Астрология Интересно

Аспекти на Слънцето и Юпитер

Слънце в съвпад с Юпитер
Това е много щастлив аспект, който може да надарява родения с оптимизъм, късмет, шансове над средното ниво.
Щастлив, положителен характер, който излъчва ентусиазъм, сила, вяра в собствените сили и възможности в живота на всички нива.
Любов към приключения, постоянен глад да се опознават нови хоризонти, светове-буквално или в по-общ смисъл.
Този аспект дава широта на възгледите, високи амбиции, които се осъществяват чрез философска мисъл, висок морал, перманентно обогатяване на знанията, пътувания, висока квалификация, способност човек да се саморекламира.
Много изострено чувство за справедливост, което може да допринесе за добра реализация в правото например, но не само, навсякъде, където могат да се проповядват истини, догматични правила и т.н.
Такива хора обикновено притежават и някакъв талант, постоянно си поставят нови и по-високи цели, така че животът им се превръща в перманентно пътешествие, ако не реално, то към нови и по-високи цели.
Този аспект предразполага към преувеличения, така че човек може да обещава повече, от колкото може да изпълни на практика.
Понякога самочувствието е по-голямо, отколкото реалните качества, може да даде гордост, само-влюбеност.
Ако човек не е достатъчно енергичен, инициативен, тогава този аспект ще се изживее като склонност да се угажда, леност, високи килограми и наднормено тегло, проблеми с имунната система.
Юпитер е планета, която се нарича „планетата на щастието“, тя изисква перманентно разширение в живота, което може да се изяви при този съвпад по оптимален начин- чрез израстване на самата личност, нейната същност, приоритетно- възгледи, философска мисъл, вяра в божественото начало или висшите сили или пък догматични морални стойности, желание постоянно да се обогатяват знанията чрез пътувания или научаване на нещо ново, придобиване на по-висока квалификация и т.н. Това е много щастлив аспект, който дава ентусиазъм и възможности човек да се развива и расте през целия си живот, да надгражда успехите си. Ако този аспект сключва негативни аспекти или е в „пасивен“ зодиакален знак, тогава високите претенции и очаквания ще „увисват“, Юпитер ще се изяви като високи очаквания, но без реални постижения, голямо самочувствие, но без качества, вероятно- наднормено тегло, опасност от автоимунни заболявания и т.н.

Слънце в секстил/тригон с Юпитер
Този аспект дава широта на възгледите, човек е склонен да проявява щедрост, благородство, да бъде „над нещата“, да помага на другите, същевременно може да е твърде снизходителен, както към собствените си недостатъци, така и към тези на другите.
Аспектът надарява с доза късмет, който не е случаен, а следствие на личния мироглед- да се виждат и оценяват възможностите, също- дава самочувствие, добро само-мнение, ентусиазъм…
От човек лъха гордост, която изисква уважение, буди респект, с лекота се печелят симпатии и одобрение, доверие.
Този аспект привлича комфорт, благоденствие, в известен смисъл гарантира по-спокоен и щастлив живот. Ако има други негативни аспекти, тогава този- ще ги минимизира в значима степен.
При липса на силен Сатурн- този аспект може да провокира човек да бъде по-мързелив или апатичен, да си угажда прекалено много, защото всичко постига с лекота, а и обожава да се глези, да си доставя удоволствие.
Обича свободата, не понася ограниченията, не е изключен постоянен глад да се усвояват нови знания, да се пътува, да се опознават нови светове.
По правило- висок морал, философски възгледи за живота, вяра, религиозност.
Харесва забавленията и в повечето случаи е предпочитана компания.
Това е много щастлив аспект, който привлича към човек щастие, благоденствие, успехи.

При тригон- човек получава „зелена светлина“ за своите начинания и колкото е по-инициативен, толкова по-значими успехи постига.

При секстил- това е отработена карма, която надарява човек с късмет, който го спохожда в точния момент. Ако секстилът обхваща огнени и въздушни знаци- щастието само застава на пътя им, аспектът действа като „лотариен билет“, който привлича внезапни печалби в избрана посока на развитие. Ако секстилът обхваща земни и водни знаци, тогава все пак човек трябва да се потруди за благоденствието си, но действията са съпътствани от вид „благословия“ от висшите сили и водят до успех. Ако цялата карта е напрегната, трудна, този аспект ще се оказва много полезен и ще минимизира някой трудности, ще дава изход и решение, когато се налага.

Слънце в квадрат/опозиция на Юпитер
Високо самомнение, понякога арогантност, ярки прояви на егоизъм.
Създава прекалено големи очаквания, претенции- за постижения и успехи, но без да се полагат нужните усилия, а това води до разминавания с очаквания резултат, разочарования.
Понякога може да се покаже сляп или необоснован оптимизъм, страст към хазарт или други лесни печалби, които имат обратен ефект-носят загуби.
По правило могат да бъдат и щедри, но зад користни подбуди.
Имат мнение, че могат да правят каквото си искат, имат собствен морален кодекс и лесно преминават границите на общоприетото.
Опасност от прояви на лен, угаждане, липса на задръжки и дисциплина. При други показатели- създава аморални личности, мошеници. Силен Сатурн може да минимизира някой негативни прояви.
Преувеличения, изкривяване на действителността, често обещават повече, отколкото в действителност могат да свършат, а това усложнява връзките, предизвиква недоверие, разочарования.
Големи претенции към другите, но снизходителност към лични грешки и недостатъци.
Не е изключено да имат сблъсък със закона, проблеми с роднини, при пътувания, юридически казуси.
Опасност от наднормено тегло, злоупотреби с алкохол, секс, други удоволствия, забавления.
Тези аспекти са доста неприятни, защото като че ли човек не знае как да се възползва от шансовете в живота, пропуска ги или е склонен да злоупотребява с всичко хубаво, което му се предоставя и в последствие- губи късмета си, сам преобръща възможностите в загуби и се оказва най-големия си враг. При квадратура- липсата на реална представа, високите претенции към другите и ниски изисквания към самия себе си- водят до обрати в живота, кризисни ситуации, разочарования, загуби, понякога-крупни. При опозиция- човек е призван да се учи от околните, те са като „огледален образ“, претърпява множество разочарования и предателства, но точно от важни за него хора той се развива, усвоява най-сериозните си уроци, развива се духовно и морално. Юпитер е планета на щастието, тя винаги може да има положителен ефект, стига да не се преминават определени граници, в пълна сила важи правилото, че всяко нещо в малки количества е лекарство, а в големи отрова. Ако се спазва мярката, съзнателно се слагат вид ограничения- аспектът може да е и полезен.

Mariana Petrova

Добави коментар

Натиснете тук, за да публикувате Вашия коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *