Съновник

Буква С

САБОТАЖ

САБОТАЖ

– този рядък сън е добро предзнаменование: тревогите ти са напразни, а надвисналите проблеми ще се решат от само себе си.

САБЯ – сънуваш ли, ще ти отправят предизвикателство. Носиш ли я, готви се за продължителна вражда. Ако те раняват със сабя, ще имаш силен неприятел. Ти ако раняваш някого със сабя, ще надвиеш противник. Ако изгубиш сабята си, ще изгубиш честта си или уважението на околните към тебе. Счупена сабя в съня предсказва, че ти предстои неприятен разговор, а ръждясала – че ще накърнят достойнството ти.

САГА – в съня показва, че начинанията ти ще са обременени от твърде много проблеми и неприятни условности.

САЖДИ – ако видиш или чистиш насън, ще се опитваш да доказваш невинността си. Ако си изцапан с тях, чака те късмет в работата и в любовта.

САЗДЪРМА – ако видиш, купуваш или ядеш насън, наяве ти предстоят непредвидени празници и веселия.

САЙВАНТ (виж ЗАСЛОН). –

САК (виж КУФАР, ЧАНТА) – в съня е знак за приятно и полезно пътуване. Ако е празен, някоя твоя надежда няма да се осъществи. Претъпкан с разхвърляни дрехи или вещи сак предсказва хаотични или случайни печалби. Ако изгубиш сака си или ти го откраднат, трябва по-ревностно да пазиш позициите си и да защитаваш правата си.

САКАТ – че си, ако сънуваш, ще изпаднеш в зависимост, ще се подчиняваш някому. Друг ако е сакат, чака те успех чрез помощ от приятели.

САКЕ – пиеш ли в съня си, ще постигнеш важен успех в преговори или ще имаш значителна печалба. Друг ако пие саке, ще имаш трудни партньори и усложнения при работа с документи.

САКО – ако купуваш, мериш или носиш насън, ще се замогнеш и ще бъдеш ухажван от противоположния пол. Старо, скъсано или изцапано сако е знак за неуспех на някой твой план или идея.

САКСИЯ – видиш ли в съня си, ще спечелиш пари. Ако садиш цвете в нея, ще пестиш за черни дни. Счупена саксия е знак за непредвидени разходи или за опасност от дребна кражба.

САКСОФОН – ако сънуваш, ще те одумват. Ако свириш на него, ще изживееш несподелена любов. Друг ако свири на саксофон, очаквай слабо подобряване на финансовото ти състояние.

САЛ – видиш ли насън, наяве с мъка ще успяваш да балансираш между многобройните си задължения. Ако плаваш с него, налага се да позакърпиш семейния бюджет.

САЛАМ – ако видиш, купуваш или ядеш насън, очакват те семейни разногласия и кавги.

САЛАМАНДЪР – в съня е знак, че ще претърпиш беди и неволи, но ще успееш да се наложиш. Ако убиваш саламандър, значи сам унищожаваш и пропиляваш късмета си. Ако го видиш в огън, ще изоставиш любимия човек или ще изживееш отново стара любовна страст.

САЛАТА (виж ЗЕЛЕНЧУК, МАРУЛЯ) – приготвяш ли насън, пази се от болести. Ако я ядеш, ще те съжаляват, ще ти съчувстват и ще ти досаждат с глупави приказки. Плодова салата в съня означава приятна изненада от любим човек.

САЛОН – просторен ако видиш или си в него насън, ще имаш добра възможност за изява, напредване в професията или доказване на способностите. Фризьорски или козметичен салон е знак за предстояща промяна.

САЛФЕТКА – сънуваш ли, наяве ще успееш да се справиш със задача, която ти се е струвала непосилна. Ако я мачкаш или сгъваш, ще получиш дългоочаквано поощрение или важна светска покана. Ако се бършеш с книжна салфетка, ще те одумват, а ако е от плат – ще признаят заслугите ти. Мръсна салфетка в съня означава, че ще загубиш нечие уважение.

САЛЮТ (виж ЗАРЯ, ТОП, ТОПОВЕН ИЗСТРЕЛ). –

САМОБРЪСНАЧКА – в съня е предупреждение да се пазиш от необмислени постъпки, които може да ти костват сериозни загуби и да имат дълготрайни последици.

САМОВАР – в съня предвещава неразбирателство в дома или семейството ти.

САМОДИВА – сънуваш ли, наяве си хабиш силите в погрешна посока, пилееш средства и време за напразни надежди.

САМОЖЕРТВА – ако правиш насън, трудът ти ще бъде безплоден. Чужда саможертва е обещание, че ще получиш, каквото са ти обещали.

САМОЛЕТ – видиш ли в съня си, ще успееш в някое свое начинание. Ако се возиш в него, бързо ще преуспееш, ще се издигнеш в бизнеса и ще реализираш плановете си. Ако го управляваш, чака те главоломна кариера или шеметен успех. Самолетна катастрофа или приземяване на самолет в съня предсказва беди и проблеми. Военни самолети предупреждават да се готвиш за непредвидени изпитания.

САМОТА, САМОТЕН – ако си насън, наяве ще се доверяваш на неподходящ човек. Друг ако е самотен, чакай гости.

САМОУБИЙСТВО, САМОУБИВАШ – ли се насън, предстоят ти мигове и дни на несигурност и неизвестност. Друг ако се самоубива, значи сам си виновен за несполуките и нещастията си.

САМУР – кожа от самур в съня е знак за разточителство и безсмислени занимания.

САМУРАЙ – че си, ако сънуваш, ще се наложиш в труднодостъпна област. Друг ако е самурай, значи имаш верен помощник и приятел.

САН (виж РАНГ, ЧИН). –

САНАТОРИУМ – ако насън си в санаториум, значи здравословните ти опасения са абсолютно безпочвени и неоправдани. Друг ако е в санаториум, трябва да се консултираш с лекар.

САНДАЛИ – носиш ли в съня си, предстои ти нова романтична връзка. Ако са ти неудобни, очакват те глоби и данъци или непредвидени парични загуби. Ако ги обуваш или събуваш, ще сключиш успешна сделка. Изгубени, стари или скъсани сандали в съня са знак за разочарования и притеснения.

САНДВИЧ – ако приготвяш, купуваш или ядеш насън, може да пострадаш от прибързан акт на доверие към нов познат или от неразумна любовна връзка.

САНДЪК (виж КОВЧЕЖЕ, РАКЛА, СКРИН) – ако носиш или местиш насън, чака те тежък и неблагодарен труд. Ако отваряш празен сандък, ще се лишиш от имущество, но и от грижи. Ако е пълен, предстоят ти печалби, но и притеснения. Стар, счупен или мръсен сандък в съня предсказва неприятности или болести.

САНИТАР, САНИТАРКА – в съня са знак, че някой нарочно, умишлено пречи на напредъка ти. Ти ако си санитар или санитарка, ще търпиш загуби и разочарования.

САНКЦИЯ (виж НАКАЗАНИЕ). –

САНТИМЕТЪР (виж МЕТЪР). –

САПУН, САПУНЕНИ МЕХУРИ, САПУНИЕРА, САПУНИСВАНЕ (виж ПЯНА) – миеш ли се със сапун насън, ще бъдеш здрав и ще се радваш на почести. Ако друг се мие със сапун, трябва да пазиш честта си. Ако видиш обилна сапунена пяна, някой те лъже или заблуждава. Ако ти си сапунисан в съня си, пази се от ласкателства. Ако правиш или купуваш сапун, знай, че някой те подозира в нечисти мисли или сделки. Ако видиш или правиш сапунени мехури, пази се от измама и разочарования. Празна сапуниера е знак за неоснователни подозрения.

САПФИР – ако видиш или носиш бижу с този камък в съня си, значи мъдър приятелски съвет ще те спаси от фалит, ще те предпази от погрешна стъпка. Ако изгубиш сапфир, ще тъгуваш.

САПЬОР – в съня е предупреждение да бъдеш изключително внимателен в постъпките и начинанията си, да премисляш всеки свой ход. Ти ако си сапьор, напразно излагаш на риск постигнатото с толкова усилия.

САРДИНА – ако ловиш или ядеш насън, ще те ревнуват. Друг ако яде сардини, не проявявай излишна враждебност или подозрителност към новите си колеги или познати.

САРКОФАГ (виж КОВЧЕГ). –

САРМИ – приготвяш ли насън, ще криеш неприятни семейни тайни. Ако ядеш сарми, ще се радваш на добро здраве и мирен живот.

САТАНА (виж ДЯВОЛ). –

САТЕЛИТ, САТЕЛИТНА АНТЕНА – небесен сателит в съня е предупреждение да следваш собствената си интуиция и желания, а не чуждите съвети. Ако купуваш или поставяш сателитна антена в дома си, значи прекалено много ще се влияеш от мнението и приказките на околните.

САТЕН – ако видиш, купуваш, шиеш или докосваш насън, предстоят ти любовни завоевания.

САТИР – в съня е сигнал да не харчиш толкова много, да се въздържаш и да обуздаеш внезапните си пориви и изблици.

САТИРА, САТИРИК – в съня предупреждава, че не бива да предявяваш прекалено големи претенции, не искай повече, отколкото могат да ти дадат.

САТЪР – ако видиш или използваш насън, заплашен си от понижение или от сериозни щети.

САУНА – сънуваш ли, постигането на целите ти ще ти коства много средства и усилия, но ще ти донесе само разочарования. Ако си в нея, очаквай вест от чужбина или далечно пътуване.

САФРИД – в съня е предсказание за сърдечна тъга или неприятни спомени.

САЧ – ако видиш или готвиш нещо на сач в съня си, наяве ще те уважават и ценят в дома ти. Счупен сач е предсказание за развод, раздяла, раздор в семейството.

САЧМА – ако видиш или използваш насън, ще имаш дребни неприятности и главоболия. Ако разпиляваш или събираш сачми, ще се грижиш за по-млади членове на семейството си.

СБИВАНЕ (виж БИТКА, БИЯ). –

СБИРКА – ако организираш или посещаваш в съня си, ще имаш възможност да демонстрираш знанията или способностите си.

СБОГОМ – чуеш ли насън, ще срещнеш стар приятел. Ако се сбогуваш с някого, ще ти засвидетелстват вярност и постоянство в чувствата. Ако гледаш други хора да се сбогуват в съня ти, ще ти изневерят.

СБОР (виж СУМА или СЪБОР). –

СВАДА (виж КАВГА). –

СВАКО (виж ЧИЧО). –

СВАТ, СВАТБА, СВАТБАР, СВАТБЕНО ПЪТЕШЕСТВИЕ, СВАТОСВАНЕ, СВАТОСВАШ – ли някого в съня си, може да се разболееш. Тебе ако те сватосват, ще ти отнемат нещо, ще загубиш пари. Сватба ако сънуваш, чакат те неприятности и проблеми. Ако е собствената ти сватба, пази се от болести. Чужда сватба е знак за препятствия и неосъществени сделки. Ако насън си на сватбено пътешествие, ще претърпиш неуспех в начинанията си. Ако сънуваш сватбари, а не видиш сватба, пази се от нападение и от измамници.

СВЕДЕНИЕ (виж ИНФОРМАЦИЯ). –

СВЕЖ, СВЕЖЕСТ – усещането за свежест в съня е свързано с добри новини и приятни изненади.

СВЕКЪР, СВЕКЪРВА – ако насън видиш свекъра или свекървата си, предстоят семеен скандал, неприятност в дома ти. Ти ако си свекър или свекърва, е предупреждение да не даваш съвети и препоръки и да не се вслушваш в чужди напътствия.

СВЕНЛИВ – че си, сънуваш ли, ще пропуснеш изгодна възможност или рядък шанс. Друг ако е свенлив, трябва да си по-инициативен в личните си дела.

СВЕТЕЦ – видиш ли в съня си, наяве ти предстои тежко изпитание. Ти ако си светец, ще си патиш от минали грешки, ще ти припомнят стари провинения.

СВЕТИЛИЩЕ – в съня е знак, че ще ти поверят тайна, която трябва ревниво да пазиш.

СВЕТИЛНИК – в съня предупреждава, че настоящите ти прегрешения няма да се разминат безнаказано, въздържай се от необмислени действия.

СВЕТКАВИЦА – сънуваш ли, ще чуеш важна новина или ще станеш свидетел на голяма промяна. Ако поразява човек, къща, дърво или животно, предстоят ти загуби. Ако те удари тебе, ще се издигнеш, ще с сдобиеш с власт или пари. Далечни светкавици в съня са знак за скорошно веселие, а близка – за напразни надежди.

СВЕТЛИНА – ярка в съня е добро предзнаменование: очакват те здраве и щастие. Мъждукаща светлина обещава слаби успехи и преходни радости. Ако насън гасиш светлина, сам ще си навредиш, а ако я палиш, ще пожънеш успехи.

СВЕТОВЪРТЕЖ – имаш ли в съня си, не се доверявай на хората около тебе.

СВЕТОФАР – сънуваш ли, ще срещнеш някаква пречка в начинанията си. Мигащ светофар е знак за предупреждение. Повреден светофар сигнализира временно объркване и отклонение от правия път.

СВЕТУЛКА – ако видиш или успееш да уловиш насън, ще имаш голямо щастие или ще постигнеш успех в някоя наука.

СВЕЩ, СВЕЩНИК – ако видиш или купуваш свещи в съня си, ще се грижиш за благосъстоянието на семейството и близките си. Ако палиш свещ, ще имаш успехи, ще се радваш, ще те обичат. Друг ако пали свещ, ще се влюбиш. Ако сънуваш запалена свещ, ще се радваш на здраве. Догаряща свещ е знак за отслабване на жизнените сили, а ако гасиш свещ, ще се откажеш от нещо или ще изоставиш някого. Ако палиш свещ в църква, ще съжаляваш за нещо извършено. Ако пламъкът на свещта трепка, очаквай промени и новини. Ако сънуваш свещник с горящи свещи, ще имаш дълъг живот.

СВЕЩЕНИК – ако си насън, чакат те неприятности и проблеми. Друг ако е свещеник, очаквай обиди, нападки и клевети.

СВИДЕТЕЛ – на престъпление че си, ако сънуваш, ще постъпиш глупаво или в свой ущърб, воден от благородни подбуди. Друг ако е свидетел, ще благодариш някому за проявено милосърдие, съчувствие или помощ.

СВИДЕТЕЛСТВО (виж РАЗРЕШЕНИЕ, РАЗРЕШИТЕЛНО). –

СВИДЛИВ (виж СКЪП, СКЪПЕРНИК). –

СВИЖДАНЕ – ако отиваш на свиждане в съня си, чакай гости или приятелски събирания в дома ти. На тебе ако ти идват познати на свиждане, ще чуеш неприятни новини или желанията ти няма да се сбъднат.

СВИЛА (виж КОПРИНА). –

СВИНЯ, СВИНАРНИК (виж ПРАСЕ) – сънуваш ли свиня, ще имаш печалби и късмет. Ако я храниш, чакат те успехи в работата и в личния живот. Ако я колиш, ще се освободиш от бреме и тежести. Свиня с малки прасенца в съня е знак за придобивки в дома. Мършава или мъртва свиня е предсказание за загуби и щети. Дива свиня вещае опасност, а много свине предсказва сплетни и интриги. Празен свинарник ако видиш насън, ще откриеш, че те мамят или експлоатират.

СВИРКА, СВИРЕНЕ – ако насън си правиш дървена свирка, ще ухажваш или ще ласкаеш някого. Ако свириш с нея, е предупреждение да не се натрапваш и да не злоупотребяваш с оказаното ти внимание или доверие. Ако друг свири със свирка, внимавай какви съвети и напътствия следваш. Локомотивна или реферска свирка в съня е предупреждение за опасност. Свирене с уста е съобщение, че ще се страхуваш от нещо.

СВИСТЕНЕ – чуеш ли насън, ще се ядосваш от незаслужени укори и явна несправедливост.

СВОБОДА, СВОБОДЕН – “в съня обещава разбирателство и щастие; ще намериш спокойствие след много перипетии.”

СВОД – сънуваш ли, ще постигнеш желанията си. Свод на църква обещава щастие и успех за начинанията ти.

СВОДНИК, СВОДНИЦА – ако си насън, значи властта, позициите или способностите ти са измамни и съмнителни. Друг ако е сводник или сводница, разчиташ на несигурни хора или си се свързал с измамници.

СВРАКА – “сънуваш ли, ще научиш неприятни новини от клюкар или интригант; ще те жегнат лоши думи на неприятел.”

СВРЕДЕЛ – ако видиш или използваш насън, предстои ти да дълбаеш в неплодотворни дейности.

СВРЪЗКА, СВЪРЗВАНЕ – в съня ти предрича неприятна изненада, внезапна промяна на пановете или разочарование от постигната цел.

СВЪРТАЛИЩЕ – на престъпници ако видиш или си в него насън, наяве неволно ще си навлечеш беля, ще пострадаш от любопитството или безразсъдството си.

СГЛОБЯВАНЕ, СГЛОБЯВАШ – ли нещо насън, ще докажеш способностите си, ще получиш изгодни предложения или ще се срещнеш и ще се обвържеш с отдавна забравен човек.

СГОДЯВАНЕ (виж ГОДЕЖ). –

СГРАДА (виж ЗДАНИЕ) – ако гледаш насън, очаквай съществена промяна в живота си. Ако сградата е голяма и хубава, ще постигнеш по-висок жизнен стандарт. Ако е малка, спретната, уютна или кокетна, ще се задомиш или пък чакай интересни новости в семейството. Ако е запусната и грозна, готви се за проблеми. Ако е в процес на строеж, постепенно ще излезеш от труден период. Ако влизаш в нея, ще осъществиш амбициите си. Ако в съня ти сградата рухне, пламне или се разклати, наяве ще попречат на желанията и плановете ти.

СГУРИЯ – в съня предвещава неочаквани и за самия тебе печалби.

СДЕЛКА – сключваш ли в съня си, значи наяве някъде допускаш грешка, сметките или плановете ти не са правилни или перспективни. Ако разваляш сделка, ще се окаже, че си бил прав за нещо.

СДОБРЯВАНЕ, СДОБРЯВАШ – ли се с някого насън, чака те радост. Ако други се сдобряват, близките или роднините ти ще благоденстват.

СДРУЖЕНИЕ (виж СЪДРУЖИЕ). –

СЕАНС (виж СПИРИТИЗЪМ). –

СЕВЕР, СЕВЕРЕН ПОЛЮС, СЕВЕРНО СИЯНИЕ – “север в съня е предсказание за болест или неизвестност. Ако си на Северния полюс, след много перипетии ще откриеш правилната посока в живота си, ще намериш вярното решение на някой наболял проблем. Ако сънуваш северно сияние, ще храниш напразни надежди, предстои ти голямо разочарование; дори и да постигнеш целите си, няма да им се радваш.”

СЕДАЛКА – видиш ли насън, шансът ще е на твоя страна, ще ти провърви. Ако сядаш на нея, ще имаш късмет в хазартни игри. Ако е счупена или мръсна, съдбата може да ти изиграе лоша шега.

СЕДЕМ – това число в съня е знак за постигане на успех и съвършенство: ако се потрудиш, ще реализираш всичките си желания и стремежи.

СЕДЕФ – сънуваш ли, ще те измамят или ще те отхвърлят в любовта. Накити със седеф са знак за сърдечна тъга.

СЕДЛО – ако видиш насън, ще те изненадат, ще те похвалят или ще те възнаградят. Ако оседлаваш кон, предстоят ти славни времена.

СЕДЛОВИНА – в съня означава, че ти предстоят интересно пътуване, нови срещи и запознанства, бягство от уседналия живот.

СЕДМИЦА – “дните на седмицата в съня имат различно значение: понеделник – чакат те работа, ново начинание, делови ангажименти и битови грижи; вторник – провал в новите планове, не поемай ангажименти, избягвай сделки и пътувания; сряда – имаш всички изгледи за успех, можеш да рискуваш, доходите ти ще се повишат; четвъртък – имаш възможност да се изявиш и да се докажеш като специалист, но не се увличай; петък – шанс за професионална или емоционална победа, сбъдване на желание; събота – нуждаеш се от почивка или преосмисляне на ситуацията, трябва да отделиш повече внимание на затлачените проблеми; неделя – очаквай промени, ще се радваш на успехи, щастие и любов.”

СЕДЯНКА – сънуваш ли, ще чуеш клюки и интриги. Ако си на седянка, ще тъгуваш или ще страдаш от скука и самота.

СЕЗОН – “смяна на сезоните в съня е предупреждение да не избързваш и да не се втурваш слепешком в разгара на събитията; по-добре изчакай и обмисли отново действията си.”

СЕИТБА, СЕЕШ – ли в съня си, наяве ще постигнеш добри резултати или печалби с честен труд и много постоянство. Друг ако сее, пази се – някой може да ти навреди или да те ограби.

СЕЙФ (виж КАСА). –

СЕКИРА – ако видиш или използваш насън, пази се от всевъзможни опасности. Ако си изгубил секирата си, ще претърпиш поражение.

СЕКРЕТ – телесните секрети в съня се свързват с издаване на тайни или разкриване на непочтени афери, на слабости или на проблеми.

СЕКРЕТАРКА – ако си насън, значи имаш навици или недостатъци, които ти пречат да се реализираш, страдаш от лошия си характер. Ако имаш секретарка, предстои разрастване на бизнеса ти, ще се замогнеш. Телефонен секретар в съня е предупреждение за лъжа или невярна новина.

СЕКС, СЕКСУАЛНИ ПЕРВЕРЗИИ – ако насън си участник в сексуален акт и това ти доставя удоволствие, ще се радваш на приятни изживявания наяве и ще успееш да сложиш ред в делата си. Ако сънят е оставил неприятни усещания, очаквай притеснения, проблеми и объркване в интимния или професионалния ти живот. Ако си само наблюдател на сексуален акт, значи затрудненията ти се дължат на собствената ти нерешителност и инертност. Сексуални перверзии в съня показват, че имаш някакъв емоционален или физиологичен проблем и се нуждаеш от специализирана помощ.

СЕКТА – ако основаваш или си член на секта насън, наяве ще останеш неоценен, отхвърлен и пренебрегнат. Друг ако е член на секта, избягвай съмнителните съдружия и познанства.

СЕКУНДА – в съня показва, че до постигането на успехите или победите ти има още много време и дълги месеци труд.

СЕЛО, СЕЛЯНИН – намираш ли се в непознато село насън, наяве ще се тревожиш за познат човек, а ако си в познато или в родното ти село, предстоят ти усилена работа и непредвидени разходи. Ако сънуваш голямо и хубаво село, ще се замогнеш или ще те уважават, а ако е малко, бедно или отблъскващо – ще те сполети беда. Много села в съня предсказват непредвидени усложнения, а ако сънуваш селянин или селянка, ще се опитат да те компрометират. Ако говориш или се ръкуваш със селянин или селянка, очаква те голям и безсмислен спор. Ти ако си селянин или селянка, предстоят ти трудности, но ще ги преодолееш.

СЕМАФОР (виж СВЕТОФАР). –

СЕМЕ, СЕМЕНА, СЕМКИ – видиш ли насън, ще те терзаят напразни опасения. Ако ги сееш, не след дълго ще можеш да се хвалиш с успехите си. Ако чоплиш семки, ще имаш дребни неприятности. Ако видиш покълнали семена, поведението или заслугите ти не са останали незабелязани.

СЕМЕЙСТВО (виж РОД) –

СЕМЕЙСТВО (виж РОД) – че имаш, ако сънуваш, ще постигнеш някакъв труден успех, ще можеш да разчиташ на приятелите си. Ако видиш собственото си семейство, ще се застъпваш за близък или роднина.

СЕМИНАРИЯ, СЕМИНАРИСТ – в съня предупреждава да не се отклоняваш от набелязаните цели и планове, да се въздържаш от съблазни и изкушения, колкото и невинни да изглеждат.

СЕНАТОР – ако си насън, ще те помолят за услуга. Друг ако е сенатор, предстоят ти издигане в обществото, подобряване на социалното положение.

СЕНЗАЦИЯ – в съня е предупреждение да се пазиш от измами и заблуди, да си нащрек и да очакваш всевъзможни неприятни изненади.

СЕННИК (виж ЗАВЕСА, ЩОРА) – в съня е съобщение, че е по-добре да изчакаш по-добри времена за реализация на плановете си, не избързвай и не се натрапвай много в очите на вишестоящите.

СЕНО – ако сънуваш, ще изгубиш нещо ценно. Ако го косиш, прибираш или храниш добитък с него, ще имаш успехи в любовта и интимния живот. Ако насън спиш в сено, наяве ще се радваш на лукс и разкош. Горящо сено е знак за нещастие, а копа сено – за изобилие в дома ти. Ако сеното в съня ти е сухо, ще се радваш на здраве, а ако е влажно – ще съжаляваш за направена покупка или за сключена сделка.

СЕПАРЕ – в съня е подкана да не криеш възможностите си, да не се стесняваш или спотайваш, а да действаш.

СЕПТЕМВРИ – месец в съня обещава, че скоро събитията ще се променят към по-добро.

СЕРВИЗ – за хранене в съня е знак, че успехите ти ще ти костват много усилия и средства. Автосервиз показва, че временно ще срещнеш трудности и усложнения в работата си. Ако работиш в сервиз, неприятни хора ще те преследват или ще те тормозят с необосновани претенции.

СЕРВИТЬОР, СЕРВИТЬОРКА – ако си насън, ще спечелиш пари чрез лесна, но неприятна работа. Друг ако е сервитьор или сервитьорка, предстоят ти недоразумения с началниците или с интимния партньор.

СЕРГИЯ (виж ТЕЗГЯХ, ЩАНД). –

СЕРЕНАДА – изнасяш ли в съня си, ще се влюбиш. Ако на тебе ти правят серенада, ще те ухажват или ще флиртуваш.

СЕРЖАНТ – че си, ако сънуваш, чакай щастлив развой на настоящите проблеми. Друг ако е сержант, не разчитай на случайното стечение на обстоятелствата или че неприятностите ще изчезнат от само себе си.

СЕРИЯ, СЕРИАЛ – в съня показват, че допускаш грешка или че се доверяваш на непроверени, несигурни хора.

СЕСТРА – че имаш, сънуваш ли, ще се радваш на добро здраве, щастие и успехи. Сестра си ако видиш насън, чака те среща с обичан човек.

СЕЧ, СЕЧИЩЕ, СЕКАЧ, СЕЧЕШ – ли дърва насън, чакат те трудности и неволи. Друг ако сече дърва, значи някой неволно ти пречи. Ако сънуваш сечище, ще научиш неприятни новини.

СИ ДИ РОМ (виж ДИСК). –

СИВ – цвят в съня предсказва, че ще успееш да балансираш в трудна ситуация, ще се чувстваш самотен и пренебрегнат или ще докажеш мъдростта, зрелостта и самостоятелността си.

СИГНАЛ – че даваш, ако сънуваш, ще се случи нещо, което отдавна си отписал, забравил или изоставил като идея. Ако друг ти дава сигнал, стар познат отново ще се намеси в живота ти.

СИЛА – ако придобиваш насън, наяве ще те победят или изпреварят в начинанията ти. Друг ако е силен, очаквай приятелска подкрепа във важен момент.

СИЛАЖ, СИЛАЖНА ЯМА – в съня предупреждават, че има опасност да изгубиш или да пропилееш спечеленото.

СИЛУЕТ – тъмни силуети в съня са знак за приближаващи проблеми или за прикрити противници.

СИМВОЛ – ако чертаеш или разгадаваш насън, любовта ти ще остане несподелена, а чувствата ти – неразкрити или неразбрани.

СИМПАТИЯ – изпитваш ли към някого в съня си, ще се подведеш от погрешна преценка, ще загубиш заради непроверена информация.

СИМФОНИЯ – в съня показва, че работата ти върви добре, радваш се на подкрепа и единомислие в дома или на работното ти място.

СИН – че имаш, ако сънуваш, ще се заемеш с нова и перспективна работа, ще си поставиш големи цели. Ако насън видиш сина си, значи не си доволен от себе си, обвиняваш се или си прекалено взискателен.

СИН – цвят в съня показва, че ти предстои заслужена почивка, че ще възродиш надеждите си или че любим човек ще те отблъсне, ще се отчужди от тебе.

СИНАГОГА – в съня ти предсказва лесно богатство, бърза печалба, добри доходи и благоденствие.

СИНАП – сънуваш ли, ще ти тежи някоя изоставена работа или просрочено задължение. Ако насън ядеш синап, ще бъдеш здрав.

СИНДЖИР (виж ВЕРИГА). –

СИНДИКАТ – в съня предсказва, че ти предстоят активна общественополезна работа, изяви и усилена дейност сред хората.

СИНИГЕР – ако видиш или чуеш насън, ще имаш успех, ще се радваш с приятели, ще се веселиш в компания.

СИНИНА (виж ОТОК) – че имаш, сънуваш ли, ще ти припомнят стари прегрешения. Друг ако има синини по тялото си в съня ти, ще се срамуваш заради чужди грешки и недостатъци.

СИНОД – в съня показва, че амбициите и домогванията ти правят лошо впечатление на вишестоящите. Въздържай се от натрапничество.

СИНОПТИЧНА ПРОГНОЗА – ако слушаш или правиш насън, наяве ще се влюбиш в непостоянен, вятърничав партньор.

СИНОР (виж ГРАНИЦА). –

СИНТЕЗАТОР – ако видиш или използваш насън, не бързай да се хвалиш с успехите си или не се опитвай да присвояваш чужди заслуги и печалби.

СИНХРОН, СИНХРОННО ПЛУВАНЕ – в съня показва, че нещо в плановете ти ще се обърка, очаквай непредвидена промяна.

СИНЧЕЦ – ако видиш или береш насън, ще узнаеш, че някой тайно е влюбен в тебе, или пък ще разбереш, че нечии ухажвания и внимание са изцяло користни.

СИПЕЙ – сънуваш ли, ще търпиш загуби. Ако се изкачваш или слизаш по него, всичките ти усилия ще бъдат напразни и безрезултатни.

СИРАК, СИРОПИТАЛИЩЕ – ако сънуваш, че си сирак, някоя твоя радост ще бъде помрачена. Ако друг е сирак, ще намериш приятел и изповедник. Ако насън си в сиропиталище, очаквай грижи и неприятности.

СИРЕНА – в съня е предсказание за смъртна опасност. Избягвай пътуванията и рискованите начинания.

СИРЕНЕ – ако видиш или купуваш насън, ще те измамят или подведат. Ако го ядеш, ще се разболееш. Много солено сирене в съня е знак за ядове, а прясно сирене показва грижи, свързани с близък човек. Синьо сирене е предупреждение срещу излишната разточителност, а пушено, топено, шопско и пр. сирене съобщава, че сам не знаеш какво точно искаш и към какво се стремиш.

СИРОМАХ (виж БЕДЕН). –

СИТО – сънуваш ли, предстоят ти безплоден труд, напразни усилия. Ако пресяваш нещо със сито, чакат те загуби, непредвидени разходи, харчлък.

СИТОСТ – ако изпитваш насън, наяве те очакват тревоги и грижи, ще страдаш от недоимък и бедност.

СИФИЛИС – сънуваш ли, че си болен от сифилис, напразно се страхуваш или се срамуваш от поведението си. Друг ако страда от сифилис, трябва да се избавиш от хората, които те карат да се чувстваш виновен.

СИФОН – в съня предсказва, че някой близък ще те моли за помощ. Повреден сифон съобщава, че твой приятел или роднина е в беда.

СИЯНИЕ – в съня е знак за измамни надежди, за красиви обещания, които обаче няма да бъдат изпълнени, и за мечти, които не могат да бъдат осъществени.

СКАЗАНИЕ (виж ЛЕГЕНДА, МИТ, ПРИКАЗКА). –

СКАКАЛЕЦ – ако сънуваш, значи не можеш да разчиташ на приятелите си. Ако са много скакалци, чакай беда, краткотрайно нещастие. Ако улавяш скакалец, ще отмъстиш някому. Мъртви скакалци в съня са предсказание за финансови проблеми.

СКАЛА – видиш ли в съня си, предстоят ти трудност в работата, неочаквана пречка или непреодолимо препятствие ща осуети плановете ти. Ако се катериш по скала, упорството и постоянството ти ще бъдат достойно оценени. Падаща скала в съня е сигнал за сериозна опасност.

СКАЛП (виж ЧЕРЕП). –

СКАМЕЙКА (виж ПЕЙКА или ЧИН). –

СКАНДАЛ – ако правиш насън, значи имаш нечиста съвест, нещо ти тежи и трябва да се опиташ да поправиш грешките си. Ако си страничен наблюдател на скандал, предстои ти да се справиш с някакъв сложен проблем

СКАРА – сънуваш ли, значи се замесваш с някаква нечиста сделка – трябва още веднъж да премислиш всичко, преди да се втурнеш в тази авантюра. Ако печеш месо или друга храна на скара, ще хабиш времето си да уреждаш проблемите на роднини и познати. Ако ядеш кебапчета, шишчета и т. н., посъветвай се с близки или приятели, преди да предприемеш някоя по-значителна финансова или друга крачка.

СКАРВАНЕ – с близък или приятел в съня е знак, че трябва да послушаш напътствията на някой уважаван човек. Ако се караш с непознат, следвай собственото си мнение и интуиция.

СКАФАНДЪР – ако сънуваш, ще изпитваш сексуални затруднения. Ако си облечен в скафандър, предстоят ти неприятни изпитания.

СКАЧАНЕ, СКАЧАШ – ли насън, с лекота ще постигаш успехи и победи. Ако прескачаш яма, ров, трап и т. н., ще избегнеш опасност, а ако прескачаш бариера, ще надминеш себе си, ще изненадаш околните с възможностите и постиженията си. Ако скачаш отвисоко, положението ти не е стабилно, може да изгубиш позициите си. Скачане на ластик или на въже в съня е знак, че си започнал опасна игра и всяко хитруване може да ти коства проблеми. Подскачане на куц крак е съобщение, че ще се лишиш от приятел, от помощник или от подкрепа. Ако друг подскача, може да чуеш неверни новини или да се оставиш да те заблудят. Висок скок в съня е знак, че си си поставил твърде високи цели.

СКЕЙТБОРД – ако видиш насън, значи поемаш необмислени рискове. Ако го караш, ще имаш бърз успех, но съпроводен с много опасности, нерви и инфарктни ситуации.

СКЕЛЕ – сънуваш ли, трябва да имаш повече търпение – желанията ти няма да се изпълнят скоро. Ако ти си на скелето, съдбата и успехът на начинанията ти все още са под въпрос.

СКЕЛЕТ – човешки в съня е знак за нещастия, болест и загуби. Животински скелет предрича измъчен успех или трудно спечелено богатство. Жив скелет ако сънуваш, ще се излекуваш от болест, ще се спасиш от опасност. Скелет в музей или в медицински кабинет е знак за новости около имуществен въпрос.

СКЕНЕР – в съня предупреждава да пазиш ревниво тайните си и подробностите от личния си живот.

СКИ, СКИОР – ако сънуваш, значи имаш сериозен проблем, който отдавна отказваш да решиш. Ти ако си скиор, ще изпитваш финансови затруднения. Ако насън изгубиш ските си, ще изгубиш свой верен помощник. Счупени ски означават неразбирателство между сътрудниците ти. Ски-спускане е знак, че предприемаш необмислени авантюри, а ски-скокове предупреждават за голяма опасност.

СКИМТЕНЕ – чуеш ли насън, някой ще те помоли за помощ – не му отказвай, дори да е твой враг.

СКИНХЕД, СКИНАР – в съня са обещание за лесни успехи, бързи печалби и влиятелни приятели. Себе си ако сънуваш като скинар, ще се разочароваш от приятелите си.

СКИПТЪР – ако видиш или държиш насън, ще те повишат в службата, ще се проявиш като глава на семейството си или ще постигнеш големи сексуални подвизи.

СКИТНИК (виж БЕЗДОМЕН) – сънуваш ли, неочаквано ще получиш помощ. Ти ако си скитник, пази се от съмнителни познанства, не се предоверявай. Ако в съня си прогониш скитник, ще пропуснеш важна среща.

СКИЦА, СКИЦИРАНЕ (виж РИСУВАНЕ). –

СКЛАД – видиш ли насън, ще те съблазнява възможността за лесна и бърза печалба. Ако слагаш стоки в склад, ще се замогнеш, семейството ти ще благоденства. Ако работиш в склад, ще ти искат пари на заем.

СКЛЕРОЗА – че имаш, ако сънуваш, ще се опитат да те обидят или наранят. Друг ако страда от склероза, ще се отнесеш несправедливо към близък приятел или колега.

СКЛОН – изкачваш ли насън, с много усилия ще преодолееш препятствие в работата си. Ако слизаш по склон, ще се оставиш на течението на съдбата, няма да се съпротивяваш на проблемите си.

СКОБА – в съня е предсказание, че ще те уговарят и предумват да направиш нещо против волята си.

СКОК (виж СКАЧАНЕ). –

СКОПЯВАНЕ, СКОПЕН – че си, сънуваш ли, страховете ти са напразни – ще постигнеш големи сексуални успехи и завоевания. Друг ако е скопен, чака те пълен провал в интимния живот. Скопяване на животно в съня е предсказание, че бързо ще решиш всичките си проблеми, ще пребориш силен противник.

СКОРЕЦ – ако видиш или чуеш да пее в съня ти, скоро ще изгубиш близък човек.

СКОРОСТ – ако увеличаваш или ако се движиш с голяма скорост насън, наяве бързо ще постигнеш главоломен успех. Ако усещането от съня е неприятно, значи ще направиш грешка поради липса на време или на достатъчно увереност в силите ти.

СКОРПИОН – сънуваш ли, напразно се радваш. Ако те ухапе, някой твой таен неприятел ще ти навреди.

СКОТОБОЙНА – в съня е предупреждение да не бъдеш толкова строг и взискателен, защото самият ти ще станеш обект на критики и тежки присъди.

СКРЕЖ – ако сънуваш, ще имаш осигурен и охолен живот, но лишен от силни емоции и споделени страсти.

СКРИБУЦАНЕ (виж СКЪРЦАНЕ). –

СКРИВАЛИЩЕ – търсиш ли насън, ще съжаляваш за някоя своя постъпка. Ако си в скривалище, значи лесно можеш да се справиш с някой проблем, стига да потърсиш съвет или да се довериш на приятел. Друг ако е в скривалище, ще се срамуваш или ще имаш нечиста съвест.

СКРИН – в съня показва, че ще научиш нещо изненадващо за свой близък. Ако слагаш дрехи в него, ще пестиш, ще заделяш бели пари за черни дни.

СКРИПЕЦ – ако видиш насън, успехите ти ще са трудни и измъчени, ще костват усилията, средствата и подкрепата на много хора.

СКРОМЕН – че си, сънуваш ли, ще те обиждат и ще ти се подиграват. Друг ако е скромен, ще извършваш или ще понасяш несправедливости.

СКРЪБ – в съня ти предвещава радост наяве. Ако друг скърби, ще чуеш добри новини или ще те съжаляват без нужда.

СКУБЕНЕ, СКУБЕШ – ли си косите насън, наяве сам ще си навредиш, твоя ще е вината за нещастията и неприятностите ти. Ако скубеш чужда коса, по нечестен начин ще победиш враг. Ако друг скубе твоята коса, ще те оберат, ще ти отнемат предимството или постиженията. Ако сънуваш други да си скубят косите, ще се възползваш от нечия слабост, ще ползваш чужди облаги.

СКУКА – в съня предсказва нерви, терзания и напрежение наяве. Друг ако скучае, ще си потиш от незаинтересоваността или небрежността на сътрудниците си.

СКУЛПТОР, СКУЛПТУРА (виж СТАТУЯ) – сънуваш ли се като скулптор, ще имаш възможност да реализираш своя интересна и перспективна идея. Друг ако е скулптор, ще получиш примамливо предложение, но не бързай да го приемаш. Ако разглеждаш скулптури, трябва по-внимателно да се вгледаш в собствените си проблеми и положение, преди да се втурнеш да оправяш чуждите.

СКУМРИЯ – ако ловиш или купуваш насън, ще имаш лъжливи или неверни приятели. Ако я печеш или ядеш, чакат те неприятности, загуби, огорчения.

СКУОШ – играеш ли в съня си, наяве сам си създаваш врагове, сам настройваш хората срещу себе си.

СКУТ (виж ПРЕГРЪДКА). –

СКЪП, СКЪПОТИЯ, СКЪПЕРНИК – ако купуваш нещо скъпо насън, наяве ще се радваш на неочакван приход. Ако продаваш нещо на висока цена, ще търпиш загуби и разходи. Ако се сънуваш като скъперник, значи все повече ще обедняваш, а ако друг е скъперник, ще имаш щедър приятел или покровител.

СКЪПОЦЕНЕН КАМЪК – в съня е обещание за успех и щастие. Ако намериш скъпоценен камък, ще имаш късмет, а ако го изгубиш, ще плачеш и ще търпиш лишения. Ако сънуваш много скъпоценни камъни, ще забогатееш, но ако ги държиш в ръцете си или ги носиш като бижута, предстоят ти неприятности, интриги, щети.

СКЪПОЦЕННОСТ – че притежаваш, сънуваш ли, чака те голяма радост, ще имаш важна придобивка. Ако изгубиш скъпоценност, готви се за беда, ще изгубиш нещо важно в живота си.

СКЪРЦАНЕ – чуеш ли насън, предстоят ти разправии или подмолни, задкулисни игри и интриги.

СКЪСАНИ – дрехи, предмети и въжета в съня са знак за загуби, нищета, нещастия, трудности в работата.

СЛАБ (виж ДИЕТА, ТЪНЪК) – че си, ако сънуваш, с мъка ще постигаш успехите или печалбите си. Ако отслабваш, има опасност да те победят конкурентите ти. Друг ако е слаб, ще те молят за помощ, заем, застъпничество. Ако насън отслабват силите ти, ще изгубиш позициите си или любовта на близък човек.

СЛАВА – в съня е знак, че ненужно се хвалиш и самоизтъкваш.

СЛАВЕЙ – сънуваш ли, чакай гости. Ако го чуеш да пее, някой ще ти признае любовта си. Славей в клетка в съня означава, че ще ти тежат семейните или брачните отношения и задължения. Болен или мъртъв славей предсказва семейно нещастие.

СЛАДКАР, СЛАДКАРНИЦА, СЛАДКИШ, СЛАДКО – “ядеш ли сладки неща насън, очаквай неприятности и интриги. Ако приготвяш сладкиши, вариш сладко или печеш дребни сладки, ще се радваш на успехи, ще се гордееш с постиженията си, ще се хвалиш. Ако си в сладкарница, ще се оставиш да те залъгват или заблуждават; ще се подведеш от ласкатели. Ако работиш в сладкарница насън, предстоят ти щети и завист.”

СЛАДОЛЕД – ако видиш или ядеш насън, наяве може да се разболееш. Друг ако яде сладолед, чакат те веселие и радостни събития.

СЛАМА – ако видиш, носиш, складираш или храниш с нея добитък в съня си, наяве ти предстоят трудности, болести, неплодотворни усилия, загуби. Сламено чучело означава досаден ухажор. Сламена шапка носиш ли, с лекота ще се измъкнеш от конфузия, ще се отървеш от проблем. Ако в съня къщата ти е със сламен покрив, ще гледаш с леко око на неприятностите си.

СЛАМКА – пиеш ли през сламка насън, ще пропиляваш добрите си възможности и ще проиграваш късмета си. Счупена или смачкана сламка означава, че някой те мами.

СЛАНА – в съня предсказва, че плановете ти няма да се осъществят така, както очакваш. Предстоят неконтролируеми промени и непредвидени усложнения.

СЛАНИНА – ако видиш или купуваш насън, значи наяве допускаш грешки, но те не вредят на работата и успехите ти. Ако ядеш сланина, може да се разболееш.

СЛАСТ (виж ЛЪСТ, ЛЪСТИВ). –

СЛЕДА, СЛЕДЕНЕ, СЛЕДИШ – ли някого насън, ще постигнеш успех, ще се наложиш в работата си. Тебе ако те следят, пази се от конфликти и грешки в службата.

СЛЕЗ – в съня е предупреждение да се въздържаш от ексцентрични постъпки, рискове и необмислено поведение.

СЛЕПОТА, СЛЕПЕЦ – ако сънуваш, грижите и тревогите около близък човек ще провалят някоя изгодна работа. Ти ако си слепец, ще научиш някоя истина или ще претърпиш голяма загуба, ще обеднееш. Ако ослепяваш в съня си, не се доверявай дори на близките си.

СЛИВА – ако видиш насън, чакат те семейни ядове. Ако е цъфнала, разбирателството в дома е привидно. Ако береш или ядеш сливи, ще имаш неприятности, а може и да се разболееш. Ако сънуваш сини сливи, ще ти завиждат. Ако са сушени, ще признаят заслугите ти. Ако ядеш зелени или кисели сливи, ще се разочароваш или ще се кахъриш за чужди грешки. Жълти или червени сливи в съня показват, че скоро обстоятелствата и условията в работата ти ще се променят.

СЛИВИЦА – болни или възпалени сливици в съня показват, че някой от най-близкото ти обкръжение ти мисли злото. Ако ти вадят сливиците, ще се освободиш от бреме или от неприятен съдружник. Трета сливица в съня означава, че ти изневеряват или че имаш съперник в любовта.

СЛОВО (виж ПРОПОВЕД, РЕЧ). –

СЛОН – сънуваш ли, ще чуеш добра вест, ще изживееш голяма радост или ти предстоят славни сексуални изживявания. Ако го храниш, поиш, яздиш или галиш, бързо ще подобриш социалното си положение, а ако те напада, настоящите трудности ще ти дадат ценна поука. Слон в естествената му среда в съня ти е знак за забележителен късмет, слон в цирк е предсказание за полезна и навременна помощ от приятели или колеги, а слоница със слонче е обещание за добри приходи.

СЛОНОВА КОСТ – или изделия от нея в съня предсказват благоденствие и благосъстояние. Бижу от слонова кост обещава, че ще те приемат във висшето общество, а ако насън изгубиш предмет от слонова кост, очаквай неприятности и нещастия.

СЛУГА, СЛУГИНЯ – ако си насън, ще преуспееш, ще натрупаш добри пари. Сънуваш ли, че имаш слуга, пази се от кражба, а ако е слугиня – ще се опитат да те измамят или да те въвлекат в скандал.. Много слуги предсказват предстояща кавга с приятелите ти, а много слугини – злобна интрига.

СЛУЖБА – църковна в съня показва, че ще си патиш от собствените си грешки.

СЛУЗ – в съня е предсказание за продължителен неясен и несигурен период, за неизвестност и постоянни неволи.

СЛУХ, СЛУХОВ АПАРАТ – носиш ли насън, ще чуеш добри новини. Друг ако носи слухов апарат, ще съобщиш някому нещо важно. Ако в съня си имаш добър слух, ще се предпазиш от измамници или от нечисти сделки, а ако слухът ти се влошава, значи се поддаваш на лоши влияния и съвети.

СЛУШАЛКА – телефонна в съня е предупреждение да не разчиташ на посредници, а да търсиш пряка връзка с партньорите или близките си, а медицинска (стетоскоп) – да не допускаш чужда намеса в интимните си отношения. Стереослушалки предсказват конфликти при общуване с роднини или колеги.

СЛЪНЦЕ – в съня е добър знак: очакват те радости, придобивки, успехи, разбирателство. Ако слънцето залязва или е затъмнено, очаквай проблеми и спънки в работата си, недоверие и съмнения. Изгряващо слънце обещава оздравяване и добри начинания. Ако те заслепява, предстоят ти беди. Слънчево затъмнение в съня е знак за големи загуби.

СЛЪНЧОГЛЕД – на нива ако сънуваш, ще ти завиждат или ще имаш съмнителни приятели. Ако го сееш или рониш, чака те невярна любов. Ако печеш, чоплиш или ядеш слънчогледови семки, ще изпитваш досада или ще те въвлекат в интрига.

СЛЮДА – в съня предупреждава, че няма да ти върнат заем, че няма да изпълнят поето към тебе обещание или няма да получиш очаквано възнаграждение.

СЛЮНКА – в съня показва, че ще станеш нечий довереник или интимно близък и ще имаш много печалби от тази близост.

СЛЯП (виж СЛЕПОТА, СЛЕПЕЦ). –

СМАЗВАНЕ, СМАЗКА – в съня означава, че в бъдещата ти работа ще ти е по-леко и лесно, ако започнеш да се подготвяш още отсега.

СМАРАГД – видиш ли насън, ще се осъществи някоя твоя надежда. Болен сънува ли смарагд, ще оздравее, а за влюбените сънят е знак, че ще изживеят силна страст.

СМЕЕШ – ли се насън, наяве ще плачеш. Ако чуеш някой да се смее, ще имаш големи проблеми. Истеричен смях в съня е предсказание за значителни загуби.

СМЕЛ – че си, ако сънуваш, ще си патиш от собственото си лекомислие и прибързаност. Друг ако е смел, ще имаш добър приятел, ще можеш да разчиташ на помощ и подкрепа в труден момент.

СМЕРЧ (виж ВИХРУШКА, ТАЙФУН). –

СМЕС, СМЕСВАШ – ли различни неща насън, ще загубиш доброто си име, престиж или репутация сред близките и приятелите си.

СМЕТ, СМЕТИЩЕ (виж БОКЛУК). –

СМЕТАЛО – ако видиш или използваш насън, наяве имаш основание да се съмняваш или да изпитваш лоялността и способностите на партньорите, колегите или близките си.

СМЕТАНА – ако сънуваш, ще нарасне престижът ти в обществото. Ако биеш сметана, ще се гордееш с успехите си. Ако я ядеш, може да си навлечеш беля. Друг ако яде сметана в съня ти, ще те ангажират с чужди проблеми, ще се занимаваш с чужди пари.

СМЕТКА, СМЯТАШ – ли нещо насън, ще се чувстваш неуверен и ще се съмняваш в собствените си сили. Ако плащаш сметки в съня си, наяве няма да се оплакваш от недостиг на средства. Неуредени сметки предвещават скарване с важна личност.

СМИГВАНЕ (виж НАМИГВАНЕ). –

СМОК – сънуваш ли, любовта ти е застрашена, някой умишлено ще създава проблеми между тебе и близките ти. Ако убиваш смок, ще се отървеш от досадник или от таен враг.

СМОКИНГ – ако видиш или го носиш насън, ще се представяш за такъв, какъвто не си. Друг ако е облечен в смокинг, пази се – опитват се да те измамят.

СМОКИНЯ – сънуваш ли, в дома ти ще цари изобилие. Ако береш смокини, ще имаш приятни любовни изживявания. Ако ядеш зрели смокини, чакат те печалби или ухажвания от страна на противоположния пол. Сушени смокини в съня показват, че ще имаш известни финансови затруднения, а сладко от смокини – недоразумения с близък човек.

СМОЛА – ако сънуваш, ще изживяваш отново стари ядове. Ако се нацапаш с нея, печалбите ти ще са нечестни.

СМРАД (виж ВОНЯ, ЗЛОВОНИЕ) – в съня предупреждава за приближаващи неприятности.

СМРАДЛИКА – ако видиш или използваш насън, ще се радваш на здраве и приятелска помощ.

СМУТ, СМУТЕН – ако си насън, предстои ти изненадваща среща. Друг ако е смутен, неочаквано ще станеш център на внимание.

СМЪРТ, СМЪРТНИК (виж МЪРТВЕЦ) – смърт на познат човек в съня предсказва щастие и приятни новини, а на непознат – благоприятна промяна. Смърт на дете вещае радост. Собствената си смърт сънуваш ли, ще се изявиш, ще те обичат.

СМЪРЧ (виж БОР). –

СМЯХ (виж СМЕЕШ). –

СНАЙПЕР, СНАЙПЕРИСТ – ако видиш насън, ще се опитат да се възползват от тебе. Ти ако си снайперист, ще се облагодетелстваш по нечестен начин. Ако снайперист те е взел на прицел, ще се изявиш, ще изпъкнеш сред обкръжението си.

СНАРЯД, СНАРЯЖЕНИЕ – “в съня показват, че важните известия тепърва предстоят; все още не си добре информиран, за да пристъпваш към действие или да предприемаш решителни стъпки.”

СНАХА – че имаш, сънуваш ли, чакай семейни проблеми и разногласия. Ако насън видиш снаха си, ще се боиш от измама, ще страдаш от недоверието си. Ако ти си нечия снаха, лукавството ти ще бъде разкрито.

СНИМКА – ако сънуваш, ще възобновиш стара дружба. Ако правиш снимки, ще се сдобриш с някого или ще установиш много нови и ползотворни контакти. Стари снимки в съня са знак, че ще възродиш отминала любов. Черно-бели снимки обещават лични и семейни радости, а цветни – веселие с приятели и колеги.

СНОП – в съня предрича щастие, богатство, изобилие и плодородие. Ако връзваш или носиш снопи, ще се радваш на добро здраве и достатъчно пари.

СНОУБОРД – сънуваш ли, е предупреждение да не поемаш излишни рискове, да не залагаш на карта постигнатото заради съмнителни перспективи.

СНЯГ, СНЕГОРИН – ако вали сняг в съня ти, предстоят ти дребни семейни радости и домашни суетни. Ако видиш дълбоки преспи сняг, ще имаш спънки и затруднения в работата си. Ако снегът се топи, очакват те загуби. Ако газиш сняг или си затънал в него, личният или професионалният ти живот ще пострадат. Ако ядеш сняг, няма да постигнеш целите си, а ако друг яде сняг, ще се измъкнеш невредим от отчайваща ситуация. Ако сънуваш, че къщата или колата ти е затрупана със сняг, чакат те страхове и глад. Ако сняг пада по главата ти, ще ти се присмиват или ще се ядосваш. Сняг през лятото в съня ти означава, че ще се занимаваш с глупави или безсмислени неща, а снежен човек – че се лъжеш в преценката си за някого. Бой със снежни топки предсказва съперничество и засилена конкуренция. Снежна буря е съобщение за големи проблеми, мизерия и неприятности. Снегорин пък обещава приятелска помощ и финансова подкрепа в труден момент.

СОАРЕ – в съня предсказва задоволство и приятни емоции, свързани с близки хора или колеги.

СОБСТВЕНИК – че си, ако сънуваш, ще носиш много отговорности, конкуренти ще те дебнат. Друг ако е притежател на собственост, ще се облагодетелстваш от чужди успехи и постижения.

СОВА – видиш ли насън, предстоят ти нещастия, болести, смърт. Ако я чуеш, вещае тревожни или лъжливи вести. Ако е близо до къщата ти, очаквай неприятно посещение.

СОВАЛКА – в съня означава напразни усилия, безсмислени напъни и безперспективност на плановете и работата ти. Политическа совалка предсказва непостоянство в успехите ти, а космическа – помощ от приятел.

СОДА – бикарбонат използваш ли насън, наяве около тебе се крои нещо тайно и опасно и трябва да бъдеш особено предпазлив и разсъдлив. Сода каустик предсказва премеждие и възможни щети или наранявания.

СОДОМИЯ (виж СЕКС). –

СОЙКА – в съня е сигнал да се пазиш от бъбрива и завистлива жена.

СОК, СОЧЕН – сок от плодове или зеленчуци ако изстискваш, купуваш или пиеш насън, ще имаш успехи и придобивки. Ако сокът е кисел, стипчив, неприятен на вкус и вид или мътен, очакват те неприятности. Ако разливаш плодов сок или се изцапваш с него, ще те обвиняват или ще търпиш критики за неизпълнен ангажимент. Сочни и добре узрели плодове в съня са знак за разбирателство, щастие и успехи.

СОКОЛ – сънуваш ли, наяве имаш всички шансове за успех. Ако лети високо в небето, проблемите ти ще се решат лесно и безпроблемно. Ако каца на рамото ти, ще победиш неприятелите си, ще се радваш на голям късмет. Ако е сокол с плячката си, пази се да не ти навредят.

СОЛ, СОЛЕНЕ, СОЛНИЦА – ако насън видиш или използваш сол, ще имаш ядове и загуби. Ако солиш яденето си, може да се разболееш. Ако пълниш солница със сол, ще прехвърлиш другиму отговорностите и бремето си. Ако разпилееш сол, очаква те досада. Ако сънуваш, че даваш сол на човек или животно, няма да имаш успех в начинанията си. Ако посипваш главата си със сол, проблемите ти ще са краткотрайни.

СОЛО, СОЛОВО ИЗПЪЛНЕНИЕ (виж АРИЯ). –

СОМ – ако видиш, уловиш или ядеш насън, ще имаш печалби и материални придобивки. Друг ако приготвя или яде сом, очаквано събитие или гост ще донесе радост и благоденствие в семейството ти.

СОМНАМБУЛ – ли си насън, ще се радваш на добро здраве или ще се разминеш на косъм с голяма опасност. Друг ако е сомнамбул, изневиделица ще спечелиш пари или пък ще разбереш, че имаш съперник в любовта.

СОНАТА, СОНАТИНА – ако чуеш или изпълняваш насън, няма да ти обърнат необходимото внимание въпреки справедливостта и основателността на претенциите ти.

СОНДА – в съня предсказва, че ще те поставят на изпитание, ще трябва да преминеш своеобразен тест.

СОНЕТ – ако пишеш, четеш или рецитираш насън, наяве ще демонстрираш или ще доказваш любовни или приятелски чувства към някого.

СОПА (виж ТОЯГА). –

СОПОЛ, СОПОЛИВ – че си, сънуваш ли, не бива да пренебрегваш общественото мнение. Друг ако е сополив, значи си патиш от неподходящи приятели или от съмнителното си обкръжение.

СОРТИРАНЕ, СОРТИРАШ – ли нещо насън, предстои ти скучна и еднообразна работа, която ще даде добри резултати и печалби, но едва след много време.

СОС – ако приготвяш или заливаш с него ястието си насън, наяве ще бъдеш приятно изненадан от внезапния си късмет, от благоприятния развой на делата ти или от проявеното внимание на влиятелна особа към личността и начинанията ти. Прекалено гъст сос, с остър или неприятен вкус и пр. в съня е предупреждение да не пресилваш нещата, да не проиграваш късмета си.

СОФРА (виж ТРАПЕЗА). –

СОЯ – ако видиш или ядеш насън, ще имаш добри доходи, относително спокойствие в семейството и задоволително здраве, но все нещо няма да ти достига, ще те измъчва неудовлетвореност.

СПАЗМИ – в съня ти означават, че ще научиш неприятни истини, свързани с тебе, с работата ти или с някой близък.

СПАЛНЯ, СПАНЕ, СПИШ – ли насън, чака те неуспех, ще пропуснеш нещо важно. Ако друг спи в съня ти, може да се разболееш или да затънеш в проблеми. Ако спиш сам, значи няма да се справиш без приятелска помощ или съвет. Ако спиш в едно легло с непознат, предстоят ти стъписване, объркване, грешка, породена от моментна паника. Ако спиш в едно легло със съпруга/та си, чакат те безметежни дни край семейното огнище. Ако в леглото при тебе спят деца, ще имаш дребни грижи, ако спи и домашното ти животно, ще получиш важно предупреждение – не го пренебрегвай. Ако спиш върху пода, ще обеднееш, ако спиш без чаршафи или дюшек – ще се разочароваш Спане с любим човек в съня предвещава душевни терзания, с приятел – безпокойство и страх., а върху или над вода – опасност. Чужда спалня обещава, че ще научиш нечия тайна, а собствената ти – че ще говорят лошо зад гърба ти.

СПАНАК – ако береш, готвиш или ядеш насън, предстоят ти здраве и дълъг живот. Друг ако яде спанак, чакат те чиста радост и лично щастие.

СПАСЕНИЕ, СПАСИТЕЛ (виж ИЗБАВИТЕЛ, ИЗБАВЛЕНИЕ) – плажен спасител в съня е сигнал, че трябва да проявиш повече умереност и скромност в поведението си.

СПАТИЯ – ако видиш, държиш или играеш с карти предимно от тази боя в съня си, наяве ще имаш добри, но нетрайни материални, имотни или финансови успехи.

СПЕКТАКЪЛ – гледаш ли насън, ще се опитат да те въвлекат в измама, в мошеничество. Ако поставяш спектакъл или участваш в него, предстоят ти вълнуващи преживявания, нови запознанства, изпитания за стара емоционална връзка.

СПЕКТЪР – в съня ти се свързва с интимните ти страхове и с неувереността в личните способности. Не се отказвай, преди да си опитал да се справиш с проблемите си.

СПЕКУЛА, СПЕКУЛАНТ – че си, сънуваш ли, дребните хитрувания или малките ти победи може да ти костват големи загуби. Ако си жертва на спекула, трябва да се огледаш за евентуални пропуски и грешки в работата и личния си живот.

СПЕРМА – в съня е предупреждение срещу лекомислие, недискретност и излишно пропиляване на жизнените сили. Липсата й е знак, че жертвите, които правиш, или лишенията, на които си подложен, скоро ще бъдат възмездени.

СПЕСТЯВАНЕ, СПЕСТОВНА КНИЖКА, СПЕСТЯВАШ – ли пари насън, наяве се готви за непредвидени, неочаквани разходи. Ако теглиш пари от спестовната си книжка, ще отпадне някоя твоя грижа, ще се отървеш от досаден или скъпо струващ ангажимент. Друг ако спестява в съня ти, ще ти искат заем.

СПЕЦИАЛИСТ – ли си насън, значи имаш нужда от компетентен съвет. Друг ако е специалист, ще те търсят за помощ.

СПЕШНОСТ – ако сънуваш, че те викат някъде по спешност, трябва да проявиш повече търпение, благоразумие и хладнокръвие във важна ситуация.

СПИН – ако си болен от СПИН насън, не отбягвай доскорошните си познати и не отблъсквай протегнатата за помощ ръка. Друг ако е болен от СПИН, ще те пренебрегнат или изоставят.

СПИРАЛА – в съня означава трудности, объркване, несигурност в работата или личния живот. Освен това предсказва мъчителна, но в крайна сметка успешна кариера.

СПИРАНЕ, СПИРАЧКА, СПИРАШ – ли движение или движещо се превозно средство в съня си, наяве сам ще преустановиш или ще забавиш начинанията си. Друг ако спира или удря спирачка, ще се опитат да ти попречат, да те възпрат. Внезапна спирачка в съня е знак за непредвиден застой в работата ти. Бавно и плавно спиране предсказва естествен спад на успехите ти, а рязко спиране – сътресения и колизии, свързани с намалелите ти постижения.

СПИРИТИЗЪМ, СПИРИТИЧЕСКИ СЕАНС – в съня е предупреждение – заради глупава гордост и криворазбрана чест не отказвай протегнатата ти за помощ ръка, не се лишавай от ценната подкрепа, която ще ти предложат.

СПИРКА – в съня е знак за временно препятствие в работата ти, но и за възможност да осмислиш и организираш още по-добре плановете и начинанията си.

СПИРТ – за горене в съня предсказва скрита опасност, медицински – незначителни здравословни проблеми, а козметичен – краткотрайни раздори сред близки или колеги.

СПИСАНИЕ – ако купуваш, продаваш, разлистваш или четеш насън, наяве ти предстои интересна среща или важно ново запознанство.

СПИСЪК – ако правиш или гледаш в съня си, ще се опитат да те объркат. Ако твоето име е в някакъв списък, ще чуеш неверни неща за себе си.

СПИЦИ – на велосипед в съня показват, че можеш да разчиташ на приятелите, близките или сътрудниците си в труден момент. Ако спиците са счупени, очаквай предателство.

СПЛАВ – от различни метали в съня е знак, че ще имаш неочаквани поддръжници за идеите и начинанията си и ще получиш здрава подкрепа.

СПЛЕТНЯ (виж ИНТРИГА, КЛЮКА). –

СПОДЕЛЯНЕ – ако в съня ти някой споделя нещо с теб, ще злоупотребят с доверието ти. Ако ти споделяш, наяве ще изневериш.

СПОКОЙСТВИЕ – в съня обещава разбирателство и хармония с близки и роднини. Продължително спокойствие вещае предстояща беда.

СПОЛУКА (виж КЪСМЕТ, УСПЕХ). –

СПОМЕН – ако насън си спомняш нещо, наяве ще постигнеш успех, ще напреднеш. Друг ако си спомня, ще окажеш или ще ти окажат помощ. Ако разказваш или пишеш спомени, ще откриеш печеливша възможност, ще постъпиш хитро или мъдро. Ако ти дават нещо за спомен, значи несправедливо си загърбил старите си познати и приятели. Ти ако даваш нещо за спомен, ще се отложат плановете или пътуванията ти.

СПОР, СПОРИШ – ли в съня си, значи си уязвим за неприятелите си. Ако други спорят, ще търпиш загуби или ще се срамуваш. Ако вземаш страна в спор, ще се подведеш от лош съвет.

СПОРАЗУМЕНИЕ (виж ДОГОВОР). –

СПОРТ, СПОРТУВАНЕ – в съня е обещание за добро здраве и големи постижения в работата и в личния живот. Ако пострадаш при спортни занимания, очаквай спад в бизнеса и проблеми у дома. Ако видиш или използваш спортни принадлежности, ще срещнеш разбиране и подкрепа за идеите и начинанията си. Спортни уреди в съня предсказват нови завоевания и значителни печалби.

СПОСОБНОСТ (виж ТАЛАНТ). –

СПРАВЕДЛИВОСТ – че търсиш, сънуваш ли, бъди по-толерантен и милостив към колегите и близките си. Ако раздаваш справедливост, ще се отнесат снизходително към тебе, ще ти простят прегрешение.

СПРАВКА, СПРАВОЧНИК – ако в съня си правиш справка или проверяваш нещо в справочник, трябва да си подсигуриш здрав тил, солидна подкрепа или непоклатима опора в работата.

СПРИНТ (виж БЯГАНЕ, ТИЧАНЕ). –

СПРИНЦОВКА – ако видиш или използваш насън, ще имаш сексуални успехи, ще надвиеш съперник. Спринцовка без игла е предсказание за импотентност или безсилие.

СПУКВАНЕ – на балон в съня означава, че ще се обезкуражиш или разочароваш. Спукан водопровод е сигнал, че ще изгубиш контрол над ситуацията.

СПУСЪК – в съня показва, че отношенията ти с някой колега, приятел, близък или роднина са прекалено обтегнати. Избягвай конфликтите и се постарай да сдържаш нервите си.

СПЪВАНЕ, СПЪВАШ – ли се насън, е предупреждение за коварна опасност. Друг ако се спъва, ще се притечеш на помощ, но може и ти да пострадаш.

СПЪТНИК (виж ПЪТ или САТЕЛИТ) – че имаш, сънуваш ли, ще срещнеш стар приятел или ще получиш очаквани новини.

СРАЖЕНИЕ (виж БИТКА) – в съня предсказва промени и новости в живота ти. Ако участваш или те ранят в сражение, ще понесеш загуби или ти предстоят тежки дни.

СРАМ – изпитваш ли насън, наяве ще те похвалят, ще признаят заслугите и успехите ти. Друг ако се срамува, ще се гордееш с постиженията на свой приятел или близък.

СРЕБРО – ако сънуваш, чакат те грижи и тревоги. Ако изгубиш нещо сребърно, ще изгубиш почитта на околните и благополучието си. Ако купуваш или продаваш сребро, ще имаш материални или имотни придобивки. Ако ти подаряват сребро, ще ти предложат брак или любовна авантюра. Необработено сребро в съня означава неприкрита корист. Сребърни накити или предмети предсказват незаслужени почести или богатства, а сребърни монети – тежки отговорности.

СРЕЩА – с непознат човек в съня предупреждава за повече внимание и повишена бдителност при сключване на сделки, а среща с познат или любим предсказва, че ще получиш новини. Ако насън отиваш на любовна среща, няма да ти върви в интимните отношения. Ако закъсняваш за среща или изобщо я пропускаш, няма да се осъществи някой твой план.

СРИЧАНЕ, СРИЧАШ – ли в съня си, наяве ще имаш затруднения при общуване с важни или влиятелни личности. Друг ако срича, избягвай посредници в личния или професионалния си живот.

СРОК – че спазваш, сънуваш ли, ще имаш добър бизнес, разбирателство с партньорите, заслужени успехи. Ако наваксваш срок или изоставаш от него, ще ти търсят отговорност за чужди грешки и пропуски, ще се срамуваш от неуспехите си. Срок ако си поставяш, поемаш ненужен риск, товариш сам себе си.

СРЪЧЕН – ако си насън, наяве ще ти досаждат близки и далечни хора с настояване за помощ или ходатайство. Друг ако е сръчен, ще те изпреварят или надминат, ще те победят съперниците ти.

СРЯДА – ли е в съня ти, ще пожънеш успех в работата си и можеш да разчиташ на хазартен късмет.

СТАВА – в съня показва, че ще се съмняваш в нечие приятелство или лоялност, ако е счупена или изкълчена, означава голямо разочарование, щета, нанесена от близък човек.

СТАВАНЕ – от легло или стол в съня ти предсказва подобряване на общественото или професионалното ти положение, възход и успех на плановете ти.

СТАДО – диви животни сънуваш ли, ще се страхуваш, ще изпитваш съмнения, колебания, нерешителност. Ако е стадо домашни животни, предстоят ти семейни грижи. Ако извеждаш стадо на паша, чакат те бързи и лесни успехи или печалби. Ако не смогваш да обуздаеш стадото си, предстоят ти загуби и проблеми.

СТАЖ, СТАЖАНТ – в съня ти предвещава неочакван успех – в любовта или във финансова сделка.

СТАН – ако видиш или тъчеш на него насън, ще постигнеш големи успехи, ще се радваш на изобилие и забележително благосъстояние. Счупен или повреден стан показва, че ще загубиш работата си или източника на приходите си.

СТАН (виж БИВАК, ЛАГЕР). –

СТАНИОЛ – ако видиш или увиваш нещо с него в съня си, пази се от ласкатели или измамници.

СТАР, СТАРЕЦ, СТАРИЦА – “ако си стар насън, ще се радваш на добро здраве, почести и уважение от околните; може и да означава, че се ползваш от незаслужени облаги. Друг ако е стар, ще имаш късмет. Ако сънуваш старец или старица, ще придобиеш ценни знания или умения. Ако говориш с тях, ще научиш тайна. Ако са немощни и грохнали, предстоят ти финансови трудности или здравословни проблеми.”

СТАРА МОМА – в съня предсказва напразно загубено време и безплодни усилия или пък вещае опасност за настоящото ти социално положение.

СТАРАНИЕ – полагаш ли насън, наяве ще допуснеш досадна грешка. Друг ако се старае, добрите ти намерения може да имат лош край.

СТАРТ – в съня е обещание за нови възможности и перспективи в личния или професионалния ти живот. Ако си на стартовата линия, предстои ти изпитание.

СТАРШИНА – в съня предсказва неприятни спомени, неканени гости и нежелани промени.

СТАТИСТИКА – в съня е предупреждение, че вишестоящите внимателно следят и анализират действията ти – бъди предпазлив и примерен.

СТАТИЯ – ако пишеш или четеш насън, ще спечелиш уважението и признанието на колегите си.

СТАТУЕТКА, СТАТУЯ – ако сънуваш, че те награждават със статуетка, наяве ще ти възложат работа или отговорност, с която не можеш да се справиш. Ако правиш статуи, ще харчиш средства и усилия за безперспективни начинания. Ако в съня ти оживява някоя статуя, внезапно ще се осъществи някоя твоя мечта, ще постигнеш цел, за която отдавна си изгубил надежда. Ако вървиш сред статуи, няма да получиш очакваното доверие или подкрепа.

СТАФИДИ – видиш ли насън, чака те несподелена любов. Ако ядеш стафиди, ще ти се наложи да пестиш, да се ограничаваш.

СТАЧКА, СТАЧКУВАНЕ (виж ДЕМОНСТРАЦИЯ, ПРОТЕСТ) – в съня е знак, че имаш шанс да постигнеш целите си. Гладна стачка е предупреждение да не злоупотребяваш.

СТАЯ – голяма, просторна, светла, чиста и добре мебелирана сънуваш ли, ще се радваш на здраве, богатства и охолство. Ако е неугледна, мръсна и необзаведена, предстоят ти глад и мизерия. Ако влизаш в хубава стая, ще имаш вълнуваща връзка с интересна личност. Ако вървиш от стая в стая, ще научиш неподозирани тайни или ще се отдадеш на безразборни връзки и познанства. Ако метеш или чистиш стая, ще хабиш усилия за чужди проблеми. Болнична стая в съня означава напразни тревоги. Стая без прозорци предсказва сексуални смущения.

СТВОЛ – ако сънуваш, тълкуването зависи от обстоятелствата: Ако е на младо и раззеленено, жизнено дърво, ще имаш успех. Ако е голям ствол, ще те почитат. Оголено стъбло съобщава за загуби и беззащитност, а пречупено или отсечено – за болест или тежки проблеми. Ствол с издънки или стъбло с израстъци предсказва бързо излизане от криза.

СТЕЛАЖ – в съня съобщава за охладняване на чувствата между стари приятели, брачни партньори или любовници. Ако редиш нещо на стелаж, предстои ти досадна работа.

СТЕЛКА – в съня е знак, че ще те презират и обиждат за слабостите ти. Ако слагаш стелки в обувките си, ще подсигуряваш бъдещето си.

СТЕНА – видиш ли пред себе си насън, наяве ще срещнеш сериозно препятствие в работата си. Ако се катериш или вървиш по нея, ще направиш невъзможното, за да постигнеш целите си. Ако зидаш стени, сам ще провалиш бъдещето си. Ако видиш разрушена стена, ще отпадне някой твой материален ангажимент. Ако ти рушиш стени, ще имаш финансов успех. Ако се срути стена от къщата ти, чакай нещастие. Ако минаваш през стени, ще постигнеш невероятен успех, ще се справиш с невероятно трудна задача. Пукнатина в стената в съня е знак за скрита болест.

СТЕНОГРАФ, СТЕНОГРАФИРАНЕ – в съня означава, че бързо ще напреднеш в работата или учението си, ще забележат и ще оценят способностите ти. Друг ако стенографира, значи имаш сериозна конкуренция.

СТЕНОПИС – сънуваш ли, ще се радваш на изтънчени удоволствия или на специални привилегии.

СТЕПЕР (виж ФИТНЕС). –

СТЕРИЛЕН (виж ЧИСТ) – в съня напомня, че “прекаленият светец и Богу не е драг”. Не се престаравай и не бъди прекомерно взискателен към околните.

СТЕРИЛЕН, СТЕРИЛИТЕТ (виж ЯЛОВ) – в съня съобщава, че няма да получиш очаквано съобщение, възнаграждение или признание.

СТЕТОСКОП (виж СЛУШАЛКА). –

СТИМУЛ, СТИМУЛАНТИ – ако насън търсиш или имаш стимул, ще се съмняваш в смисъла и ползата от работата си, ще се колебаеш. Асо вземаш стимуланти, пази здравето си – ще имаш физически или психически проблеми.

СТИПЕНДИЯ – че получаваш, сънуваш ли, наяве разходите и вложенията ти ще бъдат компенсирани, а усилията и постоянството ти – възнаградени. Друг ако получава стипендия, чакай материална помощ.

СТИПЦА – в съня показва, че някоя твоя стара вражда ще попречи на успехите ти в бъдеще.

СТИСКАНЕ, СТИСКАШ – ли нещо насън, ще изпаднеш в унизително положение, ще се защитаваш, ще се оправдаваш без нужда.

СТИСНАТ (виж СКЪПЕРНИК). –

СТИХИЯ – природна в съня е предупреждение срещу всяко излишество, необузданост, лекомислие, прахосничество и прибързаност.

СТИХОТВОРЕНИЕ – ако четеш, пишеш или рецитираш насън, наяве ще лицемериш или пък ще лъжеш сам себе си.

СТО – това число в съня показва, че успешно ще завършиш някое начинание, ще издържиш изпитание, ще приключиш с някакъв етап в живота си.

СТОБОР (виж ОГРАДА). –

СТОКА – ако произвеждаш, получаваш, продаваш или купуваш в съня си, наяве ти предстоят благоприятни промени или ще получиш нови вести. Повредена или бракувана стока е знак за загуби и ядове.

СТОЛ – сънуваш ли, ще се радваш на заслужени успехи. Ако правиш столове или седиш на стол, ще се гордееш с работата си или ще те почитат и уважават. Друг ако седи на стол, имаш нужда от почивка. Счупен стол в съня показва, че ще изгубиш престижа си, ще те низвергнат.

СТОЛИЦА – сънят показва, че си поставяш прекалено високи цели, които ще отнемат голяма част от ресурсите ти, а няма да ти донесат удовлетворение.

СТОЛОВА (виж ТРАПЕЗАРИЯ). –

СТОМАНА – в съня предсказва разбирателство и любов в дома ти.

СТОМАТОЛОГ – посещаваш ли насън, близък приятел ще злоупотреби с доверието или добрината ти. Себе си ако сънуваш като стоматолог, някой ще се обърне към теб за помощ или намеса в интимните му дела.

СТОМАХ – голям че имаш, ако сънуваш, ще пострадаш от алчността или лакомията си. Болки в стомаха са предупреждение за материални ограничения, имотни загуби или отслабване на позициите в работата.

СТОМНА – видиш ли насън, ще се радваш на разбирателство и любов в дома си. Ако я счупиш, ще те сполети беда или ще бъдеш нещастно влюбен.

СТОНОЖКА (виж ГЪСЕНИЦА). –

СТОПАНИН, СТОПАНКА – че си, ако сънуваш, ще понесеш удар от най-непредполагаемата страна. Друг ако е стопанин, неочаквано ще ти сторят добро, ще ти помогнат.

СТОТИНКИ (виж МОНЕТА, ПАРИ). –

СТОЯНКА (виж СПИРКА). –

СТРАДАНИЕ, СТРАДАШ – ли насън, наяве ще излезеш морален победител. Друг ако страда, не злоупотребявай с властта или способностите си.

СТРАЖА (виж ОХРАНА, ПАЗАЧ) – сънуваш ли, ще имаш добри приятели.

СТРАНИЦА – от книга ако разгръщаш или късаш насън, наяве ще имаш умерени печалби от скромни инвестиции, ще побеждаваш с минимум средства.

СТРАННОПРИЕМНИЦА (виж ХАН). –

СТРАСТ – в съня ти е сигнал за необходимост от повече разум, толерантност и търпение в начинанията ти

СТРАТЕГ, СТРАТЕГИЯ – че разработваш или прилагаш, сънуваш ли, наяве ще станеш жертва на собствените си капани или амбиции.

СТРАХ, СТРАХУВАШ – ли се насън, наяве ще претърпиш неуспех, ще се провалиш. Ако успяваш да преодолееш страха си, ще се справиш със сложен проблем. Ако успокояваш чужди страхове или ако друг се страхува в съня ти, предстои ти да изгладиш някакво недоразумение или да се сдобриш с някого.

СТРЕЛА (виж ЛЪК) – в съня ти е предсказание за надвиснала опасност. Ако носиш колчан със стрели, ще се страхуват и ще странят от тебе. Ако изстреляш стрела, ще получиш важна вест. Ако те прониже стрела, значи имаш неприятел сред най-близките си. Ако ти раниш някого със стрела, очаквай несправедливи обвинения. Счупена стрела в съня означава скарване с приятел или сексуални смущения. Стрела в мишена е предупреждение за предстояща схватка.

СТРЕЛБА, СТРЕЛБИЩЕ (виж ИЗСТРЕЛ) – в съня са знак за предстоящи проблеми, за тревожни вести, за рисковани начинания. Стрелбище в лунапарк предупреждава за неверни приятели.

СТРЕЛКА – на часовник или компас в съня е предупреждение за повече внимание и прецизност в работата. Пътепоказателна стрелка е знак за опасност от заблуда, объркване или грешка.

СТРЕЛОЧНИК – сънуваш ли се, наяве ще те уважават и ще се съобразяват с мнението ти в семейството или в обкръжението на близки хора. Друг ако е стрелочник, не се оставяй други да решават вместо тебе важните неща в живота ти.

СТРЕМЕЖ, СТРЕМИШ – ли се към нещо насън, наяве ще се разочароваш от постиженията си.

СТРЕМЕНА – в съня обещават сигурна подкрепа за идеите и плановете ти.

СТРИДА – ако насън отваряш стриди, наяве не се доверявай прекалено дори на приятелите си. Ако ги ядеш, ще имаш успех в любовта, а в бизнеса ще се нуждаеш от повече агресивност и настъпателност.

СТРИНА, СТРИНКА (виж ЛЕЛЯ). –

СТРИПТИЙЗ – наблюдаваш ли насън, наяве поведението ти прави лошо впечатление и трябва спешно да вземеш мерки. Ти ако правиш стриптийз, ще проявиш прекалена самонадеяност, която може да ти коства повече загуби, отколкото реално си в състояние да понесеш.

СТРИХНИН (виж ОТРОВА) – в съня показва, че не бива да отстъпваш от принципите си, дори това да ти коства загуби, морални или материални щети и конфликти с най-близките хора.

СТРОГ – че си, ако сънуваш, ще страдаш от угризения. Друг ако е строг, ще имаш респект от някого.

СТРОЕЖ, СТРОИТЕЛСТВО, СТРОИТЕЛ – насън видиш ли незавършен или изоставен строеж, ще понесеш загуби. Ако започваш нов строеж, чакат те успехи в работата. Ако работиш на строеж, ще имаш гарантирани успехи и печалби, добри постижения в начинанията ти. Ако сънуваш строители, ще се издигнеш или ще се замогнеш чрез добри, честни приятели.

СТРУГ, СТРУГАР, СТРУЖКИ – ако си стругар насън, наяве след дълги перипетии и неприятности ще постигнеш желанията и мечтите си. Друг ако е стругар, приятел ще ти благодари за оказаната помощ. Ако сънуваш струг, предстои ти тежка и изтощителна работа. Стружки в съня са знак, че няма да ти платят толкова, колкото си очаквал, или че ще пилееш пари за почерпки.

СТРУНА – сънуваш ли, значи наяве си се нагърбил с много ангажименти, струпала ти се е много работа. Ако е скъсана, ще ти се присмиват или ще те обвиняват за някой неуспех. Ако сменяш струна на музикален инструмент, ще имаш нова любовна връзка.

СТРУЯ – слаба струя в съня предсказва скромни успехи, без излишни разходи и емоции, а силна – интензивни промени, крупни печалби и много изхабени нерви.

СТРЪВ – ако залагаш насън, ще се опитваш да надхитриш неприятелите си. Жива стръв означава, че рискуваш прекалено много.

СТРЪК – от цвете или трева в съня означава нова надежда или ново начало.

СТРЪМНИНА – че изкачваш, сънуваш ли, ще преодолееш трудност в работата си, ще решиш важен проблем. Ако слизаш по стръмна страна на склон, доброволно ще се откажеш от правата, постиженията или печалбите си.

СТРЯСКАНЕ, СТРЯСКАШ – ли се в съня си, наяве напразно се боиш да предприемеш по-решителни стъпки в работата си. Друг ако се стряска, ще губиш от нерешителността на партньорите си. Ако ти стряскаш някого, значи ще привлечеш нови съдружници или съмишленици.

СТРЯХА (виж ЗАСЛОН, ПОКРИВ). –

СТУД, СТУДЕНО – подобно усещане в съня предсказва застой на делата ти и приканва към повече предпазливост във всяко начинание.

СТУДЕНТ – сънуваш ли се, предстоят ти много успехи. Друг ако е студент, очаквай добри познанства и перспективни контакти.

СТУДИО – музикално или звукозаписно в съня предвещава добри новини и изненадващ развой на събитията около тебе. Фотостудио обещава приятни срещи със стари приятели или нови запознанства. Филмово е предупреждение да се пазиш от измама или заблуда, а модно, дизайнерско, козметично и пр. – сигнал против излишно разточителство и показен лукс.

СТЪБЛО (виж СТВОЛ). –

СТЪКЛО, СТЪКЛАР – сънуваш ли стъкло, ще имаш непредвидени трудности. Ако през него, няма да се осъществи твоя идея. Ако друг гледа през стъкло, не се надявай на съчувствие или подкрепа. Ако носиш стъкло, грози те опасност, бъди по-внимателен и предпазлив. Ако поставяш стъкло на прозорец или в рамка, чакат те придобивки или печалби. Ако чуеш счупване на стъкло, ще научиш лоша новина, а ако ходиш по натрошено стъкло, си търсиш белята. Счупено стъкло в съня предсказва тревоги, нещастия, загуби, матово – измама или напразни грижи, шарено – веселие, а релефно – откривателство или интересни срещи. Стъклопис е обещание за голям успех и всеобщо признание на талантите ти. Здрави стъклени фигурки или предмети в съня са обещание за забавления и флиртове, а счупени – за тъга и загуби.

СТЪЛБ – ако сънуваш, ще постигнеш успех, ще заздравиш позициите си. Ако се държиш за стълб, значи се нуждаеш от помощ. Ако си привързан за стълб, ще си патиш от някоя своя грешка. Ако видиш стълб да пада или да се руши, предстоят ти неприятности, провал, уволнение.

СТЪЛБА, СТЪЛБИЩЕ – насън изкачваш ли се по стълба или стълбище, ще се изявиш и ще докажеш уменията си, ще напреднеш в бизнеса или учението. Ако слизаш по стълба, временно ще търпиш неуспехи, ще направиш лошо впечатление. Ако сънуваш счупена стълба, очаквай сериозни сътресения на работното си място. Паднеш ли от стълба, ще се разболееш или ще претърпиш крах. Ако носиш подвижна стълба, предстоят ти промени, несигурност. Въжена стълба в съня означава рискована печалба. Голямо стълбище предсказва нов път в живота ти.

СТЪПАЛО (виж ХОДИЛО) – ако насън се изкачваш или слизаш, прескачайки по няколко стъпала, ще имаш бърз възход или ще допускаш много пропуски.

СТЪПКА (виж ОТПЕЧАТЪК) – насън ходиш ли по стъпките на някого, ще откриеш, че проблемите ти имат и обратна страна. Кални стъпки са знак, че някой ще те оклевети или ще донесе разорение на семейството ти.

СТЪРГОТИНИ (виж ТАЛАШИТ). –

СТЪРНИЩЕ – ако сънуваш, чакат те бедност и проблеми. Ако вървиш из него, ще загубиш имота или честта си. Запалено стърнище в съня е знак, че ще пропилееш живота си.

СТЪРЧИОПАШКА – в съня е предсказание за ново начало в живота ти – нов дом, нова работа или нов любовник. Пази се от интриганти.

СТЪРШЕЛ – видиш ли насън, значи се задават лоши времена, очаквай проблеми. Ако те ужили, ще имаш неспокоен живот или ще претърпиш тежка загуба.

СТЮАРДЕСА – “сънуваш ли, въздържай се от случайни познанства; обуздай изблиците на лошо настроение и тежък характер. Ти ако си стюардеса, не се доверявай дори на приятелите си и избягвай непредвидени пътувания или изненадващи промени в плановете си.”

СТЯГАНЕ – в съня ти показва временни усложнения и допълнителни разходи в начинанията ти.

СУВЕНИР – ако видиш, имаш или купуваш насън, ще те оскърбят, изоставят или унижат в любовта. Ако подаряваш някому сувенир, ще напуснеш любим човек.

СУДЖУК – че правиш, режеш или ядеш насън, сънуваш ли, с хитрост и търпение ще осигуриш добро бъдеще и заможен живот на семейството си.

СУЕВЕРИЕ – в съня е знак за загуби и щети в резултат на предоверяване или прекомерна самоувереност и подценяване на съществуващите рискове.

СУКНО – ако видиш, шиеш, носиш или купуваш в съня си, ще се радваш на здраве и охолство в дома си.

СУЛТАН – сънуваш ли, ще имаш покровител или влиятелен партньор. Ти ако си султан, ще вземеш мъдро решение или пък ще имаш щастлива любов.

СУМА – ако изчисляваш насън, наяве плановете ти може да излязат погрешни, надяваш се на повече, отколкото имаш възможност да постигнеш. Ако плащаш сума, ще спечелиш пари или ще имаш материални придобивки. Ако получаваш сума, значи трябва да ограничиш разходите си и да започнеш да спестяваш, защото скоро ще са ти нужни допълнителни средства.

СУМАТОХА – в съня показва, че не бива да се поддаваш на натиск или увещания, а да следваш собствените си чувства и убеждения.

СУМО, СУМИСТ (виж ИЗТОЧНИ БОЙНИ ИЗКУСТВА). –

СУПА (виж БУЛЬОН) – че приготвяш или ядеш, сънуваш ли, чакай посещение от приятели или добри вести.

СУПЕРВАЙЗЕР – в съня е знак за строг, но справедлив покровител или началник. Себе си ако сънуваш като супервайзер, наяве ще те помолят за помощ или съвет, ще оценят компетентното ти мнение.

СУРВАКАНЕ, СУРВАКАР, СУРВАЧКА – в съня вещаят болест. Ако сурвакаш или те сурвакат, ще изгубиш пари или достойнството си. Счупена сурвачка означава, че ще избегнеш нещастие или премеждие.

СУРОВ – сурова храна и сурово месо в съня са лош знак: чакат те неприятности. Ако ядеш сурово месо, ще се разболееш.

СУРОВАТКА – в съня предсказва дребни кахъри. Ако я пиеш, значи отделяш прекалено голямо внимание на незначителни неща.

СУСАМ – ако видиш, сееш или събираш насън, с много труд и грижи ще постигаш успехите в живота си. Ако печеш или ядеш сусам или сусамено изделие, ще имаш щастие в любовта и многобройни радости в дома си. Друг ако яде сусам, ще се радваш на дълголетие и здраве.

СУТЕРЕН – ако насън си в сутерен или живееш в приземен етаж, наяве ще те пренебрегват, ще ти се присмиват или ще те използват.

СУТИЕН (виж БЕЛЬО) – ако видиш носиш насън, ще проявиш фатална недискретност. Ако мъж сънува, че носи сутиен, ще му погодят неприятен номер, ще му се подиграят.

СУТРИН (виж УТРО). –

СУФЛЬОР – ако слушаш насън, не вярвай на съветите и даваните ти обещания. Ти ако си суфльор, избягвай да се намесваш в чужди взаимоотношения.

СУХ, СУШЕНЕ, СУШИЛНЯ – ако сънуваш, че си сух, значи ще си здрав. Сухи дрехи обличаш ли насън, ще те почетат заради способностите и уменията ти. Сушене в съня обещава добри времена и радост в дома ти. Сушилня ако видиш или използваш насън, ще направиш успешни ходове и добри инвестиции.

СУХАР – ако видиш, правиш или купуваш насън, ще преуспяваш в работата и в личния си живот. Ако го ядеш, внезапно ще забогатееш.

СУХОЖИЛИЕ – в съня показва, че можеш да разчиташ единствено на изпитани приятели или на близки роднини. Болно, разтегнато или скъсано сухожилие предвещава загуби и провал.

СУЧЕНЕ, СУЧЕШ – “ли насън, ще си патиш от алчността си; близките ти ще имат големи претенции към теб.”

СУША – ако е в съня ти, ще имаш дребни житейски радости и скромни успехи.

СУША (виж ЗЕМЯ) – ако стъпваш на суша след продължително плаване, ще се задомиш.

СУШЕНИ ПЛОДОВЕ – ако видиш или ядеш насън, ще страдаш от недоимък или от прекалената си щедрост.

СУШИ – че ядеш, сънуваш ли, помисли отново, преди да се впуснеш в екзотична авантюра или в нови сделки и връзки.

СФЕРА – видиш ли насън, ще завършиш някоя стара работа или ще приключиш с отдавнашни ангажименти. Ако държиш в ръцете си стъклена сфера, ще научиш страшна истина или потресаваща новина.

СФИНКС – в съня е предупреждение, че ще ти забранят нещо, ще ти попречат на плановете, няма да те допуснат до желано място или обкръжение.

СХЕМА – че чертаеш, ако сънуваш, ще се проявиш и ще се наложиш в област, в която другите са се провалили. Ако следваш или разучаваш схема, внимателно подбирай партньорите или доверените си лица.

СЦЕНА – празна насън видиш ли, чакат те загуби, ще те изоставят или ще откриеш, че си се заблуждавал. Ако си на сцена, значи в ръцете ти е важно решение.

СЦЕНАРИЙ – ако пишеш или четеш насън, ще имаш финансови успехи, но ще изгубиш уважението и благоразположението на близките си.

СЧЕТОВОДСТВО, СЧЕТОВОДИТЕЛ – насън имаш ли проблеми в счетоводството си, в никакъв случай не давай пари на заем и не се опитвай да фалшифицираш документи, да прикриваш суми или да лъжеш. Ако сънуваш, че си счетоводител, наяве ще носиш непосилна отговорност.

СЪБЕСЕДНИК – че имаш, сънуваш ли, ще научиш ценни новини, но не приемай всичко за чиста монета, съмнявай се и проверявай всяка информация.

СЪБЛАЗНЯВАНЕ – в съня е предупреждение да бъдеш нащрек, когато те ласкаят или хвалят.

СЪБОР – в съня е обещание за срещи с приятели и роднини, за веселба и нови вести.

СЪБОТА – в съня ти ли е, не се захващай с нова работа, а се постарай да разчистиш натрупалите се проблеми, обърни повече внимание на семейството.

СЪБРАНИЕ – ако видиш, организираш или участваш в него насън, наяве ще пренебрегнеш интересите си, ще загърбиш принципите си или ще отхвърлиш желанията на близките си.

СЪБУЖДАНЕ – в съня обещава добри резултати от настоящите ти работи. Ако ти събуждаш някого, ще се гордееш с близките или приятелите си. Тебе ако те събуждат, време е да действаш.

СЪВЕТ – че даваш, сънуваш ли, опитай се да се освободиш от лошото влияние на средата си. На тебе ако ти дават съвет, въздържай се от конфликти и намеса в чужди дела.

СЪГЛАСИЕ – ако изразяваш насън, наяве се въздържай от категорични оценки, прибързани изводи и заемане на крайни позиции.

СЪД, СЪДИЛИЩЕ, СЪДИЯ – насън влизаш ли в сградата на съдилище, предстоят ти конфликти или административни неприятности. Ако съдиш някого, ще докажеш правдата си. Ако тебе те съдят, съдбата ти е в ръцете на чужди хора. Съдийско решение чуеш насън, ще чуеш явна несправедливост. Ако сънуваш, че си съдия, предстоят ти временни неприятности и главоболия.

СЪДБА (виж ГАДАЕНЕ, КЪСМЕТ). –

СЪДОВЕ – домакински в съня са знак за битови неуредици или материални затруднения. Ако купуваш нови домакинско съдове, чакай гости. Ако миеш съдове, ще получиш скромно морално или материално възнаграждение за старанието и търпението ти. Стари или мръсни съдове предсказват разочарования и неуспехи.

СЪДРУЖИЕ, СЪДРУЖНИК – че имаш, сънуваш ли, чакат те професионални или лични успехи. Неизгодно съдружие в съня е знак за наближаващи проблеми и промени в работата или семейството.

СЪЕДИНЕНИЕ – в съня показва, че рано или късно усилията и вложенията ти ще се оправдаят, ще дадат добри резултати.

СЪЖАЛЕНИЕ – че изпитваш, ако сънуваш, скоро ще имаш основание да се радваш и да се гордееш. Ако съжаляваш някого или тебе те съжаляват, пази се от скрити врагове или съперници.

СЪЗВЕЗДИЕ – ако видиш или откриеш насън, ще научиш нещо важно за себе си.

СЪЗВУЧИЕ – в съня обещава спокойствие в живота ти, разбирателство и любов с близките и роднините ти.

СЪЗНАНИЕ – губиш ли насън, наяве ще имаш печалба, но на твърде висока цена. Друг ако губи съзнание, ще научиш нещо лошо за близък или приятел.

СЪКВАРТИРАНТ – че имаш, сънуваш ли, ще се разочароваш от интимния си партньор или от близък приятел.

СЪКРАЩЕНИЕ (виж УВОЛНЕНИЕ) – съкращаваш ли нещо насън, проблемите или работите ти ще се проточат по-дълго, отколкото си очаквал.

СЪКРОВИЩЕ – че намираш, ако сънуваш, ще изпълниш своя стара мечта или амбиция. Ако заравяш съкровище, чакат те загуби и лишения.

СЪЛЗА (виж ПЛАЧ) – видиш ли, чака те искрена радост. Ти ако рониш сълзи, ще те утешат и ще те развеселят. Сълзи ако капят по дрехите ти, ще намериш успешно решение на конфликт.

СЪМНЕНИЕ,СЪМНЯВАШ – ли се насън, наяве ще имаш неочаквани успехи или печалби. Друг ако се съмнява или ако се съмняват в тебе, трябва да проявиш повече търпение, внимание и дипломатичност в отношенията си с хората.

СЪН, СЪНУВАНЕ, СЪНЛИВОСТ, СЪНОТВОРНО – сънуваш ли в съня си, наяве ще си останеш само с големи надежди и красиви мечти. . Друг ако сънува в съня ти, някой непредвиден човек ще промени плановете ти. Ако сънуваш, че си сънлив, ще срещнеш препятствия в работата си или ще откажеш да се справиш с проблемите си Ако сънуваш, че взимаш сънотворно, ще се нуждаеш от помощ или професионален съвет. Друг ако взима сънотворно в съня ти, ще те молят за подкрепа или сътрудничество. Сън в съня е знак за нерешителност или любопитство. Сънуване наяве в съня показва, че ще получиш ценен житейски опит.

СЪОБЩЕНИЕ (виж ИЗВЕСТИЕ, НОВИНА) – че изпращаш, ако сънуваш, предстоят ти благоприятна промяна в личния живот и радостни вълнения. Ако получаваш съобщение, очаквай изненадващи новини, ще научиш нечия тайна.

СЪПЕРНИК, СЪПЕРНИЦА – че имаш в любовта, сънуваш ли, ще трябва да се справиш с особено силен конкурент в бизнеса или в обществените си изяви. Ако съперникът или съперницата ти е в работата, очаквай проблеми и неприятности в личния живот и интимните отношения.

СЪПРОТИВА – оказваш ли насън, наяве ще те победят, ще те надвият конкурентите или съперниците ти. На тебе ако ти оказват съпротива, не злоупотребявай с търпението или благоразположението на началниците си.

СЪПРУГ, СЪПРУГА – че имаш, ако сънуваш, предстои промяна в дома ти, в семейството ти ще има нов член. Ти ако си нечий съпруг или нечия съпруга, чакат те проблеми с близките си. Ако насън видиш или говориш със собствения си брачен партньор, предстои ти скандал или пък ще се влошат отношенията ти с него.

СЪРБЕЖ, СЪРБИ – ли те носът насън, ще говорят за тебе или ще се ядосваш от излишни приказки. Ако те сърби главата, ще спечелиш много пари, но това ще ти коства ядове и грижи. Ако те сърби тялото, тревогите ти са напразни.

СЪРДИТ, СЪРДИШ – ли се някому насън, наяве ще се облагодетелстваш от приятел. На тебе ако ти се сърдят, очаквай да ти съобщят добра новина.

СЪРНА – сънуваш ли, ще се влюбиш. Ако я гониш или стреляш по нея, ще проявяваш обществени амбиции, ще се стремиш към по-висок пост или признание. Ако я убиеш, ще се лишиш от нечии грижи и внимание.

СЪРП – ако видиш или използваш насън, чакат те усилен труд и заслужени печалби. Ако друг използва сърп, ще преживееш тежка загуба или някоя болест. Счупен сърп в съня е знак за смърт в семейството.

СЪРФ, СЪРФИРАНЕ – в Интернет насън е предупреждение, че пропускаш нещо важно, не обръщаш достатъчно внимание на някой близък или приятел, загърбваш доста добра възможност за реализация или изява.

СЪРФ, СЪРФИСТ – сънуваш ли, ще трябва да браниш и да отстояваш любовта на партньора или завоюваните позиции в работата си. Себе си ако сънуваш като сърфист, значи се плашат от конкуренцията ти.

СЪРЦЕ – да видиш в съня, е добър знак: ще те обичат и ценят. Ако сърцето ти бие силно, ще те измамят или ще имаш неверни приятели. Ако видиш кърваво сърце, някой ще те обиди или ще те жегне с жестока истина. Ако ядеш сърце, ще забогатееш. Болки или тежест в сърцето насън са сигнал за болест или тревоги. Студено сърце означава страстна любов. Сърдечен удар ако получиш насън, много ще се радваш на някоя новина или ще имаш дълъг и щастлив живот.

СЪСЕД – че имаш, сънуваш ли, пази се от случайни запознанства. Ако видиш съседа или съседката си, предстоят ти неприятни битови разправии.

СЪСИРВАНЕ, СЪСИРЕНА КРЪВ – ако видиш в съня си, значи няма смисъл да ровиш в стари проблеми, в чужди рани, в отминали страсти или скрити истини.

СЪСКАНЕ – чуеш ли насън, ще ти завиждат, ще те одумват и злословят.

СЪСТЕЗАНИЕ, СЪСТЕЗАВАШ – ли се с някого насън, значи ти предстои изпитание и наяве. Ако спечелиш състезанието, наяве ще срещнеш доста трудности в начинанията си. Ако ли пък насън губиш, очаквай да преминеш премеждията лесно и безпроблемно.

СЪТРУДНИК – че имаш, ако сънуваш, не отказвай помощ или съвет на изпаднал в нужда приятел. Ти ако си нечий сътрудник, значи ще можеш да разчиташ на подкрепа в труден момент.

СЪУЧАСТНИК – в престъпление че си, сънуваш ли, ще те обидят несправедливо. Ако имаш съучастник, не бягай от задълженията си и не прехвърляй отговорностите си другиму.

СЪЧИНЕНИЕ – “ако четеш или пишеш насън, от тебе ще очакват повече, отколкото можеш да дадеш; ще те измъчват неосъществени амбиции.”

СЪЮЗ (виж ОБЕДИНЕНИЕ). –

СЬОМГА – в консерва видиш ли насън, ще имаш вълнуващо, нестандартно емоционално преживяване. Ако ядеш сьомга, предстоят ти тривиални семейни недоразумения и битови конфликти.

СЮЖЕТ – че измисляш, разиграваш или следиш, ако сънуваш, наяве ще станеш свидетел на или участник в кулоарни игри, задкулисни интриги, рокади и прегрупирания на работното място.

СЮНГЕР – в съня е предупреждение да не даваш пари или вещи на заем.

СЮРПРИЗ (виж ИЗНЕНАДА). –

СЯДАНЕ, СЕДИШ – ли насън, чака те приятно и ползотворно пътуване. Друг ако е седнал, предстои ти среща с приятел.

СЯНКА – ако сънуваш, грози те опасност. Ако е собствената ти сянка, може да получиш наследство или да спечелиш от сделка с имот. Чужда сянка в съня ти предупреждава да не предприемаш рискове и да се въздържаш от пътуване. Сянката на умрял човек е съобщение за трудности, болести или проблеми. Ако сънуваш, че си на сянка, ще се ползваш с протекции и височайша закрила. Друг ако е на сянка, значи крият нещо от теб.

СЯРА – ако видиш, помиришеш или използваш насън, чака те болест или тежка злополука.

Mariana Petrova

Добави коментар

Натиснете тук, за да публикувате Вашия коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *