Асцендент и релокации Интересно

Асцендент Овен

Асцендентът Овен ще усили лидерските ви качества или ще допринесе за отключване на по-висока инициативност, смелост, предприемчивост, състезателен хъс, така че да разгърнете потенциала си и осъществите намеренията си.

Този Асцендент ще запали ентусиазма, който е в началото на всяко действие, първа крачка към успеха.

Ако по природа сте по- енергични, този асцендент допълнително ще усили тази ваша характеристика и може да ви превърне в победители, които се борят за интересите си и ги постигат.

Зодиакалният знак Овен показва според своето местоположение в иднивидуалната карта- къде се намира „двигателят“, който ви дърпа напред и нагоре…Е, когато Овен е на Асцендента- вие сте „моторът“ на вашия „влак“, по- друг начин казано- можете в значима степен да контролирате и направлявате събитията в живота си, а това е сила, но и отговорност, която от една страна перманентно ще изпитва устойчивостта ви и лидерските ви амбиции, а от друга- ще ви направи по-независими, силни, устойчиви на външни влияния.

Този асцендент може да ви е много полезен, ако по правило ви липсва увереност, способност да отстоявате правата и интересите си и сте в зависимост от хора или обстоятелства. Най-ценните качества, които ще подчертаете ще бъдат- смелост, воля, борбеност, вяра в успеха. Каквито и други способности да притежава човек, ако в началото не са горе-изброените и няма действие- тогава те се изгубват…

Не случайно Овен е първият зодиакален знак и като Асцендент е много силен, всъщност, това е половината път към успеха.

Все пак много зависи и къде /в кой зодиакален знак и  кой дом/ е поставен Марс, също как е аспектиран. Знакът ще покаже начина, маниера, способите и „оръжията“, които ще използвате, за да постигнете целите си. А домът- в коя сфера от живота можете да очаквате пробив, себе-реализация, силен мотив за действие…

Където е Господарят на хороскопа /управителят на асцендента/- тези приоритети от живота се превръщат във водещи.

При асцендент Овен, ако Марс се намира в 1 дом: надарява ви с по-голяма физическа сила, състезателен хъс, борбеност, които по един естествен начин ви подтикват да бъдете по-инициативни, така че да постигнете целите и намеренията си. Това положение е отлично за хора, които съществуват в конкурентна среда, които са лидери, управлява своя собствен живот, но и на обкръжението си. Ако Марс е добре аспектиран- гарантира голяма пробивност, показва победители, водачи, управленци, предприемачи. При напрегнати аспекти- трябва да се пазите от инциденти, особено в областта на главата, също- прекалената упоритост и прояви на нетолерантност да не предизвикат обратен от очаквания резултат.

Марс във втори дом:  ще сте доста предприемчиви и находчиви във връзка с подобряването на финансовото ви състояние. Няма да чакате пасивно външни фактори да определят благосъстоянието ви, напротив- вие ще се борите за чисто материални придобивки, повишение на комфорта ви на съществуване, така че да материализирате вашите  желания. Действията ви ще станат доста практични и каквото и да правите, то винаги ще е ориентирано към вид изгода или няма да действате против интересите си. Ако Марс е добре аспектиран- действията ви ще са високо-ефективни и могат да ви отведат към богатство. При напрегната аспектация- трябва да внимавате вид пресилване в тази област, преминаване на определени граници да не предизвика загуби.

Марс в трети  дом: голяма част от вашата инициативност ще бъде свързана с това да повишавате вашите знания, да получавате ценна информация, от която после да се възползвате, така че да реализирате потенциала си. Може да се превърнете във вид посредник на важно знание, предимно онова, което пали вашия собствен ентусиазъм. Водеща тема или път към успехите ви се превръщат- високата социална активност, създаване и укрепване на връзки, които се превръщат в мост към успехите ви. Вие ще можете да си служите с думите като с оръжие, да водите битки, да се съревновавате и да побеждавате. Може да печелите, ако пътувате, занимавате се с техника, транспортна дейност..При добри аспекти- вие сте забележителен оратор! При напрегнати- пак така сте отличен оратор, но може да живеете във висока конкурентна среда, да си създавате множество врагове.

Марс в 4 дом: голяма част от енергията ще бъде насочена към това да укрепвате вашия дом, семейство или това е показател, че държите много на сигурността и ще влагате доста енергия, за да я постигнете. В оптимален вариант- вашият дом ще стане вашата крепост, защото развивате семеен бизнес, а може заниманията ви да са такива, че да е позволено да ги извършвате от дома си. Марс изисква действие, то може да се осъществи във вечни ремонти или занимания със строителство, недвижимо имущество. В най- неприятна форма- ще се състезавате с вашето семейство, а това ще води до конфликти. При добри аспекти- това ще е семейство на самостоятелни лидери, които си дават свобода и се уважават, а при напрегнати- хармонията у дома ще е почти изключена, ще трябва да се вземат съзнателни мерки.

Марс в 5 дом: ще се стремите да гребете от живота с пълни шепи и ще проявите голяма инициативност, така че да превърнете ваша сърдечна мета в реалност. Отключва се творческият ви потенциал, който може да ви направи щастливи, способни да порадвате сърцето си, да изпъкнете, да бъдете себе си. За мъжете- стават завоеватели в  любовта, а за жените- превръщат се в чувствени преластителки. При положителни аспекти- любовни романи, цветни и красиви преживявания с любими хора, също-успехи в бизнеса, при напрегнати аспекти- жадност за приключения, които ще водят до разочарования, да се избягват рискови действия, бързи печалби, хазарт, необмислени любовни авантюри.

Марс в 6 дом– избирате си конкурентна работна среда, вероятно и напрегната, но и такава, в която можете да изпъквате чрез собствената си инициативност, дееспособност, сръчност. Можете да бъдете самостоятелни на работното си място или да си извоювате лидерски позиции в колектив. Може да се превърнете в работохолици, а ежедневието ви да бъде доста динамично, натоварено от ангажименти и успешно. При положителни аспекти- успехи в работата, отличен тонус  и дееспособност, при напрегнати- неприятности от конкуренция, пренапрежение може да доведе до проблеми със здравето.

Марс в 7 дом– фокусът е да получавате по-широка подкрепа от околните, да имате успехи пред публика или да се сдобивате с популярност. При това положение вие се съгласявате да зависите повече от одобрението на отсрещната страна. Ако си търсите енергичен и силен партньор- така има голяма вероятност да го откриете, а той пък вероятно ще направлява живота ви. Това е подходяща позиция за онези, които имат публична дейност, стремят се да разбират очакванията и нуждите на другите и да отговарят на тях до степен на мисия. Ако Марс е положително аспектиран- способност да се влияе на околните, да се управляват и насочват, сдобиване с популярност. При напрегнати- загуба на контрол над събитията.

Марс в 8 дом– всичко, което вършите ще го вършите с голяма страст, ще си поставяте цели, които са значителни и водят до крупни печалби и успехи. Крайна цел ще бъде съвсем практична, отнасящи се до вид облаги, които вие ще постигате като получавате подкрепа и одобрение от страна на влиятелни личности, партньори, финансови или държавни институции. Животът ви едва ли ще е спокоен, ще е съпътстван с тайни, опасности и кроежи на планове, но ако Марс е добре аспектиран- ще имате крупни печалби и забележителен любовен живот. При напрегнати аспекти- опасност от насилие и загуби, проблеми с официални и държавни структури.

Марс в 9 дом– голям хъс за успехи и излизане извън границите на постигнатото, надскачане на личните постижения чрез перманентно увеличаване на знанията, квалификацията, общуване с влиятелни личности, чрез пътувания, само-реклама, поемане на рискови действия, откриване на все нови и нови възможности, чрез позитивно отношения към света, което се усилва, философски нагласи, духовно развитие, чрез пътувания, разширяване на влиянието. При позитивни аспекти- голяма смелост, идеализъм, уважение и просперитет, при напрегнати- преувеличения, разпиляване в различни посоки..

Марс в 10 дом–  всички усилия, инициативност и понятия са насочени към покоряването на високи върхове, сдобиване с престижни социални позиции, успехи в кариерата. Ако Марс е добре аспектиран- лидерските или управленски позиции са почти гарантирани. Това е отлично положение за върхови постижения, при които инициативността в съчетание с лидерски претенции се увенчават с успех. При напрегнати аспекти- полагат се много усилия за изкачване към върха, това е лайтмотив, но той е свързан с голямо напрежение, необходимост да се воюва на всяка крачка, създава се опасност от „падане от високо“.

Марс в 11 дом– голяма инициативност в посока постигане на популярност, обществен престиж, получаване на широка подкрепа от страна на околните-общо, в частност- приятели, колеги, средата на съществуване. Привличат се енергични личности, които помагат при нужда. Ако Марс е добре аспектиран, тази позиция ще доведе до популярност, успехи при работа пред публика, с клиенти, при управленски позиции, при наличие на конкуренция, която се побеждава. При напрегнати аспекти- враждебна среда на съществуване, сблъсък с недоброжелатели, които объркват бъдещите планове.

Марс в 12 дом- успехи при работа в социално-значими организации, фондации, лечебни заведения, санаториуми, затвори и т.н., също- при работа в усамотение, занимания с творчество. Все пак това е слаба позиция за Марс- част от енергията е отнета или блокирана, разпиляна. При добра аспектация- голяма изобретателност, намиране на тайни, допълнителни варианти за развитие, неявни , нерегламентирани действия имат успех. При напрегнати аспекти- скрити врагове, постоянни подмолни камъни, опасност за здравето.

 

Mariana Petrova

Добави коментар

Натиснете тук, за да публикувате Вашия коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *