Астрология Индивидуален хороскоп Интересно

Нептун в аспект с Плутон

Нептун в съвпад с Плутон

 • Това е много рядък аспект, веднъж на около 500 години. Хора, които са  под влияние на този аспект се превръщат в проводници на значими преобразувания в духовен, религиозен, културен, обществено-социален план. Те са родени в превратен момент в развитието на цивилизацията и имат своята мисия при преминаването й на по-високо ниво, нов етап и прогрес.
 • Родените под влияние на този аспект може да са първооткриватели в сферата на науката, особено онази, която е свързана с химия, фармация, въпроси свързани със същината на самия живот.
 • Уникален талант, ако аспектът е в ъглови домове, сключва мажорни аспекти- такива хора се превръщат в „инструмент“ на висшите сили, на божествената воля и са духовни водачи или такива, които преобразяват света около себе си със своите качества и съответни действия.
 • У високо развити личности този аспект е символ на духовна мисия.
 • Такива хора могат да притежават уникален, рядък талант, с който да влияят на цели поколения. Някой от тях притежават религиозни, духовни, философски идеи, прозрения и схващания, които рушат статуквото, преобразяват света и водят до нов етап на развитие на масите.
 • Могат да притежават способности- свърх интуиция, талант, идеи и прозрения, телепатия, които изменят схващанията за видимото и невидимото и как е конструиран света, какъв е първоизточника на живота.

Това са двете последни планети, които опасват Слънчевата система. Нептун се счита за планета, което символизира хаоса, но и първоизточника на духовното начало, божествените искрици на живота, които се имплантират в материята. Плутон е „раждането и смъртта“, това е транлатор на извън галактически сили и енергия. Периоди, в които се свържат тези две планети, съответно родените поколения през това време- се считат за начало на нови духовни, религиозни, културни и социално-значими трансформации. Все едно умира едно, за да се роди съвсем ново като цивилизация общество.

Нептун в квадрат/опозиция на Плутон

 • Аспектът може да създаде религиозни фанатици или точно обратното- абсолютни атеисти. Липсва умереност в духовните, религиозните вярвания, те могат да бъдат изкривени, нереалистични, а в по-крайни форми пагубни за самите тях или за близкото обкръжение.
 • Духовна нищета, обърканост, липса на здрави морални устои. Дълбоки и вътрешни колебания за това кое е правилно или пък грешно. Може да се превърнат в подозрителни, безскрупулни манипулатори или егоисти, с изкривена представа за истина и правда.
 • Домовете, в които се намират планетите или пък домовете, които управляват- се превръщат в сфери на заблуди, грешни ходове водещи до загуби, нещастие, манипулации и разочарования. Или пък- това са теми от живота, в които тайно, но упорито се прокрадват ерозивни и деструктивни процеси, провокирани от собствената измамна представа, както за себе си, така и за обикалящата действителност.
 • Тези хора могат да станат жертва на измами и манипулации, да загубят крупни суми следствие на вид нечестност и подвеждане. Същевременно самите те могат да се превърнат в проводник на корупция, манипулации, от които се стремят да печелят.
 • Някой от родените с този аспект иман манипулативен усет, също за скрити възможности, от които се възползват.
 • Ако останалата част от картата го потвърждава- криминален начин на мислене, попадане в подобна среда и със съответните последици.
 • Имат една втора, скрита същност, която е жадна за власт и може да използва всички средства, за да се сдобие с желаното.
 • Странни сексуални желания и фантазии, в по-крайни форми- извратеност.
 • Последните години от живота може да са съпътствани от тежки и авто-имунни заболявания, може да си отидат в затворени или в социални, болнични заведения, сами, в изолация или пък да изчезнат мистериозно.
 • Употребата на лекарства и упойващи вещества може да се окаже особено опасно.

Този аспект се усеща като фон в живота, който се усилва през последните години от живота. Този фон може да е свързан с някаква измама, лъжлив свят, който постоянно води до разочарования, „удари под кръста“, предателства и т.н. Аспектът може да се превърти в духовно израстване, дори закрила от висшите сили, голяма прозорливост, интуиция, ако не си позволява да изкривява истината така, както е удобно на личността. Ако човек прави онова, което трябва, поема своята отговорност, тогава ще се случва това, което е нужно и всяко предизвикателство ще се превръща в сила, прозорливост, израстване. Всяка лъжа, манипулация, злоупотреба с вярата и доверието  на хората- се наказва жестоко…

Нептун в тригон/секстил с Плутон

 • Този аспект дава разбиране за скритите процеси, които влияят и човек може да се възползва от тях. В каква сфера- зависи от домовете и знаците, в които се намира аспектът. Тези сфери, съответно-домове, които обхващат този аспект- се превръщат в перманентен източник на тайни и допълнителни възможности.
 • Ако аспектът е в ъглови домове или е подсилен от допълнителни, положителни аспекти, тогава личността притежава голяма духовна сила, интуиция, ясновидска дарба, прозорливост и рядък талант. Може да просперира и да се сдобива с власт, когато се възползва от конфиденциална информация, ако се занимава с изкуство, религия, открития в сферата на фармацията, химията, петрола…
 • Животът на човек се трансформира перманентно и това води до духовно и религиозно пробуждане, израстване. През последните години от своя живот, родените с този аспект могат да се радват на морална и материална подкрепа от страна на най-близките си хора, но и обществото като цяло, на власт-имащи персони или пък социално-значими, религиозни организации.
 • Могат да имат значими успехи или да се сдобият с власт-явна или скрита, ако се занимават с религия, изкуство, участват във фондации, социално-значими организации, включат се в създаването на закони отнасящи се до правата на човек, ако пътуват, отдадат се на вид мисии по света.
 • Ако останалата част от картата го потвърждава- духовно извисени хора, които са закриляни от съдбата особено в трудни и превратни моменти, успяват да превъртат предизвикателствата в полза, за тях винаги има изход, който е невидим за останалите.
 • Могат да имат дълъг живот, огромни регенериращи способности, които се отключват чрез вярата в божественото начало, в собствените способности. През последните години от живота си се радват на вид милосърдие, емпатия, които те самите са проявявали. Могат да предпочетат аскетичния начин на живот или да се отдадат на вид творчество, понякога- помощ са обществото, в което съществуват като се отдават на благотворителност например или по друг начин, който им подсказва духа…

Това е аспект, който обхваща поколения,  които трябва да се превърнат в проводник на духовно израстване на една висша, божествена справедливост. Съзнателно или не- родените под влияние на тези аспекти действително са  повод за подобно развитие, мащабът на тяхното въздействие се определя от цялостната карта. Но колкото са по-отдадени на такава мисия, толкова по-значими ще бъдат успехите им.

Mariana Petrova

Добави коментар

Натиснете тук, за да публикувате Вашия коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *