Астрология Индивидуален хороскоп Интересно

Аспекти на Меркурий с Плутон

Аспекти на Меркурий с Плутон

Меркурий в тригон/секстил с Плутон

Дава способност за забележителна концентрация, проследяване на причинно-следствени връзки, задълбочен анализ на информацията, използване на интуиция, водещи до презрения…
Хора с такъв аспект трудно могат да бъдат излъгани, но същевременно умеят да въздействат почти по един магичен начин на околните, съответно- да налагат волята си, да се сдобиват със своеобразна власт над околните.
Умеят да преследват целите си до краен предел и стратегически, да налагат мнението си, ако не веднага, то след време, но в повечето случаи успяват да доминират…
Изразяват се въздействащо, проникновено, драматично, а това оцветява техните връзки-лични или делови. Контактът с такива хора винаги носи нещо по-специално като знание, усещане и т.н.
Умеят да създават дълбоки, качествени отношения, когато се доверят на някой и го допуснат в живота си.
Привличат влиятелни, власт-имащи персони…
Ежедневието им често е напрегнато, изисква перманентна адаптивност, внимание, като асоциативна препратка: все едно се разхождат в джунглата и трябва да бъдат много внимателни или поне те- са склонни да се придържат към подобно поведение, но това им помага да се предпазват от опасности, които умело избягват, също- да не пропускат възможности.
Могат да се реализират отлично в професии, които изискват задълбочено проучване, съпътствани са с доза риск, но водят до сдобиване с власт. Пасва им ролята на детективи, прокурори, психолози и д.р.
Меркурий отговаря за нашите ментални способности ,той е основна връзка между нас и обикалящата действителност, това са нашите съждения, комуникативни умения. Когато Меркурий е в положителен аспект с Плутон, все едно човек е призван да се сдобива с власт над околните, да им влияе, защото притежава дълбока мъдрост, познание, което трябва да бъде използвано. Плутон е последна планета от Слънчевата система, твърди се, че тя транслира извънгалактически сили и енергии, така че може да се каже- такива хора са като говорители или посредници на една по-висша воля или поне не противоречи с нея и поради тази причина се радва на нейната опека…Това е власт, с която не бива да се злоупотребява…

Меркурий в съвпад с Плутон

Този аспект надарява личността със забележителна проницателност, способност да се надниква отвъд видимото. Получената информация никога или рядко се приема толкова повърхностно и еднозначно, напротив, тя се закодира трайно като впечатление, анализира се, придобива се една задълбочена представа за обикалящата действителност.
Такива хора трудно могат да бъдат излъгани, но същевременно самите те умеят да бъдат психолози по душа и да се възползват от това свое качество, в по-крайни форми да манипулират околните, да ги карат да вършат онова, което те желаят.
В комуникацията си често използват стратегия, имат развито чувство за власт, дори и да не е съзнателно, те все се стремят да налагат волята си, трудно отстъпват от мнението си, чрез начина си на мислене действително могат да стигнат до своеобразна власт.
Рядко понасят критика, могат да бъдат крайни в своите изказвания, а това може да води до перманентни трансформации в средата им на съществуване, до напрегнати връзки, промени в отношенията, в начина на мислене.
Този съвпад може да препятства дългите връзки, не е изключено да ескалира перманентна борба за власт в един по-широк смисъл, особено, ако към него има напрегнати аспекти.
Съвпадът е добър за професионална реализация, в която се поема доза риск, изисква задълбочено проучване, не е рутинна, дава шанс за сдобиване с власт. Подходящи професии могат да бъдат в силови структури, прокуратура, психология, изследователска дейност, хирургия и д.р.
Този аспект показва, че ранните години от живота на човек са били много емоционални, той се е учил от своите връзки, може да е бил подложен на силно психологическо въздействие, преса, която е трансформирала съжденията, подтиквала е да се търсят първо-причини на случващото се, човек да бъде по-силен, да търси и открива нови възможности, да се развива на ментално ниво.
Меркурий символизира начина на мислене, това е нашата връзка с обикалящата действително- как общуваме с другите, възприемаме ги и т.н. Плутон е символ на вечната трансформация, тоест- начинът на мислене перманентно ще се надгражда, развива следствие на променящи се връзки. Отношенията често са доста емоционални, а човек трябва да се научи, че не може да иска постоянно да контролира или променя другите, така, както на него му харесва, защото така по-скоро ще губи. Възможно е да променя начина си на мислене и само тогава ще може да въздейства на всичко останало- отношения, дори професионална реализация. Такива хора трябва намират отдушник за мощната си ментална енергия, например, добре би им се отразило да се занимават с изследователска дейност, която най-много пасва на интересите и темперамента им…

Меркурий в квадрат /опозиция с Плутон

Този аспект надарява родения с огромни умствени възможности, но и склонност да се изпада в крайности- от прекален позитивизъм, който притъпява сетивата за опасности, до вид песимизъм, който пък отключва страхове, те могат да бъдат преувеличени, в по-крайно фирми водещи до фобии. Умереността трябва да се култивира съзнателно и целенасочено.
Способност да се разгадават тайни, да се надниква отвъд видимото, но в този процес личността може да развие подозрителност, недоверие, което губи граници и вижда проблем там, където той изобщо не съществува.
Човек е склонен да се забърква в скрити, понякога не твърде почтени отношения, сделки, преговори, от които може да претърпи по-сериозни загуби.
Желание за власт, налагане на мнението, понякога и по един безкомпромисен, краен, не твърде толерантен начин.
В общуването може да ескалира перманентна борба за власт, вид неискреност, прикриване на мисли, недоверие, градене на стратегии, дебнене, липса на конструктивност в диалозите, враждебност, напрежение със съответните последици.
Трудно се градят дълги връзки, личността трябва да се пази от крайности в изказванията. Понякога изглеждат студени, отчуждени, поради липса на разбиране към мнение различно от тяхното.
Успехи в професионална реализация, която е свързана с поемане на рискове, проучвателна дейност, могат да имат отлични постижения в драматургия, военно дело, хирургия и др.
Първите години от живота може да са били много емоционални, детето може да не е получавало достатъчно разбиране от близките си, да е преживяло някакви драматични моменти, а на по-късен етап заема отбранителна позиция, това може да е повод за смяна на средата, трудно задържане на едно място, защото ескалира напрежение, което трябва да се разтовари чрез вид промени.
Трудности при общуването с влиятелни и власт-имащи персони, опасност от крупни финансови загуби следствие на недоброжелатели, врагове, лоши сделки.
При квадратура между Меркурий и Плутон личността е склонна често да сменя средата си на съществуване, а при опозиция- да води вечни и изтощителни битки с околните. И в двата случая личността трябва да се научи на умереност, да се научи да приема гладна точка различна от нейната, да не се стреми да контролира, управлява или манипулира околните, за да избегне горе-описаните негативни тенденции, за да не пострада и физическото здраве…

 

Mariana Petrova

Добави коментар

Натиснете тук, за да публикувате Вашия коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *