Астрология Индивидуален хороскоп Интересно

Сатурн в аспект с Плутон

Сатурн в съвпад с Плутон

 • Този аспект дава мощна концентрация върху желание за власт, контрол и себеутвърждение.
 • Идеите и желанията на хора с такъв аспект могат да пораждат значими трансформации и не само в техния живота, а и на цели групи от хора, ако останалата част от картата е силна- това е символ на лидери с огромно влияние, може и световно..
 • Имат вътрешен стремеж постоянно да преобразуват начина си на съществуване и техният житейски път е много динамичен, изпълнен с предизвикателства, обрати и победи…Те могат да бъдат на върха или да изпаднат в дълбините на „ада“- посоката зависи от личните им стремежи.
 • Този аспект може да се превърне във вакуумна точка, фокус, непреодолимо силни стремежи или пък кармични уроци, около които се завърта всичко останало, тълкуванието е според дома и знака, в който се намира съвпадът.
 • При високо ниво на духа надарява с твърда воля, способност човек да се развива, надгражда успехите си, постоянно да надскача собствените си възможности, да ги обогатява, да открива нови и нови ресурси, вътрешни качества в себе си.
 • При ниско ниво на духа показва опасни увлечения, безскрупулност, коварство, безсмислено упорство, егоизъм, показва деспотизъм, безчувственост, използват всички средства, за да постигнат целите си.
 • Потайни, не афишират своите планове и могат да намерят добра реализация в дейности, в които си служат със секретна информация, в рискови занимания, навсякъде, където могат да се сдобият със своеобразна власт.

Сатурн има отношение към стабилността и върховите постижения в живота, това е имиджа, индивидуалния образ и защитни сили пред света. Когато Сатурн съчетава енергията си мощния Плутон /счита се, че той транслира извън галактически сили и не случайно се свързва със събития като раждане и смърт/, тогава човек или ще има специална мисия, може да е „инструмент“ на висшите сили, поне- ще притежава воля и характер да се развива и да влияе, трансформира близкото си обкръжение или пък- ще се превръща в разрушител за себе си и не само. Този аспект може да помогне на личността да се сдобие с власт-буквално и в по-общ смисъл или пък- перманентно ще предизвиква трудности, обрати, опасност от катастрофи…Посоката много зависи от индивидуалното духовно ниво.

Сатурн в квадрат/опозиция с Плутон

 • Този аспект показва волева, жадна за власт и контрол личност. Често границите на приемливото поведение, за да се постигнат желанията преминава границите на уместното и се постига точно обратен резултат.
 • Животът на такива хора е съпътстван от постоянни предизвикателства, обрати, доза драматизъм.
 • Предразположени са от „падане от високо“ в кариерното си развитие. Понякога полагат неистови усилия, за да постигнат определена цел, но след като това се случи- съдбата им показва, че тя или не си е заслужавала и платената цена е твърде висока или пък- губят постигнатото и трябва да започват отначало.
 • Застрашени са от фалити, крупни загуби и следствие на предателства, липса на подкрепа от страна на влиятелни, власт-имащи персони, партньори, които указват негативно влияние върху финансовото им състояние.
 • Очакват много от другите, но им е трудно да развиват собствените си качества. Предизвикват кризи в живота си поради собствения си диктаторски маниер, безскрупулност, защото си поставят грешни цели и се превръщат в най-големите си врагове. Само голяма вътрешна сила и потенциал, който се продуцира от останалата част на картата са способни да превъртят тези предизвикателства в полза. Тогава трудности и обрати пак ще има, но те ще се преодоляват и ще могат да се превръщат в сила.
 • Социалният статус и материално положение са перманентно съпътствани от промени, това се превръща в повод за несигурност, която провокира отбранителна позиция, непредвидимо поведение, деспотизъм, негативизъм…
 • С поведението си често привличат тиранични личности, могат да станат жертви на агресия или сами те да се превърнат в насилници.
 • Този аспект подсказва натрупана негативна карта, недобро разбирателство в рода.
 • Аспектът провокира заболявания на кости, зъби, кожа, отделителна и полова система. Понякога е символ за странни сексуални желания, задръжки, проблеми или извращения в секса.

Сатурн е планета, която се свързва с натрупаната карма, а Плутон с перманентните трансформации. Ако човек не полага висока адаптивност и стремеж към духовно израстване, също- търсене и намиране на пръвопричините за случващото се в живота им, тогава тези аспекти ще генерират перманентни трудности, обрати и кризи в живота, така че личността да трябва да започва отново и отново отначало, да живее в опасност от крах, крупни загуби, попадане в опасни и живото-застрашаващи ситуации…

Сатурн в тригон/секстил с Плутон

 • Този аспект усилва амбицията за израстване, сдобиване с власт- в пъти. Целите се постигат методично, упорито, първо се изграждат добре обмислени стратегии, а после те се осъществяват концентрирано, упорито, така че в повечето случаи желанията се увенчават с успех.
 • Надарява родения с голяма издръжливост, проницателност, практичност. Умеят да надникват отвъд видимото, да откриват първопричини на случващото се и да ги насочват. Могат да играят роля на „кукловоди“ за обкръжението си.
 • Понякога са с усещането, че са „по-специални“ и са посланици на Съдбата, а на практика- са способни да предизвикват необратими и перманентни трансформации в своя живот и на околните…
 • Аспектът може да покаже забележителни постижения с голямо значение и отражение дори за обществото, в което съществуват, особено, ако аспектът включва ъглови домове.
 • Обикновено личности с такъв аспект бавно, но сигурно се изкачват към върха. Животът им не е спокоен, изпълнен е с перманентни трансформации, но причините за това е собственото желание на родените под влияние на този аспект- да се развиват, растат…Животът за тях е предизвикателство, смело приключение, а не бездействие…
 • Аспектът дава огромен вътрешен ресурс от възможности и качества, така че почти всички предизвикателства се преодоляват, почти нищо и никой не може да застане на пътя на желанията на тези хора, освен ако останалата част от картата не е много слаба, тогава част от този аспект ще се обезсили.
 • Постигат успехи чрез подкрепа от страна обществото, в което се намират, умеят да привличат на своя страна опека от страна на влиятелни, власт-имащи персони.
 • Намират отлична реализация в професии, които са силови, свързани с власт, с доза риск, перманентни трансформации. Могат да бъдат политици, финансисти, полицаи, прокурори, хирурзи..
 • Аспектът може да покаже добра карма, произход от род, който е бил влиятелен.
 • Дава отлични регенериращи способности, понякога е символ за дълголетие, ако няма други и напрегнати аспекти. Често- хубава кожа, зъби, здрави кости.

Сатурн символизира натрупаната карма, ако тази планета е в положителен аспект с Плутон, това означава, че личността притежава огромна вътрешна сила, може да се каже, че е закриляна от висшите сили…Хармоничният аспект е знак, че човек притежава достатъчно натрупан потенциал и качества, за да се сдобива с власт- независимо колко е голяма тази власт, тя все пак е власт…Властта трябва да се използва за развитие и благотворно влияние и върху онези, върху които се упражнява тази власт…

Mariana Petrova

Добави коментар

Натиснете тук, за да публикувате Вашия коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *