Астрология Интересно

Аспекти на Слънцето с Плутон

Слънце в съвпад с Плутон
Този аспект показва склонност към екстремизъм. Желанието за постигане на набелязаната цел понякога граничи с мания. Човек е като обсебен от онова, което си е набелязал да постигне и го преследва до краен предел, понякога без оглед на средствата, които използва от типа на: „Целта оправдава средствата“.
Имат силна воля, кураж, дори и не винаги да си го признават- стремят се към власт и успяват да се сдобият с подобни властови позиции.
Винаги трябва да са първи, не понасят някой да им нарежда какво да правят, така че позициите на лидер са им почти гарантирани, дори и само поради факта, че не биха се примирили с нещо друго. Това е отличен показател за реализация в политиката, силови структури, предприемачество и навсякъде, където има риск, но и шанс за крупни печалби.
Ако не могат да постигнат желаното по преки пътища, тогава използват стратегии, манипулации, които не винаги са видни на пръв поглед, но рядко или никога- не позволяват да им се влияе на мнението.
Имат диктаторски наклонности, но и изострено чувство за справедливост, могат да застават зад кауза и да я защитават до победен край.
Животът им е често достоен за описание в роман, изпълнен с много битки, изкачване към върха, но и обрати, изпитания, перманентни трансформации, съграждане на едно с цената на разруха на друго.
Притежават огромни възстановителни сили и могат да приличат на птичата Феникс, която изгаря в своите страсти и после се възражда от пепелта.
Има нещо драматично и превратно в сърдечните им взаимоотношения, които касаят партньорите или децата им.
Плутон имплантира в Слънцето огромна енергия и страст към живота, притежанието, секса, възпроизвеждането. Умеят да достигат до дъното на горчиви истини и да гледат с безстрашие опасностите „прямо в очите“. Въпроси свързани с раждането, със смъртта, кръговрата в живота, с това, че няма нищо вечно ги мобилизира, прави още по-силни, все едно намират скрити ресурси и енергии, недостъпни за другите. Само една малка част е видна от океана на преживявания и чувства, които бушуват в душата им. Ако отговарят на желанията висшите сили, използват качествата и способностите си за благото на социалното общество, в което съществуват /от семейство до родина/, тогава ще се сдобиват с власт и почести. Ако преобладава тъмната енергия, тогава ще се превръщат в диктатори, насилници, а егоизмът им ще ги превърне в огорчени самотници, които сеят разруха в собствения си живот, но и този на близките си…Трябва да се научат да се владеят…

Слънце в секстил/тригон с Плутон
Този аспект надарява роденият със силна воля и огромни възстановителни сили, способност да се преобръщат всички препятствия в успех. Такива хора имат уникална способност да се „хранят“ от трудностите и да стават още по-силни.
Могат да бъдат водачи, лидери, да трансформират обществото, в което съществуват.
Могат да се реализират отлично в сфера, която се свързва с властта, силови структури като военни, прокурори, политици и др.
Умеят да привличат и печелят онова, което желаят, преследват го стратегически, с голяма концентрация и страст. Когато си поставят някаква цел, почти винаги я постигат.
Трудно могат да бъдат излъгани, имат усет на детективи, умеят да проследяват причинно-следствени връзки, логиката им е желязна, а към нея прибавят и интуиция над средното ниво.
Много страстна, магнетична натура, която не е склонна да разкрива всички свои мисли и чувства. Понякога изглежда загадъчна и действително една малка част е видна от всичко, което преживяват.
Умеят да направляват живота си, в повечето случаи сами са „капитани на собствения си кораб“.
Могат да спечелят от нечия загуба или от наследство.
В картата на една жена това показва много силен, власт-имащ партньор. Отношенията с децата са с подчертано изразен кармичен характер.
Това е аспект, който надарява родения с огромни възстановителни сили, стига да поискат нещо, могат да го постигнат. Личността е страстна, има големи желания, които се трансформират във физическо и духовно развитие. Личността постоянно се променя, но в повечето случаи векторът на развитие е напред и нагоре. Това е отличен аспект за лидери, ръководители, които умеят да направляват близкото си обкръжение. Смели са, не се страхуват да рискуват, успяват в сфери, в които другите не могат. Могат да бъдат изобретатели, първооткриватели, финансови магнати, индустриалци. При тригон- усилията, които полагат в избрано направление се увенчават с успех и водят до обогатяване-буквално и в по-общ смисъл. При секстилите- някой от шансовете свързани с придобиване на власт и богатство- сами застават на пътя им, особено, ако са във въздушни и огнени знаци…

Слънце в квадрат с Плутон
Само една малка част е видна от страстите и емоциите, които бушуват в душата на човек с такъв аспект. Желанията са много силни, обсебват съзнанието и действат като вакуум, подобно на перманентен глад, който трябва да бъде задоволяван, потребностите могат да бъдат материални или духовни.
Желязна воля, която преминава границите на умереното, човек не понася да му нареждат какво да прави, ако почувства натиск, тогава може да прояви своеволие, агресия, да избухва, да не се контролира.
В положителен план се отключва силен хъс за победа, съревнователен устрем, изплуват на повърхността неподозирани сили и способности, човек умее да оцелява в обективно сложна и кризисна обстановка, където друг трудно би оцелял.
Жажда за власт, притежание, контрол над хора и събития, които не са умерени и предизвикват обратен от очаквания ефект. Животът на такива хора често е съпътстван от кризи, перманентни трансформации, които сами предизвикват с подобно поведение.
Този аспект създава опасност от инциденти, насилие, съществува често в картата на военни или хора, които се развиват в силови структури, също- политиката, голямата сцена.
В картата на една жена този аспект може да покаже властен партньор, конфронтации, дори склонност към агресия и насилие във връзката.
Отношенията с децата е сложно или по външни причини може да ескалира принудително отделяне от тях.
Квадратурата между Плутон и Слънцето е аспект, който ако бъде овладян, контролиран, тогава ще може да играе и положителна роля, ще допринася за сдобиването с власт, чисто материални блага. Но ако не се овладее, тогава личността ще се сблъсква с перманентни обрати, кризи в живота, когато аспектът е квадратура. При опозиция- човек се сблъсква с трудности, неразбиране, агресия от страна на околните, това е повод за огорчение, отбранителни позиции, може да има силно разрушителен ефект върху личността, тя да се чувства самотна, огорчена, отхвърлена, наранена. И двата аспекта изискват, за да се превъртят в положителна посока, човек съзнателно да се стреми да бъде по-умерен в своите желания и чувства. Опозицията е онова, което ни липсва и привличаме или притежаваме, но отключваме под външен натиск, но човек разпознава негативите в трудни моменти и с времето все повече се контролира. При квадратурата осъзнаването на първопричините за случващото се е по-трудно, но е възможно, ако другите аспекти от картата го потвърждават и може да доведе до мощно духовно пробуждане.

 

Mariana Petrova

Добави коментар

Натиснете тук, за да публикувате Вашия коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *