Астрология Интересно

Аспекти на Слънцето с Уран

Слънце в съвпад с Уран
Ярък индивидуализъм, бърза мисъл, подобни светкавични реакции, които са спонтанни, но всъщност са и доста прозорливи, успяват да улучват момента, за да не пропуснат шанс.
Резки смени в настроенията, намеренията, умеят да изненадват и себе си и околните. Непредсказуеми характери, които обичат промяната.
Много енергия, все едно са включени „във високо-волтова електрическа мрежа“ и трябва да бъдат натоварени с някакви ангажименти, за да не прерасне този аспект в нервно напрежение.
Уникален, нетрадиционен начин на мислене, хора с такъв аспект се отличават от тълпата, често се превръщат в лидери в обществото, в което съществуват, носители на новото, модерното, авангардното. Това са „пъртинари“ , които могат да проправят път обновлението и около тях винаги избухват малки или по-големи революции, които преобразяват живота на всички.
Обичат свободата, не понасят да бъдат ограничавани, могат да изглеждат отчуждени, по-хладни, себични или егоистични.
Голяма социална активност, известност, много връзки и приятелства.
Предразполага към множество лични връзки, които внезапно започват и пак така прекъсват или пък трябва да бъдат нестандартни, перманентно обновяващи се.
Този аспект изисква да се пази нервната система, кръвообращението, сърцето.
Всеки един аспект със Слънцето има особено значение за потенциала и същността на човек. Уран е планета, която се свързва с „висшия разум“ и такива хора могат да станат проводник на едни по-висши сили, които да имат за цел да преобразяват начин на мислене, живот, да се правят открития, сензации или да се руши онова, което е неустойчиво, изживяло своето време. Очевидно е и от пръв поглед, че родените с такъв аспект са необикновени. Могат да имат гениални идеи, да се превръщат във водачи на своето общество или поне влиянието на близкото им обкръжение е значимо. В оптимален вариант са носители на прогрес, занимават се с актуални теми, за които намират оригинални решения там, където никой друг не може да види изход. Но зависи и как е аспектиран самия аспект, ако е в напрегнати конфигурации, тогава човек може да изглежда безотговорен, непостоянен, непредсказуем, разрушителен за собствения си живот и все едно постоянно трябва да започва от начало.

Слънце секстил/тригон с Уран
Дава усет към новото, актуалното, модерното. Личността е в крак с водещи теми за обществото, в което съществува и може да отговори на техните очаквания, така че да бъде популярен, да има много приятели, почитатели, да заема лидерски позиции.
С тях никога не е скучно и са предпочитана компания за околните. Намират бързи и правилни решения дори и за по-сложни въпроси, а това допълнително ги прави привлекателен център за околните.
Привличат с лекота успехи и животът им може да се развива бързо и скокообразно, дори изненадващо напред и нагоре по йерархичната стълбичка.
Креативна особа, която се отличава от тълпата с оригиналното си поведение, не обича ограниченията и рутината, не се страхува от промените, напротив- превръща се в техен проводник, съответно- на своеобразен прогрес, както в своя собствен живот, така и на околните. Може да бъде силно привлечен от кауза и ако й се отдаде, тогава ще има много успехи.
Може да бъде първооткривател, революционер, обществено-значима личност, социално много активен, динамичен човек.
Силна интуиция, прозорливост- винаги избират път на развитие, който е най-правилен за бъдещото им развитие.
Слънцето символизира същността на човек, неговата воля, а Уран- свободата, висшия разум, прозорливостта. На първо време този аспект надарява личността със свободна воля- човек е щастлив да бъде себе си и да осъществи своите планове, мисия. Личността излъчва особен, силен магнетизъм, все едно е като магнит, който привлича околните. Често се превръща в проводник на висши сили и разум- руши статукво, което е изживяло своето време и насочва обществото към нещо ново и по-позитивно. Не се страхуват от развитието и прогреса, а перманентните промени, които сами предизвикват в своя собствен живот и този на другите- се оказват полезни, необходими. Интуицията и природният интелект над средното ниво им помагат да се развиват в правилна посока. В повечето случаи са много искрени и спонтанни, будят доверие и симпатии по един естествен начин. Рядко животът на тези хора е монотонен, скучен. В известна степен аспектът гарантира отлични и обществено значими позиции. Колкото е социално по-инициативен човек, толкова по-значими са постиженията. В картата на една дама това може да е аспект, който показва, че тя ще привлече мъж, който е преуспял. В картата на един мъж това е аспект, който показва по- голям хлад във взаимоотношенията, те ще се градят на взаимно уважение, ще бъдат дори и приятелски.

Слънце в квадрат/опозиция на Уран
Този аспект показва оригинална и ексцентрична личност, която със сигурност се отличава от околните с непредсказуемото си поведение. Магнетична, привлекателна, атрактивна- може да е в център от внимание, често са популярни.
Висока самооценка, която може да премине в арогантност, безпринципност, неуважение и дистанциране от другите.
Имат подчертано субективно схващане за живота и не се интересуват много какво мислят, чувстват другите. Този аспект предразполага към сложни лични или делови връзки, които рязко започват и пак така рязко се разпадат.
На човек като че ли му е трудно да се задържа на едно място, това е повод за смяна на средата.
Безразсъдно поведение, човек сам се въвлича в перманентни кризи и обрати, попадане в изненадващи условия и събития.
Не обича правилата, отговорностите, счита ги за ограничаващи, стреми се към свобода, която може да се превърне в „свободно падане“, а не „полет“, ако Сатурн не е силен и не компенсира.
Могат да бъдат хуманитарни, либерални, а революционните им нагласи да са полезни за обществото, в което съществуват.
Могат да страдат нервни разстройства, да имат проблеми със сърцето и кръвообращнетието…
Дори и напрегнат, всеки един аспект може да има и положителна роля, ако не се преминават определени граници. В този случай- имаме оригинална личност, която може да бъде и гениална, да е първооткривател, революционер, лидер в модерни и социално значими течения. Но квадратура показва, че има голяма вероятност да се преминат тези граници, особено при опозицията. Тогава най-големите уроци се получават от „другите“-общо. В частност – връзките с партньори, лични или делови, с деца- са сложни, застрашени са от внезапни раздели, отчуждение, обрати и т.н. При опозиция- сложните взаимоотношения с важни за личността хора се превръщат в повод и възможност човек да се развие, да намира оригинален, впечатляващ начин да привлича и задържа онези, които са обект на вниманието му. При квадратура- перманентните обрати или трудности могат да се превърнат в причина за размисли, прозрения, така че да се поемат само умерени рискове, действията да не са чак толкова импулсивни…

Mariana Petrova

Добави коментар

Натиснете тук, за да публикувате Вашия коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *