Съновник

Буква Б

БАБА

БАБА

– ако видиш в съня си, приеми предложената ти помощ или съвет от приятелите, за да успееш да довършиш започнатата работа. Ако е бодра и весела, скоро ще срещнеш нови приятели. Ако е тъжна или грохнала, някой от познатите ти ще се възползва нечестно от тебе. Ако е непозната, спазвай поетите обещания, а ако е собствената ти баба, чакай радостни новини. Себе си ако сънуваш като баба, ще узнаеш нечия тайна.

БАБА И ДЯДО – ако сънуваш, ще срещнеш трудности в работата си. Ако сънуваш, че говориш със своите баба и дядо, чака те голяма радост, ще успееш в започнатото.

БАБУВАНЕ (виж АКУШЕРКА, РАЖДАНЕ, РОДИЛКА) – ако насън бабуваш, пази се от измамници и внимателно обмисляй постъпките си.

БАВИШ – ли се насън, ще ти се наложи наяве да бързаш и да наваксваш срокове в работата си.

БАГАЖ – ако носиш в съня си, с много труд ще постигнеш успехите си. Ако го опаковаш или разопаковаш, ще трябва да проявиш повече търпение и упорство в работата. Ако загубиш или ти откраднат багажа, ще изоставиш или ще ти отнемат делата, с които си се захванал.

БАГАЖНИК – на автомобил в съня е знак, че трябва да се подсигуриш с резервен план, вариант или изход в начинанията, които ти предстои да предприемеш.

БАГЕР – ако видиш в съня си, значи някой се опитва да провали работата ти или да ти попречи.

БАДЕМ – ако сънуваш бадемово дърво, значи ще срещнеш много препятствия – колкото по-голямо е дървото, толкова по-големи ще са спънките. Ако се качиш на бадемово дърво, ще получиш заслужени похвали. Сладки бадеми ако ядеш, чакай добри вести, горчиви ли са – внимавай, защото скоро ще загубиш някоя придобивка. Ако ти дават цъфнало бадемово клонче в съня ти и го вземеш, може скоро да се сгодиш, а ако си семеен – да се сдобиеш с дете.

БАДЖАНАК – ако сънуваш баджанака си, чакай семейни сплетни. Ако говориш или се пазариш с него, ще се изкушиш да изневериш на жена си.

БАЕНЕ (виж БАЯ, БАЯЧ, ВРАЧУВАНЕ) – ако насън баеш някому, неволно ще станеш изповедник на досадна личност. Ако на тебе ти баят, пази се от прибързани запознанства и приятелства.

БАЗА – ако сънуваш, значи ще имаш възможност да се изявиш в някоя област – военна, селскостопанска, учебна, спортна.

БАЗАР (виж БЕЗИСТЕН) – ако видиш или посещаваш насън, предстои ти нов бизнес, който ще ангажира значителна част от времето и средствата ти.

БАЗИЛИКА – ако видиш в съня си, ще намериш решение на важен проблем. Ако влезеш в нея, чака те просперитет. Ако е полусрутена, значи ще се колебаеш и ще се съмняваш какъв път да избереш.

БАИР (виж ВЪЗВИШЕНИЕ, ХЪЛМ) – ако изкачиш в съня си, ще постигнеш успех в начинанията си. Колкото по-висок е, толкова повече ще се радваш на успеха си.

БАЙОНЕТ (виж ЩИК) – ако видиш, носиш или те промушат с него насън, ще претърпиш временно поражение в работата или в интимния живот. Ако изгубиш байонет, скоро ще се срамуваш от постъпките си.

БАЙПАС – че ти правят, ако сънуваш, предсказва интервенция в интимния ти свят, възможно е да се появи съперник в любовта. Ако ти правиш байпас, скоро ще се намесиш в чужда романтична връзка.

БАЙРАК, БАЙРАКТАР (виж ЗНАМЕ, ЗНАМЕНОСЕЦ). –

БАКАЛИН, БАКАЛНИЦА – ако видиш в съня си, не се захващай с рисковани парични вложения и необмислени инвестиции. Себе си ако сънуваш като бакалин, значи ще се оплетеш в собствените си хитрини.

БАКЕНБАРДИ – че имаш, ако сънуваш, ще се гордееш с близките или приятелите си.

БАКЛА – ако видиш, садиш, береш, готвиш или ядеш в съня си, чакат те неприятности в семейството, проблеми с по-възрастни роднини.

БАКЛАВА (виж СЛАДКИШИ, СЛАДКО) – ако ядеш насън, има опасност познати или приятели да се намесят в семейните или интимните ти тайни и да предизвикат раздор.

БАКТЕРИИ (виж БАЦИЛИ) – ако видиш в съня си, ще се грижиш за болник или ще се ядосваш заради дребни щети.

БАКШИШ – ако даваш в съня си, ще ти се наложи да търсиш допълнителни доходи, за да закърпиш бюджета си. Ако получаваш бакшиш, изневиделица ще получиш допълнителни средства.

БАКЪР (виж МЕД) – ако обработваш, купуваш или продаваш насън, предстои ти да влагаш много усилия и средства в нещо, което почти няма да има възвръщаемост. Предмети от бакър ако гледаш или пипаш в съня си, чакат те проблеми и стълкновения със семейството или с комшиите.

БАЛ – в съня предсказва скорошно влюбване. Ако си на бал, но не се чувстваш щастлив, някой ще се подиграе с тебе пред хора, на чието мнение държиш. Ако си “звездата на бала”, чака те бърза и бляскава кариера. Ако е бал с маски, пази се от зложелатели и ласкатели.

БАЛАДА – ако пишеш, четеш или слушаш насън, ще тъгуваш по близък човек, който е или ще отпътува надалеч.

БАЛАЛАЙКА – в съня предсказва неочаквано пристигане на шумни, бъбриви и весели гости, които може и да забравят да си отидат.

БАЛАМА, БАЛАМОСВАНЕ – ако сънуваш, че те баламосват, ще научиш за неосъществен заговор срещу тебе. Ако ти баламосваш някого, ще подцениш истинските възможности на съперниците си.

БАЛДАХИН – в съня гарантира, че ще получиш заслужени хвалебствия и признание за работата си.

БАЛДЪЗАТА – си ако сънуваш, очертава се кратък флирт на работното място, но се пази от усложнения и обвързване.

БАЛЕРИНА – в съня предвещава голямо разочарование – от работата или от любим човек. Себе си ако видиш като балерина, много внимавай – по два пъти проверявай и подлагай на съмнение всичко, с което си се захванал.

БАЛЕТ – ако гледаш насън, е лош знак – повечето от нещата в работата и личния живот ще се объркат, възможни са загуби. Ако участваш в балетна трупа или спектакъл, значи ще претърпиш неуспехи в бизнеса. За влюбените подобен сън предсказва неразбирателство и ревност.

БАЛКОН – ако видиш в съня си, ще чуеш неприятни вести за далечни приятели. Ако сънуваш, че стоиш на балкон, значи ще пожънеш кратковременни успехи в работата си. Ако гледаш близък човек на балкон, скоро ще се разделите за дълго време. Ако стоиш непосредствено под балкон, няма да получиш признанието или наградата, които ти се полагат.

БАЛОНИ – в съня ти ако се издигат във въздуха, ще загубиш пари или ценности. Ако летиш с балон, чака те щастие, но внимавай, защото може сам да го предотвратиш или почерниш. Ако видиш деца, които си играят с балони, ще направиш важно откритие. Ако се радваш на балони в съня си, значи храниш напразни надежди.

БАЛОТАЖ – “в съня предсказва трудности, пречки или опасности при решаване на важен проблем; предстои ти несигурен, пълен с напрежение период.”

БАЛСАМ (виж МЕХЛЕМ) – че използваш, ако сънуваш, ще имаш неприятности. Купуваш ли балсам насън, близки хора ще те потърсят за помощ или съвет.

БАЛТОН (виж ВРЪХНИ ДРЕХИ, ПАЛТО) – чужд ако обличаш насън, ще молиш приятели за помощ. Ако носиш стар, избелял или протрит балтон, ще ти се наложи сам да се справяш с проблемите си с много упоритост и трудолюбие. Ако купуваш нов балтон, ще започнеш нова работа. Ако загубиш балтона си, може да загубиш близък приятел или високоплатена работа.

БАМБУК – в съня издава скорошно реализиране на силни сексуални желания. Да ядеш бамбук насън, значи да се впуснеш в бурна и екзотична, но краткотрайна любовна връзка.

БАМЯ – ако садиш, береш, готвиш или ядеш насън, показва, че ти предстоят грижи, изморителна работа или проблеми с малки деца.

БАНАН – ако видиш насън, скоро някой досадник ще се лепне за тебе. Ако ядеш банани, предстои ти усилен и изтощителен труд. Ако са презрели, ще се конфронтираш с партньорите си. Ако купуваш или продаваш банани, ще те въвлекат в неизгодна сделка. Ако някой ти дава банани насън, ще научиш приятни вести или ще получиш изненадващ подарък.

БАНДА (виж ПРЕСТЪПНИК, ШАЙКА) – ако сънуваш, че си или ставаш член на банда, ще станеш жертва на лековерието си. Ако я оглавяваш, сам ще си навлечеш неприятности.

БАНДЖО – ако видиш в съня си, ще изпаднеш в деликатна ситуация, която ще изисква светкавична реакция. Ако слушаш да свирят на банджо, незначителни грижи временно ще ангажират вниманието ти. Себе си ако сънуваш да свириш на банджо, чакат те кавги с интимния партньор.

БАНДИТ (виж РАЗБОЙНИК) – ако видиш насън, чака те печалба. Ако те гонят бандити или те бият, ще си навлечеш гнева на вишестоящ. Ако ги надвиеш, ще надвиеш враговете, които те злословят.

БАНЕЛИ – “ако сънуваш, че носиш дреха с банели, стремежите ти няма да се осъществят; желаеш повече, отколкото можеш да постигнеш.”

БАНИЦА – ако сънуваш, чака те благополучие. Ако ядеш баница в съня си, ще се радваш на приятна компания и дълги гуляи, но ще похарчиш трудно спечелени пари. Ако правиш баница насън, може бързо да натрупаш имот.

БАНКА – ако гледаш в съня си, предсказва неочаквани загуби в бизнеса, проблеми със завистници и неприятели. Ако насън работиш в банка, успехът на делата ти е много несигурен, съществува риск от бърза печалба, но и от внезапна загуба на пари. Ако влезеш в банка насън, значи скоро ще имаш златна възможност да осъществиш отдавнашна своя мечта, но само ако си много предпазлив.

БАНКЕТ – в съня си ако си на банкет, чака те неразбирателство с приятели.

БАНКНОТИ (виж ПАРИ) – ако виждаш в съня си, значи наяве няма да ги имаш, но пък ще се радваш на обществен престиж. Ако ги пипаш или броиш, пази се от болест.

БАНКОВА СМЕТКА (виж ВЛОГ) – ако сънуваш банковата си сметка празна, значи трябва да ограничиш разходите си и да внимаваш в паричните си дела. Ако е пълна, значи скоро ще имаш допълнителни приходи или ще направиш успешна финансова операция.

БАНКОМАТ – в съня предупреждава за финансови проблеми, загуба на имущество или на положение или за непредвиден разход на средства.

БАНКРУТ – в съня предсказва, че са възможни сериозни, макар и временни финансови проблеми в бизнеса. Пази се от спекулации и внимателно обмисляй предстоящите планове.

БАНСКИ КОСТЮМ – че си облякъл, ако сънуваш, ще чуеш хубави думи за себе си и ще се радваш на комплименти.

БАНЯ – ако видиш в съня си, чака те добро здраве. Ако влизаш в нея, ще се радваш на приятни преживявания. Ако в нея има и други хора, ще се сдобриш с враговете си. Ако е гореща, предстоят ти премеждия или опасности, ако е хладна – дълго време ще живееш спокойно и безпроблемно.

БАР, БАРМАН, БАРМАНКА (виж ВАРИЕТЕ, РЕСТОРАНТ) – ако сънуваш, че притежаваш бар, не бързай да се радваш на придобивките си – успехите ти ще са със съмнителна трайност. Ако в съня си виждаш бар или влизаш в него, значи късметът ще те подведе точно когато най-много ти е необходим. Себе си ако сънуваш като барман, ще се стремиш към лесни победи или непочтени придобивки. Жена ако сънува барман, ще се увлече по вятърничав или непочтен мъж. Ако се сънуваш като барманка, ще похарчиш цяло състояние за съмнителни удоволствия. Мъж ако види в съня си барманка, значи ще се впусне в рискован бизнес.

БАРАБАН (виж ТЪПАН) – ако сънуваш, чакай клюки и сплетни по твой адрес. Ако ти биеш барабан, значи нарочно или неволно ще наклеветиш някого.

БАРАЖ – ако в съня ти два отбора играят мач бараж, значи отдавнашен личен или служебен проблем ще намери неочаквано разрешение.

БАРАКА – в съня предвещава загуба на пари и голяма сиромашия. Колкото по-неугледна и порутена е, толкова по-големи ще са щетите.

БАРБЕКЮ – ако насън видиш или ядеш от месото на животно, печено на чеверме, ще те нападнат досадници или роднини ще ти натрапват претенциите си.

БАРЕТА – ако носиш насън, зложелател ще съживи твои неприятни спомени. Ако я загубиш, ще се отървеш от стари срамни тайни.

БАРИЕРА – “ако видиш пред себе си насън, ще се чувстваш несигурен в собствените си сили; готов си да се откажеш от започнатото. Ако я преодолееш, ще се справиш с голямо препятствие в работата или личния си живот.”

БАРКОД – този сън съобщава, че всяко твое нарушение или провинение ще бъде сериозно санкционирано. Пази се.

БАРОМЕТЪР – в съня е обещание за скорошна промяна, но с колебливи последствия за сънуващия. Ако е счупен, очаквай да възникнат спорове и конфликти с колеги или съседи.

БАРОН, БАРОНЕСА – че си, ако сънуваш, неволно ще се оплетеш в интриги срещу близък приятел. Ако се срещнеш или разговаряш с барон или баронеса, ще научиш за заговор срещу себе си.

БАРУТ – ако видиш в съня си, предсказва, че скоро ще ти се наложи да прикриваш свои или чужди нечисти дела. Ако го пипаш, чака те непосредствена опасност, сам си създаваш неприятности.

БАРХЕТ – в съня е обещание за дълготрайно семейно разбирателство и уют в дома.

БАС (виж ОБЗАЛАГАНЕ) – ако печелиш насън, бързо трябва да откриеш и да се опиташ сам да поправиш грешките си, защото иначе другите ще ти ги натякват. Ако губиш бас, значи тревогите ти са неоснователни, защото работата ти е безупречна.

БАСЕЙН – ако плуваш или скачаш в басейн насън, ще се разочароваш от приятелите си

БАСКЕТБОЛ – ако играеш или гледаш насън, ще ти се наложи да потърсиш помощ от колеги за осъществяване на плановете ти или на пряката ти работа. Ако вкарваш кошове, успехите ще дойдат по-бързо, отколкото очакваш.

БАСМА – ако купуваш или шиеш насън, скоро ще те измамят. Ако носиш басмени дрехи, някой ще злоупотреби с доверието ти.

БАСОВ ГЛАС – ако слушаш в съня си, ще пострада реномето ти или някой ще ти засвидетелства неуважението си. Ако твоят глас е басов в съня ти, значи ще изпаднеш в ситуация, от която ще станеш за смях.

БАСТУН – ако намериш в съня си, скоро ще имаш осезаем напредък в работата, не се колебай да вземаш бързи решения. Ако ходиш с бастун, някой тайно ти помага. Ако видиш счупен бастун, ще възникнат внезапни спънки и препятствия в работата ти.

БАТАЛЬОН (виж ВОЙНА, ВОЙСКА). –

БАТЕРИИ – ако купуваш или зареждаш насън, ще кроиш планове за нова работа. Ако са изхабени, значи плановете ти няма да се осъществят – строиш въздушни кули или разчиташ на несигурни доходи.

БАТИСТА – в съня предсказва подарък или друга приятна изненада от скъп човек.

БАЦИЛИ (виж БАКТЕРИИ) – в съня предвещават многобройни неприятности, изтощителни кавги, глупави недоразумения, измама на дребно.

БАЩА – си ако сънуваш, значи някой ще се опита да те подчини, да ти наложи волята си. Ако баща ти те милва, усмихва ти се или ти говори, ще имаш успехи във всичко, което започнеш. Баща си умрял ако видиш насън, чака те голям срам, ще се срамуваш за постъпките си. Баща че си, ако сънуваш, по-млад роднина или приятел ще потърси закрила от тебе.

БАЯ, БАЕНЕ (виж ВРАЧУВАНЕ), БАЯЧ – ако видиш в съня си, избягвай ласкатели и не се доверявай на слабо познати хора. Себе си ако сънуваш като баяч, значи ще се оставиш в ръцете на безскрупулни личности.

БДЕНИЕ – край мъртвец ако сънуваш, значи усилията ти ще бъдат щедро възнаградени.

БЕБЕ (виж КЪРМАЧЕ) – насън ако видиш или чуеш да плаче, има опасност за здравето ти. Ако е здраво и хубаво бебе, ще се радваш на любов и сърдечни приятели. Ако жена сънува, че се грижи за бебе, ще я измами близка приятелка. Своето бебе ако сънуваш болно, чакат те многобройни неприятности. Ако е здраво или ходи самo, значи скоро ще получиш възможност за самостоятелна изява, за независима работа или да се докажеш като лидер сред приятели и колеги. Ако сънуваш, че си бебе или че ти говори бебе, значи ще станеш участник във или свидетел на някаква дяволия, хитрина, шмекерия. Възрастен ако сънуваш като бебе, ще му дължиш услуга или неволно ще го измамиш.

БЕБЕШКА КОЛИЧКА, БЕБЕШКО КОШЧЕ – ако видиш насън, трябва да бъдеш изключително прецизен в работата си, за да избегнеш допълнителни грижи и неприятности.

БЕГЛЕЦ – че си, ако сънуваш, значи ще напреднеш в работата си за сметка на добър приятел или колега.

БЕГОНИЯ – ако купуваш, садиш или късаш насън, означава, че някой таи черни мисли към тебе.

БЕДА – ако сънуваш, че си изпаднал в беда, значи със сигурност се задават тежки дни. Ако в съня ти други са в беда, неприятностите ще са около тебе, но няма да те засегнат пряко.

БЕДЕН, БЕДНЯК – че си, ако сънуваш, чакай непредвидени пари или приходи. Ако видиш бедняк или говориш с него, ще те помолят за заем.

БЕДРА – ако гледаш в съня си, ще тъгуваш по любим човек. Своите бедра ако виждаш в съня си, значи някой тайно те обича.

БЕДСТВИЕ – ако наблюдаваш в съня си, обвинявай само себе си за неуспехите си.

БЕЗВКУСЕН – ако ядеш нещо безвкусно насън, ще останеш равнодушен към молба за помощ, отправена към тебе.

БЕЗДЕЛНИЧА, БЕЗДЕЛНИК – че си, ако сънуваш, няма да успееш да реализираш плановете си. Ако насън познатите ти или някои твои приятели безделничат, значи ще научиш, че ги е сполетяла някаква беда.

БЕЗДЕТЕН (виж ЯЛОВ) – ако ти говори или ти се усмихва насън, скоро ще се сдобиеш с дете.

БЕЗДНА – ако сънуваш, че стоиш на ръба на бездна или падаш в нея, предсказва голяма опасност за здравето ти. Ако преминаваш над бездна насън, може скоро да разбереш, че си почти разорен.

БЕЗДОМЕН, БЕЗДОМНИК – че си, ако сънуваш, предстоят ти много нови запознанства, изяви в обществото или пък делово пътуване.

БЕЗИСТЕН (виж БАЗАР) – ако сънуваш, че влизаш в безистен, предстоят ти непредвидени разходи.

БЕЗМОТОРЕН САМОЛЕТ (виж ДЕЛТАПЛАН) – ако видиш или управляваш в съня си, чака те голям успех. Ако падне, е лош знак – ще претърпиш крушение.

БЕЗОБЛАЧЕН – ден ако сънуваш или ако насън гледаш безоблачно небе, чакай бурни разправии у дома или на работното място.

БЕЗПЛОДЕН (виж СТЕРИЛЕН, ЯЛОВ). –

БЕЗПЛОДНО ДЪРВО – ако гледаш насън, предстоят ти загуби в работата, неосъществени планове, неудачи в бизнеса.

БЕЗПОРЯДЪК, БЕЗРЕДИЕ (виж БЪРКОТИЯ, ХАОС) – ако видиш в съня си, пази спестяванията си от изпаднали в нужда роднини. Не давай на заем, няма да ти ги върнат.

БЕЗСЪЗНАНИЕ (виж КОМА) – ако сънуваш, че си изпаднал в безсъзнание, чака те неочаквано наследство, шестица от тотото или друга внезапна печалба.

БЕЗТЕГЛОВНОСТ – ако сънуваш, че си в безтегловност, с голяма лекота ще преодоляваш всякакви препятствия в работата си. Ако се учиш, ако изучаваш нещо, ти предстои бърз напредък или успешно вземане на изпити.

БЕЙЗБОЛ – ако гледаш или играеш насън, пази се – приготвили са ти капан.

БЕКАС – ако уловиш или уцелиш насън, ще получиш изгодно предложение, което може да промени живота ти. Ако го ядеш, чака те наистина голям късмет.

БЕКОН – ако ядеш насън, но ръцете ти са чисти, значи ще се измъкнеш чист от тъмна афера. Ако е прекалено солен или ръцете ти са мръсни, чакай неприятности. Ако купуваш бекон, ще ти стоварят работа, която не ти е по сърце.

БЕЛАДОНА – в съня издава тъмни мисли и тайна злонамереност към някой познат, който е предизвикал неудовлетворение или раздразнение у тебе. Ако садиш, купуваш или изобщо пипаш беладона, може вместо на него на себе си да причиниш зло или да си навлечеш сам неприятности.

БЕЛЕГ – по тялото си ако видиш насън, ще претърпиш сериозна загуба. Колкото по-голям и грозен е белегът, толкова по-голяма и сериозна ще е загубата.

БЕЛЕЖКА, БЕЛЕЖНИК – ако сънуваш, че намираш и четеш бележка, значи ще сватуваш или сводничиш между влюбени. Ако сънуваш, че ти пишеш бележка или че пишеш в бележник, значи ще молиш някого да ти помага в любовта.

БЕЛЕЗНИЦИ – ако видиш насън, заплашват те болести и неприятности. Ако ти си в белезници, противниците ти ще успеят да те измамят или надхитрят. Ако другиго сънуваш с белезници, значи ще успееш да се наложиш над конкурентите си.

БЕЛИ ДРЕХИ – ако носиш насън, чакат те ядове или влошаване на здравето. Близък човек ако е с бели дрехи, скоро ще чуеш добри вести за него.

БЕЛИ ЖИВОТНИ ИЛИ ПТИЦИ – ако видиш в съня си, предстоят ти щастие, спокоен и честит живот, радост и разбирателство.

БЕЛОВЛАС, БЕЛОКОС – ако видиш в съня си, значи някой ще те учи на занаят. Себе си ако видиш белокос, ще се радваш на добри приятели и успехи във всяко ново начинание.

БЕЛОСВАНЕ (виж ВАР, ИЗБЕЛВАНЕ) – дрехи, къщата си или отделни стени ако белосваш насън, значи ще сториш добро на себе си и на роднините си. Ако белосваш лицето си, чакат те притеснения, ще се срамуваш от близките си.

БЕЛОТ (виж ИГРА, КАРТИ) – ако играеш или гледаш насън, предстоят ти празненства и веселия.

БЕЛТЪК – на яйце ако видиш или ядеш насън, ще се наложи да се откажеш от досегашните си партньори и да потърсиш нови.

БЕЛЬО – ако гледаш насън, ще ти се наложи да бъдеш по-пестелив. Ако купуваш бельо, не споделяй личните си успехи или проблеми с недобросъвестни или непочтени хора. Бельо ако шиеш или кърпиш в съня си, с тежък труд ще печелиш препитанието си. Бельо ако подаряваш или ти дават насън, ще постигнеш интимна близост с отдавнашен познат. Ако себе си видиш само по бельо, хората ще те одумват.

БЕЛЯ (виж ПАКОСТ) – ако правиш насън, ще влошиш репутацията си сред влиятелни личности.

БЕЛЯЗАН – ако видиш в съня си и говориш с него, ще доживееш до дълбоки старини. Себе си ако сънуваш белязан, ще те обидят жестоко наяве.

БЕНГАЛСКИ ОГЪН – ако видиш или палиш насън, ще постигнеш успех в рисковано или хазартно начинание, ще изпиташ удоволствие от пакости или забранени действия. Ако насън се опариш на бенгалски огън, бъди особено внимателен и предпазлив.

БЕНЗИН, БЕНЗИНОСТАНЦИЯ – ако видиш в съня си или пълниш колата си с бензин, чака те изненада, която ще ти донесе кратка радост и дълго разочарование.

БЕНКИ – ако видиш насън или гледаш бенки по тялото си, значи имаш тайни врагове. Ако избелеят и изчезнат, ще надвиеш зложелателите си.

БЕНТ – в съня издава опасност от неприятно служебно пътуване. Ако ходиш по бент насън, ще започнеш работа в друг град. Ако видиш как се скъсва, трябва да си много предпазлив в работата си – предстоят големи проблеми.

БЕРИТБА, БЕРЕШ – ли насън, значи е дошло време да се порадваш на придобивките си.

БЕСЕДА (виж РАЗГОВОР) – ако водиш с някого насън, добрите ти намерения ще останат неразбрани. Ако слушаш други да беседват, предстои ти още дълго да учиш.

БЕСЕДКА – ако видиш или строиш в съня си, чака те тайна любовна среща.

БЕСИЛКА, БЕСЕНЕ – “ако сънуваш, значи бързо ще забогатееш; може да спечелиш от хазартни игри. Ако видиш бесило с обесен на него, чакат те неприятности, свързани с пари. Ако сънуваш, че бесиш някого, ще имаш фалшиви приятели. Тебе ако те бесят, ще чуеш лоши думи и обиди, ще понесеш тежка присъда. Ако се сънуваш обесен, внезапно и лесно ще решиш сериозен паричен проблем. Ако сам се бесиш в съня си, ще се радваш на уважение и почести.”

БЕСНИ ЗВЕРОВЕ – че те гонят, ако сънуваш, ще се сдобриш с роднина или приятел. Ако те настигнат или те ухапят, ще простиш обида или изневяра от близък човек.

БЕТОН – ако видиш, бъркаш или изливаш, значи ще се стремиш към по-висок служебен пост с нечестни средства.

БИБЕРОН – в съня издава, че бягаш от неприятни истини и от реалността. Ако смучеш биберон в съня си, значи загърбването на проблемите ще ти създаде сериозни неприятности.

БИБЛИОТЕКА – ако видиш в съня си, ще получиш щедро възнаграждение за положен труд. Библиотека ако посещаваш, значи трябва още много усилия да положиш, за да постигнеш желанията си. Ако подреждаш библиотека насън, значи ти предстои да слагаш в ред собствения си живот.

БИБЛИЯ – ако четеш насън, чака те много радост в семейството. Ако я загубиш, дълго време ще тъпчеш на едно място в работата си или в личните дела. Ако ти дават или си купуваш библия, ще бъдеш подложен на съблазни и разнообразни изкушения.

БИВАК (виж ЛАГЕР) – “ако видиш или строиш в съня си, значи временно трябва да преустановиш делата, с които си се захванал; изчакването е по-успешната позиция на този етап.”

БИВНИ – на животно ако гледаш или пипаш в съня си, някой роднина ще бъде сполетян от голямо нещастие – може да претърпи сериозно произшествие. Колкото по-големи са, толкова по-голяма и дълготрайна е опасността.

БИВОЛ – в съня ти предвещава трудно постигане на целите. Ако те близне, ще имаш много деца. Ако умре, някой ще се опита да те ощети, да отнеме правата ти или да ограничи привилегиите ти.

БИДЕ – ако видиш в съня си, срамна семейна тайна ще излезе наяве, но това ще е за добро.

БИДОН – ако купуваш или носиш, ще се подлъжеш по празни приказки и лъжливи обещания. Ако е празен, загубите ще са много големи. Ако е пълен, щетите от доверчивостта ти няма да са непрежалими.

БИЖУ, БИЖУТЕР – ако видиш насън, ще общуваш с мошеници и спекуланти. Ако купуваш или продаваш бижута, ще те въвлекат в тъмни сделки. Ако себе си сънуваш като бижутер, може да имаш съдебни неприятности.

БИЗОН – в съня издава силен и властен, но глупав шеф или противник. Ако убиеш бизон, значи ще успееш с хитрост и дипломатичност да го изместиш или победиш.

БИК – ако те гони насън, ще станеш обект на нападки в работата си. Жена ако види в съня си бик, ще получи предложение за брак. Ако видиш бял бик, чака те голяма придобивка. Ако убиеш бик, ще се справиш с таен неприятел. Ако колиш бик, ще загубиш приятел.

БИКИНИ – ако купуваш или носиш насън, предстоят ти любовни терзания и колебание между двама партньори.

БИКОБОРЕЦ, БОРБА С БИКОВЕ (виж КОРИДА, ТОРЕАДОР) – ако гледаш или сънуваш, че си бикоборец, скоро ще имаш властта да се разпореждаш с други хора. Ако бикът те нарани, пази се, не приемай отговорни постове или длъжности.

БИЛЕ, БИЛКИ, БИЛКАР – в съня издават, че имаш таен помощник на своя страна. Себе си ако сънуваш като билкар, скришом ще помагаш някому. Билки ако купуваш, береш, сушиш или вариш, ще използваш чужди постижения, придобивки или съвети в своята работа.

БИЛЕТИ – от лотария ако купуваш или държиш в съня си, ще получиш изгодно предложение. Ако намериш билет, значи ще имаш неочаквана печалба. Ако са билети за кино, театър и др., значи ти предстоят възможности за светска изява.

БИЛО НА ПЛАНИНА – ако гледаш насън, ще срещнеш сериозни трудности в работата си. Ако сънуваш, че се изкачваш по него, ще получиш награда за добре свършена работа или ще успееш в отдавна започнато дело.

БИЛЯРД, БИЛЯРДНА МАСА – ако насън видиш билярдна маса или играеш билярд, е добър знак – чакат те лесни успехи. Ако гледаш други да играят, ще се радваш на чужди успехи. Ако сънуваш само билярдна щека или топка, е предупреждение, че успехите са твърде несигурни.

БИНГОЗАЛА (виж ЛОТАРИЯ) – в съня е знак за съмнителен късмет. Не разчитай прекалено на шанса или съдбата си.

БИНОКЪЛ – ако сънуваш, че гледаш през бинокъл, не бива да взимаш важни решения сам, а трябва да се допиташ до мнението и на близките си приятели. Ако купуваш или само видиш бинокъл, постарай се да опазиш тайните си от хорското любопитство. Ако ти дават бинокъл, ще очакват от тебе да бъдеш арбитър на чужд спор. Ако е счупен, предстои ти неразбирателство с трудни партньори.

БИНТ, БИНТОВАН – ако видиш насън, за кратко ще се грижиш за роднина. Ако себе си сънуваш бинтован, ще се отклониш от пряката си работа за известно време.

БИРА, БИРАРИЯ (виж КРЪЧМА, ПИВНИЦА, РЕСТОРАНТ) – в съня сочи напредък. Ако сънуваш, че пиеш светла бира, значи ще узнаеш поверителна информация. Ако е тъмна, ще те обвинят в нелоялност, корупция или нечестност. Ако е изветряла и с лош вкус, ще те налегнат досадни неприятности и неудачи. Ако насън наливаш бира в чаша и се образува много пяна, значи много представители от противоположния пол ще засвидетелстват интерес към тебе. Ако сънуваш, че си в бирария, пази се, защото недобронамерени хора те дебнат за грешен ход.

БИС, БИСОВЕ (виж АПЛОДИСМЕНТИ) – в съня сочат, че много хора ще се опитат да се намесят в работата или интимния ти живот с добри или лоши намерения.

БИСЕРИ (виж ПЕРЛИ) – ако видиш насън, значи сълзи. Колие от бисери ако носиш, дълго ще плачеш за любим човек. Ако някой ти дава бисер, чакай раздяла. Ако намериш бисер, предстои ти сърдечна мъка.

БИСКВИТИ (виж СЛАДКИ, СЛАДКИШ) – че ядеш, ако сънуваш, стягай куфарите за път.

БИСТРО (виж БЮФЕТ). –

БИТКА (виж СРАЖЕНИЕ) – ако гледаш насън, ще станеш свидетел на превратности и премеждия. Ако участваш в битката и загубиш, в никакъв случай не се доверявай на околните. Ако я спечелиш, ще излезеш от кризисен период.

БИТПАЗАР, БИТАК – ако видиш насън и ходиш из него, има опасност за здравето ти. Ако продаваш нещо на битак, ще загубиш достойнството си или някоя ценна вещ.

БИФТЕК (виж ПЪРЖОЛИ) – че ядеш, ако сънуваш, някой ще се разболее или ще умре. Ако приготвяш бифтек в съня си, пази се от огън или от пожар.

БИЦЕПСИ – ако гледаш в съня си, ще се страхуваш от по-силен съперник или противник.

БИЧ, БИЧУВАНЕ – “ако сънуваш, че държиш бич в ръката си, ще чуеш лоши думи за себе си; ако друг държи бич, очаква те понижение. Ако се самобичуваш, значи сам позволяваш на другите да те унижават.”

БИЯ, БИЕНЕ, БОЙ – “биеш ли се насън с непознати, наяве непознати хора ще ти сторят зло; ако пък са познати, значи хората ще ти имат страха и ще ти се подчиняват. Ако биеш сам себе си, чака те пътуване. Ако биеш жена си, значи ще ти изневери, а ако тя те бие, чакай гости отдалеч. Ако насън биеш умрял, скоро ще извършиш голяма несправедливост.”

БИЯЧ (виж БОДИГАРД, ПАЗАЧ). –

БЛАГИ ДУМИ – ако чуеш в съня си, ще се радваш на здраве и спокоен живот.

БЛАГОДАРНОСТ – ако изпитваш насън към някого, значи предстоят мир и любов в семейството ти.

БЛАГОДЕТЕЛ – че имаш, ако сънуваш, издава, че желанията ти надхвърлят реалните граници на възможностите ти и трябва по-трезво да прецениш ситуацията. Ако насън ти си благодетел, ще откриеш, че желанието ти да помогнеш на изпаднал в нужда приятел е имало прекалено висока цена и сега се нуждаеш от продължителна почивка.

БЛАГОРОДНИК – ако се видиш насън, може да те вкарат в затвор. Ако сънуваш, че си сред благородници, ще се свържеш със съмнителни хора заради външната им атрактивност.

БЛАГОУХАНИЕ (виж АРОМАТ) – ако долавяш в съня си, труден проблем ще се реши от само себе си. Чакай добри новини или изненадващ подарък.

БЛАЖНО, БЛАЖНА ХРАНА – ако пипаш или ядеш насън, предстоят ти сексуални подвизи.

БЛАНКА (виж АНКЕТА) – ако попълваш насън, ще срещнеш бюрократични спънки в работата си – може да се наложи да започнеш всичко отначало.

БЛАТО – ако сънуваш, е лош знак – предстоят ти премеждия, опасности, неприятности, загуби. Ако успееш да се измъкнеш от него, ще се справиш с много трудно положение.

БЛЕДОСТ, БЛЕДНИНА – ако сънуваш бледо своето лице, ще постигнеш забележителен напредък в работата си. Някой близък ако сънуваш с бледо лице, той може да се разболее.

БЛЕЕНЕ – ако чуеш в съня си, ще се наложи да проявиш щедрост или да откликнеш на отправена молба за помощ.

БЛЕСТЯЩИ – предмети ако пипаш или носиш в съня си, ще получиш вести, които ще те развеселят.

БЛИЖЕНЕ, БЛИЗАНЕ – ближеш ли някого или нещо, пази се от ласкатели и не давай пари на заем. Ако те ближе човек или животно, постарай се да угодиш на съседите си, за да не ти сторят зло.

БЛИЗКИ – твои че са умрели, ако сънуваш, значи ще чуеш добри новини за тях.

БЛИЗНАЦИ – ако видиш в съня си, успехите от труда ти ще надхвърлят всичките ти очаквания. Ако родиш близнаци, значи сегашните ти дела ще имат дълготрайни последици.

БЛОКАДА (виж ОБСАДА) – ако сънуваш, че си в град под блокада, предстоят ти съдебни разправии.

БЛОНДИН (виж РУС, РУСОЛЯВ) – ако видиш насън, ще намериш нов приятел. Ако себе си сънуваш блондин, значи ще се проявиш в добра светлина пред важни особи.

БЛУДКАВА – “течност или храна ако консумираш насън, ще чувстваш несигурност в работата си; може да се забъркаш в непочтени дела.”

БЛУЖДАЕШ (виж ВИТАЕНЕ) – ли насън, значи много време и усилия ще похабиш, преди да постигнеш желания резултат.

БЛУЗА – “ако си купуваш насън в светли, ярки, пъстри цветове, чака те много радост и веселие; ако е тъмна или черна, предстои ти тъга. Ако гладиш или шиеш блуза, ще ходиш на гости, на приятелско събиране. Ако загубиш блузата си, значи ще пропиляваш възможностите си.”

БЛЪСКАНИЦА (виж НАВАЛИЦА) – ако сънуваш, че си попаднал в блъсканица, значи имаш нужда от доверен приятел, с когото да намериш общ език.

БЛЮДО (виж ЯСТИЕ). –

БЛЯСКАВИ (виж ВАРАК, ЛЪСКАВ) – предмети ако виждаш в съня си, някой ще се опита да те очерни и да те наклевети пред началниците ти. Ако ги пипаш, носиш или се кичиш с тях, хулите по твой адрес ще ти създадат сериозни главоболия. Ако счупиш или изгубиш нещо бляскаво, злословието ще те отмине. Ако гледаш друг да носи бляскави вещи, ще чуеш добри новини.

БОА – “в съня показва, че предстои да срещнеш много сериозни затруднения в живота си; ще бъдеш подложен на големи изпитания. Ако я убиеш, ще преодолееш проблемите си.”

БОБ, БОБЕНИ ЗЪРНА (виж ФАСУЛ) – “ако видиш или ядеш насън, ще те въвлекат в семейни разправии и кавги; ако сънуваш шушулки зелен боб, задават се неприятности с колегите. Боб ако береш или ако събираш бобени зърна насън, големи ядове ще береш наяве. Ако садиш или гледаш как покълнват бобени зърна, пази се от заразни болести.”

БОБЪР – в съня означава, че за постигане на успех ще се нуждаеш от много постоянство и търпение. Ако убиеш бобър и му вземеш кожата, ще те обвинят, че си надвишил правата или правомощията си.

БОГ – ако сънуваш, много успехи и радости те очакват в работата и в семейството. Ако му се молиш насън, ще избегнеш опасност, която те грози. Ако ти говори, ще чуеш добри новини.

БОГАТ – че си, ако сънуваш, значи трябва да се пазиш от спекулативни сделки. Друг ако е богат, обуздай завистта или мнителността си и се вслушай в приятелските съвети.

БОГАТАШ, БОГАТСТВО – “ако сънуваш себе си като богаташ, скоро ще се разболееш; ако другиго сънуваш като богаташ, той ще се разболее. Ако видиш богатство в съня си, чакай раздор в семейството си; ако е придобито по нечестен път – чрез кражба или принуда, – близки хора ще те обвиняват в нечестност.”

БОГОВЕ, БОГИНИ – ако видиш в съня си, означава, че ще получиш нещо, на което тайно си се надявал, но което изобщо не си очаквал.

БОГОМИЛИ – ако видиш в съня си, забравен или отхвърлен член на семейството ще напомни за себе си.

БОГОРОДИЦА – ако ти се яви в съня, говори ти или ти се усмихва, значи скоро може да се сдобиеш с дете.

БОГОХУЛСТВО – ако произнасяш или чуеш в съня си, скоро ще откриеш, че си покровителствал, насърчавал или подпомагал свой заклет враг.

БОДЕЖИ, БОЦКАНЕ – ако усещаш в съня си, предстоят ти успехи и напредък в работата. Ако са в ръцете, няма да ти се удаде да свършиш работата си в срок.

БОДИГАРД – че имаш, ако сънуваш, значи трябва да вземеш предохранителни мерки за опазване на финансовото или имотното си състояние. Ако насън ти си бодигард някому, значи ще те потърсят за съветник или помощник в трудна делова ситуация.

БОДИЛ, БОДЛИ – ако гледаш насън, значи ти предстои неприятно познанство. Ако се убодеш и пусне кръв, ще претърпиш някаква загуба. Ако сънуваш, че чупиш бодлите на някое растение, ще ти се наложи да помиряваш или да укротяваш роднините си.

БОЕЦ (виж ВОИН) – че си, ако сънуваш, значи в твои ръце е решаването на важен проблем между враждуващи страни.

БОЖУР – ако видиш в съня си, е добър знак: за болния – здраве, за здравите – любов и много успехи.

БОЗА – ако пиеш насън, близки хора ще те залъгват с фалшиви чувства и ласкателства.

БОЗАЕЩО ЖИВОТНО, БОЗАЙНИК – в съня издават, че ти предстоят грижи за малки деца.

БОЗДУГАН – ако видиш насън, значи ще се опиташ силово да решиш деликатен проблем и това ще ти коства много загуби или неприятности.

БОЙ (виж БИТКА, БИЯ). –

БОЙЛЕР – ако видиш в съня си, трябва да сдържаш нервите си. Ако купуваш бойлер, постарай се да преодолееш стаения си гняв, пази се от скандали на неподходящи места и пред неподходящи хора.

БОКЛУК, БОКЛУКЧИЙСКА КОФА – ако сънуваш, значи неприятности и обедняване.

БОКС, БОКСЬОР – ако видиш насън, твой по-силен или по-влиятелен приятел ще те защитава от врагове. Ако себе си сънуваш като боксьор, предстои ти неравностойно съперничество.

БОЛЕСТ, БОЛЕДУВАНЕ, БОЛЕН – себе си ако сънуваш, значи ще се радваш на здраве и на успешно завършване на работите си. Болен ако видиш в съня, най-после ще постигнеш стара цел. Болен ако биеш насън, много радост и щастие те чакат наяве. Болест ако върлува в съня ти, семейството ти ще се радва на добро здраве и спокоен живот. Ако се грижиш за някого, докато боледува, работите ти ще потръгнат, чака те напредък.

БОЛКИ – ако усещаш в съня си, значи се тревожиш напразно за незначителни проблеми, свързани със семейството или работата.

БОЛНИЦА – ако сънуваш, че лежиш в болница, скоро може да затънеш в дългове.

БОЛТ – “подобен сън е предупреждение, че ще се нуждаеш от приятелска помощ в работата си; не я отказвай! Ако видиш болт и гайка заедно в съня си, ще постигнеш успехите си в екип.”

БОМБА, БОМБАРДИРОВКИ – да видиш в съня си, значи ти предстои интензивен, наситен със събития и неочаквани обрати живот. Ако взривяваш бомба, сензационно бързо ще постигнеш успех или издигане в служебен план. Ако насън пострадаш или умреш при бомбардировки, чакат те загуби и беди.

БОМБЕ – ако видиш или носиш насън, значи ще ти се подиграват.

БОНБОНИ – ако ядеш насън, пази се от измама или изневяра. Ако купуваш бонбони или бонбониера, ще се влюбиш от пръв поглед. Ако черпиш с бонбони, ще преживееш любовно разочарование. Ако те черпят с бонбони, ще узнаеш за нечие любовно разочарование.

БОНЕ – ако видиш или носиш в съня си, значи ще се впуснеш в лекомислени флиртове и хората ще те одумват.

БОНСАЙ – че отглеждаш, ако сънуваш, значи някой твой близък или приятел се нуждае от повече внимание или от помощта ти, но не смее да ги поиска.

БОР – в съня предвещава бърз и лесен напредък в работата.

БОРБА С БИКОВЕ (виж БИКОБОРЕЦ). –

БОРБА, БОРИЧКАНЕ – в съня показва, че ти предстои да се самодоказваш в работата или семейството. Ако се бориш с жена, очакват те любов и разбирателство. Ако се бориш с болен, ще се радваш на здраве. Ако се бориш с врагове и ги надвиеш, значи ще имаш успехи и напредък. Ако не успееш да ги надвиеш, ще претърпиш загуба. Ако се боричкаш с дете или животно, ще се грижиш за дома и за къщата си.

БОРОВИНКИ – в съня предвещават, че ще останеш излъган в любовта.

БОРСА – ако сънуваш, ще попаднеш сред нечестни хора, пази се от измама.

БОСИ НОЗЕ, БОС – че ходиш, ако сънуваш, очакват те парични затруднения. Бягаш ли бос, ще те притиснат немотия и сиромашия.

БОСИЛЕК – ако миришеш насън, ще срещнеш приятел. Ако някой ти даде босилек в съня ти, приятел ще те измами. Ако садиш босилек, близък човек ще се разболее. Ако береш или късаш босилек, ще се ядосваш за дребни неща.

БОСТАН – ако сънуваш, че ходиш из бостан с много пъпеши и дини, много хора ще ти завиждат и безуспешно ще се опитват да ти навредят. Ако береш и ядеш от плодовете насън, значи наяве големи ядове ще береш.

БОТУШИ – ако купуваш или чистиш насън, ще получиш подарък. Ако загубиш ботушите си или пък ако видиш, че ги носи някой друг, значи интимният ти партньор ще ти изневери. Ако видиш в съня си, че ботушите ти са стари и износени, ще преглътнеш незаслужена обида.

БОЯ, БОЯДЖИИ, БОЯДИСВАНЕ – в съня значат неискреност. Ако ти боядисваш насън, лъжеш и себе си, и другите. Ако гледаш бояджии или бояджийски принадлежности, ще те измамят приятели. Ако имаш боя по дрехите си, ще страдаш от упреците на близки или колеги. Ако боята е бяла, значи непорочна любов, ако е черна – раздяла, ако е червена – страст, ако е жълта – ревност, ако е синя – успех в работата, ако е зелена – спокойствие и творческо усамотение, ако е кафява – мъдрост и знание, ако е розова – любов и флиртове, ако е оранжева – откривателство.

БРАВА (виж КЛЮЧ, КЛЮЧАЛКА) – че купуваш, поставяш или отключваш, ако сънуваш, значи искаш да научиш чужди интимни тайни, любопитстваш за личния живот на слабо познат човек.

БРАДА, БРАДЯСАЛ – ако сънуваш, че имаш дълга и гъста брада, чака те печалба. Ако е обръсната или късо подстригана, ще имаш загуби или ще станеш обект на подигравки. Ако е посивяла, ще те споходи лош късмет. Ако е черна и хубава, ще се радваш на успехи, здраве и почести. Ако е червена, ще участваш в спор. Ако е прекалено остра и бодлива, значи говориш твърде много и ще си патиш от това. Ако е рядка или пада, значи ще страдаш от хорското присмехулство. Ако някой те дърпа за брадата, ще се разминеш на косъм от сериозна имуществена загуба. Ако видиш в съня си човек с брада, значи някой ще се опита да ти наложи волята си и трябва да му се противопоставиш. Ако жена сънува себе си с брада, значи ще се окаже, че бракът й е несполучлив.

БРАДАВИЦА – че имаш, ако сънуваш, значи ще имаш неприятности и главоболия, зложелатели ще ти напакостят или ще успеят да наранят чувствата ти.

БРАДВА – в съня е знак за смъртна опасност. Ако купуваш, държиш или точиш брадва насън, животът на някой твой близък е сериозно застрашен.

БРАЗДИ – ако правиш насън, значи работата, която си започнал, ще даде добри резултати. Ако ходиш по бразда, значи трябва да следваш неизменно пътя, който си избрал.

БРАК – ако сключваш насън, чакат те успехи и напредък. Ако си семеен, а сънуваш този сън, над тебе е надвиснала голяма беда. Ако присъстваш на бракосъчетание, предстоят ти радост и щастие.

БРАКОНИЕРИ – в съня показват, че си се заел с работа, която не ти е по силите, и че ще ти се наложи да използваш непочтени средства, за да се справиш с нея.

БРАКУВАНА СТОКА – в съня е знак, че ще намерят пропуски и дефекти в работата ти или пък ще постъпиш непочтено, за да постигнеш целите си.

БРАТ – си ако видиш насън, предстоят ти мир и спокойствие у дома. Ако говориш с него насън, чака те радост. Ако сънуваш, че е умрял, и двамата ще имате много пари. Ако насън видиш брат си да плува, значи му предстоят някакви неприятности – може да се разболее. Брат ти ако е пременен с нови дрехи, значи ти предстои приятна изненада.

БРАТОВЧЕД – свой ако видиш насън, значи ще се оженят двама твои близки, които отдавна са заедно. Братовчедка си ако видиш в съня си, значи любимият или любимата ти ще те напусне.

БРАШНО – ако купуваш насън, значи трябва да заделяш за черни дни или пък да трупаш чеиз. Брашно ако пресяваш, предстоят ти щастливи мигове с приятели. Ако е в чували, ще спечелиш много пари. Ако неволно го разпилееш насън, е лош знак – може някой да се разболее или да умре. Ако мелиш брашно насън, чака те тежка работа, от която няма да имаш печалба.

БРЕЗА – ако сънуваш разлистена, ще научиш добри новини. Ако видиш изсъхнала бреза, значи загуба или болест на близък човек. Отсечена бреза в съня предсказва щастливо пътуване.

БРЕЗЕНТ – ако видиш или пипаш в съня си, значи близките ти ще се отнесат незаслужено грубо към тебе.

БРЕМЕННА – ако видиш в съня си, значи ще срещнеш голяма пречка в работата си. Себе си ако сънуваш бременна, предстои ти дълъг период на трудности и неуспехи.

БРЕНДИ – ако пиеш насън, значи заради работата си ще пожертваш отдавнашно приятелство.

БРЕТОН (виж КОСА) – че имаш, ако сънуваш, значи ще ти се наложи да изпълняваш чуждо задължение.

БРИГАДА – работници или строители ако видиш в съня си, значи работата, която си започнал, ще даде добри резултати само ако използваш опита и познанията на по-възрастни приятели и колеги.

БРИДЖ (виж ИГРА, КАРТИ) – ако играеш в съня си, ще се надлъгваш с непознати. Ако печелиш, ще ги надхитриш. Ако губиш, ще претърпиш щети.

БРИЗ (виж ВЯТЪР) – ако подухва в съня ти, значи те чакат дълъг път и приятно завръщане.

БРИЛЯНТ (виж ДИАМАНТ) – ако видиш, носиш или купуваш насън, чака те голям напредък, ще получиш повишение в работата или ще ти се сбъдне някоя мечта.

БРИЛЯНТИН – ако сънуваш, че използваш брилянтин, значи ще имаш странен и ексцентричен, но приятен събеседник или колега.

БРИМКИ – ако видиш на чорапите си, ще се ядосваш за допуснати пропуски в работата си. Бримки на плетиво ако захващаш или изпущаш, значи работата, която ти предстои, ще изисква цялото ти внимание и съсредоточеност.

БРОД – в река ако преминаваш насън, ще срещнеш трудности и проблеми при решаване на важен проблем.

БРОДИРАНЕ, БРОДЕРИЯ – в съня издават, че скоро някой близък ще замине надалеч.

БРОЕНЕ, БРОИШ – ли насън, значи таиш напразни надежди за осъществяване на плановете и амбициите ти. Ако чуваш как някой друг брои в съня ти, значи влиятелен човек ще ти помогне да осъществиш плановете си.

БРОЕНИЦА – ако сънуваш, значи ще се радваш на спокоен живот, уважение от околните и радост в семейството.

БРОКАТ – дрехи от брокат ако пипаш или носиш в съня си, значи ще станеш център на внимание, ще се радваш на публична популярност.

БРОКЕР – на недвижими имоти в съня предсказва, че важни неща в живота ти са в ръцете на лекомислени или авантюристични хора. Брокер на ценни книжа предупреждава да не поемаш излишни рискове.

БРОНЗ, ПРЕДМЕТИ ОТ БРОНЗ – ако сънуваш, значи ще се тревожиш или ще се грижиш за здравето на близък роднина.

БРОНЯ, БРОНИРАНА КОЛА – всеки от тези сънища предсказва временни затруднения, които могат да бъдат преодолени само с натрупани познания и умения.

БРОШКА – ако носиш в съня си, ще си намериш нова, по-добра, постоянна работа.

БРЪМБАР (виж БУБОЛЕЧКА) – в съня показва, че с честност и скромност ще успееш да се издигнеш в работата си.

БРЪМЧЕНЕ (виж ЖУЖЕНЕ) – ако чуваш в съня си, значи ще те раздразни нежеланието или неспособността на околните – приятели, роднини или колеги, да ти помогнат във важен за тебе момент.

БРЪСНАР – в съня означава, че ще срещнеш измамник наяве. Себе си ако сънуваш като бръснар, значи сам ще си патиш от прекалената си хитрост.

БРЪСНАЧ – в съня показва, че си изложен на непосредствена опасност, възможен е тежък инцидент, нападение от престъпници, катастрофа или др.

БРЪСНЕШ – ли се сам насън, ще те одумват в работата. Ако друг те бръсне, чакат те загуби, неуспехи, липса на късмет, щети. Ако гледаш да бръснат някого, значи ще узнаеш, че планират да го измамят, но няма да се намесиш или да го предупредиш.

БРЪЧКИ – че покриват лицето ти, ако сънуваш, е добър знак за здравето – ще доживееш дълбока старост.

БРЪШЛЯН – ако видиш, садиш или береш насън, значи ще загубиш добър приятел.

БРЮНЕТ (виж КОСА) – в съня предсказва появата на нов враг или съперник в любовта. Ако сънуваш себе си брюнет, предстои ти да се проявиш в лоша светлина пред колегите или пред любимия човек.

БРЯГ – ако сънуваш, че ходиш по бряг, значи напразно ще чакаш вести от чужбина. Ако пристигаш и слизаш на брега, предстои ти спокоен живот у дома.

БРЯСТ – в съня е знак за предстояща несподелена любов.

БУБИ (виж КОПРИНА) – ако сънуваш, значи ще забогатееш, ще увеличиш капитала си, ще подобриш състоянието си и ще умножиш придобивките си.

БУБОЛЕЧКА – в съня е предупреждение, че емоциите, раздразнителността и липсата на търпение и толерантност са най-големите ти врагове в работата и в интимните ти отношения.

БУДЕН – че си, ако сънуваш, значи трябва да си нащрек за неприятни изненади. Ако сънуваш, че будиш някого, значи ще получиш удовлетворение от любимия човек.

БУДИЛНИК (виж ЧАСОВНИК) – в съня издава, че ще те насилят да извършиш някаква работа. Ако е счупен, ще направиш голям гаф в службата.

БУДИСТИ – ако гледаш насън, предстои ти пътуване в екзотична страна. Себе си ако сънуваш като будист, значи ти предстои да водиш крайно аскетичен живот.

БУДОАР – ако видиш или сънуваш, че си в него, ще научиш неприятна тайна за любимия човек.

БУЕН КОН – ако видиш в съня си, твой близък или роднина ще ти създава много главоболия и неприятности.

БУЗИ – ако сънуваш бузите си червени и дебели, значи ще преуспяваш и ще благоденстваш.

БУК – в съня е предвестник на домашни кавги и неразбирателство. Ако отсичаш дъб насън, значи ще успееш с ораторско майсторство да привлечеш на своя страна съюзници за някаква кауза.

БУКВАР – ако държиш или разлистваш насън, значи ти предстои да се учиш на нещо, да усвояваш знания, да държиш изпити.

БУКВИ – ако гледаш или пишеш в съня си, значи ти предстоят успехи в любовта или учението. Ако пишеш със старинни букви, скоро ще се възроди стара твоя любов.

БУКЕТ – че ти дават, ако сънуваш, ти предстои любовна среща. Ако е от разнообразни цветя, предвещава, че в живота ти често ще се сменят радост и мъка. Ако береш букет, ще се радваш на собствените си успехи. Ако стъпчеш букет в съня си, чакай мъмрене от важна особа.

БУЛДОГ (виж КУЧЕ). –

БУЛДОЗЕР – в сънищата ти е знак за прекомерни физически усилия в живота и работата ти.

БУЛКА (виж МЛАДОЖЕНЕЦ, НЕВЕСТА) – че си, ако сънуваш, чакат те неудачи в работата или проблеми със здравето. Ако сънуваш своя позната като булка, значи тя ще напусне интимния си партньор, ще се разведе с него или ще му изневери. Ако видиш или държиш булчински букет насън, значи си имаш таен обожател.

БУЛО – че носиш, ако сънуваш, значи ще отблъснеш хората около себе си с двулично или арогантно поведение и непочтени постъпки.

БУЛЬОН (виж СУПА) – че пиеш, ако сънуваш, предвещава за болен човек здраве, а за здрав – напредък и успех. Ако е много горещ или е с много тъмен цвят, значи знамението на съня няма да се изпълни скоро.

БУМЕРАНГ – ако сънуваш, е знак, че скоро върху тебе ще се стоварят проблеми, които напразно си се надявал да избегнеш, като ги отлагаш или пренебрегваш. Ако бумерангът не е предизвикал неприятни емоции, възможно е да означава отдавна очакван отговор или резултат.

БУНИЩЕ – ако видиш насън, неочаквано ще получиш голяма сума пари, ще те споходи голям късмет или ще наследиш богат роднина. Ако газиш из бунището, чакат те неприятности, свързани с имот.

БУНТ, БУНТОВНИК – ако видиш насън, значи ще се караш с близки хора. Себе си ако сънуваш като бунтовник, предсказва, че ще си навлечеш съществени неприятности и главоболия, ако откажеш да послушаш съветите на най-близките си.

БУРГИЯ – ако сънуваш, означава, че ще се нагърбиш с допълнителна, при това нископлатена, работа, която напълно ще те изтощи.

БУРЕ (виж КАЦА, БЪЧВА) – в съня е свързано със семейни загуби, свади и немотия. Ако е пълно, че с общи усилия проблемите могат да бъдат преодолени. Ако в съня си видиш буре без дъно, значи напразно си се трудил.

БУРЕНАК, БУРЕНИ, БУРЕНЯСАЛО МЯСТО – в съня издават трудности и пречки за изпълнение на някаква работа и страх, че неприятели могат да се намесят и да осуетят плановете ти.

БУРЯ – ако гледаш насън, очакват те много неприятности. Ще ти се наложи да оправяш фаталните последици от чужда работа.

БУТ – че купуваш, готвиш или ядеш, ако сънуваш, значи ще се скараш с някой от приятелите си за пари или за вещи.

БУТИЛКА – ако счупиш насън, ще разбиеш сърцето на някого, който отдавна те обича. Ако намериш бутилка в съня си, ще получиш новини от любим човек. Ако някой ти подава пълна бутилка насън, значи ще ти предложат перспективно сътрудничество. Ако е празна, ще се опитат да те измамят.

БУТОНИ – на апарат, машина, асансьор и др. ако натискаш в съня си, значи се опитваш да установиш контрол над нещата, да внесеш ред в обърканите си дела.

БУТОНИЕРА – със затъкнато в нея цвете ако видиш насън, предсказва, че някой ще ти съобщи важна вест, от която зависи бъдещето ти.

БУХАЛ – ако видиш в съня си, означава неприятности и проблеми в работата. Ако го чуеш, вещае опасност от тежка болест с фатален край, скорошно погребение. Ако убиеш бухал или го видиш мъртъв, значи на косъм ще се отървеш от големи неприятности или смъртна опасност.

БУЦИ ПРЪСТ – ако държиш в ръка насън, ще се радваш на успехи и придобивки. Ако замерваш някого с буци пръст, радостта ти ще е напразна.

БЪБРЕК – в съня е знак за усложнения в определена област. Ако ядеш бъбреци, ще имаш за съперник в любовта някоя влиятелна или високопоставена особа. Ако сънуваш, че те болят бъбреците, значи предстоят проблеми в брака ти. Ако сънуваш, че бъбреците ти не функционират, ще те въвлекат в служебна интрига.

БЪДЕЩЕ (виж ЕПОХА) – ако гадаеш бъдещето насън, значи ще се поднови стар скандал или ще те нападнат стари проблеми.

БЪЗ, БЪЗОВ ХРАСТ – ако видиш насън, предстои ти дълга и щастлива споделена любов. Ако береш бъзов цвят, ще успееш да се отървеш от стар, банален проблем.

БЪКЛИЦА – ако държиш насън, скоро ще те канят на сватба.

БЪЛХИ – ако те хапят в съня ти, значи ще се занимаваш с досадни работи. Ако успяваш да ги убиеш, значи ще надвиеш неприятелите си.

БЪНДЖИСКОКОВЕ – ако наблюдаваш в съня си, означава обещание за рискован успех. Ако ти скачаш, не предприемай пътувания или внезапни промени в плановете си.

БЪРЗА ПОМОЩ (виж ЛИНЕЙКА). –

БЪРЗАНЕ, БЪРЗАШ – ли насън, значи ще постигнеш успехи в работата си. Ако бързаш, а в същото време стоиш на едно място, значи ще загубиш време в безсмислени спорове.

БЪРЗЕЙ НА РЕКА – ако гледаш в съня си, ще станеш свидетел на интензивни промени – служебни рокади или чести смени на брачни или интимни партньори. Ако преминаваш през бързей на река, значи ти предстоят големи премеждия.

БЪРЗОВАР – ако купуваш или използваш насън, значи много ще се ядосваш за битови несполуки и домашни неуредици. Бързо ще кипваш, но и бързо ще ти минава.

БЪРКОТИЯ (виж БЕЗПОРЯДЪК, БЕЗРЕДИЕ, ХАОС) – в съня е знак за несигурност и безпомощност на сънуващия в личните и служебните дела. Ако сънуваш, че се стремиш да я оправиш или подредиш, значи има надежда нещата скоро да дойдат на мястото си.

БЪРЛОГА – на диво животно ако видиш насън, предстои ти опасност. Ако влезеш в нея, някой ще използва добронамереността или наивността ти срещу тебе самия.

БЪЧВА – ако видиш насън, ще имаш ухажор. Ако е празна, значи те чакат бедност и немотия, а ако е пълна, ще направиш добра кариера. Пробита бъчва в съня означава предстоящи загуби заради недобросъвестно отношение или поведение на близък сътрудник.

БЪЧВАР – в съня предвещава лоши новини от близки хора.

БЮЛЕТИНИ – в съня са знак, че имаш тайна амбиция да се изявиш в обществената или политическата сфера.

БЮРО – ако купуваш или видиш насън, предстои ти творческа изява. Ако има много чекмеджета, ще срещнеш много противници, но и много поддръжници на работата си.

БЮСТ (виж ГЪРДИ) – ако сънуваш, че имаш голям бюст, ще се подобри имотното ти състояние. Ако насън почти нямаш бюст, чака те сиромашия. Ако гледаш чужд бюст, ще завиждаш някому. Ако сънуваш, че ти правят отливка на бюста, ще напуснеш обкръжението си.

БЮФЕТ, БЮФЕТЧИЯ – ако сънуваш, че си в бюфет, внимавай, защото няма да срещнеш подкрепа от хората, на които разчиташ. Ако сънуваш себе си като бюфетчия, ще се окажеш в конфузна ситуация.

БЯГАНЕ, БЯГСТВО, БЯГАШ – ли в съня си, значи след известни затруднения ще се радваш на свобода, независимост и безгрижие.

БЯЛ ДРОБ – ако ядеш насън, ще се разболееш.

БЯЛ ЦВЯТ – в съня в най-общ план е добър знак – вещае любов, здраве, напредък, успехи, радост.

БЯЛА МЕЧКА – ако видиш в съня си, чакат те любовни терзания.

БЯЛА СМЪРТ (виж СМЪРТ) – ако сънуваш, че умираш от бяла смърт, значи скоро ще се изпълни това, което днес ти изглежда невъзможно и непостижимо.

БЯЛКА – в съня е знак за материални загуби – от кражба, от измама или от рисковани начинания.

БЯС (виж БЕСНИ ЗВЕРОВЕ) – че върлува край тебе, ако сънуваш, пази се от всевъзможни опасности и препятствия.

Mariana Petrova

Добави коментар

Натиснете тук, за да публикувате Вашия коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *