Хороскоп за съвместимост

Овен и останалите зодиакални знаци

Овен-Овен
Овен е символ на ентусиазма и вдъхновението, а любовта и животът са най-великото приключение за него! Така Овен цени динамичните и бързи умове, а амбициозните личности ги привличат и възхищават.
Партньорът на Овен трябва да разполага с достатъчно енергия, за да отговори на безграничните му мечти.
Разбира се, един друг Овен ще е достатъчно жизнен и фрапантен, така че да събуди ярките му чувства.
И двамата ще харесват приключенията и предизвикателството. Ще могат за се стимулират един друг, а интересът ще се поддържа от факта, че никога няма да са напълно наясно какво могат да очакват през утрешния ден.
Тази връзка има огромен потенциал, обещава цветни преживявания, силна страст и уважение между партньорите.
Овен-Овен
Овен е символ на ентусиазма и вдъхновението, а любовта и животът са най-великото приключение за него! Така Овен цени динамичните и бързи умове, а амбициозните личности ги привличат и възхищават.
Партньорът на Овен трябва да разполага с достатъчно енергия, за да отговори на безграничните му мечти.
Разбира се, един друг Овен ще е достатъчно жизнен и фрапантен, така че да събуди ярките му чувства.
И двамата ще харесват приключенията и предизвикателството. Ще могат за се стимулират един друг, а интересът ще се поддържа от факта, че никога няма да са напълно наясно какво могат да очакват през утрешния ден.
Тази връзка има огромен потенциал, обещава цветни преживявания, силна страст и уважение между партньорите.
Ако обединят сили в общ проект, могат да стигнат доста далеч.
Опасността в отношенията им се диктува от факта, че и двамата са подчертани индивидуалисти, волеви характери, които трудно отстъпват от собственото си мнение и позиции. Така при евентуални и дребни битови конфликти има опасност да се стигне до истинска война или съперничество.
Но все пак зависи „колко са пораснали” с годините, защото във всеки Овен „дреме” едно малко и палаво дете, което първо се учи да обича „Аз”, а после и след време – „Ние”. Всъщност, това е основния урок за този зодиакален знак.
Овен – Телец
Овен харесва предизвикателството, а Телец безспорно притежава много качества достойни за уважение. Освен това почти винаги е красиво изглеждащ, сексапилен и загадъчен.
Овен може да бъде безкрайно романтичен и да „плени” Телец със своите бляскави жестове. Овен рядко заема посредствени позиции в живота, често постига добър социален статус, а това са все „козове”, печелещи сърцето на Телец.
Телец може да даде доста прагматични идеи и насоки на своя избраник, да го стимулира в чисто финансов аспект и така да се получат прекрасни резултати за общото им благополучие.
Овен ще се стреми да „обновява” и разнообразява ежедневието на любимия си и така ще обогатява, сбъдва мечтите му.
Но Овен обича преди всичко движението, промяната, новото и авангардното. Ако Телец се застоява твърде дълго на дивана или пред огледалото, при условие, че не пожелае да се раздели със стереотипи на поведение, Овен ще започне да губи интерес към Телец, а принципни различия в схващанията им за начина на живот, ще окаже „подривно” и лошо влияние върху психиката на Телец.
В крайна сметка, това се оказва сложна комбинация изискваща компромиси, а и постоянни стимули, за да се съхрани симпатията и привличането. Много полезно е тук да има допълнителни и скрепващи аспекти.
Овен – Близнаци
Такава любов често е от „пръв поглед” или се развива толкова бързо и динамично, че създава усещане за кармична връзка- все едно са се познавали цял живот!
Близнаци е умен, комуникативен, отличен събеседник- качества предизвикващи интерес и възхищение у Овен.
Ентусиазираният и целеустремен Овен ще „възпламени” и канализира в реална цел енергията на Близнаци.
Двамата могат да обсъждат с часове различни теми, да се стимулират и да си бъдат взаимно полезни.
Ежедневието им едва ли ще бъде скучно, защото Овен и Близнаци обичат промените, предизвикателствата, разнообразието.
Близнаци може да бъде язвителен и въздействащ в изказванията си, ако е предизвикан, така че би повлиял на своя избраник Овен, ако се наложи. От друга страна е разсъдлив, а не злопаметен, така че би „простил” някой буйни прояви на Овен.
Овен в някой случаи ще се дразни, че Близнаци повече говори, отколкото „работи”, че се разпилява в различни посоки, дори, че не му обръщат нужното внимание. Все пак, привличането тук почти винаги надделява, както и уважението, така че между тези зодиакални знаци се срещат не малко дълготрайни и качествени съюзи.
Овен-Рак
В идеалния вариант Рак ще накара Овен да държи повече на семейните традиции, ще създаде домашен уют, който ще привлича неотклонно изморилият се от „битки” Овен, така че той да бърза да се прибере след поредното „приключение”.
Овен пък ще стимулира Рак да е по-амбициозен и социално активен.
Така могат да са си взаимно полезни и много да научат един от друг, да придобият черти от характера, които не са им твърде специфични.
Но различията между тях също са съществени. Не бива да се забравя, че Овен е „огън”, а Рак –„вода”, като елемент. Така „водата” ще потуши „огъня” , а „огъня” ще „изпари” водата, при условие, че не правят постоянни и взаимни компромиси. Но дори и тогава различията ще действат „подривно” на природата им, така че допълнителни и скрепващи аспекти между останалите им планети е задължително.
И двата знака са емоционални, но проявяват това качество по корено различен начин. Овен е независим и се „измъква” от затруднение с действие. Рак се нуждае от дружеска подкрепа, дори съчувствие.
С времето Овен може да се почувства ограничен и неразбран, а Рак- не обичан и неоценен. За да остане дълготраен този съюз, трябва съзнателно да се преодоляват горе-споменатите конфликтни точки!
Овен-Лъв
Лъв възпламенява творческата енергия на Овен. Той се привлича от блясъка, личностното присъствие на този зодиакален знак.
Лъв харесва амбициозния и темпераментен Овен, с който никога няма да остане на посредствени позиции, а самата енергия и присъствие на Овен ще му действат позитивно и вдъхновяващо.
И двата знака са огнени, така че в общия им път ще съществуват малко противопоставяния, ще се разбират и ценят почти безусловно.
Опасността за тази връзка се диктува от самостоятелния в доста отношения характер на Овен, който може да забрави част от задълженията си, като прояви на достатъчно внимание, взаимопомощ, а и толерантност. Но това се преодолява с общи цели и нови проекти, които да поддържат интереса им.
Лъв също е подчертан индивидуалист, който изисква да бъде „привлечен” и постоянно стимулиран. Освен това трудно променя намеренията или идеите си по даден въпрос. Така че от Овен ще се изисква да влага повече усилия, дори да прави компромиси, за да задържи своя избраник. Всичко е преодолимо, докато ги скрепява някаква „съвместна мисия” или страстта, която в повечето случаи тук е на ниво…
Овен –Дева
Тази връзка е сложна, но не и невъзможна. Все пак Дева ще трябва да промени основни възгледи за живота си- от отношение към секса и любовта, до начин на съжителство в дома.
Овен също може да бъде „впрегнат” в някакви ежедневни процеси, не твърде характерни за него, но това ще стане само при условие, че хитроумната Дева го е убедила в някаква истина, въвлича го предизвикателства и умее да поддържа интереса му.
В добрия вариант Овен ще оцвети емоционалната природа на Дева, ще я накара да изпита силна любов и страст, а Дева ще помогне на Овен да бъде още по-успешен и реализиран.
Въпреки всичко, различията тук не са малко и постоянно ще изискват компромиси, вид личностно израстване, за да съхранят чувствата си и останат заедно.
В противен случай ангажимента на Овен към Дева ще се превърне в тягостно бреме и задължение, а чувствата на Дева от любов ще преминат първо към несигурност и ревност, а по-късно и към неприязън.
Овен- Везни
Овен и Везни са противоположни знаци, начало и край на едно цяло, път към съвършенство и за двамата.
Овен може да усвои ценни уроци от Везни, като прояви на толерантност, уравновесеност, да разбере истинския смисъл на партньорските отношения.
Везни пък, покрай своя любим ще осъзнае, че е важно човек да е по-самостоятелен, за да е щастлив и реализиран. Освен това, колебаещата се позиция между „за” и „против” ще бъде трансформирана в голяма степен от нуждата да се рискува, в някой случаи- воюва!
Ако си припомним от митологията легендата за гълъба на мира, изградена върху общуването между богинята на любовта Венера и Марс -бога на войната, всъщност ще разберем колко е ценен и ползотворен този съюз.
Разбира се, различията винаги ще съществуват, а преодоляването им ще изисква понякога не малко усилия, дори на моменти ще се усеща като „болезнен процес”. Все пак, всичко може да бъде преодоляно, благодарение на факта, че привличането тук почти винаги е голямо, както и взаимното уважение.
Овен-Скорпион
И двата знака се управляват от Марс /въпреки че водещ управител в съвременната астрология за Скорпиона е Плутон/.
Все пак горе-споменатия факт е „обещание” за бурна любов, изпълнена с крайности в емоционалните преживявания.
И Скорпион и Овен са достатъчно силни характери, за да си бъдат интересни. Но това е на първо време и в началото.
След това, особено при наличие на конфликти и несъгласие по определени теми, конкуренцията, дори конфронтацията ще бъдат почти непреодолими.
Скорпион изисква цялостно отдаване и безусловна любов. А на Овен не му се нрави да го обсебват и още по-малко ограничават.
Овен се привлича от новото, той може да бъде рязък и язвителен, а чувствителната природа на Скорпион не прощава неща, като загуба на достойнство или доверие.
Тук допълнителните и скрепващи аспекти, между останалите им лични планети са задължителни!
Овен и Стрелец
Стрелец и Овен са огнени знаци, така че съвместно могат да разпалват силни страсти, да предизвикват бурни събития, да попадат в цветни ситуации, достойни да се опишат в роман.
Такава връзка има огромен потенциал, защото е изтъкана от ентусиазъм и творчески плам, който често се претворява в идеи, носещи чувство за щастие или по-висок социален статус. Обединят ли се, те наистина са способни на чудеса и да постигнат почти всичко, към което се стремят. Никога не заемат посредствени позиции и като че ли се превръщат в притегателна точка за предизвикателства…
Опасността в тези взаимоотношения идва от факта, че и двамата са твърде независими и самостоятелни като личности. Всеки един, сравнително лесно може да тръгне в друга посока, при „подходящи” емоционални стимули.
Важно е да гледат в една посока, да имат общи проекти, така че да се „скрепят” за дълго време.
Овен и Козирог
„Два кардинални знака брашно не мелят” или всъщност „два остри камъка”…
Така може да започне „приказката” между тези зодиакални знаци, но винаги има и поощрения. Да видим какви!
Козирог обича положението, ефективността, успеха и всичко това без съмнение ще го получи от темпераментния си и огнен избраник.
Овен е като предизвикателство и „пружина”, която ще изстрелва във висините амбициозния и упорит Козирог.От друга страна пък Овен ще се впечатлява от способността на Козирог да действа резултатно, а и учудващо, оказва се, че той държи /повече отколкото показва/ на сигурността и лоялността, способни да му дадат именно Козирог.
Като се дръпне чертата, можем да стигнем до извода, че тази двойка има огромен потенциал и многообещаващо бъдеще в пряк и преносен смисъл…НО! Все пак има едно голямо НО, което трябва да „преработят”, за да съхранят добрите си чувства и то е, че ако стигнат до големи различия във възгледите, споровете ще се превръщат почти в непреодолими или малки „камъчета” ще са способни да „преобърнат общата им кола”! Защо ли? Защото и двамата са прекалено изявени индивидуалисти и трудно правят компромиси. Ясно е, че тук такива са необходими, а за да се надмогнат, почти задължително условие е да имат общ възглед и насока, тогава нищо не е в състояние да ги раздели. Изчезнат ли тези причини, различията бавно и подривно ще ги отведат в различни посоки…
Овен-Водолей
Водолей не желае да води „обикновен” живот, а кой може да му осигури повече предизвикателства освен Овен? На практика почти никой!
И двамата се привличат от „новото”, впечатляват се от въведения технологиите, а състезателния дух на Овена стимулира находчивостта на Водолея, така че те винаги могат да си бъдат интересни, да се стимулират, да общуват…до такава степен, че връзката им в началото може да напомня на „пожар” или „фоерверг”, който се забелязва от далеч.
Да, такава двойка, винаги прави впечатление, защото е извън „традиционното”…
Но да не влизаш в рамките на „общоприетото” е двуяко тълкувание, а и където има „буен огън”, има и пушек…
Слабите места на тази двойка се диктува на първо време от тяхната подчертана индивидуалност.
Овен цени не само свободата си, а и постоянните емоционални стимули. Водолей му ги осигурява, защото МОЖЕ, но това е преди всичко рационален знак, така че рано или късно Овен „усеща” студената му природа, а Водолей се изморява от постоянните предизвикателства.
Освен това „съперничеството” на всички нива тук е повече от вероятно.
Често се прокрадва „ревност” и чувство на несигурност и към личността и към успехите й…
Разбира се, негативните тенденции винаги могат да бъдат избегнати с компромиси, на които обаче не са твърде податливи…
Един общ бизнес проект би ги скрепил доста. Или пък общуването, както казах, няма да им липсват теми за обсъждане- те им носят и ползи, и удоволствия…
Овен-Риби
Риби е един от най-обаятелните и загадъчни зодиакални знаци, който винаги може да възбуди желание да бъде завоюван от темпераментния Овен. Освен това Риби е доста „хлъзгав”, за да бъде спечелен или задържан, дори и на пръв поглед да изглежда точно обратното поради приветливия му характер.
Но ако отдаде сърцето си, Риби се превръща в лоялен партньор, за който „нищо не е толкова просто”. Благодарение на философските си съждения, той винаги ще подхожда с известно разбиране към някой „ъгловати” прояви на своя избраник.
Овен пък ще смекчи част от агресивния си темперамент, „омилостивен” от чувствената си половинка.
Въпреки че са различни „стихии”- Огън и Вода, на практика има доста съюзи между тези зодиакални знаци, защото като че ли „предварително са се разбрали” да бъдат великодушни към своите недостатъци.
И това не е случайно! Риби е толкова интуитивен, че е почти невъзможно да му убягнат детайли от чуждия характер! Преди да се обвърже, „той вече знае с кого си има работа”, а и не рядко е на лице стратегия как да „действа”, така че да се хареса и представи в най-добра светлина.
Овен е проницателен и като малко дете осъзнава, че присъствието на Риби действа „успокояващо” за буйната му природа.
Разбира се всичко звучи прекалено идеалистично до тук и е валидно само при условие, че не съществуват дълбоки и принципни различия във възгледите им за социална реализация.
Слабите страни се диктуват и от „подривното” свойство на агресивния Марс /Овен/ към идеалистично настроения Нептун /Риби/. Ако Марс прекрачи някой граници и засегне достойнството на Риби, чрез вид „забележки” , това няма да му бъде простено.
От друга страна Риби трябва да се научи да бъде по-положителен към експериментаторския дух на Овена, да вярва повече и в своите собствени сили и в тези на избраника си.

Mariana Petrova

Добави коментар

Натиснете тук, за да публикувате Вашия коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *