Психология Специалистите Специалистите

Постигане на вътрешна хармония и душевен мир

Как да постигнете вътрешна хармония и душевен мир? Чрез медитация “Постигане на вътрешна хармония и душевен мир”. Медитацията спомага да се освободите от целия емоционален и мисловен товар, който задръства ума и духа ви, за да си разчистите място за нови преживявания. Да овладеете проявите на негативизма, като например вина, омраза, гняв и други подобни, ще ги замените с любов, вяра, прошка…

144569106Вие затваряте вратата към отрицателните аспекти от миналото си и отваряте нова страница от своя живот към блестящото, ново и обещаващо бъдеще. Човек може да гледа на миналото си или по здравословен и благотворен начин, или, напротив, по нездравословен и вреден. Хората, които извличат поуки от миналия си опит, за да могат по-добре да се справят с настоящето, използват миналото по здравословен и благотворен начин.

Процесът на възвръщане на равновесието се състои и в това, да затворите вратата на миналото, за да живеете в настоящето по такъв начин, че да си осигурите блестящо бъдеще.  Процесът на установяване на равновесие просто ви дава правилната гледна точка към вашето минало.

Защо е толкова важно да бъдем в равновесие?  Защото животът е пълен с потенциални богатства, които само чакат да ги вземете. Но няма да можете да го сторите, ако сте извън равновесие, просмукани от надмощието на негативизма. В нематериалния свят подобните неща се привличат. Това означава, че ако у вас преобладава негативизмът, в живота ви ще се случват негативни неща. И обратното, ако ви владеят положителни енергии, ще ви се случват положителни неща.

Вътрешният мир се открива, като промените собственото си мислене, а не хората, които ви нараняват. А вие променяте мисленето си заради себе си, заради собствената ви радост, душевно спокойствие и разбиране, и светлото ви бъдеще няма нищо общо с този човек или с онова, което той ви е направил.

Затова прощавайте на тези, които са ви наранили в миналото, но още по-важното е: прощавайте на себе си за това, че сте им позволили да ви наранят. След това се усмихнете и отворете отново сърцето и ума си, сякаш никога не сте били наранени, и живейте остатъка от живота си в хармония и радост.

Медитациите се провеждат седем дни последователно, като след това се продължава поддържащо веднъж седмично за 3-4 месеца, като едновременно с това се работи с утвърждаващи мисловни модели и се правят енергийни упражнения.

Така се работи на всички нива – дух, душа и тяло и мога смело да заявя, че това е успешната формула за постигане на всичко желано.

Изводът е, че проявеното постоянство в това, което сме започнали дава резултати и че няма невъзможни неща.

Автор: Калина Митева

 kalina_miteva@abv.bg
0894 692 333

Калина Митева е психолог, завършила е висше образование във ВУ „Св. Св. Кирил и Методий“ .Специалност: Консултативна психологияАвтор е на книгатаДа погледнем в себе си.Провежда индивидуална психотерапия и консултация при:– Емоционални проблеми– Проблеми в отношенията с другите – с брачен партньор, приятели, съпруг, деца, родители, колеги, сексуални, срам, стеснителност, проблеми в общуването– Проблеми с мисленето – фобия, мания, обсесивно-компулсивно разстройство(ОКР)– Зависимости – тютюнопушене, алкохолизъм, хазарт– Брачно консултиране – изневяра, развод, насилие, неразбирателствоОнлайн консултиране и фирмено консултиране.

Калина Митева

Калина Митева е психолог, завършила е висше образование във ВУ „Св. Св. Кирил и Методий“ .Специалност: Консултативна психологияАвтор е на книгата „Да погледнем в себе си„ .Провежда индивидуална психотерапия и консултация при:– Емоционални проблеми– Проблеми в отношенията с другите – с брачен партньор, приятели, съпруг, деца, родители, колеги, сексуални, срам, стеснителност, проблеми в общуването– Проблеми с мисленето – фобия, мания, обсесивно-компулсивно разстройство(ОКР)– Зависимости – тютюнопушене, алкохолизъм, хазарт– Брачно консултиране – изневяра, развод, насилие, неразбирателствоОнлайн консултиране и фирмено консултиране.

Добави коментар

Натиснете тук, за да публикувате Вашия коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *