Астрология Индивидуален хороскоп Интересно

Сатурн в аспект с Нептун

Сатурн в съвпад с Нептун

 • Това е уникален съвпад, който надарява родения с някакъв талант. Личността може да има дарбата да материализира своите мечти и не случайно съвпадът от някой автори се нарича: „аспект на магьосника“.
 • Асоциативно- духовното начало и вдъхновението, интуицията, вид прозрения взаимодействат с практични оценки, здрав разум и високи амбиции, а резултатът е забележителен- осъществяване на едни от най-смелите желания.
 • Такива хора трудно могат да бъдат излъгани, обикновено са много прозорливи, здраво стъпили на земята…
 • Ако съвпадът е добре аспектиран, това ще покаже човек, който е одухотворен, притежаващ особен талант, висок морал, проницателност, конструктивно въображение, самообладание, способност да се изкачва по йерархичната стълбичка,  да намира начин да осъществява почти всяко свое намерение на практика.
 • Ако съвпадът е добре аспектиран или при силен хороскоп- този съвпад показва шанс за кариерно израстване при занимания с политика, боравене с конфиденциална информация, химия, фармация, медицина, езотерични учения, религия, при далечни пътувания, мореплаване..
 • Ако съвпадът получава негативни аспекти или при слаб хороскоп- тогава предразполага към загуба на цели и посока на развитие, опасност от тежки депресии, невъзможност да се осъществи нито една цел. Човек може да бъде с нисък морал, хитър, манипулативен,  безчувствен, нечестен, ненадежден, объркан и изгубен без здрави опори и ориентири в живота. Ще създаде склонност към аскетизъм и самота.. В такъв случай- трябва да се пази от употреба на упойващи вещества, алкохол, наркотици, да бъде по-внимателен към лекарства. Също- опасност от алергии, натравяния, трудно диагностицируеми и/или авто-имунни заболявания, слаб имунитет и податливост на инфекции…

Сатурн е планета, която се свързва със структурата, кармата, „върховите постижения“, онова, с което се идентифицира човек като положение в обществото. Нептун е духовното, интуицията, „божественото начало“, от което започва всичко. Когато тези две планети са в съвпад и добре аспектирани, тогава човек може да притежава някакъв специален талант, за да осъществи своя важна мисия. Такива хора могат да бъдат като опора и вдъхновение за обществото, в което съществуват. Ако съвпадът получава напрегнати аспекти, това може да е сигнал за натрупана негативна карма, която само с много упорит труд, придържане към здрави морални закони ще може да бъде преодоляна и превъртяна в духовна сила със съответните позитивни последици…

Сатурн в квадрат/опозиция с Нептун

 • Този аспект може да направи роденият или доста предвидлив, ловък, изобретателен и хитър при постигане на своите честолюбиви планове или пък- лишен от всякакви ориентири, така че вечно да се „изгубва“ при постигането на своите цели.
 • Аспектът може да направи личността гъвкава и адаптивна, но също- лишена от воля, принципи, все едно липсва ясна визия за бъдещо развитие и просперитет.
 • Добрият социален статус и всякакви постижения в живота, вид стабилност- постоянно са подложени на вид ерозия и опасност от разпад, следствие на съмнения, вътрешна неувереност, страхове, бариери, които човек сам си слага.
 • Логиката и интуицията, въображението и рационалните съждения, желания и реалност- са в перманентен конфликт и объркват личността, тя не знае по кой път да поеме.
 • При слаб хороскоп този аспект предразполага към прояви на коварство, стремеж за издигане като се използват нечестни методи, измами и се преминават всякакви нравствени норми.
 • При слаб хороскоп- опасност от стълкновение със закона, загуби на съдебни процеси и попадане в затвор, друг вид изолация, включително в психо-болници…
 • Страдат от предателства, измами от страна на приятели, важни за тях хора. Не умеят да виждат истинското лице на хората срещу тях, често попадат в лоша компания. При разочарования- проектират причините само върху отсрещната страна, без да разбират, че обкръжението им е техен огледален образ.
 • Лоша родова карма.
 • Стабилността в живота им постоянно е застрашена от разпад, репутацията им може да пострада, защото попадат в собствената си мрежа от кроежи, тайни планове и въображаеми успехи, също и опасности.
 • Не им е лесно да различават реалността от илюзията, измамата от истината, причината е в собствената им нагласа да изкривяват фактите така, както на тях им е удобно. Често се изживяват като мъченици.
 • През последните години от живота си има опасност да страдат от самота, да изпаднат в изолация, да прекарат в болнични заведения.
 • Слаб имунитет, опасност от авто-имунни и инфекциозни заболявания, също на кости, кожа, зъби. Лоша обмяна на веществата, трябва да избягват прекомерната употреба на лекарства, също на алкохол, наркотици, защото са подчертано податливи към натравяния…
 • Склонност към фобии, страхове, психични заболявания.

Сатурн се свързва с кармата, здравите морални закони, а Нептун- символизира духовното начало. Когато тези две планети са в конфликт, тогава човек е като изгубен в океана, без да може да открие своя пристан в живота…Тази негативна тенденция може да бъде съзнателно преодоляна като родения се придържа към здрави морални закони, стреми се да се придържа към истината-обективно, учи се от натрупания си опит, концентрира се върху собственото си духовно израстване…

Сатурн в тригон/секстил с Нептун

 • Този аспект надарява родения със здрави морални принципи, вдъхновение, способност да се концентрира върху цели, които са конструктивни, целесъобразни и осъществими.
 • Това е много щастлив аспект, който показва, че личността умее да материализира своите мечти, да ги осъществява на практика като използва интуицията си, прозорливост, воля, самообладание, концентрация и упоритост.
 • Прозорливост, която може да минава границите на нормалното и да граничи с ясновидство. Такива хора трудно могат да бъдат излъгани, умеят да забелязват и най-малките детайли, дори „невидимите“, които пък „усещат“.
 • Обикновено избират най-правилния път към своите успехи и себе-осъществяване, като разчитат на здрави морални ориентири, така че никога да не се „изгубват“…
 • Често вдъхват доверие и респект, във взаимоотношенията си умеят да се владеят- не страдат от илюзии, реалисти са и градят конструктивни връзки.
 • Аспектът дава шансове за развитие в политиката, тайни служби и при боравене с конфиденциална информация, отличен е за военни стратези и е показан при генерали. Успехи още при занимания с химия, фармация, медицина, религия, психология, мореплаване, петрол и петролни продукти, музика, филмово изкуство, езотерика и др..
 • Аспектът дава шанс за развитие в хуманитарни, социални и обществено-значими  структури…
 • Аспектът показва, че личността е получила добро възпитание, съответно има отлични маниери, родовите връзки в семейството са здрави и допринасят за реализацията и себе-осъществяването.
 • Този аспект има позитивно отношение към здравето и надарява личността с дълголетие. През последните години от своя живот тези хора може да служат на близките си, на обществото, в което съществуват, но и да са почитани от тях…
 • Аспектът подкрепя имунната система, костната система е гъвкава, но и здрава, обменът на вещества е добър, както функционирането на жлези с вътрешна секреция. В повечето случаи- такива хора не пълнеят…

Сатурн често се свързва с родовата карма, а положителният аспект с Нептун- означава точно- добра родова карма, закрила от висши и духовни сили. В астрологията е прието правилото, че силният Сатурн в значима степен гарантира социални успехи и стабилност в живота, а според този аспект- следствие на одухотвореност, здрави морални основи, възпитание…

Mariana Petrova

Добави коментар

Натиснете тук, за да публикувате Вашия коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *