Астрология Индивидуален хороскоп Интересно

Аспекти на Венера в аспект с Нептун

Аспекти на Венера с Нептун

Венера в съвпад с Нептун

 • Този аспект показва хора, които притежават доста тънка чувствителност, също- дълбока, необятна, многопластова, не твърде лесна за разбиране.
 • Желанията често извират от душата на човек, но това не винаги е лесно за тълкувание, защото там може да са закодирани- забележителна романтика или пък идеализъм, но също- страхове, понякога странни, аморални влечения, зависи и как е аспектиран самият съвпад…
 • Личности с такъв аспект имат дълбока необходимост да обичат и търсят своя сродна душа, могат да идеализират половинката си, да бъдат напълно отдадени на нея, да позволяват отсрещната страна да им влияе психически, но и самите те могат да използват тънък психологически способ и да въздействат на обекта на своите желания, внимание и чувства…
 • Когато обичат често се завладяват от преживявания, които все едно ги откъсват от реалността, а на тях им е трудно да имат обективен поглед и преценка за любимия човек със съответните последици.
 • Този аспект често показва особен чар, способност да се влияе и привлича всичко скъпо, ценно за личността по един магичен начин, вероятно е валидно в пълна степен твърдението: „внимавай какво си пожелаваш, защото може и да се сбъдне“. Психичното поле е много силно, когато желаят или обичат.
 • Аспектът надарява личността с хубав, въздействащ глас, могат да имат успехи в музиката или да притежават някакъв талант-общо, чрез който да придобиват материални блага.
 • Могат да се ориентират към професии, които позволяват да използват психология или изкуство или пък- да печелят чрез финансови спекулации, добър усет за придобивки чрез скрит, понякога- изобретателен, в по-неприятна форма- измамен начин.

Венера символизира чувствата, какво обичаме и харесваме, когато тази планета е в съвпад с Нептун- всички преживявания са оцветени от дълбоки, понякога неясни желания, които са извън реалността. Дали съвпадът ще се прероди и имплантира в действителността по един креативен и творчески начин или ще въвлече личността ваморални ситуации- много зависи от това как е аспектиран самият съвпад, също от цялостната карта и морални качества, които са закодирани. Едно е сигурно- хора с такъв аспект притежават огромна психична сила, интуиция, така че да привличат по един необясним, почни магичен начин онова, което най-много иска душата им.

Венера в секстил/тригон с Нептун

 • Този аспект показва много чувствителна личност, която умее да проявява разбиране, емпатия, милосърдие към околните.
 • Когато обичат- такива хора могат да бъдат много романтични, за тях е важно и духовното привличане, освен всичко останало. Когато допуснат някого в сърцето си проявяват нежност, загриженост, отдаденост.
 • Имат ярки, запомнящи се любовни отношения, които понякога са достойни да се опишат в роман. Понякога са склонни да крият дълбочината на всичките си чувства, за да не бъдат уязвими, да не позволят да ги наранят.
 • В картата на един мъж този аспект показва, че той ще се привлече от дама, която е чувствителна, одухотворена, може би леко загадъчна или притежаваща някакъв талант.
 • В картата на една дама този аспект придава особен чар, романтично, нежно, одухотворено присъствие, с които те привличат противоположния пол почти като магнит.
 • Притежават интуиция, тънък психологически подход, благодарение на които печелят симпатии, одобрение, любов.
 • Този аспект надарява родените с въображение, изобретателен подход, благодарение на които съумяват да печелят всичко скъпо за тях- любими хора или пък парични постъпления.
 • Могат да се реализират отлично в сферата на обслужването, в социално-значими служби, в медицина, фармация, психология, също- чрез музика и изкуство, каквото и да е, то трябва да включва таланта им, който притежават, също- желанията да извират от душата, да им харесва онова, което правят, защото иначе трудно ще се задържат на едно място.

Венера символизира „земната любов“, а Нептун- духовната любов“. Когато тези две планети са в положителен аспект, често това означава, че човек ще срещне своята сродна душа, ще бъде съпътстван от голяма и романтична любов. Това е много хубав аспект, който е кармичен, дава изход от всякакви ситуации, все едно личността е под въздействието на „Божията милост“, защото познава любовта в най-чистата й форма. Почти винаги имат пари, а и да нямат- стига да искат могат да привлекат благоденствие, отново- почти по един магичен начин, все едно се оказват на правилното място и в точния момент и все се намира някой или нещо, което да им помогне. Това важи приоритетно за секстилите, а при тригоните се изискват малко повече усилия, но тези усилия получават „зелена светлина“ за реализация.

Венера в квадратура/опозиция на Нептун

 • Показва много силна чувствителност, над средното ниво и до степен на уязвимост, която е способна да направи личността не твърде уверена в себе си.
 • Показва човек, който не прави лесна разлика между собствените си идеали в любовта и някой фантазии, които й пречат да види истинския образ на обекта на своето внимание.
 • Чувствата много често се изкривяват и се хранят от илюзии или собствени представи, ярък субективизъм, който не позволява да се види реалната картина, обстановка. Асоциативно- все едно човек се оглежда в изкривено и не може да види собствения си образ, но и този на другите- такъв, какъвто е, а това в повечето случаи води до разочарования, разминаване с очакванията по един естествен начин.
 • Такива хора могат да бъдат хитри, изобретателни, манипулативни в любовта, нечестни, но рано или късно- това се обръща като рефлекс към самите тях.
 • Винаги може да има нещо скрито, недоизказано в чувствата или мотивите на една любов. Същевременно самите те стават жертва на манипулации, измами, но не откриват собствените си грешки, а проектират вината само на отсрещната страна.
 • Податливи са на изкушения, тайни, паралелни връзки или някаква аморална любов. Фантазиите в любовта и секса могат да надминат границите на общоприетото.
 • Този аспект показва спекулативен усет за придобиване на материални блага, могат да печелят чрез измами, като използват любими хора, също- да бъдат добри статисти, артисти, стратези. Парите могат да идват в ръцете им по един необичаен начин, но пак така да изтекат между пръстите им неусетно…
 • Аспектът предразполага към финансови загуби следствие на лоша преценка или измами от страна на околните.
 • Склонност да се угажда, обичат охолството, но са подчертано чувствителни към злоупотреби с упойващи вещества- алкохол, наркотици и т.н., така че трябва съзнателно да се стремят да ги избягват.

Този аспект е кармичен, показва, че личността в минал живот е злоупотребявала с чувствата, доверието  и добронамереността на другите, за това в този живот попада под същото влияние- да губи любов и пари следствие на нечестност. Този аспект изисква човек съзнателно да се стреми да се придържа към вид морални норми, да не изкривява реалността, така ще успее да преодолее този кармичен урок, ще се предпази от загуби и ще го превърти в креативност, изобретателност, способни да дадат изход от всяка сложна и заплетена ситуация…

 

Mariana Petrova

Добави коментар

Натиснете тук, за да публикувате Вашия коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *