Астрология Индивидуален хороскоп Интересно

Аспекти на Венера със Сатурн

Аспекти на Венера със Сатурн

Венера в съвпад със Сатурн

 • Показва хора, които са много сериозни, отговорни в любовта, в повечето случаи това е признак за лоялни партньори.
 • Този аспект покачва, че човек е склонен да слага някаква стена между себе си и любовта. Причината за това могат да бъдат неговите собствени преувеличени претенции, норми и изисквания, на които трябва да отговаря отсрещната страна, а в друг случай- това е неспособността, вид спирачки да се изразяват спонтанно, откровено собствените чувства и преживявания със съответните негативни последици.
 • Много често хора с такъв аспект изпитват неудовлетворение в любовта, чувстват се използвани или недостатъчно обичани. Самите те обаче, могат да изглеждат по-хладни и дистанцирани. Освен това могат да бъдат злопаметни, подозрителни, а в друг случай- да изпитват перманентна носталгия към миналото, да не могат да забравят бивши любовници и т.н.
 • Склонни са да привличат партньори, които са по-възрастни от тях, имат различен социален статус, например- могат да бъдат разведени, омъжени, вдовци и т.н.
 • Това са хора, които имат много сериозно отношения към всичко скъпо за тях- любими личности, придобивки и финансови потоци- стремят се да ги защитават на всяка цена.
 • Аспектът показва още висока финансова амбиция, ориентират се към професии, които са печеливши по един естествен начин и действително успяват да натрупат средства.
 • Този аспект може да означава- пестелив човек, дори „скръндза“ или пък- символ, че постоянно се налагат финансови ограничения поради външни фактори, вложения…

Всеки един аспект със Сатурн трябва да се разглежда като кармичен. Когато Венера е в Съвпад със Сатурн това може да означава, че в миналото човек може да е проявявал безотговорно отношение към близки и любими хора, към всичко ценно за него. Сега, в този живот Сатурн ще постави граница, вид затруднение, така че човек с трудност да се добира до всичко важно за него- любов, пари, а после да му се налага да полага подчертани усилия да го задържи, така че да промени гледната си точка, да се научи да цени онова, което получава, а също- да разбере, че претенциите пораждат като в огледален образ подобно отношение.

Венера в секстил/тригон със Сатурн

 • Този аспект показва много сериозно отношение към всичко, което човек отчита за ценно в живота- чисто материално или в сферата на чувствата и любовта.
 • Показва личност, която е предана, лоялна в любовта и може да й се има доверие. Въпреки всичко тези хора понякога изглеждат студени и дистанцирани, защото трудно се доверяват, допускат някого в сърцето си, първо трябва да го проучат и едва тогава се разтварят.
 • Обикновено имат добър усет за другите, знаят към кого могат или трябва да се обърнат самите те, за да не бъдат подведени.
 • Този аспект често обещава стабилен и надежден брак, дълги и стабилни отношения-лични или делови.
 • Човек е склонен да привлича партньори, които са авторитетни, с добър социален статус, може да са по-възрастни, понякога изглеждащи строги и независими, но пак така лоялни и надеждни.
 • Аспектът означава, че човек умее да се учи от своя натрупан опит, рядко или никога не повтаря една и съща грешка, умее да контролира своите чувства и преживявания.
 • В материални приоритети проявява здрав разум, пестеливост или далновидност.
 • Аспектът показва отличен финансов усет, шансове за печалба, които с времето могат да се натрупат, при прояви на постоянство в една област- да се стигне до богатство-
 • Отличен показател за просперитет в професии, които са свързани с държавни и финансови, правителствени институции, също в областта на правото или пък- при занимания с изкуство, което включва традиции, има ясни форми.
 • Аспектът може да покаже, че с времето човек младее, не остарява лесно и т.н.

Всеки един аспект със Сатурн трябва да се разглежда като кармичен, а положителните аспекти /секстил и тригон/ към Венера показва, че човек ще умее да задържа всичко ценно за него- любов или материални блага поради собственото си сериозно и отговорно поведение, отношение към тях, здрав морал, добро възпитание, наследствени традиции.  При секстил Венера-Сатурн човек забогатява или е стабилизиран следствие на наследства, партньорска подкрепа. При тригоните посланието е същото, но по-скоро човек трябва се потруди, за да придобие желаното, а звездите ще му дадат „зелена светлина“ поради съответни качества, по заслуги…

Венера в квадрат/ опозиция със Сатурн

 • Този аспект показва личност, която е прекалено емоционална или стеснителна, така че в крайна сметка не умее да изразява своите чувства.
 • Такива хора могат да страдат от комплекси, да се чувстват самотни, неразбрани, необичани, да имат страх от отхвърляне и да изпадат в меланхолични настроения.
 • Могат да бъдат предани в любовта, но са недоверчиви и ескалира усещането, че се жертват и на практика действително могат да действат крайно, да се отказват от собственото си щастие и в името на задължения към партньор или други любими хора.
 • Склонни са да привличат партньори, които са нетолерантни, дистанцирани, твърде различни от тях като възрастова, социална или друга разлика, а с времето това различие може да се превърне в непреодолима пропаст за чувствата.
 • Аспектът показва, че човек трудно се обвързва или бракът закъснява, а ако се случи по-рано от 28/30 годишна възраст, тогава личността е нещастна, а разводът твърде вероятен.
 • Налага се да се борят да всичко, което обичат- от любими хора до чисто финансови постъпления. Въпреки всичко щастието не идва лесно при тях, когато става въпрос за материални облаги- винаги възникват някакви спирачки за постъпления.
 • Този аспект изисква финансова дисциплина, пестеливост, за да се попълнят пробойни…
 • Рядко или никога не се дава нещо даром, всичко се получава следствие на собствени усилия.
 • Аспектът често показва неразбирателство в дома и семейството, с родителите или по-възрастни роднини, може да означава родова карма, заради която човек изпитва желание да се откъсне от рождения си дом и среда, за да се почувства по-свободен и щастлив и в повечето случаи това е правилно.
 • Висока степен на тревожност могат да доведат до проблеми със слуха, гласа, да рефлектира върху хормоналния баланс, кости, зъби и т.н. Изкуството и музиката могат да имат подчертано лечебен ефект.

Всеки един аспект със Сатурн се отчита за кармичен, напрегнатите аспекти на Сатурн с Венера могат да означават родова карма или самият човек в минал живот се е проявил като егоист, бил е нетолерантен, може да е злоупотребявал със своята власт. Сега е принуден да бъде от другата страна, така че влиятелни или авторитетни личности му действат по подобен начин. Когато човек усвои уроците на безкористното даване на любов или материални блага, също- труди се упорито за тяхното придобиване, тогава при всеки следващ цикъл на Сатурн ще се изпитва все по-голямо облекчение, бариерите и трудностите ще падат и изчезват по пътя.

Mariana Petrova

Добави коментар

Натиснете тук, за да публикувате Вашия коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *