Uncategorised

Число на съдбата

СъдбаЧислото на Съдбата е основен показател в Нумерологията, където освен с името Съдба е известно още и като Изражение или Мисия. Това число дефинира основни черти и тенденции на човешкия характер, помага да се преоткрият личните предимства, недостатъци и призвание на личността. Съдбата уточнява и определени аспекти в нашето поведение – такова, каквото то се възприема от другите. Нейното число разкрива доминиращата енергия в пълното ни име, дадено ни по рождение. Чрез своите вибрации то оказва влияние върху възможностите и перспективите на нашето развитие и социална ни реализация. НАПИШЕТЕ ЛИЧНОТО И ФАМИЛНОТО СИ ИМЕ В ПРАЗНОТО ПОЛЕ. НАТИСНЕТЕ „ДАЙ МИ ОТГОВОР“, ЗА ДА ПОЛУЧИТЕ ОТГОВОР.

Автор:  номеролог Христо Енев


Вижте вашето число:

Числото на Съдбата е основен показател в Нумерологията, където освен с името Съдба е известно още и като Изражение или Мисия. Това число дефинира основни черти и тенденции на човешкия характер, помага да се преоткрият личните предимства, недостатъци и призвание на личността. Съдбата уточнява и определени аспекти в нашето поведение – такова, каквото то се възприема от другите. Нейното число разкрива доминиращата енергия в пълното ни име, дадено ни по рождение. Чрез своите вибрации то оказва влияние върху възможностите и перспективите на нашето развитие и социална ни реализация. Изчисляване: Стойността на Съдбата представлява едноцифрено число (с изключение на “Царските” 11 и 22, които остават непроменени), получено от сбора на всички гласни и съгласни букви в цялото име. Двуцифрената стойност /т.нар. Подчисло/ се запазва, ако е в порядъка от 10 до 78 и допълнително се разглежда нейния събитиен смисъл (вж. Гл. „Подчисла и значението им”).
Положителни качества: Обаяние, нежност, разбиране, деликатност. Общителност, щедрост, тактичност. Отзивчивост, изтънченост, естетизъм. Отрицателни качества: Свръхчувствителност, нерешителност, пасив- ност. Песимизъм, боязливост, подчиненост. Субек- тивизъм и податливост на влияния. Склонност към бягство от реалността. Човек с това число на Съдбата е ценен от околните заради своя-та общителност, постоянство и всеотдайност. Той е предпазлив, ще-дър, деликатен и с богато въображение. Особено подходящ е за съветник или изпълнител с обществени функции. По външност и поведение излъчва аристократизъм, а отношенията му с околните са белязани от стремеж към взаимно разбирателство. В личен план този тип хора се отличават с голяма чувствителност, зависимост и уязвимост по отношение на външната среда и влияния. Възприемчивата, впечатлителна и интуитивна натура на личността, както и дълбоко спотаеното й чувство на безпокойство често я правят неуверена в себе си и податлива на депресии. Индивид със Съдба 2 е романтичен, трудно понася самотата, а чувствата и въображението му доминират над разума. Основните фактори и мотиви в живота на Двойката са приятелството, любовта, брака, семейството и хармонията в него. Личността има високи изисквания към своя партньор по отношение на нежността, взаимното разбирателство и хармония. Ако не бъдат задоволени критериите й, тя е способна да се отдаде на двойствен живот, на външни интимни връзки и контакти. Добри перспективи за бърза и успешна реализация има в обществената и хуманитарната сфера, в науката или изкуствата с най-добри перспективи след 25/28- годишна възраст. Възможни здравословни проблеми: – Храносмилателна система, стомах и гастро-интестиналeн тракт (диабет, язва, киселини, постоянен глад или липса на апетит); – Уши, нос, гърло, жлези (синузит, възпаления на жлезите, отити); – Стомах и нервна система (язва, колит, безсъние, безпокойство).
Положителни качества: Обаяние, жизненост, оптимизъм, амбиции. Ентусиазъм, организаторски качества, адаптивност. Трудолюбие, убедителност, атрактивност. Отрицателни качества: Показност, скрупули, чувство за превъзходство. Завист, ревност, суетност. Повърхностност, импулсивност, критичност. Натрапчивост, егоизъм, недоверчивост. Това е Съдбата на енергичен, трудолюбив, общителен и адаптивен човек с младежки дух и отворен характер. Привличан е от удоволствията и обикновено е податлив на изкушения. Обича да бъде съблазняван, но умее да пази и отстоява своята независимост. Бързо се “пали” и ентусиазира, но също толкова бързо забравя и охладнява. Индивид със Съдба 3 се отличава с предприемчивост, жизнен интелект, новаторски идеи и организаторски качества. Уверен е в себе си и в своите качества, а действията му са мотивирани от реализъм, практичен усет и собствена логика на поведение. Убедителното му красноречие често прикрива силна критичност и склонност към интелектуални спорове. Поведението в много случаи издава показност, театралност или демонстративно превъзходство. В личния си живот този тип хора са твърде ревниви и проявяват развито чувство за притежание. Обичат авантюрите, но по принцип се стремят да си “играят” своята игра, да не се обвързват прибързано, да пазят самостоятелността и авторитета си. Способни са да поддържат едновременно две интимни връзки. Едната – чисто физическа, другата – чувствена и емоционална. В определени случаи Съдба 3 е показател за раздяла или развод, вследствие на изневяра. Възможни здравословни проблеми: – Жлъчка, бъбреци, черен дроб; – Артериално кръвообращение; – Централна нервна система, главен симпатиков нерв (проблеми с равновесието); – Говорен и/или слухов апарат (заекване, нямота, глухота).
Положителни качества: Трудолюбие, организираност, стабилност. Чувство за отговорност, дисциплинираност, предвидли-вост. Сръчност, упоритост, практицизъм, предпазливост. Отрицателни качества: Кариеризъм, рутина, маниакалност. Скрупули, дребнавост, скъперничество, ограниченост, инат. Съдба 4 е индикатор за сериозен, трудолюбив и честен човек, верен на своя дом и семейство, на принципите си и на своите професионални задължения. В ежедневието се отличава с реализъм, целенасоченост и практичен усет. Понякога се нуждае от стимули и морална подкрепа, но не обича друг да взема решенията вместо него. Откроява се с гордост, честолюбие и развито чувство за самосъхранение. В обществения живот и професията преди да пристъпи към конкретни действие личността предпазливо проучва нормите и изискванията на социалната среда. В работата индивидът е точен, взискателен и прецизен, стремейки се да бъде за пример и подражание. Не е любител на светската суета, стои встрани от лицемерието и задкулисните игри на околните. В личния живот и взаимоотношенията този тип хора са прями, лоялни, дискретни, традиционни и предвидими. Стремят се към сигурност, ред и спокойствие, грижливо пазят своята територия, но са способни внезапно и хладнокръвно да си отидат, ако разберат, че са станали излишни. Чувствени, но разумни, те предпочитат да крият емоциите си, потискайки своята естественост и спонтанност. В определени случаи Съдба 4 е показател за сравнително късни успехи, както и за признание или заемане на престижна и отговорна работа. Възможни здравословни проблеми: – Костна система, кожа, зъби, нокти (ревматизъм, артрити, костни деформации, дерматози, псориазис, кариеси); – Далак, корем, черва, панкреас (констипация, колити).
Положителни качества: Общителност, щедрост, оптимизъм. Широк мироглед. Магнетизъм, гъвкавост, адаптивност. Предприемчивост, новаторство, практичен усет. Отрицателни качества: Показност, непостоянство, лицемерие, критичност. Импулсивност, ревност, егоизъм. Непредпазливост, раздразнителност, нагаждачество. Понякога – обезличаване в стремежа да се хареса на другите или Митомания (мания да се лъже, измисля и симулира). За личност със Съдба 5 е жизнено необходимо да бъде свободна и независима в действията и решенията си – в личен, обществен и професионален план. Тя е общителна, енергична и любопитна; бързо се адаптира и се чувства добре във всяка среда. В живота се налага със своята гъвкавост, приспособимост, търговски усет и прагматизъм. Умее да се възползва от обстоятелствата и да обръща ситуациите в своя полза. Стреми се към промени, към нови познания и контакти. Не понася рутината, обича да бъде център на внимание, а поведението й често е провокативно, твърде показно или театрално. Личността е способна успешно да се реализира на различни нива, но трябва да контролира своята импулсивност, нетърпение и стремеж да изпъкне. В интимния живот този тип хора са твърде чувствителни и нестабилни, ако бъдат разочаровани надеждите и очакванията им. В брака партньорът им трябва да проявява повече разбиране по отношение на необходимостта от повече свобода и независимост на Петицата. В противен случай могат да възникнат конфликти и проблеми в семейството. В определени случаи Съдба 5 е индикатор за неочаквани промени – в професията, семейството или във връзка с децата. Възможни здравословни проблеми: – Дихателна система, нос, гърло, бели дробове (бронхити, трахеити, пневмонии, астма, туберкулоза); – Гръден кош, рамене, крайници; – Нервна система (психическо изтощение, проблеми с равновесието, напрегнатост, свръхвъзбудимост).
Положителни качества: Идеализъм, щедрост, хуманност. Всеотдайност, разбиране, честност. Толерантност, изисканост, естестетизъм, стремеж към хармония, максимализъм. Отрицателни качества: Нерешителност, безотговорност, непостоянство. Свръхчувствителност, мнителност, колебливост. Безкомпромисност, ревност, нарцисизъм. Съдба 6 е характерна за човек, за когото от първостепенно значение са общественото признание, брака, придобивките и хармоничните отношения в дома и професията. Това е личност, която отдава голямо внимание на външния вид (своя и въобще на нещата), на своя имидж, на социалните и семейните взаимоотно-шения. Нейната жизненост, енергичност и предприемчивост най-често са предизвикани или обусловени от емоционални мотиви, а поведението й обикновено е белязано от импулсивност, съмнения и протекционизъм. Взискателността и стремежът й към съвършенство често предизвикват както одобрението, така и недоволството на околните. Шестиците се стремят да играят активна обществена роля и да поемат отговорности, които отговарят на техните стремежи и идеали. Колебливостта и склонността да се подценяват пречи на техните успехи, а щом нямат точно поставена цел се оставят носени от течението на обстоятелства и събития. В обществените контакти и в професионалната среда личността търси разбирателство и общи интереси като в голямо, сплотено семейство. Идеализмът, високите социални цели, взискателността и максимализмът са в състояние да я доведат до големи успехи, слава и признание. Възможни здравословни проблеми: – Стомашно-чревен тракт, бъбреци, простата, пикочен мехур; – Полови органи (предимно при жените – възпаления, хормонални смущения); – Венозно кръвообращение и сърце (сърдечни неврози, тахикардии, инфаркт); – Гърло, ларингс, гласни струни, устна кухина.
Положителни качества: Човеколюбие, щедрост, вдъхновение. Любознателност, творческо въображение, аналитичен усет. Самостоятелност, откривателски дух. Задълбоченост, интуиция, психологизъм. Отрицателни качества: Непрактичност, егоцентризъм, трудна адаптивност. Свръхчувствителност, постоянно недоволство, язвителност и критичност. Надменност, егоизъм, нетактичност. Това е Съдбата на човек с когото контактите и общуването не са твърде лесни, поради неговата дистанцираност и селективност в избора на среда или приятели. Влеченията и интересите му обикновено имат интелектуална, духовна, философска, политическа насоченост или окраска. Този тип хора мечтаят и се стремят към но-ви открития, към пътувания и промени. Те избягват клишетата и познатите пътища, предпочитайки да се реализират и утвърдят своята оригиналност в по-независими дейности и професии. Голямата творческа активност и откривателски дух често са насочени към необичайни или авангардни области, но въпреки ентусиазма си в повечето случаи това не води до особени резултати. В професията и обществото личност със Съдба 7 се откроява с усърдие, задълбоченост и целенасочени действия. В желанието си да предизвика възхищение или да получи признание за своята оригиналност, тя е способна да стигне до крайности – лош вкус, безкомпромисност, нетактичност и др. Добри възможности за реализация има в сферата на педагогиката, литературата, науката, философията и др. В личния живот проявява стремеж към запазване на независимостта си и обикновено се насочва към партньори с близки или еднакви цели и интереси. Седмицата обича да бъде обичана, но трудно прави компромиси. Вярна е в любовта, но не винаги може да се отда- де изцяло на страстите си, поради постоянната си мисловна активност и заетост със себе си. Възможни здравословни проблеми: – Нервна система и психика (напрежение, безсъние, депресии); – Лимфа и лимфни възли; – Алергичност към определени медикаменти; – Бели дробове, дихателни пътища и органи.
Положителни качества: Сила, енергия, високи амбиции. Устойчивост, самообладание, предприемчивост. Упоритост, борбеност, смелост. Прагматизъм и способност за реална преценка. Отрицателни качества: Авторитаризъм и безкомпромисна критичност. Инат, подозрителност, агресивност, нетактичност, деструктивна ревност. Съдба с число 8 е предопределението на силен, енергичен, взискателен и амбициозен човек, който се стреми към материални успехи и водеща роля в живота. Въпреки доминиращото си присъствие той печели уважението на околните със своя реализъм, практичен усет и умение да се възползва от обстоятелствата. Личността се нуждае от предизвикателства и препятствия, които да стимулират нейната енергия и въображение. Силата, борбеността и амбициите й обикновено са насочени към колективни дейности и интереси. В работата е всеотдайна, не обича да й се пречи, а максимализмът й я прави взискателна, безкомпромисна и постоянно недоволна от нещо. Физически устойчиви и решителни, този тип хора често се надценяват и поемат отговорности свръх своите реални възможности. Личният им живот е белязан от силни, понякога противоречиви, чувства, страсти, емоции и склонност за драматизиране на нещата. Обикновено явление са проявите на избухливост, ревност и развит инстинкт за притежание. В интимната сфера за Осмицата от важно значение са еротичното излъчване, физическата близост и контакта с противоположния пол. Обаятелна, независима и магнетична, тя често обича да показва или да създава впечатление за собствената си недостъпност. Добри възможности и перспективи за най-успешна реализация на лидерските качества и стремежи на човек със Съдба 8 се очертават след 27-годишна възраст. Възможни здравословни проблеми: – Глава, лице – опасност от наранявания; – Корем, право и тънки черва, простата (възпаления, кисти); – Полови органи (вагинити, полипи, фиброми, сексуални смущения – блокирана или свръхсексуалност).
Положителни качества: Преданост, щедрост, широк мироглед. Любознателност, интелектуални способности и творчески заложби. Лидерски качества, добронамереност, лоялност, морал. Отрицателни качества: Нереални цели, абсолютизъм, утопии. Егоизъм, нетактичност, отмъстителност, омраза. Свръхчувствителност, податливост на крайности (вкл. токсикомания и алкохол). Това е личност, чиито интелектуални възможности я правят способна да поема отговорности на високо ниво в сферата на хуманитарните дейности и професии, в литературата, изкуството, висшите технологии и др. Действията и решенията й са мотивирани от постоянен стремеж към познание, всеотдайност и себеотрицание. В своята взискателност и идеализъм този тип хора са твърде селективни в отношенията си с другите. Въпреки това са контактни, но често в общуването им пречи тяхната чувствителност, емоционалност и твърде високи критерии. Това ги прави зависими и уязвими по отношение на заобикалящата среда. В ежедневието са добронамерени, точни и лоялни, не понасят безразличието и несправедливостта. Готови са винаги на саможертва в името на общочовешки цели и колективни интереси. В случай, че бъде наранена, недооценена, неразбрана от любимия или околните, разочарованието и потисканите емоции на човек със Съдба 9 могат да го направят егоистичен, отчужден, хладен и отмъстителен. В личен и интимен план, девятката често е заложник на своята чувствителност и се нуждае от партньор, който постоянно да й доказва своята любов. Възможни здравословни проблеми: – Психосоматични проблеми или психически разстройства (безсъние, депресии, склонност към токсикомания, алкохол); – Лимфна система и лимфни възли; – Горни и долни крайници (отоци, подувания, задържане на вода); – Анемии, респираторни заболявания.
Положителни качества: Творческа активност, сила, смелост, вдъхновение. Физическа и морална устойчивост. Независимост. Новаторска и съзидателна оригиналност. Отрицателни качества: Егоизъм, субективизъм, постоянно недоволство. Импулсивност, цинизъм, безпощадна критичност. Колебания, мнителност, надценяване, придирчивост. Съдба 11 е показател за човек с независим характер, душевна сила, смелост, енергия и творчески ентусиазъм. Личността се стреми към обществено утвърждаване и признание, притежавайки добри възможности за реализация в области, където би могла да приложи своята оригиналност и вътрешен усет. Предпочита да действа самостоятелно и както сама намери за добре. Обича да командва и да налага своите възгледи и идеи. Трудно понася чуждия авторитет. Отличава се с идеализъм, щедрост, високи изисквания и големи амбиции. Интуитивното съзнание, тънкият усет за хората и нещата са основа за нейните оригинални решения и точни преценки. В обществения, както в личния и интимния живот, индивидът не понася никаква форма на зависимост или потисничество. Това тряб-ва да се има предвид от партньора, който е длъжен да се съобразява със силния, индивидуален характер на човека до себе си. Индикатор за много успешна реализация и признание в избраната област е едновременното присъствие в анализа на Съдба 11 и Латентно Его 11. Съдба 11 е показател за силно присъствие и влияние на майката. Във или до определена възраст често се наблюдава тенденция към прояви на параноя и мегаломания /виж Приложението „Психологически комплекси” /. Някои жени могат да развият комплекс на Електра или комплекс на Диана /виж Приложението „Психологически комплекси” /. Възможни здравословни проблеми: – Мозъчни и нервно-психически оплаквания (безпокойство, напрежение, стрес, депресии) в състояние да причинят сърдечни заболявания (инфаркт, сърдечни неврози); – Съдово-циркулаторни и свързани с кръвоносната система (анемии, хеморагии, емболии); – Ставно-мускулни (схващания, изкривявания, счупвания, изкълчвания).
Положителни качества: Универсален мироглед и съзидателна енергия. Творчески способности, трудолюбие, ентусиазъм. Широки познания, смелост и организираност в действията. Целенасоченост, мисия, предопределение. Отрицателни качества: Инертност, затваряне в себе си, сексуални проб-леми. Деструктивна сила, емоционални крайности, екстравагантност. Склонност към токсикомания. Това е човек, който образно казано е “стъпил на земята с поглед, устремен към звездите”, намиращ се в постоянна борба между рационалното и ирационалното начало в своя характер. Основни мотиви в действията и решенията на личността са нейното чувство за отговорност, собственото й утвърждаване, удовлетворяването на амбициите и интересите й, както и изявения инстинкт за притежание. Тя е едновременно творец и реализатор, който не се задоволява само с творческото си вдъхновение, а се стреми да осъществи идеите и намеренията си. Притежава организаторски способности и управленски качества, аналитичен ум, интуиция и практичен усет. В професията и в обществото се радва на уважение, благодарение на своя силен и устойчив характер. Трудолюбива, организирана, старателна и упорита, личност със Съдба 22 целенасочено се стреми към високи цели и проекти. Ако в устрема си срещне ограничения, бариери или неразбиране, тя може да изпадне в дълбока депресия. В интимния живот този тип хора се нуждаят от много сигурност, нежност и топлина, а любовта им се подчинява на силата на дълбоки чувства и инстинкти. Зрялата възраст предполага благоприятна промяна и нова ориентация в начина на живот, свързана с личния статус и призвание. Възможни здравословни проблеми: – Костна структура; – Хормонални нарушения; – Нервно-психически нарушения; – Проблеми с храненето или хранителния режим (безапетитие, преяждане, нередовно хранене); – Потенциална опасност при ваксинации; – Интоксикации (храна, лекарства, алкохол).

Mariana Petrova

8 Коментара

Натиснете тук, за да публикувате Вашия коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  • Добре е, но ми трябва добър астролог или ясновидец

  • За дамите коe фамилнo име- рожденото или по мъж?

    • Опитайте и с двете, може да прецените, но според мен при смяна на името се променя и влиянието, това има значение винаги при смяна на имената, така че е по-добре да имате предвид името, което е в момента и по съпруг 🙂

  • Много точно ! Направо в 10-ката !!! БЛАГОДАРЯ !!!

  • Какво става, ако преди раждането майката вече е намислила име за детето си, но след раждането се намесват роднини и променят името на детето?

    • Влияе си името, което е дадено на детето…