 май е препоръчително да отложите по-важни такива инициативи.

През втората част на май в душата ви се разгарят силни страсти, които ще предизвикат трансформации в личен и професионален аспект. В оптимален случай- ще откриете подкрепа, която ще ви помогне да спечелите нещо материално или морално удовлетворение.

Финансовите ви амбиции също ще растат през втората част на май, но те ще се изразяват по-скоро в необходимостта да защитавате интересите си и в повишена конкурентна среда, да получавате вид подкрепа от околните-общо.

Социалната ви активност ще расте през последната десетдневка на май, можете да се възпозвате от импулса на Новолунието, което е на 22 май, за да обновите позициите си в колектив, да заздравите едни връзки или прекратите други, които по-скоро ви носят разочарование…Тази тема ще се усилва, ще се връщате назад, ще анализирате миналото и ще „отсявате сеното от плявата“, така че да отстранявате неблагоприятни влиятия.

 

ДЕВА

До средата на май ежедневието ви е доста натоварено от ангажименти, но и резултатно, даващо ви шанс  да извършите пробив в професионалното си развитие.  Може да постигнете успех и резултати, на които да разчитате и през идните години. Важно е да бъдете максимално инициативни, а звездите ще ви подкрепят.

Вие имате шанс да разширите  хоризонтите си на развитие  като общувате с хора извън близкото ви обкръжение,  повишавате квалификацията си или пък пътувате.

При всички случаи имате шанс да разчупите границите на възможното пред себе си, може да направите пробив в избраното от вас направление… Върви ви в работата, кариерното развитие, осъществяването на сърдечни желания. На  осми май  предстои пълнолуние, което ще ви донесе пик информация, по ключови за вас въпроси.

На 13 май Венера ще се обърне в ретроградна, така че ще ви принуди почти до края на юни да отстоявате извоювани вече позиции.  В този процес ще трябва да действате по-гъвкаво, адаптивно,  да демонстрирате най-доброто от себе си, за да не позволите негативно влияние от страна на някой некоректни персони да навреди на вече извоювани  позиции.

Втората част на май вие по-скоро ще трябва да удържате всичко, което сте постигнали до този момент.

През втората част на май конкуренцията около вас нараства или в близкото ви обкръжение се появява личност, която силно ви влияе и с която трябва да се съобразявате.  В оптимален вариант- това е повод за мобилизация, която ще ви помогне  да отговорите на повишени изисквания  или да се справите с нараснала  конкуренция.

Втората част на май ескалира необходимост  да обръщате по-голямо внимание на партньорските си отношения,  да стабилизирате важни за вас връзки.  Причините за това могат да бъдат много, например- от важни за вас отношения зависи социалния ви статус, кариерно развитие или сигурност…

Така че като първо условие към успехите ви, вие действително трябва да стабилизирате тези ваши отношения…

В друг случай-  вашите партньори / лични или делови/-   ще започнат да се държат по непредвидимо или отново като вариант-  ще имат нужда от вашето внимание и подкрепа над средното ниво  и по различни поводи. През втората част на май  и почти през целия и юни- заздравяването на важни за вас връзки  ще определи много или всичко  като Вектор на развитие  и не само в личен, но и в професионален аспект.

През последната десетдневка  на месец май  навлизате в важен период относно кариерното ви развитие, възползвайте се от новолунието на 22 май, за да си върнете пропусната възможност,  за да отстраните евентуални негативи, които влияят на репутацията ви,  за да наваксате с пропуски, които имат пряко отражение  върху социалния ви статус, имидж като минимум…

 

ВЕЗНИ

През месец май вие може по-отчетливо да разпределяте времето си между това, което искате да правите и онова, което се налага да вършите. Все пак през месец май ви се дава шанс да превърнете вашия хоби в професионална реализация или до средата на май вие сте в прекрасен период да получите вид удовлетворение, имате шанс да разгърнете творческия си потенциал, да демонстрирате най-доброто от себе си и да осъществите сърдечна мечта.

Успех и щастие ви носят хора стоящи далеч от вас- буквално или в преносен смисъл, ако пътувате…

Същевременно, налага ви се да се занимавате и с други теми, които изискват повишена гъвкавост и адаптивност, за да ги превъртите в правилна посока… Възможно е да имате усещането, че сте на прага на житейски кръстопът или пък се налага да вземете важни и базисни решения, които могат да преобразят начина ви на живот.

Тези решения вероятно ще изискват одобрението и подкрепата от страна на вашето семейство.

В друг случай- те ще бъдат свързани с вашето местоживеене, битови и имотни казуси,  които до 20-ти май можете да насочите в оптимална за вас посока.

Може да решите да инвестирате в най- близката среда на съществуване,  а в друг случай- самите вие ще можете разчитате на близките си, така че да разрешите евентуални финансови казуси, включително наследствени, ако това ви интересува.

Можете да въздействате на материалното си благосъстояние през първата част на май- като търсите и получавате подкрепа от страна на  влиятелни личности, партньори и т.н.  На осми май предстои пълнолуние, което ви показва- кой допринася за вид благоденствие, какво точи ресурсите ви…

На 13-ти май Венера, вашата покровителка ще се обърне в ретроградна  и ще бъде ретроградна до 25-ти юни.

Докато е ретроградна Венера, трябва да бъдете много внимателни по въпроси, които касаят по-далечни перспективи на развитие, юридически дела  или евентуални пътувания…

Ако е възможно през това време избягвайте пътувания,  не е препоръчително да се подписват дългосрочни договори, а по-скоро да се укрепват настоящите.

През втората част на  май вашето ежедневие забързва своя ритъм, става все по-натоварено,  причините за това могат да бъдат много, например- появяват се нови задачи за изпълнение, нови изисквания, не е изключено  да ескалират и принудителни пътувания или пък естеството на вашата работа се променя и т.н.

Каквото и да е- почти до края на юни  вашето натоварено ежедневие може да преобрази навиците ви, ангажиментите ви.

Вие може да решите да се откажете от част   от тях за сметка на други, които са по-перспективни  или неотложни.

При всички случаи аспектацията на звездите ще ви помогне да пренаредите приоритетите си така, че да бъдете по-ефективни, дори по-здрави, ако това ви интересува. Докато е ретроградна Венера- вие може да се колебаете по кой път да поемете – в личен или делови аспект, случващото се ще ви връща назад към миналото, за да преоценявате  всичко ценно за вас.

След 20-ти май необходимостта  да излезете извън границите на познатото постепенно ще расте.  Вие ще установите това и ще действате в тази посока  по желание или по принуда.

Възползвайте се от новолунието, което е на 22-ри май,  за да подействат е позитивно на по-далечни перспективи на развитие, да си върнете изпуснати възможности  отнасящи се до израстване или пък това са любими хора, към които се стремите, но са възникнали някои усложнения.

 

СКОРПИОН

През май месец се осветяват вашите партньорски отношения и лични или делови. През първата част на май мога да ескалират важни събития, които да се отразят на здравината  на важни за вас връзки.

Подходящо е да насочвате, така че да изчиствате евентуални недоразумения между вас и близки до сърцето ви личности, да кроите планове, които са с по-далечна перспектива на развитие, така че да  се сближите  повече, укрепите топлината и чувствата между вас.

В друг случай  вие ще имате шанс чрез висока социална активност,  преговори свързани с интересите ви- да се сдобиете с популярност, да извоювате нови и по-престижни позиции в колектив. До средата на май вие сте в  прекрасен период да създавате и укрепват и връзки, да сключвате договори, да привличате внимание… В повечето случаи ще успявате да налагате мнението си, чрез дар словото си- ще превъртате всички предизвикателства в полза. Това не винаги ще бъде лесно, ще се налага да воювате за интересите си, така че да получавате одобрение и подкрепа  от важни за вас хора, но в повечето случаи ще успявате… Променяте начинът ви на мислене, начинът ви на изразяване, начинът по който възприемате обикалящата действителност.. Това по един естествен начин ще преобрази средата ви на съществуване, вие може да насочвате и като „ отсявате сеното от плявата“, вземате определящи решения и т.н.. До средата на май вашето внимание все още е твърде ангажирано с въпроси, които касаят отношения в дома и семейството, битови приоритети, имуществени казуси.

Можете да въздействате на всичко това и да го насочите  в една по-положителна посока  като инвестирате в дома си, разрешите имуществени казуси, изчистите евентуални недоразумения  или намерете начин да си сътрудничите,  разчитате един на друг-  с вашите близки. На 8 май  предстои пълнолуние, което ще освети точно вашите партньорски отношения.

Опитайте се  своевременно да отстраните някои недоразумения, за да не се провлачват  през цялата втора част на май.

През втората част на май  ще сте по-отдадени на въпроси, които касаят сърдечни въпроси- партньорство, деца и т.н.  Ще намирате време и за развлечения  или поне ще имате подчертана нужда от тях. Повече ще ви върви, ако превъртите хоби в ваша професионална реализация…

Рутината обаче, ще ви дразни над средното ниво.  През втората част на май-  ще възникват теми относно лоялността във вашите взаимоотношения. ако има някаква некоректност, то тя ще изплува на повърхността със съответните последици. Ако сте сами- може да се привлечете от ненадеждна персона ,внимавайте.

Не е изключено да нараснат и разходите, това могат да бъдат и неизбежни, полезни инвестиции в любими хора или бизнес.  Все пак е полезно да сте по-внимателни при попълването на финансови документи, при взаимодействието с финансови институции, през втората част на май  не е препоръчително да се теглят кредити, да се дават пари на заем,…да се задлъжнява.

През последната десетдневка на май  чисто материални въпроси стават приоритет, възползвайте се от новолунието на 22 май, за да подействат е позитивно  на онова, което имате- общо.

 

СТРЕЛЕЦ

 

Месец май е важен за професионалната ви реализация. Този месец вие може да вземете важни или определящи решения, които ще се отразят на благосъстоянието ви  и то за дълго.

Ако проявявате висока инициативност в тази посока, то вие може да направите пробив в избраното от вас направление, особено до средата на май,  така че да спечелите нещо значимо,  ще имате  шанс да повишите доходите си,  да намерите нов източник за печалби и т.н. Изградете си стратегия, действайте, а звезвезните ще ви подкрепят.

Колкото сте по-отворени към нещо ново и различно, проявявате повишена адаптивност, толкова по-значими ще бъдат вашите успехи.

Ако това не е ваша тема,  тогава вие ще промените ритъма във вашето ежедневие, така че да подействат е позитивно на тонуса  и здравето си, включително като промените някои навици.

През първата част на май  вие проявявате висока социална активност, борите се за вашите интереси  и така успявате да се сдобиете с по-широка подкрепа и одобрение, а наложите мнението си, насочвате партньорските си отношения в посока, която е по-изгодна или благоприятна за вас.

На  8 май предстои пълнолуние,  което показва- какво препятства или подпомага вашата реализация.

Ако има някои скрити процеси, които ви влияят, то те ще ескалират, за да вземете мерки и да ги отстраните.

На 13-ти май  Венера се обръща в ретроградна,  така че ще ви принуди да преосмислите  ваши партньорски отношения- лични или делови.

Ако в сърдечните ви връзки  е ескалирало недоверие или  недоразумения, докато е ретроградна Венера- вие ще можете да въздействате на тези процеси като търсите и откривате първопричините на случващото се  и съответно ги отстранявате.

Докато е ретроградна Венера  вие може да имате усещането, че важни за вас хора се държат не твърде последователно,  самите вие може да изпитвате колебания  във вашите чувства, какво всъщност искате  и т.н..  Нека всичко това да е повод да отстраните слабостите като се осланяте на натрупан опит, правите съответни ретроспекции и т.н.

Втората част на май  все  по-важна част от живота ви става  вашият дом и семейство. Причините могат да бъдат различни, например- член от семейството ви може да има подчертана нужда от вас.

В друг случай- ескалират битови казуси, които трябва да разрешите с  вашия партньор, делегирате отговорности, вземете решение за по-далечно бъдеще и т.н.  Ако има скрити процеси, които ерозират средата ви на съществуване, то те ще се появят и нека това да е повод да ги отстраните.

В друг случай- през втората част на май

ви се налага повече от обикновено  да прекарвате време у дома, защото имате нужда от почивка  или пък е дошло време да подобрите условията на съществуване чрез ремонти или по друг начин… Каквото и да е, сега е моментът да насочвате и въздействате, включително като проявявате по-висока толерантност и разбиране, за да превъртите някой предизвикателства в полза.

През последната десетдневка на май  вие сте силно концентрирани върху партньорските ви отношения, можете да ги обновите или това ще се налага, възползвайте се от новолунието, което е на 22-ри май, за да ги насочите в оптимална за вас посока…

 

КОЗИРОГ

До средата на май вие сте в прекрасен период да постигнете успехи, които ще имат пряко отражение върху финансовото ви състояние. Подаръци не можете да очаквате, но инициативността ви задължително ще дава своите положителни резултати, а след това резултатите, до които сте се добрали ще продължат да прорастват или да се развиват почти по инерция през идните месеци, а може и много по-дълго, да кажем- през идните около две години и половина.

Подходящо е да си правите по-дългосрочни планове, да се целите нависоко и надалеч, така че да постигнете съответни и по-значими успехи.

В този процес вие имате шанс да разгърнете потенциала си, така че да сбъднете ваше съкровено желание или пък да демонстрирате най-доброто от себе си и със съответните ползи.

До средата на май вие може да  въздействате позитивно сърдечните ви дела, да укрепват е връзки с партньори или пораснали деца, ако имате такива.

Ако нямате партньор, тогава ще може един флирт да прерасне в нещо повече на работното ви място, стига да прецените, че искате и си заслужава.

На  8 май предстои пълнолуние, което показва на  кого и в каква степен можете да разчитате, какви обществени позиции  утвърждавате… През втората част на май информационният поток се усилва, вашата социална активност също расте и не без причина, аз защото все повече ви се налага да отстоявате мнението и интересите си, да водите преговори и разяснителни разговори, понякога- да  влизате в служебни двубой.  Може да имате усещането, че околните ви предизвикват и на практика да е точно така.

В този процес следва да внимавате  да не ви въвличат в интриги или вид нечестност.  Особено внимателни трябва да бъдете на работното място, нарушена комуникация може да се отрази на позициите ви  или направо да скъса някой връзки и договори.  Ако това се случи, тогава не бива да съжалявате, защото ще сте отстранили от пътя си хора, които са некоректни или нямат място в бъдещето ви развитие.

През последната десетдневка на май  все по- важна тема  се превръща професионалната ви реализация, ще имате шанс да наваксате с евентуални пропуски, може да си върнете нещо изгубено или стари ангажименти ще напомнят за себе си, сега ще може да ги шлифовате, отхвърлите.

На 22 май предстои новолуние,  което ще обнови позициите ви на работното място, възползвайте се от приливната вълна, бъдете максимално инициативни, за да извлечете максимална полза.

 

ВОДОЛЕЙ

Информационният поток през целия май е много усилен и ви носи знание, от което да можете да се възползвате. Не е изключено да се доберете до скрита информация, да откривате първопричини на случващото се, да въздействате на теми, които са останали неразрешени в миналото. Преговори, разяснителни разговори- ще се оказват особено полезни за вас и могат да доведат до разплитането на сложен възел, който се е затегнал през изминалите месеци и сега изисква да бъде развързан…

Ще имате такъв шанс, той ще се отключва точно чрез високата ви социална активност, ораторски способности, възможност да влияете на околните чрез дар словото си. През първата част на май привличате към себе си тайна или  неочаквана опека.

Общуването с хора извън близкото ви обкръжение също ще ви носи доста добри позитиви. До средата на май вие сте много инициативни и дейни, а това ще има позитивен ефект върху възможността да сбъднете ваше съкровено желание,  да разгърнете творческия си потенциал или пък да скрепите връзки- сърдечни или делови.

Ако имате собствен бизнес, до средата на май вие ще имате шанс да извършите пробив, да постигнете отлични резултати, на които ще разчитате после дълго.

Ако това не е вашата тема, тогава ще бъдете концентрирани  върху любими хора- партньори, пораснали деца, ако имате такива.

Звездите ви дават шанс да укрепите важни за вас връзки до средата на май.  Пълнолунието, което е на 8 май- показва ключови трансформации, Вектор на развитие, който засяга професионалната ви реализация, базисна сигурност, дори такава, която се отнася до вашия дом и семейство, анализирайте  инасочвайте доколкото е възможно, препоръчително е да не насилвате тенденциите, а по-скоро да се движите по попътен вятър.   През втората част на май  все по- важна тема става финансовото ви състояние, вие ще се борите за вашите интереси, но за да се справите, ще трябва да внимавате на кого се доверявате или пък не, ще се налага- да не се доверявате на хора, които могат да предизвикат загуби.

В друг случай- през втората част на май ви се налага да инвестирате  в любими хора- партньори или пораснали деца, това също може да бъде вашия бизнес, ако имате такъв…

Венера се обръща в ретроградна на 13 май, докато е ретроградна Венера  вие може да преосмислите вашите сърдечни отношения, това може да ви помогне да възродите стари чувства, да си върнете минала любов, ако това ви интересува или пък да изчистите някои недоразумения с  важни за вас личности. Или пък- това е период, през който ще придадете нова стойност на хора и обстоятелства, тя ще бъде по-реалистична  и според това- до колко може да разчитате на лоялност и подкрепа…

Ще имате достатъчно подсказки в тази посока…

На 22 май предстои  новолуние, което може да обнови вашите сърдечни връзки. Възползвайте се от приливната вълна, задайте едно ново и по-позитивно начало, то ще бъде свързано предимно с хора от миналото, въпрос на избор е от ваша страна как ще реагирате, какво всъщност искате, до какви изводи стигате и т.н.

 

РИБИ

Почти през целия май вашата социална активност ще бъде много висока, вие ще се оказвате в център от дебати или внимание, част от които- самите вие ще предизвиквате и така е правилно.

Май месец вие може да  получите интересни предложения, които ще утвърдят позициите ви в колектив, може да получите подкрепа от страна на влиятелни или властимащи персони, които ще се превръщат в мост към вашите успехи или чувство на удовлетворение и радост.

Част от шансовете са ми ще застават на пътя ви до средата на май, но за други- вие ще трябва да се борите, да проявявате инициативност и т.н.  През първата част на май вие можете да разчитате на вашето семейство или пък се възползвате от обходни пътища, алтернативи на развитие, които водят до базисна сигурност, стабилна основа.

Все пак до средата на май вие можете или трябва да разчитате на вашето семейство, можете да скрепите близките си отношения, можете да въздействате позитивно на имотни казуси, ако това ви интересува.

На  8 май  предстои пълнолуние, а в дните около пълнолунието, вие може да получите знакови новини, които ще определят по-далечни перспективи на развитие, включително такива, които касаят материалното ви състояние. На 13-ти май Венера се обръща в ретроградна, така че ще ви връща към някои неразрешени казуси, които касаят предимно- вашият дом и семейство, недвижимо имущество, местоживеене, отношения с близките ви и т.н.

През втората част на май всичко гореизброено може да внася смут в  душата ви, ако не си „ сверите часовника с реалността“,  това ще може да предизвика загуби- материални или морални, ще предизвиква разминавания с очакванията ви или дори разочарования.  Добрата новина е,  че вие можете да въздействате, насочвате  и като се осланяте на вашата интуиция, прозорливост и т.н.

Все пак ще е полезно да се осланяте и на опита си, може да откривате тайни или да надникват е отвъд видимото- какво ерозира обстановката около вас, така че да вземете съответни мерки и да го отстраните, защото знанието винаги е сила..

На 15 май Марс навлиза във вашия зодиакален знак и ще остане там до края на юни. Докато е Марс във вашия зодиакален знак  той ще изисква да сте максимално инициативни, да се борите за интересите си, това може да се случва по желание  или по външни и независещи от вас причини, защото сте принудени  да се браните нараснали амбициите ви…

Действайте, изградете си по-дългосрочна стратегия,  която след юни ще се материализира и развива почти по инерция през идните месеци, а може и много по-дълго, да кажем през следващите около 2 години и половина. През втората част на май ескалира нова енергийна програма която ще ви фокусира много дълго, анализирайте случващото се, не го пренебрегвайте, канализирайте  в оптимално  подходяща за вас посока.

През последната десетдневка на май все по- важна тема става дома и семейството ви, новолунието може да обнови средата ви на съществуване, включително като ви върне нещо изгубено..

Ако набележите недоразумения, отстранете ги своевременно, за да не порастват и през юни…

Mariana Petrova

Добави коментар

Натиснете тук, за да публикувате Вашия коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *