Астрология Интересно

Аспекти на Слънцето със Сатурн

Слънце в съвпад със Сатурн
Придава голяма амбиция, воля, концентрация, благодарение на които личността заслужено постига авторитет, престижни социални позиции, не бързо и не даром, но почти сигурно…
Мисленето може да твърде ограничено от конкретни, субективни, вкоренени идеи, които трудно се влияят от чужди убеждения. Новото като съждение се допуска следствие на придобит опит и не под натиск отвън.
В оптимален вариант- създава целенасочен характер, който е концентриран върху водеща цел и до степен на мисия, това е енергия, която действа подобно на „лазерен лъч“, който прави пробив в избраното направление винаги.
Огромна вътрешна сила, дисциплина, поради което винаги човек се натоварва с големи отговорности- в работата, в семейството.
Животът се гледа през призмата на „предизвикателство и изпитание“, а не на забавление, понякога това създава песимистични настроения, от които човек трябва да се пази.
Трудности през първата част от живота, личността съзрява от рано, поема отговорности от ранна възраст, това е кармична позиция, понякога показва доста строг родител или неразбирателство с член от семейството, раздяла с него, най-често това е бащата, но може и да е майката, зависи кой е поел функцията на „глава на семейството“.
По успешна втора част от живота с шанс да се заемат ръководни длъжности, успехи при занимания в държавни, административни, политически структури, навсякъде, където отговорността, опитът, амбицията са водещи и се надграждат…
Всеки един аспект със Сатурн се счита за кармичен и при съвпад със Слънцето, личността като че ли е призвана в този живот да се научи да разчита предимно на себе си, да очертае границите на собствените си отговорности, от които зависи пак така- собственото му благоденствие, сигурност, добър социален статус. Този аспект учи, че всеки един успех си има своя цена, че дисциплината и постоянството, упоритостта- рано или късно водят до постигане на заветно желание. Друг урок на този аспект е, че човек трябва да се научи да допуска повече различното- в мисли, като различна гледна точка, да не бъде толкова строг и безкомпромисен, както към себе си, така и към близкото си обкръжение, за да не остане сам и огорчен от живота. Понякога този аспект означава ярък егоизъм, студена амбиция, човек сам слага стени и препятствия между себе си и околните като защитна реакция да не бъде наранен, но в основата всъщност е силното Его, което обслужва предимно личен интерес.

Слънце в тригон/секстил със Сатурн
Този аспект показва сериозна, отговорна, морална личност, на която в повечето случаи може да се разчита, може да й се има доверие.
В значима степен успехите са гарантирани в живота, защото целите се преследват методично, упорито, до краен предел.
Този аспект не означава, че животът ще е лесен, напротив, личността трябва да е концентрирана и отговорна, мобилизирана, но този аспект означава, че поставените цели ще се постигат, защото в повечето случаи се прави това, което е правилно и редно.
Респект към традиции, по-възрастно поколение, уважават се авторитетите в живота и поради тази причина животът е по-равен, устойчив, градивен.
Това е кармичен аспект, който показва, че единият от родителите /предимно бащата, но може и да е майката, зависи- кой е глава на семейството/- е повод за гордост, може да е много преуспял, уважаван човек. Също- добро възспитание.
В картата на една жена- това може да е признак за лоялен и авторитетен партньор.
В значима степен се гарантират авторитетни позиции, отличен социален статус, дълъг живот, добро здраве.
Оценява се вътрешния потенциал, той се мобилизира до краен предел, постигат се максимално добри резултати и следствие на високи амбиции. Човек не се „изхвърля“, не злоупотребява със своята сила, наясно е с ограниченията и трудностите в живота, но винаги намира сили и начини да ги преодолее.
Отлични предпоставки за заемане на ръководни длъжности, изкачване по йерархичната стълбичка, реализация в държавни, правителствени, административни структури.
Това е кармичен аспект, който показва, че „преди“ личността се е научила вече да се съобразява с морални норми, да бъде отговорна, да почита и уважава своя род, родина, важни и успели личности. Този аспект може да означава и добра родова карма, която защитава родения. На събитийно ниво- човек е призван да носи големи отговорности, за да е полезен на обществото и близкото си обкръжение, но като отплата получава уважение, постига отлично обществено положение, ръководни длъжности и т.н. Този аспект в значима степен гарантира добро здраве и дълголетие. Животът може да прилича на бавно, но сигурно изкачване към върха. Когато се постига една цел, човек после се устремява към друга, но не си позволява отпускане, бездействие и т.н.

Слънце в квадратура/опозиция със Сатурн
Този аспект често показва, че на вас ви се налага да се борите с живота, през първите години се сблъсквате с множество трудности, които по правило се преодоляват на по-късен етап, този аспект може да създаде „спартански“, много издръжлив и упорит характер.
Изисква се съзнателно да се работи върху самочувствието, което може да е ограничено или подтиснато през първите години от живота поради строг родител /обикновено това е бащата, но може и да е майката, зависи кой заема позицията на „глава от семейството“/. С времето тази необходимост създава или изключително силен, издръжлив характер /зависи от общия хороскоп/ или песимистичен и огорчен човек, който може да се „смачка“ под тегобите на живота.
Голяма амбиция, желание за придобиване на авторитет, това се постига през годините, вероятно със закъснение, когато човек разчита предимно на себе си, на придобит опит, авторитет.
Противопоставяне с влиятелни и власт имащи персони, по-възрастни и авторитетни личности, това е своеобразен бунт, който е насаден в съзнанието срещу хора, които изискват подчинение, контрол, дисциплина.
Желание да не се спазват правила и норми, човек иска да избяга от писани и не писани закони, парадоксалното е, че това предизвиква точно обратен ефект и човек се чувства притиснат да се съобразява с външни фактори.
Негативно отражение върху здравето, по-специално-кости, зъби, артериално налягане, сърдечно-съдова дейност.
Това е кармичен аспект, който показва негативна, натрупана родова карма. Възможно е неразбирателство или дори отделяне с един от родителите. При квадратура- човек се мобилизира перманентно и следствие на своеобразни трудности, кризи предизвикани в живота. При опозиция- „уроците“ се получават от „другите“, това са важни в живота на човек личности. В хороскопа на една дама този аспект често означава трудности при обвързването или ако това се случи, тогава той е по-взискателен характер, с който трябва да се съобразява. При мъжете- обвързването е с дама, която е с различен социален статус или това е възрастова разлика. Този аспект създава затруднения за това човек да има деца. Ако все пак това се случи, тогава разбирателството с децата е затруднено, не са изключени повишени грижи и отговорности или пък принудително отделяне от тях. За да се избегнат тези негативни тенденции човек трябва да осъзнае, че сам е отговорен за своята Съдба, че не бива да проектира несгодите си върху външни обстоятелства, другите хора и т.н. този аспект може да означава, че човек е прикован към отговорности, от които е бягал „преди“, че трябва да се промени модела на поведение, мислене, за да се подобри кармата.

Mariana Petrova

Добави коментар

Натиснете тук, за да публикувате Вашия коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *